__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Badrumsboken 2021


RUM FÖR och


liv lust


2021


Hon vaknade av att ljuset från morgonsolen letade sig in mellan persiennerna. Från badrummet kom skratt från barnen. Det doftade nyrostat bröd från köket. Hon satte fötterna i de mjuka fårskinnstofflorna och gick till badrummet. På andra sidan dörren hörde hon någon av dem duscha, den andra borstade tänderna. Hon knackade försiktigt, ingen reaktion. Det blev helt tyst, förutom lite fniss. Plötsligt for badrumsdörren upp och barnens ”buuuu” överraskade henne. De kramade om varandra och hon skulle precis gå in i badrummet när hennes man trängde sig före. ”Ursäkta älskling bara en sekund”, sa han. Dörren stängdes innan hon hann reagera. Det skvalade en lång stund innan han kom ut igen. ”God morgon, frukosten är klar.” Hon gav honom en låtsad irriterad blick, gick in i badrummet och låste. När hon såg sig i spegeln log hon. Nu var badrummet hennes. Åtminstone för en liten stund. Bara hennes.

Det här blir en bra dag.


Innehåll 96

14

Vi underlättar badrumslivet

Årets stora nyhet, Epos!

Alla vill ha ordning och reda i badrummet, men hur enkelt är det egentligen? Här får du några tips på hur du kan tänka men framförallt på vad du kan behöva.

Det är unik formgivning med omsorg om material, funktion och detaljer. Men det som alla pratar om är valfriheten.

8

102

Hantverk i generationer

Duscharnas dusch

Många som besöker vår fabrik i Dalstorp blir överraskade av att vi tillverkar och färdigmonterar alla badrumsmöbler själva. För oss är det en självklarhet.

Ett av Norges högsta vattenfall har inspirerat oss att skapa Langfoss. Det är nytänkande med fokus på design, rymd, strålar som omfamnar kroppen och inte minst textil!

Badrumsmöbler 14 28 40 54 62 70 74 78 84 92 98

Epos DK Forma Skapa Intro Tvättställ Tvättställsblandare Speglar Spegelskåp Förvaring Handtag

Dusch 100 102 106 114 124 140

Våra duschar Langfoss 180° Skoga Ritual Dusch- & badkarsblandare

Badkar 126 128 130 132 134 138 140

Våra badkar Solid Surface Mineralkomposit Lucite Akryl Emalj Dusch- & badkarsblandare

Övrigt 142 Handdukstork 146 WC 148 Tillbehör

Köpguiden 150 190 192 194 196

Priser & mått Färger & Material Finns i bilden Bygg ditt badrum Kontakt


18

Samarbete med Halvor Bakke Om vi funderar på att utveckla en helt ny badrumsserie, hur gör vi då? Något oväntat kanske, men vi kontaktar en norrman. Halvor Bakke är känd i Norge från tv och samarbeten med flera inredningsföretag. Tillsammans med oss har han nu formgivit den nya möbelserien Epos. En berättelse som bara har börjat.

12

Trendspaningar från badrummet Vad händer på badrumsfronten, eller snarare vad är på gång att hända? Vi guidar dig rätt i djungeln och bjuder på några spaningar om allt från minimalistiskt, hotellkänsla, öppen förvaring, vikten av ordning och reda i lådor och den ständiga frågan, är badrummet det nya köket?

7


Om Svedbergs

Om Svedbergs

Att Svedbergs en gång grundades för att det behövdes riktiga mjölkkärl i bygden runt Dalstorp i Västergötland känner inte många till. Inte så märkligt eftersom det var för över hundra år sedan. Att det sedan blev badrumsmöbler är en lång historia men låt oss ändå skänka en tanke till Holger Svedberg; det han gjorde med mjölkkärlen var ett hantverk. En känsla vi har varit noga med att bevara och utveckla. Det är anledningen till att mycket fortfarande görs för hand i vår egen fabrik med filosofin att de ska hålla för ett långt och bekymmersfritt liv.

Vid en badrumsrenovering spenderas mycket pengar på tätskikt och kakel. Då är det lätt att försöka spara på annat och köpa lite billigare badrumsmöbler med följden att de kanske inte håller så länge. Billigare möbler blir ofta dyrare i slutändan. Väljer du badrumsmöbler från oss på Svedbergs behöver du inte bekymra dig, kvaliteten är hög, materialen är valda med omsorg, monteringen är gjord och all el är fabriksmonterad.

8


Om Svedbergs

Många som besöker vår fabrik i Dalstorp blir överraskade av att vi tillverkar och färdigmonterar alla badrumsmöbler själva. Det gör vi för att det ska bli så enkelt och smidigt för dig som möjligt. För att skapa rätt helhetsintryck i ett badrum spelar också detaljerna en viktig roll. Som till exempel handtag, öppen förvaring, knoppar, bänkskivor, speglar, blandare och belysning. När det gäller det viktiga ljuset har vi redan gjort ett kvalitetsval åt dig och monterat in energisnåla och säkra belysningar så att du kan känna dig trygg med att det är rätt installerat från början. Och alla lådor i badrumsskåpen är inredda, fullt utdragbara, mjukstängande och lättjusterade. Till alla fronter som inte är målade använder vi äkta träfaner utskurna ur utvalda stockar med levande skiftningar i färg och mönster (förväxla inte det med ytskikt av konstgjorda material som folie eller melamin).

Hantverkskänsla det går att ta på

Hos oss hittar du allt för hela badrummet. Från badrumsmöbler, tvättställ och blandare till duschar, badkar, handdukstork och WC. Och allt passar ihop, så som stilar, färgnyanser och materialval. Resultatet blir ett komplett sortiment för alla typer av badrum – enkla, lyxiga, breda, smala, moderna, klassiska, stora som små.

9


Om Svedbergs

Det går att säga mycket om våra badrumsmöbler, inte minst om allt det som ögat inte uppfattar. Stommarna är till exempel av fukttåliga spånskivor. Vi vet att de är tåliga för vi har testat dem tre dagar i 20-gradigt vatten, en dag i 12-gradig kyla och tre dagar i 70-gradig värme. För att våra trämöbler ska hålla riktigt länge behandlas de dessutom i flera steg. Vår egen lackeringsmetod DuraDry säkerställer fuktbeständighet och livslängd. Med tre lager grundlack som torkas med UV-ljus kombinerat med två lager topplack som lufttorkas får vi fram riktigt slitstarka möbler. Syrahärdande färger och lacker som tränger in bra i materialet och förseglar träskivan mot fukt gör processen komplett. Även plåtdelarna tillverkas av oss själva enligt vår egen metod EnduraDry. Till skåp och lådor använder vi galvaniserad plåt, ett material som ursprungligen togs fram för bilindustrin. Lacken vi har utvecklat är baserad på nanoteknik. Denna kombination ger ett bra ytskikt som är extremt tätt, slitstarkt och avspolningsbart. Allt görs i en sluten process i vår egen lacklinje, miljövänligt och utan lösningsmedel. Det statliga forskningsinstitutet RISE har testat produkterna för att se hur de klarar sig i en fuktig miljö. Våra produkter fick högsta betyg på samtliga punkter.

Det är lätt att bli teknisk, att beskriva tillverkningsmetoder, kvalitet och funktioner i all oändlighet. Som badrumsnördar älskar vi sådant. Precis lika mycket som det estetiska. Men vad som är snyggt eller inte kan bara du avgöra. Vad just vi gillar kan du se i den här badrumsboken, för all produktutveckling görs av oss själva. Det hindrar oss inte från att samarbeta med kända formgivare från Norden, till exempel Halvor Bakke.

10


Om Svedbergs

Upp till 20 års garanti Med vår filosofi om kvalitet, materialval och omsorg om detaljer följer vår garanti. Vi ger dig upp till 20 års garanti på våra möbler, duschar, duschkabiner och duschväggar. På våra handdukstorkar, badkar, blandare och WC gäller fem års garanti. En fördel för dig som kund och som gör köpet ännu tryggare. Läs mer om våra garantiåtaganden på svedbergs.se Genom hållbar design med noga utvalda material som håller länge, egen produktutveckling, effektiv och modern produktion i egna anläggningar, genomtänkt logistik och distribution är miljön ständigt i fokus hos oss. Inom varje produktionsenhet har vi miljöutbildade medarbetare och miljöansvariga och vi utvecklar ständigt verksamheten för att minska vår miljöbelastning. Vi arbetar med obligatoriska märkningar som REACH, RoHs och WEEE och är dessutom anslutna till BASTA, REPA, El-kretsen och Säker Vatteninstallation.

11


Trendspaningar från badrummet

Trendspaning

12

Ett drömbadrum för många är ett med minimalistisk stil och hotellkänsla.

Tunna slitstarka bänkskivor blir allt populärare.

Badrumsinredning får gärna ha ett grafiskt och välbalanserat formspråk.


Trendspaning

Vikten av textil i badrummet är något som fler och fler pratar om. Förutom att det är estetiskt tilltalande skapar det en mjuk och behaglig känsla, dessutom absorberar tyget ljud.

Trä mjukar upp och bidrar till olika stiluttryck på ett nordiskt och varmt sätt.

Lådinredning med fack och inbyggda smarta funktioner för personvård och hälsa.

13


Epos När vår nya möbelserie Epos skulle tas fram kontaktade vi den norska inrednings- och tv-profilen Halvor Bakke. Tillsammans med vårt eget designteam har vi nu skapat något helt nytt som bygger på kombinationsmöjligheter, färg, form och funktion. Design för en plats som ska ge energi och lust. 14


EPOS

EPOS underdel Rand 200x45 brun ask med 2+0+2 lådor push open. 25 300:- EPOS bänkskiva Laurent 200x45 dubbel. 14 990:STORA tvättställ plåt Ø40 blyertssvart. 5 695:-/st. EJER fristående tvättställsblandare svart matt. 5 995:-/st. ISTA spegel rund ram Ø80 LED. 6 995:-/st. Pendelbelysning cylinder svart matt. 995:-/st. LANGFOSS skärmvägg 90x230 svart matt profil och kristallglas med hylla.. 8 190:- LANGFOSS gardinskena 90 svart. 850:- LANGFOSS gardin 90x230 askgrå. 3 800:STUOR takduschpaket 160 cc svart matt. 10 995:- SIGYN handdukstork 26x120 svart matt. 6 630:REYK badkar i mineralkomposit. 22 745:-            

16


EPOS

Epos är valfrihet i kubik. Bli inspirerad och testa dig fram för att hitta den perfekta och mest personliga lösningen för din smak, ditt badrum och dina behov. Du väljer själv om du vill ha lådor, öppen förvaring eller varför inte både och.

17


EPOS

Tv-profilen som formgivit Epos

Foto: Mona Nordøy

Halvor Bakke, interiĂśrdesigner. 18


EPOS

Han är reseledaren och flygvärden som mjuklandade och blev en omtyckt tv-personlighet i Norge. Med produktioner som Homsepatruljen och Norges styggeste rom har han blivit ett känt ansikte i sitt hemland. Även om han är en mångsysslare föredrar han att kalla sig för interiördesigner. Inredning har alltid legat honom varmt om hjärtat. Under sin tid som reseledare hade han alltid med sig två resväskor fyllda med inredning så att han kunde skapa en fin miljö dit han kom.

För honom är hemmet mycket mer än bara trender viktigast av allt är att människor känner glädje och trivs. Hans guru är en välkänd amerikansk kläd- och inredningsdesigner som predikar det klassiska och tidlösa. – Varför måste fokus alltid vara på det kortsiktiga jag ser hellre på design som en känsla som varar över tid. Han lyfter sin egen tv-serie Eventyrlig oppussing som exempel. Där åker han runt till oväntade platser och renoverar gamla hytter. Det är genuint och äkta långt ifrån stress och snabbkonsumtion, hytter är en viktig del i den norska kulturen. Inte sällan har norrmän två hytter, en på fjället och en vid sjön.

nära kulturen och känna det personliga. Under förra året inledde han ett samarbete med Svedbergs, ett företag han kände till redan tidigare. – Badrum är något som har blivit nedprioriterat av någon anledning. Det är generellt ganska kliniskt och könlöst tycker jag, därför var min utmaning tillsammans med Svedbergs formgivare att förändra den bilden och göra något annat. Det är ändå ett rum där du spenderar både dina första och sista stunder varje dag.

”Jag ser mig inte som en tv-kändis, jag är en person som älskar att skapa hem som folk kan längta till och känna sig hemma i.”

De som följt Halvor förknippar honom kanske mest med bubbel (han har precis lanserat sitt eget varumärke som sålde slut direkt), doftljus och kuddar. En mjukis som ställer höga krav både på sig själv och på sin omgivning. Han erkänner utan omsvep att han inte har något tålamod. – Jag är en sån person som gillar att jobba mycket och har många olika idéer i huvudet och att ständigt göra många olika saker, helst samtidigt. Det kan nog vara lite påfrestande för min omgivning ibland. Även om han har lägenhet både i Oslo och Palma trivs han allra bäst på den norska landsbygden. Och nära familjen. Hans syster, bror och föräldrar bor alla inom 500 meter från honom. Att laga mat, odla växter, pyssla med favoritörten mynta, bjuda hem släkt och vänner, skämma bort sin familj och att resa hör till livets höjdpunkter. När han bor på hotell väljer han alltid de lite mindre för att komma

För Halvor handlar det inte om att skapa fräcka och flashiga hem utan mer ett boende som visar vad man tycker om och vem man är. Han gör en liknelse om hur det är på ett spa jämfört med ett badrum i hemmet.

– Alla älskar spa, det dämpade ljuset, de behagliga dofterna och den avslappnade stämningen. Ändå är badrummen där hemma ofta kalla med en massa spottar i taket och inte alls inbjudande. Hans motto är ”Längta hem”, något han hoppas ska avspegla sig i samarbetet med Svedbergs och den nya badrumsmöbelserien som fått namnet Epos. – Det här har varit ett jättespännande projekt där valfrihet varit ett nyckelord genom hela processen. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet, möjligheterna med att kunna välja olika fronter och färger, den öppna förvaringen där det går att placera krämer, levande ljus eller något från naturen. Viktigast för mig har ändå varit att möblerna bidrar till att badrummet känns mysigt och ombonat, en plats som ska ge energi och lust.

19


20

EPOS


EPOS

I 40 cm lådan (som ingår i bredd 120 cm och 200 cm) har vi fyllt på med flera praktiska funktioner. Såsom dubbelt eluttag och bra förvaring av högre badrumsprodukter, hårtork och eltandborste. EPOS underdel Relief 200x45 skiffergrå med 1+1+1 lådor. 20 600:- EPOS plåtlåda 80 svart matt. 1 400:-/st. EPOS bänkskiva Keon 200x45 dubbel. 12 320:FROSS fristående tvättställ Solid Surface 55x35 svart matt. 5 180:- /st. FROSS hylla tvättställ svart matt. 1 030:-/st. EJER fristående tvättställsblandare svart matt. 5 995:-/st. ISTA spegel ram 80 LED. 7 495:-/st. Pendelbelysning cylinder svart matt. 995:- /st. ZAGA handdukstork 26x120 svart. 6 630:- ERICA elpatron 300W Svart.  2 545:- LANGFOSS skärmvägg 90x230 svart matt profil och kristallglas. 7 490:- STUOR takduschpaket 160 cc svart matt. 10 995:-            

21


EPOS

Som ett Epos om design och möjligheter Inspirationen till vår nya möbelserie Epos kommer från många olika håll, magasin vi läst, saker vi upplevt, människor vi mött men också en hel del magkänsla. På ett enkelt och inspirerande sätt kan du välja bland olika mått, färger, designuttryck, material, funktioner och inte minst kombinationer. Resultatet blir en unik och personlig lösning anpassad för just ditt badrum. Ditt eget Epos. 22


EPOS

Den unika formgivningen blir som en förlängning av hemmet in i badrummet. Fronterna på möblerna sätter en känsla som ger badrummet karaktär. Välj mellan Plan, Push open, Rand och Relief samt färgerna vit, skiffergrå, svart ek, vit ask och brun ask. Du kan också välja bland Svedbergs utvalda färgkollektion. Läs mer om den på sidan 190.

Lådor, öppen förvaring eller både och? Underdelarna finns i ett antal olika bredder, välj mellan 80, 100, 120, 160 och 200 cm. När du gjort ditt val är det bara att börja laborera och testa dig fram för att hitta den mest optimala lösningen för din smak, ditt badrum och dina behov. Du väljer själv om du vill ha lådor, öppen förvaring eller en mix av både och. Lådorna har en bottenplatta av tålig plåt och fackindelning av trä som följer lådfrontens färg, både praktiskt och snyggt. Till lådorna kan du välja mellan push-open eller integrerade handtag. Epos erbjuder också många smarta detaljer. 100-möbeln har till exempel två bra sidoförvaringar bredvid varandra, en som är öppen framåt och en mer gömd åt sidan. För sådant du gärna vill visa upp och sådant du hellre vill dölja. I bredd 120 cm och 200 cm ingår en 40 cm bred låda som har dubbla eluttag och bra

förvaring av höga badrumsprodukter. När det kommer till tvättställ kan du välja traditionellt eller bänkskivor med olika varianter av ovanpåliggande tvättställ. Tänk också efter vilket material som bäst passar dina krav och önskemål. De traditionella tvättställen, som finns i matt vit, tillverkas i mineralkomposit för en lyxig känsla och för att de går att göra väldigt tunna och breda utan skarvar. Gemensamt för de ovanpåliggande tvättställen är de geometriska formerna och de supertunna kanterna som förhöjer designkänslan. Dessa finns i stål (PVD-behandlat), porslin och Solid Surface. Bänkskivorna är tillverkade av Dekton. Välj mellan standardbänkskivorna Danae, Keon och Laurent, eller välj till en av våra specialskivor Rem, Aura och Sirius. Läs mer om materialens egenskaper på sidan 191. Läs mer i Köpguiden på sidan 152

Mått & tillval • • • • • • • •

Djup: 45 cm. Bredder: 80, 100, 120, 160 och 200 cm Belysning Eluttag Plåtlåda för öppen hylla Förvaring undre låda Handtag Vattenlås

För Epos har du fem färger att välja mellan; vit ask, brun ask, svart ek, vit eller skiffergrå samt fronterna Plan, Relief och Rand. På Plan front kan du också välja någon av tillvalsfärgerna hav, aska, kalk, sand och salvia.

Vit

Skiffergrå

Vit ask

Brun ask

Svart ek

Plan

Plan Push open

Relief

Rand

Rand push open

23


EPOS

Bänkskiva Bänkskivorna är tillverkade av Dekton, ett reptåligt och mycket hårt material med högre böjhållfasthet än granit. Materialet är UV-beständigt vilket innebär att ytan är enkel att rengöra och inte bleks. Välj mellan Keon (grå betong), Danae (beige sandsten) och Laurent (mörk botten med guldmarmorering). *Som tillval finns Sirius (svart), Aura (vit botten med gråsvart framträdande ådring) och Rem (ljus marmorkänsla, inte så framträdande ådring). Läs mer i Köpguiden på sidan 162. EPOS underdel Plan 120x45 vänster vit med 2+1 lådor push open. 18 955:- EPOS bänkskiva Danae 120x45 vänster. 7 770:STORA fristående tvättställ plåt Ø40 borstad mässing. 5 695:- EJER fristående tvättställsblandare borstad mässing. 6 595:VALJE spegel Ø80+Ø60 LED. 6 995:Pendelbelysning cylinder borstad mässing. 995:-/st. SKOGA rak nischdusch 90 vit matt profil och klarglas. Enkel. Vägghylla 650 vit. 650:-                    

24

Danae

Keon

Laurent

Sirius*

Aura*

Rem*


EPOS

EPOS underdel Plan 80x45 svart ek med 1 låda. 8 580:- EPOS plåtlåda 80 svart matt. 1 400:- Handtag S1 200 cc borstad blyertssvart. 180:- BÄNKSKIVA Keon 80 centrum. 5 770:- STORA tvättställ plåt Ø40 blyertssvart. 5 695:- EJER fristående tvättställsblandare svart matt. 5 995:- VALJE spegel rundad 120 LED. 6 995:- Pendelbelysning klot Opal. 1 295:-/st. Takfäste för 3 pendlar. 995:- LANGFOSS skärmvägg 90x200 svart matt profil och rökglas med hylla. 7 190:- LANGFOSS gardinskena 90 svart. 850:- LANGFOSS gardin 90x200 askgrå. 3 800:- STUOR takduschpaket 160 cc svart matt. 10 995:- AMOR elhanddukstork 10x140 svart matt. 3 625:-/st        

25


KAPE IP TO ES L

Du kan aldrig få nog av förvaring, men med Epos tar vi det ett steg längre. På hundramöblerna kan du välja en eller två lådor. Men det riktigt smarta är sidoförvaringen. På framsidan är det öppen förvaring, till exempel för några riktigt snygga spaprodukter. Baktill, med öppningen åt sidan, kan du förvara sådant du kanske inte vill visa upp lika mycket.

