Page 4

DE T TA ÄR EN ANNO NS

D ETTA Ä R EN A N N ON S

TAKVÅRD

Lika mycket som fasaden behöver lite omvårdnad behöver även taket det. Lavamus erbjuder en enkel takbehandling för ett snyggt tak som dessutom får en betydligt längre livslängd. – Om du får påväxt på taket samlas det mycket fukt och sådant som kan förstöra taket. Det här är ett ganska billigt sätt att förlänga livslängden för taket. För behandling använder de sig av sprayen lavarent, som är både miljövänlig och väldigt effektivt. Dessutom krävs det inget förarbete och eller att någon går uppe på taket. – Tegelpannor kan knäckas och man kan skada taket. Sedan handlar det också såklart om säkerhet, man ska inte gå på taket mer än nödvändigt. Efter behandlingen kan det ta upp till ett år innan man ser resultatet, då medlet behöver tid att verka. Medlet aktiveras sedan av vädret. Varje gång det regnar verkar det och mossan dödas, istället för att det binder regnet. Sedan tar vinden hand om resten. Man får ett långvarigt resultat och ett tak som både mår och ser bra ut.

FÖNSTERVÅRD

Inget hus känns riktigt rent så länge som fönstren är skitiga. – Nu när vårsolen börjar titta in ser man också smutsen som har blivit på rutorna. Vi på Lavamus rengör dina rutor skonsamt med ultrarent vatten. De putsar alla typer av fönster - stora som små. Och självklart tar de även hand om rengöring av spröjs, bleck och karm när de putsar, så att alla delar av fönstret blir skinande rent. Dessutom kan man fördelaktigt teckna ett abonnemang hos Lavamus och få dina fönster putsade regelbundet, så ofta eller sällan som du vill. – Vi på Lavamus hjälper dig att få hela utsidan av huset rent, och då även fönstren. Vi hjälper dig att se bättre ut.

Boka en av våra tjänster innan 31 juli och få upp till

RENSNING AV HÄNGRÄNNOR

Hängrännor bör rensas minst en gång om året från löv, barr och annan smuts. Det inte bara täpper till och ger ett skräpigt intryck, det kan även leda till vattenskador. Om inte vatten och skräp kan rinna ner genom stupröret rinner det istället ner på fasaden. Lavamus har en specialutvecklad dammsugare som hjälper dig att få dina hängrännor rena från skräp och smuts.

10% rabatt Vid bokning: Ange kod KH juli

Dags att göra rent huset?

! n a id s t u e t in m Glö FASADVÅRD

Att tvätta fasaden på huset gör inte bara att det blir rent och fint, utan underhåller även färgen så att man inte behöver måla om lika ofta. – Vi rekommenderar att man tvättar och underhåller huset i alla fall vartannat eller vart tredje år. Ultrarent vatten är det vi använder mest och det ger direktresultat, det blir verkligen bra, säger Susanne Tillman, vd Lavamus. För fasadtvätt använder sig Lavamus av lågtryckstvätt för ett skinande rent resultat som varken sliter på huset eller trycker in smutsen i brädorna, vilket en högtryckstvätt kan göra. – Alla våra tvättmetoder är väldigt skonsamma för huset. Har huset fått påväxt som till exempel mossa behandlas fasaden för att ge ett långsiktigt skydd. Är det mycket påväxt kan det tränga in i träet och börja ruttna. Medlet funkar dessutom lika bra på eternit- eller tegelfasad. Och även inför en ommålning av huset är det viktigt att tvätta fasaden, annars kommer smutsen snabbt tillbaka.

Ny tjänst! BYGGTJÄNSTER

Lavamus kan nu även erbjuda byggtjänster av olika slag. Behöver ni utföra enklare renovering? Eller kanske bygga något nytt? Då kan Lavamus hjälpa er. Och varför inte passa på att även se över trätrallen inför sommaren. – Det är många som inte har tid och ork för att renovera trätrall själva och för en snickare är det ofta ett för litet jobb. Vi ser behovet när vi är ute hos kunderna. Trallen slipar de ner och byter de bräder som behövs och impregnerar även vid önskemål. Även staket tar de sig an och renoverar efter behov. Så att både tomten och uteplatsen får ett lyft. – Låt oss renovera istället för att skaffa en ny trall, det är bättre för både miljön och plånboken. Vi hjälper dig att ta till vara på det du har.

054-83 32 38 • 070-583 33 54 info@lavamus.se • lavamus.se

Profile for KHaktuellt

KHaktuellt 2019 #6  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...

KHaktuellt 2019 #6  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...