__MAIN_TEXT__

Page 35

RESOR

KHaktuellt #11 2020

35 BILSEMESTER

COVID

-19

I SAMARBETE MED

KH

Vi tar för evt. re behåll för strikti o som k an på ner verka facilit eter o ch tjänste r hotell på en!

LÄSARERBJUDANDE: Upplys reskoden ”KHAKTUELLT ” – så får du automatiskt rabattpriset.

Mälarstaden Västerås

3 nätter

1.699:-

Foto © Västerås marknad & näringsliv AB

Åsa Hansen, Ella Längö, Ida Torstensson och Allis Torstensson

Foto: Privat

Good Morning Västerås HHH i Västmanland Sveriges sjätte största stad, Västerås, ligger i den vackra Mälardalen – bara en och en halv timmes biltur väster om Stockholm (110 km). Tillbringa en avkopplande weekend eller minisemester på Good Morning Västerås och lär känna den restaurangtäta staden som bjuder på både skärgård och stränder, fina shoppingmöjligheter och massor av kultur: Västerås är nämligen en populär mässtad och idrottsstad med mängder av stora evenemang året runt. Ditt hotell har ett bra läge vid Rocklunda som är Västerås populära arenaområde.

Pris per person i dubbelrum

1.249:-

Pris utan reskod 1.399:-

• 2 övernattningar • 2 x frukostbuffé • 1 x 2-rätters middag/buffé • 1 fl. ramlösa på rummet • Utcheckning kl. 12 Ankomst: Tors- till lördag t.o.m. 19/12 2020 samt 7/1-18/12 2021. Valfri 15-27/2, 1-4/4, 21/629/8 och 11-23/10 2021. Barnrabatt 1 barn 0-14 år ½ priset (bara frukostbuffé).

Minisemester på Öland Fyrverkerierna från Sydney Harbour Bridge bevittnades i parken Pirrama Park.

Operahuset med vita klinkers från Skåne ritades av dansk arkitekt.

nat u rk at a st rof. En l ig t Världsnaturfonden brann uppemot 19 miljoner hektar i landet vilket skadade djurriket avsevärt. – Vi var lite begränsade av bränderna. Min syster skulle visa oss någon av de många fina naturreservat i Australien men det fick vi inte göra. Vi fick hålla oss i centrala Sidney men man blev bara helt kär i den staden. Det var helt fantastiskt, säger hon. De spenderade istället tiden med att vandra runt bland butiker, kolla på Operahuset och intilliggande Sydney Harbour Bridge, de åkte färja över till en bukt, tog en biltur till annat utflyktsmål och besökte stadsbiblioteket, konstmuseet Art Gallery of New South Wales samt olika stränder. –  Vi tog det lite dag för dag. Vi ville bara hänga och upptäcka. Det var varmt i luften men vattnet hade inte blivit så varmt än, men det var ändå väldigt mycket folk på stränderna. Det var

den. Där bor de tätt med små trädgårdar och husen var ofta en våning högre än vad de var breda. Sedan hade de flera parker och grönområden. Det var just i en av parkerna som de besökte under nyår för att få så bra överblick som möjligt från det spektakulära fyrverkeriet. – Det var först osäkert om de skulle ha sin raketshow på grund av brandrisken men de bestämde i sista stund att de skulle köra ändå. Vi tog oss till parken på dagen för vi visste att det skulle bli ganska mycket folk. Vi hade med oss matsäck och det fanns öltält på plats. De gick verkligen all in.

ju sommarlov där så många var lediga. befolkningen

Överallt upplevde Allis att alla människor var väldigt öppna. – Både servicepersonal och människor vi träffade på gatan var väldigt positiva och öppna. De svarade gärna på frågor och hade väldigt trevlig energi. Beroende på vart de var i Sidney kunde miljön vara väldigt olik den andre. – Det var pampiga och fascinerande byggnader, men det fanns jättemånga höghus och skyskrapor. Åkte man från centrum fanns det villaområ-

Det var jättehäftigt. Det var annat om man jämför med Sandgrundsudden, haha. Nu har det snart gått ett år sedan resan och sedan de träffat Ida. – Det var häftigt att åka så långt bort och få se ett helt nytt land och en annan kultur. Det är sjukt att tänka på att min syster är så långt ifrån. Hon skulle vara hemma i juli när jag tog studenten men det gick ju inte på grund av corona, så det är tråkigt. Jag skulle jättegärna åka tillbaka till Australien och Sidney, avslutar Allis. erik lundh 070-422 89 16

Ta flygbussen till Karlstad airport Boka via vår webbplats eller genom att ringa 0771-32 32 00. Gäller avgångarna som går till Stockholm Arlanda. Trevlig resa!

varmlandstrafik.se | 0771-32 32 00 | facebook.com/varmlandstrafik

3 nätter

2.449:-

Hotel Skansen HHHH När du åker från Kalmar över den sex kilometer långa bron till Öland, kan du låta axlarna sjunka ner med insikten om att du ska tillbringa ett par dagar på en av Sveriges mest idylliska platser. Öland har en helt enastående natur och ö-kultur, som har gjort den lilla ön till en turistmagnet. I det mysiga, gamla färjeläget vid andra änden av bron ligger Hotel Skansen, som är en hel, liten samling av historiska byggnader. Besök t.ex. Borgholms Slott (30 km), vandra på världsarvslistade Stora Alvaret (49 km) och gör en utflykt till historiska Kalmar (15 km).

Pris per person i dubbelrum

1.699:-

Pris utan reskod 1.849:-

• 2 övernattningar • 2 x frukostbuffé • 1 x 2-rätters middag med aperitif • Kaffe och kaka för fri avhämtning • Fri Wi-Fi Ankomst: Valfri t.o.m. 18/12 2020 samt 10/1-28/6 2021.

Expeditionsavgift 99:- tillkommer. Barnrabatt vid 2 betalande vuxna. Avbeställningsskydd kan köpas till. Förbehåll för tryck- och prisfel samt utsålt.

Beställ på

Kom ihåg reskoden: KHaktuellt

www.happydays.nu eller ring 020 79 33 84 Öppet vardagar kl. 9-17.

Profile for KHaktuellt/Fastighetsmarknaden

KHaktuellt 2020 #11  

KHaktuellt 2020 #11  

Advertisement