Page 1

Knjige za otroke in nasveti za starše Junij 2009

www.ciciklub.si Za ljubiteljice in ljubitelje piratov! MALA ČAROVNICA LILI IN PIRATI do 21. junija samo 9,95 €! Več na strani 15.

Knjige meseca Pri nas doma je veliko zanimivega, Na kmetiji je veliko zanimivega Zelo mogočen morski pes Peter Klepec Dopolnite plakat Lonček na pike

Mala čarovnica Lili, Pirati

Besede strokovnjaka


DARILO Ob nakupu nad 20 €

BARVALNI BLOK ŽIVALCE

Spoštovani starši! Poletje je in morje nas že vabi! S kartonko Deset radovednih ribic se najmlajši v domišljiji lahko odpravijo pod morsko gladino kar takoj!

NOVO

Otroci od 2. do 4. leta bodo uživali v zgodbi Zelo mogočen morski pes in ustvarjali svoje zgodbe z imenitno slikanico Poletni živžav. Peter Klepec je klasika za junake od 4. do 99. leta, s knjigo Previdno ob vodi pa se bodo naučili, da je voda lahko tudi nevarna!

BARVALNI BLOK ŽIVALCE Prikupni živalski liki so izrisani z jasno in natančno risbo, ki otrokom ponuja veliko užitka ob barvanju! Velikost 24 x 26,5 cm. 24 listov, mehka vezava.

NE POZABITE!

Mladi bralci pa bodo z navdušenjem sprejeli novo zbirko pustolovskih knjig Zaliv dinozavrov! Želim vam vesel poletni živžav! Maja Blas Vodja Cicikluba

21. JUNIJ

Kupite lahko katero koli knjigo, kaseto ali igračo iz kataloga, eno ali več. Če pa do 21. junij ne boste izbrali ničesar, bo to pomenilo, da čakate na knjigo meseca. Naročite lahko tudi po telefonu 01 241 34 12. Vse o naročanju na 23. strani.

P. S.: Spomnite se na prijetno druženje na pravljičnih uricah in nalepite še eno nalepko na plakat Lonček na pike!

JAMČIMO VAM,

da so vse knjige v našem katalogu najmanj 20 % cenejše kot v knjigarnah. Če bi za kakšno od njih v enaki obliki drugje plačali manj, vam bomo razliko v ceni upoštevali pri naslednjem nakupu.

ZBIRAJTE NALEPKE ZA PLAKAT IZ KNJIGE LONČEK NA PIKE! Vsak mesec ena nalepka! Ob vsakem nakupu do 21. junija prejmete 1 samolepilno nalepko. Če član večkrat naroči v enem mesecu, lahko prejme enako nalepko še enkrat.

Z nalepkami dopolnite prizor iz knjige pesmic LONČEK NA PIKE priljubljene avtorice Anje Štefan. Razkošno slikanico s prisrčnimi pesmicami je ilustrirala priznana ilustratorka Jelka Reichman.

Veliko veselja pri zbiranju in lepljenju nalepk!

Število prejetih nalepk ni odvisno od števila kupljenih knjig ali zneska nakupa. Nalepke lahko zbirate do 31. 12. 2009.


Knjiga meseca

0-2

NOVO Dorothea Cüppers

PRI NAS DOMA JE VELIKO ZANIMIVEGA, NA KMETIJI JE VELIKO ZANIMIVEGA

Slikanici–kartonki z jasno ilustracijo prikazujeta predmete in dogajanje v domu in na kmetiji. Služita kot prvi slovar pa tudi kot podlaga zgodbam, ki se jih starši in otroci skupaj domislijo. Ob povednih ilustracijah se otroci učijo imen predmetov, barv, prepoznavati večje in manjše, nasprotja. Še posebej Na kmetiji je veliko zanimivega je odlična knjiga, s katero lahko otroka odlično pripravite tudi na ogled prave kmetije! Prevedla Andreja Peček. Avtoričine ilustracije. 2 x 12 strani (20 x 20 cm), karton. 1+

093823

rih

rane

k

Za člane 15,55 € Do 21. junija 14,30 €

P

Cena 20,78 €

6,48 €

STARŠI, NE SPREGLEJTE! Če do 21. junija ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 15,55 € pošljemo na vaš dom.

Kaj vse se skriva v kovčku? Liki katerih živali so obešeni na mobile? Katere barvice so v lončku?

Kužek opazuje, kako razkladajo vreče ...

!

Beseda strokovnjaka

Knjige in branje

Knjige so eno izmed velikih zadovoljstev človekovega življenja in bistveno pripomorejo k temu, da se otrok nauči izražati svoje občutke z besedami, pojmi in mislimi. Poleg tega mu razlagajo pojave v svetu, v katerem živi – opisujejo odnose in povezave, prikazujejo situacije in ga spoznavajo z raznimi osebnostmi. Otroka spodbujajo k domišljijski igri, mu odkrivajo nove ideje in ga, preprosto, zabavajo. Miriam Stoppard, KAJ ZMORE VAŠ OTROK

www.ciciklub.si/prinasdoma

3 Knjige za otroke in nasveti za starše


0-2 Antoon Krings

KOBILICA MILICA KOMAR MARKO

NOVO

Na vrtu Drobižkov je živel čuden zdravnik. Bolnike je zdravil samo tako, da jim je dal injekcijo. In sinu tega zdravnika je bilo ime Marko. Oče je hotel, da postane zdravnik, a Marko si ni tega prav nič želel, vse dokler ga nekega večera ni obiskala kresnica Mica, ki ni več mogla sijati. Kobilica Milica pa je zakuhala lepo reč! Čmrlj Brundo ji je zaupal dve pismi: eno za kraljico matico in eno za Adelo. A Milica je bila preveč radovedna, in je pismi odprla, nato pa v naglici pismi zamenjala ... Prevedla Polonca Kovač. Avtorjeve ilustracije. 2 x 28 strani (19,5 x 19,5 cm), trda vezava.

18 mesecev+

VELIKE TISKANE ČRKE

www.ciciklub.si/kobilica

498576

Cena kompleta 15,80 €

Za člane 12,60 €

TUTU! ROPOTULJA

Kopalni knjižici s hupo in ropotuljo

Kako se oglaša motor, lokomotiva, traktor, avto? Otrok pritisne na hupo in posnema! Z zabavno knjižico se lahko igra ‘na suhem’. Ali kravica, ki muka, ovčka, ki bleja, ali otrok, ki potresa z ropotuljo? Ob igri s knjigo bo otrok vadil prijemanje in druge motorične spretnosti, posnemal živali in preizkušal svoje glasovne zmožnosti. Ilustrirano. 2 x 6 mehkih strani iz impregniranega platna.

0+

498261

Cena kompleta 11,90 €

Za člane 9,50 € 4 Knjige za otroke in nasveti za starše

Naročanje po telefonu: 01 241 34 12


0-2 NOVO

Debbie Tarbett

DESET RADOVEDNIH RIBIC

Deset radovednih ribic odplava na izlet. Ena vidi morsko zvezdo in gre z njo igrat nogomet. Devet srečnih ribic čofota sem in tja ... vse dokler ne ostane ena sama, samcata! Otrok bo z veseljem prešteval ribice, naprej in nazaj, opisoval barve živali v morju, jih spoznaval in določal ... Ljubke male ribice so reliefne in veselo kukajo skozi izrezane odprtine v knjigi. Na zadnjih dveh straneh vas čaka presenečenje: postavljanka z vsemi morskimi živalmi, ki nastopajo v knjigi! Prevedla Alenka Razboršek. Avtoričine ilustracije 22 strani (23 x 22,5 cm), karton.

