Page 19

17

KHaktuellt #11 2018

Släpp in julkänslan i köket! Det är något speciellt med adventstider. Nedräkningen till dopparedagen är nära och det är hög tid att börja göra det extra mysigt hemma. Bjud in nära och kära till adventsfika, här i butiken bullar vi upp med allt det goda du behöver till årets mest glittrande högtid. Oavsett om du vill baka saffransdoftande bullar, chokladdoppat julgodis eller duka upp med söta och salta tillbehör till glöggen – hos oss är alla de goda smakerna samlade och stämningen, ja den är på topp!

Fredrik Jansson med personal önskar alla en riktigt

God Jul & Gott Nytt År! Butiken med kunden i fokus

Alla dagar 8-22 Telefon: 054-21 01 02 Ramgatan 3, Karlstad

KARLSTADS VARDAGSHJÄLTAR 2018 Bland våra kollegor och inom föreningslivet finns många vardagshjältar som gör ett ovärderligt arbete lite i det dolda och som är värda extra uppmärksamhet. För nionde året uppmärksammar Karlstads kommun några av de verksamheter och personer som är värdefulla för barn och unga. - Aldrig tidigare har vi fått in så många nomineringar fyllda av beröm. Jag blir väldigt glad över hur många bra verksamheter vi har säger Magnus Wallgren, samordnare för vardagshjältar.

CG Gustafsson, Fritidsledare på Orrleken.

Agnes Lindell, Basket föreningen - Karlstad Suns tillsammans med Ambassadören för Vardagshjältar Johan Östling.

Årets medarbetare: CG Gustafsson En sann glädjespridare som sätter leken och pedagogiken i fokus. CG har med sitt stora engagemang genom årtionden skapat en trygg och stimulerande uppväxt för barn och unga i Karlstad. Han är äventyrspedagogen som brinner för att barn och unga ska upptäcka glädjen i att vara ute i naturen. CG är även engagerad i Toleransprojektet som syftar till att motverka intolerans och rasism i samhället. ”CG är en människa som förtjänar en hjältetitel” som det stod i en av nomineringarna. Årets Verksamhet: Fältgruppen Fältgruppens arbetar uppsökande och förebyggande med barn och ungdomar mellan 12 - 18 år. Deras arbete handlar om att skapa kontakter, bygga förtroende och finnas till för hjälp och råd. Ungdomar känner förtroende för Elin, Elise och Lina och berättar saker de kanske inte vågar ta upp med föräldrarna. ”De är även ett stöd för oss tonårsföräldrar då vi ibland inte vet hur vi ska hantera saker våra ungdomar kommer i kontakt med”, stod det i en av nomineringarna.

ÅRETS HJÄLTAR 2018 ÄR: Årets förening: Karlstad Suns - Basket Karlstad Suns är en sammanslagning av två tidigare föreningar. Agnes Lindell är en stark kraft i föreningen. En eldsjäl och en äkta vardagshjälte för många barn och unga som har lyft basketintresset på Kronoparken till helt nya höjder. Föreningen har via stöd från Loka Heroes startat tränarutbildningar för att ge fler barn och unga möjligheten att prova på basket.

Foton: Simone Syversson

Elin Ehrlund, Elise Hydén och Lina Besseberg, Fältgruppen

Årets samverkan: Tillsammans - Lekgrupp för barn och ungdom med NPF (diagnoser som ADHD, ADD m.fl.)

Eldsjälen Lisa Edvinsson, lärare på Kronoparksskolan, är initiativtagare till nätverket Tillsammans – lekgruppen för barn och unga med NPF. Lekgruppen öppnar dörrar för barn och unga och deras föräldrar. Här finner man nya vänner som är i samma situation för att leka och hänga. Målet är att bygga nätverk över hela Sverige som anordnar fritidsaktiviteter för åldersgruppen 1-18 år. Det finns ett stort behov och lekgruppen har idag cirka 3000 medlemmar. Lisa Edvinsson Sundberg, initiativtagare till lekgruppen tillsammans.

KHaktuellt 2018 #11  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...

KHaktuellt 2018 #11  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...