Page 1

Digitaal Werkboek

Sven Brinkman CMD-C c1h


Personal Search Het zoeken op Google op mijn eigen naam is wel grappig, Het eerste resultaat was vrij interessant omdat het het LinkedIn account was van een “Sven Brinkman”, maar niet van mij. Deze Sven is “Director and Co-Worker at NeroQom”. Het 2e zoek resultaat was echter wel ik zelf. Het ging hier om mijn Facebook account, en het 3e resultaat was mijn oude hyves account.

Ongeveer 5.630.000 resultaten (0,33 seconden)

Als ik zoek op afbeeldingen kom ik geen foto’s van mezelf tegen. Er staan als het goed is ook weinig foto’s van mij op het internet, dus wel een verwachte uitkomst. Wat wel grappig is is dat er vrij veel foto’s van Geert Wilders bij de resultaten staan, maar dat komt door zijn Hero Brinkman.

Als ik mn online nickname zoek (VehnZ).. dan is zoekresultaat 1 tm/5 en 7, 8 en 9 van mij. dat zijn allemaal accounts via online communities. meestal zijn die game-related


A considerate visionary you are considerate

• You trust others, care about them, and are slow to judge them, making you CONSIDERATE. • You value your close relationships very much, and are more likely to spend time in small, tightly-knit groups of friends than in large crowds. • You enjoy exploring the world through observation, quietly watching others. • Relating to others so well, and understanding their emotions, leads you to trust people in general, even though you’re somewhat shy and reserved at times. • Your belief that people are generally well-intentioned contributes to your sympathy regarding their problems. • Although you may not vocalize it often, you have an awareness of how society affects individuals, and you understand complex causes of people’s behavior. • You like to look at all sides of a situation before making a judgment, particularly when that situation involves important things in other people’s lives. • Your close friends know you as a good listener.

you are a visionary

• Your imagination, self-assuredness, and knowledge of the world combine to make you a VISIONARY. • You have clear notions of how things could be, and the confidence to try to make them that way. • You enjoy having a routine, and prefer comfort and familiarity to risk and adventure. • Not needing others’ approval to forge ahead, you are confident in your designs for the future. • Your imagination allows you to envision the world as a better place. • You’re better at thinking of the big picture than you are with details, and you can see wonder in abstract things. • Style and appearances are important to you, and you have a good eye for beauty. • You are somewhat rigid in your beliefs, which comes from both confidence and an aversion to change. • You are good at creating works of art in forms with which you’re familiar. • You’re not one to force your positions on a group, and you tend to be fair in evaluating different options. • You’re not afraid to let your emotions guide you, and you’re generally considerate of others’ feelings as well. • You prefer to have time to plan for things, feeling better with a schedule than with keeping plans up in the air until the last minute. • Never one to be found in chic boutiques or trendy clothing stores, you take an extremely practical approach to getting dressed. • Generally, you believe that you control your life, and that external forces only play a limited role in determining what happens to you.

Confidence LowHigh 40 Openness LowHigh 10 Extroversion LowHigh 10 Empathy LowHigh 88 Trust in others LowHigh 80 Agency LowHigh 72 Masculinity LowHigh 2 Femininity LowHigh 84 Spontaneity LowHigh 18 Attention to style LowHigh 30 Authoritarianism LowHigh 10 Earthy/Imaginative ImaginativeEarthy

Aesthetic/Functional FunctionalAesthetic

40

72


ME-rk Analyse Merkvisie: Een kleine game studio die zich focust op innovatieve mechanieken om zo een leuk spel te maken dat gespeeld kan worden door een groot publiek. Op deze manier concureren met de grote namen in de industrie zoals Blizard, EA en voorbeeld “Team Meat” Merkmissie: Unieke mechanieken en strakke besturing terwijl er goede systeemeisen en betaalbare prijzen zijn. Merkwaarde: Creatief met een eigen stijl. Het belangrijkjste uiteindelijk is dat het product leuk is. Merkpersoonlijkheid: Leuk Merk Belofte: Leuke en innovatieve games. Merk-Kernconcept: Innovatief Zien: Herkenbare eigen stijl. Proeven: N.v.t. Horen: N.v.t. Ruiken: N.v.t. Taal: Engels ? Iconen: N.v.t. (later misschien iets wat met een game te maken heeft..) Interactie: Heel open, via forums of twitter open voor ideeën en kritiek. Uiteindelijk kan je zelf niet tot het succes komen wat je zoekt.