12 mesecev+

498543

Cena 16,90 €

Za člane 13,50 €

2. PONATIS

VELIKE TISKANE ČRKE

www.ciciklub.si/deset

Eric Hill

PIKIJEVE ZGODBICE ZA LAHKO NOČ 10 zgodbic za lahko noč in prijetno popoldne! Piki spušča zmaja na vetroven dan, prejme paket presenečenja, spoznava svet okrog sebe le z vohom, se skupaj s Štefanom in Heleno igra na igrišču, na snegu ... Zgodbice iz Pikijevega življenja bodo pritegnile pozornost vašega malčka, saj so napisane zabavno in preprosto ter ilustrirane z jasnimi in barvitimi ilustracijami. Avtorjeve barvne ilustracije. 78 strani, trda vezava.

1+

037697

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 €

Zadnji dan za nakup je 21. junij!

35 Knjige za otroke in nasveti za starše


0-2 VELIKE TISKANE ČRKE

VELIKE TISKANE ČRKE

Antoon Krings

Antoon Krings

Zgodbi bosta popeljali malčke v svet živali, ki je včasih presenetljivo podoben človeškemu.

Z vprašanji, ki jih zastavljata prikupni slikanici, otroku pomagate razvijati mišljenje in pomnenje.

ČEBELA ADELA METULJČEK MATIČEK

MRAVLJA MARIČKA PINKA POLONKA

497677

498063 Avtorjeve ilustracije. 2 x 28 stran, trda vezava.

18 mesecev+

Cena kompleta 15,80 €

Za člane 12,60 €

Avtorjeve ilustracije. 2 x 28 strani, trda vezava.

18 mesecev+

VELIKE TISKANE ČRKE

ŠTEVILA, BESEDE, OBLIKE

DOMA, NA VRTU, ŽIVALI

Potipaj in začuti

Jasne ilustracije močnih in ploskovnih barv so združene v tematske enote. Naj jih vaš otrok poimenuje in pove, kako lev rjove, kuža laja, slon trobi ...

Knjižice malčka spodbujajo k izkušnji tipa, prepoznavanju barv in oblik, bližnjega sveta ter s tem pripomorejo k lažjemu pomnjenju.

497636

9 mesecev+

Cena kompleta 17,70 €

Za člane 14,15 €

Barvne fotografije. 3 x 10 strani, karton. 1+

KJE SO VSI? KUKU! LAHKO NOČ! KUKU!

Muca in Brundo se zjutraj najraje skrivata. Poiščite ju! Dvignite poklopec: odgrnite zaveso, dvignite blazino ... Za razvoj mišljenja in pomnenja.

085167

Cena kompleta 13,90 €

Za člane 11,10 €

496786 Barvne fotografije. 2 x 10 strani s poklopci. Karton.

1+

MOJ PRVI BESEDNJAK ŠTEVIL MOJ PRVI BESEDNJAK DINOZAVROV

6 Knjige za otroke in nasveti za starše

Za člane 14,30 €

Za člane 13,60 €

SREČEN OTROK Slikanica z zavihki

S slikanico se otrok uči izražanja čustev in razumevanja odziva okolice. Kako ravnati z negativnimi čustvi, si oglejte v zloženki.

492017

Cena kompleta 17,90 €

Cena kompleta 17,00 €

Miriam Stoppard

Besednjaka odkrivata pisan svet števil, spodbujata radovednost in željo po odkrivanju.

18 mesecev+

Za člane 16,55 €

Mama in otrok

Odpnite igrački z naslovnic! Vaš malček bo potoval s kitom in račko od strani do strani, uril ročne spretnosti in se zabaval.

Barvne fotografije. 2 x 34 strani, karton.

Cena 20,70 €

VELIKE TISKANE ČRKE

Kopalni knjižici

9 mesecev+

498030

4. PONATIS

MALI KIT, RAČKA

Barvne ilustracije. 2 x 8 plastificiranih mehkih strani.

Za člane 12,60 €

VELIKE TISKANE ČRKE

Mehurček

Ilustrirano. 3 x 10 strani, karton.

Cena kompleta 15,80 €

Barvne fotografije. 18 strani, karton.

6 mesecev+

www.ciciklub.si/vecbranja

492538

Cena 12,50 €

Za člane 10,00 €


2-4

Knjiga meseca Jackie Tickle

NOVO

ZELO MOGOČEN MORSKI PES Ku-ku knjiga

Kartonka postavljanka je polna zanimivih stvari, ob katerih se bo vaš otrok zabaval in učil. Predvsem mu bodo všeč živali, ki se premikajo, ko premikamo strani: želva velikanka veličastno zamahuje s plavutmi, riba napihovalka se dobesedno napihne, plahi morski konjiček se z repkom, ovitim okrog korale z glavico, požene navzgor ... Knjiga postavljanka bo s kratkimi rimami, čudovitmi barvami in domiselnimi 2-dimenzionalnimi živalmi navdušila tako otroke kot njihove starše! Prevedel Matej Juh. Avtorjeve ilustracije. 16 strani (24,5 x 26,5 cm), karton.

2+

Kot knjiga meseca 12,65 € Do 21. junija 11,40 €

h r a ne ri

5,50 €

k

Cena 16,90 €

P

498584

Rak bo premikal klešče, če boste odpirali in zapirali strani ... VELIKE TISKANE ČRKE

STARŠI, NE SPREGLEJTE!

Če do 21. junija ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 12,65 € pošljemo na vaš dom.

!

Beseda strokovnjaka

Zgodbice

Vsak otrok potrebuje zgodbice z velikimi, podrobnimi slikami, in odrasle, ki mu jih prebirajo. Naučite se prilagajati težke besede, izpuščati dolgočasne odlomke in sproti dodajati razlage. Vsako sliko otroku opišite in ga spodbujajte, naj poišče like ali dogodke v njih. ‘Branje’ slik je nujen začetek v smeri branja besedila. Poudarite zanimive besede ter rime in besedne igre: ni nujno, da otrok pozna vsako besedo, pa se mu bodo vseeno zdele nadvse smešne ... Penelope Leach, OTROK OD ROJSTVA DO ŠOLE

www.ciciklub.si/morskipes

7 Knjige za otroke in nasveti za starše


2-4 Emélie Beaumont

ZNOVA

ŽIVALI V MORJU ŽIVALI, KI SE IZVALIJO

Kdo se bo po kopanju pod ledeno ploščo dvignil na površje? Kdo se skriva v globini jame? Kdo se izleže v vodi? Katera ptica se izvali kar na ledu? Na vsaki strani teh slikovitih in poučnih kartonk je postavljeno vprašanje. Ko dvignete zavihek, pod njim najdete odgovor v besedi in sliki. Kartonki z ilustracijami predstavljata naš čudoviti svet, z vprašanji in odgovori pa spodbujata otrokovo radovednost in jo nagrajujeta! Ilustriral Frankie Merlier. 2 x 10 strani (17 x 18 cm), karton.

