Page 28

Har du planer om å sende ut e-postmarkedsføringen selv eller få hjelp av et byrå må du uansett belage deg på å få noe hjelp av din IT-avdeling. Ofte har bedrifter behov for å koble e-postsystemer mot egne kundedatabaser, vaske e-post medlemslisten mot kunderegistre osv. Skal du sende ut e-postmarkedsføringen selv trenger du kanskje hjelp til design av e-posten, programmere inn segmenteringskriterier i e-postsystemet slik at du får sendt den spesifikke informasjonen dine medlemmer har sagt seg villig til å motta. IT-avdelingen kan også hjelpe deg med å lage påmeldingsskjema på Internettsidene til bedriften slik at nye medlemmer går direkte inn i basen for e-postmarkedsføringen.

Salgsavdelingen Før du sender ut din e-postmarkedsføring bør du gi beskjed til dine selgere om hva slags tilbud og produkter som står i eposten.

Kundeservice Når man sender ut en e-postmarkedsføring til 30.000 mottakere får man mange tilbakemeldinger. Noen bør ta hånd om disse. Gi derfor beskjed til kundeservice før du sender ut. Kanskje de oppgraderer bemanningen på utsendelsesdager.

Markedsavdelingen Naturlig nok er det som oftest markedsavdelingen som er initiativtager til norske bedrifters e-postmarkedsføring. Hvis en bedrift velger å gjøre hele e-postmarkedsføringen selv må man utnevne en eller flere personer til å forfatte tekster, finne bilder og avtale tilbudskampanjer med produktsjefer og webansvarlig.

Prosjektlederen Gjør du hele e-postmarkedsføringen selv er det smart å gi prosjektlederansvaret til en person i bedriften. Det er mange tråder å holde i før og etter en utsending, og det er viktig å ikke skape for store forsinkelser da dine kunder forventer å få e-postmarkedsføringen f.eks. hver måned til en bestemt dag.

E-postformat Når man sender ut markedsføring via e-post er det mange forhold man bør ta stilling til. Et av disse er hvorvidt man skal sende e-posten i tekst eller html format. En undersøkelse nettstedet Wilson Internett gjorde i januar 2001 sier noe om

Forstå e-postmarkedsføring 2006  

www.digitaldialog.no KAPITTEL ­ 1 Kilde: Godin (1999) Figur 3: Fra frekvens til tillit Forstyrrende markedsføring Permission Marketing Figur...