Page 4

4ANN O NS

KHaktuellt #3 S2019 AN N ON

D E T TA Ä R E N A N N O N S

Dags att vårstäda huset? Glöm inte utsidan! Tänk dig att du står naken utomhus 365 dagar om året, och att det till och med har börjat växa mossa på dig. Skulle inte du då vilja ha en ordentlig dusch? Det vill i alla fall ditt hus ha emellanåt. Allt behöver underhållas och det är samma sak med huset. Underhåller du din fasad tjänar du på det i det långa loppet. Det är trots allt utsidan som räknas.

R

RINGSM

LI

FASADVÅRD

GT

I TEST

FOLKSA

Att tvätta fasaden på huset gör det inte bara rent och fint, utan underhåller även färgen så slipper man måla om lika ofta. – Vi rekommenderar att man tvättar och underhåller huset i alla fall vartannat eller vart tredje år. Ultrarent vatten är det vi använder mest och det ger direktresultat, det blir verkligen bra, säger Susanne Tillman, vd Lavamus. Fasaden tvättas innan målning för att färgen ska fästa. Om du inte tvättar förblir smuts och påväxt kvar under den nya färgen och smutsen kommer snabbt tillbaka. För ett skinande rent resultat använder Lavamus ultrarent vatten med mjuka borstar och lågt tryck. Är det mycket påväxt på huset som till exempel mossa eller alger bör det tvättas då påväxten annars kan tränga in i träet som då kan börja ruttna. Lavamus tvättmetod sliter inte på huset och trycker inte in smuts eller vatten i brädorna, vilket en högtryckstvätt kan göra. – Alla våra tvättmetoder är väldigt skonsamma för huset. Vid behov behandlas det med underhållsspray för att ge ett långsiktigt skydd. Medlet funkar dessutom lika bra på eterniteller tegelfasad vid problem med till exempel rödmögel.

FÖNSTERVÅRD Inget hus känns riktigt rent om fönstren är skitiga. – Nu när vårsolen börjar titta in ser man också smutsen som har blivit på rutorna. Vi på Lavamus rengör dina rutor skonsamt med ultrarent vatten, säger Susanne Tillman. De putsar alla typer av fönster - stora som små. Och tar självklart hand om rengöring av spröjs, bleck och karm när de putsar, så att alla delar av fönstret blir skinande rena. Dessutom kan du fördelaktigt teckna ett abonnemang hos Lavamus och få fönstren putsade regelbundet, så ofta eller sällan som du vill. – Vi på Lavamus hjälper dig att få hela utsidan av huset rent, och då även fönstren. Vi hjälper dig att se bättre ut.

VÅRERBJUDANDE!

Boka rengöring för hela huset (fasad, fönster och tak) under april månad och få två trisslotter.

054-83 32 38 • 070-583 33 54 • info@lavamus.se • lavamus.se

ET

EN

BÄ S T EN

Lika väl som att fasaden behöver omvårdnad behöver även taket det. Lavamus erbjuder en enkel takbehandling för ett snyggt tak som bidrar till en längre livslängd. – Påväxt binder fukt och fukten förstör takpannorna. Det här är ett billigt sätt att förlänga livslängden för taket. Vi använder sprayen lavarent, som är miljövänlig och effektiv. Det krävs inget förarbete och ingen som går uppe på taket, säger Susanne Tillman. – Tegelpannor kan knäckas och det kan skada taket. Sedan handlar det även om säkerhet, man ska inte gå på taket mer än nödvändigt. Efter behandlingen kan det ta upp till ett år innan man ser resultatet, då medlet behöver tid för att verka. – Medlet aktiveras av vädret, varje gång det regnar verkar medlet som i sin tur dödar mossan, och sedan tar vinden hand om resten. Det ger ett långvarigt resultat och ett tak som både mår och ser bra ut.

OD

TAKVÅRD

EN

M

Profile for KHaktuellt

KHaktuellt 2018 #3  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...

KHaktuellt 2018 #3  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...