EPOS underdel Relief 100x45 vänster vit ask med 2 lådor. 13 895:- ISE tvättställ 100x45 vänster vit. 6 490:- KEBNE tvättställsblandare krom.  1 795:- VALJE spegel 100 LED. 5 495:- VALJE Belysning 100 LED. 1 495:- Stomme högskåp 160x35 vit ask. 6 390:- Dörr högskåp 160x35 vit ask.  1 765:- Fri förvaring högskåp 160 vit ask. 3 490:- ALTA vägghängd WC inkl. sits. 4 315:- Tryckplatta WC-modul krom. 455:FLORAS elhanddukstork 50x65 vänster. 4 330:- LULE lucitebadkar 170x83 vit matt med Helag badkarsblandare krom. 23 615:-            

26


EPOS

EPOS underdel Relief 160x45 brun ask med 1+1 lådor. 16 400:- ISE tvättställ 160x45 dubbel vit. 8 950:- SKULE lättrad tvättställsblandare krom. 3 495:-/st. VALJE spegel oval 45x110 LED. 4 495:-/st. LANGFOSS skärmvägg 80x200 alu matt profil och kristallglas med hylla. 7 190:LANGFOSS gardinskena 80 matt. 850:- LANGFOSS gardin granitgrå. 3 800:- STUOR takduschpaket 160cc krom. 8 495:SPIKA badkarsblandare 160cc krom. 2 995:- UME fristående lucitebadkar. 14 910:-                

27


DK Formgivarna bakom DK är Morten Voss och Stinne Knudsen. I sann dansk designanda har resultatet blivit estetik och funktion i skön symbios. Här blandas träkänsla med vitt för att förstärka det skandinaviska ljuset och luftigheten. 29


DK

30


DK

DK underdel 100x45 vit/blond ek med 2 lådor. 10 965:SVALE tvättställ Solid Surface 100x45 vit. 11 645:- TWIT tvättställsblandare vit matt. 4 540:- DK benstativ hög 100 vit matt. 2 255:- DK handtag vit. 225:-/st. ISTA spegel 100 LED. 7 495:- DK högskåp 170 vit/blond ek. 9 690:SKOGA dubbel nischdusch 178 vit matt profil och halvfrost. 8 670:- STUOR takduschpaket 160cc krom. 8 495:- SIGYN handdukstork 26x120 vit matt. 6 630:ERICA elpatron 300W vit matt. 2 545:- SAVON fristående badkar i Solid Surface. 43 335:-

31


DK

Redan en möbelklassiker De rena linjerna, den avskalade känslan, det är ingen tvekan – det här är dansk design när den är som bäst. Utvecklad av Morten Voss och Stinne Knudsen. Han är självlärd och startade sin studio 1994 i Köpenhamn. Mest känd är han för bordet och möbelklassikern FlightDeck. Stinne tog examen från Danmarks Designskola 2001 och har sedan dess arbetat med produktdesign och inredning. Tillsammans står han för de stora linjerna, hon för detaljerna och färgerna. Något som för några år sedan resulterade i DK. 32


DK

Möbelserien har ett enkelt och luftigt uttryck, inga utsvävningar eller udda element. Här är det lugn och harmoni som gäller. Fokus är på att skapa balans mellan det praktiska och det estetiska. Med sitt exklusiva och skandinaviska utseende har möbelserien redan blivit något av en klassiker. Allt andas kvalitet, du märker det på hantverket och detaljerna. Välj mellan flera bredder (60, 80, 100 eller 120 cm) och olika färger (blond ek, vit, skiffergrå eller vit/blond ek). Du kan också välja bland Svedbergs utvalda färgkollektion. Läs mer om den på sidan 190.

DK har mycket mer än en snygg yta att erbjuda, till exempel allt som finns bakom dörrar och lådor. Lådinredet har fackindelning som gör det enkelt att hålla ordning och reda eftersom allt ligger kvar på sin plats. Lådinredningarna är av trä som är både snyggt och praktiskt. Som tillval finns en ännu lyxigare lådinredning. Lådorna har antingen push-open eller så väljer du till handtag och är fullt utdragbara (hela lådans längd). EasyClean ingår utan extra kostnad, en praktisk konstruktion som gör det enkelt att göra rent vattenlåset. Läs mer i Köpguiden på sidan 158

Mått & tillval • • • • • • •

Skiffergrå

Vit

Djup: 45 cm Bredder: 60, 80, 100 och 120 cm Belysning Eluttag Benstativ Trälock och träsidor Trälåda undre låda

Blond ek/vit

Blond ek

33


DK

DK underdel 100x45 vit med 2 lådor. 10 500:- AURA bänkskiva 100 centrum. 8 075:- FROSS fristående tvättställ Solid Surface 55x35 vit matt. 4 660:- HALDE fristående tvättställsblandare vit. 2 995:- Handtag E1, 128 cc vit. 115:-/st. VALJE spegel rundad 120 LED. 6 995:- Pendelbelysning cylinder vit matt. 995:-/st. DK högskåp 170x40 vit med 2 dörrar. 8 380:- SKOGA u-formad udusch 90x67 vit matt profil och klarglas. 12 240:- STUOR takduschpaket 160cc krom. 8 495:- SIGYN handdukstork 11x120 vit matt. 4 420:- ERICA elpatron 300W vit matt. 2 545:-             Salvia, mot pristillägg se sid. 158

34


DK

Färg Valet av färg påverkar helhetsintrycket i badrummet. Oavsett om du är ute efter att skapa energi med skarpa kontraster eller harmoni med samstämda kulörer. Fundera på vilken känsla du vill ha i ditt badrum, mycket hänger kanske ihop med hur du använder det. Tänk också på att ett badrum upplevs annorlunda om det finns ett fönster som släpper in dagsljus. Tack vare alla valmöjligheter som finns med DK kan du välja den färg som just du söker. Välj mellan blond ek, vit, skiffergrå eller vit/blond ek. Du kan också välja någon av tillvalsfärgerna hav, aska, kalk, sand och salvia.

35


DK

1

1. DK underdel 60x45 vit med 2 lådor push open. 9 595:- FALSTER porslinstvättställ 60x45 vit. 3 120:TWIT tvättställsblandare krom. 2 835:- DK spegel 120 vit LED. 9 805:- DK högskåp 170x40 vit med 2 dörrar. 8 380:- OVAL 170 badkar i mineralkomposit. 25 755:-                         2. DK underdel 80x45 blond ek med 2 lådor. 10 390:- DK tvättställ Falster 80x45 vit. 3 725:SKULE slät tvättställsblandare krom. 3 180:- DK handtag vit. 225:-/st. DK spegelskåp 80 blond ek med LED-belysning och eluttag. 9 510:- SIGYN handdukstork 26x120 vit matt. 6 630:ERICA elpatron 300W vit matt. 2 545:-                      

36


2


DK

Möbelserien DK går att få med eller utan benstativ. Håll med om att möbeln får två helt olika uttryck beroende på vilket val som görs. Benstativen sticker ut med sitt eleganta formspråk, en designdetalj som skapar karaktär till möbeln och hela badrummet. Det finns något grafiskt över produkten och en omsorg för detaljernas betydelse. Benstativen finns i två olika höjder, samt i färgerna vit eller svart.

38


DK

Bänkskiva

DK underdel 120x45 skiffergrå med 4 lådor. 17 195:DK handtag svart. 225:-/st. DK bänkskiva Keon 120x45 vänster. 8 075:- FYN fristående porslinstvättställ Ø45 vit. 3 035:- DK låg benstativ svart matt. 2 255:- DK spegelskåp 120 skiffergrå med LED och eluttag. 10 955:- DK högskåp 170x40x35 skiffergrå med 1 dörr. 9 690:-                      

De 46 cm djupa bänkskivorna går att få till ovanpåliggande tvättställ. Välj mellan Sirius (svart), Keon (grå) och Aura (vit). Samtliga bänkskivor är av Dekton, ett reptåligt och UVbeständigt material som inte bleks och som dessutom klarar höga temperaturer. Den icke-porösa ytan gör att skivan är enkel att rengöra. Du bestämmer placeringen av tvättstället; till höger, vänster, i centrum eller en dubbellösning (bänkskiva 60–100 cm går endast att få i centrum).

Aura

Keon

Sirius

39


Forma Gillar du formgivningen kommer du att älska valmöjligheterna med Forma. Du bestämmer stil genom ditt val av fronter, skåp, färger, material, bredder, djup och detaljer. Lådfronter med integrerade handtag är en av nyheterna i år. 41


42

Forma


Forma

FORMA underdel Kontur 80x45 vit med 2 lådor. 10 030:- HAV tvättställ 80x45 vit. 3 800:KEBNE tvättställsblandare krom. 1 795:VALJE spegel 80 LED. 4 995:- VALJE belysning 80 LED. 1 295:- WC-fixtur glasbox vit. 9 130:ALTA vägghängd WC inkl. sits. 4 315:180° rak hörndusch 90x90 krom klarglas. 13 950:STUOR takduschpaket 160cc krom. 8 495:SIGYN handdukstork 11x120 krom. 4 420:Stomme högskåp 160x35 vit. 4 690:- Fri förvaring högskåp 160 vit. 2 290:- Dörr högskåp 160x50 vit. 1 000:-          

43


Forma

Gör lite som du vill Forma passar i de flesta badrum, stort som litet, eftersom flexibiliteten är hög. Kort och gott, du kan mixa och matcha lite som du vill. Vi står för möjligheterna och du för fantasin. Välj mellan olika fronter, färger, tvättställ, blandare och handtag. Det mesta ingår, men genom några enkla tillval kan du höja den personliga stilen ytterligare. 44


Forma

Mått & tillval

Möbelserien Forma som introducerades för några år sedan har blivit väldigt omtyckt. Frågar du oss beror det på den tidlösa formgivningen, det är en möbel som är enkel att tycka om och som skapar lugn och harmoni. Linjerna är raka och rena där detaljerna får ta plats och allt annat som du vill inreda badrummet med. Samtidigt kan möbeln ges olika uttryck beroende på val av front, tvättställ, handtag och blandare. Det där överlåter vi till dig. Enligt våra formgivare passar möblerna både i mindre och större badrum. Lådorna har fackindelning som gör det enkelt att hålla ordning och reda, allt ligger helt enkelt kvar på sin plats. Inredet är mycket tåligt och lättskött. Som tillval finns lådinredning av trä, både snyggt och praktiskt. Det smarta vattenlåset EasyClean ingår, som gör det mycket enklare att rensa och hålla rent.

• • • • • • • •

Djup: 35 och 45 cm Bredder vid 35 cm djup: 50, 60 och 80 cm Bredder vid 45 cm djup: 60, 80, 100 och 120 cm Eluttag Träinredning övre låda Trälåda undre låda Handtag Belysning

Läs mer i Köpguiden på sidan 156

Förutom standardfärgerna kan du också välja bland Svedbergs utvalda färgkollektion. Läs mer om den på sidan 190.

Vit

Skiffergrå

Blond ek

Svart ek

Dessutom kan du välja mellan olika utföranden på fronterna. Om du vill ha lådor med vår släta front Plan och Push openfunktion eller front med integrerat handtag är en smaksak.

Plan

Push open

Sans

Kontur

Dekor

Ram

Kant

45


Forma

Forma är en möbel som är enkel att tycka om. Linjerna är raka och rena där detaljerna får ta plats. Samtidigt kan möbeln ges olika uttryck beroende på val av tvättställ, blandare, sidoförvaring och badkar.

FORMA underdel 100x45 blond ek med 2 lådor. 9 525:- VASS porslinstvättställ 100x45 vit. 5 170:SKULE lättrad tvättställsblandare krom. 3 495:- Handtag L1 160 cc krom. 180:-/st. SKURU spegelskåp 100 blond ek LED. 10 980:- Stomme högskåp 160x35 blond ek. 5 990:Dörr högskåp 160x35 blond ek. 1 665:- Fri förvaring högskåp 160 blond ek. 3 290:ENO fristående lucitebadkar. 14 910:- 180° skärmvägg bad 80 krom klarglas. 6 235:STUOR takduschpaket 160cc krom. 8 495:- Badkarspip krom. 795:-            

46


Forma

O R M A F

R M A F O

M A F O R

A F O R M

F O R M A

Kanske den mest flexibla mĂśbelserien vi nĂĽgonsin gjort.

47


48

Forma


Forma FORMA underdel Dekor 120x45 vit med 4 lådor. 15 960:- HAV porslinstvättställ 120x45 vit. 7 560:EJER tvättställsblandare krom. 3 995:-/st. SKURU spegelskåp 120 Vit LED. 13 495:- 180° nischdusch 160 dubbel krom kristall frostglas. 17 070:- STUOR takduschpaket 160cc krom. 8 495:-/st. AMOR elhanddukstork 10x140 blankpolerad. 3 245:- /st. ALTA vägghängd WC inkl. sits. 4 315:- Tryckplatta WC-modul krom. 455:- Handdukshängare tvåkrok A02 krom. 195:Toalettpappershållare A03 krom. 295:-              

49


Forma

FORMA underdel Kant 100x45 vit med 2 lådor. 10 340:- STIL tvättställ 100x45 Vit. 5 170:- SVEA tvättställsblandare krom. 3 400:- T1 Handtag 192 cc blank. 125:-/st. HAMRA spegelskåp 100 vit LED 10 150:- Stomme högskåp 160x35 vit. 4 690:- Dörr högskåp 160x50 vit. 1 000:- Fri förvaring högskåp 160 vit. 2 290:- BAS handdukstork 50x100 Krom. 4 330:- Ventil krom 1 625:Handdukshängare tvåkrok A02 krom. 195:- BELLE tassbadkar av akryl. 13 190:- CLASSIC Tassar, krom 1 635:-          

50


Forma FORMA underdel Dekor 80x45 svart ek med 2 lådor. 9 875:- DEEP porslinstvättställ 80x45 vit. 3 800:BOLD tvättställsblandare svart matt. 6 995:- VALJE Spegel rund Ø100 LED. 5 495:- Pendelbelysning klot rökfärgad. 1 295:-/st. 180° rak/fast hörndusch Rista 90x90 svart matt och klarglas. 15 180:- STUOR takduschpaket 160 cc svart matt. 10 995:AMOR elhanddukstork 10x140 svart matt. 3 625:- A02 Handdukshängare tvåkrok svart matt. 195:-                  

51


Forma

Bänkskiva

FORMA underdel Ram 80x45 vit med 2 lådor. 9 530:- AURA bänkskiva 80 centrum. 7 590:- FROSS fristående tvättställ Solid Surface Ø40 vit matt. 3 625:- SKULE slät fristående tvättställsblandare krom. 4 680:H1 handtag 64 cc blank. 160:-/st. HAMRA spegelskåp 80 vit LED 9 425:- SCARLETT badkar i mineralkomposit vit. 15 730:- SPIKA badkarsblandare 160 cc krom. 2 995:WC 9085 inkl. vit sits. 4 360:Väggskåp Ram 70x40 vit. 3 005:Sand, mot pristillägg se sid. 156

52

Du kan få bänkskivan i Dekton eller Silestone. Dekton är ett reptåligt och mycket hårt material med högre böjhållfasthet än granit. Materialet är UV-beständigt vilket innebär att ytan är enkel att rengöra och inte bleks. Välj mellan Sirius (svart), Keon (grå) och Aura (vit). Silestone är gjort av kvarts, bland de hårdaste material som finns på jorden. Ett reptåligt och slitstarkt material. Välj mellan Tebas (svart) eller Helix (marmorliknande). Läs mer i köpguiden på sid. 162.

Tebas

Helix

Keon

Aura

Sirius


FORMA

Färgernas betydelse för helhetskänslan

FORMA underdel 60x35 vit med 2 lådor. 6 210:- SAND porslinstvättställ 60x35 vit. 2 720:- SKULE slät tvättställsblandare svart matt.  4 595:- Handtag M1 160 cc svart matt. 180:-/st. ISTA spegel Ram 60 LED. 6 495:- AMOR elhanddukstork 10x140 svart matt. 3 625:- ALTA vägghängd WC inkl. sits. 4 315:- WCfixtur glasbox 120 svart. 9 130:- 180° rak hörndusch 90x90 svart matt profil och kristallglas. 17 430:- YDING takduschpaket 160cc svart matt.  6 895:- A02 Handdukshängare tvåkrok svart matt. 195:Aska, mot pristillägg se sid. 156

Vilken färg du bestämmer dig för på badrumsmöbeln har naturligtvis betydelse för helheten. Därför kan du välja mellan fyra standardfärger och fem färger som är tillval. Standardfärgerna är vit, skiffergrå, blond ek och svart ek, tillvalsfärgerna är hav, aska, kalk, sand och salvia. Läs mer om Svedbergs utvalda färger på sidan 190.

Formas flexibilitet gör att möblerna passar i alla tänkbara badrum. Allt beror på vilket intryck du vill skapa, luftigt och rymligt eller kompakt och nära eller något mittemellan. Möblernas färg bidrar så klart till den känslan. Du kan också trolla med färger på väggar och golv, belysning och annan inredning för att få just den speciella stämning som du vill ha. När du planerar ditt badrum är det därför viktigt att du tänker på hela rummet, från golv till tak, för att få ett riktigt bra resultat.

53


Skapa Sluta aldrig tänka, men tänk gärna lite mindre. I varje fall om du har ett badrum som inte är så stort. Med Skapa ger vi dig rätt förutsättningar från början. Det här är nämligen en badrumsmöbel som passar allra bäst i små och mellanstora badrum. 54


Skapa

SKAPA underdel 55x35 skiffergrå med 2 dörrar. 2 650:- SKAPA tvättställ 55x35 vit. 1 845:- HALDE tvättställsblandare svart matt. 1 995:B1 handtag svart. 75:- /st. TIVED spegel 55 LED. 3 095:- Hylla Tived 55 svart. 395:- EMALJBADKAR 160x70 halvfront svart. 6 195:SKOGA rak skärmvägg bad 80 svart matt profil och klarglas. 3 785:- YDING takduschpaket 160cc svart matt. 6 895:Badkarspip svart. 995:- DIANA S elhanddukstork 48x80 höger svart matt. 3 625:- Stomme högskåp 120x35 skiffergrå. 3 990:Dörr högskåp 120x35 skiffergrå. 1 100:-          

56


Skapa

57


Skapa

För att vara säkra på att våra badrumsmöbler håller för ett långt och lyckligt liv genomför vi regelbundet tester. Att de klarar testerna beror på att materialen vi använder är av högsta kvalitet, de lackas enligt vår egen metod DuraDry och vi monterar allt själva. Skapa går att få i flera bredder och i färgerna vit eller skiffergrå. Handtag B1 i krom ingår alltid, fler handtag finns som tillval.

SKAPA underdel 60x35 vit med 1 låda. 3 815:- SAND porslinstvättställ 60x35 vit. 2 720:- TRON tvättställsblandare krom. 1 195:SAREK spegelskåp 60 vit LED. 5 195:- Ventil krom 1 625:- SKOGA rak hörndusch bad 83x83 alu blank profil och klarglas. 7 055:Duschbadkar 160 vänster gavel. 14 995:- SPIKA badkarsblandare 160 cc krom. 2 995:- SPIKA handdusch krom 995:WC 9085 inkl. vit sits. 4 360:- BAS Handdukstork 50x69 Krom. 3 790:O01 Handdukshängare enkrok krom. 135:- O03 Toalettpappershållare krom. 305:-          

58


Skapa

För en gångs skull, tänk lite mindre Skapa är en möbelserie utvecklad för de lite mindre badrummen. Utan kompromisser. Omsorgen för kvaliteten, detaljerna och funktionerna finns där. Med ett formspråk som tillåter dig att sätta en personlig prägel på helheten.

Låda

Mått & tillval • • • • • •

Djup: 25 och 35 cm Bredder för 25 djup: 45, 50 och 55 cm Bredder för 35 djup: 40, 45, 50, 55, 60 och 80cm Handtag B1 krom ingår Eluttag Vattenlås

Dörr

Läs mer i Köpguiden på sidan 159

Underdelen går att få med två olika djup, 25 eller 35 cm. Du kan också välja mellan en eller två dörrar alternativt en låda.

Skiffergrå

Vit

59


Skapa

SKAPA underdel 60x35 vit med 2 dörrar. 2 525:- SKAPA tvättställ 60x35 vit. 2 720:- SVEA tvättställsblandare krom. 3 400:SAREK spegelskåp 60 vit LED tvättställsljus. 5 895:- FLATTERY förstoringsspegel. 415:- V1 porslinsknopp vit. 60:- /st. WC 9085 inkl. vit sits. 4 360:- Handdukshängare tvåkrok A02 krom. 195:TOFTA tassbadkar emaljbadkar 160x40 vit. 8 550:- SKOGA rak skärmvägg bad 80 alu blank profil och klarglas. 3 785:SPIKA handdusch krom 995:- SPIKA badkarsblandare 160 cc krom. 2 995:-            

60


Skapa SKAPA underdel 80x35 skiffergrå med 1 låda. 4 750:SKAPA tvättställ 80x35 vit. 3 550:- HALDE tvättställsblandare svart matt. 1 995:- B1 handtag svart. 75:- VALJE spegel rund Ø80 LED.  4 495:- Pendelbelysning cylinder svart matt. 995:-/st. Takfäste för 3 pendlar. 995:- ZAGA handdukstork 26x120 svart. 6 630:ERICA elpatron 300W Svart.  2 545:- SKOGA halvrund hörndusch 90x90 svart matt profil och rökglas. Integrerat handtag. 8 670:YDING takduschpaket 160cc svart matt. 6 895:A02 Handdukshängare tvåkrok svart matt. 195:-            

61


62


Intro Det här är en hälsning till alla er med ett litet badrum men med stora drömmar. Du får en formgivning med rena linjer och stort fokus på det praktiska. Intro är av plåt och tål tuffa tag, samtidigt är möbelserien trendig, smidig och tar liten plats. 63


64

Intro


Intro

INTRO underdel 55x35 salvia matt med 2 lådor. 6 690:SKAPA tvättställ 55x35 vit. 1 845:TRON tvättställsblandare krom. 1 195:INTRO spegelskåp 55 salvia matt. 3 515:DOVRE belysning 55 grafitgrå LED. 2 495:WC 9085 inkl. vit sits. 4 360:- SKOGA vikbar hörndusch 90x90 alu matt profil och klarglas. Integrerat handtag. 11 265:- SPIKA takdusch krom. 2 400:- SPIKA termostatblandare 160 cc Krom. 2 495:EASY handdukstork 80x50 Krom. 2 705:MEG elpatron 300W krom. 1 885:-              

65


Intro

Intro är vår tuffaste möbel när det kommer till hårdhet och slitstyrka. Som grund använder vi galvaniserad plåt, lacken är baserad på nanoteknik. Den kombinationen ger ett bra ytskikt som är extremt tätt och tåligt. Det statliga forskningsinstitutet RISE har gett produkterna högsta betyg. INTRO underdel 55x35 sand matt med 2 lådor. 6 690:- SKAPA tvättställ 55x35 vit. 1 845:TRON tvättställsblandare krom. 1 195:- TIVED spegel 55 LED och tvättställsljus. 3 795:VAIN förstoringsspegel. 255:- Emaljbadkar 160x70, halvfront, vit. 6 195:- SKOGA rak skärmvägg bad 80 alu blank profil och klarglas. 3 785:- SPIKA badkarsblandare 160 cc krom. 2 995:- SPIKA handdusch krom 995:-                  

66


Intro

Intro tål det mesta Intro tillverkas enligt vår unika metod EnduraDry. I grunden är det galvaniserad plåt, ett material som ursprungligen togs fram för bilindustrin. Behandlingen med vår miljövänliga zink/järn-legering ger ett bra skydd mot rost och ett ytskikt som är extremt slitstarkt. Låda

Dörr

Den lättplacerade badrumsmöbeln finns i tre bredder (45, 50 och 55 cm) och fyra färger (vit, grafitgrå, sand och salvia).

