Page 1

Knjige za otroke in nasveti za starše www.ciciklub.si

Maj 2009 In tu je druga knjiga Najlepših pravljic, velike slovenske uspešnice! Člani jo dobite za samo 23,95 EUR! Več o tem na str. 24.

Knjige meseca Števila, besede, oblike Z vlakom naokrog Arne na potepu Zgodbe iz Narnije – Čarovnikov nečak

Dopolnite plakat Lonček na pike Besede strokovnjaka


DARILO Ob nakupu nad 20 €

Spoštovani starši! Kaj je lepšega od skupnega ogledovanja knjig, ki otroka od prvih mesecev spodbuja v razvoju?

NOVO

BELEŽNICA DINOZAVER

Ob kartonkah, kot so Števila, Oblike, bo bogatil Besede, Oblike besedni zaklad, spoznaval materiale, barve, oblike ... Ob kartonki Z vlakom naokrog bo razširil svoje raziskovanje. Navduševale ga bodo knjige z junaki, ki so mu podobni: po radovednosti, domišljiji in želji po pustolovščinah, pa čeprav kot Kuža Arne ne pridejo dlje od domačega travnika. In katere knjige bodo razmahnile njegovo ustvarjalno domišljijo? Čarovnikov nečak, že ponatisnjena prva knjiga iz Narnije, in najnovejša uspešnica Najlepše pravljice 2 zagotovo!

BELEŽNICA DINOZAVER z ilustracijo Lile Prap V beležnico s črtami lahko zapišete vse o dinozavrih, druge zanimovosti ali skrivnosti. Velikost 10,5 x 14 cm. 64 strani, mehka vezava.

NE POZABITE!

Vesele majske dni! Maja Blas Vodja Cicikluba

21. MAJ

Kupite lahko katero koli knjigo, kaseto ali igračo iz kataloga, eno ali več. Če pa do 21. maja ne boste izbrali ničesar, bo to pomenilo, da čakate na knjigo meseca. Naročite lahko tudi po telefonu 01 241 34 12. Vse o naročanju na 23. strani.

P. S.: Pohitite na pravljične urice in ustvarjalne delavnice, ki bodo 27. maja! Ne zamudite prijetnih doživetij v družbi pravljičnih junakov!

JAMČIMO VAM,

da so vse knjige v našem katalogu najmanj 20 % cenejše kot v knjigarnah. Če bi za kakšno od njih v enaki obliki drugje plačali manj, vam bomo razliko v ceni upoštevali pri naslednjem nakupu.

ZBIRAJTE NALEPKE ZA PLAKAT IZ KNJIGE LONČEK NA PIKE! Vsak mesec ena nalepka! Ob vsakem nakupu do 21. maja prejmete 1 samolepilno nalepko. Če član večkrat naroči v enem mesecu, lahko prejme enako nalepko še enkrat.

Z nalepkami dopolnite prizor iz knjige pesmic LONČEK NA PIKE priljubljene avtorice Anje Štefan. Razkošno slikanico s prisrčnimi pesmicami je ilustrirala priznana ilustratorka Jelka Reichman.

Veliko veselja pri zbiranju in lepljenju nalepk!

Število prejetih nalepk ni odvisno od števila kupljenih knjig ali zneska nakupa. Nalepke lahko zbirate do 31. 12. 2009.


Knjiga meseca

0-2

NOVO

ŠTEVILA • BESEDE • OBLIKE Potipaj in začuti

Ali je žoga tudi v resnici tako gladka kot v knjigi? Piščančki puhasti in kužki kosmati? Naloga teh knjižic je, da malčka spodbuja k tovrstni izkušnji in nazorno prikaže različne oblike in število predmetov. Z živobarvnimi in jasnimi fotografijami ter pisanimi dodatki mu bodo odkrile njegov bližnji svet. Pod prsti bo začutil različne površine teles in jih primerjal med sabo. Imena predmetov in lastnosti pa si bo na podlagi izkušenj hitreje zapomnil. Prevedla Mojca Benedičič. Barvne fotografije. 3 x 10 strani (12 x 15 cm), karton.

P

498030

Cena 20,70 €

rih

rane

k

1+

6,45 €

Za člane 15,50 € Do 21. maja 14,25 €

STARŠI, NE SPREGLEJTE!

Če do 21. maja ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 15,50 € pošljemo na vaš dom.

!

Kaj je gladko, puhasto, kosmato, hrapavo, mehko, okroglo ...?

Beseda strokovnjaka

Spodbujanje govornega razvoja in tipa

Ja in ne: Pokažite otroku sliko žoge. Vprašajte ga: »Ali je to avto?« Sprva bo le odkimal z glavo, pozneje pa že odgovoril z ’ne’. Prikimavanje in ’ja’, ki mu takoj nato sledi odkimavanje in ’ne’, se zdita otroku strašno zabavna -obenem pa se bogati njegovo besedno sporazumevanje. Knjižni molj: Skupno ogledovanje slikanic in poimenovanje podob bogati besedni zaklad. Prve slikanice naj imajo samo eno jasno sliko, na primer žogo ali muco. Po 5. in 6. mesecu : prijemanje in otipavanje predmetov. Otrok bo užival v preučevanju različnih materialov in barv. Anne Pulkkinen, IGRAJMO SE Z DOJENČKOM 3 Knjige za otroke in nasveti za starše


0-2 TUTU! ROPOTULJA

NOVO

Kopalni knjižici s hupo in ropotuljo

Kako se oglaša motor, lokomotiva, traktor, avto? Otrok pritisne na hupo in posnema! Z zabavno knjižico za najmlajše, polno pisanih sličic, se lahko igra ‘na suhem’, še posebej primerna pa je za užitek med kopanjem. Zabavna je tudi kopalna knjižica Kdo je najglasnejši? Ali kravica, ki muka, ovčka, ki bleja, ali otrok, ki potresa z ropotuljo? Ob igri s knjigo bo otrok vadil prijemanje in druge motorične spretnosti, posnemal živali in preizkušal svoje glasovne zmožnosti. Prevedla Barbara Zych. Ilustriral David Crossley. 2 x 6 mehkih strani iz impregniranega platna. Ne vsebuje škodljivih snovi.

0+

498261

Cena kompleta 11,90 €

Za člane 9,50 €

www.ciciklub.si/ropotulja

!

Beseda strokovnjaka

Kako se otrok med igro uči?

Dojenček od 4. do 6. meseca zavestno posega po stvareh, jih prestavlja iz ene roke v drugo, nič več ne prijema s celo dlanjo. Z obema rokama enako dobro posega po predmetih, istočasno drži po en manjši predmet v vsaki roki. Rad se igra skrivalnice (kuku igrice). Išče skrite igračke. Avto imenuje z »brr«, psa s »hov hov«. Zanima se za podrobnosti, raziskuje s kazalcem. Posnema lajež in ga poveže z resničnim psom. nauči se prepoznavati pojem pes/ kuža. Kadar vidi psa, nanj pokaže s prstom in reče hov-hov, potrdite njegovo opažanje: »Ja, to je kuža. In kuža dela hov-hov.« Anne Pulkkinen, IGRAJMO SE Z DOJENČKOM

2. PONATIS Eric Hill

PIKIJEVE ZGODBICE ZA LAHKO NOČ 10 zgodbic za lahko noč in prijetno popoldne! Piki spušča zmaja na vetroven dan, prejme paket presenečenja, spoznava svet okrog sebe le z vohom, se skupaj s Štefanom in Heleno igra na igrišču, na snegu ... Zgodbice iz Pikijevega življenja bodo pritegnile pozornost vašega malčka, saj so napisane zabavno in preprosto ter ilustrirane z jasnimi in barvitimi ilustracijami. Avtorjeve barvne ilustracije. 78 strani, trda vezava.

