Page 1

L채nsmansg책rdens kyrka

Verksamheter

V책ren 2013


BARN Förskolan Båten

Förskolan Båten erbjuder heldagsomsorg måndag – fredag, för barn 1,5 – 5 år. Vi arbetar utifrån att varje barn ska få möjlighet att utvecklas i sin egen takt och efter sina behov. Ett av det bästa sätt att lägga grunden för ett livslångt lärande är genom lek. Vi vill att barnen ska ha en god relation mellan varandra, oss vuxna och hemmet. Vår profil innebär att vi utgår från en kristen livssyn och alla barn är välkomna oavsett nationalitet eller religion. Nyfiken på hur vi har det? Du får gärna komma på besök, men ring först! Förskolechef Katarina Siwerz tfn: 031-731 85 48

stars Stars 7–13 år

En barnkör för dig som älskar att sjunga och uppträda! Välkommen att bli en av stjärnorna i Stars! Måndag, kl. 16.30 – 17.30 Malena Furehill tfn: 0737-73 89 86

Gudstjänst med små & stora

”Gudstjänst med Små & Stora” är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänstfirandet. 24 februari, kl. 11 14 april, kl. 11


RYTMIK Rytmik i Sjumilahallen 0 – 6 år

Missa inte Musikskoj med Malena! För barn 0 – 6 år med förälder, syskon får gärna följa med. Kom och sjung, spela, sväng loss och lek tillsammans med små och stora! Ta med eget fika om du vill. Ingen föranmälan krävs. Vecka 8 – 21, dock ej v. 14 (påsklov). Gratis!

Tisdagar, kl. 14 – 15 Sjumilahallen Malena Furehill tfn: 0737-73 89 86

Start 19 feb


KULTUR & MUSIK Onsdagskväll i Länsman

Sista onsdagen i månaden är det Onsdagskväll i Länsmansgården med intressanta föreläsare och teman. Vi inleder kvällen med en mässa. Efter mässan blir det mat och kvällens program. Programmet växer fram under våren, håll dig uppdaterad via vår Facebooksida och på hemsidan www.svenskkyrkan.se/lundby! Sista onsdagen i månaden Kl. 18 Programmet börjar ca kl. 19 Johan Ernstson tfn: 0707-14 11 30

Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrkokör & Elements of Love

Vill du sjunga i kör? I Länsmansgården finns Kyrkokören och ungdomskören Elements of Love kyrkokör. Vi sjunger allt från traditionell körmusik till musikal och pop och tränar sångteknik. Välkommen till en inspirerande stund!

Kontakta Johan Ernstson för intresseanmälan, tfn: tfn: 0707-14 11 30


MAT & PRAT Gudstjänstgrupp med bibelstudium

Välkomna till inspirerande söndagar i Biskopsgårdens kyrka!

Vi läser och samtalar kring kommande söndags predikotext, samt funderar över vilka psalmer vi tycker passar.

Somalia

Måndagar Kl. 11 - 12.30 Johan Ernstson tfn: 0707-14 11 30

17 februari, kl. 18 Ikväll står Somalia i centrum. Vi äter somalisk mat, träffar människor från Somalia och på olika sätt får vi lära oss mer om landet.

Vietnam

24 mars, kl. 18 Kvällens land är Vietnam. Vi äter vietnamesisk mat, träffar människor från Vietnam och på olika sätt får vi lära oss mer om landet.

Finland

”Schyssta bananer?!”

Halka in på en spännande helkväll i Länsmansgårdens kyrka om rättvisa och om bananer. Kvällen startar med musikmässa där barnkören Stars och kompmusiker medverkar. Sedan serveras god bananasplit-glass tillsammans med inspiration och diskussion. Välkommen till en avskalad(?) och god afton!

28 april, kl. 18 Välkommen till en kväll om Finland. Vi äter finsk mat, träffar våra finska grannar och på olika sätt får vi lära oss mer om landet.

Sverige

26 maj, kl. 18 Ikväll fokuserar vi på vårt land – Sverige. Vi äter svensk mat, presenterar och pratar om olika bilder av Sverige - gamla och nya. Sverige som det såg ut och Sverige idag. Varm välkomna! Biskopsgårdens kyrka, Vårväderstorget

Onsdag 15 april, kl. 18 Länsmansgårdens kyrka

Linda Lindblad, tfn: 0707-14 00 47


MAT & CAFÉ Tisdagslunch

Varje tisdag har du möjlighet att äta lunch i Länsmansgårdens kyrka. Vi börjar med en andakt kl. 12.30, lunchen börjar kl. 12.50. Jämna veckor har vi program under temat ”Smått & Gott” i samband med lunchen. Kostnad: 45 kr.

Tisdagar Kl. 12:30

Torsdagscafé

Välkommen till en mötesplats med kaffe, smörgåsar, gemenskap, samtal, biljard mm. I vår trivsamma cafémiljö finns också möjlighet att träna svenska språket.

Kaffe på torget

Ta en kopp kaffe med oss på torget! Kyrkans personal finns tillgängliga för informella möten och samtal över en kopp kaffe. Torsdagar

Torsdagar Kl. 13 – 15

Kl. 11

Håkan Stenow tfn: 0707-85 66 64


RESOR Sorgegrupp

Om du förlorat någon som stod dig mycket nära, kan det vara en hjälp och ett stöd att samtala med andra i samma situation. Kontakta Louise Sjölund, präst, för information om aktuella grupper. Louise Sjölund tfn: 0737-73 88 07

Påskresa till Åh stiftsgård

Måndagen den 1/4 ordnar Lundby församling en bussresa till Åh stiftsgård för att fira Påskgudstjänst och äta kyrklunch. Avfärd från Toleredskyrkan 09:00 och från Lundby gamla kyrka 09:15. Hemkomst ca 16:00. Anmälan senast måndagen den 25 mars. Varmt Välkommen! Kostnad 120 kr (inkluderar lunch och resa). Ta gärna med jämna pengar!

1 april, kl. 9 – 16

Resa till Ulricehamn

Heldagsutflykt ”Bland prästkragar och fårull” med buss till Ulricehamns landsbyggd. Upplev färg, doft och smak. Lyssna till finstämda toner och spännande historier. . Vi besöker Södra Vings kyrka, Grovare lamm & handel samt Olofstorp – ett jordearv. Bussen avgår 8:45 från Tolered via Brämaregården. Hemma ca 17:15. Kostnad: 300 kr.

Torsdag 16 maj, kl. 9 – 17 Om du av ekonomiska skäl har svårt att delta i någon av våra verksamheter, kontakta någon av församlingens diakoner för ansökan om bidrag.

Anmälan (bindande) för båda resor: Camilla Johansson tfn: 031-731 68 54 e-post: camilla.x.johansson@ svenskakyrkan.se

Länsmansgårdens verksamheter  
Länsmansgårdens verksamheter  

I Länsmansgården finns många verksamheter och även Förskolan Båten. Läs om allt här!

Advertisement