Page 1

clubblad

O f f i c i Ë l e u i t g ƒv e vƒ n d e S P o r t v e r e n i g i n g H u i z e n

Hoofdsponsors:

Mijn Favoriet Jubilaris Hennie Roukens Jorrit Smink Techniek goeroe Ed Baas V o e t b a lv a d e r s Die ene wedstrijd

42 e jƒƒrgƒng • Jƒnuƒri 2011 • nr. 3


co-sponsors

Vers-Logistiek op Topniveau Handelsweg 3, 3899 AA Zeewolde Telefoon (036) 547 74 00, fax (036) 547 74 01

BN international

produceert vinyl wandbekleding en boekbindmateriaal. Deze kwaliteitsprodukten worden geĂŤxporteerd naar ruim 60 landen.

BN international bv

Rokerijweg 5 - 1271 AH Huizen Telefoon (035) 524 84 00 Fax (035) 525 60 04


Sjaak Veerman (voorzitter)

De aftrap Beste wensen voor 2011 Mijn laatste aftrap rondde ik af met de wens, dat een ieder bij het lezen van de eerste aftrap van 2011 zou kunnen terugzien op een goede tijd. Een ieder kan voor zichzelf invullen of dit ook het geval is geweest. We staan aan het begin van een nieuw kalenderjaar. Ik wil dan ook allereerst een ieder, die zich aan onze vereniging verbonden weet, het beste voor 2011 wensen.

de goede samenwerking met de Stichting Kinderopvang Huizen en de goede banden met de gemeente Huizen. Onze vereniging leeft en bruist. We bouwen met elkaar verder aan mooie, realistische toekomst van de s.v. Huizen.

Een korte terugblik We kunnen terugzien op een geslaagde, gezellige kerstborrel waar veel medewerkers en vrijwilligers aanwezig waren. Mooi, dat ook de eerste selectie van de partij was. Het was goed om zo met elkaar het jaar 2010 en daarmee de eerste seizoenshelft 2010/2011 af te sluiten. We hebben met elkaar onder andere kort stil gestaan bij de tegenvallende resultaten van de eerste selectie en de status rond het project “draaien” inclusief een nieuw terras. De Oudejaarsklaverjas was drukbezocht en gezellig. Het resultaat van de zalmactie is top en een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de laatste keer. Hartelijk dank, aan een ieder die aan de laatste, succesvolle activiteiten in 2010 heeft bijgedragen.

Samen dromen omzetten in werkelijkheid Wat de (nabije) toekomst brengt weten we niet. Het ontslaat ons echter niet van onze verantwoordelijkheid om van onze dromen werkelijkheid te maken. Ik ga er hierbij vanuit dat, de beelden die ik bij het vooruitblikken voor ogen zie, niet alleen mijn (droom)beelden zijn. Hoe deze dan te realiseren? De basis ligt in het samen willen werken aan het realiseren van onze dromen c.q. doelen. Zo komen onze capaciteiten op de juiste plaats tot hun recht en verder tot ontwikkeling. Een verrijking voor een ieder persoonlijk en daarmee ook voor ons als vereniging. De eind 2010 verzonden en op onze website zichtbare kaart, waarin we als bestuur een ieder danken voor zijn/haar bijdrage in 2010 en een ieder een voorspoedig 2011 wensen, verwoordt het treffend: “Samen zijn we sterk”. Alleen samen kunnen we onze dromen in werkelijkheid omzetten.

Een (verre) blik vooruit Medio juni 2011. Het zonovergoten en drukbezochte straatvoetbaltoernooi ligt al weer een paar weken achter ons. We hebben ons gehandhaafd in de hoofdklasse, het tweede heeft een mooi seizoen achter de rug en de A1 is gepromoveerd. We zien terug op een (voetballend) geslaagd seizoen 2010/2011 waar naast prestatie ook volop plezier is beleefd. De toernooien waren ondanks het (vervroegde) onderhoud van de velden gezellig en druk. Het G-voetbal is van de grond gekomen. Het onderhoud van onze velden is in volle gang en alles is erop gericht om de start van 2011/2012 voortvarend te laten zijn, zodat ieder spelend lid volgens het trainingsschema tijdig met de voorbereiding kan starten. De selecties en de begeleidingsteams van de selectie- en recreatieteams staan. Ieder team heeft een trainer en een toegewijde leider. Meer (club)scheidsrechters staan klaar om wedstrijden in goede banen te leiden. Een groeiend aantal nieuwe leden vindt hun weg naar de s.v. Huizen en huidige leden blijven hun club trouw. Het aantal vrijwilligers al dan niet voor specifieke projecten groeit. Het seizoen 2011/2012 zien we met vertrouwen tegemoet door de steun van trouwe sponsors, de groeiende businessclub Zuyderzee,

Samen vanuit een gezamenlijk vertrekpunt blijvend aan de slag Wat willen we als vereniging? Wat is breder geformuleerd ons gezamenlijk vertrekpunt? We willen een goed georganiseerde, prettige en financieel gezonde vereniging met een representatieve accommodatie zijn. We willen de beste jeugdopleiding in de regio hebben en hiermee een eigen gezicht geven aan het eerste elftal dat in de hoofdklasse speelt. We willen nieuwe activiteiten ontplooien en een belangrijke sociale rol in de gemeente Huizen vervullen. Het is mooi om te zien, dat we door samenwerking bezig zijn om ons “willen” om te zetten in realiteit. Het is van belang dit te blijven doen en ons continu af te vragen hoe het beter kan. Stel jezelf hierbij eens de vraag hoe je nu bijdraagt c.q. verder bij kan dragen aan de realisatie van ons “willen”, onze dromen. Wat gaat goed? Wat kan er beter? Ga hier met elkaar over in gesprek. Uiteraard respectvol naar elkaar toe. Wanneer je mogelijkheden tot verbeteringen ziet, laat het degene met wie je samenwerkt weten en pak het samen in afstemming met de verantwoordelijke(n) op. Weet in ieder geval, dat ik open sta voor alle suggesties die bij kunnen dragen aan het welzijn van onze vereniging.

2

inhoudsopgave

4 14 21 26

2.

Jorrit Smink: jongensdroom die uit kwam

4.

Wolven: kampioenen!

6. 7.

In Memoriam: Andries Honing

8.

Sponsornieuws / Van de Bestuurstafel

COLOFON

Langs de Zijlijn: winterstop

10. Ed Baas; techniek goeroe van s.v. Huizen 12. Column Jamory Leysner: Op de bank 14. Mijn Favoriet: Erwin en Arnold 16. Tussen de lijnen met Huizen 1: stukjes van de zure appel

Hoofdredƒctie

Vormgeving

Jan Spilt

Drukkerij J Bout & Zonen Ceintuurbaan 32-34 1271 BJ Huizen

Redƒctie

Robin Belder, Ingrid Honing, Koen Schouten, Naud Schiks

18. Poster: Rafa Begeer 21. Oudejaarsklaverjas: strijden om nel en pit

Medewerkers

22. Voetbalvaders m/v: belangrijkste is plezier

Ron Tuijnman, Jacqueline Wagemaker, Dick Honing

25. Onmisbaar: grensgeval Karel Boor 26. Hennie Roukens: vergeten jubilaris

Fotogrƒfie

Henk Heijnen - www.henkheijnen.nl

Druk

Drukkerij Kos & Van As Ceintuurbaan 2-B 1271 BH Huizen Redƒctieƒdres

Jan Spilt Valkenaarstraat 113, 1271 TL Huizen 035-5255736 - 06-14708354 clubblad@svhuizen.nl

29. Die ene Wedstrijd: CSW - Huizen 1982 30. Jeugdoverzicht

30

Tot slot Ik ben ervan overtuigd, dat we samen met alle belanghebbenden in staat zijn om te realiseren wat ik hierboven heb beschreven. Ik wens een ieder op zijn/haar aandachtsgebied hierbij veel succes en plezier toe. Laten we de handen in een (blijven) slaan om aan het eind van het seizoen 2010/2011 tevreden achterom te kunnen kijken en om het seizoen 2011/2012 met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Samen zijn en blijven we sterk.

31. Column Uitgesproken: geld maakt meer kapot dan je lief is 32. Het Profiel: Jeroen Spies

De verantwoordelijkheid voor de inhoud van het clubblad berust bij de redactie. Ingezonden brieven, mededelingen e.d. kunnen worden bezorgd op bovenvermeld redactieadres. Klachten over de bezorging door te geven aan: Anneke Honing 035-5255796

1


Jorrit Smink in chili:

Tekst: Robin Belder

DE JONGENSDROOM DIE UITKWAM Het seizoen 2005/2006 was voor s.v. Huizen een groot succes. Niet alleen keerde het eerste elftal terug op het hoogste amateurniveau, ook de A1 pakte dat jaar het kampioenschap. Architect van deze talentvolle groep was trainer Jorrit Smink. Na afloop van het succesvolle seizoen pakte hij echter zijn koffers in en vertrok naar Zuid-Amerika. Vierenhalf jaar later is het tijd om weer eens contact met hem te zoeken. In 2006 heb je Huizen verlaten en ben je vertrokken naar Chili. Waarom? “In 2006 ben ik getrouwd met de Chileense Carolina. Ondanks dat ik s.v. Huizen een geweldige club vind, wilde ik graag naar Chili. Een prachtig land!” Hoe moeilijk was het een baan te vinden in het Chileense voetbal? “Heel moeilijk. Nederlandse trainers zijn over de hele wereld beroemd omdat ze de beste zijn, behalve in Zuid-Amerika. Daar denken ze gewoon: Brazilië vijf WK´s, Argentinië en Uruguay twee. Waarom dan een Nederlandse trainer nemen die de cultuur van de Zuid-Amerikaanse spelers waarschijnlijk niet eens begrijpt? Uiteindelijk heb ik mijn boek Ajax Training Sessions en mijn CV naar 25 clubs gestuurd. Daar kreeg ik één reactie op. Dat was van een voorzitter die dacht dat ik Ronald Koeman was. Toen ik vertelde dat ik niet Ronald Koeman was, maar Jorrit Smink, wilde hij me opmerkelijk genoeg uiteindelijk toch hebben. Zo begon mijn avontuur.” Wat zijn de grote verschillen tussen het voetbal in Chili en in Nederland? “In het Chileense clubvoetbal is alles afgestemd op een luie (maar meestal wel geniale) nummer tien. Hij en de (meestal) twee spitsen hoeven nooit mee te verdedigen. Zelfs bij eredivisieclubs niet. Zuid-Amerikaans voetbal draait om individuele helden, niet om teamprestaties.” Je hebt een hoop bizarre dingen meegemaakt (onlangs verscheen het lezenswaardige boek ‘Dromen, Pesos en Spelersvrouwen’ over de trainerscarrière van Smink in Chili, red). Waarover heb je je het meest verwonderd? “Ik heb in de derde divisie gewerkt (zeg maar de hoofdklasse) met louter spelers die er alles voor over hadden om prof te worden. De werklust was gigantisch. Het vreemde is dat veel Chilenen die dan uiteindelijk prof worden denken dat ze alles in hun leven hebben bereikt en vervolgens doen ze er eigenlijk niets meer aan om een volgende stap te zetten. Alsof Nordin Amrabat van Huizen naar Omniworld ging en vervolgens zou denken: ‘mooi, ik heb het bereikt’. Ik heb grotere talenten gezien dan Amrabat, maar die hadden helaas niet zijn wilskracht om de echte top te halen.” Zijn er momenten geweest waarop je dacht: ‘Zat ik maar lekker in de kantine bij s.v. Huizen’? “Mijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer was niet leuk, met publiek dat om je vertrek vraagt. We verloren drie keer op rij en de spelers waren niet betaald. Die deden hun best niet meer. Helaas richt de aandacht zich dan op de trainer in plaats van de voorzitter die zijn spelers niet heeft betaald. Dan verlang je echt naar een kop thee en een gevulde koek op De Wolfskamer.”

2

Heb je sinds 2006 nog geprobeerd spelers van Huizen naar Chili te halen? “Ja. Ik heb zelfs Sebastian van Kammen en Thomas van Middelkoop een aanbieding gedaan. Het is jammer dat ze niet zijn gekomen. Ik denk dat dan alles wel wat anders zou zijn gelopen, want ze zouden het hier voortreffelijk hebben gedaan. Maar ik begrijp ook goed dat je niet zomaar naar Chili gaat.”

Hoe moeilijk is het voor iemand uit Europa om te werken in de Chileense voetbalcompetitie? “Als Europeaan en zelfs als onbekende Europeaan bij een kleine club, krijg je alle aandacht op je. Zeker van de media. En die aandacht is er niet om vriendjes met je te worden. De media wil dat je niet slaagt, zodat bewezen wordt dat Zuid-Amerikanen beter zijn. Vergis je niet, Zuid-Amerika huilt echt dat Europa nu 10-9 voorstaat in WK-titels. Ze maken zich zo druk om de vergelijking. In de stadions merkte ik dat bij uitwedstrijden ook. Dan stonden er de hele wedstrijd achter de dug-out mensen te schreeuwen dat ik moest oprotten naar mijn eigen land. Bij één wedstrijd was dat echt heel erg, toen maakten wij vervolgens bij 0-0 stand een prachtig doelpunt en liet ik mij in mijn emotie een beetje gaan en maakte het Mourinho ssssshhhgebaar. Helaas werd een paar seconden later het doelpunt afgekeurd om onbegrijpelijke redenen (buitenspel bij een teruggelegde bal). De reactie van het publiek laat zich raden. Wel ben ik heel positief over het werken met Zuid-Amerikaanse spelers, voornamelijk in de derde divisie. Die wilskracht was echt ongelooflijk, evenals hun vertrouwen in mij als coach. Ik kon ze bij wijze van spreken zes uur rondjes laten lopen en dan zeiden ze na afloop: “Heerlijk getraind, profe, dank u wel”.” Volg je het voetbal in Nederland nog vanuit Chili? “Ik volg alles, tot en met de vierde klasse amateurs en de hoogste jeugd. Hopelijk lezen psychiaters dit niet, want ik wil niet in een inrichting.” Hoe kijk je van afstand naar de prestaties van s.v. Huizen? “Ik vind het jammer dat Huizen dit seizoen nog niet zo goed draait. Hopelijk komt dat nog.” Hoe ben je ooit bij Huizen terechtgekomen? “Toen Jurgen Kok de A1 deed, zat ik bij Abcoude A1. We hebben drie keer tegen elkaar gespeeld en Huizen heeft alle drie de wedstrijden gewonnen. Toch haalde Kok me naar Huizen. Daar ben ik hem nog zeer dankbaar voor.” De A1 had destijds een geweldige lichting met spelers die zelfs in het betaald voetbal zijn gekomen. Zag je de potentie van dat team in de voorbereiding op het seizoen? “Het was vanaf het begin duidelijk dat we kampioen moesten worden. Ik denk dat ik ook de ideale trainer was voor die groep. Het team was zo goed dat ze eigenlijk geen trainer nodig hadden, maar wel iemand die al die persoonlijkheden een beetje kon sturen.” Had je verwacht dat er spelers van jouw team een aantal jaren later het betaald voetbal zouden halen? “Ik heb zowel Nordin Amrabat als Melvin Platje aan het begin van het seizoen beloofd dat ze het jaar daarop bij een profclub zouden spelen.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


