{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 22

LEDELSEN

VERDT Å VITE

FAGSTOFF

FRITID

VIS BOLIGKUNDENE HVORDAN DE KAN FÅ MYE UT AV LITE LEDELSEN

VERDT Å VITE

FAGSTOFF

FRITID

En vanlig boligkarriere har ofte sett slik ut: Liten leilighet, rekkehus, villa – og eventuelt tilbake til leilighet. Det er flere årsaker til at mange nå tenker i andre baner, i alle fall i de store byene. AV INTERIØRARKITEKT MNIL TROND RAMSØSKAR, RAMSØSKAR INTERIØRARKITEKTER AS

Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar vil i denne spalten formidle nyttig kunnskap til bruk for eiendomsmeglere i kunde­rettet arbeid. Temaene vil gjelde både bolig- og næringsmarkedet. Vil du ha inspirasjon, se her:

https://ramsoskar.no/prosjekter-2/

VIKTIGE TIPS • For å øke arealeffektiviteten vil mange fristes til å nøye seg med et hybelkjøkken. Før man velger dette, bør man vurdere om det vil slå negativt ut når leiligheten en gang skal selges. Kjøkkenet er viktig i norske boligkjøperes bevissthet. • Leiligheten er liten, og det er umulig å trylle. Man må derfor tenke smart. En god tommel­fingerregel er å utnytte høyden. Vi anbefaler en seng med lagringsplass under og skap som går helt til taket. I entreen kan veggplassen utnyttes: En hylle over inngangsdøren og dekorative knagger er bare to av ­mulighetene. En puff eller to med lagringsplass er også ­praktisk å ha.

22

EIENDOMSMEGLEREN NR 01-2020

Høy kvadratmeterpris gjør at større bolig ofte ikke lar seg realisere. Ønsket om en urban livsstil med gangavstand til meste fører også til nytenkning: Mange vil ikke ut av sentrum. Viljen til å leve bærekraftig og forbruke mindre trekker i samme retning, forsterket av trender som compact living. Spørsmålet for mange blir da ­hvordan de kan få mer ut av kvadratmeterne, ikke hvordan de kan få flere kvadratmeter. Handlings­ rommet er ofte større enn de fleste tror, og eiendoms­ meglerne er selvskrevne ­veiledere for kundene. I dette eksempelet viser jeg hvordan man kan få mest mulig ut av en ­ett-roms leilighet.

Leiligheten slik den ligger til salgs på finn.no Leiligheten er på 40 kvm. Den mangler soverom og har sengen plassert i den ene enden av oppholdsrommet. Dette er upraktisk: Det er krevende å holde den ryddig, det er vanskelig å holde lav temperatur der man sover, og det legger begrensninger på livsførsel og døgnrytme dersom det bor to personer i leiligheten.

STUDENTER

STUDENTER

Profile for Norges Eiendomsmeglerforbund

Eiendomsmegleren nr. 1 2020  

Advertisement
Advertisement
Advertisement