Grafitgrå

Vit

Handtag i form av ett stansat hål är både praktiskt och tåligt samt lätt att hålla rent. Läs mer i Köpguiden på sidan 160

Sand

Salvia

67


Intro

1

1. INTRO underdel 55x35 grafitgrå. 2 785:- SKAPA tvättställ 55x35 vit. 1 845:- KEBNE tvättställsblandare svart matt. 2 095:INTRO spegelskåp 55 grafitgrå. 3 125:- DOVRE belysning 55 grafitgrå LED. 2 495:- SKOGA vikbar hörndusch 90x90 svart matt profil och halvfrost. Integrerat handtag. 11 705:- YDING takduschpaket 160cc svart matt. 6 895:- WC 9085 inkl. vit sits. 4 360:A02 Handdukshängare tvåkrok svart matt. 195:- A03 Toalettpappershållare svart matt. 295:2. INTRO underdel 55x35 vit matt. 2 785:- SKAPA tvättställ 55x35 vit. 1 845:- HALDE tvättställsblandare vit. 1 995:TIVED spegel 55 LED. 3 095:- Hylla Tived 55 vit. 395:- WC-fixtur glasbox vit. 9 130:- LOSSEN WC vägghängd inkl. sits. 2 695:Vägghylla 325 vit matt. 550:- Handdukshängare tvåkrok A02 krom. 195:-                  

68


2


Tvättställ

OVANPÅLIGGANDE TVÄTTSTÄLL Våra ovanpåliggande tvättställ är som ett smycke för badrummet. Handfatet förhöjer designkänslan och ger ett lite lyxigare intryck. Välj form, färg och addera en snygg blandare och vips har du skapat en snygg inredningsdetalj. Våra ovanpåliggande tvättställ är av porslin, Solid Surface, mineralkomposit eller stål (PVD-behandlat). Läs mer i materialguiden på sidan 191.

70


Tvättställ

1. FROSS fristående tvättställ Solid Surface 55x35 vit matt. 4 660:2. FYN fristående porslinstvättställ Ø45 vit. 3 035:3. FROSS fristående tvättställ Solid Surface Ø40 svart matt. 4 660:4. KOSTER fristående porslinstvättställ 53x42 vit. 2 475:5. MYRE fristående porslinstvättställ 50x36 vit. 2 990:6. STORA tvättställ plåt Ø40 blyertssvart. 5 695:7. FLOD fristående porslinstvättställ 57x42 vit 2 475:8. STORA fristående tvättställ plåt Ø40 borstad mässing. 5 695:9. OCEAN fristående porslinstvättställ Ø45 vit. 3 150:10. FROSS fristående tvättställ Solid Surface Ø40 vit matt. 3 625:11. FROSS fristående tvättställ Solid Surface 55x35 svart matt. 5 180:FROSS hylla tvättställ svart matt. 1 030:12. MYRE fristående porslinstvättställ Ø36 vit. 2 990:-           Alla tvättställ med fristående blandare saknar bräddavlopp och får endast installeras i badrum med golvbrunn. Läs mer i Köpguiden på sidan 162

2

1

4

3

6

5

7

9

8

12 10

11

71


Tvättställ

Integrerat Tvättställ Tvättstället har blivit ett designobjekt i badrummet, så lägg gärna lite extra tid på det när du ska göra ditt val. Djupt eller grunt, tidlöst eller klassiskt, vad passar i ditt badrum? Våra integrerade tvättställ är av porslin, Solid Surface eller mineralkomposit. Läs mer i materialguiden på sidan 191. 72

1. VASS porslinstvättställ 100x45 vit. 5 170:2. STIL porslinstvättställ 80x45 vit. 3 800:3. SAND porslinstvättställ 60x35 vit. 2 720:4. SKAPA porslinstvättställ 45x25 vit. 1 505:5. DEEP porslinstvättställ 80x45 vit. 3 800:6. HAV porslinstvättställ 120x45 vit. 7 560:7. FALSTER porslinstvättställ 60x45 vit. 3 120:8. SVALE tvättställ Solid Surface 100x45 vit. 11 645:9. ISE tvättställ mineralkomposit 80x45 vit matt. 4 990:-                  

Läs mer i Köpguiden på sidan 161


Tvättställ

2

1

5

7

3 4 6

9

8

73


1 5

6

Bl

2

7

3

8 4

74


Blandare

andare

Formuttrycken för blandare är många, kanske föredrar du den klassiska varianten eller är du mer åt det moderna hållet? Blandaren är en detalj som sätter avtryck på hur hela badrummet uppfattas. Formgivningen ska kännas rätt, både i hjärtat och för badrummets harmoni. Även om utseendet är viktigt får fler och fler modeller nu också smarta funktioner. Det kan handla om sådant som helt enkelt gör livet lite enklare och bekvämare eller mer miljövänligt.

1. SKULE tvättställsblandare lättrad blyertssvart. 5 295:2. TWIT tvättställsblandare krom. 2 835:3. HALDE tvättställsblandare vit. 1 995:4. SKULE tvättställsblandare lättrad blyertssvart/borstad mässing. 5 295:5. BOLD tvättställsblandare krom. 5 995:6. KEBNE tvättställsblandare svart matt. 2 095:7. SKULE tvättställsblandare lättrad borstad mässing. 5 295:8. EJER tvättställsblandare svart matt. 4 795:-                     Läs mer i Köpguiden på sidan 186

75


Kvalitet och säkerhet

Sådant du inte behöver oroa dig för

DuraDry – ökad livslängd på trämöbler Vår egen lackeringsmetod DuraDry, säkerställer fuktbeständighet och livslängd på våra trämöbler. Med tre lager grundlack som torkas med UV-ljus kombinerat med två lager topplack som lufttorkas får vi fram riktigt slitstarka möbler. Syrahärdande färger och lacker som tränger in i materialet och förseglar träskivan mot fukt gör processen komplett. En sak mindre att oroa sig för.

EnduraDry – ökad livslängd på plåtdetaljer Alla plåtdelar tillverkas av oss själva enligt vår egen metod EnduraDry. Till skåp och lådor använder vi galvaniserad plåt, ett material som ursprungligen togs fram för bilindustrin. Lacken vi har utvecklat är baserad på nanoteknik. Denna kombination ger ett bra ytskikt som är extremt tätt och slitstarkt. Allt görs i en sluten process i vår egen lacklinje, miljövänligt och utan lösningsmedel. En sak mindre att oroa sig för.

76


Visst går det att få upp möbler på väggarna i badrummet snabbt, smidigt och säkert. Vår enkla upphängningsmetod EasyMount har färre installationsmoment och gör mindre åverkan på tätskikt, allt tack vare en installation med endast två skruvar i väggen. Dessutom blir det enklare att göra justeringar. En sak mindre att oroa sig för.

Kvalitet och säkerhet

EasyMount – enkel montering

Fabriksmonterad el Samtliga elinstallationer till våra speglar och skåp görs i vår egen fabrik. El som är både S-, N- och CEmärkt samt IP-klassad. All elektricitet testas innan du får produkten levererad. För högsta säkerhet görs regelbundna kontroller på vår utrustning. En sak mindre att oroa sig för.

Belysning med bra miljöval LED-belysning har en livslängd som är cirka 50 gånger längre jämfört med en glödlampa och 3–4 gånger längre jämfört med lysrör. Det är också ett bra miljöval eftersom LED har en låg energiförbrukning och är fritt från kvicksilver. Tekniken klarar av frekventa tändningar utan att livslängden påverkas och det blir ljust direkt utan någon fördröjning. Ja, vi använder LED-belysning i våra produkter. En sak mindre att oroa sig för.

Se vår instruktionsfilm som beskriver hur EasyMount fungerar och hur enkelt det är att göra installationen. Scanna QR-koden här nedanför, öppna popcornpåsen och njut av filmen.

77


Speglar Speglar I år finns det fler speglar än någonsin att välja mellan. På vissa går det att justera ljusstyrkan och färgtemperaturen (perfekt vid sminkning eller rakning), på andra går det att få stämningsfullt bakgrundsljus medan vissa speglar helt enkelt bara är speglar. 79


Speglar

Tived En klassisk planspegel som går att få i tre varianter och många olika bredder. Välj utan belysning, med belysningsramp (ljuset kommer uppifrån) eller med belysningsramp och tvättställsljus (lyser ned på tvättstället). Möjlighet finns också att välja till hylla och fristående LED-armatur. Tived finns i bredderna 40 (endast utan belysning alt. med belysningsramp), 45, 50, 55, 60 och 80 cm. Välj mellan LED-belysning, LED- och tvättställsbelysning eller helt utan belysning. Läs mer på sid. 83. 1. TIVED spegel 60. 1 795:- 2. TIVED spegel 60 LED.  3 095:3. TIVED spegel 60 LED och tvättställsljus. 3 795:4. TIVED hylla 60 svart. 445:- 5. LED-LAMPA 30 krom. 995:Se sidan 83 för att läsa mer om belysningsalternativen.

1

80

2

3

4

5


Speglar

Valje Spegel med stämningsfull bakgrundsbelysning. Här finns alla möjligheter att hitta en storlek och en form som passar ditt badrum, från kvadratiskt och rektangulärt till runt. Välj till spegelbelysning till de rektangulära modellerna eller fristående pendelbelysning.

Valje finns som rektangulär i 60, 80, 100 och 120 cm bredd. Rundad i 120 cm. Rund med diametern 60, 80 och 100 cm. Oval 45x110 cm eller dubbel rund 80x60 cm. Till de rektangulära kan du välja till belysning, läs mer på sidan 83. 1. VALJE spegel 80 LED. 4 995:- VALJE belysning 80 LED. 1 295:2. VALJE spegel rund Ø80 LED. 4 495:3. VALJE spegel oval 45x110 LED. 4 495:4. VALJE spegel rundad 120 LED. 6 995:5. VALJE spegel Ø80+Ø60 LED. 6 995:-

1

2

3

4

5

81


Speglar

Ista Spegel med touchstyrning av ljusstyrka och färgtemperatur. Går att dimra och gör det dessutom möjligt att hitta den optimala ljustemperaturen för sminkning eller för rätt stämning.

Ista finns som rektangulär i 60, 80, 100 och 120 cm bredd. Eller rund med diametern 60, 80 och 100 cm. Alla storlekar finns med eller utan svart ram. 1. ISTA spegel 80 LED. 6 995:2. ISTA spegel ram 80 LED. 7 495:3. ISTA spegel rund Ø80 LED. 6 495:4. ISTA spegel rund ram Ø80 LED. 6 995:-

1

2

3

Ista finns i fyra utseenden: Rund, med eller utan svart ram, samt rektangulär, med eller utan svart ram.

82

4


Speglar

Pendel X2 En snygg inredningsdetalj eller bättre ljus? Med en eller flera pendlar får du både och. Olika ljuskällor i pendeln innebär att du kan variera både utseende och ljus.

DK Överskåpet från DK kombinerar det estetiska med det praktiska. Välj om du vill ha förvaringsskåpet till vänster, till höger eller både och.

Led-lampa Passar till Tived spegel och Line spegelskåp. Välj mellan bredderna 30 och 50 cm och färgerna krom eller svart. LED-belysningen skapar ett mjukt och behagligt ljus i badrummet.

Valje belysning Till de rektangulära speglarna kan du välja till en ljusramp med LED-belysning. Det extra ljuset kommer att skapa en ljus och härlig känsla i hela badrummet.

Vain En praktisk förstoringsspegel när du behöver komma lite närmare. Förstoringsgraden är 5x. Vain är enkelt att montera och kan anpassas i höjd.

Hylla Tived Till Tived går det välja till en snygg hylla i svart eller vit plåt. En bra avställningsyta eller den perfekta platsen för att visa upp dina accessoarer.

83


Spegelskåp Svedbergs klassiska spegelskåp, det var här allt började en gång för länge sedan. Utan att överdriva påstår vi därför att ingen slår oss på spegelskåp. Vi erbjuder olika bredder, höjder och djup för att passa in just i ditt badrum. För att ha full kontroll monterar vi all el i vår egen fabrik och allt är naturligtvis S-, N- och CEmärkt samt IP-klassat. 85


Spegelskåp

Sarek Ett smidigt spegelskåp, endast 12 cm djupt. Flexibelt och praktiskt med två flyttbara hyllor i glas och eluttag i skåpets tak. Energieffektiv LED-belysning ingår, möjlighet finns att välja till tvättställsbelysning. Lackerad enligt vår egen metod DuraDry.

Sarek finns i bredderna 40, 45, 50, 55, 60 och 80 cm i färgerna vit och skiffergrå, samt i svart ek och blond ek i bredderna 50, 60 och 80 cm. SAREK spegelskåp 60 vit LED tvättställsljus. 5 895:-

86

Eluttaget är praktiskt placerat i spegelskåpets tak, lättillgängligt utan att synas.


Spegelskåp

Skuru Ett avskalat och minimalistiskt formspråk som skapar en exklusiv atmosfär i badrummet. Mycket tack vare LED-belysningen där färgtemperaturen och ljusstyrkan kan justeras steglöst med ett vred. Eluttag, tvättställsljus och smart prylmagnet för till exempel pincetten.

Skuru finns i vit, skiffergrå, blond ek och svart ek i bredderna 50, 60, 80, 100 och 120 cm. SKURU spegelskåp 80 vit LED. 8 910:-

87


Spegelskåp

Hamra Ett spegelskåp som kombinerar ett modernt utseende med lantligt hantverk och passar därför många olika stilar. Belysningen kan varieras från funktionell till stämningsfull. En rolig detalj är den praktiska magneten, för till exempel en nagelsax.

Hamra finns i bredderna 50, 60, 80, 100 och 120 cm i vit och skiffergrå. HAMRA spegelskåp 60 vit LED 8 285:-

88

Det är de små detaljerna som gör det. Som att kunna justera ljusstyrkan och färgtemperaturen som du själv vill.


Spegelskåp

Sober Klassiskt och praktiskt spegelskåp med LEDbelysning upptill och nedtill. Den övre ger bra belysning i spegeln, den nedre lyser upp tvättstället. Finns i flera olika bredder och färger. Utrustat med 230 V eluttag.

Sober finns i bredderna: 60, 80 och 100 cm. Välj mellan färgerna vit, skiffergrå, blond ek och svart ek. SOBER spegelskåp 60 vit. 6 915:-

89


Intro

Spegelskåp

Intro finns i 45, 50 och 55 cm bredd. Och du kan välja mellan vit, sand, salvia och grafitgrå färg. Du kan även välja till Dovre LED-belysning. INTRO spegelskåp 55 grafitgrå. 3 125:DOVRE belysning 55 grafitgrå LED. 2 495:-

90

Tåligt spegelskåp tillverkat av galvaniserad plåt, ett material som ursprungligen togs fram för bilindustrin. Vår unika behandling, EnduraDry, med en miljövänlig zink-/järnlegering ger ett mycket bra skydd mot rost.


1. HOLGER spegelskåp svart. 3 140:- 2. TVILLING 1 metall 1 030:3. TVILLING 1 trä 1 675:- 4. A60 1 075:- 5. EAGLE metall 2 420:6. LINE spegelskåp 55 vit. 2 430:- 7. BIRDIE 1 435:8. I:ET metall 55 1 320:- 9. NY-50 990:10. MEDICINSKÅP metall 990:- 11. JENNY spegelskåp vit. 3 140:-

Spegelskåp

Klassiska spegelskåp

Läs mer i Köpguiden på sidan 168

1

4

2

3

5 6

7

8

9

10

11

91


92

Fรถr var ing


Du har ett badrum och du har alldeles på tok för mycket grejer som ska få plats på dessa ynka kvadratmeter egentligen avsedda för hygien och avkoppling. Dessutom ska det vara rätt design på väggskåpet, blandaren ska ha cool design, tvättstället vara utrustad med EasyClean och grässorten i urnan vara unik. Det är den här bilden många vill visa upp. Badrummet har blivit det nya köket. Då kan det inte vara stökigt. Det kan möjligtvis vara medvetet stökigt med känsla, men aldrig omedvetet. Så frågan kvarstår, var ska du göra av alla dina grejer? Lösningen stavas plats för förvaring och lite gammaldags disciplin. Om vi börjar med disciplinen. Riv ut allt du har i badrummets skåp och lådor. Rensa bort sådant du inte visste att du hade eller som du har glömt varför du har. Sortera sedan det som blir kvar i olika grupperingar typ handdukar, smink, eltandborstar och nästrimmers, badleksaker, ansiktskrämer, toalettpapper, champagnekyl och så vidare. Sedan tar du gruppering för gruppering och

ställer in allt i skåp och lådor igen. Överskådligt, snyggt och prydligt. Det som nu kan hända är att skåpen och lådorna inte räcker till ändå. Då har du två alternativ. Det första är att köpa fler förvaringsmöbler. Får du inte plats med det får du ta ett varv till och rensa ut fler grejer. Om inte det heller räcker bör du allvarligt fundera på att flytta till en bostad med ett större badrum. Eller kanske fler. Alternativ två är att du nöjer dig med ditt badrum som det är, låter det vara lite trivsamt stökigt, lutar dig tillbaka och kanske tänder ett doftljus. Oavsett hur du gör, lycka till med din förvaring.

93


Fรถrvaring

1

Vit

94

2

Skiffergrรฅ

Blond ek

3

Vit ask

Brun ask

4

Svart ek


Förvaring

5

6

7

8

1. Stomme högskåp 160x35 brun ask. 6 390:- Fri förvaring högskåp 160 brun ask. 3 490:- Dörr högskåp 160x50 brun ask. 1 765:- 2. Stomme högskåp 160x50 blond ek. 5 990:- Dörr högskåp 160x50 blond ek. 1 665:- 3. Stomme högskåp 120x35 svart ek. 4 490:- Dörr högskåp 120x35 svart ek. 1 265:- 4. Väggskåp 70x40 vit. 2 145:- 5. Väggskåp 70x30 salvia. 6. Stomme högskåp 160x35 vit. 4 690:- Dörr högskåp 160x35 vit. 1 000:- 7. Stomme Högskåp 160x35 skiffergrå med 4 hyllor. 5 490:- Fri förvaring Högskåp 160 skiffergrå. 2 690:- Dörr Högskåp 160x35 skiffergrå. 1 200:- 8. Stomme högskåp 160x50 vit ask. 6 390:- Fri förvaring högskåp 160 vit ask. 3 490:- Dörr högskåp 160x50 vit ask. 1 765:-  

95


Förvaring

Vi underlättar badrumslivet

När vi utvecklar och formger våra badrumsmöbler tänker vi både på det estetiska och det funktionella. Vad som är snyggt är upp till var och en, men är det praktiskt och genomtänkt så är det så. Mycket handlar om smarta och funktionella lösningar som underlättar såväl användandet av badrummet som att hålla ordning och reda. Här är sex exempel på sådant vi på Svedbergs har gjort för att underlätta ditt badrumsliv.

• •

• •

Utdragbara lådor gör det lätt att få en överblick över dina saker. Inbyggda laddstationer för eltandborste, hårtork och plattång. En plåtmodul gör dessutom att det går att lägga ifrån sig plattången utan risk för brand. På våra höga förvaringsmöbler går det enkelt att montera öppen sidoförvaring och på så sätt öka totalbredden. Ett fint sätt att visa upp exklusiva förpackningar som visuellt förhöjer den lyxiga känslan i badrummet. Med vår upphängningsmetod EasyMount går det smidigt att få badrumsmöblerna på plats, allt med endast två skruvar. Belysning både i och under skåpen är praktiskt och ger en trevlig och ombonad känsla. Vår praktiska tvättkorg är enkel att lyfta ut och ta med till tvättmaskinen.

Läs mer i Köpguiden på sidan 169

96


Förvaring

Tvättstuga i badrummet

Till dig som har badrum och lite yta över, nu kan du få en tvättstuga. Vi har utvecklat smarta lösningar som passar i de flesta badrum. Det handlar bara om att ta tillvara på och utnyttja de ytor som finns på bästa möjliga sätt.

FORMA underdel ram 80x35 blond ek med 2 lådor. 9 690:- SKAPA tvättställ 80x35 vit. 3 550:- SKULE tvättställsblandare krom. 3 180:TIVED spegel 80. 2 095:- TVÄTT & TORK Väggskåp Ram 40 blond ek. 3 065:-/st TVÄTT & TORK Täcksida 35 blond ek. 580:-/st TVÄTT & TORK Täcksida tvättmaskin blond ek. 955:-/st Bänkskiva vit.

