Page 1

www.fdf.dk/Snedsted

Oktober

2012

Selv om vejret efterh책nden bliver mere vinterlig, kan man alts책 godt lave mad over b책l alligevel, n책r man er FDFer. 1


redaktionen Kredsposten udkommer 4 gange om året til alle vore annoncører samt medlemmer af FDF Snedsted. Når Kredsposten er blevet flittigt læst, kan den bundtes og lægges ud til avisindsamling sammen med andet papir og aviser. Kredsposten er skrevet i Helvetica Neue Roman (11 pkt) og Comic Sans og er trykt i 150 eksemplarer.

indholdsfortegnelse bålbillde .............................. side 1 indholdsfortegnelse............ side 2 kredsledelsen siger ............ side 3 kredsledelsen siger ............ side 4 puslinge .............................. side 5 tumlinge ............................. side 6 pilte .................................... side 7 væbnere ............................. side 8 halloween monsterparty ..... side 9 tombola aften ..................... side 10 stemningsbilleder ............... side 11 forkyndelse ......................... side 12 legens dag.......................... side 13 adresseliste ........................ side 14 frimærker/annoncer ........... side 15 annoncer ............................ side 16

Redaktion/layout: Hanne R. Villadsen Tryk/hjælp: Nordjysk Tryk, Snedsted Deadline: Den 16. december 2012. rysgaardvilladsen@mvbmail.dk

Avisindsamling Lørdag den 17. november er der atter avisindsamling, så læg venligst de bundtede aviser ud til fortorvet inden kl. 10.00. På forhånd mange tak!!

2


kredsledelsen siger Nu er det lige før, vi skal stille uret tilbage, og det bliver vintertid med mørke mødeaftner, men også med muligheder for ekstra hygge og gode oplevelser både inde i husene, men også ude i mørket. I skal huske at tage ordentligt tøj på, så vi ikke skal ændre program, ”bare” fordi en enkelt FDFer fryser. Klasserne er kommet godt i gang, men vi kan stadig være flere, og til FDF kan man starte hele tiden, man er på holdet med det samme. Vi synes, FDF er et rigtigt godt tilbud til alle, men vi har brug for, at mange flere, får det at vide. Vi har brug for ”sladrehanke” - altså jer, FDFere og forældre. Fortæl hvis I synes, FDF er godt og inviter jeres venner med. Mor og far kan ”sladre” til de andre forældre, og vi kan blive endnu flere til møderne.

Der skal tjenes penge, der skal holdes huse vedlige, der skal bages kager, der skal køres med telefonbøger, der skal samles aviser og andre opgaver. Det kan vi ikke gøre alene, men hvis vi er rigtig mange, der hjælper lidt, så kan vi nå meget længere. Forældremødet valgte også nye bestyrelsesmedlemmer. 2 af de ”gamle” har ikke børn i FDF mere, så vi siger tak til Kirsten Bovbjerg og Karina Vangsgaard for deres indsats for kredsen og velkommen til Henrik Nielsen og Gritt Hyldahl Geertsen.

FDF bestyrelsen/forældrearbejde Der har netop været afholdt forældremøde i FDF. Vi glæder os over, at mange af jer mødte op og hørte, hvad vi går og pusler med i vores FDF arbejde. Vi fortalte bl.a. om, hvor vigtigt det er at have nogle gode og hjælpsomme forældre. Forældre der gerne vil give deres børn mulighed for gode oplevelser i FDF. Som I ved, vi har sagt det før, kan lederne ikke lave gode møder med jeres børn, uden der er en masse praktiske ting, der fungere. 3


kredsledelsen siger Datoen er den 6. november, så sæt et kryds i kalenderen. Der kommer en indbydelse senere. Sidste år var vi 70 til at arbejde, hygge og spise

Halloween og 110 års fødselsdag Uhyggen breder sig, og du bliver indbudt til kæmpe halloween fest i laden Ved Dammen. Hele byen kommer. Sidste år havde vi en dejlig uhyggelig fest, så husk at komme med lørdag den 3. november. FDF fylder 110 år lørdag den 27. oktober, og det skal selvfølgelig fejres. Du har fået indbydelse og er forhåbentlig allerede meldt til. Det bliver også en god fest.

