Page 1

www.fdf.dk/Snedsted

oktober

2011

Så sker der uhyggelige ting og sager i Snedsted by igen. Denne gang er det hele byens børn og unge, som er inviteret til halloween party i Lunegårdens lade. Læs mere om dette på 1side 8 i bladet.


redaktionen Kredsposten udkommer 4 gange om året til alle vore annoncører samt medlemmer af FDF Snedsted. Når Kredsposten er blevet flittigt læst, kan den bundtes og lægges ud til avisindsamling sammen med andet papir og aviser. Kredsposten er skrevet i Helvetica Roman (11 pkt) og Comic Sans og er trykt i 150 eksemplarer.

indholdsfortegnelse forside ................................ side 1 indholdsfortegnelse............ side 2 kredsledelsen siger ............ side 3 kredsledelsen siger ............ side 4 puslinge/tumlinge ............... side 5 pilte .................................... side 6 væbnere ............................. side 7 halloween monsterparty ..... side 8 profil ................................... side 9 bingo-penge fra Thisted ..... side 10 fotokonkurrence ................. side 11 find 5 fejl ............................. side 12 550 nord .............................. side 13 adresseliste ........................ side 14 frimærker/annoncer ........... side 15 annoncer ............................ side 16

Redaktion/layout: Hanne R. Villadsen Tryk/hjælp: Nordjysk Tryk, Snedsted

avisindsamling

Deadline: D. 13. december 2011. rysgaardvilladsen@mvbmail.dk

Lørdag d. 5. november kl. 10.00 er der atter avisindsamling i Snedsted og Hundborg. Denne gang er det bestyrelsen, som især rykker. Læg de bundtede aviser ud på fortorvet og de vil blive samlet ind. På forhånd tak!

2


kredsledelsen siger Nu er det lige før, vi skal stille uret tilbage, og det bliver vintertid med mørke mødeaftener men også med muligheder for ekstra hygge og gode oplevelser både inde i husene, men også ude i mørket. I skal huske at tage ordentlig tøj på, så vi ikke skal ændre program, ”bare” fordi en enkelt FDFer fryser. Klasserne er kommet rigtig godt i gang. Puslinge- og tumlingeklassen tæller lige i øjeblikket 24. Flot! Også pilte og væbnere er et par gode flokke med 11-12 stykker i hver gruppe. Kredsen vokser - men vi har stadig plads til flere.

alene, men hvis vi er rigtig mange, der hjælper lidt, så kan vi nå meget længere. I får en HJÆLPESEDDEL med hjem. Læs den godt igennem og se, hvad DU kan byde ind med. Sæt et kryds og gerne flere. Når opgaven nærmer sig, sender vi en mail eller sms for at huske dig på dit tilsagn. Du er selvfølgelig ikke stavnsbundet af dit kryds. Hjælpesedlen kan du også finde og udfylde på vores NYE hjemmeside: www.fdf.dk/snedsted Til forældremødet valgtes nyt bestyrelsesmedlem, Susanne Kjeldsen, som afløser Jette Hedegaard der ikke har børn i kredsen mere. Ny suppleant blev Heidi Thingaard Pedersen, velkommen til jer begge og mange tak til Jette.

FDF bestyrelse - forældrearbejde Der har netop været afholdt forældremøde i FDF. Vi glæder os over, at mange af jer mødte op og hørte, hvad vi går og pusler med i vores FDF arbejde. Vi fortalte bl.a. om hvor vigtigt, det er at have nogle gode og hjælpsomme forældre. Forældre der gerne vil give deres børn mulighed for gode oplevelser i FDF. Som I ved - vi har sagt det før, kan lederne ikke lave gode møder med jeres børn, uden der er en masse praktiske ting, der fungere. Der skal tjenes penge, der skal vedligeholdes huse, der skal bages kager, der skal køres med telefonbøger, der skal samles aviser og andre opgaver. Det kan vi ikke gøre

Halloween og BUSK Uhyggen breder sig. Du er indbudt til kæmpe halloween fest i laden ved Lunegården. Hele byen kommer, men FDFerne får lidt mere end de andre. I kan nemlig komme i Fælleshuset efter festen til en hyggelig overnatning uden hekse, trolde og blod. Søndag mødes vi så igen med far og mor i Snedsted Kirke, til en festlig BUSK Gudstjeneste.

