Page 1

KALENDER

M.M.

mars - maj 2018

extra

MATERIAL tema

uppvaknande 1


Innehåll tema uppvaknande

4

samtal & lärande

10

körer

11

kyrkans förskola

13

barn & ungdom

16

frivillighet & gemenskap

18

program

20

kontakt

36

här finns vi

38

denna kalender är ett urval av Svenska kyrkan Ängelholms verksamheter och församlingsliv, med reservation för ändringar i programmet. Du hittar alltid aktuell information om vad som händer på vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/angelholm. Foton där ej annat anges: jonna axelsson eller pixabay ansvarig utgivare: fredrik höggren, kyrkoherde redaktör: jonna axelsson jonna.axelsson@svenskakyrkan.se tryck: tryckaren engelholm nästa kalender utkommer juni 2018 2


”Ett uppvaknande...” Det var en stjärnklar sommarnatt i skogarna utanför en mellansvensk stad. Militärtjänsten var inne på sin femte vecka, och min första fältövning var snart över. Vi hade legat nedgrävda i värn under natten, förberedda på fientliga anfall. Fortfarande någon timme till gryningen, och jag har nog aldrig frusit så, varken tidigare eller senare. Visst var det sommar, men utrustningen matchade inte sommarnattens kyla. Jag skulle ha gett vad som helst för en kopp kaffe, men vi fick inte elda för att värma vatten. Det hade avslöjat vår position. Någonstans där förstod jag kraften i Psalmistens ord: ”Jag längtar efter Herren, mer än väktarna efter morgonen” (Ps 130:6). Sannerligen, vad en människa kan längta efter morgonen! Så kom den så småningom, gryningen. Jag kunde tända stormköket, värma vatten. Och tillsätta riktigt dåligt, tio år gammalt kaffepulver. Men det blev mitt livs ljuvligaste kaffekopp. Den vände allt. På en minut gick jag från ynklig till urstark. Mitt livs starkaste minne av uppvaknande, i både bildlig och bokstavlig bemärkelse. Nu håller du en lite ny kalender i din hand. Vi har utökat den vanliga delen med redaktionellt material. Tanken är att kalendern också skall bli vår församlingstidning, där du möter medarbetare, artiklar, krönikor, kort om nyheter i församlingen mm utöver kalendariet. Vi hoppas du tycker om det nya formatet. Återkoppla gärna vad du tycker! Maila några rader till vår kommunikatör Jonna på jonna.axelsson@svenskakyrkan.se och berätta. Temat i vårt första nummer är Uppvaknande. Våren är ju för många uppvaknandets tid. I naturen. Och kanske i själen, med solens värmande strålar. Vad är det för dig? Vad har du för uppvaknandeminnen? Välkommen att dela med dig av dina erfarenheter och möta andras i våra verksamheter under våren. Kanske över en kopp kaffe? Fredrik Höggren, Kyrkoherde

8

sida

23

sida

sida

På gång i församlingen

sida

Mariagudstjänst - Gaudia sjunger. Brödförsäljning till Svenska kyrkans internationella arbete

29

Höjalunch - ”Björn Afzelius”

33

Vårsångskväll - Smårebellerna och Duromoll sjunger

3


”Det är fint när våren kommer” 4


När våren väcker oss De flesta av oss blir piggare när våren kommer tillbaks med ljuset som väcker oss från vinterns mörker. För Mats Nilsson, fastighets- och kyrkogårdschef, är våren helt underbar, ett uppvaknande, hans bästa tid. Heliga korsets kapell är lite mystiskt idag med vinden som viner i alla träd. Mats Nilsson träffar jag inomhus och jag kan se träden utanför kontoret medan vi diskuterar uppvaknandet. Ett uppvaknande kan betyda både smått och stort. Det kan handla om allt från att man vaknar upp till att få solen i ögonen, eller att man stannar upp i vardagen och känner en djupare närvaro. Vad är uppvaknandet för dig? - Våren nu när allting har legat stilla. Det är fint när våren kommer. Framförallt tänker jag på påskliljorna. Påskliljor är ofta det första vi sätter på kyrkogården. Det är ett uppvaknande för mig när våren kommer. - På våren märker man att alla kommer ut ur sina iden. Folk kommer till kyrkogården. Nu har det legat i ide sen granrisdekorationerna fram till våren kommer. Då kommer folk till oss igen. Då är det ny start igen.

Det finns mycket längtan kring våren. Vara ute lite mer på kvällarna, komma hem till trädgården, klippa gräset, få följa med sina barn på uteaktiviteter. Det är fotboll och jag älskar det. För då börjar den härliga säsongen att vara ute, säger Mats. Vi är en aktiv familj så det är perfekt. - Det bästa med våren är ljuset. Ljuset tycker jag och att sommaren är på väg och att man har hela den fina tiden framför sig. Hur känns det då att våren är så nära? - Det känns helt underbart, det är helt klart min bästa tid, jag får mer energi i kroppen, blir piggare. Vet inte, det måste ju vara ljuset och att man vet att allting är på gång liksom. Jag är verkligen en vårmänniska. Inte behöver han vänta länge. Vårtecken finns redan i januari, i skrivandets stund. På Heliga korsets kapell har redan krokus och snödroppar setts. Men hur vet man då att man har blivit väckt av vintern? Det är nog när man känner att det är ljust när man åker till jobbet, då har man vaknat upp, säger Mats och skrattar. För det är ju sant, vi vet alla att någon gång, någonstans väcks vi. Av våren, det stora, av allt eller det minsta. 5


SKUGGSÅNG Jag går över järnvägsbron strax innan sju på morgonen på väg från tåget. Staden är på väg att vakna men ännu är det alldeles mörkt. Någonstans i mörkret hörs en rödhakes tickande läte och på andra sidan, längs kanten på ån, smattrar en gärdsmyg. De gör mig sällskap i morgonmörkret. Bägge lätena påminner lite som det låter när man vrider upp ett gammaldags armbandsur inför dagen. Fåglarna finns där men de sjunger inte ännu. Vad man kan längta till våren efter en sådan här regnig vinter! Det finns något som kallas skuggsång. Ett av ornitologins vackraste ord. Du kanske har hört det på vintern. En tyst, försiktig sång inifrån en häck eller buske. Ofta en koltrast. Det är knappt att man hör den. Det är fågeln som övar, det låter som en längtan efter våren. Det är nu fastans tid i väntan på Påskens vår. Det finns också något i oss som ännu är i mörkret, som behöver förlösas. Ylva Eggehorns bön/psalm 717 ”Innan gryningen”: ”Du är den sång om livet som jag glömde, den sanning jag förrådde dag för dag. Jag svek mig själv, den spegel som jag gömde, bär dina bråddjup, dina anletsdrag. Kom närmare, bli kvar hos mig. Det mörknar, och kanske ljusnar det på nytt igen. Ditt liv ska bära mig, jag hör en koltrast som sjunger timmen innan gryningen.” Jag har alltid tänkt mig att den första påskdagens morgon, när kvinnorna var på väg till Jesu grav, var en morgon full av fågelsång. När sedan evighetens påsk gryr över jordens gravar skall den fulla konserten bryta ut. Skuggsången är en försmak.

6

Anders Markehed, komminister


7


PÅ GÅNG kyrkohandboken. Svenska kyrkans nya kyrkohandbok tas i bruk vid pingst 2018. Kyrkohandboken innehåller bland annat ordningarna för gudstjänster och liturgiska böner. Ni kommer troligen inte märka så stor skillnad här i Ängelholms församling eftersom vi under flera år redan varit försöksförsamling för de nu antagna ordningarna. gudstjänstliv. Från andra kvartalet kommer församlingen att göra vissa ändringar i sitt gudstjänstliv. Vi vill nämligen att fler former av gudstjänster skall få plats, samtidigt som vi vill möta församlingens preferenser. Detta kommer framförallt märkas i Rebbelberga och Höja kyrkor. I Rebbelberga kommer vi öka antalet gudstjänster, såväl i traditionella former som mer nytänkande. I Höja kommer antalet minska och samtidigt ändra karaktär. Storhelgerna fortsätter som hittills men i övrigt flyttar vinterhalvårets gudstjänster in i församlingshemmet, och sommarhalvåret kommer kyrkan användas för musikgudstjänster.

