Page 14

12

KHaktuellt #11 2018

Årets spelnyheter

Sällskapsspel är både roliga och sociala. En del spel kan vara kluriga och utvecklande medan andra lockar till skratt eller ger spänning. Andra lämpar sig bäst för de allra minsta. Det finns spel som passar alla behov och varje år kommer många trevliga nyheter! Vi på KHaktuellt har tagit del av några av årets spännande spelnyheter. Nedan kan ni läsa kort om hur de spelas och vilka åldrar de i första hand riktar sig till. Mycket nöje med andra ord! MED RESERVATION FÖR FEL AK TIGA CIRK APRISER.

GUINNES WORLD RECORDS ALGA (CA:325KR) Spännande utmaningar och frågor om olika världsrekord. Rekord är till för att toppas. Rekordinnehavare är till för att fällas. Starta timern och sätt igång!

Ålder: 8+ Antal spelare: 2-5

BABBLARNA JÄTTEMEMO

FOTO: PIX ABAY

DUNDERKLOCKANSPELET

EGMONT K ÄRNAN (CA:265KR)

EGMONT K ÄRNAN (CA:99KR) MEMO med jättestora brickor spelar man bäst på golvet. Det är ett spel med enkla och tydliga bilder som passar den yngsta spelaren. Här får man både röra på sig, träna minnet, bildsinnet och lära sig att vänta på sin tur. Både roligt och lärorikt!

Bamse och hans vänner efter skatter i form av frön med hjälp av skattkartor. På vägen kan de råka ut för Draken som gärna tar vattenkannor samt Skalmans mat och sovklocka. Spelet är baserat på filmen Bamse och dunderklockan.

Ålder: 2+ Antal spelare: 2+

Ålder: 5+ Antal spelare: 2-4

VILKET HUNDKAOS

ALGA (CA:279KR) Hundra hundar är på rymmen! Samla så många som möjligt i din hundgård. Varför är hundens nos kall? Ja, svara på det och andra roliga frågor om hundar.

Ålder: 6+ Antal spelare: 2-5

LEIF GW PERSSON ALGA (CA:389KR) Polisen kallar in Leif GW Persson för att ta fast farliga brottslingar. Leif GW lägger upp sin strategi och drar sakta men säkert nätet hårdare kring brottslingarna. Förbrytarna måste snabbt sopa igen spåren efter sig för att undgå häktet.

Ålder: 10+ Antal spelare: 2-5

MYSTERIET PÅ TIVOLIT TACTIC (CA:119KR) Gå runt i nöjesparken genom att snurra på hjulet och försök fylla ditt samlingsbräde med förlorade föremål! När solen skiner kan du gå vart du vill, och när solen går i moln måste du gå tillbaka till startrutan.

Ålder: 3+ Antal spelare: 2-4

THE GREAT TOUR TACTIC (CA:325KR) Du har vunnit ett bussresebolag och försöker lyckas på kontinenten! Transportera turisterna mellan olika resmål och försök samla mest poäng för att vinna! Spelfigurer av trä medföljer!

DOSA BABBLARNA KOM-HEM-SPELET

EGMONT KÄRNAN (CA:249KR) Detta är ett lekspel för den allra yngsta spelaren. Alla spelar tillsammans och hjälper Babblarna som tävlar mot varandra. Du får lära dig nya ord, vänta på din tur, peka rätt och härma djur. I detta spel är alla vinnare!

Ålder: 2+ Antal spelare: 2-4

TACTIC (CA:199KR) Snurra, kasta eller släng dosan och försök få den att landa, på målbrädan! Ett helt nytt spel som handlar lika mycket om stil som skicklighet. Få dosan att landa på rätt ställe för att få mest poäng! Perfekt i alla situationer och för alla spelare. Häftiga plastpuckar medföljer. Lätt att lära sig och kul att spela!

Ålder: 9+ Antal spelare: 1+

GO GO ESKIMO TACTIC (CA:399KR) Flytta äventyrarna längs deras stigar och fånga så många fiskar av samma sort som möjligt! Poängen läggs ihop på marknaden, men kom ihåg att du enbart belönas för en fisksort varje runda. Spela ut dina motståndare i ett isigt lopp. Spelfigurer i trä och tredimensionella isberg medföljer.

Ålder: 7+ Antal spelare: 2-6

LETS PLAY! INTE FÖR EN MILJON TACTIC (CA:109KR) Spelet får spelarna att föreställa sig omöjliga, vrålroliga och knäppa situationer, medan de samtidigt ska gissa var gränsen går för motspelarna. Den första spelaren som tjänat en miljon vinner! Ett kul spel avsett för vuxna.

Ålder: 15+ Antal spelare: 3-6

BAMSES AKTIVITETSSPEL EGMONT K ÄRNAN (CA:170KR) Du vinner brickor genom att göra roliga rörelser och ljud. Det kan vara att gå som en Gorilla eller låta som en racerbil. Ibland kommer Vargen fram och busar genom att gömma brickor. Ett kul aktivitetsspel för dig som gillar att röra på dig och att ha kul samtidigt!

Ålder: 3+ Antal spelare: 2-4

IKNOW TACTIC (CA:349KR) Spelet du vinner genom att veta vad andra vet. Det finns 4 kategorier: underhållning, vetenskap och natur, 2000-talet och sport. En annorlunda frågesport där varje spelare har lika stor chans att vinna.

Ålder: 12+ Antal spelare: 2-6

Ålder: 8+ Antal spelare: 3-6

NINJA RUSH

STORY CHEST

TACTIC (CA:269KR) När katten är borta… Stoppa mössen! Använd de genomskinliga korten till att fånga mössen och samla ostbrickor. Men se upp - här finns kanske något lurt…Easy come, cheesy go!

TACTIC (CA:299KR) Spelarna turas om att vända på timglaset enligt instruktionerna på korten. Om sanden rinner ut riskerar du att förlora! Häftiga 3D-ninjafigurer med timers medföljer! Här måste du tänka snabbt och ha snabba reflexer!

TACTIC (CA:249KR) Berätta unika sagor genom att koppla ihop delar på olika kort. Motstondarna kan gissa vilket kort du kommer att använda för att berätta vidare, men du kan överraska alla andra med oväntade vändningar och infall! ! Ett lämpligt spel för hela familjen!

Ålder: 7+ Antal spelare: 2-5

Ålder: 7+ Antal spelare: 2-4

Ålder: 7+ Antal spelare: 2-7

CHEESE PLEASE

KHaktuellt 2018 #11  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...

KHaktuellt 2018 #11  

KHaktuellt -Tidningen för alla - är södra Värmlands största reklamfinansierade lokaltidning. KHaktuellt publiceras i 12 nummer varje år. Hål...