Jorrit Smink coachend in chili

Ik had ook verwacht dat Sebastian van Kammen door zou breken in het profvoetbal. Zo ook Thomas van Middelkoop. Die had in de A1 ook echt een fantastisch seizoen. Ik snap niet waarom hij nu niet minimaal hoofdklasse speelt. Wat ik verder onbegrijpelijk vind is dat Sieuwerd Teerink niet hoger speelt. Ik vind het echt heel jammer dat Huizen hem heeft laten gaan. Hij is een topkeeper!” Jullie wonnen toen diverse wedstrijden met grote cijfers. Wat was de kracht van dat team? “Als je een aanval hebt met Amrabat op links, Platje in de spits, een aardige rechtsbuiten, Van Kammen op tien en ook nog eens Van Middelkoop linkshalf, dan hoef je als trainer echt heel weinig meer te doen. Zoveel individuele kwaliteit zal de derde divisie niet snel meer zien. Daarbij hadden we ook nog een paar heel goede verdedigers en dus een topkeeper.” Halverwege het seizoen vertrokken Sebastian van Kammen en Nordin Amrabat naar het eerste elftal. Hoe frustrerend was dat voor jou? “Sebastian vertrok al na zeven wedstrijden. De spelers waren daar boos over. Ik niet, we hadden genoeg kwaliteit over en het is alleen maar goed als jeugdspelers doorbreken. Amrabat ging in de winterstop. Ik heb hem nadrukkelijk meermalen bij Jurgen Kok aanbevolen, evenals Platje trouwens. Ik ben dankbaar dat Jurgen me ooit naar Huizen heeft gehaald, maar hij mag me op zijn beurt dankbaar zijn dat ik zo volhoudend was dat Amrabat een kans verdiende in het eerste.” Wat kan je nog herinneren van de kampioenswedstrijd? “Vrijwel alles. Dat was een speciale wedstrijd. Alle toppers waren ziek of al in het eerste. We kwamen 0-2 achter en we wonnen met 3-2. Het was heel mooi om te zien dat enkele jongens die tot dan toe weinig hadden gespeeld ineens zo goed de kar trokken. Het voor elkaar willen werken was het hele jaar al goed, maar bereikte die wedstrijd een hoogtepunt. Het feest daarna was helemaal geweldig, zeker toen ook het eerste nog eens kampioen werd. Dat was toch ook een beetje het kampioenschap van de A1.” Hoe moeilijk was het voor je om de functies trainer/coach van de A1 én hoofd opleidingen te combineren? “Ik vond het heel moeilijk. Vooral omdat ik zelf de jeugdtrainers van de selecties niet had aangesteld en er een aantal trainers tussen zat die het niveau van Huizen niet aankon. Ik had het daar vaak erg moeilijk mee. Ik

denk wel met veel plezier terug aan een interne trainerscursus, met vrijwilligers. Dat vind ik altijd top, mensen die voor niets training geven en dan ook nog eens vier dinsdagavonden in de regen naar een A1-trainer gaan luisteren.” Heb je er wel eens spijt van gehad dat je zo snel weer bij Huizen bent vertrokken? “Huizen is een topclub. Als de club in Chili zou bestaan zou het zeker in de eredivisie spelen. Ik vind het jammer dat ik zo´n mooie club moest achterlaten, zeker na zo´n mooi seizoen. Maar ik wilde persé naar Chili. Ik voel me in dit land veel meer thuis dan in Nederland.” Heb je nog contact met mensen van Huizen of spelers uit jouw team van toen? “Sinds Nordin bij PSV speelt krijg ik nog maar sporadisch een mail van hem, maar dat is te begrijpen. Bij Omniworld en VVV sprak ik hem redelijk vaak over de msn. Nu hij in Turkije gaat spelen zal het nog wel lastiger worden. Platje spreek ik ook nog af en toe, net als Sieuwerd Teerink en Tijn Hammer (al zat die niet in mijn A1). Langs deze weg wil ik in ieder geval de hartelijke groeten doen aan Cor van de Wal, Jan van der Roest, Jaap Vedder en de mensen van het jeugdbestuur met wie ik toen werkte, als ook oud-trainers en spelers natuurlijk. Mochten jullie eens in Chili komen, stuur me dan een mailtje.” Je bent coach geweest, technisch directeur, hoofd opleidingen, wedstrijdanalist maar ook journalist, je hebt boeken en columns geschreven. Maar wat doe je van dit alles het liefst? “Deze vraag kan ik alleen beantwoorden met mijn levensfilosofie. Het leven is veel te kort om je maar op één beroep te richten in mijn ogen. Bij Het Parool werken mensen die al tien jaar lang de stukken over Ajax schrijven. Af en toe lees ik het en dan denk ik: jongens, stop er toch mee, jullie schrijven niets creatiefs meer, alles gaat op de automatische piloot. Ik heb niet iets wat ik het liefst doe. Wat ik het liefst doe is een heleboel verschillende dingen doen. Zo zijn je dagen altijd interessant. Nu heb ik hier een halve hectare grond gekocht en bouw ik bijvoorbeeld een huis. Ik moet de bouwers sturen en moet daar dus alles over weten, ook over de tuin. Ook organiseer ik de zakenlunch voor de Nederlandse vereniging, schrijf ik af en toe voor het AD en werk ik één dag in de week voor een Chileens sportbedrijfje. Veel verschillende dingen doen, alleen zo kan ik leven.”

Hoe zien je toekomstplannen eruit? “De enige constante factoren in mijn leven zijn mijn dochter Emily, die nu vier is en het onroerend goed dat ik hier heb gekocht. Het onroerend goed zorgt voor een groot deel van mijn inkomen en Emily zorgt voor plezier en regelmaat. Voor de rest pak ik de dingen aan die ik leuk en interessant vind. Ik vind heel veel dingen interessant, maar wat precies, dat verandert per jaar. Ik heb mijn jongensdroom (betaald voetbal trainer worden) verwe-

zenlijkt. Nu heb ik elk jaar weer andere dromen.”

Jorrit Smink (derdevan links) met zijn technische staf in chili | sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

3


s.v. Huizen

Wolven A kampioen! Al enige jaren spelen de allerjongsten Wolven (t/m 6 jaar) van de voetbalvereniging s.v. Huizen een onderlinge competitie in regio 't Gooi. In deze competitie spelen 16 teams uit en thuis een wedstrijd van 2x 15 minuten met afsluitend penalty’s schieten. Onze Wolven A, bestaande uit Jim, Raoul, Niels, Boris, Koen, Younas, Owen en Tycho, en onder leiding van Ron Bunschoten & Claudia Koning wisten in elf weken maar liefst tien keer te winnen! Daarom mochten zij zich Najaarskampioen van de onderlinge competitie noemen. Met bloemen, taart en een prachtige medaille vierden zij deze overwinning.   Meer informatie over voetballen bij s.v. Huizen, stuur een mail naar: wolven@svhuizen.nl

In jan/febr. is er weer plek voor nieuwe spelers en speelsters t/m 9 jaar.

4

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


hoofdsponsor / hoofd jeugdsponsor


In Memoriam:

Andries Honing Op de laatste zaterdag in november van het vorige jaar overleed op 80-jarige leeftijd Andries Honing, erelid van onze vereniging. Een vereniging waarvan hij ruim 67 jaar lid is geweest.Voetbal, en in het bijzonder de s.v. Huizen, bepaalde het leven van Andries Honing waar het geel-groen van de vereniging als een rode draad door zijn leven liep. Als clubbladredacteur had ik een aantal jaren geleden het genoegen om samen met zijn zoon en kleinzoon terug te blikken op de rijke voetbalcarrière van de familie Honing. Drie generaties Honing die uitkwamen in het 1e elftal, uniek bij de vereniging. Liefst zeventien (!) seizoenen speelde Andries Honing in het 1e elftal. De noeste en nijvere voetballer groeide uit tot een boegbeeld van de vereniging.

Aanvankelijk stond hij rechts op het middenveld, maar al spoedig belandde hij op de spilplaats om daar nooit meer te verdwijnen. Honing stond niet bekend als een makkelijke voetballer. Hij eiste meer dan honderd procent van zichzelf én van zijn teamgenoten. Die volle overgave leidde wel eens tot conflicten maar dat hoorde nu eenmaal bij zijn stijl van voetballen. In zijn actieve carrière als voetballer reeg Andries Honing de successen met Huizen aaneen. Vele malen werd het kampioenschap in de afdeling behaald en maar liefst tot driemaal mocht hij zich met s.v. Huizen laten huldigen als kampioen van Nederland. Met legende Evert Sterk als trainer werd Andries Honing voor het eerst landskampioen in 1950 nadat Quick Boys in

Bedroefd hebben wij

kennis genomen dat

een beslissingswedstrijd met 2-1 werd verslagen. Een jaar later prolongeerde Huizen met slechts één verliespunt de titel.Tien jaar later herhaalde s.v. Huizen dit kunstje en mocht het zich opnieuw kampioen van Nederland noemen. In de kampioenscompetitie stond Andries Honing in de belsissende wedstrijd tegen Genemuiden aan de basis van dit succes met een uniek doelpunt. De keeper van Genemuiden schoot de bal uit en Andries Honing retourneerde de bal vanuit het middenveld in één keer in het doel waarna Huizen het kampioenschap kon vieren.

Na zijn loopbaan als actieve speler ging Honing niet voor de club verloren. Integendeel, zelfs tot op hoge leeftijd was hij actief bij de club. Elftalleider, bestuurslid, trainer en medewerker bij de onderhoudsploeg van de gebouwen en velden, niets was Andries teveel. Altijd kon er een beroep worden gedaan op de Huizer in hart en nieren. De laatste levensjaren van Andries Honing kenmerkten zich door een afnemende gezondheid waarna op de laatste zaterdag van november een einde aan zijn leven kwam. Een zaterdag die bij leven in het teken stond van voetbal en in het bijzonder van zijn s.v. Huizen. Een clubicoon is niet meer.

d is overleden

op 80-jarige leeftij

Andries Honing Erelid van s.v. Hu

izen

al. Met van ons eerste elft s jarenlang speler erker. In onze e vereniging. Hij wa dew onz me van t een ees em gew alg lid later als Ruim 67 jaar is hij als bestuurslid en terug op zijn inzet respect kijken wij rt. voo hij ft toe bij het herinnering lee e familie veel sterkte inderen en de verder , de kinderen, kleink uw vro zijn n nse Wij we verlies. verwerken van dit Bestuur, leden en n sponsors s.v. Huize

Huizen, november

6

2010

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Jan Spilt


tekst: Jan Spilt

langs de zijlijn Velen bij de club steken hun mening niet onder stoelen of banken. Het ‘heuveltje’ is wereldberoemd in Huizen en berucht bij vriend en vijand. Met het draaien van het hoofdveld leek het ‘heuveltje’ een gedaantewisseling te moeten ondergaan, maar tot nu toe hebben de bulldozers weinig grip gehad op deze vermaarde plek op ons sportcomplex. De winter is er deze keer vroeg bij. In 2009 werd het half december koud en wit, nu was het eind november al raak. Voor voetballers vervelende tijden, er kan door de winterse neerslag niet getraind of gespeeld worden. Aanleiding voor het clubblad de mening van de supporters te peilen over het fenomeen ‘winterstop’. Dit vond plaats tijdens een ‘schaduwwedstrijd’ van het 1e elftal op het kunstgras tegen NSC omdat er weer eens een reguliere competitiewedstrijd was afgelast. En passant kijken de fans vooruit naar de alles beslissende tweede helft van de voetbalcompetitie.

rij is een traditioneel wereldje die nu niet echt van veranderingen houdt. Als je tot de zomer door voetbalt kom je in de knoei met het onderhoud van de velden en loop je tegen het feit aan dat mensen op vakantie zijn. Als we elke mogelijkheid aangrijpen om versterking binnen te halen zie ik ons volgend jaar weer terug in de hoofdklasse. Vooral verdedigend is versterking echt nodig, dat is wel gebleken. Met de instelling die de jongens nu hebben en de verbetenheid die ze uitstralen om Huizen in de hoofdklasse te houden zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

Evert Kl

G

u

alk us B

en

dan maar op. Het eerste elftal speelt tot nu toe dramatisch. Natuurlijk waren er uitzonderingen zoals het duel tegen Noordwijk. Daarin lieten ze zien dat het wel degelijk kan voetballen. Het is voor ons een raadsel dat dat niveau niet vastgehouden kan worden. Iedereen vloog er in die wedstrijd op en straalde uit een goed resultaat te willen behalen. Alleen als dat gevoel terug komt, maakt het elftal een kans om behouden te blijven voor de hoofdklasse”.

Quinten

n t Land va '

Jeffrey

‘Van ons mogen ze de winterstop direct afschaffen. Het is een dramatische periode. Gewoon doorvoetballen wanneer mogelijk. Het winterweer van dit jaar en vorig jaar is een ramp. Siberische toestanden! Van wedstrijden spelen en trainen komt dan weinig terecht. Vooral dat de trainingen niet door kunnen gaan is rampzalig voor de ontwikkeling van vooral de jeugdspelers. Misschien biedt die nieuwe sporthal in de toekomst enige soelaas. Daar hopen we

tersport. Ook volgend seizoen spelen we in de hoofdklasse. Dat komt allemaal wel goed. We kunnen er nu wat slecht voor staan, met wat gerichte versterkingen er bij kan het alleen maar beter gaan. Daar komt bij dat we ook regelmatig pech hadden. Het dubbeltje zal toch in 2011 wel de andere kant opvallen? Een veilige plek is meer dan haalbaar. Met de juiste mentaliteit en instelling kom je een heel eind. Met wat nieuwe jongens er bij moet het zeer gaan lukken”.

“Misschien moet de winterstop nog wel vroeger ingaan. In januari kan je vaak door voetballen maar ligt het vaak stil. Een langere winterstop en dan het programma door schuiven naar het voorjaar is niks. Je komt dan in de knoei met het onderhoud van de velden. Daar beginnen we bij Huizen toch altijd al te laat aan door de vele toernooien, die zijn natuurlijk ook belangrijk voor de club. Naast de gezelligheid is dit een enorme bron van inkomsten. Gewoon de huidige winterstop afschaffen en voetballen wanneer moge-

lijk met uitzondering van Kerst en Oud en Nieuw. Dat is voor mij de ideale situatie. Het eerste elftal zal het niet gemakkelijk krijgen zich te handhaven in de hoofdklasse. Ze maken te vaak en te veel dezelfde fouten. Vooral in de omschakeling bij balverlies gaat het mis. Dat moet er toch echt uit. Ik begrijp dat er na de winterstop enkele goede krachten bij komen. Dat is wel nodig, want nu is de selectie wel erg smal. Als het lukt om enkele sterke voetballers te halen, dan zie ik de tweede helft van de competitie met vertrouwen tegemoet”.

“De periode tussen Kerst en Oud en Nieuw is natuurlijk een periode waarin er niet gevoetbald dient te worden. Voor de rest mogen ze het van mij van week tot week bekijken. Doorvoetballen tot juni is niks, mensen willen naar de camping of op vakantie. Je hebt te maken met toernooien en ook het onderhoud van de velden moet in die periode plaats vinden. Dat wordt dus een moeilijk verhaal. Wat minder moeilijk gaat worden is handhaving van het eerste elftal. Als het elftal zich goed kan versterken kunnen we rustig op onze nieuwe tribune zitten ge-

nieten. Nee, dat zie ik wel positief tegemoet. We moeten met alles voorkomen een promotie/degradatie wedstrijd te spelen. Het mag dan wel de laatste strohalm zijn, zo’n wedstrijd, ik moet er niet aan denken. Krijg je te maken met een ploeg die de nacompetitie heeft gewonnen en denkt iedereen te kunnen verslaan. Dat kon dan wel eens verkeerd aflopen. Zover komt het niet want ik heb er alle vertrouwen in dat we ons ‘gewoon’ kunnen handhaven. Gewoon na de winterstop een goede serie neerzetten, dat geeft rust en vertrouwen”.

J

“Natuurlijk is het bij mooier weer aangenamer om langs de lijn te staan. Maar ja, voetbal is nu eenmaal een wintersport en dat moet voor mij vooral zo blijven. Al is het tegenwoordig wel zo dat het competitieverloop door de kunstgrasvelden een onregelmatiger verloopt krijgt. Je krijgt scheve competities, daar zit toch ook niemand op te wachten, lijkt me. Daar komt bij dat clubs met kunstgras in het voordeel zijn. Die ploegen kunnen vaak gewoon door trainen en staan op zaterdag fit en scherp aan de aftrap. De winterstop langer maken zie ik niet zitten. De voetballe-

ein

“De officiële winterstop komt altijd op het verkeerde moment. Als het goed weer is moet er gewoon gevoetbald worden. Een langere winterstop is voor mij geen optie. De meeste jaren hebben we gewoon tot de Kerst door kunnen voetballen al gaat het sinds vorig seizoen steeds eerder mis. Voetbal is een sport voor kerels, die geven niets om een beetje kou. Daar komt bij dat koud weer goed is voor de omzet van de erwtensoep van Ad. Nee, voetbal is en blijft voor mij een win-

V an

Hans Hog

blijven ben ik wel positief gestemd. Tenminste, als de spelers die er nu zijn niet zo makkelijk weglopen als enkelen eerder deden in het seizoen. Als die trend doorzet gaat het onherroepelijk mis, zoveel is wel zeker. Wel moet de verdediging wel wat professioneler operen dan het nu vaak deed. Acht doelpunten in de wedstrijd tegen Volendam is natuurlijk leuk voor het plubliek maar het mag natuurlijk op dit niveau niet gebeuren. De trainer weg sturen lost niks op. Dat is mij te makkelijk, nee gewoon met deze selectie verder. Dan moet het gaan lukken”.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Gerar

“Gewoon de competitie stil leggen in de wintermaanden en dan in het voorjaar langer door voetballen. Wie zit er nu te wachten om in de wintermaanden te voetballen? Ik in ieder geval niet. In het voorjaar en de zomer is er minder kans op blessures, de velden zijn beter bespeelbaar en de wedstrijden trekken meer toeschouwers. Tel uit je winst! Daar komt bij dat het klimaat de laatste jaren flink in de war is. Het wordt steeds eerder winter lijk het wel. Nee, gewoon doorvoetballen in de zomer. Wat de kansen betreft van het eerste elftal om in de hoofdklasse te

et

do n e

orn

aa s B d

7


sponsorcommissie

Koos Drooger

sponsornieuws

Van de bestuurstafel

Kippersluis BV Co-sponsor in de verlenging. Het Muiderbergse bedrijf Kippersluis BV, al meer dan 55 jaar een gedegen familiebedrijf op het gebied van grond- en sloopwerken, bodem- en tanksaneringen, verhuur en containerservice, sierbestrating en asbestverwijdering, heeft met ingang van 1 januari 2011 zijn jarenlang trouwe Co-sponsorschap met 3 jaar verlengd. Wij zijn dit bedrijf zeer erkentelijk voor hun betrokkenheid en coulance, waarmee zij de club tegemoet zijn gekomen bij de sloop van de tribune. Wij hebben de inzet, effectiviteit en kwaliteit van dit bedrijf mogen ervaren als een warme douche. Het bestuur bedankt Kippersluis voor zijn vertrouwen en ondersteuning.