8

kyrkfönster. Under vintern och våren 2018 renoveras kyrkfönstren i Ängelholms kyrka. Några åt gången monteras ner, åtgärdas och återsätts sedan. Det kommer vara klart maj 2018. vad har vi för uppgift? Är du nyfiken på församlingens prioriteringar, utmaningar och tankar om sin uppgift och identitet? Läs vår församlingsinstruktion! Du hittar den på www.svenskakyrkan.se/angelholm/om-oss förtroendevalda. Är du nyfiken på vilka som ingår i Ängelholms församlings styrande instanser som kyrkofullmäktige, kyrkoråd m.m? Välkommen till www.svenskakyrkan. se/angelholm/fortroendevalda-i-angelholmsforsamling


VÄLKOMMEN

Tack & hej

Ingrid Häggström började i församlingen som musiker i februari. Ingrid har en bakgrund som sångpedagpog, opera- sångerska, pianist, körledare och kantor innan hon kom till oss. Hon har arbetat många år i Stockholm innan hon för några år sedan kom till Norvästskåne. Ingrid kommer ha särskilt ansvar för musiklivet i Rebbelberga och Höja samt leda körerna Gaudia och Höja Sångare.

Carina Berglund, diakon i församlingen, slutar hos oss i februari och går vidare till nya äventyr utanför församlingen. De senaste åren har ni kunnat se Carina bl a som projektledare för det ESFprojekt, (Europeiska socialfonden), som församlingen är en del av och som innefattar trädgårdsdiakoni och mötesplats. Linn Fasth, diakoniassistent, tar över som projektledare.

Margareta Hugosson hälsas välkommen som diakoniassistent i ESF-projektet. Hon efterträder Linn Fast som nu istället blir projektledare.

Stort lycka till önskar vi er båda i era nya roller, och tack för allt du bidragit med hos oss Carina.

Varmt välkommna till församlingen och lycka till!

9


SAMTAL & LÄRANDE

allt mellan himmel och jord

mässa i Rebbelberga kyrka 18.00. Därefter samtal över en kopp te. Ledare: Britt-Marie Petersson. Tisdagar, se löpande schema.

10

bibelsamtal

På Åvalla församlingsgård 14.00. Torsdagar under våren, se löpande schema. Med Urban Werger.


KÖRER sånglärka? musiken är en källa till glädje och för många en väg in i kyrkan. Tycker du om att sjunga och vill dela glädjen att sjunga tillsammans med andra? Körerna deltar i gudstjänstlivet inom församlingen med sin körsång. Ibland ger de egna konserter, ibland har de gemensamma framföranden. Kontakta ledaren för den kör som du tror passar dig för att anmäla ditt intresse.

duromoll

damkör för alla som tycker om att

sjunga. En blandad, både sakral och profan, repertoar. Tisdagar 18.3020.30 i Ängelholms kyrka. Körledare: Heléne Thomasson.

gaudia

vuxenkör för dig som är 20-50 år med blandad repertoar. Tisdagar 19.00-21.00 på S:t Mikael. Körledare: Ingrid Häggström.

höja sångare

kör för äldre och daglediga sångare. Torsdagar 16.00-18.00 i Ängelholms kyrka. Körledare: Ingrid Häggström.

mikaelikören

blandad vuxenkör. Sjunger allt

från folkmusik till klassiskt. Tisdagar 18.30-20.30 i S:t Mikael. Körledare: Frida Reuter.

11


mixen

s:t mikael vokalensemble

Torsdagar 15.30-16.30 i S:t Mikael. Körledare: Daniel Ramhov.

i sin repertoar. Körledare: Frida Reuter.

pappaorkestern

stjärnfall

musiker och pappa. Vi kompar barnkörerna och övar inför gemensamma projekt. Ledare: Frida Reuter.

ÅK 4-6. Onsdagar 15.30-16.30 i S:t Mikael. Körledare: Daniel Ramhov.

barnkör från 6 år och uppåt.

en orkester för dig som är glad

smårebellerna

projektkör med många genrer

musik- och dramagrupp för dig i

ängelholms oratoriekör

övar i Rebbelberga kyrka onsdagar 15.45-16.30. Körledare: Heléne Thomasson.

blandad vuxenkör. Sjunger större kyrkomusikaliska verk. Medlemskap efter provsjungning. Onsdagar 19.00-21.30 i Ängelholms kyrka. Körledare: Ingrid Larsson Hultkvist.

s:t mikael gospel

ängelholms vokalensemble

för dig som är 5 år och uppåt - vi

en gospelkör med många projekt

på gång - gudstjänster, konserter, resor m.m. Torsdagar 18.30-20.30 i S:t Mikael. Körledare: Frida Reuter.

projektkör. Klassisk körsång med äldre och nyare musik. Medlemskap efter provsjungning. Körledare: Ingrid Larsson Hultkvist.

VISSTE DU ATT... ...nästan 100 000 människor i Sverige sjunger i någon av Svenska kyrkans alla körer?

12


KYRKANS FÖRSKOLA vill du att ditt barn ska bemötas med kärlek och respekt, känna sig unikt och värdefullt, få leka och utveckla sin fantasi i små grupper och dessutom få uppleva kyrkans värdegrund tillsammans med utbildad personal? Då ska du välja Kyrkans förskola! till våra öppna grupper behövs ingen anmälan utan man kommer och går när det passar.

öppettider

här och på nästa sida kan du se kyrkans förskolas öppettider.

öppen förskola Kyrkans öppna förskola är öppen för alla vuxna och barn. Ingen avgift för den öppna förskolan.

åvalla församlingsgård, s. kyrkog. 3 Måndagar och fredagar 08.30-12.00. Samling 10.00. Fika 10.30. Ledare: Annika Ohlsson.

s:t mikael, ishallsv. 10 Måndagar, torsdagar och fredagar 09.00-12.00. Samling 09.45. Fika 10.15. Ledare: Kajsa Starfelt och Helén Eriksson.

höja församlingsgård, vid kyrkan Onsdagar 13.00-16.00. Samling 14.00. Fika 14.30. Ledare: Annika Ohlsson. 13


musikförskolan blå draken Genom sång, dans och rytmik får barnen möjlighet att utveckla sitt språk och självförtroende i liten grupp och leka fram glädjen i musiken. Vi sjunger i kyrkan och på stan och varje termin avslutas med en föreställning för föräldrar. Ledare för gruppen är Daniel Ramhov, musikpedagog och Carina Hellberg, förskollärare.

plats: åvalla församlingsgård, s. kyrkog. 3 Måndagar, torsdagar och fredagar 08.30-12.00. Avgift: 500 kr/ termin. Ledare: Carina Hellberg och Daniel Ramhov.

14

musiklekgrupp Grupp där vi leker och musicerar med sång och rytmik.

plats: åvalla församlingsgård, s. kyrkog. 3 Tisdagar 09.30-11.30. Barn: 1 och 2 år med vuxen. Avgift: 200 kr/termin. Ledare: Daniel Ramhov och Annika Ohlsson.

VISSTE DU ATT... ...det finns en lekhörna i Ängelholms kyrka för alla barn?


babyrytmik Sång och rytmik för barn upp till 1 år.

åvalla församlingsgård, s. kyrkog. 3 Måndagar 13.30-15.00. Ingen avgift. Ledare: Daniel Ramhov och Annika Ohlsson.

babycafé Babycafé är en mötesplats för er med barn upp till 1 år. Ett tillfälle att möta andra föräldrar och utbyta erfarenheter med varandra.

s:t mikael, ishallsv. 10 Tisdagar 09.00-11.00. Ingen avgift. Ledare: Kajsa Starfelt.

