Page 19

på ditt nyhetsbrev (pkt1), for det andre skal du innfri de forventningene kundene hadde da de meldte seg på ditt nyhetsbrev (pkt2) og for det tredje skal du i hver e-postmarkedsføring du sender til dine kunder overbevise dem om at de må forstette å motta din e-post (pkt3). Med andre ord skal din e-postmarkedsføring inneholde en gulrot, eller en merverdi for dine kunder. Selve innholdet i en langsiktig e-postmarkedsføring varierer fra bedrift til bedrift og fra bransje til bransje, men din e-postmarkedsføring bør inneholde ett eller flere av følgende seks elementer:

Informasjonsverdi Innen B2B finnes det mange eksempler på informasjonsverdi. Det være seg rådgiving, tips, først ute til å informere om produktlansering, først ute med å gi bransjenyheter osv.

Økonomisk verdi Et godt triks er å behandle kundene som mottar din e-post-markedsføring som om de tilhørte et slags kundeprogram. Ros dem ved å gi spesialtilbud eller kanskje en standard rabatt på alle dine produkter. OBS! Norsk lovgiving setter et krav til dette ved at alle dine kunder skal ha en reell mulighet til å motta samme tilbud. Det vil si at alle dine kunder må bli gitt en mulighet, og må selv ha en mulighet til å melde seg på ditt nyhetsbrev. Har du en ung målgruppe, bør ikke dette by på problemer. Har du derimot en eldre målgruppe bør du trå varsomt.

V.I.P. verdi Gi dine kunder som mottar din e-postmarkedsføring en følelse av å bli behandlet spesielt godt. Gi dem muligheten til å være først ute til å bestille dine nyeste produkter, motta den viktige informasjonen, tilgang til å for eksempel laste ned demoen til en film release eller et spill release.

Serviceverdi Et godt eksempel på serviceverdi er å tilby tips til oppussingen av boligen til de av dine kunder som for eksempel har handlet maling i butikken din. Gi råd om hvordan dekke bordet til de som har kjøpt blomster til konfirmasjonen. Andre former for service kan være å gi kunden en oversikt over sin egen kjøpshistorikk, oppsparte bonuspoeng eller gi en påminnelse om den kommende Sting-konserten som kunden har bestilt billett til.

Forstå e-postmarkedsføring 2006  

www.digitaldialog.no KAPITTEL ­ 1 Kilde: Godin (1999) Figur 3: Fra frekvens til tillit Forstyrrende markedsføring Permission Marketing Figur...

Forstå e-postmarkedsføring 2006  

www.digitaldialog.no KAPITTEL ­ 1 Kilde: Godin (1999) Figur 3: Fra frekvens til tillit Forstyrrende markedsføring Permission Marketing Figur...