Nieuw BCZ-lid

Namens de Business Club Zuyderzee zijn wij trots een nieuw lid aan u voor te mogen stellen:

Wens Geschenken (dhr. Arco Schaap)

Wij wensen de nieuwe sponsor een prettig verblijf toe bij onze vereniging.

Zƒlmƒctie 2010 een groot succes. De zalmactie is dit jaar uitstekend verlopen. Vele particulieren en bedrijven weten ondertussen deze actie te waarderen. Behalve de 550 Noorse- en wilde zalmzijden zijn ruim 500 pakjes zalm- en palingfilet verkocht. De verkoop van de geschenkpakketten is met ruim 30 % gestegen. Wij zijn er mede door uw bestellingen in geslaagd de opbrengst van vorig jaar (e 3.800) te overtroeven. Met de netto-opbrengst van e 5.600 tot nu toe zijn wij als zalmteam super tevreden. Deze opbrengst kan echter nog oplopen. Hierbij is het goed te vermelden dat wij een leuke deal met de heer L. Versluis van de PLUS hebben gesloten. De PLUS blijft voorlopig de pakjes Noorse- en wilde zalm van Steur verkopen voor de “s.v. Huizen prijs”. DUS nu voor zalm naar de PLUS. Wij bedanken een ieder die zijn of haar bijdrage heeft geleverd om deze actie tot dit grote succes te brengen.

Het zalmteam 8

Nieuwe tribune in gebruik; officiële opening uitgesteld Zoals we allemaal hebben kunnen zien is de nieuwe tribune klaar. De eerste wedstrijden zijn inmiddels op het vernieuwde hoofdveld met daarlangs de nieuwe tribune gespeeld. Het geheel is erg fraai geworden. Het lag in de bedoeling het vernieuwde complex op 11 december jl. officieel te openen; maar door vertraging bij de aanleg van het terras en de staantribune is besloten deze opening uit te stellen. Het bestuur hecht er de voorkeur aan de officiële opening pas dan plaats te doen vinden als alles klaar is. Als hernieuwde datum voor de opening is gekozen voor zaterdag 7 mei a.s. We zullen u vroegtijdig informeren via onze website. Eerste selectie De officiële winterstop is inmiddels voorbij, de 2e competitiehelft gaat van start. Helaas vinden we het eerste elftal terug in de onderste regionen van de hoofdklasse A. Het spel van onze hoofdmacht is over het algemeen goed te noemen, maar te veel wedstrijden werden ongelukkig verloren of gelijkgespeeld. Toch is er vertrouwen in een goede afloop van dit seizoen; de selectie herbergt voldoende kwaliteit en als het vertrouwen middels een aantal goede resultaten toeneemt dan moet rechtstreekse handhaving mogelijk zijn. Op moment van schrijven wordt er gesproken met de selectie-trainers over het al of niet verlengen van het contract. Hoofdtrainer Jamory Leysner heeft het bestuur inmiddels meegedeeld dat dit seizoen zijn laatste zal zijn bij s.v. Huizen; volgend seizoen zal hij werkzaam zijn bij een andere vereniging. Problemen met kelderbier in de kantine. De kwaliteit van het tapbier in de kantine heeft enige tijd te wensen over gelaten. “Heineken” heeft het probleem serieus aangepakt; maar de consequentie was helaas dat er enige tijd uitsluitend bier in flessen verkocht kon worden. Gelukkig betrof het geen thuiswedstrijden van Huizen 1 en ziet het ernaar uit dat rond de jaarwisseling alles weer in orde is. Bewaking technisch beleid Het bestuur staat voor een borging van het gevoerde beleid; ook op voetbaltechnisch gebied. De gedefinieerde uitgangspunten over de opleiding, het gezicht van het eerste elftal, de ambitie en de doorstroming dienen te worden bewaakt door daartoe aangezochte leden van de vereniging met kennis van zaken. De vorming van een Technische Commissie is daarvoor in de ogen van het bestuur een goed instrument. De TC zal er in eerste samenstelling als volgt uit zien: Mark Schipper (voorzitter), Leo Ruiters, Henk van Metelen, Paul Kos, Jan Veerman en Arnold Kos. Mark Schipper zal tevens ad interim toetreden tot het bestuur. Het bestuur wenst genoemde heren succes met hun belangrijke functie. Drumkorps Nederland In een onlangs gehouden onderhoud met het bestuur van de Drum Corps Nederland (DCN) heeft een evaluatie plaatsgevonden van het in juni 2010 gehouden drumkorps contest. Het bestuur van DCN heeft aangegeven zeer tevreden zijn over de samenwerking met s.v. Huizen en wil deze samenwerking de komende jaren graag voort zetten. De DCN contest 2011 bij s.v. Huizen zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni a.s. Noteer vast in uw agenda!

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


5-sterren sponsors

Het is tijd om te sporten. Het is tijd om te sporten.

Sporten is goed. En sporten is leuk. Sportverenigingen vervullen een belangrijke functie in de Sporten is goed. En sporten is leuk. Sportverelokale samenleving. Rabobank Noord Gooiland nigingen vervullen een belangrijke functie in de

voelt zich verbonden met de lokale samenleving

lokale samenleving. Rabobank Noord Gooiland

en met deze club. Wilt u bankieren bij een bank

voelt zich verbonden met de lokale samenleving

die dichtbijenumet staat enclub. midden het Gooi? Bel: bank deze Wilt uinbankieren bij een (035) 697 37 die37. dichtbij u staat en midden in het Gooi? Bel: (035) 697 37 37.

Rabobank Noord Gooiland: dichtbij u, midden in het Gooi. Rabobank Noord Gooiland: dichtbij u, midden in het Gooi.

Rabobank. Een bank met ideeĂŤn. Rabobank. Een bank met ideeĂŤn.

www.rabobank.nl/noordgooiland

www.rabobank.nl/noordgooiland


Tekst: Jan Spilt

Ed Baas; Techniek goeroe aan de slag Ed Baas, van Voetbalschool techniek (VST), heeft bij de s.v. Huizen sinds de start van dit voetbalseizoen de techniektraining geïntroduceerd. ‘Door gericht te trainen, kun je de techniek van iedere speler verbeteren. Kinderen moeten plezier in voetballen hebben en je hebt meer plezier als je de technische vaardigheden beter beheerst’ is de stellige overtuiging van de techniek goeroe. Vooralsnog ligt het accent van de techniektrainingen bij de E en de F pupillen selectie teams, in de toekomst wordt een verdere uitbreiding van de extra trainingen niet uitgesloten. Vaak wordt gedacht dat de specifieke techniektrainingen alleen geschikt zijn voor de getalenteerde voetballers. ‘Ik weet uit ervaring dat iedere speler op ieder niveau beter wordt van techniektraining’. Ed Baas is geboren in 1961 in Huizen en woonachtig in Bussum. Ooit begonnen met voetbal in de schaduw van de Kuip. ‘Ik ben getrouwd met een geweldige vrouw en heb twee kinderen, een zoon en een dochter die beiden voetballen. Als jeugdspeler heb ik bij s.v. Huizen gespeeld, waar ik de jeugdopleiding heb doorlopen. Later bij SV Lelystad ’67 en nog later, gespeeld in de zaal in de hoofdklasse voor Lobelia in Hilversum, Toen mijn zoon ging voetballen bij SDO heb ik mij al gauw aangemeld als jeugdtrainer. In de afgelopen acht jaar heb ik F-, E-, D- en C-teams getraind en gecoacht, de laatste vier jaar de D- en C-selectie. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de Coerver technieken.’ Wiel Coerver methode Voor de jeugdige lezers die zich afvragen wie of wat die Wiel Coerver nu is: Coerver was een meer dan een verdienstelijke voetballer en werd met Rapid JC, de voorloper van het huidige Roda JC, in 1956 kampioen van Nederland. Als coach won hij met Feyenoord in 1974 de UEFA Cup en de nationale titel. Wiel Coerver is echter vooral bekend geworden met de Coervermethode, die gericht is op zo volledig mogelijke balbeheersing, aangevuld met de nodige techniek. Coerver is in tal van landen actief (geweest) om zijn methode aan jeugdige voetballers te onderwijzen. Ook zijn er boeken en dvd’s uitgebracht om de oefenstof duidelijk te maken. De Coerver-methode wordt in tal van landen door vele nationale voetbalbonden en clubs omarmd, onder andere door de jeugdafdeling van Manchester United waar René Meulensteen (First team coach Manchester United), en ooit assistent van Coerver, de specifieke techniektraining heeft geïntroduceerd. Stormachtig Ook Ed Baas werd een grote fan van de befaamde Wiel Coerver methode. ‘De dvd’s van Wiel Coerver zijn bijster interessant, alleen onbereikbaar voor degenen die er mee aan de slag willen. De beelden geven acties weer

10

waarop minstens drie jaar geoefend is. Dat kan je natuurlijk op die manier niet overbrengen op de jeugd. Het moest dichter bij de basis, ook voor de trainers die de oefenstof willen aanbieden. René Meulensteen heeft de oefenstof toegankelijker gemaakt en al zoekende kwam ik terecht bij de Voetbal Techniek School. VST heeft de visie van Meulensteen/Coerver omgezet naar een eigen methode die trainbaar is voor alle niveau`s. Toen de VST in februari 2005 startte bij de VVZ in Zaandam heb ik mijn beide kinderen meteen ingeschreven voor de eerste lessen. Hierdoor ben ik nog enthousiaster geworden. Door het enorme plezier onder de kinderen, de gedrevenheid, visie en methode die Charles van Altena en Rob Bloemkolk daar hanteerde en de stormachtige ontwikkeling van de technische vaardigheden bij mijn kinderen heb ik de VST in november 2005 geïntroduceerd bij SDO, met als doel een techniekopleiding binnen SDO te starten’. Voetbalschool ‘Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling, ik kon als techniektrainer worden opgeleid door VST, volgde in juni 2006 de 3-daagse René Meulensteen training in Papendal en de opleiding van Cock van Dijk (techniektrainer AZ) in 2007 en zette ik mij in voor de oprichting van de interne techniekschool bij SDO. In september 2006 ging de interne techniekschool van SDO van start. Op vrijdagavond gaf de SDO techniekschool trainingen aan zo’n 120 kinderen van de F t/m B en aan jongens en meisjes. Een enorme organisatie waarbij ik zorgde voor de technische coördinatie, de opzet van de techniektrainingen en het aansturen en opleiden van trainers. Doordat ik door ouders en spelers van buiten SDO werd gebeld voor techniektraining, ontstond het idee een eigen club onafhankelijke techniekschool te starten en de link naar VST was snel gelegd. In september 2007 startte ik bij de HSV Wasmeer in Hilversum vestiging VST Het Gooi waar tot op heden veel voetballertjes het beste uit de bal

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Ed Baas onderricht de s.v. Huizen jeugd

hebben gehaald. De voetbalschool voorziet duidelijk in een behoefte.’ Straatvoetbal Er wordt geacht dat als kinderen bij een club komen voetballen er al een balgevoel is. De praktijk wijst uit dat dit vaak niet het geval is. ‘Het straatvoetbal is voor een groot deel verdwenen bij de jeugd. Tijdens het voetballen op straat leren spelers de techniek spelenderwijs. Het straatvoetbal vormde je als voetballer. Technisch, tactisch, fysiek en mentaal. Door het voor een groot deel verdwenen beeld van straatvoetbal neemt niet alleen de techniek af, maar ook de mentale weerbaarheid en de slimheid om met een bepaald fysiek om te gaan. De techniek vormt de belangrijkste basis voor een goede voetballer. Zowel aanvallend als verdedigend. Bij voetbalverenigingen is vaak de gelegenheid om specifieke voetbaltraining te geven of te krijgen minimaal gezien de geringe trainingsuren. De specifieke techniektraining biedt een speler via een leerplan de mogelijkheid om zich te bekwamen ’ is de stellige overtuiging van Ed Baas die bij s.v. Huizen geassisteerd wordt door Nico Puijk. Beste uit de bal Initiator bij de s.v. Huizen voor het aanbieden van specifieke techniektraining is jeugdbestuurslid Mark Schipper. Schipper, vroeger zelf een begenadigde voetballer, vindt dat er dringend behoefte is aan technische scholing van jeugdspelers. ‘Je ziet bij onze A, B en C


bij s.v. Huizen selectiespelers dat zij nog technische basisvaardigheden missen, deze vaardigheden moet je in de D, E en F pupillen al opdoen’, weet Schipper. ‘Het is belangrijk dat kinderen baas worden over de bal.’ Met die gedachte benaderde hij Ed Baas van de VST die het gedachtegoed van Schipper alleen maar kan beamen. ‘Het is namelijk niet alleen kappen en draaien en een schaar. Het is veel meer. Het gaat ook om de juiste lichaamshouding, coördinatie, balgevoel, balvaardigheid, snelvoetenwerk, handelingssnelheid, het aan- en meenemen van de bal. We trainen de vier basis situaties in het veld waar een speler mee te maken krijgt, een tegenstander voor je, naast je, komend van links of rechts en in de rug. Zo kan een speler zich in het veld beter redden. Vervolgens gaat het om in de situatie en positioneel de bewegingen goed toe te passen, we leiden geen circus artiesten op die de bal 1000 keer hoog houden. Een speler met een goede techniek heeft meer tijd om tactisch de juiste keuze te maken. Spelers kunnen zich individueel beter ontwikkelen. Dat is uiteindelijk het doel’, benadrukt Baas. ‘En dat is nou precies wat ik graag wil uitdragen naar de jeugd. Met de juiste training, een positieve instelling, plezier, inzet en doorzettingsvermogen, haal je het beste uit de bal en je eigen vaardigheden. Iedereen kan zich spectaculair verbeteren. Techniektraining is meer dan vier scharen en dan er langs.’ Know how De s.v. Huizen wil de techniektrainingen in de toekomst uitbreiden. ‘Eigenlijk moeten zoveel mogelijk s.v. Huizen

een kleine bijdrage’, besluit Schipper. De techniektraining wordt dit seizoen gesponsord door de volgende bedrijven: Werner Abdoelhak spelers uit de D, E en F categorie de kans krijgen techniektraining te volgen. We denken erover na hoe dit mogelijk te maken. Wellicht kan Ed Baas een aantal van onze trainers begeleiden zodat wij op termijn zelf de know how in huis hebben om techniektrainingen te verzorgen. En wanneer we veel meer spelers techniektraining gaan aanbieden ontkom je er niet aan een kleine bijdrage te vragen aan de ouders, dit is bij andere clubs die techniektraining aanbieden heel gebruikelijk. Nu is er een aantal sponsors bereid geweest de kosten voor hun rekening te nemen, waarvoor nogmaals dank, maar als de club dit structureel wil aanbieden ontkomen we niet aan

met Welke professionals, Peter Westland met Arachnoid trading en Van Engelenhoven met Young Parker Insurance. Indien u deze techniektraining voor meer s.v. Huizen spelertjes mogelijk wilt maken en hier een financiële bijdrage voor over heeft, kunt u contact opnemen met Mark Schipper: schippermark@online.nl

11


sponsorcommissie

sponsornieuws De sponsorcommissie van de s.v. Huizen heeft een overeenkomst gesloten met het jonge bedrijf JAZZ, waardoor het sinds enkele weken mogelijk is om op de vereniging gratis te Internetten. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een Smartphone, Tablet-PC (bijvoorbeeld een Apple iPad), PDA of een Laptop.

Als u thuis al gebruik maakt van draadloos internet kan dat op de Hotspots van JAZZ ook. Als u nog niet eerder van draadloos internet gebruik gemaakt hebt, controleer dan eerst even of het maken van een WiFi verbinding met uw Smartphone, Tablet-PC, PDA of Laptop mogelijk is.