1+

037697

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 € 4 Knjige za otroke in nasveti za starše

Naročanje po telefonu: 01 241 34 12


0-2 Antoon Krings

MRAVLJA MARIČKA PINKA POLONKA

NOVO

Tudi Marička se je vsako jutro odpravila po hrano. Toda vse, kar je našla, je bilo pretežko zanjo. Vsi so se norčevali iz nje, nazadnje pa napodili od doma. Otrok naj poimenuje živali, ki nastopajo, posnema, igra njihove vloge. In kaj se lahko nauči iz zgodbe o Pinki Polonki? Brezskrbno je letala po travniku, potem pa po pomoti sedla na nos čarovnice, ki jo je za kazen začarala. Pinka od takrat ves čas nagaja. Bo vedno ostala takšna? Preprosti zgodbi bosta popeljali malčke v svet živali, ki je včasih presenetljivo podoben človeškemu. Prevedla Polonca Kovač. Avtorjeve ilustracije. 2 x 28 strani (19,5 x 19,5 cm), trda vezava.

18 mesecev+ 498063

Cena kompleta 15,80 €

Za člane 12,60 €

www.ciciklub.si/mravlja

VELIKE TISKANE ČRKE

Kam leti z lončkom Pinka Polonka? Ali bo prijateljem žužkom še dolgo kazala jezik in jim na vse načine nagajala?

Antoon Krings

ČEBELA ADELA METULJČEK MATIČEK Adela vsak dan dela: sede na cvet in nabira med. Nekega dne pa jo preseneti palček, ki spi v njeni posteljici ... Matiček obiskuje cvetlice, se z njimi pogovarja ali pije čaj. Nekega jutra pa se cvetlice sploh ne zmenijo zanj. Zakaj? Tudi slikanice pomagajo otroku z vprašanji, ki jih zastavljajo, razvijati mišljenje in pomnenje. Avtorjeve ilustracije. 2 x 28 strani, trda vezava.

18 mesecev+ 497677

Cena kompleta 15,80 €

Za člane 12,60 €

VELIKE TISKANE ČRKE

Zadnji dan za nakup je 21. maj!

35 Knjige za otroke in nasveti za starše


0-2 VELIKE TISKANE ČRKE

VELIKE TISKANE ČRKE

KJE SO VSI? KUKU! LAHKO NOČ! KUKU!

Mehurček

DOMA, NA VRTU, ŽIVALI

Muca in Brundo se zjutraj najraje skrivata. Poiščite ju! Dvignite poklopec: odgrnite zaveso, dvignite blazino ... Za razvoj mišljenja in pomnenja.

Jasne ilustracije močnih in ploskovnih barv so združene v tematske enote. Naj jih vaš otrok poimenuje in pove, kako lev rjove, kuža laja, slon trobi ...

496786

497636 Ilustrirano. 3 x 10 strani, karton.

9 mesecev+

Cena kompleta 17,70 €

Za člane 14,15 €

Barvne fotografije. 2 x 10 strani s poklopci. Karton.

1+

Cena kompleta 17,00 €

Za člane 13,60 €

4. PONATIS Mama in otrok

Christian Guibbaud

Kopalni knjižici

Potipajte babičino spalno srajco iz čipke! Zgodba s poučnim (a ne krutim) koncem, ki jo malčki berejo tudi z otipom, bo navdušila otroke in starše!

MALI KIT, RAČKA

RDEČA KAPICA

Odpnite igrački z naslovnic! Vaš malček bo potoval s kitom in račko od strani do strani, uril ročne spretnosti in se zabaval. 085167 Barvne ilustracije. 2 x 8 plastificiranih mehkih strani.

9 mesecev+

Cena kompleta 13,90 €

Za člane 11,10 €

Avtorjeve ilustracije. 12 strani, karton.

9 mesecev+

495341

Cena 14,90 €

Za člane 11,90 €

VELIKE TISKANE ČRKE

GLASNI GASILSKI AVTO PRIJAZNI PREKUCNIK

AMADEUS

Knjiga igrača

Kaj se dogaja na mestu požara? Kaj vozi Vili na gradbišče? Preprosti zgodbi sta dopolnjeni z jasnimi ilustracijami ter spodbujata tudi k pogovoru o barvah in nasprotjih.

Amadeus je bel medvedek z enimi črnim uhljem. Prijazno mehka plišasta knjiga s poučno zgodbico bo v veselje vsem malčkom, saj jo z zadrgo spnejo v ‘torbico’ oziroma v blazinico.

495374 Ilustrirano. 2 x 6 strani, karton.

18 mesecev+

Cena kompleta 11,80 €

Za člane 9,40 €

Ilustrirano. 8 strani iz pralnega blaga.

18 mesecev+

MOJ PRVI BESEDNJAK ŠTEVIL MOJ PRVI BESEDNJAK DINOZAVROV

18 mesecev+

6 Knjige za otroke in nasveti za starše

Za člane 14,30 €

Za člane 14,30 €

SREČEN OTROK Slikanica z zavihki

S slikanico se otrok uči izražanja čustev in razumevanja odziva okolice. Kako ravnati z negativnimi čustvi, si oglejte v zloženki.

492017

Cena kompleta 17,90 €

Cena 17,90 €

Miriam Stoppard

Besednjaka odkrivata pisan svet števil, spodbujata radovednost in željo po odkrivanju. Barvne fotografije. 2 x 34 strani, karton.

070649

Barvne fotografije. 18 strani, karton.

6 mesecev+

www.ciciklub.si/vecbranja

492538

Cena 12,50 €

Za člane 10,00 €


2-4

Knjiga meseca Anna Claybourne

NOVO

Z VLAKOM NAOKROG

Vlak prihiti na postajo, kjer čaka kravica, da se povzpne nanj. Ko sopiha čez vročo savano, ga že čaka žirafa. Na daljnem severu skoči na vlak severni medved, veseli druščini se pridružita še slon in krava. A kam jih pravzaprav pelje šaljivi strojevodja? Skozi tunel, daleč naprej! Otroci bodo navdušeno šteli živali, ki vstopajo na vlak, pisane vagončke in lesketajoče morje pa bodo lahko potipali s prstki. Prevedla Neža Božič. Ilustrirala Jo Moon. 12 strani (26,5 x 21,5 cm), karton.

2+

Kot knjiga meseca 10,40 € Do 21. maja 9,15 €

h r a ne ri

4,75 €

k

Cena 13,90 €

P

498097

VELIKE TISKANE ČRKE

STARŠI, NE SPREGLEJTE!

Če do 21. maja ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 10,40 € pošljemo na vaš dom.

!

Opica vozi -- slišiš, kaj govori: “Kdo se z mano peljati želi?”

Beseda strokovnjaka

Malček uporablja vse čute!