öppettider under lovdagar Kyrkans förskola har öppet som vanligt i alla församlingshem mars-maj (1/3 - 1/6) förutom:

v.12 stängt för påskspel. v.13 lov. Under lovet håller vi öppet i:

åvalla församlingsgård Öppen förskola: Måndag 08.30-12.00 Babyrytmik: Måndag 13.30-15.00

s:t mikael

Öppen förskola: Måndag 09.00-12.00 Babycafé: Tisdag 09.00-11.00

för exakta öppettider se vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/angelholm

15


BARN & UNGDOM Vi leker, pratar och umgås. Inga frågor är för stora, inga idéer är för små. Här får alla plats! För aktiviteter under lovet se hemsidan.

s:t mikael (vid ishallen)

arken - åvalla

Ledare: Daniel Ramhov och ”Gusten” Gustafsson.

mix. För dig i åk 3-6.

Onsdagar 14.00-16.30.

Ledare: ”Gusten” Gustafsson.

öppen verksamhet. För dig i FK-6. Tisdagar 14.00-16.00. Fredagar 14.00-16.30.

från 6 år. Torsdagar 13.30-15.30.

kör: mixen.

För dig i förskolan upp till åk 4. Torsdagar 15.30-16.30. Ledare: Daniel Ramhov.

Ledare: Pär Gustafsson och Daniel Ramhov.

musik- och dramagrupp: stjärnfall. För dig i åk 4-6.

kyrkans unga. För dig i åk 9 och

Ledare: Daniel Ramhov.

uppåt. Onsdagar 18.30-21.00 och en fredag i månaden. Se hemsida för mer information.

Ledare: Pär Gustafsson.

rebbelberga kyrka kör: smårebellerna. För dig som är 5 år och uppåt. Onsdagar 15.45-16.30.

Ledare: Heléne Thomasson.

16

änglamix – nystartad grupp

Onsdagar 15.30-16.30.

höja - församlingsgården knattar. För dig i FK-3. Måndagar 13.30-16.30.

Ledare: Bodil Wiktorsson Bengtsson och Pär Gustafsson.

mix. För dig i åk 3-6. Tisdagar kl. 14.30-16.30.

Ledare: Bodil Wiktorsson Bengtsson och ”Gusten” Gustafsson.


foto: therèse andrée kjellström

17


FRIVILLIGHET & GEMENSKAP det ideella engagemanget är ett

givande, men även något som kan ge väldigt mycket tillbaka. Svenska kyrkan erbjuder många mötesplatser och möjligheter att umgås och engagera sig ideellt. foto: mats a sverker; /ikon

föreningen s:t mikael

föreningen s:t mikael är en förening för dig som vill vara med och stötta arbetet i kyrkan S:t Mikael. Du får möjlighet att påverka vad som händer i kyrkan, du får många vänner, du blir en del av något stort och får känna gemenskap. S:t Mikael är ansluten till EFS, en missionsrörelse inom Svenska kyrkan med målsättning att skapa ett stort engagemang av lekmän. Webbplats: www.stmikael.se Ordförande: Anna Johansson.

18

kyrkgrupper

kyrkgrupperna kring församlingens kyrkor verkar som resurs för gudstjänst- och församlingslivet. Kontakta församlingsexpeditionen för att få reda på mer om kyrkgruppernas arbete.


öppet hus

internationella gruppen

09.30 på Åvalla församlingsgård. Vi samtalar, dricker en enkel kopp kaffe, ibland med något tema eller med någon gäst. Kaffe/te + macka: 30 kr. Kontakt: Lise-Lott Hjorth, 0431-43 75 33.

med frågor som rör Svenska kyrkans internationella arbete. Kontakt: Marianne Bengtsson, 0431-43 75 51.

öppen verksamhet på fredagar från

kaffehörnan

gemenskap där vi fikar, samtalar och umgås. För alla åldrar. Lekrummen står öppna. Avslutning i kyrkan.

internationella gruppen jobbar

stickkontakten

på åvalla. Vi stickar handarbeten till välgörande ändamål och fikar tillsammans. Kontakt: Yvonne Nyström, 0431-884 60.

Måndagar varannan vecka 14.00.

Onsdagar jämna veckor i S:t Mikael 14.00.

höja syförening

arbetsgemenskap i höja. Du är välkommen även om du inte önskar handarbeta. 17.00-19.30 i Höja församlingsgård. Kontakt: Annika Brunkestam Waak, 0431-43 75 54. Ca varannan onsdag i Höja församlingsgård.

höja trivselgrupp

vi håller i Höjaträffarna m.m.

Kontakt: Annika Brunkestam Waak, 0431-43 75 54.

VISSTE DU ATT... ...många av våra program och verksamheter genomförs tillsammans med

19


20


TORSDAG 1 MARS

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i Ängelholms kyrka.

FREDAG 2 MARS

öppet hus. Åvalla

församlingsgård 09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth.

LÖRDAG 3 MARS

lördagsmusik. Ängelholms kyrka

12.00. ”Med sikte på Sydafrika”. Petri Sångare från Malmö sjunger musik av J. Ryelandt, Mark Kilsotfte, Heinrich Schütz och James MacMillan.

SÖNDAG 4 MARS 3:e söndagen i fastan högmässa. S:t Mikael 10.00. S:t Mikael Gospel med komp medverkar. Söndagshörnan för barn. Sofie Kuchler Lundström. högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Britt-Marie Petersson. högmässa. Rebbelberga kyrka 11.00. Lise-Lott Hjorth.

mars

MARS

TISDAG 6 MARS

laudes. Ängelholms kyrka 08.30. Morgonbön i klostertradition. höjaträff. Höja församlingsgård 14.00. ”25-års tid som kyrkvaktmästare i Höja”. Johnny Lindqvist berättar minnen som både innehåller glädje, sorg och spänning. Anna-Stina Orsmark läser dikter av sin mor Millan Orsmark. Kaffeservering 30 kr. Andakt. Kostnadsfri kyrkbil genom taxi 171 70. livskvalité. Åvalla församlingsgård 18.30. ”Från 147 kg och deprimerad till Gudinna”. En föreläsning som handlar om personlig utveckling där jag själv är ansvarig över mitt välmående och mitt liv, med Jenny Molin. Måltid serveras. Anmälan mellan 19/2-2/3 tel 43 75 00 alt hemsidan. Kostnad 100 kr/person. Begränsat antal platser.

ONSDAG 7 MARS

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Britt-Marie Petersson. kaffehörnan. S:t Mikael 14-16.00. studiecirkel vårt ansvar i skapelsen. S:t Mikael 18.30.

21


TORSDAG 8 MARS

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i Ängelholms kyrka. Med Martin Lönnebos ”Hjärtats sånger”.

teckenspråkstolkad musikgudstjänst på internationella kvinnodagen.

S:t Mikael 18.00. Keramiker Emma Bengtsson och solister medverkar. Efteråt samtal, ost och kex.

FREDAG 9 MARS

en galen festkväll - insamling till projektet ”förhindra våld mot kvinnor i indien”. Åvalla församlingsgård 18.00. Middag med trerätters. Underhållning av personal, lotterier och auktion. Kostnad 200 kr. Biljetter köps på Åvallas expedition senast 5/3. Öppet vardagar 10-12 och 13-15. Begränsat antal platser.

SÖNDAG 11 MARS midfastosöndagen gudstjänst. S:t Mikael 10.00. Söndagshörnan för barn. Anders Markehed. högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Therèse Andrée Kjellström. ”livat på landet ”. Höja församlingsgård 14.00. Gudstjänst, kakbuffé och program. Smårebellerna sjunger under ledning av Heléne Thomasson. Höja kyrkliga syförening ordnar tombola till förmån för årets fasteaktion. Kakbuffé. Kostnadsfri kyrkbil genom taxi 171 70. Britt-Marie Petersson.