Vi ønsker jer alle et godt FDFterår Svend og Charles

Juletombola Det er snart jul. Ja, man tror det ikke - men det er ganske vist. Traditionen siger jo normalt juleoptog og tombola 1. søndag i december, men byen har flyttet det p.g.a. juleoptog i Koldby samme dag til den 9. december, og vi skal selvfølgelig med alle sammen. Som vi plejer, lave vi gevinster til tombolaen. Vi skal bage, sylte og i træværkstedet. Vi har brug for rigtig mange FDF-hænder, men også nogle der er lidt ældre og mere erfarne nemlig bedsteforældrene.

4


puslinge Kære puslinge. Nu mangler vi bare 2 puslinge, så giver vi lagkage - så husk en ven. Vi har haft nogle dejlige møder i Mejlsøhytten, hvor vi har snittet, leget, bagt snobrød og lavet hyldebærsuppe. Nu bliver det mørkt og koldt, når vi skal til FDF, derfor flytter vi møderne til Snedsted i Fælleshuset, Vangsgade 4.

Oktober 23.: Vi skal på tur rundt i Snedsted. 27.-28.: Forhåbentlig er vi alle sammen til FDFs 110 års fødselsdag. 30.: Vi forbereder os til Halloween. November 3.: Halloween med hele familien. 6.: Kredsmøde. Vi laver tombolagevinster, husk at medbringe dine bedsteforældre. 13.: Vi holder møde sammen med tumlingene. 16.: Avisindsamling. Husk din far og en trailer. 20.: Puslingemøde. 27.: Julekredsmøde.

Programmet vi har lavet kan I se her ved siden af. Husk det er en stor hjælp, hvis I husker at melde afbud, så vi kan komme i gang til tiden og ikke vente forgæves på dig. Der kommer sedler med hjem til alle de ”skæve” arrangementer.

December 9.: Juleoptog.

Charles 2049 0732 og Dorte 2481 4466

5


tumlinge Kære tumling. Efteråret står i eventyrets tegn for jer kære tumlinge. Vi skal på en tur til Indien, hvor vi skal med Indiana Jones på en eventyrlig skattejagt og ikke mindst, vi skal en tur i rummet og lege Star Wars.

Oktober 23.: Vi rejser til Indien i fantasien. 27.-28.: Weekend, BØF og BUSK. 30.: Halloween-møde med græskar og mere. November 3.: Halloween-party (Husk det er en lørdag). 6.: Gevinster til tombola. 13.: Vi skal en tur i rummet og møde nogle skumle rumvæsener. 20.: Vi skal på den vilde skattejagt med Indiana Jones. 27.: Kredsmøde samt juleafslutning med kredsen.

Selvfølgelig skal vi også til Halloween party og hjælpe med at gøre klar til festen med græskar og andet uhyggeligt pynt. Vi skal også på kredsweekend og til BØF på Hardsyssel ved Struer med de andre børn i Netværket. Alle møder fra nu af og resten af vinteren er i Fælleshuset, medmindre der står noget andet i programmet.

December 9.: Juleoptog i Snedsted.

6


pilte Hej I altid friske pilte:-) Så starter vi op efter efterårsferien, og det betyder, at vejret er blevet mere vådt og regnfuldt. Derfor er vi nu rykket til Fælleshuset i Snedsted. Vi skal dog stadig være udendørs nogle tirsdage, så husk endeligt påklædning efter vejret.

Oktober 23.: Filmaften. 27.-28.: 110 års jubilæumsweekend med bl.a. BØF og BUSK. 30.: Vi gør klar til Halloweenfesten. November 3.: Halloweenfest på Lunegården. 6.: Vi laver gevinster til tombola på Snedsted Skole. 13.: Vi laver pige-/drengeting i værkstedet. 20.: Vi laver pige-/drengeting i værkstedet. 27.: Julekredsmøde.

Nu er vi blevet færdig med at tage Nationalpark-mærket, så nu er der endnu et mærke til samlingen. Her i efteråret skal vi lave nogle af alle de fede ting, som I selv har fundet på. Vi skal bl.a. have en pige/ drenge-aften, hvor pigerne skal lave pigeting til skjorten, imens drengene er i værkstedet. Og så skal vi have en filmaften, hvor vi rigtig skal hygge. Her i efteråret er der også Halloweenfest og FDFs 110 års jubilæumsweekend. Vi håber at se jer alle til disse fede arrangementer.

December 9.: Juleoptog i Snedsted.