Mijn Merk Naamkeuze: Revolt betekent “in opstand komen� en staat voor het concurreren met de huidige grootmachten binnen de branche. Het staat voor de motivatie om een zo-goed-mogelijk product neer te zetten om te bewijzen dat niet alle macht bij de grote bedrijven liggen.

Logo: Het logo is een @ maar dan met het hoofd van een wezentje erin. Het @ staat voor het digitale werken, waar het bedrijf zich mee bezig houd. Het gezichtje staat voor het innovatieve maar is er ook om het logo wat unieks te geven waardoor hij in je hoofd blijft. Daarnaast is het een vrij simpele vorm zodat hij niet moeilijk is om te onthouden.


Statement: We make fun stuff Het zegt wat mn merk wil doen en op een hele casual manier waardoor iedereen het begrijpt.

Merkstijl en Magazine: Met de stijl van mijn merk ben ik in dit werkboek al aan het experimenteren, de stijl is heel “Clean�, schoon, en met het gevoel alsof er toch tijd in is gestoken. Niet onnodig veel effecten. Dit is de reden waarom ik de opmaak van dit werkboek en mijn magazine in deze stijl wil doen. Magazine Mindmap

Schetsen opmaak en thumbnails Magazine


Merkstijl Het is misschien een beetje kinderachtig om een stijl uit een spel over te nemen maar de algemene design van Guildwars2 is een enorme inspiratie bron voor mij. Het heeft dat hele schone design met opvallende kleuren op witte achtergrond die ik zo mooi vind en daarom ook voor mijn magazine en werkboek gebruik. Dit google thema vind ik inspirerend door

de afwisseling in donker op de achtergrond en licht op de voorgrond, al vind ik de zoekbalk te groot en te opvallend voor deze tegenstelling en is te opvallend in mijn mening. Dit programma gebruikt veel groen en natuur op een mooie manier de knoppen, achtergrond en de rest storen elkaar niet, ze vullen elkaar juist aan. Het thema van Fez vind ik erg mooi, het is niet langzaam maar toch wel rustig in een bepaalde manier. vrolijk http://www.youtube.com/ watch?v=76GnOwHorn0 Dit logo is van een website, ik vind het gebruik van de D en de C in het logo erg mooi en op een mooie overzichtelijke manier vorm gegeven


Visite kaartje De eerste is een simpel visite kaartje met het logo een beetje vaag op de achtergrond

de 2e is een bierviltje waar alle informatie op staat

Het derde visite kaartje is vergelijkbaar met de eerste maar met een soort paperclip in de vorm van het logo wat je eruit kan halen.


British analysis John Bain is een naam die veel mensen niet zullen kennen, toch is hij op internet aardig bekent. Hij is een britse Audio-blogger en organiseerd grote professionele game-events. Maar de reden waarom ik hem gebruik voor de persoons analyse is omdat hij via reviews op youtube veel interesse creëert voor indie Opinionated loudmouth bastard who treats games. Dat zijn games die door kleine of een-mans arguing like full-scale warfare. Does live radio bedrijfjes worden gemaakt zonder financiering van and podcasts, some people are known to listen een groter bedrijf. Hij staat bekent, als zijn alter-ego to them. Came to America, found steak, was wat hij gecreëert heeft om zijn video’s aantrekkelijker happy. te maken, The Cynical Brit.

John’s beschrijving van zichzelf.

Merkvisie: Op een licht cynische maar ook comische manier video content creëren maar ook ondertussen veel tijd nemen voor het promoten van indie-games. Goed op de hoogte zijn van de huidige situatie in deze markt om met veel argumenten een duidelijk beeld geven van de kwaliteit van het product. Merk belofte: “The Cynical Brit is a shoutcast, podcast and audio-blogging hub providing professional-quality gaming shows.” Merk missie: Op een herkenbare manier een grote variatie van, voornamelijk indie-, games tot de aandacht brengen om een zo goed gebalanceerde mening te kunnen creëren. Zien: John Bain doet zijn video’s met alleen zijn stem en beeld van de game waar de video zelf over gaat. Maar tijdens zijn live events is hij te herlemmem aam zijn zwarte pak en bijna altijd ook zijn zwarte top-hat. Horen: Hij heeft een herkenbare zware stem en heeft een licht brits accent en manier van praten. Taal: Engels (brits) Producties: Hij produceert veel video’s op zijn youtube kanaal waar hij tienduizenden tot miljoenen kijkers heeft, maar daarnaast organiseert hij van donaties een paar keer per jaar een groot e-sports evenement waar een groep van de beste spelers ter wereld het tegen elkaar opnemen voor een prijzen pot van een paar duizend dollar. Verder presenteerd hij ook regelmatig andere e-sports events.