MÅNDAG 12 MARS stickkontakten. Åvalla församlingsgård 14.00.

TISDAG 13 MARS laudes. Ängelholms kyrka 08.30.

LÖRDAG 10 MARS

Morgonbön i klostertradition

kyrka 12.00. ”333-årsjubileum på Marimba”. Johan Bridger spelar Bach.

Rebbelberga kyrka 18.00. Mässa därefter samtal över en kopp te. Britt-Marie Petersson.

lördagsmusik. Ängelholms

allt mellan himmel och jord.

afternoon tea med dans.

Åvalla församlingsgård 14.00. Haroon Johansson spelar upp till te-dans. Kostnad 50 kr.

22


SÖNDAG 18 MARS

TORSDAG 15 MARS

09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth.

jungfru marie bebådelsedag familjemässa. Ängelholms kyrka 11.00. Blå Draken, Musiklek och Öppna förskolan medverkar. Fredrik Höggren. mariagudstjänst. Rebbelberga kyrka 14.00. Gaudia sjunger under ledning av Ingrid Häggström. Kyrkgryppen medverkar. Kaffe serveras efter gudstjänsten och det är brödförsäljning till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. Britt-Marie Petersson. musikgudstjänst. S:t Mikael 18.00. S:t Mikael Vokalensemble sjunger Mariasånger. Britt-Marie Petersson.

LÖRDAG 17 MARS

TISDAG 20 MARS

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Sofie Kuchler Lundström. höja syförening. Höja församlingsgård 17-19.30. bön. S:t Mikael 17.45. sinnesromässa. S:t Mikael 18.30. Sofie Kuchler Lundström. morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i Ängelholms kyrka.

FREDAG 16 MARS

öppet hus. Åvalla församlingsgård

lördagsmusik. Ängelholms kyrka

12.00. ”In the Peaceful Shade”. Ensemblen La Bellezza della Musica framför musik från renässans och barock.

december mars

ONSDAG 14 MARS

laudes. Ängelholms kyrka 08.30. Morgonbön i klostertradition. höjalunch. Höja församlingsgård 12.00. Möt Ingrid Häggström, ny kyrkomusiker i församlingen. Kostnad 70 kr. Anmälan senast 15/3 tel 43 75 00 alt via hemsidan. Kostnadsfri kyrkbil via taxi 171 70.

23


ONSDAG 21 MARS

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Fredrik Höggren. kaffehörnan. S:t Mikael 14-16.00. studiecirkel vårt ansvar i skapelsen. S:t Mikael 18.30.

TORSDAG 22 MARS

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i

Ängelholms kyrka. Med Martin Lönnebos ”Hjärtats sånger”. bibelsamtal. Åvalla församlingsgård 14.00. Urban Werger. påskspel. Ängelholms kyrka 18.00. Förskolans årliga musikaliska påskspel. Du kan också se påskspelet i våra kyrkor under förmiddagar denna vecka. Se vår hemsida för tider och platser.

FREDAG 23 MARS

öppet hus. Åvalla församlingsgård 09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth.

LÖRDAG 24 MARS

lördagsmusik. Ängelholms

kyrka 12.00. ”Herzlich tut mich verlangen”. Ingrid Larsson Hultkvist spelar passionsmusik för orgel.

24


palmsöndagen

familjemässa. S:t Mikael 10.00.

”Hallaballou-mässa”. Mixen och Stjärnfall sjunger. Sofie Kuchler Lundström. högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Lise-Lott Hjorth. kvällsgudstjänst. Rebbelberga kyrka 18.00. Lise-Lott Hjorth.

MÅNDAG 26 MARS stickkontakten. Åvalla församlingsgård 14.00.

TISDAG 27 MARS

laudes. Ängelholms kyrka 08.30. Morgonbön i klostertradition. påsklunch. Åvalla församlingsgård 12.00. Program och andakt. Kostnad 70 kr. Anmälan senast 22/3 tel 43 75 00 alt via hemsidan. allt mellan himmel och jord. Rebbelberga kyrka 18.00. Mässa därefter samtal över en kopp te. Britt-Marie Petersson.

ONSDAG 28 MARS

mässa. Ängelholms kyrka 08.30.

Sofie Kuchler Lundström. höja syförening. Höja församlingsgård 17-19.30.

december mars

SÖNDAG 25 MARS

TORSDAG 29 MARS

skärtorsdagen högmässa. Ängelholms kyrka 18.00. Anders Markehed. mässa. Höja kyrka 18.00. Britt-Marie Petersson. mässa. Rebbelberga kyrka 19.30. Britt-Marie Petersson. skärtorsdagsmässa. S:t Mikael 20.00. Frida Reuter, sång. Sofie Kuchler Lundström.

FREDAG 30 MARS långfredagen

gudstjänst. S:t Mikael 09.00. Therèse Andrée Kjellström. gudstjänst. Ängelholms kyrka kyrka 12.00. Chorus 8 medverkar. Therèse Andrée Kjellström. meditation vid korset.

Rebbelberga kyrka 15.00. Britt-Marie Petersson. gudstjänst. Höja kyrka 18.00. Britt-Marie Petersson.

LÖRDAG 31 MARS påskafton

påsknattsmässa. Ängelholms kyrka 23.30. Björn Haraldsson, trumpet. Therèse Andrée Kjellström.

25


APRIL SÖNDAG 1 APRIL påskdagen

påskdagsgudstjänst för alla. S:t

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Therèse Andrée Kjellström. kaffehörnan. S:t Mikael 14-16.00 studiecirkel vårt ansvar i skapelsen. S:t Mikael 18.30.

TORSDAG 5 APRIL

Mikael 10.00. Mikaelikören sjunger. Sofie Kuchler Lundström. högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Ängelholms Oratoriekör medverkar. Britt-Marie Petersson. högmässa. Höja kyrka 11.00. Höja sångare och Gaudia. Stig Fogh Andersen, tenor. Anders Markehed. högmässa. Rebbelberga kyrka 11.00. Duromoll sjunger. Christer Andreasson, trumpet. Lise-Lott Hjorth.

09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth. vardagsgudstjänst. S:t Mikael 09.45. Lunch. Anmälan till Kerstin 0431-43 75 84.

MÅNDAG 2 APRIL

SÖNDAG 8 APRIL

annandag påsk

emmausmässa. Rebbelberga kyrka 18.00. Therèse Andrée Kjellström.

TISDAG 3 APRIL laudes. Ängelholms kyrka 08.30. Morgonbön i klostertradition. höjaträff. Höja församlingsgård 14.00. Program och andakt. Kaffeservering 30 kr. Kostnadsfri kyrkbil genom taxi 171 70. 26

ONSDAG 4 APRIL

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i Ängelholms kyrka.

FREDAG 6 APRIL öppet hus. Åvalla församlingsgård

2:a i påsktiden högmässa. S:t Mikael 10.00. Söndagshörnan för barn. Fredrik Höggren. gudstjänst. Ängelholms kyrka 11.00. Duett med Ingrid Pommer Brorson och Heléne Thomasson. Lise-Lott Hjorth. gudstjänst. Rebbelberga kyrka 18.00. Duett med Ingrid Pommer Brorson och Heléne Thomasson. Lise-Lott Hjorth.


april

27


MÅNDAG 9 APRIL stickkontakten. Åvalla församlingsgård 14.00.

TISDAG 10 APRIL

laudes. Ängelholms kyrka 08.30. Morgonbön i klostertradition. allt mellan himmel och jord.

