Page 1

DVSG D1 - SVO D1 08-03-2014 Sportpark: De Horst, Groesbeek

Na een lekkere voorjaarsvakantie en een weekje rust speelde we vandaag onze eerste wedstrijd van een pittige serie. De jongens van DVSG uit de Horst waren onze tegenstanders. Het was prachtig weer en we speelden op een heel mooi kunstgrasveld. Ook het nieuwe clubgebouw was goed vertoeven. Max was er vandaag niet bij dus speelden we deze wedstrijd zonder wisselspeler.

Na een gedegen warming-up werden alle spelerspassen gecontroleerd op de middenstip. We hadden deze wedstrijd 2 jeugdige scheidrechters die allebei een helft floten. Het was prachtig weer om te voetballen op deze vroege lente ochtend. De jongens in het Rood-zwart begonnen zeer fel aan de wedstrijd maar we wisten ons goed staande te houden. We kwamen zelfs op voorsprong door een doelpunt van Loek. De verdediging stond als een huis in de eerste helft en ook Lorenzo verdedigde het doel prima ondanks dat hij zijn lenzen vergeten was. Een prachtige solo van onze sterke Daan werd door hem zelf heel mooi afgerond en bracht de stand op 0-2. Daarna kregen we een onterechte penalty die beheerst door de uitblinker aan de zijde van DVSG werd ingeschoten. Net voor rust werd de stand gelijk getrokken waardoor we met 2-2 gingen rusten. De tweede helft was het een ander verhaal. Het leek wel of de kolen op waren. We kwamen overal een stapje (of 2) te laat. Verdedigend werden er wat foutjes gemaakt en de middenvelders wisten de spitsen maar zelden te vinden. De


jongens en meid van de Horst speelden prima combinaties en waren zeer gevaarlijk bij de vele corners.

Corner uit de eerste helft. Deze werd nog goed weggewerkt door de Ooijse verdediging.


Uit bovenstaande corner viel de 3-2 en door wat gepiel achterin werd het 4-2. Een prachtige aanval tegen het eind van de wedstrijd bracht de eindstand op 5-2. Door deze uitslag stijgt DVSG naar de eerste plaats en zakken wij naar de 3e. Het blijft heel spannend bovenin.


Na de wedstrijd hangen de tenues weer schoon in het voorjaarszonnetje te wachten op de volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd zullen we allemaal voor 100% inzet moeten tonen om weer eens wat puntjes te pakken. Laten we hopen dat de 2e helft van vandaag een uitzondering is en dat we de volgende wedstrijd met z’n allen de schouders eronder gaan zetten. Tot dan!

08-03-2014 DVSG D1 - SVO D1  
08-03-2014 DVSG D1 - SVO D1  

De minste wedstrijd tot nu toe :(

Advertisement