3


kredsledelsen siger Tombola Det er snart jul. Ja, man tror det ikke, men det er ganske vist. Traditionen siger jo juleoptog og tombola 1. søndag i december, og vi skal naturligvis med alle sammen. Som vi plejer skal vi lave gevinster til tombolaen. Vi skal bage, sylte og i træværkstedet. Vi har brug for rigtig mange FDF-hænder, men også nogle der er lidt ældre og mere erfarne, nemlig bedsteforældrene. Datoen er d. 8. november. Sæt et kryds i kalenderen. Der kommer en indbydelse med tid og sted senere. Sidste år var vi 70 til at arbejde, hygge og spise sammen. En rigtig dejlig aften for bedsterne, som nød at sylte sammen med barnebarnet, men også dejligt for børnene at vise de gamle frem. Vi glæder os til at se jer igen.

Økonomien Det er ikke gratis at drive FDF. Heldigvis kan vi selv tjene nogle penge. Aviserne er lige nu en god forretning, og vi skal snart i gang med at dele telefonbøger ud o. lign. FDF har også den mulighed at søge støtte hos andre. Vi har søgt og fået fra bingohallen i Thisted. 20.000 til hjælp til videre renovering af Mejlsøhytten. Dejligt at nogle på den måde belønner vores arbejde og idégrundlag. Vi ønsker jer alle et godt FDFterår! Svend & Charles

Ny hjemmeside Kredsen har fået ny hjemmeside. Svend som er webmaster er i fuld gang med at fylde på den. Der er masser af muligheder, masser af billeder og lige nu en særlig chance for at fa RABAT, hvis man bruger hjemmesiden til at tilmelde sig Halloween Partyen - men det haster…

4


puslinge/tumlinge Kære puslinge og tumlinge. Det er bare fedt, at der er kommet så mange nye dejlige børn til Snedsted FDF. Vi ledere skal gøre alt, hvad vi kan for, at vi skal få det sjovt til FDF møderne.

Når I har afleveret jeres tilmeldingsblanket, får I en medlemsbog engang inden jul. Bemærk at vi holder møder i Fælleshuset, Vangsgade 4 i Snedsted, de fleste af møderne.

Tapre riddere af det runde bord Kong Artur og hans tapre riddere har indbudt alle puslinge og tumlinge til at blive hans væbnere. I skal bl.a. lære at lave våben, sværd og bruge jeres knive på fornuftig vis. De børn, der ikke har dolkebeviset får det i løbet af efteråret. I skal også lære at binde knuder og knob, for enhver ridder skal kunne binde knuder og bruge en dolk. Vi skal selvfølgelig også på ridderweekend, hvor vi kæmper imod den skumle og barske Ridder Hugtand, der har stjålet al maden fra landsbyens fattige!! Selvfølgelig skal I også på natløb (ikke uhyggeligt, men sjovt).

Oktober 25.: Halloween tema, vi laver græskarhoveder m.m./Fælleshuset. 29.: Halloween fest ved Lunegården. 30.: BUSK børne- og ungdomsgudstjeneste i Snedsted Kirke. November 1.: Vi tager dolkebevis, laver våben og lærer knob/Fælleshuset. 5.: Avisindsamling. 8.: Vi laver gevinster til Tombola. 15.: Vi tager dolkebevis, laver våben og lærer knob/Fælleshuset. 22.: I tager dolkebevis, laver våben og lærer knob/Fælleshuset. 25.-26.: Vi er på weekend i Mejlsøhytten, hvor vi overnatter sammen. I får indbydelse senere. 29.: Juleafslutningskredsmøde/Fælleshuset.