Rebbelberga kyrka 18.00. Mässa därefter samtal över en kopp te. Britt-Marie Petersson. livskvalité. Åvalla församlingsgård 18.30. ”Hellre mållös än drömlös, Christer Paulsson från bonde till……..”. Vi får följa Christer Paulsson en mångsysslare bl.a startade han upp Kullaflyg, är fd VD för Sverigeflyg, och sedan våren 2008 sitter han som representant i ledningsgruppen för Turism och service. Christer och hans fru driver också Paulssons gård och turistbolag med pensionat Strandgården i Mölle. Christer är även ordförande i Foodevolution, en förening som har visionen att höja lägsta nivån av måltidsupplevelsen i Nordvästra Skåne. Måltid serveras. Anmälan mellan den 26/3-6/4 tel 43 75 00 alt via hemsidan. Kostnad 100 kr/ person. Begränsat antal platser.

28

ONSDAG 11 APRIL

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Anders Markehed. höja syförening. Höja församlingsgård 17-19.30. bön. S:t Mikael 17.45 sinnesromässa. S:t Mikael 18.30. Sofie Kuchler Lundström.

TORSDAG 12 APRIL morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i

Ängelholms kyrka. Med Martin Lönnebos ”Hjärtats sånger”. åvallalunch. Åvalla församlingsgård 12.30. Program och andakt. Kostnad 70 kr. Anmälan senast 9/4 tel 43 75 00 alt via hemsidan.

VISSTE DU ATT... ...det vanligtvis bjuds på kyrkkaffe efter gudstjänsterna i våra kyrkor?


FREDAG 13 APRIL öppet hus. Åvalla församlingsgård 09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth.

SÖNDAG 15 APRIL

TISDAG 17 APRIL

laudes. Ängelholms kyrka 08.30.

Morgonbön i klostertradition. babysång. S:t Mikael 09.45. höjalunch. Höja församlingsgård 12.00. ”Björn Afzelius”. Program med Peter Eriksson på gitarr och Annika Brunkestam Waak. Kostnad 70 kr. Höja församlingsgård. Anmälan senast 12/4 tel 43 75 00. Kostnadsfri kyrkbil genom taxi.

ONSDAG 18 APRIL

mässa. Ängelholms kyrka 08.30.

Lise-Lott Hjorth. kaffehörnan. S:t Mikael 14-16.00.

studiecirkel vårt ansvar i skapelsen. S:t Mikael 18.30.

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i

Ängelholms kyrka. bibelsamtal. Åvalla församlingsgård 14.00. Urban Werger.

april

3:e i påsktiden gudstjänst. S:t Mikael 10.00. Lise-Lott Hjorth. högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Therèse Andrée Kjellström. musikmässa. Höja kyrka 18.00. Kostnadsfri kyrkbil genom taxi 171 70. Lise-Lott Hjorth.

TORSDAG 19 APRIL

FREDAG 20 APRIL

öppet hus. Åvalla församlingsgård

09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth. after work. S:t Mikael 17.00. Mat, mys, kreativitet och andakt - för alla åldrar och alla är välkomna!

LÖRDAG 21 APRIL

vårkonsert. Ängelholms kyrka 12.00. ”Den blomstertid nu kommer”. Vårkonsert med Ängelholms Oratoriekör.

SÖNDAG 22 APRIL 4:e i påsktiden

familjegudstjänst. S:t Mikael 10.00. ”Jag går på livets väg”. Mixen och Stjärnfall medverkar. Sofie Kuchler Lundström. högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Anders Markehed. kvällsgudstjänst. Rebbelberga kyrka 18.00. Sofie Kuchler Lundström.

29


MÅNDAG 23 APRIL

FREDAG 27 APRIL

församlingsgård 14.00.

09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth.

stickkontakten. Åvalla

TISDAG 24 APRIL

laudes. Ängelholms kyrka 08.30.

Morgonbön i klostertradition.

allt mellan himmel och jord. Rebbelberga kyrka 18.00. Mässa därefter samtal över en kopp te. Britt-Marie Petersson.

ONSDAG 25 APRIL

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Sofie Kuchler Lundström. kaffehörnan. S:t Mikael 14-16.00. höja syförening. Höja församlingsgård 17-19.30. bön. S:t Mikael 17.45. sinnesromässa. S:t Mikael 18.30. Sofie Kuchler Lundström.

TORSDAG 26 APRIL

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i

Ängelholms kyrka. Med Martin Lönnebos ”Hjärtats sånger”.

30

öppet hus. Åvalla församlingsgård

SÖNDAG 29 APRIL 5:e i påsktiden

familjemässa. Ängelholms kyrka

11.00. Smårebellerna och Blå Draken medverkar. Anders Markehed. mässa. Rebbelberga kyrka 11.00. Fredrik Höggren. gospelmässa. S:t Mikael 18.00. ”Take me to the cross”. S:t Mikael Gospel och Rydebäck Gospel med komp. Fredrik Höggren.

VISSTE DU ATT... ...du kan boka avgiftsfri kyrkbil till gudstjänsterna i Ängelholms församling genom att ringa taxi på tel 171 70?


april 31


32


MAJ ONSDAG 2 MAJ

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Fredrik Höggren. kaffehörnan + utflykt. S:t Mikael 14.00.

forts. söndag 6 maj högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Lise-Lott Hjorth. kvällsmässa. Rebbelberga kyrka 18.00. Lise-Lott Hjorth.

MÅNDAG 7 MAJ

mässa. Ängelholms kyrka 18.00. Gisela Pernrup, kontraktsprost m.fl.

höja syförening. Höja församlingsgård 17-19.30.

TISDAG 8 MAJ

TORSDAG 3 MAJ

Morgonbön i klostertradition. vårsångskväll. Rebbelberga kyrka 18.30. Smårebellerna och DuroMoll sjunger. Britt-Marie Petersson.

Ängelholms kyrka. Med Martin Lönnebos ”Hjärtats sånger”. vårlunch. Åvalla församlingsgård 12.30. Program och andakt. Kostnad 70 kr. Anmälan senast 27/4 tel 43 75 00.

ONSDAG 9 MAJ

FREDAG 4 MAJ

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Therèse Andrée Kjellström. bön. S:t Mikael 17.45. sinnesromässa. S:t Mikael 18.30. Sofie Kuchler Lundström.

09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth.

kristi himmelsfärdsdag

öppet hus. Åvalla församlingsgård

SÖNDAG 6 MAJ bönsöndagen

gudstjänst. S:t Mikael 10.00.

Söndagshörna för barn. S:t Mikael Vokalensemble sjunger. Therèse Andrée Kjellström.

TORSDAG 10 MAJ gökotta vid höja prästgård.

08.00. Skånska husarsextetten medverkar. Förtäring 50 kr. Vid regn vid församlingsgården. Fredrik Höggren. högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Fredrik Höggren. 33

maj

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i

laudes. Ängelholms kyrka 08.30.


SÖNDAG 13 MAJ söndagen före pingst högmässa. S:t Mikael 10.00. Söndagshörnan för barn. Sofie Kuchler Lundström. gudstjänst. Ängelholms kyrka 11.00. DuroMoll sjunger. Anders Markehed. kvällsgudstjänst. Rebbelberga kyrka 18.00. Sofie Kuchler Lundström.

öppet hus. Åvalla församlingsgård

TISDAG 15 MAJ

SÖNDAG 20 MAJ

laudes. Ängelholms kyrka 08.30.

Morgonbön i klostertradition. babysång. S:t Mikael 09.45.

ONSDAG 16 MAJ

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Anders Markehed.

TORSDAG 17 MAJ

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i

Ängelholms kyrka. vårsångskväll. Höja församlingsgård 19.00. Höja Sångare och Gaudia medverkar. Mingeltallrik 50 kr.

34

FREDAG 18 MAJ

09.30-11.30. Lise-Lott Hjorth.

vardagsgudstjänst med lunch. S:t Mikael 10.45. Anmälan till Kerstin 0431-43 75 84.