(e-sports staat voor electronic sports)


Paragrafen Body black Body White Body Black Custom

Leading

Subtitle Green Subtitle Pink

Title Black Title White

Bij het maken van deze paragrafen heb ik geprobeerd verschil in gebruik te maken.(body, subtitle en title) en onderling in kleur, grootte, stijl en lettertype. maar ik heb geprobeerd het verschil zo klein mogelijk te houden zodat de lezer niet hoeft te wennen aan veranderende tekens.


Kleur Ik heb 4x 3 kleuren schema’s. De kleuren schema’s zijn zelf zijn van verschillende kleuren die allemaal goed te gebruiken zijn maar de 4 clusters kan je ook goed in combinatie mer elkaar gebruiken. Het ligt er natuurlijk aan hoe je het toe past.


Logo variatie De eerste is het originele idee. Dit is een afbeelding die ik een aantal jaren geleden in photoshop had gemaakt voor de lol. Ik wil dit idee verder uitwerken tot een goed logo. De volgende concepten zijn allemaal variaties op deze zoals wel te zien is hopelijk.

Dit is een vrij directe kopie op het origineel, het is een @ met een gezichtje. Het is experimenteren met de manier waarop het oog kijkt. Deze heeft zijn oog wat uitdagend staan, in combinatie met de hoekige mond.

@

Dit is een ander concept waar het ipv een A in de @ een E is. verder is het idee gelijk alleen zijn de tanken nog niet uitgewerkt. Het idee achter de E was dat je het in de naam Revolt kan verwerken waar je dat niet kan met de A. (de kleur van deze is iets lichter maar dat moet nog aangepast worden, hij wordt volledig zwart.


Mindmap Algemene mindmap

Gedetailleerde mindmap


100 vragen Wie ben ik?

Wie ben ik? Hoe oud ben ik? Wat voor kleur haar heb ik? Waar ben ik geboren? Waar woon ik? Ben ik sportief ? Wat kijk ik graag? Ben ik sociaal? Hoe zit ik in elkaar? Praat ik graag? Ben ik een gangmaker? Houd ik van drukte, of juist van stilte? Ben ik verliefd? Volg ik het nieuws? Waar heb je voor de HAN op school gezeten? Kan ik zelfstandig werken? Ben ik goed met computers? Kan ik snel contact leggen met anderen? Heb ik veel vrienden? Vind ik vrienden belangrijker dan school? Wat hoop ik te leren? Waar ben ik goed in? Ben ik van nature een rustig persoon? Wat is mijn uitstraling? Ben ik open of gesloten? Hoe is mijn situatie thuis? Hoe is de relatie met mijn ouders? Heb ik broers en/of zussen? Ben ik een optimist of pessimist? Hoe veel ben ik met politiek bezig? Waarom wel/niet? Tegen wie ben ik het brutaalst? Hoe beleefd ben ik tegen anderen? Word ik snel door anderen beïnvloed? Ben ik een volger of iemand die volgers heeft? Heb ik een goed concentratievermogen? Kan ik mijzelf makkelijk ertoe zetten om iets te doen wat ik eigenlijk niet wil doen? Kan ik goed plannen? Kan ik mij aan mijn planning houden of ga ik mijn eigen gang? Houd ik van gezelligheid of meer van rust en alleen zijn? Hoeveel vragen moet ik in godsnaam nog? Ben ik een huiselijk type?

Hoe geordend ben ik? Hoe netjes ben ik? Ben ik creatief ? Houd ik van spanning in de vorm van extreme activiteiten? Kunnen mensen mij snel boos krijgen? Denk ik eerst goed na voordat ik dingen doe? Waarom doe ik dat wel of niet? Ben ik lui? Hoe streng ben ik tegen mijzelf ? Hoe hoog zijn de eisen die ik van mijzelf stel? Ben ik te bazig en te streng voor mensen in mijn omgeving? Ben ik eerlijk voor mezelf en tegen anderen? Houd ik van discussies?