HUSKELISTE: Dorte er vores søde lille praktiske gris, som I skal aflevere lodsedler til og som giver jer sedler og andet med hjem. HUSK at ringe til Dorte (leder) hvis I ikke kommer. HUSK også at give hende tilmeldingsblanket, hvis du er ny i kredsen og HUSK at få solgt jeres lodsedler og give pengene til Dorte.

December 4.: Juleoptog.

Med venlig hilsen ledere og assistenter Dorte, Mette, Amalie, Anders og Svend

5


pilte Hej alle seje pilte Nu er efterårsferien slut, og vi er kommet godt i gang med FDF igen efter både den og sommerferien. Vi har bl.a. været på sms-løb og været en tur ved Førby Sø for at sejle med tømmerflåder. Det gik jo rigtig godt, og ingen blev alt for våde, kun den lille killing, som prøvede at blive FDFer for en aften.

Oktober 25.: Vi laver forberedelser til Halloween Party i Fælleshuset. November 1.: Mørkemærket i Fælleshuset. 5.: Avisindsamling. 8.: Lave gevinster til tombola på Snedsted Skole. 15.: Uhyggelig aften i Fælleshuset. 22.: Mørkemærke i Fælleshuset. 29.: Juleafslutning i Fælleshuset.

Til de pilte som var med på Piltestævne, vil vi også gerne sige mange tak for en rigtig god weekend. I var bare nogle super seje pilte, som klarede alle udfordringer i top og tillykke med jeres 3. plads.

December 4.: Juleoptog i Snedsted. Vi glæder os til nogle sjove og hyggelige aftener sammen med jer.

Her efter efterårsferien skal vi til at lave nogle forberedelser til det kommende Halloween Party, som vi håber, I alle kommer med til. Derud over skal vi lave gevinster til vores juletombola og tage mørkemærket.

Charles, Birgit & Anna Marie

6


væbnere Hej alle gæve væbnere! I bestod jo væbnerprøven, og I kan nu kalde jer ægte væbnere. Tillykke med det!

Vort efterårs program: Oktober 25.: Førstehjælp og leg. 29.: Halloween Party. 30.: Busk Gudstjeneste i Snedsted Kirke.

Vi skal være ude lidt endnu, men det er også hyggeligt i skoven, når det er mørkt og vi laver bål. Så husk at kigge efter i Kredsposten, hvad vi skal lave, og få tøj på derefter.

November 1.: Bål og sjov (ildbold). 5.: Avisindsamling. 8.: Gevinster til tombola. I hører nærmere. 15.: Refleksløb. 22.: Bålmad. 29.: Jule-kredsmøde. December 4.: Juleoptog. Her efter er det tid til julekalender og hygge. Vi ses efter nytår igen! Hilsen jeres søde ledere Søren, Manna, og Bjarne 7


Efter sidste års succes med Halloween Party i Kredshuset, har vi ledere i FDF Snedsted besluttet i år, at prøve at afholde et Halloween Party for alle byens børn fra bh. kl. og opad. Dette arrangement afholder vi i samarbejde med Snedsted Håndværkere- og Borgerforeningen i Lunegårdens lader: Lørdag den 29. okt. fra 18.30 til 21.30. Denne aften vil der være masser af sjove aktiviteter, som vil stå i uhyggens tegn. Der vil bl.a. være mulighed for at gennemføre forhindringsbanen på Spøgelsesloftet, danse en kostedans sammen med spåkonen, smage på ulækker mad og ikke mindst drikke blodige drinks i Den Barbariske Barbar Bar. Der vil også være konkurrencer. Børnene kan bl.a. medbringe deres eget udskårne græskar, hvor der vil være præmier til de tre bedste. Derud over er der præmie til den, som kan bage den mest uhyggelige spøgelseskage. Kagen skal fortæres af festdeltagerne og skal være spiselig, velsmagende og må ikke indeholde levende dyr eller sundhedsskadelige ting (både børn og voksne kan deltage).