97


Handtag

Handtag 1. S1 Handtag 200 cc borstad mässing. 180:2. P1 knopp svart matt. 95:3. E1 handtag 128 cc krom. 115:4. G1 handtag 32 cc svart 195:5. T1 Handtag 192 cc blank. 125:6. M2 Handtag 160 cc svart matt. 180:7. H1 handtag 64 cc blank. 160:8. T1 handtag 128 cc mässing/läder. 295:9. G1 handtag 160 cc svart. 280:10. V1 porslinsknopp vit. 60:11. M2 Handtag 160 cc borstad mässing. 180:12. P1 knopp borstad mässing. 95:13. S1 Handtag 60 cc borstad rostfri. 100:14. DK handtag 192 cc krom. 225:-         Läs mer i Köpguiden på sidan 171

Stanna upp och fundera ett tag över vilka handtag du ska välja. Det är bara en detalj, men det kommer att påverka hur din badrumsmöbel upplevs. Modernt, trendigt, klassiskt eller lantligt? Eller är det praktiska viktigast för dig? 98


Handtag

7 1

8

2

3 9 4 10

5

11

6 12

13

14

99


Dusch Någon har räknat ut att vi tillbringar drygt två dygn i de ljumma vattenstrålarna under ett år. Mer än hälften av oss sjunger samtidigt och ungefär lika många passar på att reflektera över livet. Det här är intressant för det säger en hel del om våra duschvanor. Vi duschar inte längre enbart för att bli rena, det handlar lika mycket om avkoppling och reflektion. Det är också förklaringen till att vi erbjuder många olika typer av duschar, för vi duschar av många olika anledningar. 101


Dusch LANGFOSS

Langfoss

102

1

Ett av Norges högsta vattenfall har inspirerat oss att skapa en dusch med mycket glas och rymd. Tunna, grafiska profiler ger ett minimalistiskt och stilrent uttryck. Den vågformade textilen står för det spektakulära, samtidigt bidrar den till en exklusiv och ombonad känsla. Välkommen att uppleva Langfoss, fem kilometer sydväst om byn Fjæra, eller hemma i badrummet.


Dusch LANGFOSS

Trenden är tydlig, mångas drömbadrum inreds idag med en minimalistisk stil kryddat med hotellkänsla. I centrum står bland annat duschen. Vattenstrålar som omfamnar kroppen efter en lång dag, eller kanske för att hjälpa till att vakna på ett behagligt och avkopplande sätt. Patentsökta Langfoss duschväggar har profiler och detaljer som skapar ett grafiskt och stringent uttryck. En exklusiv känsla. Golvprofilen andas samma formspråk. Det böljande tyget tillför mjukhet samtidigt som det absorberar ljud, men det är också praktiskt. Dra tyget åt sidan om du vill exponera exempelvis dina spa-produkter, dra för om du hellre vill duscha ifred. För den som söker ständig förändring är det snabbt avhjälpt, byt bara ut tyget när du känner för det. Tyget kommer från det anrika textilföretaget Ludvig Svensson som har många års erfarenhet med höga krav på design och slitstyrka.

2

En annan smart lösning är hyllan som monteras direkt på glaset så att inga hål behöver borras i ytskiktet. Hyllan har dessutom en distans och beslag som förenklar avtagning och rengöring. Som om inte det vore nog, Langfoss är enkel att montera.

Mått & tillval •

Finns som kristallglas och rökfärgat glas, med profiler i matt aluminium och mattsvart. Tyg finns i färgerna naturvit, granitgrå eller askgrå. Fler färger finns som tillval. Med eller utan hylla 200 eller 230 cm hög 80 eller 90 cm bred Härdat säkerhetsglas 6 mm,

• • • • •

3

1. LANGFOSS skärmvägg 90x230 svart matt profil och kristallglas med hylla. 8 190:LANGFOSS gardinskena 90 svart. 850:- LANGFOSS gardin 90x230 askgrå. 3 800:2. LANGFOSS skärmvägg 90x200 alu matt profil och kristallglas. 6 490:3. LANGFOSS skärmvägg 90x200 svart matt profil och rökglas med hylla. 7 190:-                          

103


Dusch LANGFOSS

Design är att tänka hållbart

Han är en del av Svedbergs inhouse, företagets egen avdelning för design- och produktutveckling. Den ligger som ett pulserande hjärta mitt i fabriken. – Den närhet vi får till både varandra och till produkterna är oslagbar säger Johan Körner, designchef på Svedbergs. Här både formges, konstrueras och tillverkas de flesta av företagets produkter. Med alla resurser samlade på ett och samma ställe är det enkelt och smidigt att starta nya projekt. Inspirationen hämtas från många olika håll, från inredningsmagasin och digitala kanaler till resor och möbelmässor. Han poängterar vikten av ett öppet sinne i den inledande produktutvecklingsfasen. – Vi är nyfikna på andra närliggande branscher, både inom möbelindustrin men också inom helt andra områden som till exempel arkitektur. De vi tittar minst på är andra badrumstillverkare, vi vill gärna distansera oss från dem så att vi inte blir för lika. Svedbergs stil bygger på en kombination av form och slitstyrka, den skandinaviska designtraditionen som står sig över tiden. Läs en längre version av intervjun med Johan Körner på svedbergs.se

104


Dusch LANGFOSS

Langfoss går att få med flera olika typer av glas, välj mellan kristallglas och rökfärgat glas med profiler i matt aluminium eller mattsvart. Du kan också välja mellan bredderna 80 och 90 cm, med eller utan hylla. Tygerna kommer från välkända Ludvig Svensson, ett innovativt företag som utvecklat och tillverkat tyger med fokus på design, kvalitet och funktion i över 130 år. Välj bland färgerna naturvit, granitgrå och askgrå. Du kan även få tyget i flera andra färger som tillval, välj ur Ludvig Svenssons kollektion Salt på vår sajt. Leveranstiden blir då något längre, cirka fyra veckor. Gardinskenan finns i matt aluminium och mattsvart.

Kristallglas

Rökglas

Naturvit

Granitgrå

Matt aluminium

Mattsvart

Askgrå

105


180°


Svart matt

Krom

Fakta & tillval • • • •

Klarglas

Kristall frostglas

Kristallglas

Rista industridekor

Dusch 180°

De stora glasytorna ger ett luftigt och exklusivt intryck. Formgivet för dig som inte vill välja utan uppskattar både det estetiska och det funktionella. Allt går att få måttanpassat exakt efter egna önskemål, en dröm för alla med snedtak eller som vill ha en lösning ända upp till tak. Industridekor ger ett råare uttryck och industriell känsla. Välj själv detaljer som smälter in eller skapar kontraster.

• • • •

Luftigt och exklusivt uttryck. Går att få måttanpassat. Rista ger en mer industriell känsla. Glas finns som klart, kristall, kristall frost och Rista industridekor. Beslag finns som svart matt och krom. Många smarta detaljer. Härdat säkerhetsglas 8 mm. Går att måttanpassa efter ditt badrums specifika behov.

Välj mellan fyra olika glas. Beslagen finns i de matchande färgerna svart matt och krom.

107


Dusch 180°

1

Skärmvägg I vår duschserie 180° hittar du flera varianter av estetiska och praktiska skärmväggar. Vilken passar bäst i ditt badrum, en fast, en med dörr eller en som är anpassad för badkar? Alla tre är smidiga lösningar som dessutom skapar en skön designkänsla i badrummet.

2

108

3

1. 180° fast skärmvägg Rista 88 svart matt och klarglas. 7 410:2. 180° skärmvägg 88 krom kristall frostglas. 8 535:3. 180° fast skärmvägg 88 svart matt profil och klarglas. 6 795:-  


Dusch 180°

1

2

Hörndusch Det finns mycket att säga om hörnduscharna som ingår i vår serie 180°. Smartast är kanske allt golvutrymme som frigörs när du inte använder duschen eftersom dörrarna då kan vikas inåt. Dessutom är dörrarna självstängande. Då har vi inte ens nämnt hörnduscharnas snygga formgivning.

3

1. 180° rak hörndusch 90x90 svart matt och klarglas. 13 950:2. 180° rak/fast hörndusch 90x90 krom klarglas. 13 950:3. 180° rak hörndusch 90x90 krom klarglas. 13 950:-

109


Dusch 180°

1

Nisch enkel och dubbel För dig som redan har tre väggar och tänkt bygga en nischdusch har vi några olika lösningar; enkel, dubbel och dubbel kombination. De stora glasytorna ger ett lätt och luftigt intryck, dessutom är det lättstädat. Handtag, gångjärn, stag och golvfästet förstärker helhetsintrycket.

2

110

3

1. 180° dubbel nischdusch 156,5 krom och klarglas. 13 590:2. 180° rak/fast dubbel nischdusch 156,5 svart matt och kristall frostglas. 17 070:3. 180° enkel nischdusch 78,5 krom och kristallglas. 8 535:-


Dusch 180°

Skärmvägg bad Det här är en praktisk och snygg lösning för dig som vill kombinera badkar och dusch. Gångjärnen är kromade och alla montage och klämskruvar dolda. Spaltmåttet mot väggen är endast 8 mm vilket minimerar stänk. Dörren kan vikas in mot väggen när duschen inte används. 180° skärmvägg bad 80 krom klarglas. 6 235:-

Hörn bad En variant på skärmvägg där istället två dörrar används. En omtyckt lösning för alla som vill kombinera badkar och dusch. Gångjärnen är kromade och alla montage och klämskruvar dolda. Spaltmåttet mot väggen är endast 8 mm vilket minimerar stänk. Dörrarna kan vikas in mot väggen när duschen inte används. 180° Hörndusch bad 83x83 krom klarglas. 12 830:-

111


Dusch 180°

Specialdusch Alla hus har sina egenheter, mått och vinklar. Hittar du inte duschen som passar så kan vi specialanpassa alla mått efter dina behov och önskemål. Se mer i köpguiden på sid. 175.

112

Varje badrum är unikt, Svedbergs har lösningen för just ditt badrum. Välj din duschlösning med fem enkla steg.


SKOGA

Dusch SKOGA

114

Namnet är hämtat från Islands största vattenfall, för det naturligt vackra, kraften och möjligheterna. Här är det fokus på design och flexibilitet, resultatet har blivit ett mantra; det finns en Skoga för varje badrum. Det lilla, det större, men också för alla de med lite annorlunda mått.


Fakta & tillval • • • • • •

Dusch SKOGA

Det här är ett duschsortiment som lyfter och ramar in med ett formspråk som är enkelt att tycka om. Skoga är ett modernt och stilrent val oavsett vilken av alla varianter du fastnar för. Det spelar mindre roll om ditt badrum har udda mått, har högt i tak eller är helt normalt, det finns alltid en Skoga. Du kan till och med få vissa modeller med höjden 225 cm. Dessutom ingår många smarta detaljer. Lyftgångjärnen gör det enklare att öppna och stänga dörren. Släplisten håller tätt mot golvet så att du slipper stänk. Och på vissa modeller kan dörrarna, när duschen inte används, vikas inåt för att spara utrymme. Naturligtvis tillåter de smidiga profilerna rördragning.

Glas finns som klart, halvfrost, frost och rök. Profilfärg finns som vit matt, aluminium matt, aluminium blank och svart matt. Tre olika handtag Härdat säkerhetsglas 6 mm. Går att måttanpassa efter ditt badrums specifika behov. Relaxsits. Som tillval.

Den praktiska relaxsitsen som går att fälla ner när du inte använder den finns som tillval.

Hörnstag finns som tillval. Skoga går att få med tre olika handtag: Knopp, hål och handtag.

Svart matt

Aluminium matt

Vit matt

Aluminium blank

Klarglas

Halvfrost

Frostglas

Rökglas

115


Dusch SKOGA

1

Hörndusch rak Formgivningen skapar en strikt, nästan grafisk känsla. De smarta lyftgångjärnen gör det enklare att öppna och stänga dörrarna och släplisten håller tätt mot golvet så att du slipper stänk. När duschen inte används kan dörrarna vikas inåt för att spara utrymme. De smidiga profilerna tillåter rördragning.

2

116

3

1. SKOGA hörndusch 90x90 vit matt profil och klarglas. 8 230:2. SKOGA rak hörndusch 90x90 alu matt profil och halvfrost. 8 670:3. SKOGA rak/fast hörndusch 80x93 svart matt profil och frostglas. 9 455:-


Dusch SKOGA

2

3

1

Hörndusch rund Den mjuka och följsamma formgivningen skapar lugn och harmoni. Duschglaset i halvfrost ger ett bra insynsskydd, men det finns också andra alternativ. Gångjärnen gör det enklare att öppna och stänga dörrarna och släplisten håller tätt mot golvet. Profilerna tillåter rördragning.

4

1. SKOGA halvrund hörndusch 90x90 svart matt profil och rökglas. Integrerat handtag. 8 670:2. SKOGA rak/rund hörndusch 80x127 alu matt profil och klarglas. 11 180:3. SKOGA halvrund hörndusch 90x90 alu matt profil och halvfrost. Integrerat handtag. 8 670:4. SKOGA rund 95x80 alu matt profil och klarglas. 12 240:-

117


Dusch SKOGA

Skärmvägg Skogas skärmväggar går att få i många olika varianter, formgivningen förmedlar dock alltid samma känsla. Gångjärnen gör det enkelt att öppna och stänga dörren och släplisten håller tätt mot golvet. Med staget går det att få en rörlig dörr att bli fast. De smidiga profilerna tillåter rördragning. 1. SKOGA rak skärmvägg 90 alu blank profil och frostglas. 4 570:2. SKOGA rak skärmvägg 80 vit matt profil och klarglas. 4 350:3. SKOGA fast skärmvägg 90 alu blank profil och klarglas. 4 325:4. SKOGA halvrund skärmvägg 90 vit matt profil och frostglas. 5 845:-

2

118

1

3

4


Dusch SKOGA

1

Nisch enkel eller dubbel En duschupplevelse startar långt innan du har vridit på kranarna. Och varar långt efter att du är klar. Skogas formgivning gör nischduschen till ett smycke i badrummet. Och de praktiska detaljerna skapar bland annat mer golvyta och minimerar skvätt. 1. SKOGA dubbel nischdusch 178 vit matt profil och halvfrost. 8 670:2. SKOGA dubbel nischdusch 158 svart matt profil och klarglas. 8 230:3. SKOGA dubbel nischdusch kombi 160 alu blank profil och klarglas. 8 910:4. SKOGA enkel nischdusch 90 alu blank profil och frostglas. 6 095:-

2

3

4

119


Dusch SKOGA

Skärmvägg bad En smart lösning för den som vill kunna duscha utan att skvätta ned hela badrummet. Dörren kan vikas in när den inte används. SKOGA rak skärmvägg bad 80 alu matt profil och frostglas. 4 005:-

Hörndusch bad Med ett duschhörn på ett badkar slipper du stänk. Dörrarna kan dessutom vikas undan när du inte använder dem. SKOGA rak hörndusch bad 83x83 alu blank profil och klarglas. 7 055:-

121


Dusch SKOGA

Vikdusch

1

122

Den stora fördelen med en vikdusch är att den passar alla badrum och tar minimalt med plats. Här får det praktiska och funktionella stå i centrum. Du bygger den som du vill, börja med att välja utförande. Sedan väljer du glas, färg på vikväggarna och slutligen storlek. Så enkelt att ingen behöver ta sig vatten över huvudet.


Dusch SKOGA

3

Vikduscharna är konstruerade för att passa alla badrum och ta minimalt med plats. Precis som namnet antyder handlar det om att ”vika ihop” duschen när den inte används. Välj mellan olika modeller och utföranden för att hitta en lösning som passar just ditt badrum. Du bygger din vikdusch i tre enkla steg: läs mer på svedbergs.se

2

4

6

5

1. SKOGA vikbar hörndusch 90x90 alu matt profil och klarglas. Integrerat handtag. 11 265:2. SKOGA vikbar/fast dubbel nischdusch 180 svart matt profil och frostglas. Integrerat handtag. 11 195:3. SKOGA vikbar skärmvägg 90 alu matt profil och klarglas. Integrerat handtag. 6 020:4. SKOGA vikbar enkel nischdusch 90 alu blank profil och halvfrost. Integrerat handtag. 7 400:5. SKOGA vikbar/fast hörndusch 90x93 svart matt profil och klarglas. Integrerat handtag. 10 650:6. SKOGA vikbar dubbel nischdusch 138 alu matt profil och klarglas. Integrerat handtag. 11 265:-

123


Ritual En snygg och praktisk lösning med många bra funktioner. Ritual finns i flera utföranden beroende på hur ditt badrum ser ut och vilka behov du har. Alla tar liten plats, har säkerhetsglas och ger en skön duschupplevelse. Oavsett vad du väljer får du en ny Ritual att älska.

Fakta & tillval • •

• • •

124

Modell Classic; en duschkabin med bekvämlighet och säkerhet. Modell Premium; som Classic men med integrerade reglage och takdusch. Vit med klarglas alternativt frostglas på bakväggarna. Hylla. Relaxsits som tillval.

1


Dusch ritual

2

3

4 1. RITUAL duschkabin Premium 91x91 vit klarglas. 19 175:- 2. RITUAL duschkabin Classic 91x91 vit matt profil och klarglas/frostglas. 13 960:- 3. RITUAL nischdusch 85-90 vit klarglas. 1 dörr. 6 975:4. RITUAL nischdusch 140-145 vit matt profil, klarglas 2 dörrar. 8 090:-

125


Bad Så länge det går att minnas har badets positiva effekter på mänskligheten bedyrats. Det är inte bara skönt, ett bad är välgörande för kropp och själ. Vårt sortiment är dessutom en fröjd för ögat, med olika formgivning för att passa just den stil du har valt i badrummet. Du kan också få badkaren i en mängd olika material med skilda egenskaper. Valfriheten har aldrig varit större. Den som påstår något annat kan gå och bada. 127


Bad Solid Surface

Solid Surface

128

Det är det porlösa kompositmaterialet som är hemligheten med Solid Surface. Slitstyrkan är hög, det är lättskött och hygienegenskaperna mycket bra. Materialet är dessutom extremt formbart vilket skapar stora möjligheter för formgivaren.


Bad Solid Surface

Savon Vårt nya rymliga och exklusiva badkar Savon är utformat i ett förstklassiskt material. Solid Surface ger dessutom en sidenmatt och fin linje på möbeln. Savon har stabila integrerade ben som ger ett karakteristiskt uttryck.

129


Bad Mineralkomposit

Mineralkomposit

Mineralkomposit är ett gediget naturmaterial, konstgjord marmor som är både slitstarkt och formbart. Det perfekta valet för dig som älskar långa bad eftersom det håller värmen länge. Materialet gör också badkaren extremt stabila. 130


Reyk är skapat i det slitstarka naturmaterialet mineralkomposit som består av kristalliserade bergsmineraler. Detta för tankarna till naturens varma källor. Tack vare sina värmebevarande egenskaper får du ett skönare bad som dessutom värnar om vår natur. Välj till blandare för väggmontage.

Bad Mineralkomposit

Reyk

Scarlett Praktiskt och bekvämt badkar med klassisk design. Den höga kortsidan är inte bara estetiskt tilltalande, den ger skönt stöd för ryggen. Att det är fristående gör dessutom badkaret lättplacerat. Välj till blandare för väggmontage.

Oval Djupt kar i mineralkomposit som skänker badupplevelser utöver det vanliga. Ergonomisk design med mjukt rundade former. Finns i två storlekar 158/170. Välj till blandare för väggmontage. Design: Pelikan Copenhagen

131


Bad Lucite

Lucite Med Lucite kan du få nästan vilken design du vill på badkaret eftersom materialet är extremt formbart. Den färgbeständiga ytfinishen ger en varm och mjuk känsla. Att det är lättstädat beror på att materialet inte släpper igenom smutspartiklar.

132


Bad Lucite

Barb Den ovala formgivningen skapar ett mjukt och modernt intryck. Att det är fristående är inte bara snyggt, det gör dessutom badkaret lättplacerat i de flesta badrum. Generöst baddjup med gott om plats. Välj till blandare för väggmontage.

Ume Ume har en rund och ergonomisk utformning som gör att det är skönt att sitta i. Har ett baddjup på 45 cm. Levereras med avloppssats. Välj till blandare för väggmontage.

Eno Eno är rektangulärt och har en skön lutning för ryggen. Minimalistiskt formspråk med raka linjer. Har ett baddjup på 44 cm. Genomtänkt placering av avloppet. Levereras med avloppssats. Välj till blandare för väggmontage.

Lule Form och funktion i ett och samma badkar. Runt och ergonomiskt. Tillverkat i lucite som är starkare och ger en lyxigare yta än akryl. Finns i två storlekar, 158 och 170. Välj till blandare för väggmontage eller sargmonterad.

133


Bad Akryl

Akryl En syntetisk fiber som använts i olika sammanhang i många decennier. Materialet ger en varm, mjuk och slät yta i badkaret. Akryl är ett mycket tåligt material med en låg fuktabsorption som gör det enkelt att hålla rent. Allt detta i kombination med att det är ett mycket formbart material förklarar framgången.

Z160 Snyggt och enkelt badkar, precis lagom för en person. De mjukt rundade formerna är både estetiskt tilltalande och ger skön komfort. Går att beställa med sargmonterad blandare.

134


Bad Akryl

Buzz Ett lite mindre hörnbadkar, med integrerade fronter, som passar perfekt i det lilla badrummet. Bra avställningsytor för tvål, schampo och badskum. Ett perfekt val för barnfamiljen. Går att beställa med sargmonterad blandare.

135


Bad Akryl

Belle Ett klassiskt tassbadkar som sätter fin prägel på badrummet. En lyxig och personlig känsla. Samtidigt modernt, bekvämt och funktionellt. Den lite högre kortsidan ger ett skönt stöd för ryggen. Tassarna finns i krom, mässing, brons och vit matt.

Classic Bekvämt och snyggt badkar i klassisk design med tassar. Den lite högre kortsidan ger ett skönt stöd för ryggen. Tassarna finns i krom, mässing, brons och vit matt.

136


Bad Akryl

Duschbadkar Z150, Z1600 och Z1700 Tre praktiska badkar med rejält duschutrymme. Perfekt för dig med litet utrymme men som både vill kunna bada och duscha. Går att få i både höger och vänster-utförande (stora bilden visar höger). Kan även kompletteras med skärmvägg. Se sidan 111 och 121.

137


Bad Emalj

Emalj Ett naturmaterial som har stått sig i decennier och nästan fått kultstatus. Har det badats i filmer har det oftast skett i badkar gjorda av emalj. Det är inte bara vackert, det är också praktiskt, robust och står emot slitage och repor.