Wat hoop ik in 10 jaar te behalen? Wat vind ik belangrijker, een gezin of een carrière en veel geld verdienen? Wat voor cijfer geef ik deze school? Verdienen mensen een 2e kans na de fout in gegaan te zijn? Heb ik ooit spijt van dingen die ik doe, achteraf ? Wat trekt mij meer, een zonvakantie of een doe-vakantie en waarom? Wat wil ik de komende jaren doen?

Wat Doe ik?

Doe ik aan sport, zo ja wat? Welke hobby’s heb ik? Lees ik graag boeken, waarom? Is sport belangrijk voor mij? Lees of luister ik een boek lievWat is je favoriete sportteam? er? Heb mijn een favoriete speler? Wat is het beste boek wat ik ooit gelezen/ Hoe vaak luister ik naar muziek? geluisterd heb? Speel ik zelf ook een instruHoe belangrijk vind ik muziek? ment? Waarom luister ik naar muziek? Waarom heb ik voor deze opleiding ge- Naar wat voor muziek luister ik? kozen? Welke artiesten luister ik naar? Wat vind ik er tot nu toe van? Hoe ga ik naar school? Voel ik mij hier thuis? Werk ik? Zo ja, waar? Wat vind ik van mijn medestudenten? Kijk ik anime series? Wat vind ik van mijn SLB’er? Op wie heb ik gestemd? Van wat voor soort series of films houd Zeg ik ooit dingen waar ik later ik? spijt van heb? Wat is mijn favoriete serie? Hoe denken anderen mensen Wat is mijn favoriete film? Wat is de slechtste film die ik ooit gezien over zo’n uitspraak? Drink ik alcohol? heb? Bevooroordeeld ik mensen? Wat is het leukste wat ik ooit met mijn familie heb gedaan? Wat was de impact van dat op mij? Wat eet ik het liefst? Wat is mijn favoriete drank? Houd ik van gezelligheid of meer van rust en alleen zijn? Werk ik liever individueel of in een groep? Houd ik van kunst, zo ja, wat voor soort kunst?

Wat vind ik?


10 antwoorden Ben ik een optimist of een pessimist? Ik probeer de situatie positief te bekijken, maar soms gaat dat lastig en is een pessimist beeld iets makkelijker. Ben ik creatief ? Ik ben creatief, maar het is op de middelbare school vrij verwaarloost. Dus dat probeer ik weer wat terug te brengen Werk ik liever individueel of in een groep ik vind alleen werken soms erg prettig omdat je zelf meer je eigen gang kan gaan, maar een groep kan ook erg fijn zijn omdat je dan makkelijker elkaars verbeterpunten kan aangeven en elkaars sterke punten kan gebruiken. Ben ik goed in plannen Ik ben vrij chaotisch maar probeer mezelf aan afspraken te houden die ik zelf maak zodat ik dingen niet uitstel, wat vrij aardig lukt. Ben ik te streng voor mijzelf of juist te los? Ik probeer zo eerlijk mogelijk tegen anderen maar op een positieve manier, Maar ik ben erg streng tegen mezelf en over wat ik doe en vind het moeilijk om iets goed te doen in m’n eigen ogen. Van wat voor soort films of series houd ik? Misschien een beetje een rare voor de top 10, maar het beschrijft mij wel vind ik. Ik hou van grappige of spannende films en series (vooral series) maar met een slim verhaal. Niet iets simpels. (Steins Gate, Code Geass, A Game of Thrones) Lees ik graag boeken? Ik ben dyslectisch en heb daarom nooit enige reden gehad om een boek te lezen op interesse na en zelfs dan is iets visueels een stuk aantrekkelijker. Daarom ben ik een voorstander van video en interactieve media, Maar tegenwoordig vind ik audioboeken ook acceptabel. Wat hoop ik in 10 jaar te behalen? Ik denk dat ik tegen die tijd iets gevonden heb wat ik leuk vind om te doen, Ik hoop dat dat in de indie-game development is omdat dat de reden is waarom ik deze studie doe. Omdat het dicht bij de studie zit die ik graag zou willen doen maar in tegenstelling tot 2 jaar geleden, afgelopen jaar ben afgewezen. Ben je geordend? Ik ben in m’n werk niet erg geordend maar ik probeer het zo geordend mogelijk te doen door alles goed te ordenen in mappen en groepen. Maar lang niet tot Welke hobby’s heb ik? De eerste is gamen, wat misschien wel te verwachten was. Maar ik houd ook van het kijken van goede series en films, maar als voorstander van e-sports vind ik dat ook leuk om te kijken. Verder probeer ik soms iets leuks met Maya of Photoshop te maken al ben ik er nog niet erg goed mee.