1. Kies het netwerk JAZZ uit ‘draadloze netwerken’ 2. Start de internet browser, de JAZZ inlogpagina start vanzelf 3. Volg de instructies op de JAZZ inlogpagina

Column Jamory Leysner

op de bank Hoewel het jaar alweer een paar weken oud is wil ik toch iedereen vanaf deze plek alsnog een gelukkig en vooral gezond 2011 toewensen. Dat al je dromen mogen uitkomen en dat je ook maar veel plezier in het leven mag hebben. En als we het over dromen hebben dan kan ik jullie zeggen dat ook mijn droom werkelijkheid gaat worden in 2011. Ik vertrek definitief uit Nederland en emigreer naar de Verenigde Staten. Dat is een droom die ik al jaren koester en die nu gaat uitkomen. Dat is natuurlijk geen beslissing die je zomaar neemt, maar is een weloverwogen beslissing naar aanleiding van de mogelijkheden die je daar worden geboden. Ik heb een vijf jarig contract getekend als Hoofd Opleidingen bij de Rush Soccer Academy. Ik ga aan de slag bij Michigan Rush in de staat Michigan, die een samenwerking heeft met AJ Auxerre in Frankrijk. Het aanbod voor deze job is mij vorig jaar ook al gedaan, maar ik zag toen nog genoeg uitdaging bij s.v. Huizen met de mensen om mij heen om er iets moois van te maken. Mede dankzij de koersverandering van het bestuur om iemand het technische beleid te laten uitvoeren die totaal geen ervaring of diploma’s heeft op het niveau waar we in werken, heeft dit voor mij de keuze makkelijker gemaakt om op het aanbod in te gaan in de VS. Als er wederzijds geen vertrouwen is in een goede toekomst dan moet je eerlijk tegen elkaar zijn en dat tegen elkaar durven uit te spreken in de juiste volgorde. Geen enkele persoon staat boven het belang van s.v. Huizen. The American Dream Als we terugkijken op 2010 dan komen er diverse mooie momenten bij mij naar boven. Finaleplaats van het Nederlands elftal op het WK,

12

promotie van ons naar de hoofdklasse, tot de laatste speeldag nog kans op het kampioenschap gemaakt, het behalen van het diploma coach betaald voetbal van mijn collega Regillio Simons en moeizame start in de hoofdklasse. Maar dat zijn allemaal zaken die betrekking hebben op voetbal. Helaas worden we door diverse zaken op de feiten gedrukt dat het leven niet alleen maar uit voetbal bestaat. Ziektes van dierbaren om je heen, zelf ziek worden, verschrikkelijke berichten in de media wat er allemaal voor rampen in de wereld gebeuren. Of je moet er niet aan denken dat je nietsvermoedend je kind elke ochtend naar de crèche brengt en dat er zulke zieke mensen rondlopen als die Robert M. Als je daarover nadenkt dan is winnen of verliezen maar heel beperkt. We moeten ook vooruit kijken naar 2011 en hebben nog heel wat werk te verzetten. Voor de kwaliteiten die het 1e elftal bezit staan we te laag op de ranglijst. De rentree in de hoofdklasse is dus zwaar te noemen, maar met alle steun van iedereen gaan we zeker boven de rode streep blijven. Daar ben ik van overtuigd. Ten slotte wil ik dit stukje heel toepasselijk afsluiten in het Engels voor iedereen die ik binnen de club een warm hart toe bedeel: I wish all my friends at s.v. Huizen a lots of luck and health in 2011.Make sure you enjoy life and appreciate all the people who appreciate you. Life is too short, so make sure you follow your dreams and make sure they come true. I looked at myself in the mirror and told myself; “ This is the moment to follow my American Dream “.

What is your dream in 2011?

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


hoofdsponsor / hoofd jeugdsponsor


Tekst: Ingrid Honing

Mijn favoriet: De 10 vragen van

Erwin van Wessel aan Arnold Klein Deze keer is het Erwin van Wessel die zijn favoriete speler het hemd van het lijf mag vragen. Winterse perikelen en vakanties dreigden even spelbreker te zijn maar dan toch op een late decemberavond, ontmoet Erwin dan eindelijk zijn favoriet Arnold Klein in het clubgebouw van de s.v. Huizen. De 8-jarige Erwin komt uit een echte voetbalfamilie, regelmatig gaat hij bij zijn broers Patrick (14) en Jurgen (12) kijken die ook bij Huizen voetballen. Ook gaat hij graag met zijn vader mee naar Huizen 1 kijken. Erwin is met zijn tweede seizoen in het geel groen bezig en speelt in de F5. Net zoals zijn favoriete speler Arnold Klein is hij middenvelder. Voor Arnold heeft hij tien vragen bedacht, die hij bijna allemaal uit zijn hoofd weet te stellen. Eigenlijk is het een vraag meer, want samen met zijn broer Jurgen vraagt hij of Arnold misschien een gasttraining wil geven op een woensdagmiddag. “ Ja, natuurlijk is dat mogelijk, maar alleen als het mooi weer is” lacht Arnold Erwin toe, die tevreden een sprongetje van vreugde maakt. Erwin heeft juist die middag nog in de zaal gevoetbald. “Dat was bij het 4 tegen 4 toernooi. Drie keer wist ik te scoren maar helaas hebben we niet alles gewonnen. Vorig seizoen hebben we bij Huizen een toernooi gewonnen en toen mocht ik de echte beker meenemen Dat was pas gaaf!” Erwin gaat naar school op de Koningin Wilhelmina school. Later wil Erwin tuinman of sneeuwschuiver worden. De afgelopen tijd heeft Erwin al veel sneeuw weggeschoven. “Het makkelijkste is met een schoffel” zegt hij. Maar ook koken vindt hij erg leuk. Zo helpt hij regelmatig zijn ouders in de keuken. Naast alle hobby’s kijkt Erwin het liefst op televisie naar Sponsebob, Ned’s SurvivalGids en Nickelodeon. Ook is hij een verwoede verzamelaar. Inmiddels beschikt Erwin over een imposante verzameling bierdoppen en vooral de spaaracties bij de supermarkten hebben Erwin’s speciale aandacht.

Erwin aan Arnold: Hoe oud ben je en waar woon je? Ik ben 31 jaar en woon in Eemnes. Heb je ook in de F5 gevoetbald? Nee, ik ben begonnen in de F3. Eigenlijk was het jeugdvoetbal de mooiste voetbaltijd. Alles mocht, niets moest. Erg leuk! Hoelang zit je al op voetbal bij s.v.Huizen en heb je in de jeugd ook bij s.v. Huizen gevoetbald? Dit is mijn 16e jaar bij s.v. Huizen. Tussendoor ben ik wel een aantal keer weg geweest, zoals een jaar bij FC Utrecht in de B1 en bij HFC Haarlem. Verder heb ik nog gevoetbald bij EDO (Haarlem) en Sparta Nijkerk. Vorig seizoen speelde ik nog in Veenendaal bij DOVO om dit seizoen terug te keren bij s.v. Huizen. Ondanks dat we (nog) laag staan heb ik daar geen spijt van. Op welke positie speel je het liefst? Het liefst speel ik als verdedigende middenvelder. Af en toe sta ik centraal achterin. Dat vind ik niet altijd leuk, maar je kunt niet alles voor het zeggen hebben. Tenslotte bepaalt de trainer de opstelling en als die denkt dat ik op die plaats nodig ben doe ik het maar. En waar sta

14

jij op het middenveld? “Ik speel als aanvallende middenvelder”, aldus Erwin. Lekker aanvallen en doelpunten maken.” Wat is je favoriete voetbalclub? Op eerlijk te zijn heb ik die eigenlijk niet. Maar Barcelona en Arsenal zijn het mooist om naar te kijken. Vooral Barcelona speelt dit moment schitterend voetbal. Lijkt wel vanaf een andere planeet, zo goed is het. Wie is je voorbeeld als voetballer en waarom? Dat zijn er twee. Mark van Bommel, omdat het een hele goede verdedigende middenvelder is. Hij heeft een geweldig inzicht en weet zich altijd precies goed op te stellen. Verder speelt hij slim en schuwt een mannelijk duel op zijn tijd niet. Andrés Iniesta vind ik ook een goede middenvelder. Bij Barcelona en het Spaanse nationale elftal is hij vaak dé uitblinker. Ga je wel eens bij andere (jeugd)teams kijken? Meestal komt daar niet van. Helaas. Dat komt omdat ik zelf heel lang trainer ben geweest, zowel bij de junioren als senioren. Daardoor had ik op zaterdag vaak een dubbel programma. Af en toe probeer ik bij de zoon van mijn vriendin te kijken, die voetbalt in Baarn. Spijtig genoeg moet die vaak voetballen als wij moeten verzamelen voor een wedstrijd met Huizen 1. Hoe bereid je je voor op een wedstrijd? Anders dan vroeger. Vroeger aten we niet van tevoren, dat is nu wel. Daarna wordt er nog wat muziek gedraaid in de kleedkamer en vanaf 13.30 uur ga ik me rustig aankleden en voorbereiden op de wedstrijd. Een standaard ritueel heb ik niet. Je hebt spelers die altijd eerst altijd hun linkersok aantrekken en dan pas hun rechter maar dat vind ik flauwekul. Wat doe je voor werk? Of studeer je nog? Ik werk als fysiotherapeut, waarbij ik wel cursussen volg waardoor ik meer leer van het vak. Bovendien heb ik enkele diploma’s om als voetbaltrainer te fungeren. Tot vorig seizoen combineerde ik dat met voetballen zelf maar dat werd wat al te druk. Wat is je favoriete eten en vakantieland? Italië is mijn favoriete vakantieland en Corsica hoort daar ook bij, vind ik. Corsica mag dan officieel wel bij Frankrijk horen, de Italiaanse invloeden zijn heel erg groot. Bij Italië hoort natuurlijk Italiaans eten. Van pizza tot lasagna. Ik vind alles lekker als het maar zelfgemaakt is. En wat vind jij lekker? vraagt Arnold aan Erwin. “Patat, broodje kroket en zuurkoolstampot met spekjes en worst."

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


5-sterren sponsor

Adviesgroep Van der Roest…  Adviesgroep Van der Roest…  … als het om uw toekomst gaat…  … als het om uw toekomst gaat…  ‐ ‐ ‐ ‐

‐ Hypotheken Hypotheken  ‐ Inkomensvoorzieningen   Inkomensvoorzieningen   ‐ Sparen voor later  Sparen voor later  ‐ Verzekeren (particulier en zakelijk)  Verzekeren (particulier en zakelijk) 

Al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner in verzekeren en financiële     Al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner in verzekeren en financiële     dienstverlening. Adviesgroep Van der Roest adviseert u deskundig en objectief  dienstverlening. Adviesgroep Van der Roest adviseert u deskundig en objectief  en is één van de meest voordelige aanbieders in de markt gebleken.          en is één van de meest voordelige aanbieders in de markt gebleken.          Kwaliteit voor een eerlijke prijs. Neem contact op voor meer informatie.  Kwaliteit voor een eerlijke prijs. Neem contact op voor meer informatie.  Van der Roest  Privé Pakket &  Van der Roest  Privé Pakket &  Professional  Pakket   Professional  Pakket   voor particulier en bedrijf:  voor particulier en bedrijf:  ‐ ‐ ‐ ‐ ‐

‐ Scherpe premie  Scherpe premie  ‐ Uitstekende voorwaarden  Uitstekende voorwaarden  ‐ Deskundig advies  Deskundig advies  ‐ Gemakkelijk en snel  Gemakkelijk en snel  ‐ Snelle schadeafwikkeling  Snelle schadeafwikkeling  door eigen  door eigen  schadebehandelaars  schadebehandelaars 

postadres: Postbus 64, NL-1270 AB Huizen adres: Nijverheidsweg 20, NL-1271 EA Huizen telefoon: +31 (0)35 6568000 telefax: +31 (0)35 5250784 e-mail: info@visser-kaas.nl internet: www.visser-kaas.nl

 

Nijverheidsweg 24, 1271 EA Huizen  Nijverheidsweg 24, 1271 EA Huizen  035 – 528 00 00   035 – 528 00 00   www.vdroest.nl  www.vdroest.nl  adviesgroep@vdroest.nl  adviesgroep@vdroest.nl 

 


tussen de lijnen met huizen 1 Dat er mensen zijn die zich zorgen maken over de opwarming van onze aardkloot lijkt, als ik dit schrijf, iets lachwekkends te hebben: een witte sneeuwvlakte strekt zich in mijn achtertuin uit en de pogingen mijn stoep sneeuwvrij te maken heb ik maar opgegeven. TNT post zal toch wel weer staken… Als ook Ajax - Feyenoord wordt afgelast vanwege de barre weersomstandigheden besluit ik mijn verhaal voor het clubblad dan maar te gaan doen op deze ingesneeuwde zondagmorgen…..

Danny Benning op weg naar basisplaats? ■

16


tekst: ron tuijnman

Hapjes van een zure appel...

ODIN Waar ik de vorige sessie na Volendam (4-4) nog hoopvol eindigde met het bespeuren van een stijgende lijn, was daar tegen ODIN niets meer van te bespeuren. Een onmachtig aanvallend Huizen werd hopeloos weggecounterd door een laf maar leep spelend ODIN. Nadat Huizen zich met de rust via Limon nog uitzicht heeft verschaft op een redelijk resultaat, krijgt het na de thee genadeloos het deksel op de neus en lopen de Heemskerkers genadeloos door onze groengele defensie heen. Ik had ze nog zo gewaarschuwd, foetert Leysner na afloop: “Het staat al op mijn blaadje (hij wijst op de flap-over met de wedstrijdbespreking). Ik heb er met hele grote letters boven geschreven: ‘LAFFE PLOEG!’

Een feestend 1e elftal. Beeld voor 2011?

Voorschoten Van een titelkandidaat verliezen is geen schande, zeker niet als je voetballend heel aardig meekomt op hun niveau. Maar dan moet je tegen de staartploegen wel je punten pakken - zeker thuis. Om een triest verhaal niet langer te rekken dan noodzakelijk: tegen het povere Voorschoten zag Huizen wederom geen kans ook maar een punt over de eindstreep te trekken. In een wedstrijd die naar een bedroevend niveau afglijdt, komt Huizen nog wel via Pengel op voorsprong, maar ziet het op slag van rust Voorschoten al afstand nemen. Ondanks een hectisch slotakkoord blijft Huizen met 2-3 aan de verkeerde kant van de score. “Als je speelt zoals de laatste zestig minuten, dan pak je geen punt meer,” sombert een zichtbaar aangeslagen Leysner na afloop.

Huizen – ODIN ’59 1-3 (1-1) 24. Rik Stals 0-1, 43. Omar Limon 1-1, 54. Stefan Koster 1-2, 63. Rik Stals 1-3

Huizen – Voorschoten: 2 – 3 (1 – 2) 32. Pengel 1-0, 43. Angelista 1-1, 45. Susan 1-2, 57. Miranda 1-3, 90. Limon 2-3 (pen.)