Tofta Traditionellt badkar i klassisk emalj med en generös avställningskant. Maximalt skydd mot slitage. Ställbara fötter i aluminium ger en stabil placering på alla underlag.

138


Bad Emalj

Emalj­badkar Emaljbadkar i formpressad plåt med emaljerad yta. Välj till en tilläggsfront för en heltäckande front (finns i vitt eller svart).

Sittbadkar i formpressad plåt med emaljerad yta. Ergonomiskt utformad och väl avvägd sittyta för bästa komfort och enklare i- och urstigning.

Emaljbadkar i formpressad plåt med emaljerad yta. Finns i flera storlekar, se köpguiden sid. 185.

139


Blandare

Blandare Att välja rätt blandare är inte helt enkelt. Därför har vi underlättat jobbet för dig genom att presentera ett sortiment som är speciellt utvecklat för att passa våra övriga produkter. Det handlar om stil, funktion och formgivning. Kan det bli enklare?

140


Blandare

Yding och Stuor Taksilen är viktig för din duschupplevelse. Vill du ha en behaglig vattenfallskänsla som omfamnar hela kroppen ska du välja en taksil med så stor diameter som möjligt. Stuor med sina 40 cm i diameter är vår största takdusch någonsin. Både Stuor och Yding köper du som ett helt paket där takdusch, handdusch och termostatblandare ingår. Termostatblandaren är tryckbalanserad för en jämn temperatur, hög komfort och ett bra skydd mot skållning. Finns i krom och svart matt. Förlängningsstång och badkarspip finns som tillval. Läs mer i Köpguiden på sidan 187.

1

1. YDING takduschpaket 160cc svart matt. 6 895:2. STUOR takduschpaket 160cc krom. 8 495:-

2

Spika Här kombinerar du ditt eget duschpaket efter badrummets förutsättningar och dina behov. Välj mellan takduschpaket eller duschset om du hellre föredrar handdusch. Eller kanske både och? Handduschens tre olika funktioner förhöjer duschupplevelsen och gör det möjligt till variation. Du kan också välja mellan badkarsblandare och duschblandare. Oavsett vad du väljer är termostatblandaren tryckbalanserad för en jämn temperatur, hög komfort och ett bra skydd mot skållning. Läs mer i Köpguiden på sidan 187. 3. SPIKA takdusch krom. 2 400:4. SPIKA duschset med förlängning krom. 1 190:5. SPIKA handdusch krom. 995:6. SPIKA termostatblandare 160cc krom. 2 495:7. SPIKA badkarsblandare 160cc krom. 2 995:-    

5

6

3

4

7

141


Handdukstork 142

Vi har mycket att tacka alla handdukstorkar för, inte minst för hotellkänslan av att få torka sig med en varm och skön handduk. Dessutom är de snygga, oavsett om de är elstyrda eller vattenburna. På nästa sida berättar vi vilken teknik som passar bäst hemma i ditt badrum.


Det finns i princip två varianter av handdukstorkar att välja mellan. Antingen värms de upp med el eller via bostadens befintliga slutna vattensystem. Dessutom finns möjligheten att kombinera dessa två. Vilken variant du bör välja beror på vad du har för värmesystem idag. Elektriska handdukstorkar är bara att koppla in så är allt igång. I de flesta av våra modeller är både timer och boost inbyggda viket gör att du också kan välja att spara extra energi. Med timern går det att styra när den ska gå igång och stängas av. Boosten använder du när du vill ha en snabbare effekt. Det fina med vattenfyllda handdukstorkar är att de tar tillvara på den värme som redan

Handdukstork

Vilken handdukstork ska du välja? cirkulerar i huset. Handdukstorken kopplas enkelt till bostadens befintliga, slutna vattensystem med en ventil. Under årets varma period, när vattnet i värmesystemet inte värms upp lika mycket, kan handdukstorken behöva lite extra hjälp av en elpatron. Du kan välja mellan två olika. Den enklare kan regleras mellan 30°–60° C och har inbyggd strömbrytare, den mer avancerade har dessutom timer-, boost- och antifrysfunktion. Avslutningsvis, var extra noga när du bestämmer position och höjd på handdukstorken eftersom olika modeller kan vara olika höga och formgivna på många olika sätt. Mer information om våra handdukstorkar hittar du på www.svedbergs.se

143


Handdukstork

1

2

3

4

5

El Sätt bara i sladden i närmaste kontakt så är handdukstorken igång. Timer och boost är inbyggda vilket gör att du kan välja att spara extra energi. 1. FLORAS elhanddukstork 50x65 vänster. 4 330:- 2. LOKI elhanddukstork 48x80 vänster. 2 900:3. AMOR elhanddukstork 10x140 svart matt. 3 625:- 4. AMOR elhanddukstork 10x140 blankpolerad. 3 245:5. DIANAS elhanddukstork 48x80 vänster blankpolerad. 3 245:-

144


Handdukstork

1

2

3

5

6

4

7

8

9

Vattenburna Kan kopplas till bostadens befintliga, slutna vattensystem. Under årets varma period kan en elpatron behövas, varför inte en med timer-, boostoch antifrys-funktion? En vattenfylld handdukstork kan även drivas enbart med el, då behövs en elpatron. 1. ZAGA handdukstork 26x120 svart. 6 630:- 2. EASY handdukstork 80x50 Krom. 2 705:- 3. BAS handdukstork 50x100 vit matt. 3 245:4. SIGYN handdukstork 26x120 vit matt. 6 630:- 5. VENTO handdukstork 55x80 svart matt. 5 085:6. Ventil krom 1 625:- 7. Ett- eller tvårörsventil. 1 080:- 8. MEG elpatron 300W krom. 1 885:- 9. ERICA elpatron 300W Svart. 2 545:Läs mer i Köpguiden på sidan 188.

145


WC

Få tänker på WC-stolen som ett inredningsobjekt. Vad synd. För i de allra flesta badrum har den mytomspunna stolen ofta en central plats. Med alla våra praktiska och funktionella detaljer är det hög tid att höja statusen. Då syftar vi inte bara på den bekväma sitthöjden, utan också på formgivningen. Våra WC-modeller Alta och Lossen går att få med tryckplatta i svart, krom eller mattkrom. WC-fixturen passar till båda modellerna och gör installationen smidig.

Alta 9072 rimless Vägghängd modell som gör det enkelt att hålla rent och fräscht. Snygg design med tunna former. Integrerad och lätt avtagbar hård sits, med soft close (locket stänger sig sakta och ljudlöst).

Lossen 9071 rimless Snygg design med tunn sits som är anpassad efter WC-stolens form. Praktisk modell som gör det hygieniskt och enkelt att hålla rent. Integrerad och lätt avtagbar hård sits, med dämpning.

146


WC

Smart och snygg WC-modul Snyggt formgiven WC-modul som höjer det estetiska intrycket i badrummet. Marknadens första WC-modul för S-lås montage.

Hygieniskt och lätt att rengöra. Miljövänlig – välj hel- eller halvspolning. Endast 41 cm bred, får lätt plats i befintligt utrymme. Bekväm sitthöjd, ca 43 cm (beroende på WC-skål). Släta ytor i glas, välj mellan vit och svart. Säker service, allt går enkelt att komma åt under en stilren glastopp. Avsättningsmått: 95– 140 mm (18 cm). Välj mellan olika WC-skålar.

Det som ingår, men inte syns.

9085 och 9087

Bekväm sitthöjd

Lätt att rengöra

Avtagbar sits med snabbkoppling

Enkel justering av vattenvolym

Kondensfri cistern

Reservdelar på lager

Medlem i Säker vatteninstallation

Fler fakta om våra WC-stolar hittar du på www.svedbergs.se

Läs mer i Köpguiden på sidan 189.

147


Tillbehör

Det är som grädde på moset eller lök på laxen. Det är det där lilla extra som gör det. Som snyggt formgivna tillbehör, till exempel våra superfina hängare för handduken eller morgonrocken. Detaljer som höjer designkänslan i hela badrummet. 148


5 1

6

7

2

8

3 9

10

4

1. A01 Handdukshängare enkrok svart matt. 120:- 2. A02 Handdukshängare tvåkrok borstad. 145:3. A04 Handdukshängare fyrkrok krom. 275:- 4. Vägghylla 325 vit matt. 550:5. A01 Handdukshängare enkrok krom. 120:- 6. O02 Handdukshängare tvåkrok borstad. 195:7. O03 Toalettpappershållare krom. 305:- 8. A03 Toalettpappershållare svart matt. 295:9. O01 Handdukshängare enkrok krom. 135:- 10. A02 Handdukshängare tvåkrok svart matt. 195:11. O04 Handdukshängare fyrkrok krom. 295:-

11


150

Kรถpguide


Köpguide

Kanske har du bläddrat genom alla sidor och nu äntligen kommit hit, i så fall hoppas vi att du har haft en trevlig resa. Eller så har du använt registret och tagit genvägen. Oavsett vilket är du nu lite närmare ditt nya badrum. För det är i köpguiden allt händer. Det är här drömmar blir verklighet på något sätt, där tumstockar fälls ut, färger diskuteras, veton läggs in, underdelar diskuteras och för all del dissekeras. Allt vi vill skicka med dig är att det är så mycket mer än ett badrum du är på väg att skapa. Det är ett rum för liv och lust. Lycka till. 152 156 158 159 160 160 162 164 166

Epos Forma DK Skapa Intro Tvättställ Bänkskivor Speglar Spegelskåp

169 171 172 183 186 187 188 189 189

Förvaring Handtag Dusch Badkar Blandare Dusch och badkarsblandare Handdukstork WC Tillbehör

151


Köpguide

EPOS

EPOS

B: 80 H: 45 D: 45

B: 80 H: 45 D: 45 FÄ RG

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit

150820

9 980:-

150810

7 580:-

150820-P

10 980:-

150810-P

8 080:-

150821

11 380:-

150811

8 280:-

190820

10 580:-

190810

8 180:-

190820-P

11 580:-

190810-P

8 680:-

190821

11 980:-

190811

8 880:-

160820

10 980:-

160810

8 580:-

160820-P

11 980:-

160810-P

9 080:-

Relief

160821

12 380:-

160811

9 280:-

Rand

160822

12 380:-

160812

9 280:-

160822-P

13 380:-

160812-P

9 580:-

170820

10 980:-

170810

8 580:-

170820-P

11 980:-

170810-P

9 080:-

Relief

170821

12 380:-

170811

9 280:-

Rand

170822

12 380:-

170812

9 280:-

170822-P

13 380:-

170812-P

9 580:-

180820

10 980:-

180810

8 580:-

180820-P

11 980:-

180810-P

9 080:-

Relief

180821

12 380:-

180811

9 280:-

Rand

180822

12 380:-

180812

9 280:-

180822-P

13 380:-

180812-P

9 580:-

Plan Plan push Relief Skiffergrå Plan Plan push Relief Vit ask Plan Plan push

• Utvecklad tillsammans med Halvor Bakke, interiördesigner

Rand push Brun ask

• För stora och medelstora badrum

Plan

• Modern och tidlös formgivning

Plan push

• Många kombinationsmöjligheter • Möjlighet att välja öppen förvaring

Rand push Svart Ek Plan Plan push

Rand push

T I L LVAL Plåtlåda 80 cm/Vit

Färg

- -

5981

Epos lådinrede nedre

5950

790:-

- -

1 400:-

1212

565:-

- -

Vattenlås EasyClean Krom

1

1214

655:-

1214

Vattenlås EasyClean Vit

1

1224

655:-

1224

655:-

8988

330:-

8988

330:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

5080

4 990:-

5080

4 990:-

Eluttag

Vattenlås inkl slang Färg2

Vit

- - 5980 1 400:-

Plåtlåda 80 cm/Svart

655:-

Skiffergrå T VÄT TSTÄL L 3 ISE

OVANPÅL I G G ANDE FÖ R FR I STÅE NDE B L ANDAR E

Vit ask

Brun ask

Svart ek

Front

Plan Plan Push open

Relief

MYRE

5336

2 990:-

5336

2 990:-

MYRE

5353

2 990:-

5353

2 990:-

FROSS

2440

3 625:-

2440

3 625:-

FROSS

2455

4 660:-

2455

4 660:-

FROSS

8440

4 660:-

8440

4 660:-

FROSS

8455

5 180:-

8455

5 180:-

STORA4

5440

5 695:-

5440

5 695:-

STORA4

5441

5 695:-

5441

5 695:-

DANAE6

144083

5 770:-

144083

5 770:-

KEON6

130082

5 770:-

130082

5 770:-

LAURENT6

143083

6 950:-

143083

6 950:-

AURA7

130083

7 590:-

130083

7 590:-

REM7

145083

6 950:-

145083

6 950:-

SIRIUS7

370899

5 770:-

370899

5 770:-

BÄ NKS K I VO R 5

Rand Rand push open

Färgkollektion

Utvald färgkollektion finns som tillval på Plan.* Inkl. bottenventil 2 Pristillägg utgår från pris på vit möbel. Pris på följande produkter +2 100:-/st. Utvald färgkollektion: Leveranstid 2-6 veckor. 3 Se alla tvättställ och bänkskivor på sid 161-162. 1

152

Inkl. bottenventil i samma färg. Bänkskivor levereras med överhäng. Leveranstid 1-4 veckor. 7 Bänkskiva special. Leveranstid 7-8 veckor. 4 5

6


Köpguide

B: 100 H: 45 D: 45

B: 100 H: 45 D: 45 FÄRG

ART. NR.

PRI S

B: 100 H: 45 D: 45

B: 100 H: 45 D: 45

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit

151020H

11 495:-

151020V

11 495:-

151010H

9 095:-

151010V

9 095:-

151020H-P

12 495:-

151020V-P

12 495:-

151010H-P

9 595:-

151010V-P

9 595:-

151021H

12 895:-

151021V

12 895:-

151011H

9 795:-

151011V

9 795:-

191020H

12 095:-

191020V

12 095:-

191010H

9 695:-

191010V

9 695:-

191020H-P

13 095:-

191020V-P

13 095:-

191010H-P

10 195:-

191010V-P

10 195:-

191021H

13 495:-

191021V

13 495:-

191011H

10 395:-

191011V

10 395:-

161020H

12 495:-

161020V

12 495:-

161010H

10 095:-

161010V

10 095:-

161020H-P

13 495:-

161020V-P

13 495:-

161010H-P

10 595:-

161010V-P

10 595:-

Relief

161021H

13 895:-

161021V

13 895:-

161011H

10 795:-

161011V

10 795:-

Rand

161022H

13 895:-

161022V

13 895:-

161012H

10 795:-

161012V

10 795:-

161022H-P

14 495:-

161022V-P

14 495:-

161012H-P

11 095:-

161012V-P

11 095:-

171020H

12 495:-

171020V

12 495:-

171010H

10 095:-

171010V

10 095:-

171020H-P

13 495:-

171020V-P

13 495:-

171010H-P

10 595:-

171010V-P

10 595:-

Relief

171021H

13 895:-

171021V

13 895:-

171011H

10 795:-

171011V

10 795:-

Rand

171022H

13 895:-

171022V

13 895:-

171012H

10 795:-

171012V

10 795:-

171022H-P

14 495:-

171022V-P

14 495:-

171012H-P

11 095:-

171012V-P

11 095:-

181020H

12 495:-

181020V

12 495:-

181010H

10 095:-

181010V

10 095:-

181020H-P

13 495:-

181020V-P

13 495:-

181010H-P

10 595:-

181010V-P

10 595:-

Relief

181021H

13 895:-

181021V

13 895:-

181011H

10 795:-

181011V

10 795:-

Rand

181022H

13 895:-

181022V

13 895:-

181012H

10 795:-

181012V

10 795:-

181022H-P

14 495:-

181022V-P

14 495:-

181012H-P

11 095:-

181012V-P

11 095:-

Plan Plan push Relief Skiffergrå Plan Plan push Relief Vit ask Plan Plan push

Rand push Brun ask Plan Plan push

Rand push Svart Ek Plan Plan push

Rand push

TILLVAL Plåtlåda 80 cm/Vit

- -

- -

5980

1 400:-

5980

1 400:-

Plåtlåda 80 cm/Svart

- -

- -

5981

1 400:-

5981

1 400:-

Epos lådinrede nedre

5950

790:-

5950

790:-

- -

- -

1212

565:-

1212

565:-

- -

- -

Vattenlås EasyClean Krom

1

1214

655:-

1214

655:-

1214

655:-

1214 655:-

Vattenlås EasyClean Vit

1

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

1224 655:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

8988 330:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

Eluttag

Vattenlås inkl slang Färg2

-COL

+2 100:-

TVÄTTSTÄLL 3 ISE

5100-H

6 490:-

5100-V

6 490:-

5100-H

6 490:-

5100-V

6 490:-

OVANPÅLIGGAND E FÖR FRISTÅENDE B L ANDAR E MYRE

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

MYRE

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

FROSS

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

FROSS

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

FROSS

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

FROSS

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

STORA4

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

STORA4

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:6 770:-

BÄNKSKIVOR 5

144101

6 770:-

144100

6 770:-

144101

6 770:-

144100

KEON6

141101

6 770:-

141100

6 770:-

141101

6 770:-

141100

6 770:-

LAURENT6

143101

8 270:-

143100

8 270:-

143101

8 270:-

143100

8 270:-

AURA7

142101

8 990:-

142100

8 990:-

142101

8 990:-

142100

8 990:-

REM7

145101

8 270:-

145100

8 270:-

145101

8 270:-

145100

8 270:-

SIRIUS7

146101

6 770:-

146100

6 770:-

146101

6 770:-

146100

6 770:-

DANAE6

L ÅDBELYSNING

350:-

2

5992

350:-

Övre lådbelysning

3

5993

350:-

Belysning nedre låda/ 40 låda stängd

4

5994

350:-

Belysning öppenhylla / golvljus

3

3

5991

Driverkit belysning

4 4

2

2

2

Belysning till Epos: För konstant el i badrummet tänd och släck din kommod med hjälp av strömbrytaren på väggen. Utgå från ett driverkit (5991) per 80-del inklusive ev 40-del. Välj belysning som passar din kommod.

153


Köpguide

EPOS

FÄ RG

B: 120 H: 45 D: 45

B: 120 H: 45 D: 45

B: 120 H: 45 D: 45

B: 120 H: 45 D: 45

B: 120 H: 45 D: 45

B: 120 H: 45 D: 45

A RT. N R.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

1512210H

17 455:-

1512210V

17 455:-

1512110H

15 055:-

1512110V

15 055:-

ART. NR.

PRIS

ART. N R.

P R IS

13 700:-

1512200V

13 700:-

Vit Plan Plan push Relief

1512200H

1512210H-P 18 955:-

1512210V-P 18 955:-

1512110H-P 16 055:-

1512110V-P 16 055:-

1512200H-P 14 700:-

1512200V-P 14 700:-

1512211H

19 555:-

1512211V

19 555:-

1512111H

16 455:-

1512111V

16 455:-

1512201H

15 100:-

1512201V

15 100:-

1912210H

18 055:-

1912210V

18 055:-

1912110H

15 655:-

1912110V

15 655:-

1912200H

14 300:-

1912200V

14 300:-

Skiffergrå Plan Plan push Relief

1912210H-P 19 555:-

1912210V-P 19 555:-

1912110H-P 16 655:-

1912110V-P 16 655:-

1912200H-P 15 300:-

1912200V-P 15 300:-

1912211H

20 155:-

1912211V

20 155:-

1912111H

17 055:-

1912111V

17 055:-

1912201H

15 700:-

1912201V

15 700:-

1612210H

18 455:-

1612210V

18 455:-

1612110H

16 055:-

1612110V

16 055:-

1612200H

14 700:-

1612200V

14 700:-

Vit ask Plan

1612210H-P 19 955:-

1612210V-P 19 955:-

1612110H-P 17 055:-

1612110V-P 17 055:-

1612200H-P 15 700:-

1612200V-P 15 700:-

Relief

1612211H

20 555:-

1612211V

20 555:-

1612111H

17 455:-

1612111V

17 455:-

1612201H

16 100:-

1612201V

16 100:-

Rand

1612212H

20 555:-

1612212V

20 555:-

1612112H

17 455:-

1612112V

17 455:-

1612202H

16 100:-

1612202V

16 100:-

Plan push

Rand push

1612212H-P 21 455:-

1612212V-P 21 455:-

1612112H-P 18 055:-

1612112V-P 18 055:-

1612202H-P 16 700:-

1612202V-P 16 700:-

1712210H

1712210V

1712110H

1712200V

Brun ask

1712110V

16 055:-

1712200H

1712210H-P 19 955:-

1712210V-P 19 955:-

1712110H-P 17 055:-

1712110V-P

17 055:-

1712200H-P 15 700:-

1712200V-P 15 700:-

Relief

1712211H

20 555:-

1712211V

20 555:-

1712111H

17 455:-

1712111V

17 455:-

1712201H

16 100:-

1712201V

16 100:-

Rand

1712212H

20 555:-

1712212V

20 555:-

1712112H

17 455:-

1712112V

17 455:-

1712202H

16 100:-

1712202V

16 100:-

Plan Plan push

Rand push

18 455:-

18 455:-

16 055:-

14 700:-

14 700:-

1712212H-P 21 455:-

1712212V-P 21 445:-

1712112H-P 18 055:-

1712112V-P

18 055:-

1712202H-P 16 700:-

1712202V-P 16 700:-

1812210H

1812210V

1812110H

1812110V

16 055:-

1812200H

1812200V

Svart Ek Plan

18 455:-

18 455:-

16 055:-

14 700:-

14 700:-

1812210H-P 19 955:-

1812210V-P 19 955:-

1812110H-P 17 055:-

1812110V-P 17 055:-

1812200H-P 15 700:-

1812200V-P 15 700:-

Relief

1812211H

20 555:-

1812211V

20 555:-

1812111H

17 455:-

1812111V

17 455:-

1812201H

16 100:-

1812201V

16 100:-

Rand

1812212H

20 555:-

1812212V

20 555:-

1812112H

17 455:-

1812112V

17 455:-

1812202H

16 100:-

1812202V

16 100:-

Plan push

1812212H-P 21 455:-

1812212V-P 21 455:-

Plåtlåda 80 cm/Vit

- -

- -

5980

1 400:-

5980

Plåtlåda 80 cm/Svart

- -

- -

5981

1 400:-

5981

Epos lådinrede nedre

5950

790:-

5950

790:-

- -

1212

565:-

1212

565:-

Rand push

1812112H-P 18 055:-

1812202H-P 16 700:-

1812202V-P 16 700:-

1 400:-

- -

- -

1 400:-

- -

- -

- -

5950

790:-

5950

790:-

- -

- -

1212

565:-

1212

565:655:-

1812112V-P 18 055:-

TI LLVA L

Eluttag Vattenlås EasyClean Krom

1

1214

655:-

1214

655:-

1214

655:-

1214

655:-

1214

655:-

1214

Vattenlås EasyClean Vit

1

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

Vattenlås inkl slang Färg2

TVÄTTSTÄ LL 3 ISE

5120-H

7 940:-

5120-V

7 940:-

5120-H

7 940:-

5120-V

7 940:-

5120-H

7 940:-

5120-V

7 940:-

OVA NPÅ LI G G A N DE FÖ R FRISTÅEND E BL ANDARE 3 MYRE

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

MYRE

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

FROSS

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

FROSS

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

FROSS

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

FROSS

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

STORA4

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

STORA4

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

BÄ NKS KIVO R 5

144121

7 770:-

144120

7 770:-

144121

7 770:-

144120

7 770:-

144121

7 770:-

144120

KEON6

141121

7 770:-

141120

7 770:-

141121

7 770:-

141120

7 770:-

141121

7 770:-

141120

7 770:-

LAURENT6

143121

9 565:-

143120

9 565:-

143121

9 565:-

143120

9 565:-

143121

9 565:-

143120

9 565:-

AURA7

142121

10 390:-

142120

10 390:-

142121

10 390:-

142120

10 390:-

142121

10 390:-

142120

10 390:-

REM7

145121

9 565:-

145120

9 565:-

145121

9 565:-

145120

9 565:-

145121

9 565:-

145120

9 565:-

SIRIUS7

146121

7 770:-

146120

7 770:-

146121

7 770:-

146120

7 770:-

146121

7 770:-

146120

7 770:-

DANAE6

Inkl. bottenventil 2 Pristillägg utgår från pris på vit möbel. Pris på följande produkter +2 100:-/st. Utvald färgkollektion: Leveranstid 2-6 veckor. 3 Se alla tvättställ och bänkskivor på sid 161-162.