Der er forældrecafé hele aftenen, hvor der vil være mulighed for en snak med andre forældre over en kop kaffe. Derud over kan der købes pølser og brød. For alle FDFere er der endvidere mulighed for overnatning i Fælleshuset indtil søndag, da vi næste dag deltager i BUSK Gudstjenesten i Snedsted Kirke. Program for denne aften: 18.30: Velkomst. Der afvikles Viggo Vampyrs modeshow, I får her mulighed for at fremvise jeres udklædning. 19.00: Aktiviteter 21.00: Kåring i Græskarkonkurrencen, og kagekonkurrencen. Der uddeles ”monsterbevis” til alle børn. De mindste børn har mulighed for at tage hjem, men baren er stadigvæk åben, og aktiviteterne kører indtil kl. 22.00.

Vi ser frem til denne aften og håber at se så mange FDFere som muligt og husk nu at tage en masse af jeres venner fra byen med-

8


profil

Syv millimeter profil eller slidbane har et bildæk, når det kommer frisk fra fabrikken. 1,6 millimeter må det mindst have, hvis man møder politiet. Hvor meget profil kan en kristen give afkald på, før det bliver farligt?

Hvor meget profil behøver behøver en en kristen? kristen?Så Såmeget megetprofil, profil,atat en, der møder den kristne opdager noget den livstro og og detdet en, der møder den kristne, opdager noget af den livstro livsmod Jesus livsmod, Jesushar harsat sati verden. i verden. Med venlig hilsen Med venlig hilsen Knud Bunde Nielsen Knud Bunde Nielsen.

9


Snedsted FDF har netop modtaget penge fra Thisted Bingo Center, som Dorte Hedegaard fik overrakt i Thisted ved en lejlighed i forrige uge. Pengene skal bruges til færdigrenovering af Mejlsøhytten til foråret. Heldigvis havde FDF selv sat 40.000 kr til side til netop dette, så nu er der 60.00 kr. at gøre godt med i stedet.

Der er billede af de heldige foreningsmodtagere af 20.000 kr hver i Thisted Posten, som udkom i uge 41. Snedsted FDF glæder sig til at få brugt pengene til fornøjelse for os alle og andre brugere af Mejlsøhytten.

10


fotokonkurrence Snedsted FDF har fået ny hjemmeside og Svend, som også er webmaster har været på et IT kursus i FDF regi.

Hvor afleverer jeg billedet? Billederne afleveres til Svend enten på CD eller USB stik. Du kan også vælge at sende dem til Svends mailadresse, som er:

Svend og undertegnede har derfor besluttet, at udskrive en fotokonkurrence for at få en masse billeder til både hjemmesiden og Kredsposten. Vi vil nemlig gerne have lov at benytte dem.

svendsaugbjerg@anarki.dk

Kriterier for deltagelse Kriterierne for deltagelse er, at billedet skal være højst 2 år gammelt og med et FDF motiv og gerne i så høj en opløsning som muligt. Så har du noget liggende på dit kamera eller din mobil, så deltag i konkurrencen.

Hvordan kåres vinderen? Vinderen kåres ved, at du går ind på Snedsted FDFs hjemmeside, som står uden på Kredsposten. Så kan du være med til at stemme på det bedste fotografi. Vinderen røbes så i vort årsskrift, som udkommer i løbet af januar måned 2012. Så kom bare i gang! Så nu er det med bare at komme i gang med at tage billeder. Vi glæder os enormt meget til at se, hvilke dejlig, skøre og festlige billeder, som kommer ind. Sidste frist indtil jul er mandag den 17. december. Web- og redaktionshilsner Svend Saugbjerg Hanne R. Villadsen 11


find 5 fejl

Billede fra Ex-foks 2010

12


55 Nord tilbyder gode køb af FDF ting. Nye skjorter 2-14 år 355.- kr.

Juniordolk 189.- kr.

