Page 12

Som en konklusjon kan vi si at i de fleste tilfeller er B2B e-postmarkedsføring et virkemiddel til å gi kunder eller potensielle kunder relevant og spennende informasjon/nyheter fra din bedrift/bransje, løsningsorientert og rådgivende innhold. B2C e-postmarkedsføringer fokuserer på direktesalg og tilbud i ulike former og varianter. Er du i tvil hva dine kunder ønsker å motta fra deg? Spør dem!

Syv myter om e-postmarkedsføring

·

E-postmarkedsføring passer bare for noen typer bedrifter E-postmarkedsføring fungerer like bra for store bedrifter som små butikker. Uansett om du sitter på en kundebase på 50.000 eller en kundebase på 1.000 e-postadresser vil du merke at e-postmarkedsføring gir gode resultater.

·

E-postmarkedsføring er lite effektivt Alle markedsføringsverktøy kan skape både dårlige og gode resultater. Du kan bruke så mye penger du bare orker på tv-reklame, men hvis budskapet ditt ikke når frem får du heller ingen avkastning på investeringen. Det samme gjelder e-postmarkedsføring. Får å få en avkastning på din e-postmarkedsføring må du gi kunden relevant og ønsket informasjon.

·

Mine kunder ønsker ikke e-postmarkedsføring Hvis det var tilfelle henvender du deg enten til en svært snever målgruppe, eller så har du ikke spurt dine kunder. E-postmarkedsføring passer i de fleste bransjer og er ønsket av svært mange kunder. Som du spør får du svar, og så lenge du holder det du lover og jobber for å gi dine kunder en god opplevelse ved å motta din e-postmarkedsføring skal du se at du får mange påmeldte!

·

Jeg er for sent ute. Alle mine konkurrenter har et e-post nyhetsbrev. Kanskje det. Men dine konkurrenter annonserer mest sannsynlig i samme medier som deg, uten at det stopper deg. Det er alltid mange kunder å ta av.

·

Det krever for mye ressurser i å opprettholde en langsiktig e-postmarkedsføring Forskjellen med e-postmarkedsføring og andre reklamemedier, er at du må holde en rød tråd i informasjonen du sender ut. E-postmarkedsføring tar ikke slutt før kunden ber om det, og det er du som må sørge for å få kunden interessert i det du skriver. Likevel er e-post markedsføring en av de rimeligste reklamekanalene du kan benytte, og

Forstå e-postmarkedsføring 2006  

www.digitaldialog.no KAPITTEL ­ 1 Kilde: Godin (1999) Figur 3: Fra frekvens til tillit Forstyrrende markedsføring Permission Marketing Figur...