7 770:-

1

154

Inkl. bottenventil i samma färg. Bänkskivor levereras med överhäng. Leveranstid 1-4 veckor. 7 Bänkskiva special. Leveranstid 7-8 veckor. 4 5

6


FÄ RG

A RT. N R.

PRIS

ART. NR.

B: 200 H: 45 D: 45

B: 200 H: 45 D: 45

B: 160 H: 45 D: 45 PRI S

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

22 700:-

B: 200 H: 45 D: 45 PRIS

ART. NR.

P R IS

Köpguide

B: 160 H: 45 D: 45

Vit

1516220

18 800:-

1516110

14 000:-

15202120

15201110

17 900:-

15202020

1516220-P

20 800:-

1516110-P

15 000:-

15202120-P 25 200:-

15201110-P

19 400:-

15202020-P 22 300:-

1516221

21 600:-

1516111

15 400:-

15202121

26 200:-

15201111

20 000:-

15202021

23 100:-

1916220

19 400:-

1916110

14 600:-

19202120

23 300:-

19201110

18 500:-

19202020

20 900:-

1916220-P

21 400:-

1916110-P

15 600:-

19202120-P 25 800:-

19201110-P 20 000:-

19202020-P 22 900:-

1916221

22 200:-

1916111

16 000:-

19202121

26 800:-

19201111

20 600:-

19202021

23 700:-

1616220

19 800:-

1616110

15 000:-

16202120

23 700:-

16201110

18 900:-

16202020

21 300:-

1616220-P

21 800:-

1616110-P

16 000:-

16202120-P 26 200:-

16201110-P 20 400:-

16202020-P 23 300:-

Relief

1616221

22 600:-

1616111

16 400:-

16202121

27 200:-

16201111

21 000:-

16202021

24 100:-

Rand

1616222

22 600:-

1616112

16 400:-

16202122

27 200:-

16201112

21 000:-

16202022

24 100:-

1616222-P

23 800:-

1616112-P

17 000:-

16202122-P 28 700:-

16201112-P

21 900:-

16202022-P 25 300:-

1716220

19 800:-

1716110

15 000:-

17202120

17201110

18 900:-

17202020

1716220-P

21 800:-

1716110-P

16 000:-

17202120-P 26 200:-

17201110-P 20 400:-

17202020-P 23 300:-

Relief

1716221

22 600:-

1716111

16 400:-

17202122

27 200:-

17201111

21 000:-

17202021

24 100:-

Rand

1716222

22 600:-

1716112

16 400:-

17202121

27 200:-

17201112

21 000:-

17202022

24 100:-

1716222-P

23 800:-

1716112-P

17 000:-

17202122-P 28 700:-

17201112-P

21 900:-

17202022-P 25 300:-

1816220

19 800:-

1816110

15 000:-

18202120

18201110

18 900:-

18202020

1816220-P

21 800:-

1816110-P

16 000:-

18202120-P 26 200:-

18201110-P 20 400:-

18202020-P 23 300:-

Relief

1816221

22 600:-

1816111

16 400:-

18202121

27 200:-

18201111

21 000:-

18202021

24 100:-

Rand

1816222

22 600:-

1816112

16 400:-

18202122

27 200:-

18201112

21 000:-

18202022

24 100:-

1816222-P

23 800:-

1816112-P

17 000:-

18202122-P 28 700:-

18201112-P

21 900:-

18202022-P 25 300:-

5980 1 400:- -

Plan Plan push Relief

20 300:-

Skiffergrå Plan Plan push Relief Vit ask Plan Plan push

Rand push Brun ask Plan Plan push

Rand push

23 700:-

21 300:-

Svart Ek Plan Plan push

Rand push

23 700:-

21 300:-

TI LLVA L

- -

5980

1 400:-

- -

Plåtlåda 80 cm/Svart

- -

5981

1 400:-

- -

5981

1 400:-

- -

Epos lådinrede nedre

5950 790:-

- -

5950 790:-

- -

5950 790:-

1212

565:-

- -

1212

565:-

- -

Plåtlåda 80 cm/Vit

1212

565:-

Vattenlås EasyClean Krom

1

1214

655:-

1214

655:-

1214

655:-

1214

655:-

1214

655:-

Vattenlås EasyClean Vit

1

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

1224

655:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

8988

330:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

Eluttag

Vattenlås inkl slang Färg2

TVÄTTSTÄ LL 3 ISE

5160-D

8 950:-

5160-D

8 950:-

- -

- -

- -

OVAN PÅ LIG G A N DE FÖ R FRISTÅEND E BL ANDARE 3 MYRE

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

5336

2 990:-

MYRE

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

5353

2 990:-

FROSS

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

FROSS

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

FROSS

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

FROSS

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

STORA4

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

5440

5 695:-

STORA4

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

5441

5 695:-

DANAE -H6

144161

9 180:-

144161

9 180:-

144201

10 990:-

144201

10 990:-

144201

10 990:-

DANAE -V6

144160

9 180:-

144160

9 180:-

144200

10 990:-

144200

10 990:-

144200

10 990:-

DANAE -D6

144162

10 490:-

144162

10 490:-

144202

12 320:-

144202

12 320:-

144202

12 320:-

9 180:-

141201

10 990:-

141201

10 990:-

141201

10 990:10 990:-

BÄN KS KIVOR 5

KEON -H6

141161

9 180:-

141161

KEON -V6

141160

9 180:-

141160

9 180:-

141200

10 990:-

141200

10 990:-

141200

KEON -D6

141162

10 490:-

141162

10 490:-

141202

12 320:-

141202

12 320:-

141202

12 320:-

LAURENT -H6

143161

11 440:-

143161

11 440:-

143201

13 790:-

143201

13 790:-

143201

13 790:-

LAURENT -V6

143160

11 440:-

143160

11 440:-

143200

13 790:-

143200

13 790:-

143200

13 790:-

LAURENT -D6

143162

12 750:-

143162

12 750:-

143202

14 990:-

143202

14 990:-

143202

14 990:-

AURA -H7

142161

13 160:-

142161

13 160:-

142201

15 990:-

142201

15 990:-

142201

15 990:-

AURA -V7

142160

13 160:-

142160

13 160:-

142200

15 990:-

142200

15 990:-

142200

15 990:-

AURA -D7

142162

14 470:-

142162

14 470:-

142202

17 290:-

142202

17 290:-

142202

17 290:-

REM -H7

145161

11 440:-

145161

11 440:-

145201

13 790:-

145201

13 790:-

145201

13 790:-

REM -V7

145160

11 440:-

145160

11 440:-

145200

13 790:-

145200

13 790:-

145200

13 790:-

REM -D7

145162

12 750:-

145162

12 750:-

145202

14 990:-

145202

14 990:-

145202

14 990:-

SIRIUS -H7

146161

9 180:-

146161

9 180:-

146201

10 990:-

146201

10 990:-

146201

10 990:-

SIRIUS -V7

146160

9 180:-

146160

9 180:-

146200

10 990:-

146200

10 990:-

146200

10 990:-

SIRIUS -D7

146162

10 490:-

146162

10 490:-

146202

12 320:-

146202

12 320:-

146202

12 320:-

155


KÖPGUIDE

D:35

Forma

FÄ RG

B: 60 H: 50 D: 35

B: 50 H: 50 D: 35 ART. NR.

PRIS

ART. NR.

B: 80 H: 50 D: 35 PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit Plan

U155111

6 210:-

A15611

6 210:-

A15811

7 825:-

Plan Push open

U155121

6 985:-

A15612

6 985:-

A15812

8 640:-

Sans

U155161

6 985:-

A15616

6 985:-

A15816

8 640:-

Dekor

U155131

6 985:-

A15613

6 985:-

A15813

8 640:-

Kontur

U155151

8 030:-

A15615

8 030:-

A15815

9 725:-

Kant

U255141

7 530:-

A25614

7 530:-

A25814

9 225:-

Ram

U255181

7 530:-

A25618

7 530:-

A25818

9 225:-

Skiffergrå

• För både stora och mindre badrum • Tidlös formgivning • Många valmöjligheter • EasyClean ingår • Belysning • Lådinredning

Färg

Plan

U8705111

6 650:-

A870611

6 650:-

A870811

8 290:-

Plan Push open

U8705121

7 425:-

A870612

7 425:-

A870812

9 105:-

Sans

U8705161

7 425:-

A870616

7 425:-

A870816

9 105:-

Dekor

U8705131

7 425:-

A870613

7 425:-

A870813

9 105:-

Kontur

U8705151

8 465:-

A870615

8 465:-

A870815

10 195:-

Kant

U275141

7 965:-

A27614

7 965:-

A27814

9 690:-

Ram

U275181

7 965:-

A27618

7 965:-

A27818

9 690:-

Blond ek Plan

U195111

6 650:-

A19611

6 650:-

A19811

8 290:-

Plan Push open

U195121

7 425:-

A19612

7 425:-

A19812

9 105:-

Sans

U195161

7 425:-

A19616

7 425:-

A19816

9 105:-

Dekor

U195131

7 425:-

A19613

7 425:-

A19813

9 105:-

Kontur

U195151

9 505:-

A19615

9 505:-

A19815

11 240:-

Ram

U295181

7 965:-

A29618

7 965:-

A29818

9 690:-

Plan

U185111

6 985:-

A18611

6 985:-

A18811

8 640:-

Push open

U185121

7 755:-

A18612

7 755:-

A18812

9 455:-

Sans

U185161

7 755:-

A18616

7 755:-

A18816

9 455:-

Dekor

U185131

7 755:-

A18613

7 755:-

A18813

9 455:-

Kontur

U185151

9 505:-

A18615

9 505:-

A18815

11 240:-

Ram

U285181

8 300:-

A28618

8 300:-

A28818

10 040:-

1 480:-

47882

Svart Ek

T I L LVAL

Vit

Skiffergrå

Lådinredning övre

- -

47882

Trälåda Nedre

47895 680:-

47895 680:-

47895 680:-

47975

47975

47975

Belysning övre låda Eluttag Färg2

Blond ek

Svart ek

Plan / Push open

Sans

Dekor

Kontur

Kant

Ram

1 445:-

1212 565:-

1212 565:-

-COL

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

156

+2 100:-

- -

52610

2 370:-

52810

3 190:-

SAND

15035

1 785:-

16035

2 720:-

18035

3 550:-

SKAPA

37350

1 785:-

37360

2 720:-

37380

3 550:-

Färgkollektion

Utvald färgkollektion finns som tillval.*

1 445:-

1212 565:-

TVÄT TSTÄL L 3 MUNKA

Front

1 445:-

1 480:-

1 Artikelnummer som börjar på "U" levereras utan lådinredning. 2 Pristillägg utgår från pris på vit möbel. Ej Kontur & Kant. Pris på följande produkter +2 100:-/st. Utvald färgkollektion: Leveranstid 2-6 veckor. 3 Se alla tvättställ och bänkskivor på sid 160-163 4 Bänkskivor levereras med överhäng. 5 Leveranstid 7-8 veckor.


FÄ RG

B: 60 H: 50 D:45 A RT. N R.

PRIS

ART. NR.

PRI S

B: 120 H: 50 D: 45

B: 120 H: 50 D: 45

B: 100 H: 50 D: 45

B: 80 H: 50 D: 45

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

KÖPGUIDE

D:45

Vit Plan

A15621

6 335:-

A15821

8 250:-

A151011

9 060:-

A151200

11 300:-

A151240

14 330:-

Plan Push open

A15622

7 110:-

A15822

9 065:-

A151012

9 870:-

A151202

12 110:-

A151242

15 960:-

Sans

A15626

7 110:-

A15826

9 065:-

A151016

9 870:-

A151206

12 110:-

A151246

15 960:-

Dekor

A15623

7 110:-

A15823

9 065:-

A151013

9 870:-

A151203

12 110:-

A151243

15 960:-

Kontur

A15625

8 160:-

A15825

10 030:-

A151015

10 840:-

- -

A151245

15 875:-

Kant

A25624

7 660:-

A25824

9 530:-

A251024

10 340:-

A151204

11 615:-

A251244

15 375:-

Ram

A25628

7 660:-

A25828

9 530:-

A251018

10 340:-

- -

A251248

15 375:-

Skiffergrå Plan

A870621

6 780:-

A870821

8 710:-

A871011

9 525:-

A871200

11 765:-

A871240

14 795:-

Plan Push open

A870622

7 555:-

A870822

9 530:-

A871012

10 340:-

A871202

12 580:-

A871242

16 425:16 425:-

Sans

A870626

7 555:-

A870826

9 530:-

A871016

10 340:-

A871206

12 580:-

A871246

Dekor

A870623

7 555:-

A870823

9 530:-

A871013

10 340:-

A871203

12 580:-

A871243

16 425:-

Kontur

A870625

8 605:-

A870825

10 495:-

A871015

11 305:-

- -

A871245

16 340:-

Kant

A27624

8 105:-

A27824

9 995:-

A271024

10 805:-

A871204

12 080:-

A271244

15 840:-

Ram

A27628

8 105:-

A27828

9 995:-

A271018

10 805:-

- -

A271248

15 840:-

Blond ek Plan

A19621

6 780:-

A19821

8 710:-

A191011

9 525:-

A191200

11 765:-

A191240

14 795:-

Plan Push open

A19622

7 555:-

A19822

9 530:-

A191012

10 340:-

A191202

12 580:-

A191242

16 425:-

Sans

A19626

7 555:-

A19826

9 530:-

A191016

10 340:-

A191206

12 580:-

A191246

16 425:-

Dekor

A19623

7 555:-

A19823

9 530:-

A191013

10 340:-

A191203

12 580:-

A191243

16 425:-

Kontur

A19625

9 645:-

A19825

11 545:-

A191015

12 355:-

- -

A191245

17 395:-

Ram

A29628

8 105:-

A29828

9 995:-

A291018

10 805:-

- -

A291248

15 840:-

Svart Ek Plan

A18621

7 110:-

A18821

9 065:-

A181011

9 870:-

A181200

12 110:-

A181240

15 145:-

Push open

A18622

7 885:-

A18822

9 875:-

A181012

10 685:-

A181202

12 930:-

A181242

16 775:16 775:-

Sans

A18626

7 885:-

A18826

9 875:-

A181016

10 685:-

A181206

12 930:-

A181246

Dekor

A18623

7 885:-

A18823

9 875:-

A181013

10 685:-

A181203

12 930:-

A181243

16 775:-

Kontur

A18625

9 645:-

A18825

11 545:-

A181015

12 355:-

- -

A181245

17 395:-

Ram

A28628

8 440:-

A28828

10 345:-

A281018

11 155:-

- -

A281248

16 195:-

47883

1 480:-

47883

47883

1 480:-

47883

47883

TILLVA L Lådinredning övre Trälåda Nedre Belysning övre låda Eluttag Färg2

1 480:-

1 480:-

1 480:-

47896 795:-

47896 795:-

47896 795:-

47896 795:-

47896 795:-

47975

47975

47975

47975

1 445:-

1 445:-

1 445:-

47975 (x2) 1 445:-/st.

1212 565:-

1212 565:-

1212 565:-

1212 565:-

1212 565:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

+2 100:-

-COL

-COL

+2 100:-

7 560:-

1 445:-

+2 100:-

TVÄTTSTÄ LL 3 HAV

5062

2 805:-

5082

3 800:-

5102

5 170:-

- -

51220

DEEP

6060

2 805:-

6080

3 800:-

60100

5 170:-

60120

6 925:-

- -

VASS

6047

2 805:-

8047

3 800:-

1047

5 170:-

1247

6 925:-

1248

STIL

9645

2 805:-

9845

3 800:-

91045

5 170:-

- -

- -

7 560:-

OVA NPÅ LIG G A N DE TVÄTTSTÄLL FÖR TVÄTTSTÄLL SBL ANDARE FLOD

8067

2 475:-

8067

2 475:-

8067

2 475:-

8067

2 475:-

8067

2 475:-

KOSTER

8086

2 475:-

8086

2 475:-

8086

2 475:-

8086

2 475:-

8086

2 475:-

5

BÄ NKSKIVO R S I LE STO N E 4 TEBAS TEBAS -D HELIX HELX -D

19287/19288

6 810:-

- -

- -

- -

19287-D

7 975:-

19311

19313

19315

19316

19317/19318

4 345:5 325:-

- -

19283

5 105:6 825:-

- -

5 965:-

5

- -

19281

19285

5

8 020:-

19286

6 810:9 340:-

- -

- -

19317-D

9 340:10 505:-

OVA NPÅ LIG G A N DE FÖ R F RISTÅEND E BL ANDARE FYN

3522

3 035:-

3522

3 035:-

3522

3 035:-

3522

3 035:-

3522

OCEAN

8056

3 150:-

8056

3 150:-

8056

3 150:-

8056

3 150:-

8056

3 150:-

FROSS

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

FROSS

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

FROSS

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

FROSS

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

5

BÄ NKSKIVO R DE KTO N 4 SIRIUS SIRIUS -D KEON KEON -D AURA AURA -D

370699

4 465:-

370899

5 770:-

371098

6 920:-

5

130130

8 075:-

3 035:-

5

130122/130121 8 075:-

9 230:-

- -

- -

- -

- -

130123

130062

130082

130102

130131

130125/130124 8 075:-

4 465:-

5 770:-

6 920:-

8 075:-

9 230:-

- -

- -

- -

- -

130126

130063

130083

130103

130132

130128/130127 9 230:-

5 580:-

- -

7 590:-

- -

8 075:-

- -

9 230:-

- -

130129

10 380:-

157


DK FÄRG

ART. NR.

Vit

A135061

Push open Skiffergrå

B: 100 H:52 D:: 45

B: 80 H: 52 D: 45

B: 60 H: 52 D: 45 PRIS

ART. NR.

8 820:-

A135081

A135062

9 595:-

A137061

9 380:-

Push open

A137062

PRIS

B: 120 H: 52 D: 45

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

10 500:-

A135121

16 620:-

A135102

11 310:-

A135122

18 235:-

A137101

11 075:-

A137121

17 195:-

11 195:-

A137102

11 885:-

A137122

18 810:-

9 810:-

A135101

A135082

10 615:-

A137081

10 390:-

10 155:-

A137082

Blond ek

A139061

9 380:-

A139081

10 390:-

A139101

11 075:-

A139121

17 195:-

Push open

A139062

10 155:-

A139082

11 195:-

A139102

11 885:-

A139122

18 810:-

Vit/Blond ek

A138061

9 270:-

A138081

10 275:-

A138101

10 965:-

A138121

17 085:-

Push open

A138062

10 050:-

A138082

11 080:-

A138102

11 775:-

A138122

18 695:-

TILLVAL

47894 900:-

47894 900:-

47894 900:-

47894 900:-

Belysning övre låda

47975

1 445:-

47975

1 445:-

47975

1 445:-

47975X2

Belysning övre & nedre låda

47976

2 070:-

47976

2 070:-

47976

2 070:-

47976x2 2 070:-/st.

Trälåda Nedre

Eluttag Färg1

• Tidlös skandinavisk formgivning

1212 565:-

1212 565:-

1212 565:-

1212 565:-

-COL

-COL

-COL

-COL

+2 100:-

+2 100:-

+2 100:-

+2 100:-

12

129 12

Vit/Låg

135262

2 255:-

135263

2 255:-

135264

2 255:-

135265

2 255:-

Vit/Hög

135274

2 255:-

135275

2 255:-

135276

2 255:-

135286

2 255:-

Svart/Låg

135266

2 255:-

135267

2 255:-

135268

2 255:-

135269

2 255:-

Svart/Hög

135278

2 255:-

135279

2 255:-

135280

2 255:-

135287

2 255:-

12

A

1193

TVÄTTSTÄLL 3 12

129

• Många valmöjligheter

1 445:-/st.