V prvi polovici drugega leta se vse malčkove nove sposobnosti združijo na načine, zaradi katerih se zlahka uči. Lahko se premika. lahko poišče in obrača stvari, ki mu jih niste mogli prinesti, ko je še sedel. Lahko sprašuje in vzklika, tudi brez besed, in drugi mu bodo odgovorili; mu pripovedovali, pokazali in pomagali. Uči se z raziskovanjem. Ko ga spustite v zanimivem prostoru, se premika od predmeta do predmeta in gleda, se dotika, okuša, voha in posluša. Ko začne malček prepoznavati podrobnosti in razlike ter jih uporabljati za razvrščanje skupine v svojh mislih, je na dobri poti k pomembnemu miselnemu koraku: oblikovanju miselnih predstav. Penelope Leach, OTROK OD ROJSTVA DO ŠOLE

www.ciciklub.si/zvlakom

7 Knjige za otroke in nasveti za starše


2-4 Bettina Lawrenz Prvi slikovni slovar za malčke

ZNOVA

SVET ŽIVALI • V NARAVI Kako se igra mačka? Kje živijo zajci? Iz česa zrastejo žabice? Kaj jedo metulji? Prikupne barvne ilustracije prikazujejo najbolj znane in priljubljene domače živalske ljubljenčke, poljske in gozdne živali ter najbolj značilne rastline. Otrok jih spoznava, poimenuje in na kratko opiše v njihovem okolju: v domači košari, v gozdu, gorah, na obali, severnem polu. Prevedel Andrej Gogala. Ilustrirala Anne Ebert. 2 x 14 strani (15,7 x 19,7 cm), karton.

2+

094342

Cena kompleta 18,35 €

Za člane 14,65 €

Za zveste člane 1 leto 2 leti 3 leta 5 let

13,75 12,80 11,90 11,00

€ € € €

www.ciciklub.si/svetzivali

Poglejte, kakšen živ žav je na travniku! Kaj delajo metuljček, čebelica, zajček, pikapolonica?

VSE O ŽIVALIH UGANKE O ŽIVALIH

Kartonki s čudovitimi barvnimi fotografijami živali in kratkim besedilom sta zasnovani tako, da otrok vadi opazovanje in koncentracijo. Na vsaki strani so štiri barvne fotografije živali in vprašanje za otroka, s katerim spodbujate njegovo radovednost. Živali so tema, o kateri se otroci ne naveličajo pogovarjati. Barvne fotografije. 2 x 10 strani, karton.

2+

497495

Cena kompleta 11,90 €

Za člane 9,50 € 8

www.ciciklub.si/uganka


2-4 NOVO

Bärbel Spathelf

MEDVEDEK VILE DUDOSNEDKE

Katarina že hodi v vrtec. Sama se obleče, hitro se zna voziti s triciklom, še vedno pa ima v ustih dudo. In to vedno, kadar se igra, nakupuje, se sprehaja ali ko spi. Otroci v vrtcu se ji že smejijo. Neko noč obišče Katarino vila Dudosnedka. V zameno za dudo Katarini ponudi darilo, ki si ga lahko sama izbere. Ko se tistega dne odpravi v vrtec, se vidi že na daleč, da je pošteno zrasla, in to čez noč! Očarljiva zgodba pomaga otroku na prijazen način prebroditi slovo od dude. Prevedla Andreja Sabati Šuster. Ilustrirala Susanne Szesny. 30 strani (22,3 x 28,5 cm), trda vezava.

3+

498071

Cena 15,70 €

Za člane 12,55 €

www.ciciklub.si/dudosnedka

“Vsako noč obiskujem velike otroke, ki svojih dud ne potrebujejo več,” odvrne vila Dudosnedka.

!

Beseda strokovnjaka

Do kdaj duda?

Znanstveniki so dokazali, da otrok ponoči bolje spi, če sesa dudo. Vendar ima tudi to tolažilno sredsvo – kot vsako zdravilo – »stranske učinke«. Čim večji je otrok, tem teže se bo poslovil od dude. Zato je priporočljivo, da se čim prej lotite odvajanja. Redna in pogosta uporaba dude poleg tega povzroča deformacije čeljusti. V najboljšem primeru naj se otrok poslovi od nje najpozneje s prvim rojstnim dnem. Birgit Gebauer Sesterhenn, dr. med Manfred Praun, VELIKA KNJIGA O DOJENČKU

Slikanice Lile Prap so izjemno sprejete tudi v tujini! Lila Prap

MALE ŽIVALI

Hudomušne, ritmične in melodične pesmice se berejo kot izštevanke. Vsaka od njih v nekaj vrsticah predstavi pravo zgodbo: o polonici Piki, ki se uči šteti, pa ji ne gre, o molju Otu, ki prestradan ugrizne kar v kos (polne) pleničke, o Berti Pajek, ki se že desetič poroči ... Izvirna ilustracija priznane in večkrat nagrajene ilustratorke bo navdušila tudi starše! Avtoričine barvne ilustracije. 30 strani, trda vezava.

2+

037960

Cena 14,15 €

Za člane 11,30 €

VELIKE TISKANE ČRKE

www.ciciklub.si/strokovnjaki

9 Knjige za otroke in nasveti za starše


2-4 VELIKE TISKANE ČRKE

VELIKE TISKANE ČRKE

Guido van Genechten

SPOZNAVAJ ŽIVALI KAJ IMAJO ŽIVALI

VELIKA KNJIGA O KAHLICI VELIKA KNJIGA O OBJEMIH

Poiščite dele živali in ugotovite, kje na veliki sliki se nahajajo! S kartonkama vadi otrok opazovanje in koncentracijo. Starši ga spodbujamo, da večkrat ponovi besedo.

Kartonki sta odlično branje za sedenje na kahlici in za večerno branje ter razvajanje v objemu. Otroci se bodo obenem učili imena predmetov in živali, barv in nasprotij. 497552 Avtorjeve ilustracije. 2 x 20 strani, karton.

2+

Cena kompleta 15,80 €

Za člane 12,60 €

495952 Barvne fotografije. 2 x 8 strani, trda vezava.

2+

MATEVŽ, OČKA JE REKEL NE!

Vstopi v pravljico

SNEGULJČICA

O zajčku, ki je nehal trmoglaviti

Čarobni, 3D-pravljični svet

Matevž, mali zajček, bi rad jedel čokolado že takoj zjutraj. Očka je prijazno rekel ne, ampak Matevž je še vedno vztrajal! Prijetna in poučna zgodba iz družinskega vsakdana.

Znano pravljico lahko berete v knjigi na levi strani, na desni pa gledate svet, ki zraste pred vami v štirih plasteh izrezanke s prizoriščem in pravljičnimi liki. 496695

407130

2+

Za člane 9,50 €

VELIKE TISKANE ČRKE

Aline de Petigny

Ilustrirano. 24 strani, trda vezava.

Cena kompleta 11,90 €

Cena 9,95 €

Za člane 7,95 €

Ilustrirano. 12 strani vel. formata, karton.

2+

Cena 14,90 €

Za člane 11,90 € VELIKE TISKANE ČRKE

Rotraut Susanne Berner

POJEMO, POJEMO

Poglejte podrobneje, opazujte množico predmetov in živahno dogajanje na prerezu velike hiše, kmetije, bencinske črpalke, Otroci se ob njih učijo ubesediti, kar vidijo, in tvoriti stavke.

10 uglasbenih pesmi slovenskih skladateljev in pesnikov. Dodan je tudi notni zvezek za klavirsko spremljavo (14 strani). Pesmi govorijo o kužkih, o hruški debeluški, o mačkah in miškah ...

SPOMLADANSKI ŽIV ŽAV

Avtoričine ilustracije. 14 strani vel. formata, karton.

3+

496760

Cena 14,90 €

Za člane 11,90 €

Ilustrirana pesmarica

Ilustrirala Mojca Cerjak. 24 strani vel. formata, trda vezava.

3+

Andrej Rozman Roza

ZOKI ZAJŠEK NOČE V POSTELJO

Priredite družinsko tekmovanje v ugankarstvu ali povabite k aktivnemu druženju prijateljčke iz vrtca! V pomoč pri iskanju rešitve vam bodo ilustracije z narisanimi odgovori in rešitve na zadnji strani.