Scheveningen In tien dramatische minuten liet Huizen de wedstrijd in en tegen Scheveningen door de vingers glippen. Via onder meer een waanzinnig strakke vrije trap van Sjaak Polak (die van die brommer, weet u nog?) werd Huizen na een hoopvol begin door deze titelkandidaat naar een wat geflatteerde 3-0 nederlaag gespeeld. Voetballend kon Huizen zich goed meten met de gastheren, maar ook nu was het weer gebrek aan scorend vermogen dat het grote verschil maakte. “Dit was een lesje hoofdklasse,“ analyseert Leysner na afloop mistroostig. “We zijn afgetroefd op gogme en effectiviteit…”

Scheveningen – Huizen 3-0 (0-0) 58. Nieuwenburg 1-0, 61. Polak 2-0, 67. Nieuwlaat 3-0

Winterstop De winterstop is zo’n moment om eens de balans op te maken hoe men er voor staat. En zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden is de situatie zorgelijk. Reden om eens aan te schuiven bij aanvoerder Ervin Lee en met hem deze eerste teleurstellende seizoenshelft door te nemen. Ik tref hem na een bemoedigende vriendschappelijke wedstrijd tegen hoofdklasser NSC die we met 3-1 winnend hebben afgesloten… “Ik had verwacht voor aanvang van dit seizoen dat we mee zouden gaan draaien voor de eerste vier, vijf plaatsen. En dat verwacht ik eerlijk gezegd nog steeds,”opent onze steunpilaar verrassend. “Als ik kijk naar de kwaliteiten die we hebben in deze groep, dan moet het gewoon mogelijk zijn om bij die eerste vier of vijf plaatsen te eindigen. Tot nu toe hebben we aardige wedstrijden gespeeld – we zijn eigenlijk maar één wedstrijd helemaal weggespeeld, dat was hier thuis tegen Young Boys, maar voor

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

17


Rafa

begeer


de rest hebben we allemaal gewoon genoeg mogelijkheden gehad om doelpunten te maken, sowieso om kansen te creëren, alleen tegen Young Boys niet. We zitten nu op een punt dat we allemaal naar die winterstop snakken om ons weer op te kunnen laden om na de winterstop weer fris te kunnen vlammen. Dus vandaar dat ik je zeg: mijn verwachtingen zijn nog steeds hetzelfde!” ‘Ik vind dat redelijk optimistisch als je nu derde van onderen staat…” “Ja, dat is natuurlijk een grote stap, en misschien een beetje onrealistisch, maar als je toch kijkt naar hoe dicht de ploegen op elkaar zitten… De eerste twee tot drie zitten natuurlijk al op flinke straatlengte afstand van de rest, maar de nummers vier, vijf en zes die zitten toch al heel dicht tegen die middenmoot aan. Wij kijken natuurlijk eerst naar de middenmoot, maar vanuit die middenmoot willen we toch verder kijken wat de mogelijkheden nog zijn. We moeten natuurlijk eerst uit die degradatiezone vandaan zien te komen. Maar goed, ik had dit dus vooraf niet verwacht dat we nu op deze plek zouden staan, dus dat is voor mij ook heel teleurstellend. Je gaat toch met een heel ander verwachtingspatroon, een heel ander doel dat nieuwe seizoen in.” “Waar had je dat optimisme op gebaseerd?” “Als ik kijk naar de namen van de spelers die we op dat moment in de selectie hadden, dan heb je toch wel zoiets van ‘we kunnen het wel redelijk gaan doen in deze competitie!’. Maar goed, dan valt er een aantal spelers af om wat voor reden dan ook, maar ook dan nog heb ik zoiets van ‘jammer, vervelend dat die spelers weg zijn gevallen, maar dan nog staat er een goed team. Als ik kijk naar vandaag – en dan niks ten nadele van NSC – maar we hebben ze toch alle kanten van het veld laten zien…” “Heb je het idee dat het ontbreken van een tribune, de rommelige entourage, een rol heeft gespeeld?” “Tja, dat zou natuurlijk ook wel kunnen. Toen die tribune er nog niet stond had je wel eens het gevoel van ‘waar zijn we in hemelsnaam in beland?’ en ik ben blij dat het er nu staat, het ziet er perfect uit, schitterend! Ik hoop dat nu ook de prestaties beter worden. We werken er hard aan. Samen met een aantal andere bepalende spelers proberen we de rest op te peppen en te motiveren om alles eruit te halen. En de ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer.” “Begreep ik goed dat dit je laatste seizoen zou gaan worden?” “Nou, als het lichaam het houdt, dan wil ik eigenlijk nog een jaar doorgaan,” reageert Ervin wat verbaasd. “Maar daarna niet meer, dan vind ik het genoeg geweest. Zoals het nu gaat gaat het prima. Natuurlijk heb ik wel wat pijntjes na een wedstrijd, maar als ik een dag rust heb genomen, dan kan ik daarna gewoon weer voluit op de training gaan. Nee, zoals het nu gaat hoop ik dat ik in de zomerstop voldoende reserves op kan bouwen om ook dit seizoen weer goed af te maken. Maar dan is het voor mij ook wel genoeg… Ik ben het seizoen goed begonnen, maar na een wedstrijd of vier had ik even een dipje. Maar vandaag (tegen NSC) ging het weer prima. Naast dat ik hier train volg ik ook een sportopleiding dus dat kost ook heel veel kracht en energie. Nu heb ik daar een soort ritme in gevonden, dus nu gaat het me wat makkelijker af.”

ld

het middenve Arnold Klein, motor op

“Van welke spelers betreur je het het meest dat ze niet gekomen zijn of weggegaan zijn? Wie ‘mis’ je nu echt?” “Nou ja, missen: ik betreur het natuurlijk dat die mannen niet gekomen zijn of verdwenen zijn. Heije en Mols zijn natuurlijk hele goede voetballers. Maar voor dat middenveld hebben we nu Brian Tevreden die daar heel goed uit de voeten kan. Ook Jeffrey Mols had natuurlijk een bruikbare voetballer in dit team geweest. Ik hoop dat ik zijn positie een beetje in kan vullen, maar het is gewoon vervelend als een speler gedurende het seizoen weg gaat. We hebben nu een aantal jongens van het tweede erbij gekregen, jongens als Jelmer van Waveren en Danny Benning, jongens waarvan ik gehoopt had dat ze al aan het begin van het seizoen er bij zouden zijn gekomen, jonge spelers die nog wel het nodige moeten leren, maar die je alleen maar beter kunt maken. Als je bijvoorbeeld Danny op de juiste momenten coacht, dan pikt hij dat heel erg goed op. Hij doet niet meer en niet minder dan hij moét doen. Maar ook bijvoorbeeld een Garreth Jones, die er ook tegenaan zit. Al die gasten zijn heel erg leergierig, dus die komen er wel. Dan komen er wellicht nog een of twee mensen bij die ons team, met hun ervaring, nog sterker kunnen maken. Ik heb er dus alle vertrouwen in voor de tweede seizoenshelft!” Conclusie Ondanks de bemoedigende woorden van onze dappere aanvoerder blijft de huidige stand op de ranglijst natuurlijk zorgen baren. En zoals het in de voetballerij gewoon is staan er dan van alle kanten mensen op die menen dat ze de wijsheid én oplossing voor alle problemen wel paraat hebben. Geruchten en onrust genoeg, maar ik ben oprecht van mening dat dat allemaal kortzichtig opportunisme is en dat ons als club maar één ding te doen staat en dat is, met zijn alleen knokken voor een beter resultaat door deze trainer en zijn groep alle vertrouwen en steun te geven en achter onze ploeg te blijven staan. Niemand met enige realiteitszin had kunnen verwachten dat we zomaar even de topklasse in zouden wandelen. En dus moesten we nederlagen incalculeren en ons vooral richten op handhaving. Die doelstelling staat nog steeds recht overeind en gelet op het vertoonde spel moeten de punten straks gewoon gaan komen. Zeker als het lukt om nog enkele gerichte versterkingen in de winterstop binnen te halen om opengevallen plekken in de selectie weer wat op te vullen. Want ik blijf hoopvol en vol vertrouwen - ondanks alle zure appels waar we nu als club even doorheen zullen moeten bijten!

Aanvoerder Ervin Lee heeft alle ■ vertrouwen in de 2e competitiehelft.

19


3-sterren sponsors

H.J. Slokker

Slagerij De kroonburger

Ambachtsweg 52B 1271 AM Huizen

Kronenburgerstraat 23 1271 PJ Huizen

L'UnitĂŠ Groep

Alto Sportswear

Nijverheidsweg 18 1271 EA Huizen

Bakkenzuigerstraat 58 1333 HA Almere

Meijer Groen

bunschoten herenmode

Wayensedijk 27 3992 LN Houten

Havenstraat 13 1271 AB Huizen (035) - 5253559

Koops Auto / Fivan Huizen

Voorma & Walch Makelaars

Machineweg 2A 1271 EE Huizen

Ceintuurbaan 22, 1271 BJ Huizen Brink 34, 1251 KW Laren Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden

www.voorma-walch.nl

Infinity Groep BV

Marek Reklame b.v

Toetsenbordweg 48 1033 MZ Amsterdam (020) - 6366573 www.infinitygroep.nl

Kaap Hoornstroom 26 1271 EL Huizen

Brasil Koffie- & Theehandel

Vreeswijk & Koebrugge BV

Birkstraat 143a 3768 HE Soest (055) - 5051616 www.brasilkoffie.nl

Goederenweg 21 1271 EH Huizen (035) - 5253910 www.vreeswijkenkoebrugge.nl

Vreeswijk & Koebrugge BOUWMAATSCHAPPIJ B.V.

Van Halteren Metaal bv Voor verdraaid goed werk in de metaal

De Kronkels 27 / Postbus 48 3750 GA Bunschoten


Tekst: Jan Spilt

Veel animo Oudejaarsklaverjas Elke natie heeft haar ‘voetbal’, in Ierland heet het hurling, in de Verenigde Staten baseball, in Pakistan hockey. Naast zo’n nationale sport heeft ook elk land zijn ‘klaverjas’. Wie het woordenboek opslaat om klaverjas te vertalen, merkt dat het niet gaat, het is een Nederlandse hebbelijkheid die niet valt uit te leggen aan het buitenland. Toch ‘klaverjast’ men ook daar, in Frankrijk heet het wellicht jeude-boule, in Griekenland triktrak, maar ze doen het. Tijden veranderen. Twitteren en gamen hebben onherroepelijk aan populariteit gewonnen. Daarover kan geen misverstand bestaan. Tradities zijn er tegenwoordig om overboord gegooid te worden. Dat geldt kennelijk niet voor de traditionele klaverjasavond bij de s.v. Huizen in de feestmaand. Het is de laatste woensdagavond van 2010 en werkelijk mudvol in de kantine. Ongewoon veel voertuigen vullen op deze decemberavond de door de sneeuw en ijsresten onzichtbare parkeervakken. En dat allemaal om te klaverjassen, dat ogenschijnlijk simpele en vriendelijke oer-Nederlandse kaartspelletje. Is het eigenlijk wel zo’n vriendelijk spelletje? Als nietkaarter heb ik er natuurlijk niet echt kijk op maar toch al te vaak hoor ik over misleidende trucs als seinen, kraken, duiken, onder-en overtroeven, extra roem bijschrijven, kaarten afnemen en opzettelijk verzaken. Van de gelukkigen die deze avond een stoeltje konden reserveren om het enerverende spel te spelen is echter geen wanklank, laat staan vals spel, te vernemen. Bij sommige andere klaverjasavonden wordt er door tegenstanders regelmatig een hartaanval gesimuleerd om aan te geven dat harten troef gespeeld moet worden. Ook werd er wel eens geklaagd dat je beter met scheenbeschermers kon gaan klaverjassen omdat de tegenpartij al trappend aangaf dat schoppen de voorkeur genoot. Of omdat opponenten opzichtig naar buiten zaten te staren om elkaar duidelijk te maken dat zij een rits ruiten in handen hadden. Van dat alles bij de s.v. Huizen niets te merken, gezelligheid is troef!

een dikke blauwe walm van sigaren en sigarettenrook. Na de korte onderbreking schuiven de koppels aan voor de heropende jacht op nel en pit. Een aangename stilte vervult het clubhuis. Een stilte die slechts af en toe wordt onderbroken door ‘drie bier en een borreltje’. Het kantinepersoneel is er maar weer druk mee om alle bestellingen op tijd aan de tafels af te leveren. “Na twee ronden begint er meestal een beetje verschil in het klassement af te tekenen”, weet Jan Klein vanuit de keuken te melden. “In de derde ronde wordt er doorgaans fanatiek gespeeld. Het gaat te ver om te stellen dat er met het mes op tafel wordt gekaart, maar verliezen vind niemand leuk, zelfs op deze feestelijke avond niet”. Na afloop merkt een ervaren kaarter onder het genot van een gele schuimkraag op “dat meedoen net zo belangrijk is als winnen. Tuurlijk erger je wel eens aan koppels die voor iedere slag naar hun kaarten turen, of aan die echte broodkaarters waar alleen winst telt. Maar wat geeft het, kijk om je heen, het is toch een schitterende avond?” Kaarters die bij het klaverjassen buiten de prijzen vallen vestigen hun hoop op de grootse loterij. De prijzen zijn overigens beschikbaar gesteld door plaatselijke sponsors, waarvoor hulde. Een keur aan prijzen, variërend van een verlaat kerstkonijn tot een heus stoomstrijkijzer, vinden hun weg naar de blijde winnaars. Na afloop bleef het nog lang onrustig op en rond De Wolfskamer waaraan meteen de conclusie kan worden verbonden dat de activiteitencommissie kan terug blikken op een perfecte jaarafsluiting.

In de keuken bevindt zich het kloppende hart van de klaverjasavond. Als een ware rekenmeester houdt Jan Klein minutieus de standen bij. De klaverjas bestaat uit drie speelronden. Tussen de rondes door haasten de meeste kaarspelers zich naar de bar. Sommigen begeven zich naar het buitenterras alwaar aan het geroezemoes te horen is dat een tevreden roker dikwijls geen onruststoker is. Het is bijna niet meer voor te stellen dat enkele jaren terug dit evenement zich afspeelde onder

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

21


tekst: Naud schiks

Voetbalvaders m/v Voetbalvader. Ondanks dat iedereen binnen s.v. Huizen weet wat er mee bedoeld wordt, komt dit woord echter niet in de Dikke van Dale voor. Om een definitie te geven van een voetbalvader, moet je echt even achter het oor krabben en de hersenen goed in beweging zetten. Dan nog is het bijna onmogelijk om in een paar woorden gestalte te geven aan dit begrip. En dat terwijl iedereen ze wel kent en ook meemaakt binnen de hekken van De Wolfskamer. Misschien bent u er zelf wel een! De kans is erg groot want de eenvoudigste definitie is natuurlijk: Vader van een voetballend kind. En hoewel het vaak de vaders zijn, zou dit ook zomaar over moeders kunnen gaan. Vandaar M/V Augustus. De zomervakantie zit erop en zoonlief is rijp voor zijn eerste serieuze stappen op het heilige gras van De Wolfskamer. Na een voetbalstilte van een decennium, komt vader ook weer voor het eerst van dichtbij in aanraking met het geliefde spelletje. Zijn eigen Curriculum Vitae: Via de F12, E9 en A3 uiteindelijk in het 6e van BVV ‘31. Een indrukwekkende carrière waar de gemiddelde vader het toch mee zal moeten doen. En tja, er had wel meer in gezeten, maaaaar…. Zoonlief staat aan het begin van zijn carrière en om de mate van talent vast te kunnen stellen worden de komende woensdagmiddagen als snippermiddag opgegeven bij de baas. Met de andere vaders,

22

worden de eerste nieuwe Van Persies en Sneijders gescout. Zaterdag is de belangrijke dag. Wekker op 7 uur. Eerst door het gordijn gluren of regen geen spelbreker gaat worden. Zoonlief ook maar wakker maken, zodat hij uitgeslapen aan zijn eerste heuse wedstrijd kan beginnen. Onder het ontbijt worden de laatste adviezen meegegeven en wordt voor de 12e keer gecontroleerd of alles in de voetbaltas zit. Ruim op tijd (Jan van der Poel heeft nog maar net het hek open) betreden vader en zoon het complex. Omdat de kantine nog maar net open is en Roelie’s koffie nog pruttelt, eerst maar even naar de Wolvenarena. Want je moet toch op zijn minst even het gras onder je voeten “voelen”.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