LÖRDAG 19 MAJ

lördagsmusik. Ängelholms kyrka

12.00. ”Vivaldis Gloria”. Ensemble 1600 från Kulturskolan framför ett barockens älsklingsverk.

pingstdagen

gudstjänst. S:t Mikael 10.00. Sofie Kuchler Lundström. S:t Mikael Gospel, Mixen och Stjärnfall medverkar. Efter gudstjänsten vårfest och grillning! högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Ensemble ur Ängelholms Oratoriekör. Lise-Lott Hjorth. folkmusikmässa. Höja kyrka 18.00. ”I välsignan och fröjd”. Höja Sångare, Gaudia och musiker medverkar under ledning av Ingrid Häggström. Lise-Lott Hjorth.


TISDAG 22 MAJ

SÖNDAG 27 MAJ

ONSDAG 23 MAJ

helige trefaldighets dag högmässa. Ängelholms kyrka 11.00. Britt-Marie Petersson. gudstjänst. Rebbelberga kyrka 11.00. Therèse Andrée Kjellström. musikmässa. S:t Mikael 18.00. ”Guds andedräkt”. Mässa i irländsk folkton. Mikaelikören med instrumentalister. Therèse Andrée Kjellström.

laudes. Ängelholms kyrka 08.30. Morgonbön i klostertradition. halvdagsutfärd. Anmälan mellan 23/4-16/5 tel 43 75 00. Begränsat antal platser.

TORSDAG 24 MAJ

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i

Ängelholms kyrka. Med Martin Lönnebos ”Hjärtats sånger”.

TISDAG 29 MAJ

laudes. Ängelholms kyrka 08.30.

maj

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Lise-Lott Hjorth. musikcafé. S:t Mikael 14.00. Kullabygdens RPG underhåller med sång och musik under ledning av Lars Hellberg. bön. S:t Mikael 17.45. sinnesromässa. S:t Mikael 18.30. Sofie Kuchler Lundström.

Morgonbön i klostertradition.

80-årskalas. Åvalla

församlingsgård 14.00. Endast inbjudna.

ONSDAG 30 MAJ

mässa. Ängelholms kyrka 08.30. Britt-Marie Petersson.

TORSDAG 31 MAJ

morgonbön. S:t Mikael 08.30. 12:12. 12 minuters stillhet i Ängelholms kyrka.

35


KONTAKT präster

diakoni

fredrik höggren - kyrkoherde

marianne bengtsson - chef diakoni

lise-lott hjorth - präst

christian senniksen - diakon

0431-43 75 31 fredrik.hoggren@svenskakyrkan.se

0431-43 75 51 marianne.bengtsson@svenskakyrkan.se

0431-43 75 33 lise-lott.hjort@svenskakyrkan.se

0431-43 75 55 christian.senniksen@svenskakyrkan.se

therèse andrée kjellström - präst

0431-43 75 17 linn.fasth@svenskakyrkan.se

0431-43 75 36 therese.andree.kjellstrom@svenskakyrkan.se

sofie kuchler lundström - präst 0431-43 75 35 sofie.k.lundstrom@svenskakyrkan.se

anders markehed - präst

0431-43 75 34 anders.markehed@svenskakyrkan.se

britt-marie petersson - präst

0431-43 75 32 britt-marie.i.petersson@svenskakyrkan.se

församlingsvärdinnor

ingrid pommer brorson - åvalla 0431-43 75 83 ingrid.pommer.brorson@svenskakyrkan.se

kerstin sandberg - s:t mikael 0431-43 75 84 kerstin.sandberg@svenskakyrkan.se

sofia thorén - höja

0431-43 75 82 sofia.thoren@svenskakyrkan.se

linn fasth - projektledare annika agnefjäll - diakoniassistent 0431-43 75 37 annika.agnefjäll@svenskakyrkan.se

annika brunkestam waak - diakoniassistent 0431-43 75 54 annika.brunkestam-waak@svenskakyrkan.se

margareta hugosson - diakoniassistent 0431-43 75 73 margareta.hugosson@svenskakyrkan.se

musiker

ingrid häggström - kyrkomusiker 0431-43 75 44 ingrid.haggstrom@svenskakyrkan.se

ingrid larsson hultkvist - kyrkomusiker 0431-43 75 41 ingrid.larsson-hultkvist@svenskakyrkan.se

heléne thomasson - kyrkomusiker 0431-43 75 43 helene.thomasson@svenskakyrkan.se

frida reuter - kyrkomusiker 0431-43 75 42 frida.reuter@svenskakyrkan.se

36


undervisning

carina hellberg - chef undervisning

mats ”gusten” gustafsson - församlingspedagog

helén eriksson - förskollärare

marie kilander - församlingspedagog

kajsa starfelt - förskollärare

bodil wiktorsson bengtsson - församlingspedagog

annika ohlsson - barnskötare

pär gustafsson - fritidsledare

0431-43 75 71 carina.hellberg@svenskakyrkan.se

0431-43 75 75 helen.e.eriksson@svenskakyrkan.se 0431-43 75 74 kajsa.starfelt@svenskakyrkan.se

0431-43 75 76 annika.e.ohlsson@svenskakyrkan.se

0431-43 75 63 mats.gustavsson@svenskakyrkan.se 0431-43 75 61 marie.kilander@svenskakyrkan.se

0431-43 75 62 bodil.wiktorsson.bengtsson@svenskakyrkan.se 0431-43 75 65 par.gustavsson@svenskakyrkan.se

daniel ramhov - musikpedagog 0431-43 75 72 daniel.ramhov@svenskakyrkan.se

församlingsexpeditionen åvalla ligger på Södra Kyrkogatan

ängelholms kyrkogårdsförvaltning är

belägen vid Ängelholms kyrkogård och Heliga korsets kapell. Hit vänder du dig om du har frågor om bl. a gravvård/gravstenar, gravrätt, gravrättsinnehavare och gravskötsel. Expeditionen är öppen vardagar 10.00-12.00.

Besöksadress: Södra Kyrkogatan 3 Box 1079, 262 21 Ängelholm Tel: 0431-43 75 00 Fax: 0431-833 40 Expedition - växel vard. 09.00-15.00 angelholm.forsamling@svenskakyrkan.se www.svenskakyrkan.se/angelholm

Besöksadress: Storgatan 127A Box 1079, 262 21 Ängelholm Tel: 0431-43 76 50 Fax: 0431-803 50

lennart johansson - kanslichef

mats nilsson - fastighets- och kyrkogårdschef

0431-43 75 11 lennart.c.johansson@svenskakyrkan.se

0431-43 76 51 mats.e.nilsson@svenskakyrkan.se

37

kontakt

3. Hit vänder du dig om du undrar över medlemskap, samtal, dop, konfirmation, vigsel, informationsmaterial eller har andra frågor som rör Svenska kyrkan. Expeditionen är öppen för besök vardagar 10.00-12.00.


HÄR FINNS VI s:t mikael

Ishallsvägen 10

4

heliga korsets kapell Kapellgatan

7

2

ängelholms kyrka Järnvägsgatan

5

rebbelberga kyrka Munka Ljungbyvägen

38

åvalla församlingsgård Södra kyrkogatan 3

6

höja kyrka

Höja kyrkväg

8

höja församlingsgård sjukhuskyrkan Höja kyrkväg

3

(På Ängelholms sjukhus)

