Page 59

Antall avmeldinger Det største faresignalet kommer når antall avmeldinger begynner å stige i forhold til tidligere utsendinger. Derfor er det svært viktig å holde øynene åpne og måle hvor mange som melder seg av din e-postmarkedsføring. Dette kan gjøres manuelt eller via statistikk som følger de fleste profesjonelle programvarer for e-postmarkedsføring.

Antall påmeldinger Hvor mange som melder seg på din e-postmarkedsføring er alltid viktig informasjon. Bruk denne for å optimere annonser som er beregnet til å skaffe nye påmeldte til din e-postmarkedsføring.

Antall åpnet html e-post Ved å legge et usynlig bilde i din e-postmarkedsføring kan man måle hvor mange som åpner din html e-post. Dette vil gi deg en god indikasjon på leselysten blant dine mottakere over tid. Men vær obs, en åpnet e-post vil ikke nødvendigvis si at e-posten er lest.

Antall klikk i linker Antall som klikker i dine linker måles på to måter. Unike klikk eller totale klikk. Unike klikk i linker er hvor mange personer som har klikket på hvilke linker. Klikker person A på link B to ganger, vil dette bli registrert som ett unikt klikk. Den andre målingsformen er totale klikk. Her registreres alle klikk i e-posten. Klikker person A på link B to ganger, vil dette bli registrert som to klikk. Klikk i linker kan gi deg en indikator på hvor populære dine produkter eller din informasjon er. Men vær obs, ikke alle e-postmarkedsføringer har til formål å generere trafikk til nettsiden, derfor vil heller ikke alle e-postmarkedsføringer oppnå like stor klikkprosent.

Antall post klikk Post klikk er klikk i linker på en Internettside som er et resultat av en e-postmarkedsføring. Post klikk leveres kun i de mer sofistikerte systemene for e-postmarkedsføring og er en funksjon som ”følger” mottaker fra klikk i e-posten og rundt på nettsiden. Ved å ta i bruk en post klikk funksjon kan du se hvilke produkter dine e-postmottakere klikket på, hvor mange produkter de tittet på før de forlot siden eller før de gjennomførte et kjøp. Post klikk er desidert den mest innholdsrike informasjonen du kan få fra din e-post-markedsføring.

Forstå e-postmarkedsføring 2006  

www.digitaldialog.no KAPITTEL ­ 1 Kilde: Godin (1999) Figur 3: Fra frekvens til tillit Forstyrrende markedsføring Permission Marketing Figur...