Page 1

muSik

I SOMMARKVÄLL


Sommarkonsert med Norrahammars musikkår Söndag 10 juni, kl. 18.00 i Norrahammars kyrka

Norrahammars musikkår under Yngve Nordströms säkra ledning bjuder på somriga musikpärlor med ett varierat innehåll. Missa inte denna chans att förgylla sommarkvällen.


Folkmusik, psalm och visa i sommartid Söndag 10 juni, kl. 18.00 i Månsarps kyrka

Månsarps Kyrkokör och Barnkör Mart Hallek – fiol


Högt i tak Söndag 24 juni, kl.18.00 i Sandseryds kyrka

Högt i tak är ett Jönköpingsbaserat gäng som låter hjärtat vara med när de fritt sovrar bland sina favoriter. Stundom går det helt uppåt väggarna så det gäller att hänga med i turerna eller klaga hos bandledaren Mart Hallek. Det ska vara kul! - det har de i varje fall själva när de med fioler, röster, dragspel, mandolin, gitarr, flöjter, saxofon, slagverk eller något annat, lossar förtöjningen och far iväg.


Brunnsmusik med Immanuel Bleck Torsdag 28 juni, kl.18.00 i Sandseryds församlingshems trädgård

Immanuel Bleck är en grupp ur Immanuel Brass som består av sex blåsare med instrumenten bastuba, kornett, trombon och horn. För 50 år sedan bildades gruppen och har spelat många gånger på nationaldagsfirandet den 6 juni i Hovslätts hembygdsgård, på bröllop och förra året på Grenna skolans studentfest. Brunnsmusik spelades i Sverige framförallt under 1800-talet och tidigt 1900-tal på kurorter som blev mycket populärt. Musiken skulle underhålla gästerna vid brunnsdrickning, måltider m.m. Repertoaren innehöll arrangemang av opera- och operettmusik, dansmusik, marscher och konsertstycken. Ni kommer att få ett smakprov på detta under kvällen! Våfflor serveras! Välkomna!


GLANS Söndag 1 juli, kl.18.00 i Sandseryds kyrka

Vid en handfull tillfällen om året gör Gittan, Johannes, Viktoria och Andreas Glans konserter tillsammans. Ett sånt tillfälle är i Sandseryds kyrka i sommar. När två generationer möts blandas också musikgenrer, såsom jazz, pop, musikal, visa och country. Här blandas också musikinstrument, såsom sång, piano, gitarrer, bas och percussion. Stämsång, solosång, specialskrivna arrangemang av Gittan och ett stort mått av musikanteri utlovas.


Allsångskväll Torsdag 5 juli, kl.18.00 i Sandseryds församlingshems trädgård

Sommarkör och solister under ledning av Valentina Kom och sjung med! Medtag gärna egen stol. Våfflor serveras!


Från släkte till släkte Torsdag 12 juli, kl.18.00 i Sandseryds kyrka

Harry Franksson Karin Edwardsson Noa Edwardsson Tre generationer spelar och sjunger tillsammans ett blandat program med musik av t.ex. Dubois, Bach och egenkomponerade sånger. Harry var kantor i Månsarp i 40 år, Karin är verksam som kantor i Kristine kyrka och Noa går musikprofilen vid Per Brahes estetiska program.


Trio Wolski Söndag 15 juli, kl.19.00 i Månsarps kyrka

Hanna Blomberg – violin Petter Ferneman – accordion Kristian Wolski – cittern Vi är tre musiker som bor i Malmö och tillsammans bildar vi folkmusikgruppen ’trio Wolski’. År 2016 träffades vi på Musikhögskolan i Malmö där vi började musicera tillsammans. Musiken har sin grund i våra egna kompositioner, där det finns plats för såväl improvisation som välskrivna arrangemang. Vi utnyttjar våra olika individuella kvalitéer samt jobbar aktivt för att skapa musik som både är samstämd och dynamisk. Vår musik har sin grund i den nordiska folkmusiken samtidigt som vi inte räds för att bryta upp mot traditionen.


För livets skull Torsdag 26 juli, kl. 18.00 i Kyrkvillan, Hovslätt

Solistkvartetten Ove Gotting, Lage Wedin, Sten Bäckman och Anders Andersson Trots att en kvartett rimligtvis borde bestå av fyra medlemmar har det alltid varit fem herrar som under namnet Solistkvartetten turnerat i Sveriges kyrkor sedan 1950-talet. Förklaringen är att ”kvartetten” syftar på de fyra sångarna och ”solist” på att de även var för sig är musikaliska personligheter. Att kalla pianisten för det femte hjulet vore dock ett misstag. De som genom gruppens historia suttit på pianopallen har alltid haft en bärande roll i det musikaliska uttrycket, från den smått legendariske Lennart Jernestrand till Hans Carlén som numera återfinns vid flygeln. Gruppens besättning har skiftat genom åren men den höga kvalitet och det engagemang i musiken och i texterna som varit gruppens kännemärke har förblivit detsamma. Dagens upplaga av Solistkvartetten är inget undantag och bjuder lyssnaren på en genuin upplevelse hämtad ur den kristna sångskatten.