Čeprav mama pravi, da mora Zoki spat, zajček še ni zaspan. Izmisli si 1001 opravek, ki ga mora ’nujno’ opraviti, preden se odpravi v deželo sanj!

492215

3+

10 Knjige za otroke in nasveti za starše

Za člane 15,95 €

Za člane 13,30 €

Maja von Vogel

UGANKE 100 + 1

Cena 19,95 €

Cena 16,65 €

VELIKE TISKANE ČRKE

VELIKE TISKANE ČRKE

Ilustriral Svjetlan Junaković. 42 strani vel. for., trda vezava.

016436

495325 Ilustrirano. 26 strani vel. formata, trda vezava.

3+

www.ciciklub.si/vecbranja

Cena 18,00 €

Za člane 14,40 €


4-6

Knjiga meseca Marjeta Novak

3. NATIS

NOVO

ARNE NA POTEPU

Arne je majhen črn labradorec, ki se zelo rad potepa. Nekega dne se odloči, da bo odšel do polotoka Labrador v Atlantskem oceanu, od koder je njegov praprapraded. »Pogledat grem velike morske pse«, še reče in odkoraca v svet. V imenitni slikanici in šaljivi zgodbi boste prebrali, koga vse je srečal na dolgi poti, polni pustolovščin, igre in presenečenj. In do kod je prišel?! Ilustrirala Jelka Reichman. 24 strani (21 x 26,5 cm). Trda vezava

5+

P

Cena 14,95 €

Kot knjiga meseca 11,20 € Do 21. maja 9,95 €

h r a ne ri

5,00 €

k

491654

VELIKE TISKANE ČRKE

STARŠI, NE SPREGLEJTE! Če do 21. maja ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 11,20 € pošljemo na vaš dom.

Arne bi se že skoraj odločil za pikčasto. Ampak tisti hip se je spomnil, da išče ocean, oceani pa so vedno tako daleč in zato tudi pomembnejši od nekakšnih mačjih ovratnic.

Koliko barv! Cufi je ravno na soncu zračila svojih devetindevetdeset vratnih rutic. »Arne, povej, katera je lepša?«

!

Beseda strokovnjaka

Otrokova bralna uspešnost se začne doma

Ko so začeli preučevati razlike med uspešnimi učenci – dobrimi bralci – in neuspešnimi učenci – slabimi bralci, je strokovnjake presenetilo spoznanje, da na bralno uspešnost v šoli najbolj vplivajo učenčeve predšolske izkušnje z branjem in knjigami doma, v družini. Dobro razvita bralna zmožnost namreč neposredno prispeva k razvoju vseh drugih učenčevih jezikovnih zmožnosti: sposobnosti govora, slušnega razumevanja in pisne zmožnosti. dr. Meta Grosman, strokovnjakinja za branje in redna profesorica na Univerzi v Ljubljani

www.ciciklub.si/arne

11 Knjige za otroke in nasveti za starše


4-6 ZNOVA

Lila Prap

MEDNARODNI ŽIVALSKI SLOVAR

Kako se oglaša ovca kitajsko? Kako brenči čebelica po madžarsko? Če se živali želijo sporazumevati, potrebujejo slovar in se učijo tujih jezikov! Če hočete svoje ljubljenčke naučiti kakšnih besed v tujem je-ziku, hudomušno svetuje avtorica, (ali če se še želite učiti sami), si oglejte prevode preprostih stavkov na začetku in koncu knjige. Igriva slikanica ponuja ob izjemnih likih živali obilo možnosti za pogovor, šalo, učenje o jezikih in prepoznavanje živali. Približna izgovarjava teh stavkov je napisana v oklepajih. Avtoričine ilustracije. 38 strani (24,5 x 24,5 cm), trda vezava.

4+

093633

Cena 12,73 €

Za člane 10,18 €

Za zveste člane 1 leto 2 leti 3 leta 5 let

9,50 8,90 8,25 7,60

€ € € €

www.ciciklub.si/zivalskislovar

Svet podob, ki bogati otroško dušo in srce Knjiga Mednarodni živalski slovar je bila izbrana na natečaju projekta RASTEM S KNJIGO (2005), ker gre za presežek na področju odličnosti likovne izvedbe in avtoričinega vsebinskega koncepta »ozaveščanja in drugačnosti in ’multikulturnosti’ (živali se oglašajo slovensko in v 41 jezikih sveta)«. Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Svetlana Makarovič

PEKARNA MIŠMAŠ

V kateri vasi že navzsezgodaj zjutraj tako močno diši po kruhu, da se ljudje kar prebujajo od tega slastnega vonja? Da, v Mišji vasi, kjer peče pek Mišmaš. Vsak mesec pri zavistni mlinarici Jedrt kupi le tri majhne vrečice moke in iz teh napeče toliko kruha in dobrot, da se nihče ne more dovolj načuditi! A ljudje ga imajo radi, saj se vedno smeji, le Jedrt njegov uspeh ne da miru. Zato skupaj s Kurjim pekom iz sosednje vasi skujeta zaroto, ki naj bi Mišmaša vrgla s pekovskega prestola. Ilustriral Gorazd Vahen. 28 strani vel. formata, trda vezava.

4+

054825

Cena 16,95 €

3. PONATIS SLOVENSKE USPEŠNICE

Za člane 13,55 € 12 Knjige za otroke in nasveti za starše

Naročanje po avtomatskem tel. odzivniku: 01 241 34 00


4-6 NAUČIMO SE PISATI NAUČIMO SE RAČUNATI

NOVO

Koliko pestrih strani, veselih likov in zabavnih nalog! Na vsaki strani piše, kaj vadi otrok: razlikuje med pojmi levo, desno in sredina; riše ravne, valovite črte, zavoje, prerisuje vzorce, opazuje in primerja razlike. S prepoznavanjem in pravilnim zapisovanjem posameznih črk, prepoznavanjem množic, preštevanjem in seštevanjem do deset pa je vse bliže trenutku, ko bo s torbico na rami zakorakal v svet znanja ... Vendar bo že marsikaj znal, recimo šteti in se podpisati ... Ilustrirano. 2 x 32 strani (21 x 29,5 cm), mehka vezava.

4+

497974

Cena kompleta 13,90 €

Za člane 11,10 €

www.ciciklub.si/naucimose

Veselo v svet znanja!

Bärbel Spathelf

KOŠTRUN PREPIRUN

ali Kako se izognemo prepiru

Katarina in Filip se skregata zaradi rdečega avtomobila, zato mamica posreduje: »Danes sta kot dva nataknjena koštruna prepiruna!« Otroka ostaneta brez besed: le kdo je koštrun prepirun?! Zabavna in nevsiljivo poučna zgodba pripoveduje, kako lahko otroke prepričamo, da se bodo lepo obnašali. Po navodilih lahko sestavimo celo pravila proti prepiranju, jih odnesemo v vrtec in pokažemo še drugim otrokom. Ilustrirano. 32 strani vel. formata, trda vezava.

4+

497503

Cena 17,50 €

Za člane 14,00 €

Zadnji dan za nakup je 21. maj!

13 Knjige za otroke in nasveti za starše


4-6 Že 120.000 izvodov! Zakaj neki

Oton Župančič

ENCIKLOPEDIJA ZA NAJMLAJŠE

MEHURČKI

in petdeset ugank

V knjigi so zbrane priljubljene pesmi: Kadar se Ciciban joče, Ciciban – Cicifuj, Ciciban in čebela, Lenka, Žabe ...

Vse o ljudeh, živalih in rastlinah od prazgodovine do danes. Uživajte v zabavnih razlagah, presenetljivih podrobnostih.