Inmiddels druppelen er meer teamleden binnen en heeft Roelie de eerste 10 liter “leut” klaar. Als Wolvenleidster Brenda de spelertjes bijeen roept om te gaan omkleden, krijgt zoonlief de allerlaatste instructies mee, om vooral ook opa en oma niet teleur te stellen. Want dat we een echte voetbalfamilie zijn, blijkt wel uit het feit dat opa zijn carrière begon bij het Amsterdamse “De Volewijckers” en het daar ook nog eens tot erelid heeft geschopt! Als de talenten van de toekomst de mini arena betreden hebben, draaien de handycams volop en klikken de Kodaks van alle kanten. Na deze persvoorstelling kan het dan echt gebeuren; voetballen! Nadat de bal de eerste omwenteling gemaakt heeft, Geht’s los”. Een oorverdovend geschreeuw: Liiiiiiinks, naar vóóóóóren, teruuuuuug! Waar in een later stadium van de voetbalcarrière dringend behoefte aan is, ontbreekt het in deze fase in ieder geval niet: coaches! Iedere wolf heeft minimaal één coach. Vaders lopen fanatiek van links naar rechts langs de boarding en schreeuwen hun pupillen richting doel van de tegenstander. Een enkele moeder weet zich een plekje tussen de vaders te bemachtigen. Andere moeders hebben het al gauw gezien en verplaatsen de gespreksstof naar de tuniekjes van Anna van Toor en de modieuze laarsjes bij Han Landman. Nadat de scheids voor het eindsignaal gefloten heeft, lopen de moegestreden vaders met rode hoofden van opwinding richting kantine, om de rauw geschreeuwde kelen te smeren met een gele rakker en de wedstrijd nog eens goed te analyseren. 5 Jaar later Inmiddels is het koren van het kaf gescheiden en speelt zoonlief in de D2. Nog niet helemaal klaar voor het grote werk (D1), maar na diverse keren Dick Honing aangesproken te hebben, is nu eindelijk duidelijk gemaakt, hoe talentvol zoonlief wel niet is en dat het onbegrijpelijk is dat zijn kwaliteiten nog niet eerder opgemerkt zijn. En als je dan ziet wat er nu in de D1 loopt, wordt het hoog tijd dat er eens andere mensen het selectiebeleid gaan bepalen. En dat linkerbeen en de kracht in het schot, dat oefenen we zelf wel, op zondagochtend, op de velden van SC AH. En die snelheid, die komt vast wel als hij gaat groeien en langere benen krijgt! Thuis is, onder het nuttigen van het avondeten, nog maar één onderwerp waarover gesproken wordt: voetbal. De cijfers op het schoolrapport zijn ondergeschikt aan die van het voetbalrapport dat rond de winterstop verschijnt. Want in de D-tjes komen mannen, gekleed in lange Adidas jassen, met meer dan gemiddelde interesse, de verrichtingen van de talenten aanschouwen. Door het over- enthousiasme van menig voetbalvader, wordt nog wel eens een opa van de tegenpartij, puzzelend in een Sudoku, aangezien voor een met notitieboekje getooide spion van Bert van Marwijk. Laat normaal gesproken de communicatie nog wel eens te wensen over, binnen enkele minuten is de gehele ouderlijke supportersschare op de hoogte van een scout. De échte voetbalvader kan zijn overmatige nieuwsgierigheid echter niet bedwingen en gaat de conversatie aan met de talentenjager. Na eerst een spervuur aan vragen over van welke club hij is en wie hij op de korrel heeft, blijkt dat de scout er ineens onbedoeld een adviseur bij heeft. “Ziet u die rechtsbuiten! Staat al volop in de belangstelling van diverse clubs. Snel handelen is mijn advies! En dat rechtsbackie. Klein mannetje, maar iedere lange slungel die het hart heeft hem te passeren moet het bekopen met een elleboog! Dat wordt een hele echte, meneer. Jammer

dat hij vandaag zijn dag niet heeft. Zou ik zeker nog een keer voor terugkomen. En dan kunt u mij altijd even aanschieten. Mijn naam is trouwens Albers en hier heeft u mijn kaartje met 06 nummer. Als u van te voren even belt, weet u zeker dat ik er ben.” Zaterdagavond Zoon, wist jij dat er vandaag een scout van FC Utrecht langs het veld stond? En weet jij dat jij vandaag als een krant speelde? En weet jij dat papa er alles aan heeft moeten doen om de beste man ervan te overtuigen dat je vandaag gewoon even een slechte dag had? Weet jij dat je papa heeeeel verdrietig hebt gemaakt? Weet jij dat ik niet voor niets iedere zondag ruzie met je moeder heb om met jou die extra training te kunnen doen? Je hebt papa in de steek gelaten! Putlucht Als vader na het eten de voetbaltas uitpakt en de met zweetlucht doordrenkte voetbalsokken in de wasmand kiepert, gaan zijn gedachten terug naar zo’n 25 jaar geleden. Sommige dingen veranderen niet: De kille tegels in de kleedkamers met de donker gebeitste banken. De ijzeren haken voor de kleding. Het gat in de deur, het resultaat van een onterechte beslissing van de scheids. Een verweerde douchekop, waaruit het water sijpelt dat nooit echt warm is. En dan die putlucht, die smerige putlucht die in ieder douchehok van een kleedkamer hangt, bij welke club je ook komt. Waarschijnlijk wordt die veroorzaakt door de ontelbare voetbaldromen die hier doorheen gespoeld zijn. Na die van de vader, nu ook die van de zoon. Iedere overeenkomst in dit artikel of delen uit dit artikel, met bestaande vaders of moeders, berust op puur toeval. Echter het herkennen van delen uit dit artikel is geen toeval, maar berust op waarheid. Zoals gebleken is, valt het niet mee om een voetbalvader in een paar zinnen neer te zetten. Gelukkig is bovenstaande meer de beleving van menigeen, hoewel een enkeling best eens teveel doorslaat in zijn beleving. Campagne

Elk weekend staan we langs de lijn: voetbalouders. Bent u er ook n? Dit is een kreet uit de campagne die de KNVB vorig jaar gestart is met Pierre van Hooijdonk als boegbeeld. De campagne gaat verder met: Als voetbalouder staat u achter uw zoon of dochter. Tijdens de wedstrijd moedigt u het team van uw kind aan. En soms doet u wat voor het team of de vereniging, bijvoorbeeld een keer rijden naar een uitwedstrijd. Of u helpt een handje in de kantine of bij een toernooitje. Kleine moeite, groot plezier! Want ook u kunt plezier en nieuwe vrienden maken op de vereniging. Net als uw kind. Heeft u totaal geen verstand van voetbal? Of spreekt u niet goed Nederlands? Dat maakt niet uit. Iedere vader of moeder kan voetbalouder worden. Want elk kind verdient een ouder die vol trots achter hem staat. Oók op het voetbalveld. En zoals bovenstaand is verwoord, zou het ook altijd moeten zijn. En zo ziet ook zoonlief het liefst zijn vader. En als er echt een talent in hem of haar schuilt, dan komt dat, zeker bij s.v. Huizen, echt wel boven drijven. Want de belangrijkste voedingsbodem voor een (talentvol)voetballertje is PLEZIER!!

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

23


4-sterren sponsors

Bij Bang & Olufsen is elk product dat wij creëren ontworpen om uw kijk- en klankervaring te verhogen, zonder dat het zich opdringt in uw omgeving. De BeoVision 10 vormt hierop geen uitzondering. Hij is de platste flatscreen-televisie die wij ooit gecreëerd hebben, ontworpen om aan de wand te hangen en discreet in uw decor op te flatscreen nu beschikbaar in de afmetingen Bijgaan. BangDeze & Olufsen is elkisproduct dat wij creëren ontworpen40" om en uw 46". dit doel te verwezenlijken, hebbendat wijhet hetzich op zichzelf al in kijk- Om en klankervaring te verhogen, zonder opdringt slanke frame nog verfijnd met het gebruik van reflecterendeHij uw omgeving. Deverder BeoVision 10 vormt hierop geen uitzondering. oppervlakken en hoeken, zodat die het wij nogooit slanker oogt dan het in is de platste flatscreen-televisie gecreëerd hebben, werkelijkheid al is: bijna onzichtbaar wanneer u het van opzij bekijkt. ontworpen om aan de wand te hangen en discreet in uw decor op Ook hebben wijflatscreen de grenzen van de hoogglanzende afwerking40" en te gaan. Deze is nu beschikbaar in de afmetingen verlegd door een ‘spiegeleffect’. nog al de 46". Om dit middel doel te van verwezenlijken, hebbenTel wijdaarbij het opdan zichzelf slanke frame nog verder verfijnd met het gebruik van reflecterende oppervlakken en hoeken, zodat het nog slanker oogt dan het in werkelijkheid al is: bijna onzichtbaar wanneer u het van opzij bekijkt. Ook hebben wij de grenzen van de hoogglanzende afwerking verlegd door middel van een ‘spiegeleffect’. Tel daarbij dan nog de

op maat gemaakte audio-innovaties aan de binnenkant op, waaronder een geïntegreerde digitale surround-soundmodule, die klank verschaffen die men allesbehalve plat kan noemen. Op die wijze krijgt u nog meer dan een spitstechnologische High-Definitiontelevisie met onovertroffen technische prestaties. Met alleen maar een technologisch flatscreen-televisie namen op maat gemaaktegeavanceerde audio-innovaties aan de binnenkant op,wij geen genoegen. 10 is zo’n mooi product dat u hem metdie waaronderDe eenBeoVision geïntegreerde digitale surround-soundmodule, trots de wand die zultmen hangen, tussen alplat uwkan andere kunstwerken. klankaan verschaffen allesbehalve noemen. Op die wijze krijgt u nog meer dan een spitstechnologische High-Definitiontelevisie met onovertroffen technische prestaties. Met alleen maar een technologisch geavanceerde flatscreen-televisie namen wij geen genoegen. De BeoVision 10 is zo’n mooi product dat u hem met trots aan de wand zult hangen, tussen al uw andere kunstwerken.

Bang & Olufsen Rob Schipper Havenstraat 17 HUIZEN Tel. 035-5253631 Bang & Olufsen Rob Schipper Het Arsenaal, Kooltjesbuurt 1 NAARDEN Tel. 035-6947763

Bang & Olufsen Rob Schipper Havenstraat 17 HUIZEN Tel. 035-5253631 Bang & Olufsen Rob Schipper Het Arsenaal, Kooltjesbuurt 1 NAARDEN Tel. 035-6947763


Tekst: ingrid honing

onmisbaar

Onmisbaar, dat zijn de spelers die wekelijks op het veld staan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Onmisbaar, dat zijn ook de grensrechters, scheidsrechters en elftalleiders. Regelmatig worden zij benadeeld en toch zijn zij degenen die alles wekelijks in goede banen leiden, zodat iedereen zijn favoriete sport kan beoefenen. Dit keer in uw clubblad aandacht voor een man die volgens eigen zeggen geen verstand van voetbal heeft en toch al jaren actief is als leider of grensrechter. Zijn naam: Karel Boor.

Karel Boor

Momenteel is Karel grensrechter bij het 3e elftal. Het elftal waar beide zoons Sjoerd (25) en Frank (21) in spelen. Grensrechter? “Nee, dat ben ik niet. Ik ben grensgeval, grensrechter klinkt veel te serieus. Maar als grensgeval heb ik het erg naar mijn zin. Je komt nog eens ergens en je spreekt nog eens iemand.” “En je blijft in beweging”, voegt zijn vrouw Trudy er aan toe. “Zelf heb ik nooit gevoetbald, althans niet op het veld. Wel heb ik een jaar of vijf bij zvv Madjoe in de zaal gevoetbald. Ik was geen echte voetballer, het werk als vrijwillige brandweer sprak mij meer aan, daarom ben ik ook gestopt met zaalvoetballen. Als kind kwam ik wel bij Huizen kijken met mijn maat Henk Visser. Ik weet nog goed dat er in die tijd ook betaald moest worden voor een tribuneplaats. Gingen we de eerste helft staan en dan de tweede helft op de tribune zitten. Terugkijkend op mijn eerste ervaring als grensgeval was dat in de zaal. Een wedstrijd in De Bun die vanaf het eerste fluitsignaal al niet vlekkeloos verliep. Ik vlagde voor buitenspel. Scheidsrechter Klaas Bor was het daar niet mee eens, want in de zaal kun je niet voor buitenspel vlaggen. Er waren hier en daar wat opstootjes, waardoor de luidruchtige toeschouwers op de tribune vriendelijk werden verzocht om de tribune te verlaten en plaats te nemen in het restaurant. Het restaurant had een open uitzicht over de sporthal, waardoor er nog steeds geluidsoverlast was. Dit leidde uiteindelijk tot een gestaakte wedstrijd”, zo weet Karel zich moeiteloos te herinneren. In het dagelijkse leven heeft Karel samen met zijn twee broers zijn een loodgieterbedrijf. Een bedrijf dat door zijn vader in 1930 werd opgericht. Doordat er op zaterdag gewerkt moest worden was het vooral Trudy die langs de lijn hun zoons stond aan te moedigen. Tot zo’n tien jaar geleden toen Karel niet meer op zaterdag hoefde te werken en bij het elftal van Sjoerd leider werd. “Zowel met Sjoerd als Frank ging ik wel mee naar de wedstrijden en vlagde ik af en toe. En dat is leuk, want je beleeft van alles. Zo kreeg Frank tijdens zijn eerste toernooi in Nijverdal een bal tegen zijn neus. Bril gebroken. Vervolgens naar de opticien, zodat hij de laatste wedstrijdjes nog kon keepen. Op dat moment minder leuk, maar toen ik een paar maanden geleden door Nijverdal reed was het een leuke herinnering”. Na een aantal jaar toeschouwer te zijn

geweest werd Karel leider bij de A2. Het leiderschap werd gecombineerd met het schrijven van wedstrijdverslagen. Deze verslagen werden uiteraard met een dosis humor geschreven. Humor, daar houdt Karel wel van en dan vooral Engelse humor. Laurel en Hardy zijn nog altijd zijn idolen. De serie zwart/wit video’s is dan ook compleet. In het huis vind je deze twee mannen op verschillende plekken terug. Mede door de Engelse humor mag Karel graag zijn vakantie doorbrengen in Groot-Brittannië. Van Sinterklaas kreeg Karel wel een heel speciaal cadeau; een vlag van ongeveer 1½ meter lang. Die krijg je niet zomaar, de aanleiding dateert van een aantal jaren geleden. “Ik kan er niet zo goed tegen als de grensrechter genegeerd wordt door de scheidsrechter. Zo fungeerde ik eens in Maarssen als grensgeval maar wat ik ook deed; de scheidsrechter negeerde me in alle opzichten. Totdat ik de cornervlag pakte om daar mee te zwaaien. Toen zag hij me wel…. Als ik genegeerd word door de scheids wil ik nog wel eens op een stoel of hek gaan staan of mijn vlag neerleggen. Dat wordt niet altijd gewaardeerd en zo is het zijn eigen leven gaan leiden waardoor je van Sint een grote vlag krijgt”. Ondanks dat Karel herhaaldelijk beweert geen verstand van voetbal te hebben gaat hij af en toe wel een wedstrijd bij het eerste elftal bekijken.”Het is mooi dat er weer een paar jongens uit eigen jeugdopleiding in het eerste spelen. We hebben in mijn ogen toch een aardige jeugdopleiding en het is dan toch jammer als er weinig doorstroomt. Bij Ajax zie je een gelijkenis. De jeugdopleiding van Ajax schijnt één van de beste van de wereld te zijn en kost tevens miljoenen. Als je ziet wat er aan doorstroming is, is dat relatief weinig. Gelukkig zie je daar bij Huizen weer verandering in komen. Het moet intentie zijn om met je eigen jeugd topklasse te spelen. Neem een voorbeeld aan Genemuiden. Die spelen topklasse en hebben maximaal vijf spelers van buitenaf in hun eerste elftal lopen”. Naast vrijwilliger is Karel ook bordsponsor. “Niet alleen bij s.v. Huizen. Ook bij de buren, maar die zullen toch altijd onderaan eindigen. De letter Z van Zuidvogels is de laatste letter in het alfabet. Door mijn neefje zijn we ook bordsponsor bij AH geworden”. Kortom, Jak Boor & Zn Loodgieters en Electro is in de Huizer voetbalwereld goed vertegenwoordigd.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

25


De vergeten jubilaris : hennie Roukens

“Club is een anker in mijn leven” Hennie Roukens was op zijn zacht gezegd ‘not amused’ toen hij november vorig jaar het clubblad onder ogen kreeg. Niet dat hij het blad met de nieuwe lay out er op achteruit vond gegaan, integendeel zelfs. Nee, het deed hem pijn dat zijn naam niet vermeld stond bij het overzicht van de jubilarissen. Hij was immers toch ook 40 jaar lid van die prachtige vereniging? Een fout van uw hoofdredacteur was er de oorzaak van dat Hennie Roukens niet stond vermeld. Nogmaals excuses hiervoor. Niet veel leden van onze vereniging hebben de titel lid van verdienste én erelid. Hennie Roukens wel, iets wat het nog pijnlijker maakte hem niet te vermelden. Hennie Roukens doet zijn verhaal aan de tafel in zijn zorgappartement. Buiten dwarrelt de sneeuw naar beneden, de winter is er vroeg bij deze keer. In de hal van het fraaie zorgcomplex valt meteen de wand met de tekst ‘wie van zijn herinneringen kan genieten leeft tweemaal ‘op. Een tekst op het lijf geschreven van Hennie Roukens (80) die menig voetstap heeft staan op De Wolfskamer bij zijn s.v. Huizen. Nog altijd bezoekt Roukens met zijn scootmobiel de thuiswedstrijden van het eerste elftal en ook doordeweeks, wanneer het weer het toelaat, brengt hij vrijwel elke dag een bezoekje aan het sportpark. Met hartstocht vertelt Roukens over zijn leven bij die ene club; zijn s.v. Huizen. Sportmasseur, jeugdtrainer, bestuurslid, elftalleider, kantinebeheerder en coach van het dames elftal. Niets was Roukens teveel. Reden voor het toenmalige bestuur en de leden om Hennie Roukens te benoemen tot lid van verdienste en later tot erelid van de s.v. Huizen. Zijn hart mag dan wat gebreken vertonen, dat er in de man een geel-groen hart klopt is meer dan duidelijk.