2+

385955

Cena kompleta 13,31 €

Za člane 10,64 €

Za zveste člane 1 leto 2 leti 3 leta 5 let

9,95 9,30 8,65 7,95

€ € € €

www.ciciklub.si/zivalivmorju

Pod zavihki so presenečenja – odgovori na vprašanja!

Bettina Lawrenz Prvi slikovni slovar za malčke

SVET ŽIVALI • V NARAVI

Kako se igra mačka? Kje živijo zajci? Iz česa zrastejo žabice? Barvne ilustracije prikazujejo najbolj znane in priljubljene domače živalske ljubljenčke, poljske in gozdne živali ter najbolj značilne rastline. Otrok jih spoznava, poimenuje in na kratko opiše v njihovem okolju: v domači košari, v gozdu, gorah, na obali, severnem polu. Ilustrirala Anne Ebert. 2 x 14 strani, karton.

2+

094342

Cena kompleta 18,35 €

Za člane 14,65 € 8

www.ciciklub.si/uganka


2-4 Rotraut Susanne Berner

NOVO

POLETNI ŽIV ŽAV

Končno je prišlo poletje! Dozorele so češnje, otroci tekajo bosi in po kratki nevihti spet posije sonce. Besedila ob dvostranskih ilustracijah ni, na vseh pa vedno znova srečujemo iste like! Najprej jih vidimo v prerezu hiše in ko se odpravljajo od doma, nato na bencinski črpalki, na železniški postaji, v mestu in končno ob jezeru, kjer Suzana praznuje rojstni dan. Otroci se ob duhovitih ilustracijah učijo ubesediti, kar vidijo, in tvoriti stavke, s tem pa postanejo samostojni pripovedovalci zgodb. Avtoričine ilustracije. 14 strani (26 x 34 cm), karton.

3+

498626

Cena 14,90 €

Za člane 11,90 €

www.ciciklub.si/poletnizivzav

Imenitna knjiga risb za vroče poletne dni, spodbujanje domišljije in vedno nove zgodbe.

!

Beseda strokovnjaka

Prehajanje k zgodbam

Majhni otroci seveda zelo uživajo tudi ob novih in drugačnih knjigah, toda šele z večkratnim prebiranjem najljubših knjig, ki jih resnično pritegnejo, jim zares uspe razumeti zgodbe in jezik. Potem ko boste že dvajsetič prebrali tako knjigo, si boste obupno želeli, da bi vzeli v roke kakšno drugo. Vaš otrok pa bo še vedno srkal jezik, ilustracije, zamisli in izkušnjo branja te najljubše knjige. Paul Kropp, VZGAJANJE BRALCA

Bärbel Spathelf

MEDVEDEK VILE DUDOSNEDKE

Katarina že hodi v vrtec. Sama se obleče, hitro se zna voziti s triciklom, še vedno pa ima v ustih dudo. Otroci v vrtcu se ji že smejijo. Neko noč obišče Katarino vila Dudosnedka. V zameno za dudo Katarini ponudi darilo, ki si ga lahko sama izbere. Ko se tistega dne odpravi v vrtec, se vidi že na daleč, da je pošteno zrasla, in to čez noč! Očarljiva zgodba pomaga otroku na prijazen način prebroditi slovo od dude. Ilustrirala Susanne Szesny. 30 strani, trda vezava.

3+

498071

Cena 15,70 €

Za člane 12,55 €

www.ciciklub.si/strokovnjaki

9 Knjige za otroke in nasveti za starše


2-4 VELIKE TISKANE ČRKE

VSE O ŽIVALIH, UGANKE O ŽIVALIH

Lila Prap

MALE ŽIVALI

O polonici Piki, ki se uči šteti, o molju Otu, ki prestradan ugrizne kar v kos (polne) pleničke, o Berti Pajek, ki se že desetič poroči ... Ilustracije bodo navdušila tudi starše! Avtoričine barvne ilustracije. 30 strani, trda vezava.

2+

037960

Cena 14,15 €

Za člane 11,30 €

Otrok vadi opazovanje in koncentracijo. Na vsaki strani so štiri barvne fotografije živali in vprašanje za otroka, s katerim spodbujate njegovo radovednost. Barvne fotografije. 2 x 10 strani, karton.

2+

Anna Claybourne

VELIKA KNJIGA O KAHLICI VELIKA KNJIGA O OBJEMIH

Kam pravzaprav pelje šaljivi strojevodja? Skozi tunel, daleč naprej! Otroci bodo navdušeno šteli živali, ki vstopajo na vlak, pisane vagončke in lesketajoče se morje pa bodo lahko potipali s prstki.

Kartonki sta odlično branje za sedenje na kahlici in za večerno branje ter razvajanje v objemu. Otroci se bodo obenem učili imena predmetov in živali, barv in nasprotij.

498097 2+

Za člane 11,12 €

497552 Ilustrirano. 12 strani vel. formata, karton.

2+

MATEVŽ, OČKA JE REKEL NE! O zajčku, ki je nehal trmoglaviti

Poiščite dele živali in ugotovite, kje na veliki sliki se nahajajo! S kartonkama vadi otrok opazovanje in koncentracijo. Starši ga spodbujamo, da večkrat ponovi besedo.

407130 2+

Za člane 7,95 €

Barvne fotografije. 2 x 8 strani, trda vezava.

2+

Andrej Rozman Roza

Knjige za otroke in nasveti za starše

Za člane 9,50 €

Ilustrirana pesmarica

Priredite družinsko tekmovanje v ugankarstvu ali povabite k aktivnemu druženju prijateljčke iz vrtca! V pomoč pri iskanju rešitve vam bodo ilustracije z narisanimi odgovori in rešitve na zadnji strani.

10

Cena kompleta 11,90 €

POJEMO, POJEMO

UGANKE 100 + 1

3+

495952

VELIKE TISKANE ČRKE

VELIKE TISKANE ČRKE

Ilustriral Svjetlan Junaković. 42 strani vel. for., trda vezava.

Za člane 12,60 €

SPOZNAVAJ ŽIVALI KAJ IMAJO ŽIVALI

Matevž, mali zajček, bi rad jedel čokolado že takoj zjutraj. Očka je prijazno rekel ne, ampak Matevž je še vedno vztrajal! Prijetna in poučna zgodba iz družinskega vsakdana.

Cena 9,95 €

Cena kompleta 15,80 €

VELIKE TISKANE ČRKE

Aline de Petigny

Ilustrirano. 24 strani, trda vezava.

Za člane 9,50 €

Guido van Genechten

Z VLAKOM NAOKROG

Cena 13,90 €

Cena kompleta 11,90 €

VELIKE TISKANE ČRKE

VELIKE TISKANE ČRKE

Ilustrirano. 12 strani vel. formata, karton.

497495

10 uglasbenih pesmi slovenskih skladateljev in pesnikov. Dodan je tudi notni zvezek za klavirsko spremljavo (14 strani). Pesmi govorijo o kužkih, o hruški debeluški, o mačkah in miškah ... 016436

492215

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 €

Ilustrirala Mojca Cerjak. 24 strani vel. formata, trda vezava.