014050

496802 Barvne ilustracije. 320 strani, mehka vezava.

5+

Cena 29,00 €

Za člane 23,20 €

Ilustrirala Marlenka Stupica. 82 strani, trda vezava.

4+

Julia Volmert

ali kaj narediš, če se izgubiš

ZABAVNE IGRARIJE

Jaka gre z mamico na tržnico, kjer se izgubi. Zgodba pripoveduje, kako naj otrok ravna, če se izgubi, česa ne sme storiti, na koga naj se obrne. Dodana Pravila za izgubljenčke.

s skupaj več kot 300 nalepkami

Z risanjem in barvanjem bodo otroci razvijali ročne spretnosti, z nalogami pa logično mišljenje, povezovanje in spoznavanje.

496711

4+

Cena 18,00 €

Za člane 14,40 €

Črno-bele risbe. 216 strani, mehka vezava.

3+, 5+

VELIKE TISKANE ČRKE

4+

Za člane 12,70 €

Za člane 15,90 €

Kako pokličeš prijatelja

Knjigi je priložen telefon: ko otrok vtipka dvomestno število, se na ‘drugi strani’ oglasi živalski prijatelj. Otrok ugiba iz opisa živali in potem, ko se žival oglasi. Zabavno in poučno!

Med besedilom so prazna mesta, na katera se nalepi ustrezna nalepka. Spodbudite logično mišljenje in branje!

Cena kompleta 15,90 €

Cena kompleta19,90 €

HALO, TUKAJ PUJS!

JANKO IN METKA RDEČA KAPICA

496794

496687

Jenny Miglis

Slikopis z nalepkami

Ilustrirano. 2 x 16 str. vel. form. + 103 nalepke, m. vez.

Za člane 11,95 €

VELIKE TISKANE ČRKE

MEDVEDEK POMAGALČEK

Ilustrirano. 32 strani vel. formata, trda vezava.

Cena 14,95 €

Ilustrirano. 10 strani vel. formata, karton.

4+

492322

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 €

VELIKE TISKANE ČRKE

Nataša Bucik in Kaja Bucik

KUKUJEV SLIKOVNI SLOVAR

Sibylle von Olfers

POKONCI IZPOD KORENIN

Slovensko-English-Français

’Koreninčki’ med zimo spijo, ko pa pride pomlad, jih mati Zemlja zbudi. Sešijejo si srajčice, zloščijo speče hroščke. Od izida l. 1906 že več kot 80 različnih izdaj! Ilustrirano (litografija). 20 strani vel. formata, trda vezava.

4+

14

491639

Cena 14,95 €

Za člane 11,95 €

To je prvi tovrstni slovar pri nas, ki bo z več kot 1200 besedami v posameznem jeziku spremljal otroka še v osnovni šoli. Ilustrirala Ana Zavadlav. 96 strani, trda vezava.

5+

www.ciciklub.si/vecbranja

407148

Cena 24,94 €

Za člane 19,95 €


Knjiga meseca C. S. Lewis

ZGODBE IZ NARNIJE ČAROVNIKOV NEČAK

6-9

1. PONATIS

NOVO

Na začetku poletnih počitnic se spoznata Digory, nečak čudaškega strica, ki opravlja čarovniške poskuse, in sosedova deklica Poli. Ko se deklica dotakne enega od njegovih prstanov, izgine. Digory, ki do zdaj ni verjel v čarovnije, je prisiljen odhiteti ponjo. Kdo ve kakšne čarovnice in pošasti prežijo nanjo v drugem svetu! V prvi knjigi narnijskih pustolovščin izvemo, kako sta nastali ulična svetilka in omara, zakaj nekatere živali govorijo in zakaj mora na vladarskem prestolu Narnije sedeti človek. Prevedla Miriam Drev. Ilustrirala Pauline Baynes. Ilustriral Pauline Baynes. 389262

Cena 19,95 €

Kot knjiga meseca 14,95 € Do 21. maja 13,70 € STARŠI, NE SPREGLEJTE!

Če do 21. maja ne naročite ničesar, vam po tem dnevu to knjigo meseca za 14,95 € pošljemo na vaš dom.

h r a ne ri

6,25 €

k

P

6+

Ne spreglejte začetka domišljijskih pustolovščin med Narnijo in našim svetom – svetovne klasične uspešnice!

O, Krilatec! je vzkliknil Digory in se sklonil naprej, da bi konja potrepljal po bleščečem vratu. »To pa je zabava! Dobro se me oprimi, Poli.« V naslednjem trenutku so se ločili od tal in zemlja je zaplesala pod njimi, ko je Krilatec, preden se je podal na dolgi let proti zahodu, kot kakšen orjaški golob še dvakrat ali trikrat zaokrožil nad zbranimi. Ko se je Poli ozrla navzdol, je komajda razločila kralja in kraljico in sam Aslan je bil zgolj svetla, rumena lisa na livadi.

!

Beseda strokovnjaka

Ustvarjalno mišljenje

Otrokovo nedolžno ustvarjanje in poustvarjanje novih načinov gledanja, delovanja, čutenja in razmišljanja, predstavlja pravcato zakladnico, iz katere družba prevzema vrste vedenja, ki so posebno koristni ali prilagodljivi njeni kulturi, in jih vtke v svoje življenje. Thomas Armstrong, PREBUDITE GENIJA V SVOJEM OTROKU

www.ciciklub.si/carovnikovnecak www.ciciklub.si/zgodbe-igrarije

15


6-9 Jinny Johnson

NOVO

DEŽEVNI GOZD

Povzpnite se v drevesno krošnjo, kjer kraljujejo opice, kolibriji, smrtonosne kače! Prisluhnite slikoviti pripovedi svetovne raziskovalke o vznemirljivih vzponih do vrha drevesnih velikanov. Pod prosojnico pokukajte v starodavno Jaguarjevo svetišče Majev. Odkrijte zavihek in razkril se vam bo živahen svet živali od žuželk do zveri, ki živijo v pasu od vrha krošenj do tal. Preberite o njih! Poučite se, zakaj moramo ohranjati deževni gozd. Iz veliko rastlin pridobivajo zdravila za zdravljenje različnih bolezni, npr. kinin za zdravljenje malarije, in še marsikaj ... Prevedla Jasna Štrus. Izbor slikovnega gradiva Cee Weston-Baker. 54 strani (24 x 26 cm), vezano s spiralo.

6+

498089

Cena 19,00 €

Za člane 15,20 € Pridružite se raziskovalni pustolovščini! Koristen priročnik za šolo, pestro branje doma!

- Privlačne živobarvne fotografije - zanimivi opisi - osupljivi podatki - dvojne strani - prosojnice

Knister

MALA ČAROVNICA LILI IN DIVJI DINOZAVRI

Leon se igra s svojo zbirko plastičnih dinozavrov, a Lili ne dovoli, da bi se igrala z njim! Zato si Lili pričara dve dinozavrski jajci in ju zvali v pečici. Iz prvega skoči ljubek brontozaverček, iz drugega pa mali, a krvoločni in poredni tiranozaver. Le kako ga bo Lili ukrotila in obvarovala ljubkega brontozavra? Še preden se domov vrne mama, bo morala Lili počistiti vso zmedo, ki sta jo povzročila njena uroka! Ilustrirano. 48 strani, trda vezava.

6+

495234

Cena 14,95 €

Za člane 11,95 € 16

Zadnji dan za nakup je 21. maj!