Spiegel Naam

Relatie

Hoe lang kennen Steekwoorden we elkaar

Ingrid

Moeder

19 jaar

Bert

Vader

19 jaar

Linde

Buurvrouw

16 jaar

Jorrit

Vriend

5 jaar

Ronald

Vriend

5 jaar

Keano

Vriend

6 jaar

Verlegen Verantwoordelijk Zorgzaam Humoristisch Perfectionistisch Onzeker Zorgzaam Vriendelijk Humoristisch Aardig Behulpzaam Hagelslag Aardig Troll

NO! I REFUSE!!


Moodboards De digitale en de analoge moodboard geven een heel ander gevoel, dat komt omdat ik analoog vrijwel geen plaatjes kon vinden die de moeite en problemen konden aangeven qua gevoel, waarom heb ik de digitale veel negatiever gemaakt dan de analoge. De Digitale geeft nu de pijn en moeiste van het proces weer en de analoge wel dat hard moet werken, maar vooral het gevoel van blijdschap als je klaar bent en je project succesvol hebt afgerond.


Black Boxes Deze 5 afbeeldingen representeren 5 van mijn eigenschappen, op een eigen manier weergegeven door middel van de Black Boxes De afbeelding “Chaotisch” is een afbeelding waarin er blokken van verschillende grootte in een willikeurig patroon. Dat is mijn verbeelding van de eigenschap ‘Chaotisch”.

De afbeelding “Creatief ” is een groot zwart blok met vanuit de hoeken een soort armen. Het grote blok stelt je hoofd voor en de armen zijn idee:en die in je hoofd komen. Maar ook heeft deze afbeelding een beetje de vorm van een windmolen, dat staat voor vrijheid. Vrijheid in denken en idee:en, omdat ik denken een vorm van ultieme vrijheid vind.

De afbeelding “Denker” is, net als bij “creatief ” , een grote zwarte doos,. Maar in dit geval geen armen maar een cirkel van doosjes eromheen. De grote doos staat wederom voor je hoofd, maar de cirkel staat voor de buitenwereld. Hoe je zo in denken verzonken kan zijn waardoor je even niet door hebt wat er om je heeb gebeurd.


De afbeelding “Rustig” is de vorm van een rustige golf. Dit als beeltenis van “rustig” omdat je bij een rustige zee of meer waar rustige golfbeweging is meestal een rustig gevoel geeft.

Eerlijk staat voor het gelijk zijn tegen iedereen, wie het ook is. De manier waarop hij.zij zich gedraagd is hoe ze worden beoordeeld.


5 Fonts Sansation

Sensation ziet er modern uit, al is het toch duidelijk te lezen en niet “over the top� qua stijl.Er zijn 6 verschillende stijlen beschikbaar voor Sensation, Ik heb deze er toch tussen gezet omdat ik hem persoonlijk erg mooi vind en hij lijkt me goed bruikbaar.

Comfortaa

Deze komt ook van Dafont ipv google fonts, Maar net als de vorige is het een modern font wat aardig goed te lezen is, Ik zou hem niet bij lange teksten zetten maar hooguit een enkele keer als titel of kleine opmerking als het onderwerp daar bij past omdat ik zelf niet denk dat je deze font voor lange teksten moet gebruiken

Cabin

Cabin is een font wat 8 verschillende stijlen heeft, Wederom een vrij modern lettertype en is vrij goed in grotere teksten te gebruiken denk ik.

Averia Serif Libre

Dit is een wat ouder eruitziend font, Ik heb deze er tussen gedaan vooral voor een titel of een opmerking maar ik denk dat hij eventueel ook gebruikt kan worden voor langere teksten, maar zoals bij alle fonts ligt dat aan het type van deze font dat je gebruikt.

Volkhov

Dit font lijkt erg op de vorige, Averia Serif Libre maar is wat scherper, ik weet niet welke ik liever heb. Ik denk dat de scherpere vormen van dit font beter bij lange teksten past dan Averia Serif Libre, Al heb ik het niet uitgeprobeerd.


Typografie in het wild


Visite Kaartjes Het eerste visite kaartje is van Reflections Dental Care, een simpel maar grappig kaartje. Eigenlijk is het een heel normaal kaartje maar met een opmerkelijke kaakafdruk. Dit legt nadruk op dat het om een tandsrtsenpraktijk gaat zonder een extreem flitsent kaartje te gebruiken.