26

Kanjer “Gezien mijn leeftijd is 40 jaar lidmaatschap van de vereniging niet veel. Dat hadden er minstens twintig meer kunnen zijn maar zelf heb ik nooit gevoetbald. In mijn jeugd had de watersport mijn passie. Als dertien jarige jongen voer ik al mee op een Huizer botter en later zeilde ik wekelijks wedstrijden op de Loosdrechtse Plassen. Pas in 1970 meldde ik me aan als lid bij de s.v. Huizen. In mijn militaire diensttijd werkte ik in een hospitaal waar mijn interesse werd gewekt voor sportmasseur. Na het behalen van diverse diploma’s werd ik via de toenmalige s.v. Huizen voorzitter Lammert van der Sleet, in mijn dagelijks leven mijn chef bij de Philips, geïntroduceerd bij de vereniging. Behalve dat ik medisch verzorger voor het eerste elftal was kon de hele vereniging bij mij terecht, daar werd in die tijd dankbaar gebruik van gemaakt. In mijn loopbaan als verzorger heb ik, geloof ik, wel twintig trainers meegemaakt. Henk Buskermolen was voor mij de allergrootste. Die man was in begin jaren zeventig van de vorige eeuw zijn tijd in meerdere opzichten vooruit. Wat een kanjer! Met Nico van Miltenburg heb ik ook altijd prettig gewerkt, iets wat zeker ook gold voor Bert Wouterse. Een trainer die vijf jaar bij onze club werkte. Kom daar nu eens om! Uitgesproken hoogtepunt was het behalen van het landskampioenschap in 1974 en de daar uit voortvloeiende reis naar Parijs. We zaten ergens in Parijs in een obscuur hotelletje van waaruit we de toeristische hoogtepunten van de lichtstad bezochten. Ook speelden we nog een wedstrijd tegen de Franse amateurkampioen die met 6-2 gewonnen werd. De laatste dag van de trip speelden we de return maar die wedstrijd ging verloren. Die Fransen hadden ons eerst champagne voorgezet zodat van voetballen weinig meer terecht kwam.”

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


‘Uitgesproken hoogtepunt was het behalen van het landskampioenschap in 1974’ Saamhorigheid “In 1990 legde ik mijn werkzaamheden als medisch verzorger neer om verder te gaan als kantine beheerder. De helaas veel te vroeg overleden Jaap Brands en Piet Doorn stopten na vele jaren trouwe dienst waarna ik deze taak overnam. Drie jaar heb ik dat mogen doen en ook dat was een prachtige tijd. Wat ik deed bij de club, deed ik met plezier. We hadden een leuke ploeg achter de bar, vooral op zaterdagavond was het vaak heel gezellig. Terwijl ik het geld aan het tellen was dronk de ploeg een borreltje. Er was een grote saamhorigheid, iets wat nu helaas minder is bij de vereniging. In de periode als kantinebeheerder deed je toen nog elke vrijdagmiddag zelf de inkopen bij de Hocras. Ik had in die tijd een leidinggevende functie bij Philips en die maakten er niet zo’n probleem van als je wat werk moest doen voor de club. Dat kon toen allemaal nog. Als bestuurslid beheerde ik de portefeuille onderhoud van gebouwen en terrein. Zes jaar maakte ik deel uit van het hoofdbestuur samen met o.a. Henk de Lange, Rinus van Wessel, Piet Klein, Paul Kos en Paul van der Poel. Gezondheidsproblemen waren er de oorzaak dat ik mijn bestuursfunctie neer moest leggen. Helaas, want ook dat vond ik een mooie periode bij de club. Vooral in de zomerperiode was er veel werk te verrichten. Kijk, nu gaat het sproeien met een grote haspel die zichzelf voorttrekt, maar toen was het avond aan avond slepen met grote stalen buizen. Dat viel niet altijd mee. Het reguliere onderhoud aan de accommodatie was mooi om te doen. Een prachtig stel mensen stond altijd paraat om allerlei onderhoud te verrichtten. In 1991 werd ik door het toenmalige bestuur en de leden benoemt tot erelid. Een titel waar ik tot op de dag van vandaag hartstikke trots op ben. Ik heb heel veel aan de club te danken”

tekst: Jan Spilt

Plezier “ In het zorgcentrum waar ik nu woon heb ik het reuze naar de zin. Niks moet, alles mag. Op de televisie kan ik via Eredivisie Live al het voetbal volgen. s’Avonds ga ik lekker eten in het restaurant. Dan spreek je nog wat mensen en het is vaak gezellig. Mijn oude trainingsmaat Henk Loosman woont ook hier. Samen trainden we in een grijs verleden de jeugdvoetballers op woensdagmiddag. Ik trainde, zoals ik ze noemde, de jeugd zonder toekomst, en Henk nam de spelers die wat meer in hun mars onder zijn hoede. Plezier maken met de jongens was voor mij het belangrijkste. Plezier is voor mij de basis van goed presteren. Dat plezier zie ik bij het huidige eerste elftal niet direct terug. Het gaat allemaal wat verkrampt en dat heeft natuurlijk ook te maken met de wat tegenvallende prestaties. Nu we weer in de hoofdklasse spelen moeten we er als vereniging wel alles aan doen om op dat niveau te blijven. De topklasse is voor ons te hoog gegrepen maar een terugkeer naar de eerste klasse en dan weer spelen tegen Zuidvogels, dat zie ik niet zitten. Toch ben ik er bang voor. Niet dat ik iets tegen de Zuidvogels heb, maar laten die maar een treetje lager voetballen als wij. Ik zou het heel erg vinden als we weer degraderen. Nu komen we op de regionale TV en staan we in de aandacht van de overige media. Dat zou dan allemaal minder worden, maar gelukkig is het nog niet zo ver en heb ik hoop dat het allemaal goed komt. Maar helemaal gerust ben ik er niet op.”

‘Plezier

is voor

mij

basis van goed presteren’

de

De nieuwe tribune ziet er prachtig uit. Een aanwinst voor onze accommodatie, dat zeker. Een nadeel is alleen dat de tribune wat ver af ligt van de kantine. Ik ben bang dat veel mensen in de rust niet de moeite nemen om naar de kantine te lopen. Dat scheelt dan weer omzet in de kantine en dat is altijd jammer.

Amateur-kampioen van Nederland 1974 Staand v.l.n.r.: Harmen Slokker ✝ (grensrechter), Theo Kos ✝ (elftalleider), Hennie Roukens (verzorger/masseur), Appie Bout, Izaak Zwart, Jan Kleine, Jacob van Leeuwen, Piet Schipper, Wout van Slooten, Nico Molenaar, Bert Visser en Henk Buskermolen (trainer). Zittend: Bert Gooyer, Hennie Huussen, Piet Honing, Rob de Groot, Henk van Metelen, Leo Klein en Dick Kruimer.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

27


hoofd jeugdsponsor

MSL ADV SV HUIZEN WT.indd 1

10-06-10 17:19


Tekst: robin belder

die ene wedstrijd...... CSW - HUIZEN 0-3 (0-1) 20 mei 1982

Huizen heeft de afgelopen decennia vele onvergetelijke wedstrijden gespeeld. Het clubblad kijkt dit seizoen samen met een aantal betrokkenen terug op een paar van die duels. Voor het tweede verhaal uit de voetbalhistorie van onze club gaan we terug naar de jaren tachtig. Een jaar na de allereerste degradatie van Huizen eindigt het elftal van trainer Bert Wouterse in de tweede klasse op een glansrijke eerste plaats. Op Hemelvaartsdag 1982 wordt het kampioenschap behaald in een regenachtig Wilnis. Doelpuntenmaker Dick Honing blikt terug. “De degradatie was bij Huizen hard aangekomen. Een van de redenen dat we het niet gered hadden, was volgens trainer Bert Wouterse het vertrek van Leo Ruiters naar Telstar. Met Leo hadden we volgens hem gewoon volop meegedaan en waren we niet ■ Dick Honing anno 2011 gedegradeerd. Maar voor het eerst in de historie van de club speelden we niet meer op het hoogste niveau. Na een seizoen bij Telstar kwam Ruiters weer terug bij Huizen en dat scheelde een hoop want hij maakte gelijk 23 doelpunten. Huizen begon het seizoen goed. Pas in de tiende wedstrijd kreeg de ploeg zijn eerste doelpunt tegen. Dat was best uniek. En het was zeker geen makkelijk poule met clubs als Marken, Geinoord en FC Lisse. We hadden best een goed, geroutineerd elftal. Johan van den Brink was een grandioze keeper, helemaal dat seizoen. Hij pakte alles. Centraal achterin stonden Piet Honing en Jan Kleine. Dankzij hen kregen we bijna geen tegengoals. Ook het middenveld was goed. Rob de Groot was een hele mooie voetballer en Rob Hesta ging altijd voorop in de strijd en scoorde dertien doelpunten. En voorin stond dan Leo Ruiters die er dus meer dan twintig in schoot. We eindigden met een doelsaldo van 50 goals voor en slechts 9 tegen. In het begin van het seizoen was ik er nog niet vaak bij en speelde ik in het tweede. Bijna het hele jaar koos Wouterse voor een 4-3-3-systeem. Op een gegeven moment haalde hij linkerspits Hans Lankreijer eruit en koos voor een 4-4-2-systeem met een extra middenvelder. Zo speelde ik aan het einde van het seizoen alles mee. Met nog drie wedstrijden te spelen konden we kampioen worden. Het was een wonder dat de kampioenswedstrijd tegen CSW doorging. Normaal gesproken werd het snel afgelast in Wilnis, maar deze keer dus niet. Tijdens de wedstrijd heeft het voor mijn gevoel van het begin tot aan het eind geregend. Halverwege de eerste helft kreeg ik een steekbal van Rob de Groot. Ik weet nog wel dat het honderd procent zeker geen buitenspel was. Ik glipte er net tussendoor en half glijdend kon ik de bal nog onder de keeper doorschuiven. Het was groot feest. Ik lag nog plat op mijn rug toen ik alle spelers om mij kreeg. Zo veel goals scoorde ik niet,

dus het was wel heel mooi dat ik juist in die wedstrijd een doelpunt maakte.

■ Kampioenselftal 1982: Staand vlnr: Bert Flierman (verzorger), Bert Wouterse (trainer), Peter Kos, Jan van Tuyl, Jan Kleine, Clemens Snoek, Piet Honing, Leo Ruiters, Rob de Groot, Albert Hadders, Pim Rebel(materiaal verzorger) en Harmen Slokker ✝ (grensrechter). Zittend vlnr: Dirk Bunschoten (elftalleider), Edwin Wortel (supporter), Johan van den Brink✝, Johan van den Born, Rob Hesta, Reinaldo de Groot, Dick Honing en Hans Lankreijer.

In de tweede helft werd Reinaldo de Groot gewisseld en dat was heel heftig voor hem. De supporters waren het niet eens met de wissel en lieten dat horen ook. De journalist van de Gooi & Eemlander schreef: ‘Inderdaad een vreemde wissel daar de jonge spits tot dan toe de gevaarlijkste pion was geweest.’. Maar de trainer was zeker van zijn gelijk. Ik heb Reinaldo nog even in de kantine gezien maar vervolgens is hij bij Huizen vertrokken en ik heb nooit meer wat van hem gehoord. Aan het einde van de wedstrijd maakten Rob Hesta en natuurlijk Leo Ruiters nog een doelpunt en wonnen we met 0-3. Uiteindelijk werd ik nog gewisseld voor Jan van Tuyl. Ik realiseer me nu pas dat we maar twee reservespelers hadden. Tijdens die wedstrijd zaten Jan van Tuyl en Hans Lankreijer op de bank met reservekeeper Albert Hadders. Als je dan vergelijkt dat ze nu met zeven of acht man op de bank zitten... Bij het eindsignaal regende het voor mijn gevoel nog harder. Het was chaos op het veld. Supporters namen de spelers op de schouders, maar door het slechte weer waren we toch snel in de kleedkamer. Toch moesten we weer naar buiten want er moest nog een kampioensfoto gemaakt worden. Dat vond niet iedereen even leuk want sommigen hadden hun shirt al uitgetrokken. Ze moesten die natte zooi dus gewoon weer aantrekken. Op de terugweg zat de bus vol. Er waren ook gewoon supporters bij; dat kon nog allemaal in die tijd. Maar het was nog steeds slecht weer en Hemelvaartsdag dus dat wij met de bus toeterend door Huizen hebben gereden, is vast niet door heel veel mensen opgemerkt. Bij de kantine was het wel wat feestelijker. Wij waren heel blij, maar de mensen van het bestuur waren vooral opgelucht dat we weer terug waren gekeerd op het hoogste niveau. Wat me wel bij is gebleven is dat Hans Lankreijer zat te huilen in de kantine. Zo teleurgesteld was hij dat hij niet meer in de plannen van Wouterse voorkwam en dus ook niet meer in de basis had gestaan tijdens de kampioenswedstrijd. Ook hij is, net als Reinaldo de Groot, uiteindelijk weggegaan. Uiteindelijk hebben we er als spelers nog een feestje van gemaakt. Als ik nu terugkijk is het kampioenschap van 1982 toch één van de hoogtepunten van mijn carrière geweest. “

C.S.W. - Huizen 0-3 (0-1). 25. Honing 0-1, 75. Hesta 0-2, 82. Ruiters 0-3.

29


samenstelling: Dick honing

Hoe vergaat het de jeugd van s.v. Huizen Dit tweede overzicht van het seizoen schrijf ik als er buiten een flinke sneeuwlaag ligt en de wedstrijden van zaterdag 27 november jl. achteraf de laatste van het jaar 2010 bleken. De balans kan nu opgemaakt worden van de tussenstanden voor veel juniorenteams en de ‘bijna’ eindstanden voor alle najaarscompetities. Opmerkelijk is het dat er op 15 januari 2011 nog een inhaalprogramma van de najaarscompetitie is gepland. Gezien de winterse perikelen ligt een Elfstedentocht meer in het verschiet vandaar dat dit overzicht wat korter is dan normaal. De KNVB heeft inmiddels wel de nieuwe indelingen voor de voorjaarscompetities gemaakt. Deze competitie begint op 22 januari 2011. Voor deze competitie hebben we drie extra F-pupillen teams kunnen inschrijven die de Wolven dus gaan verlaten. Dat is een team meer ten opzichte van vorig seizoen. Hieronder het overzicht tot en met de wedstrijden van 18 december jl. C-2 t/m C-5: Slechts de C-5 zal iets lager gaan spelen omdat zij op de 10e plaats eindigden. De C-2 werd achtste in de 2e klasse en zowel de C-3 als de C-4 werd vierde in hun 3e klasse. D-pupillen: D-1: Als pupillenteam spelen zij een ‘hele’ competitie net als de E-1 trouwens. De D-1 speelt in een 1e klasse. Samen met NVC D-1 voert dit team de ranglijst aan, met Hercules D-1 in de achter volging op twee punten achterstand. D-2 t/m D-7: Twee(!) najaarskampioenen in de D-categorie, zowel de D-5 als de D-7 heeft alle wedstrijden gewonnen en zullen na de win terstop op een hoger niveau uit komen. De D-2 werd zesde in de 2e klasse, D-3 vijfde ook in een 2e klasse, D-4 werd vierde in een 3e klasse en de D-6 werd derde in een 4e klasse. Deze teams blijven ongeveer op hetzelfde niveau spelen. MD-1: Op 20 november van het vorige kalenderjaar werd de eerste over winning van het seizoen geboekt en dat leverde een voorlaatste plaats op in de 1e klasse voor zeven-tallen. ƒ-junioren: A-1: Helaas werd de topper tegen Hollandia A-1 verloren maar de achterstand op deze ploeg die nu aan de leiding gaat in de 4e divisie bedraagt slechts drie punten. Nog volop kansen op een kampioenschap maar de gewonnen eerste periodetitel is ook nog altijd een achterdeurtje naar promotie. A-2: Dit team zakte naar de 4e plaats op de ranglijst, zonder zelf te spelen sinds 13 november! A-4: De A-4 maakte een sprongetje van de 10e naar de 7e plaats. B-junioren: B-1: Het gaat goed met dit team, zij staan in de kopgroep maar moeten twee inhaalwedstrijden winnen om echt mee te kunnen doen om de eerste plaats. B-2 t/m B-6: Vooral middenmootposities voor deze teams. Slechts de B-3 bleef puntloos en zal in de voorjaarscompetitie een klasse lager gaan spelen. C-junioren: C-1: De C-1 is begonnen met punten halen en dat biedt perspectief voor de 2e seizoenshelft. De laatste twee wedstrijden leverden vier punten op tegen ploegen die hoger op de ranglijst staan.

