Page 1


VÄLKOMMEN TILL SVERIGES STÖRSTA SPELHÄNDELSE! Spellovet är Sveriges största spelhändelse och engagerar varje år över hundra spelföreningar runt om i landet. Föreningarna arrangerar spelkvällar, cosplaytävlingar, konvent, brädspelsbarer, LAN och mycket mera. Spellovet äger rum under vecka 44, då skolorna har höstlov. Satsningen fungerar inte bara som ett tillfälle då spelare får träffas och presentera sin hobby för allmänheten, utan också som en gemensam manifestation för Sveriges starka spelkultur. Alla typer av föreningar lyfter upp alla möjliga former av spel, och fokuset blir brett både bland spelarna själva och i media.

EN MÖJLIGHET ATT SYNAS Under 2016 hålls Spellovet från 31 oktober till 6 november. En del av Spellovssatsningen är den spellåda som skickas ut till medlemsföreningarna så att de får möjlighet att hitta fram till nya speltillverkare och nya favoriter. Som sponsor av Spellovet kan ni delta med till exempel spel, spelkoder, rabatter eller promotionmaterial.

LYSSNA TILL VAD SPELSVERIGE TYCKER De spel som är en del av spellådan når inte bara våra föreningar, utan även deras många besökare, som i fjol var över 7000 personer. Varje år genomför vi också en utvärdering av Spellovet och spellådan, och som sponsor får ni naturligtvis gärna ta del av feedbacken! Vill ni hålla koll på var Spellovets arrangemang kommer äga rum? Då kan ni kika på Sveroks egna karttjänst Spelkartan.se. De första föreningarna anmäler sig med ett år till godo och ju närmare Spellovet vi kommer desto tätare duggar anmälningarna!

2


TEMA 2016 – INTEGRATION Spellovet har arrangerats i 16 år och utvecklas hela tiden. I år lägger vi ett extra stort fokus på integration, och de möjligheterna som skapas för unga i föreningslivet. Tillsammans med Studiefrämjandet kommer vi därför under Spellovet att tillsammans med våra föreningar att anordna spelträffar på asylboenden och HVB-hem och bjuda in ensamkommande barn och ungdomar till olika spelträffar runt om i Sverige. Vi har tagit fram en lista med språkneutrala spel och vi hoppas att med er hjälp kunna hitta fler spel att lägga till på listan. Vi kommer också att lämna kvar spellovslådor på varje plats vi besöker, så att spelmöjligheterna inte tar slut efter besöket.

SPELLOVSPARTNER BLI SPELLOVSPARTNER

Vad innebär det att vara Spellovspartner? Som Spellovspartner får ni möjlighet att synas i alla våra kanaler. Ni vill samtidigt bidra lite extra till spellovslådan, så att medlemmar och besökare ska kunna få ta del av just ert bidrag. Er logotyp och ert budskap kommer exponeras upprepade gånger för våra medlemmar, engagerade spelare och till deltagare på föreningarnas arrangemang. Som Spellovspartner blir ni också exponerade under utdelningen av priset för Årets Spelare och i kommunikationen runt priset.

NI FÅR MÖJLIGHET ATT SYNAS I:

Medlemsbrevet, som når ut till 100 000 av Sveriges mest engagerade spelare Förbundsbrevet, som når ut till 10 000 extra engagerade föreningsaktiva Hemsideinlägg och banner på sverok.se. Stor logotyp. Facebookinlägg på Sveroks och Spellovets sida, som tillsammans har cirka 10 000 följare Facebookbanner på Sveroks och Spellovets sida. Stor logotyp. Twitterinlägg, 2–3 st Instagraminlägg, 2–3 st Valfritt antal tävlingar Valfri reklam och erbjudande i spellovslådan Synas i kommunikationen kring priset Årets Spelare. Valfritt deltagande på mingel under prisutdelningen av Årets Spelare, som detta år sker på Bokmässan i Göteborg.

3


SPELLOVSSUPPORTER BLI SPELLOVSUPPORTER

Vi vill att alla ska kunna delta under Spellovet och visa hur mångsidigt Spelsverige är. Därför är det också möjligt att bidra som Spellovssupporter. Detta är för alla er som vill vara en del av Spellovet och spellovslådan, men som vill göra det i mindre skala. Som supporter kan ni ge det ni är bekväma med och ändå få möjlighet att exponeras för våra engagerade medlemmar!

NI FÅR MÖJLIGHET ATT SYNAS I:

Förbundsbrevet, som når ut till 10 000 extra engagerade föreningsaktiva Banner på Sverok.se. Liten logotyp. Facebookbanner på Sveroks och Spellovets sida. Liten logotyp. Twitterinlägg, 1–2 st Instagraminlägg, 1 st Valfri reklam och erbjudande i spellovslådan Valfritt deltagande på mingel under prisutdelningen av Årets Spelare, som detta år sker på Bokmässan i Göteborg.

KONTAKT MALIN HOLE

Kommunikatör Sverok +46 701-426 780 malin.hole@sverok.se www.sverok.se

4


SPELLOVET är Sveriges största spelhändelse och engagerar varje år över hundra spelföreningar runt om i landet.

Föreningarna arrangerar spelkvällar, cosplaytävlingar, konvent, brädspelsbarer, LAN och mycket mera. Spellovet äger rum under vecka 44, då skolorna har höstlov. Satsningen fungerar inte bara som ett tillfälle då spelare får träffas och presentera sin hobby för allmänheten, utan också som en gemensam manifestation för Sveriges starka spelkultur.

Spellovet 2016 – Information till sponsorer  

Spellovet är ett tillfälle för Sveroks föreningar att visa upp den del av spelhobbyn som de älskar. Varje år håller över 100 föreningar i nä...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you