Page 77

Stanwell Perpetual Den mest bedårande av alla pimpinellrosorna. Rikligt och kontinuerligt blommande med fyllda, välvda, crémetill blekrosa blommor. Angenäm doft av persika och geranium. Uppkallad efter byn Stanwell i England. Skuggtålig, passar bra till häck.

"Stick ned näsan i en fullt utslagen ros och du får en doftkick som för en stund nästan gör dig yr. Doften är fyllig, len, kryddig, söt, frisk och helt underbar!

Stanwell Perpetual Glendora En fantastisk gammal ros (från 1847) som trots sina egenskaper är mycket ovanlig. Glendora har en mycket fin gammaldags rosdoft och bildar en kraftig, tät buske. Vackra fyllda fyrdelade ganska mörkt rosa blommor. Blommar från mitten av juni ända tills frosten kommer. Glendora kan användas som solitär, häck eller som ett buskage. Starkväxande och härdig. Storlek: 1.5m  hög. Zon 5.

Ghislaine de Feligonde Ghislaine de Feligonde En högt uppskattad ros och en av våra absoluta favoriter! Blommorna skiftar effektfullt färg från saffransgult till aprikos till koppar för att slutligen blekna till crèmevitt. Att blommorna är fyllda, små och grunt skålformade bidrar till rosens skönhet. Rikligt återblommande med årsskott som ger ett 30-tal blommor. Kan användas som klätterros, solitär, häck, buskros mm. Angenäm doft av kaprifol. En av våra allra mest uppskattade buskrosor. Skuggtålig, zon 4 ca 1,5 hög.

april - maj 2017

S V E R I G E M A G A S I N E T 77

Profile for Sverigemagasinet

Sverigemagasinet nummer 2  

Sverigemagasinet ges ut 12 gånger om året och delas ut genom Visitorganisationer, kommuner och på turistbyråer i hela Sverige. Ska man semes...

Sverigemagasinet nummer 2  

Sverigemagasinet ges ut 12 gånger om året och delas ut genom Visitorganisationer, kommuner och på turistbyråer i hela Sverige. Ska man semes...

Advertisement