3+

www.ciciklub.si/vecbranja

Cena 16,65 €

Za člane 13,30 €


4-6

Knjiga meseca France Bevk

3. NATIS

NOVO

PETER KLEPEC

Peter Klepec je bil majhen, slaboten fantič, ki pa je kljub temu jedel vedno večje kose kruha. Mati, ki ga ni mogla več prehraniti, ga je poslal k sosedu, da bi tam čuval živino. A tam so mu nagajali drugi pastirji, če ni storil, kar so od njega zahtevali, so ga pretepli. Nekega dne pa je Peter na zeleni jasi opazil spečo deklico, ki ji je sonce sijalo naravnost na obraz. Dobri deček ji je naredil zaslon iz vej, da je sonce ne bi ožgalo, ne vedoč, da je deklica pravzaprav vila ... Ilustriral Marjan Manček. 24 strani (21 x 26,5 cm). Trda vezava

Cena 14,95 €

Kot knjiga meseca 11,20 € Do 21. junija 9,95 €

h r a ne ri

5,00 €

k

491670

P

5+

VELIKE TISKANE ČRKE

STARŠI, NE SPREGLEJTE!

Če do 21. junija ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 11,20 € pošljemo na vaš dom.

ZA PETRA KLEPCA SO SE ZAČELI HUDI ČASI. NI SE VEČ UTEGNIL IGRATI, DELATI MLINČKE IN REZLJATI PIŠČALKE. ČREDA JE BILA VELIKA IN OVCE NISO BILE TAKO MIRNE KOT ROGAČKA ...

!

Beseda strokovnjaka

Nauk zgodbe

Petra Klepca si ni upal nihče nadlegovati. A svoje moči ni rabil le zase, priskočil je tudi drugim na pomoč, če so bili v stiski. In tako je prav. Kdor ima moč, je ne sme imeti le zase, temveč mora tudi drugim pomagati. Lepo bi bilo, če bi bilo mnogo Petrov Klepcev na svetu! France Bevk, PETER KLEPEC

www.ciciklub.si/peterklepec

11 Knjige za otroke in nasveti za starše


4-6 ZNOVA

Claire Llewellyn

PREVIDNO OB VODI

Knjiga s prisrčnimi ilustracijami bo v veliko pomoč pri vzgoji tako staršem kot vzgojiteljem in učiteljem! Na prijeten in jedrnat način, podkrepljen s primeri, poudarja pomen varnosti v vodi in ob njej. Skozi zgodbo otroci premišljujejo, ugotavljajo in se naučijo, kaj se lahko zgodi v primeru, če ob vodi in v njej niso previdni. Kako naj ravnajo, če kdo nepričakovano pade v vodo? So se že naučili plavati? Zakaj mama nima časa za njih, kadar kopa mlajšega brata ali sestrico? Zakaj so na kopališčih reševalci? Prevedla Sabrina Žgajnar Meze. Ilustriral Mike Gordon. 32 strani (19,5 x 21,5 cm), trda vezava.

4+

498618

Cena 14,15 €

Za člane 11,30 €

www.ciciklub.si/previdno

Greste kdaj na bazen? Zelo pomembno je, da se naučiš plavati – četudi lahko traja nekaj časa.

Marjeta Novak

ARNE NA POTEPU 3. NATIS

Arne je majhen črn labradorec, ki se zelo rad potepa. Nekega dne se odloči, da bo odšel do polotoka Labrador v Atlantskem oceanu, od koder je njegov praprapraded. »Pogledat grem velike morske pse«, še reče in odkoraca v svet. V imenitni slikanici in šaljivi zgodbi boste prebrali, koga vse je srečal na dolgi poti, polni pustolovščin, igre in presenečenj. In do kod je prišel?! Ilustrirala Jelka Reichman. 24 strani vel. formata, trda vezava

5+

491654

Cena 14,95 €

Za člane 11,95 € 12 Knjige za otroke in nasveti za starše

Naročanje po avtomatskem tel. odzivniku: 01 241 34 00


4-6

NAUČIMO SE OPAZOVATI NAUČIMO SE ŠTETI

NOVO

Poiščite enako besedo, narišite neprekinjeno valovito črto, prištejte in odštejte število 1 ... S puščico povežite predmete, ki sodijo skupaj, obkrožite predmete, ki so spredaj in tiste, ki so manjši, na levem bregu narišite še dve ovčki, na desnem še zajčka ... Obilica zabavnih ilustracij, ki spremljajo posamezno nalogo, bo popestrila vaje, s katerimi otroci vadijo grafo-motorične spretnosti, ki jim bodo prišle prav pri pisanju. Vaje spodbujajo logično mišljenje in koncentracijo, otroci z njimi spoznavajo barve, prepoznavajo razlike, iščejo pravilno zaporedje ... Prevedel Peter Arko. Ilustrirano. 2 x 32 strani (21 x 29,5 cm), mehka vezava.

4+

497974

Cena kompleta 13,90 €

Za člane 11,10 €

www.ciciklub.si/naucimose

Za zveste člane 1 leto 10,40 € 2 leti 9,70 € 3 leta 9,00 € 5 let 8,30 €

NAUČIMO SE PISATI NAUČIMO SE RAČUNATI

Na vsaki strani piše, kaj vadi otrok: razlikuje med pojmi levo, desno in sredina; riše ravne, valovite črte, zavoje, prerisuje vzorce, opazuje in primerja razlike. S prepoznavanjem in pravilnim zapisovanjem posameznih črk, prepoznavanjem množic, preštevanjem in seštevanjem do deset pa je vse bliže trenutku, ko bo s torbico na rami zakorakal v svet znanja ... Ilustrirano. 2 x 32 strani vel. formata, mehka vezava.

4+

497974

Cena kompleta 13,90 €

Za člane 11,10 €

Zadnji dan za nakup je 21. junij!

13 Knjige za otroke in nasveti za starše


4-6 3. PONATIS Svetlana Makarovič

Lila Prap

V kateri vasi že navzsezgodaj zjutraj tako močno diši po kruhu, da se ljudje kar prebujajo od tega slastnega vonja? Da, v Mišji vasi, kjer peče pek Mišmaš.

Slikanica ponuja ob izjemnih likih živali možnosti za pogovor, šalo, učenje o jezikih in prepoznavanje živali.

MEDNARODNI ŽIVALSKI SLOVAR

PEKARNA MIŠMAŠ

054825 Ilustriral Gorazd Vahen. 28 strani vel. formata, trda vezava.

4+

Cena 16,95 €

Za člane 13,55 €

Avtoričine ilustracije. 38 strani, trda vezava.

4+

KOŠTRUN PREPIRUN

MEHURČKI

Zabavna zgodba o tem, kako otroke prepričamo, da se bodo lepo obnašali. Po navodilih lahko sestavimo celo pravila proti prepiranju, jih odnesemo v vrtec in pokažemo še drugim otrokom.

4+

Cena 17,50 €

Za člane 14,00 €

Za člane 10,18 €

Oton Župančič

ali Kako se izognemo prepiru

497503

Cena 12,73 €

Že 120.000 izvodov!

Bärbel Spathelf

Ilustrirano. 32 strani vel. formata, trda vezava.