BENSTATIV 2

129

• För både stora och mindre badrum

• EasyClean ingår

A ( 0,07 : 1 ) B

FALSTER

• Belysning

SVALE C

A

3562

3 120:-

3582

3 725:-

35102

4 470:-

- -

- -

3880

11 090:-

3810

11 645:-

- -

- A ( 0,07 : 1 ) A ( 0,07 : 1 )

- -

- -

3811

12 755:-

- -

- -

- -

3812

12 755:-

- -

- -

- -

51220

7 560:-

3 035:-

B ( 0,07 : 1 )

12

1193A 1193

303

12

SVALE H

225

78

SVALE V 225

HAV 303 78

B

B

B ( 0,07 : 1 ) B ( 0,07 : 1 )

225 303 225

78

OVANPÅLIGGAND E FÖR FRISTÅE NDE B L ANDAR E 225

Färg

225

FYN

3522

3 035:-

3522

3 035:-

3522

3 035:-

3522

OCEAN

8056

3 150:-

8056

3 150:-

8056

3 150:-

8056

3 150:-

FROSS

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

2440

3 625:-

FROSS

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

2455

4 660:-

FROSS

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

8440

4 660:-

FROSS

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

8455

5 180:-

5

BÄNKSKIVOR D EKTON 4

Vit

Blond ek

Skiffergrå

Blond ek/Vit

4 465:-

5

SIRIUS -C

370699

SIRIUS -H

- -

- -

- -

130122

SIRIUS -V

- -

- -

- -

130121

8 075:-

SIRIUS -D

- -

- -

- -

130123

9 230:-

KEON - C

130062

130082

130102

- -

KEON -H

- -

- -

- -

130125

KEON -V

- -

- -

- -

130124

8 075:-

KEON -D

- -

- -

- -

130126

9 230:-

130083

130103

- -

370899

4 465:-

5 580:-

5 770:-

5 770:-

371098

6 920:-

6 920:-

- 8 075:-

8 075:-

AURA -C

130063

AURA -H

- -

- -

- -

130128

AURA -V

- -

- -

- -

130127

9 230:-

AURA -D

- -

- -

- -

130129

10 380:-

7 590:-

8 075:-

9 230:-

Färgkollektion

Utvald färgkollektion finns som tillval.*

Pristillägg utgår från pris på vit möbel. Pris på följande produkter +2 100:-/st. Utvald färgkollektion: Leveranstid 2-6 veckor.

1

Låg till Fyn och Ocean. 240mm (+ 10mm/- 5mm justeringsmån ställbar fot.). Hög till Falster och Svale. 350mm (+ 10mm/- 5mm justeringsmån ställbar fot.)

2

3 4 5

Se alla tvättställ och bänkskivor på sid 160-162. Bänkskivor levereras med överhäng. Leveranstid 7-8 veckor.


Köpguide

Skapa

D:25 FÄ RG

B: 50 H: 50 D: 25

B: 45 H: 50 D: 25 ART. NR.

PRIS

ART. NR.

B: 55 H: 50 D: 25 PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit

370245

1 950:-

370250

2 070:-

370255

2 195:-

Skiffergrå

374245

2 195:-

374250

2 295:-

374255

2 415:-

TILLVAL EasyClean Vattenlås Krom

1

1214 655:-

1214 655:-

1214 655:-

Vattenlås Vit

1

1224 655:-

1224 655:-

1224 655:-

Vattenlås

8989 330:-

8989 330:-

8989 330:-

37045

37050

37055

TVÄTTSTÄL L SKAPA

• För små och medelstora badrum

D:35

• Skandinavisk formgivning

FÄ RG

1 505:-

B: 40 H: 50 D: 35 ART. NR.

1 620:-

B: 45 H: 50 D: 35 PRIS

ART. NR.

1 735:-

B: 50 H: 50 D: 35 PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit

• Genomtänkta detaljer • Handtag B1 i krom ingå

Dörr

370340

2 195:-

370345

2 195:-

370350

2 295:-

Låda

- -

370347

3 460:-

370352

3 565:-

Dörr

374340

2 415:-

374345

2 415:-

374350

2 535:-

Låda

- -

374346

3 800:-

374351

3 915:-

- -

1212 565:-

1212 565:-

Vattenlås Krom 1

1214 655:-

1214 655:-

1214 655:-

Vattenlås Vit 1

1224 655:-

1224 655:-

1224 655:-

Vattenlås

8989 330:-

8989 330:-

8989 330:-

SKAPA

37340

1 725:-

37345

1 725:-

37350

1 785:-

SAND

14035

1 725:-

- -

15035

1 785:-

Skiffergrå

TILLVAL Eluttag 2 Easyclean

TVÄTTSTÄL L

Färg

Vit

FÄ RG

Skiffergrå

ART. NR.

B: 80 H: 50 D: 35

B: 60 H: 50 D: 35

B: 55 H: 50 D: 35 PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit

Front

Dörr

370355

2 415:-

370360

2 525:-

370380

2 680:-

Låda

370358

3 690:-

370361

3 815:-

370381

4 395:-

Skiffergrå

Låda

Dörr

Dörr

374355

2 650:-

374360

2 755:-

374380

2 895:-

Låda

374356

4 035:-

374362

4 185:-

374382

4 750:-

TILLVAL Eluttag 2

1212 565:-

1212 565:-

1212 565:-

Easyclean Vattenlås Krom

1

1214 655:-

1214 655:-

1214 655:-

Vattenlås Vit

1

1224 655:-

1224 655:-

1224 655:-

8989 330:-

8989 330:-

8989 330:-

- -

52610

2 370:-

52810

3 190:-

37355

1 845:-

37360

2 720:-

37380

3 550:-

- -

16035

2 720:-

18035

3 550:-

Vattenlås

TVÄTTSTÄL L MUNKA SKAPA SAND

1 2

Inkl. bottenventil. Eluttag endast tillval till låda.

159


Köpguide

INTRO

B: 50 H: 50 D: 35

B: 45 H: 50 D: 35 FÄ RG

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

B: 55 H: 50 D:35 PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit Matt Dörr

294045

2 320:-

294050

2 665:-

294055

2 785:-

Låda

- -

294450

6 190:-

294455

6 190:-

Dörr

294245

2 320:-

294250

2 665:-

294255

2 785:-

Låda

- -

294650

6 190:-

294655

6 190:-

Dörr

294345

2 735:-

294350

3 070:-

294355

3 185:-

Låda

- -

294750

6 690:-

294755

6 690:-

Dörr

294545

2 735:-

294550

3 070:-

294555

3 185:-

Låda

- -

294850

6 690:-

294855

6 690:-

Vattenlås Krom

1214 655:-

1214 655:-

1214 655:-

Vattenlås Vit

1224 655:-

1224 655:-

1224 655:-

Vattenlås

8989 330:-

8989 330:-

8989 330:-

37345

37350

37355

Grafitgrå

Sand

Salvia

• Tillverkad i plåt • EnDuradry

T I L LVAL Easyclean

• Integrerat handtag Färg

T VÄT TSTÄL L SKAPA

Vit

Grafitgrå

Sand

Salvia

1 725:-

1 785:-

1

Front

Låda

Dörr

Tvättställ integrerade D:25

D:35

ART. NR.

Sand H: 5 D: 38

Skapa H: 8,5 D: 41

Skapa H: 8,5 D: 31 BR E DD

PRIS

ART. NR.

40

- -

37340

PRIS

ART. NR.

Munka H: 1,5 D: 36 PRIS

PRIS

14035

1 725:-

- -

45

37045

1 505:-

37345

1 725:-

- -

- -

37050

1 620:-

37350

1 785:-

15035

1 785:-

- -

55

37055

1 735:-

37355

1 845:-

- -

- -

60

- -

37360

2 720:-

16035

2 720:-

52610

2 370:-

80

- -

37380

3 550:-

18035

3 550:-

52810

3 190:-

Pelartvättställ

Avloppssats

B:56 H:25 D:46

Vit

ART. NR.

9090

PRIS

FÄRG

1 060:-

För avlopp i golv

99027

1 510:-

För avlopp i vägg

99026

1 195:-

TILLVA L

160

ART. NR.

1 725:-

50

FÄ RG

Pelare

90070

1 075:-

Konsol

9003

265:-

Bult

1 845:-

90901 100:-

ART. NR.

PRIS

Inkl. bottenventil.


Köpguide

ISE Tvättställ i mineralkomposit. Passar möbelserien Epos. H:1,3 D:46

80 cm

BR E DD

ART. NR.

Centrum

5080

100 cm

PRIS

4 990:-

120 cm

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

160 cm, Dubbel

PRIS

ART. NR.

PRIS

- -

- -

- -

-

5100-H

6 490:-

5120-H

7 940:-

- -

Vänster

- -

5100-V

6 490:-

5120-V

7 940:-

- -

Dubbel

- -

- -

Höger

- -

5160-D

8 950:-

FALSTER Porslinstvättställ. Passar möbelserien DK. H:1,4 D:46

60 cm

BR E DD

ART. NR.

Centrum

3562

80 cm

PRIS

3 120:-

100 cm

ART. NR.

3582

PRIS

3 725:-

ART. NR.

35102

PRIS

4 470:-

SVALE Tvättställ i Solid Surface. Passar möbelserien DK. H:1,2 D:46

80 cm

BR E DD

ART. NR.

Centrum

3880

Höger Vänster

100 cm

PRIS

11 090:-

ART. NR.

3810

120 cm

PRIS

11 645:-

ART. NR.

PRIS

- -

-

- -

3811

12 755:-

- -

- -

3812

12 755:-

VASS Porslinstvättställ. Passar möbelserien Forma och DK. H:12 D:47

60 cm

BR E DD

ART. NR.

Centrum

6047

Dubbel

80 cm

PRIS

2 805:-

- -

ART. NR.

8047

100 cm

PRIS

3 800:-

- -

ART. NR.

1047

120 cm

PRIS

5 170:-

- -

ART. NR.

1247

120 cm, Dubbel

PRIS

6 925:-

- -

ART. NR.

P R IS

- 1248

7 560:-

HAV Porslinstvättställ. Passar möbelserien Forma och DK. H:1,7 D:47

60 cm

BR E DD

ART. NR.

Centrum

5062

Dubbel

80 cm

PRIS

2 805:-

- -

ART. NR.

5082

100 cm

PRIS

3 805:-

- -

ART. NR.

5102

120 cm, Dubbel

PRIS

5 170:-

- -

ART. NR.

PRIS

- 51220

7 560:-

DEEP Porslinstvättställ. Passar möbelserien Forma. H:6 D:46

60 cm

BR E DD

ART. NR.

Centrum

6060

80 cm

PRIS

2 805:-

ART. NR.

6080

100 cm

PRIS

3 800:-

ART. NR.

60100

120 cm

PRIS

5 170:-

ART. NR.

60120

PRIS

6 925:-

STIL Porslinstvättställ. Passar möbelserien Forma. H:10/14 D:47

60 cm

BR E DD

ART. NR.

Centrum

9645

80 cm

PRIS

2 805:-

ART. NR.

9845

100 cm

PRIS

3 800:-

ART. NR.

91045

PRIS

5 170:-

161


Köpguide

Epos Bänkskivor Dekton

BR E DD

A RT. N R.

PRIS

ART. NR.

PRIS

Aura 2 H: 1,2 D: 46

Sirius 2 H: 1,2 D: 46

Laurent H: 1,2 D: 46

Keon H: 1,2 D: 46

Danae H: 1,2 D: 46

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

Rem 2 H: 1,2 D: 46

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

144083

5 770:-

130082

5 770:-

143083

6 950:-

370899

5 770:-

130083

7 590:-

145083

6 950:-

100 -H

144101

6 770:-

141101

6 770:-

143101

8 270:-

146101

6 770:-

142101

8 990:-

145101

8 270:-

100 -V

144100

6 770:-

141100

6 770:-

143100

8 270:-

146100

6 770:-

142100

8 990:-

145100

8 270:-

120 -H

144121

7 770:-

141121

7 770:-

143121

9 565:-

146121

7 770:-

142121

10 390:-

145121

9 565:-

120 -V

144120

7 770:-

141120

7 770:-

143120

9 565:-

146120

7 770:-

142120

10 390:-

145120

9 565:-

160 -H

144161

9 180:-

141161

9 180:-

143161

11 440:-

146161

9 180:-

142161

13 160:-

145161

11 440:-

160 -V

144160

9 180:-

141160

9 180:-

143160

11 440:-

146160

9 180:-

142160

13 160:-

145160

11 440:-

160 -D

144162

10 490:-

141162

10 490:-

143162

12 750:-

146162

10 490:-

142162

14 470:-

145162

12 750:-

200 -H

144201

10 990:-

141201

10 990:-

143201

13 790:-

146201

10 990:-

142201

15 990:-

145201

13 790:-

200 -V

144200

10 990:-

141200

10 990:-

143200

13 790:-

146200

10 990:-

142200

15 990:-

145200

13 790:-

200 -D

144202

12 320:-

141202

12 320:-

143202

14 990:-

146202

12 320:-

142202

17 290:-

145202

14 990:-

FoRma/DK Bänkskivor Dekton Keon H: 1,2 D: 46 BR E DD

Sirius H: 1,2 D: 46

A RT. N R.

60 -C

130062

PRIS

ART. NR.

4 465:-

370699

Bänkskivor levereras med överhäng. Standard, Leveranstid 1-4 veckor. 2 Special, Leveranstid 7-8 veckor.

Aura H: 1,2 D: 46 PRIS

ART. NR.

4 465:-

130063

PRIS

5 580:-

80 -C

130082

5 770:-

370899

5 770:-

130083

7 590:-

100 -C 2

130102

6 920:-

371098

6 920:-

130103

8 075:-

120 -C 2

130131

8 075:-

130130

8 075:-

130132

9 230:-

120 -H 2

130125

8 075:-

130122

8 075:-

130128

9 230:-

120 -V 2

130124

8 075:-

130121

8 075:-

130127

9 230:-

120 -D 2

130126

9 230:-

130123

9 230:-

130129

10 380:-

Ovanpåliggande för fristående blandare Myre Porslin Ø36 H:12 FÄRG Vit

ART. NR.

5336

PRIS

2 990:Fross Solid Surface

Ø45 H:12 FÄRG

ART. NR.

PRIS

Myre Porslin

B:50 H:12 D:36 ART. NR.

5353 B:55 H:12 D:35

Ocean Porslin

Fyn Porslin

Ø45 H:18 PRIS

2 990:-

ART. NR.

8056

PRIS

ART. NR.

3 150:-

3522

Hylla för Fross

Fross Solid Surface

ART. NR.

Ø45 H:15 P R IS

3 035:Stora Plåt 4

Ø40 H:12 PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

Vit Matt

2440

3 625:-

2455

4 660:-

2441

1 030:-

- -

Svart Matt

8440

4 660:-

8455

5 180:-

8441

1 030:-

- -

Borstad mässing

- -

- -

- -

5440

5 695:-

Blyertssvart

- -

- -

- -

5441

5 695:-

4

Inkl. bottenventil i samma färg.

Fristående tvättställsblandare Skule slät FÄRG Krom

96811-H

Ejer

Halde

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

4 680:-

96823-H

4 995:-

96827-H

5 495:-

96816-H

2 495:-

- -

- -

- -

96839-H

2 995:-

96844-H

7 095:-

96840-H

6 795:-

96829-H

96837-H

2 995:-

Blyertssvart

96845-H

7 095:-

96841-H

6 795:-

- -

- -

Svart Matt

96814-H

96817-H

1

2

Borstad mässing /Blyertssvart 1

ART. NR.

Skule lättrad

Borstad mässing

Vit

2

Blyertssvart /Borstad mässing 1

2

Krom /Blyertssvart 1

2

Blyertssvart / Krom 1

2

Svart/Blyertssvart

1

2

Blyertssvart /Svart

162

P R IS

80 -C

1

Kropp. Vred 2

6 595:-

6 095:-

96824-H

6 395:-

96828-H

- -

96842-H

7 395:-

- -

- -

- -

96843-H

6 795:-

- -

- -

96848-H

5 995:-

- -

- -

- -

96849-H

6 495:-

- -

- -

- -

96846-H

6 495:-

- -

- -

- -

96847-H

6 495:-

- -

- -

- -

5 995:-

2 995:-


Tebas H: 2 D: 47 BR E DD

Ovanpåliggande tvättställ för tvättställsblandare

Helix H: 2 D: 47

A RT. N R.

PRIS

ART. NR.

Köpguide

FoRma Bänkskivor Silestone

B: 53 H: 16 D: 42

PRIS

60 -C

19281

4 345:-

19311

5 325:-

FÄRG

80 -C

19283

5 105:-

19313

6 825:-

VIT

100 -C 2

19285

5 965:-

19315

8 020:-

120 -C 2

19286

6 810:-

19316

9 340:-

120 -H 2

19287

6 810:-

19317

9 340:-

120 -V 2

19288

6 810:-

19318

120 -D 2

19287-D

7 975:-

19317-D

Koster Porslin

ART. NR.

8086

B: 57 H: 14 D: 42

PRIS

Flod Porslin

ART. NR.

2 475:-

8067

PRIS

2 475:-

9 340:10 505:-

Bänkskivor levereras med överhäng. Standard, Leveranstid 1-4 veckor. 2 Special, Leveranstid 7-8 veckor.

tvättställsblandare Tron FÄ RG Krom

Twit

Kebne

A RT. N R.

PRIS

96830

ART. NR.

1 195:-

96831

PRIS

ART. NR.

Svea PRIS

ART. NR.

1 795:-

96802

2 835:-

96804

Bold PRIS

ART. NR.

96825

3 400:-

P R IS

5 995:-

Vit

- -

- -

96818

4 540:-

- -

- -

Svart Matt

- -

96832

96819

4 540:-

- -

96826

Ejer

Halde

2 095:-

Skule slät FÄRG Krom

PRIS

3 180:-

PRIS

3 495:-

ART. NR.

96827

ART. NR.

PRIS

P RIS

3 995:-

96816

1 695:-

- -

- -

- -

96836

1 995:-

96844

4 995:-

96840

5 295:-

96829

96834

1 995:-

Blyertssvart

96845

5 595:-

96841

5 295:-

- -

- -

Svart Matt

96814

96817

1

2

Borstad mässing /Blyertssvart 2

Blyertssvart /Borstad mässing 1

2

Krom /Blyertssvart 1

2

Blyertssvart / Krom 1

2

Svart/Blyertssvart

1

2

Blyertssvart /Svart 1

5 295:-

1 995:-

4 595:-

96824

4 895:-

96828

- -

96842

5 895:-

- -

- -

- -

96843

5 295:-

- -

- -

96848

4 495:-

- -

- -

- -

96849

4 995:-

- -

- -

- -

96846

4 995:-

- -

- -

- -

96847

4 995:-

- -

- -

- -

4 795:-

Kropp. 2 Vred

Vattenlås EASY CLEAN

FÄ RG

ART. NR.

96823

Borstad mässing

Vit

1

ART. NR.

96811

Skule lättrad

6 995:-

Pop-up bottenventil

ART. NR.

Vattenlås inkl slang

A RT. N R.

PRIS

FÄ RG

PRIS

FÄ RG

Krom , komplett inkl bottenventil.

1214

655:-

Krom

98813 340:-

Vit

Vit, komplett inkl. bottenventil

1224

655:-

Borstad mässing

96872 690:-

Blyertssvart

96871 690:-

ART. NR.

P RIS

8988

330:-

TILLVA L Bottenventil, Svart

1218

260:-

Bottenventil, Vit

1219

985:-

FÄ RG Vit

ART. NR.

P RIS

8989

330:-

163


Köpguide

Tived

Speglar

Utan belysning

• Alltid säkerhetsfilm med spliterskydd. • Enkel upphängning på skena. • Pendelbelysning för mer ljus och fin detalj. • Mindre badrum bra med högre/större spegel för mer rymd. • Fabriksmonterad el och IP44 certifierad. • Energieffektiv LEDbelysning.

B: 45 H: 80 D: 4

B: 40 H: 80 D: 4 FÄ RG

ART. NR.

Spegel

766400

PRIS

1 495:-

ART. NR.

766450

ART. NR.

Spegel

766550

PRIS

1 795:-

ART. NR.

766600

ART. NR.

FÄ RG

ART. NR.

Spegel

226040

Vit

135063

7 145:-

Skiffergrå

137063

7 475:-

Blond ek

139063

7 475:-

FÄ RG

ART. NR.

Spegel

226055

PRIS

FÄ RG

ART. NR.

8 650:-

Spegel

226045-TL

Skiffergrå

137083

8 995:-

Blond ek

139083

8 995:-

ART. NR.

B: 50 H: 82 D: 6

226045

Watt: 8,96 Lumen: 670

PRIS

ART. NR.

2 895:-

PRIS

3 095:-

226060

2 995:-

B: 80 H: 82 D: 6

Watt: 12,3 Lumen: 800 ART. NR.

P RI S

226050

B: 60 H: 82 D: 6

Watt: 14,7 Lumen: 1080

PRIS

ART. NR.

3 095:-

P RI S

226080

B: 50 H: 82 D: 6

Watt: 11,14 Lumen: 770

135083

PRIS

3 595:-

3 595:-

FÄ RG

ART. NR.

Spegel

226060-TL

B: 55 H: 82 D: 6

Watt: 12,26 Lumen: 870 ART. NR.

226050-TL

Watt: 13,1 Lumen: 920

PRIS

ART. NR.

3 695:-

P RI S

226055-TL

3 795:-

B: 80 H: 82 D: 6

B: 60 H: 82 D: 6 Watt: 15,6 Lumen: 1000

Watt: 49 Lumen: 1820

P RI S

2 095:-

Tived led inkl tvättställsljus

Vit

FÄRG

2 795:-

B: 45 H: 82 D: 6

B: 102 H: 68 D: 13

ART. NR.