Til sidst vil jeg gerne rose jer for at have solgt utrolig mange lodsedler - Godt gået pilte. Vi ser frem til nogle sjove og hyggelige timer sammen med jer Rasmus og Anna Marie

7


væbnere Oktober 23.: Ildbold og leg. 27.-28.: 110 års weekendtur, Jubii. 30.: Halloween-ting.

Hej gæve væbnere. Nu er vi kommet godt fra start, og det går med fuld fart over stok og sten med et program, som I selv har været med til at lave, og det trives I jo super med. Med lidt øvelse husker I nok også de ting, som skal være i lommen på FDFskjorten, nemlig: - foldekop - march og lejr - den lille blå - papir - kuglepen for jeres lillebror eller søster skal jo ikke have skylden for, I ikke har det i jeres lommer, vel?

November 3.: Halloweenfest. 6.: Tombola-ting på skolen (seddel følger). 13.: Find hjem i mørke. 20.: Stjerneløb i Snedsted. 27.: Julekredsmøde. 30.: Juleafslutning for væbnere fra kl. 16-24 (seddel følger). December 9.: Juleoptog i Snedsted.

Husk nu tøj til vejret og aftenen! Mange væbnerhilsner fra Manna og Bjarne

8


halloween monsterparty lørdag den 3. november i “laden”

Nu er den mørke tid ved at være på trapperne, og det er blevet tid til at finde sit indre uhyggelige monster frem, så derfor er alle vampyrer, varulve, trolde og diverse skeletter hermed inviteret til Halloween fest i laden ved Lunegården i Snedsted. Husk at komme uhyggeligt udklædt. Ligesom sidste år er der konkurrencer med præmie til det flotteste dekorerede græskar og den mest uhyggelige kage. I år har vi droppet overnatningen, så festen starter fra kl. 18.30 til senest kl. 21.30. (Indbydelsen med de nøjagtige tidspunkter og oplysninger kan du få af din leder). Bemærk at alle børn er velkomne, det er ikke kun for FDFere, så tag du bare nogle venner eller familiemedlemmer med. Vi ses kære uhyrer!!!! 9


tombolaaften Snedsted Skole 6. november Kl. 18.30 serverer vi aftensmad til alle hjælpere, og vi regner med at være færdige og klar til at tage hjem igen kl. 20.30.

Tirsdag den 6. november skal vi lave gevinster til vores juletombola og vi har brug for noget hjælp. Det hele foregår på Snedsted Skole, som vi har lånt. Tag din bedstemor eller bedstefar med, de er sikkert rigtig gode til at bage, sylte eller arbejde med træ. Vi har også brug for nogle til at lave aftensmaden. Du må selvfølgelig også gerne tage din far eller mor med i stedet for.

Vi vil gerne vide, hvor mange der kommer fra din familie, så vi har mad nok til alle. Send derfor en SMS eller e-mail, skriv dit navn og hvor mange I kommer fra din familie (du skal jo stadig have mad). SMS til: 2049 0732 MAIL til: slagtercharles@gmail.com

Du kan begynde at komme på skolen fra kl. 17.00, hvor programmet så er at lave masser af gevinster til vores tombolabod, som skal stå på byens torv til juleoptoget.

Vi glæder os til at se jer… Lederne

Sommerlejr 2013 Reserver allerede nu i din kalender uge 27 næste år. Da tager vi på sommerlejr med hele Netværket på Sletten, som ligger ved Gl. Rye og Himmelbjerget. Så sæt endelig et stort

10

X.


stemningsbillder fra senior/ledervandreturen fra Lodbjerg til Stenbjerg

11


legens dag 1. september i Snedsteds anlæg Vi havde en hyggelig lørdag formiddag i anlægget i Snedsted fra kl. 1012 på Idrætsvej, hvor vi legede en masse forskellige lege. Heldigvis kom der også nye børn og prøvede de forskellige aktiviteter, som var alt lige fra fangelege til kastning med vandballoner.

Vi siger tak for det og håber, at de nye børn får en god tid i FDF.

Nogle børn fik et klippekort med hjem, som de kan bruge til gratis mødeaftner. Klippene er heldigvis blevet brugt, og vi har fået nogle nye medlemmer.

Der er altid hyggeligt at lege, så næste år vil vi prøve noget lignende.

Husk det aldrig er for sent at starte med at gå til FDF, så hvis du har nogle kammerater, der gerne vil prøve at være FDFer, så har vi flere klippekort!!