Het tweede kaartje is van rob.wolkers Product development. Een metalen kaartje wat op zichzelf al opvalt, maar het speciale van dit kaartje gaat nog iets verder. De 3 moersleutels die je uit het kaartje kan halen. Ze zorgen ervoor dat je iets met het kaartje kan, al kan je verder met die moersleutels niets. Je bent toch even bezig met het kaartje waardoor je wel bezig bent met het bedrijf.

Het derde kaartje is van Clark&Kent. Een 3d kaartje wat je op kan zetten en wat een soort telefooncel voorstelt. Een leuke manier om het kaartje iets zichtbaarder en unieker te maken dan alle andere om zo toch het beetje extra aandacht te krijgen van je mogelijke klanten.


Het vierde kaartje, hierboven, is van een lootgieters bedrijf wat al duidelijk wordt van het hoesje waar het kaartje in zit, met het kaartje wat in een kleur is gedrukt waardoor het duidelijk uit het hoesje tevoorschijn komt. Doordat het kaartje verpakt zit in een speciaal hoesje wordt het kaartje zelf ook weer een stukje specialer.

Een eigenlijk vrij simpel concept maar toch grappig om te gebruiken. Het kaartje van Poul Nielsen is eigenlijk te dicht op elkaar gedrukt waardoor je niet kan lezen wat er staat, maar een glexiebel kaartje wat je uit elkaar kan trekken helpt daar natuurlijk goed tegen. Het kaartje wordt opvallend omdat je er letterlijk iets mee moet doen, namelijk hem uit elkaar trekken. Zo ben je bewust bezig met het ondekken van wat er op het kaartje staat.


Magazinecovers Alle 5 de magazine covers zijn door mij geselecteerd omdat ik de overeenkomende stijl in alle covers erg mooi vind. Alle covers bestaan uit 1 grote afbeelding met vrij weinig tekst maar een duidelijke titel en/of andere kenmerken waardoor je direct ziet welk tijdschrift het is. Een voorbeeld hiervan is een bekende cover van de National Geographic die van verre al te gerkennen is door de gele rand van het tijdschrift. Die gele rand is ook direct het logo van de National Geographic.


Brand Timeline


Douwe Egberts Merkinnerlijk

Merkvisie: Een belangrijk bedrijf in de Nederlandse koffie branche en producent koffie die op een duurzame manier is geproduceerd. Merkmissie: Het gebruiken van een eigens stijl die erg herkenbaar is, met de Rood en Beige kleur. En door gebruik te maken van Duurzame grondstoffen. En het nastreven van een authentiek imago. Merkwaarden: “Duurzamer van teelt tot kop” , Douwe Egberts zet zich in om wereldwijd de koffie en theemarkt duurzamer te maken, want de beschikbaarheid van grondstoffen gaat achteruit en de klimaatverandering is een reëel probleem, en tegelijkertijd kiezen steeds minder boeren om in deze branche te werken terwijl de vraag nog steeds stijgt. Teelt en verwerking van de grondstoffen op een manier waarop natuur bescherm wordt, Een waardeketen waar iedereen in staat is een goed bestaan op te bouwen (telers) Merkpersoonlijkheid: Duurzaam en lekker Merkbelofte: Goede ideeën, beginnen bij goede koffie Merk-kernconcept: Goede lekkere koffie die op een duurzame manier gemaakt wordt.

Merkuiterlijk

Zien: Een duidelijke vormgeving van alle verpakkingen Een uniek espresso apparaat wat opvalt als je hem ziet. Voelen: De verpakking Horen: N.v.t. Proeven: Lekkere koffie Ruiken: De geur van de koffie poeder. Taal: Algemeen beschaafd nederlands Iconen: n.v.t.


Magazine Spreads Links. Een grote duidelijke titel die goed bij de grote afbeelding past, daarnaast staat een middelgrote tekst in het wit met een kleine afbeelding. de tekst is wit op zwart dus is erg duidelijk naar voren komt.

Rechts Een wederom grote afbeelding met relatief weinig kleur verschil, onder de afbeelding staat een kleine tekst, heel overzichtelijk

Links Een grote zwart – wit foto met donkere onderzijde, dat maakt de onderkant perfect om een tekst neer te zetten. De grote titel heeft een bepaald font wat direct een gevoel bij de afbeelding geeft.