093633

in petdeset ugank

V knjigi so zbrane priljubljene pesmi: Kadar se Ciciban joče, Ciciban – Cicifuj, Ciciban in čebela, Lenka, Žabe ... Ilustrirala Marlenka Stupica. 82 strani, trda vezava.

4+

014050

Cena 14,95 €

Za člane 11,95 €

VELIKE TISKANE ČRKE

Aurelie Saillard

Slikopis z nalepkami

KMETIJA

JANKO IN METKA RDEČA KAPICA

Moja enciklopedija

Več kot 150 fotografij rastlin in živali, preprosta besedila, raznoliki svet kmetijstva: spoznajte delo in življenje na kmetiji!

Med besedilom so prazna mesta, na katera se nalepi ustrezna nalepka. Spodbudite logično mišljenje in branje! Ilustrirano. 2 x 16 str. vel. form. + 103 nalepke, m. vez.

4+

496794

Cena kompleta 15,90 €

Za člane 12,70 €

Barvne fotografije. 126 strani, trda vezava.

4+

VELIKE TISKANE ČRKE

Kako pokličeš prijatelja

Knjigi je priložen telefon: ko otrok vtipka dvomestno število, se na ‘drugi strani’ oglasi živalski prijatelj. Otrok ugiba iz opisa živali in potem, ko se žival oglasi. Zabavno in poučno!

’Koreninčki’ med zimo spijo, ko pa pride pomlad, jih mati Zemlja zbudi. Sešijejo si srajčice, zloščijo speče hroščke. Od izida l. 1906 že več kot 80 različnih izdaj!

4+

14

Cena 14,95 €

Za člane 11,95 €

Za člane 14,30 €

HALO, TUKAJ PUJS!

POKONCI IZPOD KORENIN

491639

Cena 17,90 €

Jenny Miglis

Sibylle von Olfers

Ilustrirano (litografija). 20 strani vel. formata, trda vezava.

497511

Ilustrirano. 10 strani vel. formata, karton.

4+

www.ciciklub.si/vecbranja

492322

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 €


6-9

Knjiga meseca Knister in Bettina Gutschalk

MALA ČAROVNICA LILI PIRATI

NOVO

Lili se spozna tudi na pirate, saj je izkusila tudi življenje med pravcatimi morskimi razbojniki! Tokrat vam bo razložila vse o najbolj zloglasnih piratih vseh časov, med katerimi so bile tudi ženske! Izvedeli boste vse o tem, kdaj in kje so živeli, kako so preživljali čas na ladjah, ko niso ropali, kateri so sloveli kot najbolj krvoločni in neusmiljeni, s čim so se prehranjevali. Med opisi piratskega življenja najdete tudi zabavne naloge, na koncu pa še narobe zgodbico, ki jo je Lili povedala Leonu. Boste našli vse njene izmišljotine? Prevedla Sanda Šukarov. Ilustrirala Birgit Rieger in Udo Kreuse-Schulz. 52 strani (15,5 x 21 cm), trda vezava.

6+

494500

Cena 14,95 €

STARŠI, NE SPREGLEJTE!

h r a ne ri

5,00 €

k

P

Kot knjiga meseca 11,20 € Do 21. junija 9,95 €

Če do 21. junija ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 11,20 € pošljemo na vaš dom.

Zabavna zgodba, zanimivi podatki o piratih, kratkočasne uganke in kvizi

!

Beseda strokovnjaka

Naj zgodovina oživi

Morda (otroci) ne poznajo kronološkega poteka dogodkov, toda dobro vedo, kaj pomeni ‘nekoč’ in ‘pred davnimi časi’. Posamezni dogodki in letnice jih ne zanimajo, toda silne notranje bitke malopridnežev in herojev, gangsterjev in generalov ter kraljev in svetnikov se v globini dotaknejo njihovih duš in jih na temeljni ravni povezujejo z vsem, kar se je dogajalo pred njimi. Thomas Armstrong, PREBUDITE GENIJA V SVOJEM OTROKU

www.ciciklub.si/zgodbe-igrarije www.ciciklub.si/lili

15


6-9 Catherine Ripley

NOVO

ZAKAJ?

Najboljša knjiga vprašanj in odgovorov o naravi, znanosti in svetu okrog nas

Vsakdanje otroške dejavnosti, kot so sprehod po parku, škropljenje vode v banji ali priprava prigrizkov v kuhinji, porajajo mnogo vprašanj. Knjiga ponuja preproste odgovore na čudesa iz vsakdanjega življenja. Ta zakladnica znanja bo otroke odpeljala v trgovino in park, v okoliš, na kmetijo ter jih pospremila iz kopalnice v posteljo. Veste, zakaj si MORAMO umivati zobe? Kam steče VSE iz stranišča, ko potegnete vodo? Zakaj se koža na prstih NAGUBA, ko se kopamo? Prevedla Nives Kreuh. Ilustriral Scot Ritchie. 192 strani (20,5 x 26,5 cm), trda vezava.

6+

498592

Cena 21,99 €

Za člane 17,55 €

www.ciciklub.si/zakaj

13 vprašanj iz kopalnice 13 pred spanjem 13 na prostem 13 v kuhinji 13 na kmetiji v trgovini

1. PONATIS C. S. Lewis

ZGODBE IZ NARNIJE ČAROVNIKOV NEČAK

Na začetku poletnih počitnic se spoznata Digory, nečak čudaškega strica, ki opravlja čarovniške poskuse, in sosedova deklica Poli. Ko se deklica dotakne enega od njegovih prstanov, izgine. Digory, ki do zdaj ni verjel v čarovnije, je prisiljen odhiteti ponjo. Kdo ve kakšne čarovnice in pošasti prežijo nanjo v drugem svetu! V prvi knjigi izvemo, kako sta nastali ulična svetilka in omara, zakaj nekatere živali govorijo in zakaj mora na vladarskem prestolu Narnije sedeti človek. Ilustrirala Pauline Baynes. 166 strani, trda vezava.

6+

389262

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 € 16

Zadnji dan za nakup je 21. junij


6-9 Več kot 200 izjemnih barvnih fotografij živali v naravnem okolju

Barbara Taylor

NOVO

ŽIVALI

Največje zanimivosti iz osupljivega sveta živali

!

Beseda strokovnjaka

Za starše

Knjiga Živali poglobljeno raziskuje kraljestvo živali in otrokom ponuja osnovne podatke o stotinah čudovitih bitij, hkrati pa je sijajen prvi pripomoček za šolske in domače naloge.Tudi odrasli bodo dobili vpogled v življenje številnih živali, s katerimi delimo ta čudoviti planet. Knjigo je zaradi spiralne vezave preprosto listati.

Otroci se radi učijo o čudovitih in zanimivih živalih, ki skupaj s človekom prebivajo na Zemlji. Knjiga bo otroke popeljala na enkratno popotovanje in jim predstavila na stotine živali v njihovih življenjskih prostorih, navade in zanimivosti iz njihovega življenja. Ali veste, da v Avstraliji in Novi Gvineji, kjer ni opic, po drevesih skačejo le drevesni kenguruji? Da lahko noj teče z do 70 km/h? Da lahko orjaške želve živijo celo do 150 let? Da lahko kamela v nekaj minutah popije tudi 50 litrov vode? Prevedel Andrej Hiti Ožinger. Barvne fotografije. 62 strani (28,5 x 27,5 cm), vezano s spiralo, trde platnice.

