__MAIN_TEXT__

Page 10

10 DrÖMBOENDE

Fastighetsmarknaden #1 2019

Naturmaterial och färg i köket

Grått fortsätter att vara trendigt i köket och i år kommer vi att se en mörkare nyans i många detaljer. Dessutom gör en färg som vi inte har sett på länge i köket en come back. – En färg som vi inte har sett på länge i köket är beige, men nu kommer det beigea luckor. Annars kan man säga att vi vill ha det mer ombonat i köket, säger Rose-Marie Knutsson, köksdesigner på Karl Hedin i Karlstad.

TRENDER. De starka tren-

derna vi ser i köket nu är att vi vill naturmaterial, vi vill ha in mer färg och en mer ombonad känsla. – Kök behöver inte bara vara funktionella idag, köket är ett ställe där vi umgås och lagar mat tillsammans. Därför vill vi ha det mer ombonat. Det kan man få genom att ta in odlingslådor till exempel och mer växter. – Växter är ju inte bara blommor och vi har inte bara krukväxter i köket idag, många har örter i krukor också, det ger också mera färg, säger Rose-Marie Knutsson.

Naturmaterial Förutom att använda växer som trivselhöjande får man den ombonade känslan genom att ta in naturmaterial som bänkskivor i sten och trä. – Det är snyggt att blanda olika naturmaterial. Men

då ska det inte vara laminat som ser ut som sten, utan det ska vara äkta vara. Har man mycket vitt i köket kan man få in mer färg genom att ta in naturmaterial till exempel.

Nytt och gammalt Retrotrenden fortsätter också att vara stark och många vill gärna blanda nytt med gammalt. Nya kranar mot en gammaldags stil med gedigna kryddlådor och ett stort skafferi som man gå in i, det är populärt nu. – Jag tycker att man ska våga blanda gammalt och nytt. Något som är ganska nytt i Sverige, men som har blivit uppskattat är köksön. – Det är inte många hem som inte har en köskö idag. Med en sådan får man en stor yta att arbeta på, men man kan också umgås tillsammans runt en sådan medan man lagar mat, säger Rose-Marie Knutsson.

Många vill ha ett stort skafferi som man kan gå in i idag.

FOTON: SARA STRAND

SARA STRAND

Detaljer som handtag och gedigna kryddlådor ger en gammaldags känsla i köket.

VI HJÄLPER DIG MED: • Välja avloppsanläggning som uppfyller kommunens miljökrav • Dina myndighetskontakter • Ansöka, planera och anpassa • Anläggningsarbetet

FRÅGA OSS OM AVLOPP OCH ALLA TYPER AV GRÄVJOBB 073-151 21 63 070-586 13 74 askersmarkarbeten.se VI SAMARBETAR MED:

Retrostilen fortsätter att vara populär. ”Man ska våga blanda gammalt och nytt”, säger Ros-Marie Knutsson, köksdesigner på Karl Hedin i Karlstad.

Byggmannens Byggtjänst är ett byggföretag vars mål är att få ett gott rykte när det gäller högkvalitativa byggtjänster. Vi erbjuder bland annat: Totalrenovering av lägenheter • Nybyggnad • Ombyggnad Tillbyggnad • Snickeri • Terrass • Rivning • Takarbete • Fönsterbyte och mycket mer.

Kontakta oss för mer information och kostnadsfritt offert:

072-323 30 86 • tomass@byggmannensbygg.com

Profile for KHaktuellt/Fastighetsmarknaden

Fastighetsmarknaden 2019 #1  

Bostadsmarknaden i allmänhet och inredning i synnerhet är alltid lika aktuellt och spännande. Tidningen Fastighetsmarknaden fokuserar på det...

Fastighetsmarknaden 2019 #1  

Bostadsmarknaden i allmänhet och inredning i synnerhet är alltid lika aktuellt och spännande. Tidningen Fastighetsmarknaden fokuserar på det...

Advertisement