Rechts Een grote afbeelding die in kleine blokjes is opgedeeld, Een passende stijl bij de kleine tekst die er bij staat, maar past ook goed bij de manier waarop ze de tekst er in verwerkt hebben, door verschillende blokjes schuin te zetten.

Links Een zwarte achtergrond zodat de tekst in wit het beste past, daarnaast verschillende afbeeldingen van horloges. de horloges vallen erg op doordat het de enige voorwerpen zijn die in kleur in beeld zijn gebracht op deze spread.


Logo’s Het eerste logo heb ik uitgekozen omdat het gebruik van het pootje ipv. de O goed werkt en direct informatie geeft over het bedrijf. Ookal is de O verwisseld met een pootafdruk, de naam is nog steeds duidelijk. Het 2e logo heb ik uitgekozen vamwege de simpelheid van het plaatje boven de naam. Het plaatje past bij de naam en de snorharen lijken op zichzelf zelfs op een boek iets wat ik niet verwacht had. Het 3e logo, van Hoops Family, heb ik hiier bij gezet omdat ik het gebruik van 1 teken om zowel de H als de F af te beelden zonder dat het bijzonder ingewikkeld wordt.

Het 4e logo is iets anders dan de rest maar toch vind ik hem zelf wel grappig. Het is een “Chibi” figuurtje wat direct al een beetje een gevoel geeft als je hem op zichzelf ziet. Ookal is het een redelijk ingewikkeld logo, omdat hij vrij herkenbaar is onthoud je hem toch vrij gemakkelijk denk ik.

Het 5e en laatste logo heb ik uitgekozen omdat het gebruik van de letter R uit de naam Renuka goed past bij de berg die een idee geeft waar het bedrijf misschien mee bezig is maar ook de R van de merknaam duidelijk maakt.


Hout en Video Voor de excursie opdracht ben ik naar het CODA museum in Apeldoorn geweest op 20 September 2012 Het museum was eigenlijk een stuk kleiner dan verwacht maar het gaat natuurlijk om de inhoud. Er waren verschillende soorten kunst die er geëxposeerd werden waarvan een grote houten kamer en een soort stad die van houten blokjes was gemaakt, afvalhout was waar het op leek. Daarnaast waren er verschillende gallerijen waar foto’s van een een of andere show werden geëxposeerd, allemaal in zwart-wit. Net als het vorige stuk vond ik het niet erg interessant, Maar de tentoongestelde spullen in de ruimte er naast was een stuk leuker om naar te kijken. Er werd meer kleur gebruikt in deze ruimte en de tentoongestelde spullen waren iets dichter bij mijn belevingswereld dan de houten bouwwerken en zwart-wit schilderijen van de meest normale objecten zoals een schuurtje. In deze ruimte stond onderandere een, ongeveer 5 meter hoge, toren van koffers. Ik heb geen idee wat de betekenis was van deze toren want het kaartje wat er bij stond was niet behulpzaam, maar het was in iedergeval een stuk indrukwekkender dan wat tot zover te zien was. Maar het laatste stukje was het interessantst omdat het het dichtst bij mij stond, Media. Er was een douche met een afspeling van de Psycho moordscene die geprojecteerd werd op het douchegordijn. Nog een stukje verder was er een grote projector die een bekent youtube filmpje aan het afspelen was. (Nice Hotel - Julian Smith) Altijd leuk als je bekende dingen tegen komt op plekken waarvan je het niet verwacht.


Ruud Boer Ruud Boer is de eigenaar van de Bataafse Teeken Maatschappij (BTM), Zijn bedrijf helpt merken groeien vanuit inhoud en vormgeving. Daarnaast is hij ook docent bij de SRM. Hij heeft 12 jaar gewerkt als brand manager bij verschillende A-merken zoals Red band, Lu, Liga en Reebok. In zijn lezing die hij aan de hand van zijn boek doet maakt hij veel gebruik van voorbeelden ter illustratie. Deze voorbeelden zoals “Fair trade Original” zijn van projecten waar hij en zijn bedrijf zelf aan gewerkt hebben. Aan de hand van deze voorbeelden en de manier waarop hij het verteld merk je dat hij erg ervaren is, en weet waar hij over praat. Maar ook later in zijn verhaal houdt hij het zo duidelijk mogelijk door voorbeelden uit de praktijk te geven. Wat hij in zijn lezing verteld wordt is hoe brand design werkt en wat dat voor gevolgen kan hebben voor een merk. en het leuke is van hoe Ruud het vertelde is dat, zonder dat je het door had, hij zichzelf heeft zitten branden. Hij presenteert zich in de lezing als een vriendelijke en humoristische man die goed weet waar hij het over heeft, Het zelfde als wat je zou kunnen zeggen als wat je met brand design doet. Ruud zet zichzelf neer op een manier die past bij zijn doel, een overtuigende lezing geven waarschijnlijk. Zijn identiteit en imago komen hier dus overeen. De lezing zit dus vol met nuttige informatie zodat je zelf het proces van “Branding” zelf kan.