6-9 Sue Bentley

ČAROBNI MUC

NOVO

Vragolija v mesečini

Evina bolečina ob odhodu prijateljev izgine, ko se v njenem življenju prikaže muc Plamenko. To je vse prej kot običajen mucek. Osvetljen je s čarobnimi iskricami, saj je v resnici princ, naslednik Levjega prestola. Beži pred hudobnim stricem, ki bi se rad polastil še prestola. Plamenko se zato kot muc skrije pred njim v svet ljudi in ker ne more ostati zgolj na mestu, se seli od družine do družine, pri tem pa s čarovnijo nenehno spreminja barvo in podobo. Prijetno branje in zgodba, ki otroka čustveno prevzame, je najbolj učinkovito sredstvo pri vzgoji otroka v pravega bralca! Prevedla Anja Kokalj. Črno-bele ilustracije. 78 strani (13 x 20 cm), trda vezava.

6+

497982

Cena 15,75 €

Za člane 12,60 €

www.ciciklub.si/vragolija

“Me boš vzela s seboj?” je navdušeno zapredel Plamen. “Seveda bom,” je obljubila Eva. “Ampak morala te bom skriti v torbo.”

Brigitte Labbé, Michel Peuch

FILOZALOGAJČKI

Kako resnico in modrost razložiti osnovnošolcem, ki jih pravica in krivica, vojna in mir ter nasilje in nenasilje prizadenejo? Primeri iz življenja v družini, šoli in drugje otroke vabijo k razmišljanju, kako se lahko rešujejo težave v šoli, kako preprečiti nasilje, kako se mu izogniti? Kaj storiti, kadar se nam je zgodila krivica? Odlična knjiga spodbuja k ustvarjalnemu in kritičnemu razmišljanju o svetu in življenju, odločanju za nenasilje in pravičnost. Ilustrirano. 94 strani, trda vezava.

7+

497529

Cena 16,65 €

Za člane 13,30 €

Štirikrat večja ponudba knjig in drugih izdelkov na www.ciciklub.si.

17


6-9 12. NATIS John Topsell, Joseph Nigg

ZMAJI

Kajetan Kovič

Priročnik za vzrejo in vzgojo

MOJ PRIJATELJ PIKI JAKOB

Vse o zmajih, njihovih prednikih, pasmah, vzgoji, šolanju in prikazovanju v javnosti. S čudovitimi barvnimi ilustracijami opremljena knjiga bo navdušila otroke in tudi vse ljubitelje zmajev.

Pikiju je ime Piki, čeprav ni pikast. Tako mu je pač ime in tako se začne ena najbolj priljubljenih, zabavnih in duhovitih knjig za otroke pri nas, ki jo pozna že 60.000 bralcev.

497602 Ilustrirano. 128 strani, trda vezava.

6+

Cena 19,99 €

Za člane 15,95 €

Ilustrirala Jelka Reichman. 124 strani, trda vezava.

6+

21. NATIS

V zadnji mogočni bitki v narnijskem kraljestvu se bo odločila usoda čarobne dežele. Pretkani in zviti opičnjak Lumpež osla preobleče Trapka v levje krzno. In najprej vsi mislijo, da se je resnično vrnil Aslan ...

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. To je skrivnost ljubezni. Prelepa zgodba o malem princuotroku in sporočilu živi v milijonih knjig po vsem svetu in več kot 150 prevodih.

8+

Cena 19,95 €

Za člane 15,95 €

407312 Ilustrirano. 180 strani, trda vezava.

6+

Za člane 15,15 €

POSKUSI Z ZVOKI

James M. Barrie

Kako se pogovarjajo kiti? Izdelajte si igro spomin z zvokom. Priredite koncert na kozarcih! Zanimiva, zabavna in poučna knjiga za otroke, ki uživajo v raziskovanju.

Navihani, poredni in poskočni fantič osvaja otroška srca po vsem svetu že več kot 100 let! Fantek, ki noče zrasti in se postarati, ki ga zanimajo le boji s kapitanom Kljuko in letenje. Vzljubili ga boste tudi vi!

Knjiga postavljanka z zavihki in zgoščenko

PETER PAN

491522

6+

Cena 18,95 €

3., PRENOVLJENI PONATIS

Isabelle Chavigny

Ilustrirano. 32 strani, trda vezava.

Za člane 15,95 €

ZGODBE IZ NARNIJE ZADNJA BITKA

MALI PRINC

023523

Cena 19,95 €

C. S. Lewis

Antoine de Saint-Exupéry

Avtorjeve ilustracije. 112 strani, trda vezava.

018044

Cena 16,90 €

Za člane 13,50 €

Ilustrirala Marlenka Stupica. 288 strani, trda vezava.

6+

492330

Cena 24,94 €

Za člane 19,95 € 17. NATIS

Daisy Meadows

Astrid Lindgren

ZOFIJA, DEŽNA VILA

PIKA NOGAVIČKA

Ko dežna vila Zofija obupano išče svoje pero v poplavljenjem Sončem Dolu, ji na pomoč kot vedno priskočita Nina in Anja. Skupaj odplujejo novim dogodivščinam naproti ... Kdo bo poražen v boju? Ilustrirano. 80 strani, trda vezava.

6+

18

407007

Cena 11,95 €

Za člane 9,55 €

Fantastična pripoved se napaja iz bogastva otrokovega doživljanja sveta in sklada z razvojem otroške psihologije. S svojo brezmejno svobodo, pravičnostjo in pogumom je Pika vzor vsem otrokom sveta! Ilustrirala Marlenka Stupica. 128 strani, trda vezava.

6+

www.ciciklub.si/vecbranja

497602

Cena 19,99 €

Za člane 15,95 €


Risanke, filmi, igre in igrače NOVO

TRNULJČICA

NOVO

S pomočjo vrhunske tehnologije si oglejte risani film po Disneyjevi zamisli: čistih in očarljiih barv. Doživetje za vso družino! – 75 min. 3+

NOVO

Devet prisrčnih zgodbic: Krtek in glasba, Krtek slikar, Krtek urar, Krtek in televizor ... In film o kužku Jaku. – 80 min. 2+

Lov na zaklade

Priljubljeni Samo vse pogasi: Tabor­jenje, Težave s televizijo, Samov prosti dan, Tat v petelinji vasi ... Sinh. 60 min. 2+

Št. DVD-ja 098350

Št. DVD-ja 409110

POŠTAR PETER

KRTKOVA DOBRA DELA 2

WALL-E

Deset prigod prikupnega krtka v klasični maniri priljubljenih čeških risanih filmov ... 80 min. 1+

Prizadevni robotek Wall-E skrbi za odpadke, ki so jih na Zemlji pustili njeni prebivalci. Izjemen film, nagrajen z oskarjem. Sinhronizirano. 98 min. 4+

Št. DVD-ja 098343

Št. DVD-ja 492934

Za člane 10,00 €

Po 4 naslovi na dveh DVD-jih: Veliki lov na dinozavra in Nogometna tekma ter pobarvanka! Sinhronizirano. 2 x 60 min. 3+ Št. DVD-jev 492942

Za člane 10,00 €

Za člane 16,00 €

Za člane 14,56 €

Za člane 18,99 €

Zapojte in zarajajte: doma, v vrtcu, na travniku!