12


adresseliste PUSLINGE (bh. - 1. kl.) Dorte Hedegaard, Vangsgade 10 Charles Knudsen, Todbølvej 5

24 81 44 66 20 49 07 32

TUMLINGE (2. kl. - 3. kl.) Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2 Mette Damsgaard Comer, Legindvej 107, Sønderhå Anders Kjær, Enehøjvej 17

61 78 45 06 29 46 02 64 61 34 97 88

PILTE (4. kl. - 5. kl.) Anna Marie Pedersen, Niels Juels Vej 9, Stenbjerg Rasmus F. Knudsen, Todbølvej 5

23 23 43 58 20 99 40 98

VÆBNERE (6. kl. - 8. kl.) Manna B. Hansen, Nørhågårdsvej 7, Nørhå Bjarne Skytte, Gyrupvej 4, Sønderhå

61 11 40 89 29 49 88 12

KREDSLEDELSEN Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2 Charles Knudsen, Todbølvej 5

97 93 45 05 20 49 07 32

FDF-butikken Charlotte Skytte, Gyrupvej 4, Sønderhå

21 62 65 94

KREDSPOSTEN Hanne R. Villadsen, Kolonihavevej 40

21 69 80 47

WEBMASTER Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2

97 93 45 05

BESTYRELSEN Laila Kjær (formand), Enehøjvej 17 Mona Pilgaard (kasserer), Tyskebakken 1 Jan Bork, Ved Dammen 33 Gritt Hyldahl Gertsen (sekretær), Hybenvej 4, Hørdum Susanne Kjeldsen, Hanstholmvej 38, Thisted Henrik Nielsen, Nyvangsvej 4 Carl Erik Rysgaard (menighedsrådsrep.), Tøvlingvej 33 Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2 Charles Knudsen, Todbølvej 5

21 64 00 58 97 93 42 14 97 93 32 59 51 70 96 22 27 70 00 70 40 32 42 27 97 93 40 69 61 78 45 06 20 49 07 32

MEJLSØHYTTEN MEJLSØHYTTEN, Kanalvej 4, Snejstrup FÆLLESHUSET FÆLLESHUSET, Vangsgade 4, Snedsted

13


frimærker Frimærkestillingen dette kvartal: 445 gram: Manna Bollesen, Nørhå 139 : Henrik Pihl, Hundborg 113 : Chris Bork, Snedsted 56 : Sinne Thomsen, Snedsted Vær med i konkurrencen om at blive årets bedste frimærkesamler og vind en præmie fra FDFbutikken.

AARUP MASKINFORRETNING ApS DEUTZ FAHR

Årup Byvej 14 . 7752 Snedsted Tlf. *97 93 46 22

Snedsted Serviceudlejning v/ Peter B. Jeppesen Gjersbølvej 6 · Snedsted Tlf.: 20 32 62 89

Hovedgaden 126 · Snedsted Tlf. 40 42 14 98 · Åben kl. 16-20

Støt vore annoncører - de støtter os!

14


GT NVA DØG

Hovedgaden 50 · 7752 Snedsted Telefon 97 93 47 11

Brendhøjvej 8 97 93 73 57 Hundborg Mobiltlf. ............... 40 28 73 77

Sjø

H g /P rrin

s

Service a/ EL

www.sjoerring-elservice.dk Hovedgaden 32 · 7752 Snedsted

Tlf. 97 93 43 33

Snedsted Turistbusser

Tyskebakken 1 Nørhå, 7752 Snedsted TELEFON 97 93 42 14

SNEDSTED · KOLDBY

CESTE TRÆ Hovedgaden 65-67 Tlf. 97 93 40 44

Snedsted VVS v/ Benny Knattrup Aut. VVS & naturgasinstal. Hovedgaden 30, Snedsted tlf. 20 13 90 74 97 93 48 94

V/ Søren Denker Uhrbrandsmindevej 9 Tlf. 97 93 67 44 7752 Snedsted Bil 20 67 82 44

v/ Aut. El-installatør Alex Sørensen Hovedgaden 14 · 7752 Snedsted tlf. 97 93 43 43 Fax: 97 93 43 41

97 93 42 29 Mobil 40 42 50 29 Fax 97 92 42 42 www.pn-larsen.dk

Støt vore annoncører - de støtter os!

NORDJYSK TRYK · SNEDSTED

15

Snedsted FDF Kredspost oktober 2012  

Medlemsblad Snedsted FDF

Advertisement