Jildou van der Bijl De lezing Jildou van der Bijl, hoofdredactrice van de Linda. , was erg interessant. Ze legde uit aan de hand van erg veel voorbeelden hoe ze werkte en verschillende motto’s. De eerste en misschien wel de meest interessante en belangrijkste was “Verbaas me”. In de lezing maakte ze ook duidelijk waarom bepaalde foto’s , in dit geval, niet bij bepaalde thema’s pakken of in bepaalde tijden, als voorbeeld van het detail waarin ze werken. Al was het jammer dat de de mogelijkheid om vragen tussen door te stellen zorgde dat de lezing op sommige momenten vrij rommelig kon worden. Er kwam ook naar voren dat de kwaliteit in stijl van de “Linda.” door de nummers gelijk was, Het werd op die manier een goed voorbeeld van een Brand met een duidelijke Brand identiteit. Ook werd duidelijk hoe zij als hoofdredactrice, maar ook haar collega’s ervoor moeten zorgen om een tijdschrift te produceren. Een tijdschrift op “Linda.” kwaliteit.


Grid


Occabore persper iaspici llaborio. Pa vit dem netus qui tem excerias amus exerio officiis utem expedit, simet, quo voluptatis diatem. Ut omnis eum illaboribea nis explia sa imperro min comni quae dolorehendam fuga. Um volendamusa porpor sit, nos ium nistis et faceprehent voluptatium ressunt iumquos earitatus quis et volupient quis comniscia voluptiae venihil lignis excesed quissitae voluptat a iunt dem none voles porror am enitias volupta dolor sus maximin veritasit quaspel esendam dolupta turepta con rem nonsed exces molupta spelit, consecus, aut etur, corepre niminctatem. Namus doluptae doloribus vel et et maximillit ex enis es volorep ernatiist verunt at que seque veratem hil moloratiam, optius que quisquid que quaerum incia cus, tecearisque dolupti niminctiam, temporis et peres debisquo tor rem experes sitiunt, int faceaqui omnimeni derum de voluptatium et vercil maior simaiorit evenis ipsa sequissin pelias porrum et aut deruntem faccum volupient audiorem vendit, ommod utat que magnis abore simagnam, vit ut et aut aperferem hillam, omnihic tem eseque niae est, sae nobit voluptate numquo

Harum volum autem dis quate simos est a et od quae net et officil ium faceribusam fugitaepre re si nus. Ibus sus magnim etumqua spelest el est, int. Sitis seque omnitatur, conet ut plicietur, vendita sediti consecest, sum quam, offictur mi, tempedi piendunt ad eveles inverro et ute nos que et am eum que qui ium dolest et lignis rerum etur, si bea nimporia idem doles eum etur? Ebitatu scipsam hitecatur aut que magnis quia dolor alis none ommo quisti to millacia solo excersperio beaquis nimusdam nulparchil ium quae laceaque remporae volup tium que laborem pedignimi, ulpa ent entio. Eheniscia illanto tatiur, quo tem simus, aut lacepud itaque desti ulparum quatquat. Nobitas alis asit, consequati optias dolest, officius volore ne ea ped quassinctur aut a doloreris aut dolum quam quatus alitati dolorit, offic tem listibus. Busanda consequi ut aut ut alite mo corem in estia doluptam voluptae. Ga. Sedit, sam, sant velique sit lab ipsamus sequiam escieni niminvendae nobis denimus inveriandi tem auta comnimi llanturion nonsed quosam, et elene omnim re pe pos esciet quo cones et et et est, aut magnisquas doluptatur?


Inhoud fugiatqui beati coreperis Blz. 1 explatet, cuptaquo o Blz 4 mniae veles aut m Blz 6 o eossiti onemoluptat. Blz 8 voloris persperum c Blz 10 usae. Agnimi, Blz 2301

Digitaal Werkboek Branddesign  

Digitaal Werkboek Branddesign sven brinkman c1h cmd-c

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you