Page 1

Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends

e-book

Toekomsttrends in ERP-software

#erptrends @sofdevelopments


Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends

1 Multi-device De notebook- en pc-verkoop is nu reeds in vrije val. Iedereen wil werken via zijn of haar smartphone, iPad, of andere tablet‌ Dus ook uw medewerkers! Uw administratieve software kan dus maar beter mobile proof zijn. Bovendien blijft het hier natuurlijk niet bij, de weg ligt open voor tal van andere nieuwe toestellen en schermformaten.

>>


Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends Alsof de mobiele uitdaging nog niet genoeg is, zal je onderneming te maken krijgen met een hele trits toestellen, merken, besturingssystemen enzovoort. De nieuwe trend is namelijk Bring Your Own Device. Hierbij gebruiken werknemers hun persoonlijke toestel voor werkdoeleinden. Uw toekomstige ERP-toepassing kan dus maar beter flexibel genoeg zijn om op zoveel mogelijk devices te draaien. Administratieve software is al langer geconnecteerd met andere toepassingen zoals intranetsoftware (bijvoorbeeld Sharepoint), e-mail, warehouse-sturing en ga zo maar door. Ook deze geconnecteerde diensten moeten dus vlot bereikbaar zijn via deze toestellen. Zorg daarom voor een virtuele werkplek die bruikbaar is op elk toestel. Extra voordeel is dat er geen bedrijfsgegevens achterblijven op privĂŠtoestellen die vaak minder beveiligd zijn.

Vraag het onze it-specialist! Kristof Pieters @kristofpieters ( +32 9 340 66 76 + kristof.pieters@sde.be


Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends

3 Web In veel gevallen dekken huidige ERPsystemen alle administratieve processen binnen het bedrijf, maar wat met externe processen? In de toekomst wordt een koppeling met het web vanzelfsprekend, zelfs voor kmo’s. Deze nieuwe trend zal er dus voor zorgen dat uw webshop, customer service portal of partnerkanaal op een zeer efficiÍnte manier kan gekoppeld worden aan uw ERP-systeem.

>>


Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends Door een koppeling te maken tussen uw administratieve toepassing en internetapplicaties breidt u op een gecontroleerde manier het bereik van uw erp-pakket uit. Een webshop of e-commerce site opzetten waar uw klanten kunnen bestellen wordt kinderspel. U hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van prijzen, voorraad, ordergegevens of artikelinformatie op de webshop want die vloeien vlotjes uit uw ERP. Portaalsites waar klanten via self-service eigen klantenfiche, orders, facturen, planning, artikelen etc kunnen beheren zullen niet langer enkel weggelegd zijn voor grote ondernemingen. Een web-integratie zal uw efficiĂŤntie verhogen en de investering die u maakt in een toekomstgerichte ERP-toepassing nog beter laten renderen.

Vraag het onze web-specialist! Cedric Collet @cedricweb ( +32 9 340 66 76 + cedric.collet@sde.be


Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends

5

Social Media Sociale media brengen mensen niet alleen dichter bij elkaar op persoonlijk vlak maar ook op professioneel vlak. LinkedIn is voor vele professionals ondertussen een echt werkinstrument geworden. Het ligt voor de hand dat ook binnen bedrijven de samenwerking tussen personen kan verbeterd worden als sociale media ge誰ntegreerd worden in de nummer 1 bedrijfsapplicatie: het ERPpakket.

>>


Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends

Uw werknemers zitten nu reeds bijna allemaal op Facebook, Twitter of LinkedIn. Ook uw klanten en leveranciers zijn ondertussen allemaal uitgerust met bedrijfspagina’s op deze sociale sites. Ze delen er op dit ogenblik info die voor uw business relevant is. Is het dan niet logisch dat u deze info capteert en verwerkt in de applicatie waarop uw bedrijf vertrouwt? Dergelijke connectie kan barrières opheffen in uw supply chain, u helpen in uw verkoop en kan u business inzicht geven én dat allemaal real-time.

Vraag het onze social-specialist! Sven Bries @svenbries ( +32 9 340 66 76 + sven.bries@sde.be

Naast een technische integratie van deze nieuwe informatiekanalen zult u uiteraard ook een beleid moeten ontwikkelen. Welke bedrijfsdata mag ontsloten worden via sociale media, welke niet? Hoe ga je om met klantencontact via deze kanalen, heb je interne sociale media applicaties nodig zoals Lync of Sharepoint?


Dit is slechts een voorproefje, download gratis het volledige e-book op www.sde.be/softwaretrends

Meer info over ERP nodig? Wie nieuwe administratieve software overweegt, kan niet genoeg ge誰nformeerd zijn. Volg ons op Twitter, Facebook of LinkedIn, bezoek onze website en blog zodat u niets mist! @sofdevelopments facebook.com/softwaredevelopments linkedin.com/company/sde ( +32 9 340 66 76 + info@sde.be 4 www.sde.be

Toekomsttrends in ERP - preview  

Administratieve software is aan een sterke evolutie bezig. Download het e-book om te ontdekken met welke functionaliteiten u in de toekomst...