karta: ängelholms kommun

1


sv ad Fäl

Kägl

eån

äg en Idrottsplats

Asp

ge

n

Osbyholm en äg Ekv

Lö nn

äg nv Gra

Errarps skola

en

vä ge n

T

e Vid

Bjä

Dalvägen

vä lls ha Val

ge

Rö ss jöh o

Östra Kvarn

ge n

alväg Centr

ägen Rosenv

re

en

Åkerö torget

Åkeröv

s

vä ge n

sväg Mos

ni Ten

Vattenverk

ps

bya

tsv

en

Tåstarps ängaväg

Prästängens na

gen

n

en

gatan

H alla nd sg ata n

jutg

ne

rg

Hjälm g

Sleip

Loke gata n

äg en

nd sg ata n

Åg år dsv

nn an vin dsg ata n

No

rd an vi

Su

ata n sg Bri

Munka-Ljungby bäcken

ka ga tan

atan

ga tan Grä ns

d gr

än

v

gu bb sv rd Jo

Karpgatan

n de

Rön ne

å

gata n

lopp Ga

elg

Ängelholms ridanläggning

Kattarumpan

an at

ja

by av äg

Jägersberg

Höj al

80

sväg en

Församlingsgård

bod

Trafikplats Höja

Höja

Rönne

Alm

en reba ck

Höja kyrka

Höja

Bibliotek

ka

avä

gen

Hö ja

g

Kloc

17

g

väg

Pilda mm

7 6 39

n ata

kyrk vä

Utm

nke

lg

iden

Bollplaner

Brödagården

Ellenberg avägen

an at

de rg

Hin

KRONESLÄTT

JÄGERSBERG

Kroneslätt

n ata sg

Helsingborgsv

Munka-Ljungbybäcken

n ata an vin dsg Öst

d

Ko rpgr än

tare g Bo ndeg

Skörpingev

Lö kg ata n

sle ård

nn yg ata n

Tag

Skörpinge väg

Tåstarpsvägen

Sp

vin dsg ata n Vä st an

n N yh em sb ro

Tra nst

Andg r

Tä rngr gr

Bor gm äs

Kru sb ärs

Plan terin gs vä ge n

gen Kar lavä n ge

ag avä

H

n ge Kn u

ts

Flintvägen

Ko pp arb erg sg ata n

sborg sgata n

Karlslu ndsg

Nor regå rdsg atan

Brynjeg

Sköldg

gatan

Bragegatan

Kyrkstigen

de O

ata n väg

II:s

ås

ian

II:s Krist ian

Ås bo ga tan

llg Lame

Bäc

sver ksga tan

torgs gata n Ny

Sa ndvå ngsg

bro Krist

M

jeg

Storgata n

bro XV :s arl C

olm sväg en

väge n

Södra

Rose nh

Plo gvä ge n

Po

tan

Metallgatan

Ho vg ata n

rga

an lgat de Sa

ägen

Älv

Ga mla väge eto n rpsv ägen Ma rgret

sg ata n

Iris ga ta n

Be lli

Fasa ngat an

Ös

tan

rkga

tra Väs

Sm ed

husg

Ö Kyr

Tings

Ga

terga tan

strup Tå

Pro men ad

sg

en n kogata V Kyr

n

ta re va Gar

Brocks g

Sve n

N So cker bru ksg

kog

gatan Strand

eh ög sg ata n

Esp

en Ytt ers tig

Freja

ng a ga tan

Polis gatan

Arbing atan

Indu striga tan

n ta ga rs jö te Väs

n

gatan KuFsk ux ga ta n

Tö ltg ata n

Ski mm elga ta n

sy Dres

Kulltorp

vä g

1701 allmän väg kin ge ga ta n

Allé gat an

Ble

en

Esp eh ög sg ata

n sg ng

tan lsga

ge n

ata

an at tsg ro

Maskrosgatan Tistelgatan

Ku

gatan

Höja landsvä

107

å nne Rö

ge

ck Kvi

Bäckagården

ås Vildg

Blä

Ku lla vä

Ågård

Rönnesfält

EFS-kyrkan

å

g ös

g vä

Skyttelokal Brottarlokal

Lindab Arena

nne Rö

E6

Sik ga ta n

ta ga

ils fN Elo

n

lsvä ge n

tan

ark sv äg en

Kryddgatan

G

n

Travga

Ish alls vä ge n

Mejramst

tfå

n

Korianderst as

Flyt

ga ta

Akk

ta ga

Ko rn

n Myntastige äg en

öfs

an

nd tgrä Mör

Gåsahalsens koloniområde

sv

rl ge La

ata eg

Styrkelokal

Gripenhallen

Stålagården

E 20

a

atan illg

at

Skö rp abä ck

ns so

lg

eg

Rittalgatan

å

LUDVIGASKOG

Bä ck ada

n ge Bä vä lgg alm M

SÖDRA INDUSTRIOMRÅDET

atan

v

lm Se

g

Framtidsg

Nyhemsskolan

rs bä Vin

ers olg

Åkerslund

ränd

H

Nils

jg ata

se

1

e

en led

en

Jö ns

mom Ka

85

rrg bo

Nils

Lilj

SKÖRPINGE en

Exportgatan

Hedäng

Ängarna

NYHEM

on

SKÖRPABÄCKEN

Näs

17

ka br

Nyhemshallen

Bollplan

väg Östra

atan

Ba

äg nv

ön n

Dragonst

Skä

g

Ab Bäc

n

v

g vä

R

ränd Ålag

BÄCKADAL

eg

FRIDHEM

de rg atan

tan

Rikets sal

rs llé

lans

stga

n ta

Tro

ar kför Lo

Häl

Åkerslundsgatan

ev äg en

Tim ote

n

sgatan

ms Nyhe

ga ks Fric

Yrv äd ers st ige n

Stormgatan

ta re ga ta n

väg 107

sh öv ding

v

n

n Sandväge

Övningsbana Golf

Sankt Mikaels kyrka

ga ta n

Energigatan

Fjärrvärmeverk

Villanskolan

tan

Koppargatan

n

äs

Bollplan

Prä

Transportgatan

nd

g

Höj av äg en

Stefans

atan

ata arng Kv

tan

rgg To

ga

pps

insg St

ga

Anemonstigen

ans

arvg r

Importgatan

Åkerslundsbron

NYA KUNGSGÅRDEN

sg

er gs ga tan

Sta llg ata

VILLAN

da

ke

atan sg

rm

atan

Fa

Lilla

La

Hyacintstigen

Koloniområde Fritiden Sp alje Mistelstigen st ige n

Asterstigen

Floxstigen

äge n

R åg ån gsg ata

n

ata

n

Ekl un

Södra planteringen

Bronsgatan

Blåklockestigen

Be te sg ata

Slå tte rg

ga tan

Vallörtstigen

Konvaljstigen

Skö rd eg ata

tors

ngs

Kal lenb

ag atan

Pionstigen

n

Sp

Du vgr av ån gs g

atan

Vill

Idrottsplats

Lavendelstigen

n

R åg ga ta n

ata SÖDRA UTMARKEN n

psv

fte sg ata

Od alg ata n

Äng

Klippanvägen

ta n

väg 13

Körvelst

Dok

lsg stäl

atan

Ski n

Bo

ltg

M ajs ga ta

ata n

n

ÄNGAVÅNGEN

Teg elm

Willan

Nypo ng

tan ga us

Lju ng g Vä nd Ko ga lo nig ta n ata n

Tiv olig a Södra Utmarkens skola tan

tan ga åkra nd Sa

EPADALEN

Bibliotek

Ha vr eg ata

atan

Näm nd em an sg

Nyhem

Ambulans Brandstation

Tegelbruksparken

an Sk

Sjöh

he Frid

msg

sbro

Råd man

Åsboskolan

tan

vägen

Stadshus

Sjukhus

Södra sjukhuset

ng

John Bauer-gymnasiet Lagm

ruksga

ar Hamm

To rd ön sg ata n

rgr

Högskolan ÄHU

Ejd ergr Stor ÄHU kgr

Tullportsplatsen

8

Solängen

Rönnekyrkan Än ga vå

r

ga

Munka-Ljungbybäcken

en ck bä by

en äg alsv ah Gås

Östra

gle g

n

Lillgatan

tan ga ko Kyr

å

Ug

Vaktg ata

ala

g jun a-L nk Mu

Brandsvigsgatan

ÅKERSLUND gatan

Lageg

Tegelb