30

E-pupillen: E-1: Dit team doet het uitstekend in de hoofdklasse. Zij staan derde op drie punten achterstand van de verrassende koploper Zuid vogels E-1. E-2: Zij eindigen in de top 3 van een 2e klasse en promoveren daar door na de winterstop naar een 1e klasse. E-3: Dit team staat derde maar heeft de minste verliespunten in hun 2e klasse, door de vreemde planning van wedstrijden door de KNVB zullen zij géén kampioen kunnen worden. Ze gaan wel hoger spelen na de winterstop. E-4 t/m E-10: Hier zijn de uitschieters naar boven de E-5 en de E-7, zij gaan het na de winterstop misschien wat moeilijker krijgen. De andere teams eindigden allemaal in het onderste deel van de ranglijst. F-pupillen: F-1: De F-1 heeft het moeilijk gehad in de sterke 1e klasse, vooral de teams van “grote” verenigingen uit Almere waren te sterk. Daar door ‘degradeert’ de F-1 naar de 2e klasse maar zal wel meer aan overwinningen kunnen denken. F-2 t/m F-8: Eigenlijk allemaal leuk meegedaan in hun klassen, slechts de F-4 kwam pas aan overwinningen toe nadat ze iets lager waren ingedeeld. De teams eindigden allemaal tussen de 4e en de 8e plaats.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


Column

in 2010/2011?

Uitgesproken

Geld maakt meer kapot dan je lief is… Ergens voor de tweede wereldoorlog vertrok Gerrit Visser naar de VS om daar zijn voetbalgeluk te beproeven. Hij is daar gebleven en voor zover bekend was hij de eerste Nederlandse betaald voetballer. Dan is er ook nog het vreemde verhaal van vliegende keep Gerrit Keizer. Hij zou voor twee clubs tegelijk gespeeld hebben: bij Ajax als amateur en betaald voor Arsenal. De meest bekende is Bep Bakhuys. Al in de tijd dat hij voor VVV speelde “kreeg” hij een sigarenzaak van de club. Toen Metz hem een contract van 600 gulden per maand aanbood was hij de eerste die officieel verkaste. Hij werd uitgespuugd door de KNVB en dat weerhield tijdelijk een aantal spelers ervan zijn voorbeeld te volgen. Na de tweede wereldoorlog was het hek van de dam. Velen trokken naar het buitenland voor het grote geld, met als gevolg dat het Nederlands Elftal nog slechts bestond uit een aantal amateurs, dat het niet kon bolwerken tegen de grote voetballanden.

Wolven: Uit deze categorie worden dit seizoen dus maar liefst 3 F-pupillenteams samengesteld. Zij zullen dus als F-9, F-10 en F-11 aan de ‘echte’ competitie mee gaan doen na de winterstop. Elders in dit clubblad vindt u nog iets meer info over de Wolven. WINTERSTOP : De officiële winterstop zou dus eigenlijk tot 22 januari 2011 duren, maar door de vele afgelastingen zijn we ijs en weder dienende weer van start gegaan op 15 januari 2011. Omdat de wedstrijden van 15 januari a.s. nog meetellen voor de eindstanden van de najaarscompetitie kunnen uiteraard veel teams nog wat plaatsen stijgen of dalen. Maar dat zal géén extra kampioenen op kunnen leveren. Of er moet nog meer ingehaald gaan worden…..

De kentering voor het betaald voetbal kwam in 1953 toen een elftal van in het buitenland spelende Nederlanders een benefietwedstrijd speelde tegen Frankrijk voor de slachtoffers van de watersnoodramp. Een groot succes en het betaald voetbal was niet meer te stoppen. In 1954 werd de Nederlandse Beroeps Voetbalbond opgericht. Daar maakten tien clubs deel van uit. De KNVB ging uiteindelijk overstag en fuseerde met deze “wilde” bond. Betaald voetbal was een feit. Midden zestiger jaren waren er drie divisies, waarvan de laagste zelfs nog een A- en B-poule kende….. In Hilversum had men zelfs twee profclubs: FC Hilversum en HVV ’t Gooi (nu sc ’t Gooi). Begin jaren zeventig zaten veel clubs met hoge schulden en hadden eigenlijk geen bestaansrecht. De boel werd grondig gesaneerd: de tweede divisie en veel clubs verdwenen of gingen als amateurclub verder. Daarmee werd de boel er op het oog gezonder op….. Bij veel amateurclubs werd nogal wat “onder de tafel doorgeschoven” De clubs in de eerste divisie moesten daar weer bovenuit. Voor veel clubs betekende dat een faillissement. Er wordt geen betaald voetbal meer gespeeld op de Wageningse Berg en ook Zeeland doet het zonder betaald voetbal sinds FC Vlissingen in 1992 verdween. Betalen bij de amateurs is inmiddels wijd verbreid en ook daar gaan clubs aan onderdoor. Zelfs in de eredivisie staan de clubs er slecht voor. Alleen FC Twente doet het goed. In de eerste divisie degradeer je als je gezond bent (FC Oss), anderen gingen met strafpunten de competitie weer in. Het laatste slachtoffer van een faillissement was het in 1889(!) opgerichte FC Haarlem. En de amateurclubs blijven maar dokken! Ook daar vallen slachtoffers. Ook onze mooie club heeft al eens op het randje gebalanceerd. Goede voornemens ten spijt blijft geld een rol spelen. Het laatste gerucht wil dat de club weer mensen terughaalt die in het verleden niet zo goed de vinger op de knip hielden. Ik hoop echter dat ze daar van geleerd hebben. Wat mij betreft voetbal je ergens omdat je de club mooi vindt of omdat je er plezier hebt. Ik hoop dat die aspecten weer wat meer op de voorgrond komen. We hebben onze lessen geleerd toch?

TAM TAM

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

31


samenstelling: Jan spilt

het profiel

Jeroe n

Naam: Jeroen Spies. Woonplaats: Veenendaal. Geboren: Op 29 oktober 1984 te Rhenen. Opleiding en beroep: Havo aan het Christelijk Lyceum te Veenendaal en HEAO op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Werkzaam bij BVVA Accountants & Belastingadviseurs te Amersfoort als accountant. Hiervoor gewerkt bij HZW Accountants & Belastingadviseurs te Veenendaal. Partner: Ik woon samen met Miranda in Veenendaal. Wij zijn niet getrouwd en hebben (nog) geen kinderen. Dat zijn dingen voor de toekomst! Functie bij de s.v. Huizen: Trainer/coach van s.v. Huizen A1 sinds het huidige seizoen. Favoriete muziek: Wat muziek betreft houd ik vrijwel van alle soorten, met uitzondering van Hard Rock en Metal-achtige liedjes. Mijn favoriete muzikant is zonder twijfel Michael Jackson. Ik kan urenlang naar zijn muziek luisteren en eigenlijk zijn bijna al zijn nummers uniek en mooi. Zijn mooiste? Ik weet het echt niet, het zijn er echt te veel om op te noemen! Favoriete tv programma: Aangezien ik weinig thuis ben is het voor mij niet altijd mogelijk om een bepaalde tv serie te volgen of überhaupt televisie te kijken. Als ik dan toch een aantal programma´s moet opnoemen, dan zijn het o.a. De Wereld Draait Door, Studio Sport, Leiders gezocht en Two and a half men. Film: De beste film ooit voor mij is The Enemy of the State uit 1998 met o.a. rollen voor Will Smith en Gene Hackman. Lezen: Ik ben niet echt een lezer. Ik ben weinig thuis (lees: laat thuis) en op de momenten dat ik thuis kom plof ik liever op de bank, duik ik achter mijn laptop of ga ik wat gezelligs doen met Miranda. Op vakantie wil ik nog wel eens een boek meenemen en dan moet je vooral denken aan de boeken van Dan Brown. Kranten/tijdschriften: Net als boeken lees ik ook weinig kranten en tijdschriften. Ik ben geabonneerd op de Voetbaltrainer (Vakblad voor voetbaltrainers) en het blad van de VVON, www.vvon.eu (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland). Ik vind het belangrijk voor mijn ontwikkeling als voetbaltrainer om mezelf te verdiepen in alles waar je als trainer mee te maken kan krijgen. Kranten lees ik weinig tot helemaal niet. Via internet houd ik me op de hoogte van alle nieuwsperikelen. Website: Uiteraard de website van de A1 van s.v. Huizen, namelijk: www. hugoo.nl. Deze wordt non stop bijgehouden door Hugo Roozendaal (vader van Danny Roozendaal, speler van de A1). Bij deze wil ik van de gelegenheid gebruik maken om hem te bedanken voor de tijd en moeite die hij steekt in het up-to-date houden van de website. Vakantiebestemming: Mijn favoriete vakantiebestemming is, hoe gek het ook klinkt, The Big Apple, ofwel New York. Je kunt het niet echt een relaxvakantie noemen als je naar New York gaat, maar wij hebben het daar echt fantastisch gehad. Leukste jeugdherinnering: Ik heb altijd enorm veel plezier gehad op de vakanties met mijn broertjes en ouders. We zijn echt overal geweest en het geeft me een goed gevoel als ik eraan terug denk. Spijt: Ik heb niet echt ergens spijt van. Uiteraard zijn er momenten dat je achteraf denkt: had ik het maar anders gedaan. Dat geldt waarschijnlijk voor iedereen. Het kan me wel spijten als ik iemand (onbewust) heb gekwetst en niet direct besef wat mijn opmerking met een ander doet. Ik probeer dan ook vaak na te denken over wat ik zeg, echter ook mij ‘ontglipt’ wel eens iets. Ergernis: Mensen die nooit interesse in een ander tonen, altijd over zichzelf of het eigen gezin praten en nooit aandacht schenken hoe het met een ander gaat. Iedereen kent de voorbeelden wel: je krijgt een vraag, geeft antwoord en vervolgens gaat die andere persoon weer vrolijk verder praten over zijn of haar eigen situatie. Voor het laatst dronken: Pffff dat moet al zeker jaren geleden zijn geweest. Ik heb veel gefeest en ook een aantal keren te veel gedronken, maar goed…..het is beter dat ik daar niet te veel over ga vertellen haha. Hobby’s: Naast het zijn van trainer ben ik 2 a 3 keer in de week te vinden in een sportschool. Je zou het een hobby kunnen noemen, maar zelf vind ik het ook gewoon lekker om fit te blijven.

32

s Spie

Geloof je in wonderen: Dit vind ik een lastige vraag. Er gebeuren dingen die je niet altijd kunt verklaren, maar zijn dat dan wonderen? Ik denk dat dingen gaan zoals ze gaan en dat het op een of andere manier zo moet zijn. Beste / slechtste eigenschap: Het is niet makkelijk om hier zelf een antwoord op te geven. Ik ben in ieder geval heel erg ambitieus. Van nature heb ik een rustig karakter en weet ik precies wat ik wel en ook vooral wat ik niet wil. Ik kan zo nu en dan arrogant overkomen en kan niet goed tegen mijn verlies. Welke verleiding kan je niet weerstaan: Dat wil je echt niet weten. Van welke sport houdt je niet: Vrijwel elke sport vind ik leuk om naar te kijken, zeker als het van een hoog niveau is. Alleen paardensport vind ik verschrikkelijk. Drijfveer: Presteren en beter worden in de dingen die ik doe. Een dag ruilen met…. Een vrouw?....Om ze beter te leren begrijpen? Nee! Wellicht dan toch Johan Cruijff om te kunnen begrijpen hoe hij denkt en te weten wat er omgaat in zijn hoofd. Je bent nu een half jaar actief bij de s.v. Huizen. Voldoet het aan je verwachtingen: Je weet nooit echt wat je helemaal moet verwachten op het moment dat je binnenstapt bij een nieuwe club, maar dat betekent niet dat je geen verwachtingen hebt. Verwachtingen zijn wat mij betreft gebaseerd op je eigen waarden en normen, ervaringen die je hebt opgedaan in het verleden en het gevoel dat je ontwikkelt op het moment dat je iemand voor het eerst(e) ontmoet/spreekt. Als ik dit vertaal naar mijn verwachtingen toen ik bij s.v. Huizen aan trad als trainer van de A1, dan waren deze louter positief. Prettige mensen om mee samen te werken en de ambitie om s.v. Huizen naar een hoger plan te tillen. Eerdere clubs als trainer: Begonnen als 15-jarige bij GVVV uit Veenendaal, als trainer van het elftal van mijn broertje. Vervolgens diverse jeugdelftallen getraind bij GVVV en ben op mijn 19e gestopt als voetballer om me definitief te storten op het ‘trainersvak’. Na deze periode ben ik beland in Tiel bij RKTVC (twee jaar B1), vervolgens overgestapt naar de A1 van v.v. Bennekom. De afgelopen twee jaar ben ik actief geweest bij de jeugdopleiding van FC Utrecht, bij respectievelijk de D1 en C2. De A1 is periode kampioen. Wat zijn de verdere doelstellingen dit seizoen: Spelers beter maken en het plezier geven om te komen trainen, want dat is de basis voor succes! Ik moet aan het einde van het seizoen het gevoel hebben dat de spelers wat geleerd hebben. Dat kan in kleine dingen zitten en hoeven er echt geen tientallen te zijn. Spelers motiveren en meegeven dat ze keihard moeten werken kunnen we vrijwel allemaal. Echter de spelers die dingen leren waardoor ze wellicht het 1e van s.v. Huizen zullen halen en zichtbaar beter gaan voetballen, is voor mij persoonlijk de belangrijkste doelstelling. Wanneer kunnen we weer jeugdspelers begroeten in de 1e selectie: Wat mij betreft zo snel mogelijk, echter we moeten wel realistisch zijn en spelers de tijd gunnen om zich te ontwikkelen tot waardige 1e elftalspelers. Daarnaast moeten de spelers zichzelf ook de tijd en de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en niet bij de eerste de beste teleurstelling bij de pakken neer gaan zitten. Dit is overigens ook een taak voor de trainers. Op dit moment is er een aantal die over de capaciteiten beschikken om het (ooit) te kunnen halen en hopelijk zijn er spelers die volgend jaar al terug te vinden zijn in de 1e selectie van s.v. Huizen. Wanneer zie jij je seizoen als geslaagd: Als ik het gevoel heb dat we er alles hebben uitgehaald en iedereen met een positief gevoel terugkijkt op het gehele seizoen. Het zou daarnaast een mooie bekroning zijn als we zouden promoveren, al dan niet via de nacompetitie en er een of meer spelers van de huidige A1 volgend jaar schitteren tijdens de wedstrijden van s.v. Huizen 1. Wat zijn je persoonlijke ambities bij de s.v. Huizen: Laat ik voorop stellen dat ik het tot nu toe erg naar mijn zin heb bij s.v. Huizen en de intentie heb om nog jaren actief te zijn bij s.v. Huizen. Ik streef naar het hoogst haalbare en dat zou, mocht ik tot in lengte van jaren bij s.v. Huizen actief blijven, het 1e elftal betekenen. Of het zo ver komt, wie zal het zeggen. De toekomst zal het uitwijzen! Als je de macht had bij de s.v. Huizen, wat zou je dan als eerste veranderen: De accommodatie! Als ik de accommodatie bekijk en vergelijk met andere (top) amateurs dan is hier en daar nog het nodige te verbeteren. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan verbeteringen van de accommodatie en dat vind ik een enorm pluspunt.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |


co-sponsors

“Nothing escapes his eagle eye...”

sub-sponsors

Best Fish Almere-Holland

Schoonmaakbedrijf G. Eckhardt

Purmerweg 9 1311 XE Almere - (036) 5397373

Dr. Kuyperlaan 34 1272 HS Huizen - (035) 5262381

Visser Bouw Maatschappij bv Visser Bouw Maatschappij B.V.

Havenstraat 91 1271 AD Huizen - (035) 5269966


5-sterren sponsor

Zet koers naar de toekomst, sla af in Huizen of Naarden

Huizen, Machineweg 1, Tel. 035 - 52 888 52 Huizen, Ambachtsweg 50, Tel. 035 - 52 888 52 Naarden, Amsterdamsestraatweg 17, Tel. 035 - 699 11 11 www.fred-janssen.nl

++++++++++++++++ ++++++++++++++++ ++++++++++++++ ++++++++++++++ ++++++++++++ ++++++++++++ ++++++++++ ++++++++++ ++++++++ ++++++++ ++++++ ++++++ ++++ ++++ ++ ++ + +

Dichtbij Dichtbij omdat omdat u u verder verder wilt wilt LENTINK LENTINK

Accountants/Belastingadviseurs Accountants/Belastingadviseurs

Met vestigingen in Met vestigingen in Huizen en Almere Huizen en Almere

Kijk voor uitgebreide informatie en een Kijk voor uitgebreide informatie en een Huizen, Machineweg 1, Tel. 035 op - 52 888 52 succesvol resultaat www.lentink.org succesvol resultaat op Naarden, Amsterdamsestraatweg 17, www.lentink.org Tel. 035 - 699 11 11 www.fred-janssen.nl

Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)  

In dit nummer o.a.: Mijn Favoriet Jubilaris Hennie Roukens Jorrit Smink Techniek goeroe Ed Baas Voetbalvaders Die ene wedstrijd

Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)  

In dit nummer o.a.: Mijn Favoriet Jubilaris Hennie Roukens Jorrit Smink Techniek goeroe Ed Baas Voetbalvaders Die ene wedstrijd

Advertisement