Fastighetsmarknaden 2017 #1

Page 30

4

VÄRMLAND VÄXER

Fastighetsmarknaden 1 /2017

Nya hyresrätter i centrum I centrum kommer snart 31 nya hyresrätter stå inflyttningsklara på Drottninggatan 1, en fastighet som tidigare stått tom i flera år. – Det är kul att det blir ett hus igen, det har stått tomt länge här. Det ger ett liv i huset och även i den här delen av stan, säger Per Ericsson, vd Karlstads Byggtjänst. karlstad. I fastigheten Karlsvik 8 på Drottninggatan 1 pågår det just nu ett bygge av 31 nya hyresrätter för fastighetsbolaget Capriga, där Karlstads Byggtjänst står som totalentreprenör. – Det går bra. Det svåraste är logistiken när man är inne i stan och när det är pågående verksamhet under. Det ställer vissa krav, säger Per Ericsson, vd Karlstads Byggtjänst. Huset byggdes 1956 och var innan Capriga köpte det ett tomt kontorshus. Därför har alla planlösningar också anpassats efter de befintliga stommarna.

De nya hyresrätterna ligger på Drottninggatan 1, i en fastighet som tidigare stått tom i flera år.

– Det är mycket anpassning och energiförbättringar som sker, säger Per. – Vi har gjort huset tomt i stort sett. Ytterväggar och pelare är det som har varit kvar. All ventilation, ledningar och avlopp är nytt, Lars Högberg, platschef.

50-tals känsla Starten för bygget av lägenheterna skedde i mars 2016 och inflyttningen är planerad till maj 2017.

– Vi är i slutfasen, det är ytskikt vi håller på med nu. Det sista blir att sy ihop det gamla med det nya, säger Lars. Då det är ett gammalt hus har de också valt att ta tillvara på det och ska återskapa mycket av huset som det såg ut när det byggdes. – Det är lite häftigt att man kan få till det gamla. Vi ska komplettera fasaden med sten som ser ut precis som det gamla, säger Lars.

Då huset byggdes på 1950-talet har man nu valt att låta sig inspireras av det och ge huset en 50-talskänsla – fast med moderna lägenheter.

Även i trapphusen kommer de anamma det gamla och återskapa en 50-talskänsla med bland annat marmorgolv. – Det kommer bli en hel del roliga armaturer också, säger Markus Höijer, arbetsledare.

Stora balkonger Totalt är det två trapphus och lägenheterna i sin tur är tvåor och treor i olika storlekar.

– Våning ett till fyra är i stort sett lika i båda trapphusen, med få undantag. Det är sju lägenheter på varje plan utom det översta, säger Markus. Ungefär hälften av lägenheterna kommer få balkong som vetter mot innergården. – Det är väldigt stora balkonger, större än normalt. Och då huset inte är gjort för bal-

konger från början har vi byggt en ny stomme, som inte syns, säger Per. Balkongerna ska upp i februari och framöver finns det även planer på att göra kontor av lokalerna vid innergården. – Jag tror att det kommer bli fantastiskt bra, säger Per.

anna nordström

Projekt Drottninggatan 1

vi bygger hyresrätterna TOTALENTREPRENÖR

Det är mycket spännande på gång nu.

Vi utför luftbehandlingsinstallationerna

Vi behöver bli fler - Ring oss!

Karlstad 054-85 30 85 Kil 0554-108 98 • www.flaktteknik.se

054-222280

Projektering El- och Telesystem.

Vi utför elinstallationerna

Pihlgrensgatan 7, 652 25 Karlstad • Tel 010-788 60 00 • www.ebabkonsult.se

Sågverksgatan 31, Karlstad • 054-69 08 50