FDF rygsæk 45 l. 499.- kr.

Light my fire 159.- kr. fås i flere farver.

Kontakt Charlotte Skytte tlf. 97937276.

13


adresseliste PUSLINGE/TUMLINGE (bh. - 3. kl.) Dorte Hedegaard, Vangsgade 10 Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2 Mette Damsgaard Comer, Legindvej 107, Sønderhå Amalie F. Knudsen (assistent) Anders Kjær (assistent) PILTE (4. kl. - 5. kl.) Charles Knudsen, Todbølvej 5 Birgit B. Nielsen, Snedstedvej 97 Anna Marie Pedersen, Niels Juels Vej 9, Stenbjerg VÆBNERE (6. kl. - 8. kl.) Manna B. Hansen, Nørhågårdsvej 7, Nørhå Bjarne Skytte, Gyrupvej 4, Sønderhå Søren Larsen (assistent)

24 81 44 66 97 93 45 05 29 46 02 64

97 93 43 60 97 93 40 91 23 23 43 58 61 11 40 89 29 49 88 12

KREDSLEDELSEN Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2 Charles Knudsen, Todbølvej 5

97 93 45 05 97 93 43 60

FDF-butikken Charlotte Skytte, Gyrupvej 4, Sønderhå

97 93 72 76

KREDSPOSTEN Hanne R. Villadsen, Kolonihavevej 40

21 69 80 47

WEBMASTER Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2

97 93 45 05

BESTYRELSEN Carl Erik Rysgaard (formand), Tøvlingvej 33 Mona Pilgaard (kasserer), Tyskebakken 1 Jan Bork, Ved dammen 33 Kirsten Bovbjerg (sekretær), Kærvej 18 Laila Kjær, Hørstedvej 20 Susanne Kjeldsen, Hanstholmvej 38, Thisted Karina Vangsgaard, Hørstedvej 47 Svend Saugbjerg, Nyvangsvej 2 Charles Knudsen, Todbølvej 5

97 93 40 69 97 93 42 14 97 93 32 59 21 73 97 93 97 93 49 48 27 70 00 70 97 93 90 50 97 93 45 05 97 93 43 60

MEJLSØHYTTEN MEJLSØHYTTEN, Kanalvej 4, Snejstrup FÆLLESHUSET FÆLLESHUSET, Vangsgade 4, Snedsted

14


frimærker Aflever eller send bare frimærker ind for at være med i konkurrencen. Stillingen er: 954 gram: Maja K. Pedersen 169 : pose uden navn i Fælleshuset 113 : A4 kuvert uden navn 97 : Carl Erik Rysgaard 74 : Sine Thomsen 43 : Hanne R. Villadsen 24 : Tove Christensen

Da dette er sidste Kredspost inden jul, vil redaktionen gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår...

v/ Lene Møller Hansen

Støt vore annoncører - de støtter os!

15


Tlf. 97 93 43 33

PH El - Snedsted Hovedgaden 50 · 7752 Snedsted Telefon 97 93 47 11

Brendhøjvej 8 97 93 73 57 Hundborg Mobiltlf..................40 28 73 77

www.elsalg.dk · Mail: ss@phel.dk - en del af

TeknikGruppen A/S

Snedsted Turistbusser Knud E. Gregersen Nordmarksvej 1 7752 Snedsted 97 93 40 57

SNEDSTED · KOLDBY

Snedsted Trælasthandel & Byggecenter Tlf. 97 93 40 44

Snedsted VVS v/ Benny Knattrup Aut. VVS & naturgasinstal. Hovedgaden 30, Snedsted Tlf. 20 13 90 74 97 93 48 94

97 93 42 29 Mobil 40 42 50 29 Fax 97 92 42 42 www.pn-larsen.dk

Ledig ... måske til dig? NORDJYSK TRYK · SNEDSTED

16

Kredsposten oktober 2011  

Den nye kredspost Snedsted FDF

Advertisement