RADI JIH POSLUŠAMO

Štiri znane Andersenove pravljice, dve Grimmovi pravljici, dve Anici in kar 19 pesmic Janeza Bitenca. 4+ Št. kompleta 490755

Za člane 29,99 € BABICA PRIPOVEDUJE

Kar 17 znanih slovenskih ljudskih pripovedk: Kako so pulili repo, Desetnica, O kači ... 4+ Št. CD-ja 002071

Za člane 10,34 €

NOVO

GASILEC SAMO

Št. DVD-ja 492959

Za člane 18,99 €

2 DVD-ja + pobarvanka

KRTKOVA DOBRA DELA 3

ZABAVNOST IN POUČNOST 3 Premišljanje, Misli hitro, Matematika

Igre, ki spodbujajo mišljenje, zabavne miselne igre in izzivi, ki spodbujajo hitro mišljenje in odločanje, reševanje matematičnih nalog in računanje, premišljevanje. Zabavajte se in učite! 4+, 5+, 6+ Št. DVD-ja 490813

Za člane 19,99 € Min. zahteve: Win:2000/XP/Vista, Pentium/AMD, 256 MB RAM-a (512 MB v Visti), zvočna kartica.

www.ciciklub.si/zgodbe-igrarije

NOVO

Romana

NAJLEPŠE PESMI ZA OTROKE

Sedemnajst pesmic v veselje malčkom: znanih, ljudskih in avtorskih. Med njimi: Murenčki, Huda mravljica, Priletela muha na zid ... Vse priredbe: Lojze Krajnčan. Poje Romana Krajnčan. Št. CD-ja 492850

Za člane 14,15 €

BALONAR OSKAR RAZISKUJE MORJE

Zabavnospoznavanje morskih živali, razvijanje računalniških spretnosti in logičnega mišljenja, številne igre za preverjanje in utrjevanje znanja, prijazne klasične ilustracije, preprosta uporaba, poučnost in učenje skozi igro. Raznolike igre za zabavno učenje: prvi koraki v svet računalništva, ki jih spremljata znanje in igra! V slovenščini. 3+ Št. CD-ROM-a 388108

Za člane 16,65 € 19


Risanke, filmi, igre in igrače NOVO

ZNOVA

BOBER BILLY

Billy skrbno pazi na drevesna debla, ki mu jih predrzni bobrčki skušajo izmakniti. Komu gre bolje od rok? Spretnostna igra sestoji iz tridelne pokrajine, 42 debel in ploščic v treh barvah, 1 bobra, 1 lesene palice. Baterije priložene. Za 1-4 igralce.

VOZIČEK

4-99

Lahko zložljivi in sestavljivi voziček zagotavlja dojenčku-igrači vso varnost in udobje. Ima vrtljive ročaje, varovalni pas in senčnik. Sedež lahko spremenite v ležišče, v mrežo pod sedežem pa odložite jopico. Velikost 49 x 34 x 68 cm. 3+

492876

408948

Za člane 26,90 €

Za člane 29,99 €

LESENA ABECEDA Na stojalu je 40 dvostranskih ploščic z besedami, s slikami in številkami od 1 do 10. Zraven sta še ura s pomičnimi kazalci in računalo s kroglicami. 3+ 031526

V paketu dobite penaste materiale za ohišje ladje, barvne nalepke, folije z jadri, slamice za jambore, vrvice, flomastre, žebljičke. Za konstruktorje in tehnike! 3+ 408922

Za člane 13,90 €

Za člane 16,75 €

ROPOTULJE ZA VOZIČEK

TABLA RIŠI-BRIŠI V BARVAH

492793

404566

Racman Jaka, Miki Miška in kuža Pluton bodo ob dotiku ročice veselo poropotali. Za razvoj motorike in koordinacijo oko-roka. Iz kakovostne plastike. 3+

Za člane 18,99 € 20

ART ATTACK PIRATI

Zadnji dan za nakup je 21. maj!

Rišemo, pišemo, povlečemo zatič in risba je zbrisana. S tablo dobite magnetno pisalo in 4 štampiljke. Razvedrilo in opismenjevanje. 46 x 31 cm. 3+

Za člane 15,35 €


Risanke, filmi, igre in igrače ZNOVA

NOVO

PENA S ČRKAMI

POTAPLJANJE LADJIC

379396

492785

Sestavite barvito preprogo za okras ali podlago za igranje. Zgradite lahko 3D telesa: hiško ali garažo ter se učite slovensko abecedo. V kompletu je 26 sestavljivih plošč. Izdelek upošteva vse standarde o varnosti. 3+

Za člane 21,99 €

Postavite svoje bojne ladje in ciljajte na nasprotnikove. Kdor bo prvi potopil nasprotnikove ladje, bo zmagovalec. V škatli dobite 2 seta ladij, dva seta rdečih in štiri sete belih količkov. Razvedrilo in vaje za prostorsko predstavljanje. Za 2 igralca. 5+

Za člane 19,99 € VISEČI VRTILJAK

Klovnu podaljšajte lase, izdelajte okrogel rdeč nos, naredite metulje in cvetlice z modeli na čevljih. V kompletu so modeli, 4 x 800 g plastelina različnih barv. 3+

Vrtiljak s prikupnimi igračkami iz pliša osredotoča otrokov sluh in vid. Spodbuja ga k prepoznavanju vrtečih se oblik in premikanju ročic. Stikalo za prijetno melodijo se samodejno izklaplja. 0–5

492827

404608

100 IGER

BARVNI PESEK

Človek, ne jezi se, mlin, dama, šah, backgammon ... V kompletu dobite 52 kart, figurice, žetone, kocke, igralne plošče. Pravila v slovenščini. 3+

Polepšajte mizo ali polico z okrasnimi predmeti. Komplet: 6 plastičnih stekleničk, 8 barv peska, lijak, žlička in paličica za oblikovanje višine peska v stekleničkah. 3+

391581

490672

KLOVN

Za člane 18,32 €

Za člane 20,15 €

NOVO

Za člane 18,99 €

Za člane 13,00 €

Štirikrat večja ponudba knjig in drugih izdelkov na www.ciciklub.si

21


Knjiga za starše Eden najboljših izletniških priročnikov, ki ga uporablja že več kot 13.000 Slovencev • 270 najslikovitejših naravnih pojavov • 380 kulturnih spomenikov • 90 panoramskih razgledišč s kontaktnimi naslovi za dodatne informacije o turistični ponudbi in rekreaciji

NOVO

Vlasta Mlakar

100 DRUŽINSKIH IZLETOV PO SLOVENIJI

V tem vodniku je vse, kar morate vedeti, da boste našli cilj izleta, izvedeli vse o spomeniku, ki si ga želite ogledati, ali preživeti lep dan z najdražjimi v neokrnjeni naravi! To izvrstno knjigo uporablja že 13.176 članov kluba in je ne morete dobiti drugje. Barvne fotografije. 308 strani, trda vezava. 388017

Cena 29,95 €

www.ciciklub.si/100izletov

Za člane 23,95 €

Margot Sunderland

Dr. William in Martha Sears

ZNANOST O VZGOJI

POVEZOVALNO STARŠEVSTVO

Praktični nasveti o spanju, joku, igri in ustvarjanju čustvenega ravnovesja za vse življenje

Kako po zdravi pameti vzgajati in razumeti otroka

Barvne fotografije, diagrami. 288 strani, trda vezava.

Črno-bele ilustracije in fotografije. 268 strani, trda vezava.

496844

406595

Za člane 30,30 €

Za člane 19,95 €

Cena 24,94 €

Cena 37,90 €

DODATNA UGODNOST ZA ČLANE Jesper Juul

Informacije in rezervacije; (01) 430 31 43/041 314 414 www.mini-teater.si info@mini-teater.si

KOMPETENTNI OTROK Družina na poti k novim temeljnim vrednotam

Odgovornost in enakovrednost odraslih in otrok – kdaj, kako, koliko? Prevod v 13 jezikov. 212 strani, mehka vezava. 491456

Cena 29,90 €

Za člane 23,90 €

16 % popust za člane otroškega knjižnega kluba Ciciklub pri nakupu vstopnic za Mini teater na Ljubljanskem gradu. * Popust ne velja za premiere, predstave festivala Mini poletje in za vstopnice, ki že vključujejo popust.