Sofia Winald kvartett Söndag 29 juli, kl.19.00 i Månsarps kyrka

Sofia Winald - sång, Mikael Winald - saxofon, Bo Hellgren - kontrabas, Håkan Persson - piano ”A Swedish Portrait” är en underbar samlad skatt av Svensk Jazz. Det är musik av våra stora legender både nationellt och internationellt. Musiker som Monika Zetterlund, Lars Gullin, Jan Johansson och Arne Domnerus har satt Sverige på jazzkartan. Sofia Winald kvartett tolkar musiken med egna arrangemang och skapar ett traditionellt sound där musiken och improvisationen går hand i hand. Denna musikskatt är fantastisk där vi i Sverige har internationellt gott rykte. Lars Gullin har satt sin prägel med ”Fäbodjazz” tillsammans med ”Dompans” unika sound. Musiker från hela världen har fått spela med dessa legender och Sverige har långt tillbaka varit välbesökt av världsartister där våra svenska artister tagits emot med öppna armar. Sofia Winald kvartett vill med detta program lyfta fram underbara låtar ur vår jazzrepertoar och samtidigt berätta en och annan anekdot från jazzhistorien. Låt musik och historia smälta samman och lyssna och njut.


Blowin’ In The Wind Söndag 5 augusti, kl.18.00 i Sandseryds kyrka

Foto av Hans Järeby

Sånger av nobelpristagaren Bob Dylan framföras av

Trio Astrakan Anders Fennsjö, sång & gitarrer Bosse Hellgren, kontrabas & tuba Per-Åke Wennerberg, trumpet & dragspel


NEJDER – psalmer på vårt vis Söndag 12 augusti, kl. 19.00 i Månsarps kyrka

Björn Sandberg – piano Sofia Sandberg – sång Samuel André – slagverk Annika André – sång Robin Mållberg – bas Nejder spelar psalmer och visor i egna arrangemang som inte sällan präglas av lekfullhet och improvisation. Vårt koncept handlar om att presentera musiken vi spelar på ett lättillgängligt sätt genom att sätta vår prägel på redan välkända, omtyckta melodier med svenska texter i fokus.


Kärlek, Tro och Hopp! Torsdag 16 augusti, kl.18.00 i Kyrkvillan, Hovslätt

Vi är en sjungande och spelande Trio som består av Therese Ekvall, Birgit Söderström och Anna Granat. Våra instrument är tvärflöjt, piano och orgel, trumma och tamburin. Som Trio har vi sjungit och spelat i gudstjänster, mässor och ”Ro för själen” det senaste året i Norrahammars församlings kyrkor. Therese och Anna är systrar och utbildade förskollärare och har sjungit och spelat sedan de var små. Birgit har också spelat och sjungit sen hon var liten och är kantor i församlingen sedan 1985. Vi gillar att sprida budskapet genom att sjunga och spela! Kvällen kommer att bestå av våra vackra sånger och psalmer från 1800-tal till nutid! Välkomna att sjunga tillsammans med oss! Förfriskningar!


”I välsignan och fröjd” Söndag 26 augusti, kl.18.00 i Norrahammars kyrka

Bilden av Berthil Johansson tagen 3 april 2016 i Kristine kyrka vid framförande av kantaten ”Genom allt”

Ett lyckat samarbete mellan Norrahammar-Hovslätts och Kristine kyrkokörer startade för två år sedan med framförande av påskkantat ”Genom allt”, komponerad av organist och körledare Fredrik Sjöblom. I år var det dags för ett nytt gemensamt projekt – ”I välsignan och fröjd” – en folkmusikmässa av Alf Hambe och Hanns Kennemark. Mässan är både textligt och musikaliskt genomsyrad av reservationslös nåd och smittande glädje och som lyssnare känner man sig lyft och älskad av en Gud som aldrig slutar att längta efter en. Mässan har spelats för fulla kyrkor och blivit mycket uppskattad där den framförts. Välkommen också till vår öppna körövning i Norrahammars kyrka under Hammardagen, lördag den 25 augusti.

Musik i sommarkväll 2018 häfte  

Gemensamt program för Månsarps och Norrahammars församlingar 2018

Musik i sommarkväll 2018 häfte  

Gemensamt program för Månsarps och Norrahammars församlingar 2018

Advertisement