FRAM

Laxgatan Tegelbruk Rosentäppan sbron

tads Verks

lestig en

Sta

Ängagården

atan

Thulingatan

S

vägen övdinge Landsh

tareg Tågmäs

ne

Spovg

1791

Skruvg

Järnvä gsg Turistbyrå atan Stortorget

Församlingshem

Rö n

naden

Rönne å

No rd

Trafikplats Rebbelberga

g

Museum Tennisbana

NOSKOGEN

Rönnehallen

Östra Prome

Båge

Bibliotek

Ängelholms kyrka

Griss

Skolgata n Rönnegymnasiet

ÄLVDALEN

tg

g Midgårds

tan Pilga

Sven Polishus skeh ögsg

Restaurangskolan Br uksg ata n

Komvux

Rönneg atan

ron jerib Me

2 3 an

Ätteg

tteng Pingstkyrkan

Ba Museumgare Pa Tingstorget lms g

John Bauer-gymnasiet

N Ky rkogat

ron

Ka mStadsparken en gata n Parkskolan

lnerg Mjö

ksbron

gsb

Ny brog

CENTRUM Va

bru Socker

Järnvä

tan

et

MIDGÅRDEN

Idunagatan

gen anvä Klipp

sbron

Sockerbruksskolan

ktga

sg Svärd

Värn gatan

Va

Kuv

gatan

Nya Torg

Nyb ron

g

Danielslundsplatsen

sgård Kung

n ruksgata Sockerb Resecentrum

Heimdallgatan

Lilla planteringen

tigen

Ku ngsg årds gata n

Ägirs

n

Rönnebadet

Nybroskolan

erg

bro

ma kareg

Munka Ljungby vägen

Kungshaga

Mim

Kruk

Älvdalsgatan Munkabron

GAMLA KUNGSGÅRDEN

an

Ås

äg en

Järnvägsparken

Kungsgårdsskolan

Kullagården gen Ängelholmsvä

allmän väg

Älvdalen

Kristianstadsg

atan Huging

sg at sg

Pytte

Sockerbrukshallen

SOCKERBRUKET

Järnvägsskolan

gatan

Tor

Järnvägsskolan

an at sg

der Bal

brov

tan

atan

Ny

rp

5

Västra Kungsgårdsg

to no KRONOTORP Kro

ga tts

eg

Kro kg ata n

n

MIDGÅRDEN

Karlsgården

Rebbelberga skola Rebbelberga kyrka

n Storgata

Idro

rkar

Ängelholm Tennis- och Idrottshall rtst Spo

en äg sv ad sb Hav

ntve

at an sg lm ho ne Rön

ägen kolev Bans

Ha

Vallg ata

utst Sco

gatan

Ymers

ta s ga

rust Fu

lunds

E20

se

tan

Kajag Thors

NYBROOMRÅDET igen

ngelholms kronopark

Kyrkogård

DANIELSLUND

rg Spå

n

KARLSLUND Församlingshem

n Kapellgata

sgatan Lergök

Hembygdsparken

Pos

Siversga

Danielslundsgatan

g fflig Sta

ge La

gplats

Museum

nå Pan

Rönn

Litografig

Koloritg

Grafikg

stel lg lg arel Akv

E6

Karlslund

Heliga Korsets kapell

Pa

Heagården Museum

MIDGÅRDEN

abor gsg

1710

PALETTEN

Skar

väg allmän

4

Tennisbana

en Palettväg

Nordala nVattentorn

psgatan Långskep

n ta ga pin Lu

ROSLUNDA

Klitterbyn

ntor ns väge

Ängelholm

Vikin gaga tan

Sk ytt e Vinterv ägen

gen

tigen Flygares

Sm åla nd sg ata n

ata n

Ång eg atan

n ga

ta

Ve jbyg atan

Skå neg

ta n åga

Va rvsv

av ed Norra Villasti gen Danska stigen

Ängstigen

Violg ata n

vägen Sommar

Råbocka vägen

tte

HARADAL

Thorslundsskogen

Bollplaner

Va

REBBELBERGA n

n

ata sg nd

n

n

n ta ga ta gö st Ö

en

ge

ta ga ta

Öla

äg

Ha ssel sti

g

sv

an gat

He mvä

ds gö st Vä

ds

Björkst igen

g

lan

arp Err

n ata sg nd sla Dal

ds

rm

en

Torpgata

Metaregr

g

elpa ed

lid ls

nds tla m Jä

M

alan Göt

da

sg land pp La

atan

ara H

Rös

eg

ag

Klitterväge n

sing Häl

Dal

dsgatan Svealan

g kt Ja

NYBROSKOGEN

g trike Gäs

sgatan Gevär

en

lsg da rje Hä

ADOLFSFÄLT

gatan

dstig

jöholm sån

Rössjöholmsån

sg

landsg

atan sg

ans

lg to

Ö Ba

Röss Vattenverk

Bollplaner

gatan

Värm

hu Bo

n dsgata Gotlan

Pis

Stigm

reg

Dörjaregr

tigen Jägares

Villastig en

Närke

n

an ndsgat

anland Västm

ge

Norrla

Nybroskogen

Vårvägen

Tallstigen

n

vä tta Ry

dsvä gen

Vårväg en

V Tall stigen

sg land Upp atan

an

n ge vä an ts at sg klin nd Blå lslu nie en Da nväg Syre

ra

Fornst igen

Gävlegatan

Tvärstigen

n

erksvägen Reningsv

Havs ba

tigen

tige

HAVSBADEN

llsg sva

lp Tu

å

Bads Ängelholms Tennisklubb

Stora Brandsvig Sund

an

vägen

gen

Havsstigen

Solros

Luntertunvägen

övä Saltsj

Torget

n

Kungs gårds leden

Umeåg atan

dsgata

e Reningsverk

ndstige

Södra Brandsvig

tan

san Härnö

nn

iav ns te Hor

åg at

Gudebäcken

E6

10

ÄRRARPS ÄNGAR Pite FLORA

Sjöstigen

17

lixga

lmsån Rösjöho

an at ng

ägen jlikev

Re s

de Bo

Ne

n

väg

Ka

en äg hliav Da

Vassväge

Storevång än

17 89

E 20

allm

allm än

n väge mon

en

n

Ådalsvägen

Plom

stads väge n äg

An

ge gvä Än

Ryne Tunvägen

Östersunds

Bjö rnvä

ka

rväg

en

en

gen

äg nv

Hamnbron

gen

Genv

n

Sva

rina Ma

ge

Åvä

Tå sta rp sv äg en

äg Lidv

n väge bärs Körs

LUNTERTUN

Lu le

Mat rosv

n ge

ge

en tväg Tras

Via

elvä

Gästhamn

gen kovä

re

vä er

Bjä en äg sv ng vä Lö

n väge lon Me

Ejd

vä ge n

Seg

Skäldervikens småbåtshamn

Persi

Va lhal ls

Kär leks

st

en

Rav inv

gen psvä

Stati onsv

Lilla Brandsvig

ägen

ån

etetor

Apelv

äg ronv Pä

gle

Margr

Karlslätt

Ärrarp

rk Bjö

Ho te llv äg en

olm sväg

g

POMONA

gen SKÄLDERVIKEN vä

M

Skräd Åk ersh

lm så n

Åkersholm Err ar Valnö

ägen Pomonav

en

esa n

vägen Astrakan

Valhallsskogen

Astrakan torget

n ge rvä

Källvägen

ägen Bjällerödsv

Bar

Torgvägen Församlingshem

Gudebäcken

03

Västra Kvarn

lid

Torget

väg 17

n

n ge

n ge gvä Häg

Hörnvägen Clara

allm än

Bibliotek

en äg allv

Solhäll

landsv

äg

Höja byav

Campingplats

nä sv äg en

ja Hö

Almnäs

torp

sv

äge

n

Kvarngården Åvarpsvä

Skörpinge boställe

äg


svenska kyrkan ängelholm box 1079, 262 21 ängelholm telefon: 0431-43 75 00 fax: 0431-833 40 www.svenskakyrkan.se/angelholm 40 angelholm.forsamling@svenskakyrkan.se

Vårkalender 2018  
Vårkalender 2018  
Advertisement