6+

498600

Cena 16,90 €

Za člane 13,50 €

www.ciciklub.si/zivali

Iz knjige ŽIVALI Sue Bentley

ČAROBNI MUC

Vragolija v mesečini

Evina bolečina ob odhodu prijateljev izgine, ko se v njenem življenju prikaže muc nenavadni muc Plamenko. Ta je v resnici naslednik Levjega prestola, ki beži pred hudobnim stricem. Plamenko se zato kot muc skrije pred njim v svet ljudi in ker ne more ostati zgolj na mestu, se seli od družine do družine, pri tem pa si pomaga s čarovnijo. Prijetno branje in zgodba, ki otroka čustveno prevzame, je najbolj učinkovito sredstvo pri vzgoji otroka v pravega bralca! Črno-bele ilustracije. 78 strani, trda vezava.

6+

497982

Cena 15,75 €

Za člane 12,60 €

Štirikrat večja ponudba knjig in drugih izdelkov na www.ciciklub.si.

17


6-9 NAJLEPŠE PRAVLJICE 2

Knister MALA ČAROVNICA LILI IN DIVJI DINOZAVRI

Trije prašički, Repa velikanka, Grdi raček, Trnuljčica, Lonček, kuhaj!, priljubljene Grimmove in Andersenove pravljice. Ilustracije skupaj z zgodbami izražajo občutja in resnice, ki pripovedujejo tako otrokom kot odraslim.

Lili pričara dve dinozavrski jajci in ju izvali v pečici. V enem se skriva ljubek rastlinojed dinozaver, v drugem pa – o groza – pravi tiranozaverček!

495085 Ilustrirano. 252 strani vel. formata, trda vezava. 6+

Cena 29,95 €

Za člane 23,95 €

495234 Ilustrirano. 48 strani, trda vezava.

6+

Jinny Johnson

Odlična knjiga spodbuja k ustvarjalnemu in kritičnemu razmišljanju o svetu in življenju. Primeri iz življenja v družini, šoli in drugje otroke vabijo k razmišljanju, kako se lahko rešujejo težave v šoli, kako preprečiti nasilje?

Poučite se, zakaj moramo ohranjati deževni gozd. Iz veliko rastlin pridobivajo zdravila za zdravljenje različnih bolezni, npr. kinin za zdravljenje malarije, in še marsikaj ... Povzpnite se v drevesno krošnjo, kjer kraljujejo opice, kolibriji, smrtonosne kače!

DEŽEVNI GOZD

498089

497529 7+

Za člane 11,95 €

Brigitte Labbé, Michel Peuch

FILOZALOGAJČKI

Ilustrirano. 94 strani, trda vezava.

Cena 14,95 €

Cena 16,65 €

Za člane 13,30 €

Bogato slikovno gradivo. 54 strani, vezano s spiralo.

6+

Cena 19,00 €

Za člane 15,20 €

12. NATIS C. S. Lewis

Kajetan Kovič

ZGODBE IZ NARNIJE ZADNJA BITKA

MOJ PRIJATELJ PIKI JAKOB Pikiju je ime Piki, čeprav ni pikast. Tako mu je pač ime in tako se začne ena najbolj priljubljenih, zabavnih in duhovitih knjig za otroke pri nas, ki jo pozna že 60.000 bralcev.

V zadnji mogočni bitki se bo odločila usoda čarobne dežele. Pretkani in zviti opičnjak Lumpež osla preobleče Trapka v levje krzno. In najprej vsi mislijo, da se je resnično vrnil Aslan ...

018044 Ilustrirala Jelka Reichman. 124 strani, trda vezava.

6+

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 €

Ilustrirano. 180 strani, trda vezava.

6+

3., PRENOVLJENI PONATIS

18

Za člane 15,15 €

James M. Barrie

Astrid Lindgren

Navihani, poredni in poskočni fantič osvaja otroška srca po vsem svetu že več kot 100 let! Fantek, ki noče zrasti in se postarati, ki ga zanimajo le boji s kapitanom Kljuko in letenje.

Fantastična pripoved se napaja iz bogastva otrokovega doživljanja sveta in sklada z razvojem otroške psihologije. Pika je še vedno vzor otrokom z vsega sveta!

PIKA NOGAVIČKA

492330 6+

Cena 18,95 €

17. NATIS

PETER PAN

Ilustrirala Marlenka Stupica. 288 strani, trda vezava.

407312

Cena 24,94 €

Za člane 19,95 €

Ilustrirala Marlenka Stupica. 128 strani, trda vezava.

6+

www.ciciklub.si/vecbranja

497602

Cena 19,99 €

Za člane 15,95 €


Risanke, filmi, igre in igrače NOVO

Looney Tunes SUPERZVEZDE 1

NOVO

GARFIELD 2

GASILEC SAMO Lov na zaklade

14 risank, v kate­rih bles­ tijo Zajček Dolgoušček, Cestni dirkač, kojot Vilko in drugi. Sinhronizirano. 105 min. 2+

Garfield z Odijem sledi svojemu prijatelju v London, kjer pa zamenja kraljevega mačkona. Odlično sinhronizirano. 82 min. 2+

Št. DVD-ja 497289

Št. DVD-ja 394866

Št. DVD-ja 409110

TRNULJČICA

KRTKOVA DOBRA DELA 3

WALL-E

Devet prisrčnih zgodbic: Krtek in glasba, Krtek slikar, Krtek urar, Krtek in televizor ... In film o kužku Jaku. – 80 min. 2+

Prizadevni robotek Wall-E skrbi za odpadke, ki so jih na Zemlji pustili njeni prebivalci. Izjemen film, nagrajen z oskarjem. Sinhronizirano. 98 min. 4+

Št. DVD-ja 098350

Št. DVD-ja 492934

Priljubljeni Samo vse pogasi: Tabor­jenje, Težave s televizijo, Samov prosti dan, Tat v petelinji vasi ... Sinh. 60 min. 2+

Za člane 13,49 €

Za člane 12,49 €

S pomočjo vrhunske tehnologije si oglejte risani film po Disneyjevi zamisli: čistih in očarljiih barv. Doživetje za vso družino! – 75 min. 3+ Št. DVD-ja 492959

Za člane 18,99 €

Za člane 14,56 €

Za člane 18,99 €

Za člane 10,00 €

RADI JIH POSLUŠAMO

Štiri znane Andersenove pravljice, dve Grimmovi pravljici, dve Anici in kar 19 pesmic Janeza Bitenca. 4+

Glasba za naše najmlajše ... NOVO

Št. kompleta 490755

Za člane 29,99 €

BABICA PRIPOVEDUJE

Kar 17 znanih slovenskih ljudskih pripovedk: Kako so pulili repo, Desetnica, O kači ... 4+

Raimond Lap

GLASBA ZA DOJENČKE

Deset prijetnih, nežnih in spodbudnih ritmov ter klasičnih melodij za prve korake, veselje in hitrejši spanec. Glasba spodbuja razvoj otrokovih možganov, še posebej do 1. leta. 1+ Št. CD-ja 492868

Za člane 14,15 €

Št. CD-ja 002071

Za člane 10,34 € ZABAVNOST IN POUČNOST 3 Romana

NAJLEPŠE PESMI ZA OTROKE

Sedemnajst pesmic v veselje malčkom: znanih, ljudskih in avtorskih. Med njimi: Murenčki, Huda mravljica, Priletela muha na zid ... Vse priredbe: Lojze Krajnčan. Poje Romana Krajnčan. Št. CD-ja 492850

Za člane 14,15 €

www.ciciklub.si/zgodbe-igrarije

Premišljanje, Misli hitro, Matematika

Igre, ki spodbujajo mišljenje, zabavne miselne igre in izzivi, ki spodbujajo hitro mišljenje in odločanje, reševanje matematičnih nalog in računanje, premišljevanje. Zabavajte se in učite! 4+, 5+, 6+ Št. DVD-ja 490813

Za člane 19,99 € Min. zahteve: Win:2000/XP/Vista, Pentium/AMD, 256 MB RAM-a (512 MB v Visti), zvočna kartica.

