Page 9

HÄLSA & SKÖNHET

KHaktuellt #6 2019

GOLF I DAGARNA FEM Den 1-5 juli pågår årets Femdagarsgolf, som nu är inne på 24:e året. Det är inte bara Värmlands, utan hela Sveriges, största golftävling med 750 deltagare från hela landet samt grannländerna. – Från början var det mest deltagare härifrån. Sen spred ryktet sig, säger arrangör Leif Jurefalk. GOLF. Femdgarsgolf startades av Leif Jurefalk, som fortfarande håller i den. Redan första året kom det många deltagare. Följande år var det lite upp och ner. En ständig fråga var om transport ut på banorna, då många av deltagarna kom i par och bara hade en bil. Då föddes idén till parklassen, som nu är den populäraste. – Då gick det spikrakt uppåt. Den blir alltid full tidigt, säger Leif Jurefalk. Det som från början var en lokal tävling är nu Sveriges största och lockar tävlande från hela Sverige och även från Norge och Danmark.

ALLA BANOR

stad GK. – Det är fem fina banor i år. Precis som tidigare år kommer Karlstad GK vara den sista banan med prisutdelning. Dock kommer betydligt fler att få spela på den i år. – Vi har ett annat system i år. Alla ska spela på alla banor. Tidigare har alla spelat fyra och sedan fått kvalificera sig till den femte. Det är många som tycker att det är en kul grej och det är många som är glada att äntligen få spela på Karlstad GK. Av de 150 deltagare var det bara 50 som tog sig vidare förut.

Vi önskar våra patienter en skön och trevlig sommar!

Vi har semesterstängt v 28-31, akuta fall hänvisas till 1177 Välkommen till oss i Vålberg Tel. 054-54 76 90

FOTO: ANNA NORDSTRÖM

Bakom Femdagarsgolfen står Leif Jurefalk, som för första gången på 24 år inte ska vara med och tävla själv.

FYRA BÄSTA Nytt i år är även att man kommer räkna bara de fyra bästa dagarna. – Har man en dålig dag tas den bort. Det blir då spännande in i det sista. Årets priser är också något som lockar då förstapriset i alla klasser är en resa till Algarve i Spanien. Vad ser du mest fram emot i år? – För för första gången på 24 år ska jag inte vara med och spela. Men det är roligt, det är kul att se alla människor. Det är det som gör att man orkar hålla på med det här, säger Leif.

Tävlingen avgörs i fyra olika klasser, tre singel och en par med 150 deltagare i varje. Årets banor är Billerud GK, Bryngfjordens GK, Kils GK, Hammarö GK och Karl-

Vi vill passa på att önska alla en riktigt skön sommar

�������������

ANNA NORDSTRÖM anna@svenskmediakonsult.se 070-530 65 60

FOTO: FEMDAGARSGOLF

Femdagarsgolfen är Sveriges största golftävling och har med åren blivit väldigt populär. Här är en bild från en tidigare tävling.

������ Järnvägsgatan 9, Karlstad, 054-21 12 90 guldsilverdesign.se

Välkommen till världens största dragspelsstämma!

3-7 juli 2019

Ransäters hembygdsgård ONSDAG 3 JULI

Kl.19.00 Invigning. Allsång. Allsångsledare: Tord Sölvesson tillsammans med Vetlanda dragspelsklubb. Kl. 21.00 Mogendans till Lövgrens.

TORSDAG 4 JULI

Kl. 14.00 Kyrkan med bl.a. Lägerskolan Lars Karlsson & Øivind Farmen. Kl. 18.30 Gemensamt buskspel. Kl. 21.00 Mogendans till Matz Rogers.

FREDAG 5 JULI Kl. 14.00 Kyrkan med bl.a. Alf Hågedal, Per Martin Band. Kl. 17.00 Presentation av årets konferencierer, allspel därefter konsert med Lars Karlsson Band Kl. 21.00 Jazz på Teknologen Pierre Eriksson. Kl. 21.00 Mogendans till Mats Bladhs.

LÖRDAG 6 JULI

Kl.13.00 - 20.00 Uppträdande i gropa med bl.a. artister som Larz-Kristerz, Pierre Eriksson, Anders Larsson, Odd Arne Haalas, Alf Hågedal, Nils Fläcke, Håvard Svendsrud, Happy Skvett, m.fl. m.fl. Kl. 21. 00 Jazz på Teknologen Pierre Eriksson. Kl. 21.00 Mogendans till Larz-Kristerz.

SÖNDAG 7 JULI

Kl. 11.00 Konsert med lägerskolans elever. Kl. 12.15 ca. Avslutning och avtackning

Gammaldanskurs: Torsdag t.o.m.Lördag Kl. 11.00 -13.00

Hela stämman inramas av Gundegabaletten med sin sirliga och professionella dans.

För mer info se www.balgspelvidlandsvagskanten.se

Anna-Lena

Gunilla

Monica

Liselotte

Vi önskar våra patienter en trevlig sommar och välkomnar er åter efter semestern! Semesterstängt fr.o.m. 18/7, öppnar åter 16/8. Vid akuta besvär ring 1177. Citytandvården Tandläkare Gunilla Preger Västra Torggatan 11, Karlstad • 054-21 21 99 info.citytandvarden@ptj.se

9

Profile for KHaktuellt

KHaktuellt 2019 #6  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...

KHaktuellt 2019 #6  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...