Ugodnost za člane je po izboru uredništva.

22

www.ciciklub.si/knjigazastarse


Ciciklubove pravljične urice Spomladi bo živahno! In enkratno! Na Ciciklubove pravljične urice vas vabimo tudi v tem mesecu, tokrat je zadnja sreda 27. maja. Pričakujemo vas v cicikotičkih: ob 17. uri v Novem mestu, Kopru, Kranju in Slovenski Bistrici: ob 18. uri v Mariboru, Ljubljani (v podhodu Ajdovščine in BTC-ju), Celju in Domžalah. Takole so ciciklubovci barvali in lepili ter spremenili cicikotiček v Kopru v pravljično deželo klobukov! Ne zamudite uprizoritev, ustvarjalnih delavnic in animacij po naslednjem razporedu: · V Kranju pravljica ČEVLJAR IN PALČKA in glasbena animacija, · v Domžalah pravljica MIZICA POGRNI SE in ustvarjalna delavnica IZDELOVANJE SLADKIH HIŠK iz piškotov in bonbonov, · v Ljubljani – BTC pravljica ČAROBNI KLOBUČEK in ustvarjalna delavnica IZDELOVANJE ČAROBNIH KLOBUKOV, · v Slovenski Bistrici pravljica ČEBELICA MAJA in glasbena animacija. Vse naštete predstave izvaja Družinsko gledališče Kolenc v sodelovanju z agencijo Michela.

POTI DO KNJIGE PO TELEFONU

Od 8. do 20. ure 01 241 34 12 24 ur na dan: avtomatski telefonski odzivnik 01 241 34 00 Tonsko naročanje 01 241 34 02. Avtomatski odzivnik vas vodi skozi naročilo. SMS-sporočila 041 611 996 Vpišite člansko številko ter kataloško številko izbranih izdelkov. Fax 01 241 33 45

Celje, klubski center Sveta knjige, Stanetova 3;

med delavniki od 8.30 do 19., ob sobotah od 8. do 12. ure.

Domžale, klubski center Sveta knjige, Kajuhova 5; med delavniki od 9. do 19., ob sobotah od 9. do 13. ure. Koper, klubski center Sveta knjige, Pristaniška 5;

med delavniki od 8.30 do 19., ob sobotah od 8. do 13. ure.

PO POŠTI

Izpolnite naročilnico, ki je priložena vsakemu katalogu in na kateri je naš naslov že izpisan.

PO INTERNETU

E-pošta ciciklub@mkz.si Internetni naslov http://www.ciciklub.si

Brezplačna dostava za nakup nad 30 €! SVETOVANJE IN INFORMACIJE PO TELEFONU Od 8. do 20. ure razen v soboto 01 241 34 14

NE POZABITE!

OBIŠČITE CICIKLUBOV KOTIČEK

21. MAJ

Kupite lahko katero koli knjigo, kaseto ali igračo iz kataloga, eno ali več. Če pa do 21. maja ne boste izbrali ničesar, bo to pomenilo, da čakate na knjigo meseca.

Kranj, klubski center Sveta knjige, nakupovalno središče Qlandia: Cesta 1. maja 77; med delavniki od 9. do 21., ob sobotah od 8. do 21., ob nedeljah od 9. do 15. ure. Ljubljana, klubski center Sveta knjige, podhod Ajdovščina 4; med delavniki od 8. ure do 19.30, ob sobotah od 8. do 13. ure. Klubski center Sveta knjige v BTC-ju, dvorana A, Šmartinska 152; med delavniki od 9. ure do 20., ob sobotah od 9. do 20. ure. Maribor, klubski center Sveta knjige, Partizanska 9;

med delavniki od 8.30 do 19., ob sobotah pa od 8. do 12. ure.

Novo mesto, klubski center Sveta knjige, Glavni trg 9; med delavniki od 8. do 19., ob sobotah pa od 8. do 13. ure.

Slovenska Bistrica, klubski center Sveta knjige, Žolgarjeva 12; med delavniki od 9. do 19., ob sobotah od 9. do 19. ure.

Revija za člane otroškega knjižnega kluba CICIKLUB. Številka 173, maj 2009. Vodja uredništva Marija Saje. Trženje Andreja Gričar. Telefon 01 241 32 08. Foto Dia Studio, Tomšičeva 4, Ljubljana. Izdaja Mladinska knjiga Založba d. d. Ljubljana, Slovenska c. 29. Direktorica Klubov Darja Bogataj. Izvršni direktor Marketinga in prodaje Jože Hribar. Predsednik uprave Milan Matos. Tiska MKT PRINT d. d. Za člane brezplačno. Izhaja dvanajstkrat na leto. Poštnina plačana pri pošti 1102. K prodajnim cenam je priračunan davek na dodano vrednost. Dve knjigi (ali več) v kompletu z eno številko in eno ceno za člane veljata za eno knjigo. Soudeležba člana pri poštnini je 1,30 €. Slike izdelkov na straneh 2 in 19–23 so simbolične. Fotografije: arhiv MKZ, Shutterstock. Cene, pogoji, posebne ponudbe v katalogu prejšnjega meseca ne veljajo več. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in tehničnih podatkov, ki bi bili zaradi morebitnih tiskarskih in drugih napak v katalogu napačno navedeni. Ponudba velja do prodaje zalog. © Mladinska knjiga. Vse materialne avtorske pravice so last Mladinske knjige.


Po velikem uspehu prve knjige Najlepših pravljic še sedemnajst pravljic svetovnih pravljičarjev!

NOVO

NAJLEPŠE PRAVLJICE 2 Tudi druga knjiga prinaša same priljubljene pravljice največjih pravljičarjev. Med njimi so Trije prašički, Repa velikanka, Grdi raček, Trnuljčica, Lonček, kuhaj!, priljubljene Grimmove in Andersenove pravljice. Razveselili vas bodo tudi Kiplingov Slonček, znana glasbena pravljica Peter in volk, Wildov Srečni kraljevič, v družbi izbranih in pogumnih seveda ne manjka Kekec v sodobni priredbi Andreja Rozmana Roza. Bogastvo knjige so tudi upodobitve teh pravljic, delo najbolj priznanih in nadarjenih slovenskih ilustratorjev. Skupaj z zgodbami izražajo občutja in resnice, ki pripovedujejo tako otrokom kot odraslim. Izbral in opombe napisal Andrej Ilc. Več prevajalcev. 252 strani (26 x 20,5 cm), trda vezava. 6+ 495085

Cena 29,95 €

Za člane 23,95 €

Za zveste člane 1 leto 2 leti 3 leta 5 let

22,45 20,95 19,45 17,95

€ € € €

www.ciciklub.si/najlepsepravljice

!

Beseda strokovnjaka

Moč pravljic in zgodb!

S pomočjo pravljic in zgodb v vezani in nevezani besedi lahko otrokom približamo oziroma privzgojimo številne nepogrešljive elemente, med katere sodijo: - spoštovanje in občudovanje - vzgoja in izobraževanje - zabava in sprostitev - domišljija in ustvarjalnost - navdušenje in življenjska radost ... mag. Nina Mazi, dr. med. (povzeto) Več, podrobneje in s praktičnimi nasveti in naslovi pravljic in zgodb si preberite na: ciciklub.si/nasveti za starse

Virtualni katalog  

Kliknite in prelistajte novi katalog!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you