19


Risanke, filmi, igre in igrače NOVO

ZNOVA

SET ZA PLAŽO S TOVORNJAKOM

DIDAKTIČNA HIŠA DISNEY

015503

408989

V ličnem kompletu iz mehke in živopisane plastike so vedro in sito, lopatka in grablje ter dva modela za potičke. Vse lahko spravite na tovornjak in odpeljete s seboj na plažo! Za ure in ure ustvarjalne igre! 1+

Za člane 11,64 €

Z didaktično hišo se otroci učijo prepoznavati like, ocenjevati velikost in obliko. Pri vstavljanju priloženih likov v odprtine se naučijo, kateri lik sodi v katero odprtino. In to še z užitkom vadijo vedno znova in znova! 9 mesecev+

Za člane 19,99 €

VISEČI VRTILJAK

Vrtiljak s prikupnimi igračkami iz pliša osredotoča dojenčkov sluh in vid. Spodbuja ga k prepoznavanju vrtečih se oblik in premikanju ročic. Stikalo za prijetno melodijo se samodejno izklaplja. 0+ 404608

Za člane 18,99 €

TABLA RIŠI-BRIŠI V BARVAH

Rišemo, pišemo, povlečemo zatič in risba je zbrisana. S tablo dobite magnetno pisalo in 4 štampiljke. Razvedrilo in opismenjevanje. 46 x 31 cm. 3+ 404566

Za člane 15,35 €

VOZIČEK

Lahko zložljivi in sestavljivi voziček zagotavlja vso varnost in udobje dojenčkuigrači. Ima vrtljive ročaje, varovalni pas in senčnik. Sedež lahko spremenite v ležišče, v mrežo pod sedežem odložite jopico. Velikost 49 x 34 x 68 cm. 3+ 408948

Za člane 29,99 € 20

Zadnji dan za nakup je 21. junij!

LESENA ABECEDA Na stojalu je 40 dvostranskih ploščic z besedami, s slikami in številkami od 1 do 10. Zraven sta še ura s pomičnimi kazalci in računalo s kroglicami. 3+ 031526

Za člane 13,90 €


Risanke, filmi, igre in igrače ZNOVA

NOVO

ŠOTOR IGLU

DOJENČEK

408971

399840

Imenitna zabava na domačem vrtu ali plaži – ali pa kar v otroški sobi! Iglu sestavimo in razstavimo zlahka, saj le sestavimo priložene votle palice in jih navzkrižno potisnemo skozi šotor. Velikost sestavljenega igluja 122 x 122 x 94 cm. 3+

Za člane 14,25 €

Dojenčica v rožnatih oblačilih lahko resnično pije iz stekleničke in se tudi polula. Otroci bodo že vedeli, kaj vse se lahko z njo igrajo! Skupaj z dojenčico dobite ključe za grizljanje, kremico in puder ter stekleničko. Višina ok. 40 cm. 3+

Za člane 22,95 € NOVO PENA S ČRKAMI

26 sestavljivih plošč. Izdelek upošteva vse standarde o varnosti. 3+ 379396

Za člane 21,99 €

ŠAH

BOBER BILLY

403139

Igra sestoji iz tridelne pokrajine, 42 debel in ploščic v treh barvah, 1 bobra, 1 lesene palice. Baterije priložene. Za 1-4 igralce.

4-99

492876

Lesene figurice so obteže z magneti, škatla pa pkrašena z intarzijami. Velikost škatle: 30 x 30 x 4,5 cm. Igra je tudi odlično darilo za mlade mojstre! 5+

Za člane 24,95 €

ART ATTACK PIRATI

V škatli dobite 2 seta ladij, dva seta rdečih in štiri sete belih količkov. Za 2 igralca. 5+

V paketu dobite penaste materiale za ohišje ladje, barvne nalepke, folije z jadri, slamice za jambore, vrvice, flomastre, žebljičke. Za konstruktorje in tehnike! 3+

492785

408922

Za člane 26,90 € POTAPLJANJE LADJIC

Za člane 19,99 €

Za člane 16,75 €

Štirikrat večja ponudba knjig in drugih izdelkov na www.ciciklub.si

21


Knjiga za starše EKSKLUZIVNA KLUBSKA IZDAJA

KUHARICA s. Felicite Kalinšek

NOVO

Predelala s. Vandelina Ilc

Leta 1912 se je rodila kultna slovenska kuharica, ki je vse 20. stoletje obstala na vrhu, saj je niso izpodrinile ne domače ne tuje uspešnice. Izšla je že v 26 izdajah, recepte so dodajali in spreminjali, jih posodobili in razširili ... Dodajala so se poglavja, ki so sledila času: o zamrzovanju, zdravem in vegetarijanskem prehranjevanju, konzerviranju živil ... Ekskluzivna klubska izdaja po 22. izdaji vsebuje 1856 receptov. 496 strani, trda vezava.

094516

Cena 59,00 €

Za člane 47,20 €

1. PONATIS

Za zveste člane 1 leto 2 leti 3 leta 5 let

44,25 41,30 38,35 35,40

€ € € €

www.ciciklub.si/kuharica

Vlasta Mlakar

Margot Sunderland

Jesper Juul

Dr. William in Martha Sears

100 DRUŽINSKIH IZLETOV PO SLOVENIJI

ZNANOST O VZGOJI

KOMPETENTNI OTROK

POVEZOVALNO STARŠEVSTVO

270 najslikovitejših naravnih pojavov, 380 kulturnih spomenikov, 90 panoramskih razgledišč.

Praktični nasveti o spanju, joku, igri in ustvarjanju čustvenega ravnovesja za vse življenje

Kako po zdravi pameti vzgajati in razumeti otroka Črno-bele ilustracije in fotografije. 268 strani, trda vezava.

496844

491456

406595

Za člane 30,30 €

Za člane 23,90 €

Za člane 19,95 €

Barvne fotografije, diagrami. 288 strani, trda vezava.

388017

Za člane 23,95 € 22

Odgovornost in enakovrednost odraslih in otrok – kdaj, kako, koliko? Prevod v 13 jezikov! 212 strani, mehka vezava.

Barvne fotografije. 308 strani, trda vezava.

Cena 29,95 €

Družina na poti k novim temeljnim vrednotam

Cena 37,90 €

Cena 29,90 €

www.ciciklub.si/knjigazastarse

Cena 24,94 €


Ciciklubove pravljične urice Spomladi bo živahno! In enkratno! Na Ciciklubove pravljične urice vas vabimo tudi v tem mesecu, tokrat je zadnja sreda 24. junija. Pričakujemo vas v cicikotičkih: ob 17. uri v Novem mestu, Kopru, Kranju in Slovenski Bistrici: ob 18. uri v Mariboru, Ljubljani (v podhodu Ajdovščine in BTC-ju), Celju in Domžalah.

Utrinek s predstave MIZICA, POGRNI SE. V ljubljanskem Cicikotičku v podhodu Ajdovščine ji je sledilo izdelovanje sladkih hišk iz piškotov in bonbonov.

Ciciklubov kotiček so obiskali tudi otroci iz vrtca! Pa kaj če zunaj dežuje, tu je suho in toplo ... in veliko knjigic!

POTI DO KNJIGE PO TELEFONU

Od 8. do 20. ure 01 241 34 12 24 ur na dan: avtomatski telefonski odzivnik 01 241 34 00 Tonsko naročanje 01 241 34 02. Avtomatski odzivnik vas vodi skozi naročilo. SMS-sporočila 041 611 996 Vpišite člansko številko ter kataloško številko izbranih izdelkov. Fax 01 241 33 45

Celje, klubski center Sveta knjige, Stanetova 3;

med delavniki od 8.30 do 19., ob sobotah od 8. do 12. ure.

Domžale, klubski center Sveta knjige, Kajuhova 5; med delavniki od 9. do 19., ob sobotah od 9. do 13. ure. Koper, klubski center Sveta knjige, Pristaniška 5;

med delavniki od 8.30 do 19., ob sobotah od 8. do 13. ure.

PO POŠTI

Izpolnite naročilnico, ki je priložena vsakemu katalogu in na kateri je naš naslov že izpisan.

PO INTERNETU

E-pošta ciciklub@mkz.si Internetni naslov http://www.ciciklub.si

Brezplačna dostava za nakup nad 30 €! SVETOVANJE IN INFORMACIJE PO TELEFONU Od 8. do 20. ure razen v soboto 01 241 34 14

NE POZABITE!

OBIŠČITE CICIKLUBOV KOTIČEK

21. JUNIJ

Kupite lahko katero koli knjigo, kaseto ali igračo iz kataloga, eno ali več. Če pa do 21. junija ne boste izbrali ničesar, bo to pomenilo, da čakate na knjigo meseca.

Kranj, klubski center Sveta knjige, nakupovalno središče Qlandia: Cesta 1. maja 77; med delavniki od 9. do 21., ob sobotah od 8. do 21., ob nedeljah od 9. do 15. ure. Ljubljana, klubski center Sveta knjige, podhod Ajdovščina 4; med delavniki od 8. ure do 19.30, ob sobotah od 8. do 13. ure. Klubski center Sveta knjige v BTC-ju, dvorana A, Šmartinska 152; med delavniki od 9. ure do 20., ob sobotah od 9. do 20. ure. Maribor, klubski center Sveta knjige, Partizanska 9;

med delavniki od 8.30 do 19., ob sobotah pa od 8. do 12. ure.

Novo mesto, klubski center Sveta knjige, Glavni trg 9; med delavniki od 8. do 19., ob sobotah pa od 8. do 13. ure.

Slovenska Bistrica, klubski center Sveta knjige, Žolgarjeva 12; med delavniki od 9. do 19., ob sobotah od 9. do 19. ure.

Revija za člane otroškega knjižnega kluba CICIKLUB. Številka 174, junij 2009. Vodja uredništva Marija Saje. Trženje Andreja Gričar. Telefon 01 241 32 08. Foto Dia Studio, Tomšičeva Tomšič 4, Ljubljana. Izdaja Mladinska knjiga Založba d. d. Ljubljana, Slovenska c. 29. Direktorica Klubov Darja Bogataj. Izvršni direktor Marketinga in prodaje Jože Hribar. Predsednik uprave Milan Matos. Tiska MKT PRINT d. d. Za člane brezplačno. Izhaja dvanajstkrat na leto. Poštnina plačana pri pošti 1102. K prodajnim cenam je priračunan davek na dodano vrednost. Dve knjigi (ali več) v kompletu z eno številko in eno ceno za člane veljata za eno knjigo. Soudeležba člana pri poštnini je 1,30 €. Slike izdelkov na straneh 2 in 19–23 so simbolične. Fotografije: arhiv MKZ, Shutterstock. Cene, pogoji, posebne ponudbe v katalogu prejšnjega meseca ne veljajo več. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in tehničnih podatkov, ki bi bili zaradi morebitnih tiskarskih in drugih napak v katalogu napačno navedeni. Ponudba velja do prodaje zalog. © Mladinska knjiga. Vse materialne avtorske pravice so last Mladinske knjige.


ZALIV DINOZAVROV Ste pripravljeni na najbolj noro pustolovščino? ZALIV DINOZAVROV NAPAD KRALJA KUŠČARJEV

NOVO

Domačin Tomi Janiju pokaže Votlino tihotapcev, ki že sto let sameva nad morjem. Ko se z baterijo prebijata skozi votline, na tleh opazita okamnele dinozavrove sledi. Ko jim sledita, se nenadoma znajdeta v drugem svetu! Sledi razburljiva dogodivščina: spoznata novega prijatelja, dinozavra Vaneta, komaj ubežita tiranozavru in se z Vanetovo pomočjo varno vrneta v Votlino tihotapcev ... Prevedel Damjan Zorc. Ilustriral Mike Spoor. 80 strani (14,5 x 20,5 cm), trda vezava.

6+

494856

Cena 12,95 €

Za člane 10,35 €

Jani in Tomi sta 8-letna fanta, ki se spoznata v Zalivu dinozavrov. Skupaj odkrijeta deželo čisto pravih dinozavrov, kjer spoznata Vaneta, prijaznega vananozavra, ki ju kot kuža spremlja na njunih pustolovščinah.

www.ciciklub.si/zalivdinozavrov

Jani in Tomi se spoznata.

Janijev Fosilnik: dlančnik in hkrati neizčrpna zakladnica znanja o dinozavrih in drugih starodavnih oblikah življenja.

Vane najraje je smrdljive ginkove plodove.

Naročilnica za zbirko ZALIV DINOZAVROV  DA, naročam zbirko 4 knjig iz zbirke ZALIV DINOZAVROV: Napad kralja kuščarjev, Let krilate kače, Pohod oklepnih zveri in Naskok triroge pošasti. Kot naročnik zbirke prejmem DARILO – KOMPAS!

V zbirki so še: Let krilate kače, Pohod oklepnih zveri in Naskok triroge pošasti.

DARILO

za naročnike zbirke ZALIV DINOZAVROV

Vsak mesec prejmem eno knjigo. Članska številka Ime in priimek Datum in podpis Naročilnico oddajte v najbližjem klubskem centru ali jo pošljite po pošti na naslov: CICIKLUB, Mladinska knjiga Založba d.d. Ljubljana, Slovenska 29, 1536 Ljubljana

KOMPAS (ø4,5 cm)

Virtualni katalog  

Kliknite in prelistajte