766800

Belysning LED. Inkl. Tvättställsljus. IP44. Kelvin 3400.

Watt: 46 Lumen: 1770 ART. NR.

PRIS

1 795:-

Watt: 7,84 Lumen: 570 ART. NR.

B: 55 H: 82 D: 6

B: 82 H: 68 D: 13

FÄRG

PRIS

Watt: 10 Lumen: 720

PRIS

B: 80 H: 80 D: 4

B: 45 H: 82 D: 6

B: 40 H: 82 D: 6

B: 62 H: 68 D: 13

FÄRG

P RI S

1 695:-

Tived led

Frostad belysning LED. IP44. Kelvin 3400.

Watt: 40 Lumen: 1690

ART. NR.

766500

Belysning LED. IP44. Kelvin 3400.

Watt: 6,7 Lumen: 470

DK

PRIS

1 595:-

B: 60 H: 80 D: 4

B: 55 H: 80 D: 4

FÄ RG

B: 50 H: 80 D: 4

PRIS

3 795:-

Watt: 16,8 Lumen: 1280 ART. NR.

226080-TL

PRIS

4 295:-

PRIS

Vit

135103

9 225:-

Skiffergrå

137103

9 570:-

Blond ek

139103

9 570:-

Tived Hylla

B: 122 H: 68 D: 13

ART. NR.

B: 50

B: 45

B: 40 FÄ RG

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

B: 55 PRIS

ART. N R.

P RI S

Vit Matt

3441 395:-

3446 395:-

3451 395:-

3456 395:-

Svart Matt

3440 395:-

3445 395:-

3450 395:-

3455 395:-

B: 50 Krom

B: 50 Svart Matt

Watt: 53 Lumen: 1920 FÄRG

ART. NR.

Vit

135123

9 805:-

FÄ RG

Skiffergrå

137123

10 155:-

Vit Matt

3461 445:-

3481 445:-

Blond ek

139123

10 155:-

Svart Matt

3460 445:-

3480 445:-

B: 30 Krom

B: 30 Svart Matt

Tived Led Lampa

164

B: 80

B: 60

PRIS

Fristående LEDarmatur 5/8 W. IP44.

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

PRIS

7330 995:-

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

PRIS

7337 995:-

ART. NR.

7350

PRIS

1 195:-

ART. N R.

7357

P RI S

1 195:-


Köpguide

Valje Belysning LED bakom spegeln. IP44. Kelvin 3000. B: 60 H: 80 D: 3 Watt: 25,2 Lumen: 440 FÄRG

ART. N R.

Spegel

356060

B E LYS N IN G Spegelbelysning

PRIS

4 495:-

Watt: 12,9 Lumen: 325

3160 995:-

Watt: 15 Lumen: 305 A RT. N R.

Spegel

358060

PRIS

3 995:-

Watt: 30,5 Lumen: 580 A RT. N R.

Spegel

359120

4 995:-

PRIS

6 995:-

Watt: 32 Lumen: 560 ART. NR.

356100

Watt: 17,4 Lumen: 440

3180

1 295:-

Watt: 20 Lumen: 395 ART. NR.

358080

PRIS

5 495:-

Watt: 21,6 Lumen: 510

3110

1 495:-

PRI S

4 495:-

Watt: 35,7 Lumen: 620 ART. NR.

PRIS

356120

5 995:-

Watt: 25,8 Lumen: 610

3112

1 695:-

B: 45 H: 110 D: 3

Ø: 100 D: 3

B: 112 H: 90 D: 4

B: 120 H: 112 D: 4

FÄ RG

PRI S

Ø: 80 D: 3

Ø: 60 D: 3

FÄRG

Watt: 29,3 Lumen: 500 ART. NR.

356080

B: 120 H: 80 D: 3

B: 100 H: 80 D: 3

B: 80 H: 80 D: 3

Watt: 26,5 Lumen: 525 ART. NR.

358100

PRIS

5 495:-

Watt: 22,3 Lumen: 415 ART. NR.

PRIS

359045

4 495:-

B: 112 H: 90 D: 4

Watt: 25,1 Lumen: 480 ART. NR.

359212

PRI S

6 995:-

Watt: 25,1 Lumen: 480 ART. NR.

359112

PRIS

6 995:-

Ista Frostad belysning LED. IP44. Touch-funktion. Kelvin 2700–6400.

Watt: 49,1 Lumen: 1385 FÄRG

ART. N R.

Spegel

453060

PRIS

5 995:-

Ø: 60 D: 4

A RT. N R.

Spegel

454060

PRI S

6 995:-

Ø: 80 D: 4

Watt: 43,1 Lumen: 1025 FÄ RG

Watt: 57,1 Lumen: 1560 ART. NR.

453080

PRIS

5 495:-

Watt: 64,8 Lumen: 1815 ART. NR.

453100

PRIS

7 495:-

Watt: 68,4 Lumen: 1915 ART. NR.

PRIS

453120

8 495:-

Ø: 100 D: 4

Watt: 58,9 Lumen: 1355 ART. NR.

454080

B: 120 H: 80 D: 4

B: 100 H: 80 D: 4

B: 80 H: 80 D: 4

B: 60 H: 80 D: 4

PRI S

6 495:-

Watt: 67,9 Lumen: 1720 ART. NR.

454100

PRIS

7 495:-

Ista Svart ram Frostad belysning LED. IP44. Touch-funktion. Kelvin 2700–6400.

Watt: 46,4 Lumen: 720 FÄRG

ART. N R.

Spegel

451060

PRIS

6 495:-

Ø: 60 D: 4

A RT. N R.

Spegel

458060

PRIS

5 995:-

458080

Watt: 61 Lumen: 950 ART. NR.

451100

7 995:-

PRI S

Watt: 67 Lumen: 1065 ART. NR.

PRIS

451120

8 995:-

6 995:-

Watt: 65,6 Lumen: 1015 ART. NR.

458100

PRIS

7 995:-

Pendelbelysning klot

Upphängning pendel

Svart tygsladd 2,5 m. IP 44. E14. Max 25 W.*

Vain Förstoringsspegel Förstoringspegel

H: 22 Ø: 6

Ø: 15

5x förstoring 15 cm diameter

PRIS

FÄRG

Vit Matt

7521 995:-

Opal

7523

1 295:-

Svart Matt

7520 995:-

Rökfärgad

7524

1 295:-

Borstad mässing

7522 995:-

*Ljuskälla ingår ej.

PRIS

Ø: 100 D: 4

Watt: 55,8 Lumen: 870

Svart tygsladd 2,5 m. IP 44. E27. Max 40 W.*

A RT. N R.

7 495:-

ART. NR.

Pendelbelysning cylinder

FÄRG

PRI S

Ø: 80 D: 4

Watt: 39,3 Lumen: 610 FÄ RG

Watt: 54,7 Lumen: 805 ART. NR.

451080

B: 120 H: 80 D: 4

B: 100 H: 80 D: 4

B: 80 H: 80 D: 4

B: 60 H: 80 D: 4

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

FÄ RG

ART. NR.

Takkopp 1 pendel

7579 190:-

Spegel

7080 255:-

P RI S

Väggfäste 1-3 pendlar

7578 895:-

Takfäste 3 pendlar

7577 995:-

165


Köpguide

SAREK2

Spegelskåp

Ljuskälla LED. IP44. Kelvin 3400. 230 V eluttag

Watt: 6,7 Lumen: 470 FÄ RG

ART. NR.

B: 50 H: 72 D: 15

B: 45 H: 72 D: 15

B: 40 H: 72 D: 15

PRIS

Watt: 7,84 Lumen: 570 ART. NR.

PRIS

Watt: 8,96 Lumen: 670 ART. NR.

Vit

225040

4 495:-

225045

4 695:-

225050

Skiffergrå

227040

4 895:-

227045

P RI S

4 995:-

5 095:-

227050

5 395:-

Blond ek

- -

- -

224050

5 995:-

Svart Ek

- -

- -

228050

5 995:-

Watt: 10 Lumen: 720 FÄ RG

ART. NR.

B: 80 H: 72 D: 15

B: 60 H: 72 D: 15

B: 55 H: 72 D: 15

PRIS

Watt: 12,3 Lumen: 800 ART. NR.

PRIS

Watt: 14,7 Lumen: 1080 ART. NR.

P RI S

Vit

225055

5 095:-

225060

5 195:-

225080

6 095:-

Skiffergrå

227055

5 495:-

227060

5 595:-

227080

6 495:-

Blond ek

- -

224060

6 195:-

224080

7 095:-

Svart Ek

- -

228060

6 195:-

228080

7 095:-

SAREK Inkl. tvättställsljus2 Ljuskälla LED inkl. tvättställsljus. IP44. Kelvin 3400. 230 V eluttag

FÄ RG

B: 50 H: 72 D: 15

B: 45 H: 72 D: 15

B: 40 H: 72 D: 15 Watt: 10 Lumen: 470/200

Watt: 11,4 Lumen: 570/200

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

Vit

225040-TL

5 195:-

Skiffergrå

227040-TL

5 595:-

PRIS

Watt: 12,26 Lumen: 670/200 ART. NR.

P RI S

225045-TL

5 395:-

225050-TL

5 695:-

227045-TL

5 795:-

227050-TL

6 095:-

Blond ek

- -

- -

224050-TL

6 695:-

Svart Ek

- -

- -

228050-TL

6 695:-

FÄ RG

B: 80 H: 72 D: 15

B: 60 H: 72 D: 15

B: 55 H: 72 D: 15 Watt: 13,1 Lumen: 720/200

Watt: 15,6 Lumen: 800/200

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

Vit

225055-TL

5 795:-

225060-TL

Skiffergrå

227055-TL

PRIS

Watt: 16,8 Lumen: 1080/200 ART. NR.

5 895:-

225080-TL

P RI S

6 795:-

6 195:-

227060-TL

6 295:-

227080-TL

7 195:-

Blond ek

- -

224060-TL

6 895:-

224080-TL

7 795:-

Svart Ek

- -

228060-TL

6 895:-

228080-TL

7 795:-

Skuru2 Ljuskälla LED inkl. tvättställsljus. Dimmer och ljuskontroll. IP44. Kelvin 2700–6400. 230 V eluttag

Färg

B: 50 H: 72 D: 19 Watt: 11,9W Lumen: 320-350/170-200

Vit

Blond ek

Skiffergrå

FÄ RG

425050

Skiffergrå Blond ek Svart Ek

PRIS

ART. NR.

6 110:-

425060

427050

6 525:-

424050

6 940:-

428050

6 940:-

PRIS

B: 100 H: 72 D: 19 Watt: 22,5 Lumen: 530-600/250-300 FÄ RG

Utvald färgkollektion finns som tillval.*

ART. NR.

Vit

425100

Skiffergrå Blond ek Svart Ek

PRIS

B: 80 H: 72 D: 19 Watt: 20,7 Lumen: 530-600/250-300 ART. NR.

P RI S

7 765:-

425080

427060

8 180:-

427080

9 530:-

424060

8 595:-

424080

10 255:-

428060

8 595:-

428080

10 255:-

Svart ek

Färgkollektion

166

ART. NR.

Vit

B: 60 H: 72 D: 19 Watt: 18,9 Lumen: 530-600/250-300

B: 120 H: 72 D: 19 Watt: 37,8 Lumen: 2x 530-600/250-300 ART. NR.

PRIS

9 635:-

425120

427100

10 255:-

427120

14 195:-

424100

10 980:-

424120

14 995:-

428100

10 980:-

428120

14 995:-

13 495:-

8 910:-


Köpguide

Hamra Ljuskälla LED inkl. tvättställsljus. Dimmer och ljuskontroll. IP44. Kelvin 2700–6400. 230 V eluttag.

FÄRG

B: 120 H: 72,5 D: 21

B: 100 H: 72,5 D: 21

B: 50 H: 72,5 D: 21 Watt: 11,9 Lumen: 320-350/170-200

B: 60 H: 72,5 D: 21 Watt: 18,9 Lumen: 530-600/250-300

B: 80 H: 72,5 D: 21 Watt: 20,7 Lumen: 530-600/250-300

Watt: 22,5 Lumen: 530-600/250-300

A RT. N R.

ART. NR.

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

PRI S

PRIS

PRIS

Watt: 37,8 Lumen: 2x 530-600/250-300 ART. NR.

P RI S

Vit

325050

6 625:-

325060

8 285:-

325080

9 425:-

325100

10 150:-

325120

14 095:-

Skiffergrå

327050

7 040:-

327060

8 700:-

327080

10 050:-

327100

10 775:-

327120

14 795:-

DK Frostad belysning LED. IP44. Kelvin 3400. 230 V eluttag. B: 80 H: 68 D: 13

B: 80 H: 68 D: 13 Watt: 40 Lumen: 1690 A RT. N R.

FÄRG

PRIS

Watt: 40 Lumen: 1690 ART. NR.

PRI S

Watt: 46 Lumen: 1770 ART. NR.

B: 100 H: 68 D: 13

B: 100 H: 68 D: 13

B: 100 H: 68 D: 13

PRIS

Watt: 46 Lumen: 1770 ART. NR.

PRIS

Watt: 40 Lumen: 1690 ART. NR.

P RI S

Vit

135085

9 165:-

135084

9 165:-

135105

9 800:-

135104

9 800:-

135106

10 375:-

Skiffergrå

137085

9 510:-

137084

9 510:-

137105

10 150:-

137104

10 150:-

137106

10 730:-

Blond ek

139085

9 510:-

139084

9 510:-

139105

10 150:-

139104

10 150:-

139106

10 730:-

Vit/Blond ek

138085

9 510:-

138084

9 510:-

138105

10 150:-

138104

10 150:-

138106

10 730:-

B: 120 H: 68 D: 13

B: 120 H: 68 D: 13 Watt: 49 Lumen: 1820 FÄRG

A RT. N R.

PRIS

B: 120 H:68 D: 13

Watt: 49 Lumen: 1820 ART. NR.

PRI S

Watt: 46 Lumen: 1770 ART. NR.

PRIS

Vit

135125

10 610:-

135124

10 610:-

135126

11 190:-

Skiffergrå

137125

10 955:-

137124

10 955:-

137126

11 530:-

Blond ek

139125

10 955:-

139124

10 955:-

139126

11 530:-

Vit/Blond ek

138125

10 955:-

138124

10 955:-

138126

11 530:-

Sober Ljuskälla LED inkl. tvättställsljus. IP44. Kelvin 3400. 230 V eluttag . B: 80 H: 70 D: 13

B: 60 H: 70 D: 13

FÄRG

B: 100 H:70 D: 13

Watt: 13,4 Lumen: 810/75

Watt: 16,7 Lumen: 925/75

Watt: 20,1 Lumen: 1240/75

A RT. N R.

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

PRI S

PRIS

Vit

211060

6 915:-

211080

8 360:-

211100

9 025:-

Skiffergrå

215060

7 190:-

215080

8 690:-

215100

9 480:-

Blond ek

216060

7 190:-

216080

8 690:-

216100

9 480:-

Svart Ek

214060

7 470:-

214080

9 020:-

214100

9 925:-

intro Utan belysning B: 50 H: 67 D: 13,5

B: 45 H: 67 D: 13,5

FÄRG

A RT. N R.

Vit Matt

295045

Grafitgrå Sand Salvia

D OVR E BE LYS N IN G

PRIS

ART. NR.

2 385:-

295050

295245

2 385:-

295345

2 800:-

295545

2 800:-

Watt: 15,8 Lumen: 1297

B: 55 H:67 D: 13,5

PRI S

ART. NR.

PRIS

2 965:-

295055

3 125:-

295250

2 965:-

295255

3 125:-

295350

3 360:-

295355

3 515:-

295550

3 360:-

295555

3 515:-

Watt: 18, 2 Lumen: 1450

Watt: 18,6 Lumen: 1602

Vit Matt

70846

2 295:-

70851

2 295:-

70856

2 295:-

Grafitgrå

70847

2 495:-

70852

2 495:-

70857

2 495:-

LED ljusarmatur har inbyggda lysdiodlampor. Brinntid ca 50.000 timmar. ² Vid beställning av jordfelsbrytare lägg till -JFB efter artikelnumret Pris: 1 995:-

167


Köpguide

Metall

FÄ RG Vit Matt Svart Matt

FÄ RG Vit

Trä

FÄ RG

Holger

Jenny

Medicinskåp

ny50

Birdie

Skåp i plåt med förvaring. Utvikbar dörr (svängel). Tre hyllor.

Skåp i plåt med förvaring, utvikbar dörr (svängel). Två hyllor.

Barnsäkert skåp, levereras med två nycklar. Två hyllor. Kan vänster- eller högerhängas.

Utan belysning.

Utan belysning.

Skåp B: 35 H: 43 D: 8 Spegel Ø: 60

B: 45 H: 60 D: 12

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

B: 36,5 H: 49,5 D: 16

PRIS

B: 40 H: 70 D: 13,5

B: 40 H: 50 D: 14

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P RI S

3310

2 910:-

3320

3 140:-

38 990:-

310 990:-

320

3311

3 140:-

3321

3 400:-

- -

- -

- -

I:et

Eagle

Tvilling 1

Utan belysning.

Utan belysning.

Utan belysning.

B: 55 H: 70 D: 12,5

B: 55 H: 70 D: 14,5

B: 65 H: 39,5 D: 12,5

ART. NR.

339

ART. NR.

PRIS

1 320:-

325

PRIS

2 420:-

ART. NR.

13

1 435:-

Flattery Förstoringspegel 5x förstoring 15 cm diameter PRIS

ART. NR.

1 030:-

P RI S

7095 415:-

Line 40

Line 55

Line 60

A60

Tvilling 1

Utan belysning.

Utan belysning.

Utan belysning.

Utan belysning.

Utan belysning.

B:55 H: 67 D: 13

B: 40 H: 67 D: 13

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

B: 65 H: 52,5 D: 12,5

B: 60 H: 52 D: 12,5

B: 60 H: 67 D: 13

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

Vit

250140

2 320:-

250155

2 430:-

250160

2 665:-

7000

Med 230 V eluttag

250240

2 785:-

250255

2 895:-

250260

3 125:-

- -

1 075:-

ART. NR.

9

P RI S

1 675:-

- -

LED-Belysning Plåtbelysning med LED. IP44. Passar till samtliga trä- och plåtskåp. B: 55 H: 7 D: 20

B: 40 H: 7 D: 20 Watt: 10 Lumen: 1400 FÄ RG

ART. NR.

PRIS

Watt: 17,8 Lumen: 2800 ART. NR.

B: 65 H: 7 D: 20

B: 60 H: 7 D: 20

PRIS

Watt: 17,8 Lumen: 2800 ART. NR.

PRIS

Watt: 17,8 Lumen: 2800 ART. NR.

PRIS

374040

1 975:-

375540

2 205:-

376040

2 290:-

376540

2 290:-

230 V eluttag i hö. sida exkl. jfbr*

374041

2 205:-

375541

2 410:-

376041

2 475:-

376541

2 475:-

230 V eluttag i vä. sida exkl. jfbr*

374042

2 205:-

375542

2 410:-

376042

2 475:-

376542

2 475:-

230 V eluttag i hö. sida inkl. jfbr

- -

375543

3 250:-

376043

3 560:-

376543

3 560:-

230 V eluttag i vä. sida inkl. jfbr

- -

375544

3 250:-

376044

3 560:-

376544

3 560:-

Utan eluttag

led-lampa

Dovre

Fristående LED-armatur. IP44. Kelvin 3000. Passar till träskåp

LED belysning. IP44. Kelvin 3000. Passar till I:et, Eagle och Line 55. B: 50 H: 7 D: 20

B: 30 H: 7 D: 20 Watt: 5 Lumen: 240 FÄ RG

168

ART. NR.

PRIS

B: 55 H: 7 D: 20

Watt: 8 Lumen: 500 ART. NR.

PRIS

Watt: 18,6 Lumen: 1602 ART. NR.

PRIS

Krom

7330 995:-

7350

1 195:-

- -

Svart Matt

7337 995:-

7357

1 195:-

- -

Vit Matt

- -

- -

70856

2 295:-

Grafitgrå

- -

- -

70857

2 495:-

LED ljusarmatur har inbyggda lysdiodlampor. Brinntid ca 50.000 timmar. ² Vid beställning av jordfelsbrytare lägg till -JFB efter artikelnumret Pris: 1 995:*Monteras över jordfelsbrytate


Köpguide

Förvaring

Högskåp Stomme inkl. 2 trähyllor och 1 eller 2 glashyllor. B: 35 H: 120 D: 33 STOM M E

ART. NR.

B: 50 H: 160 D: 33

B: 35 H: 160 D:33 PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P RI S

3 290:-

7160351

4 690:-

7160501

4 690:-

7120352

3 990:-

7160352

5 490:-

7160502

5 490:-

7120353

4 490:-

7160353

5 990:-

7160503

5 990:-

Svart Ek

7120354

4 490:-

7160354

5 990:-

7160504

5 990:-

Vit ask

7120355

4 690:-

7160355

6 390:-

7160505

6 390:-

Brun ask

7120356

4 690:-

7160356

6 390:-

7160506

6 390:-

Vit

7120351

Skiffergrå Blond ek

D ÖR R 35 Bredd

7120351-1 900:-

7160351-1

1 000:-

_ -

Skiffergrå

7120352-1

1 100:-

7160352-1

1 200:-

- -

Blond ek

7120353-1

1 265:-

7160353-1

1 665:-

- -

Svart Ek

7120354-1

1 265:-

7160354-1

1 665:-

- -

Vit ask

7120355-1

1 365:-

7160355-1

1 765:-

- -

Brun ask

7120356-1

1 365:-

7160356-1

1 765:-

- -

Vit

- -

7160501-11

1 000:-

7160501-1

1 000:-

Skiffergrå

- -

7160502-11

1 200:-

7160502-1

1 200:-

Blond ek

- -

7160503-11

1 665:-

7160503-1

1 665:-

Svart Ek

- -

7160504-11

1 665:-

7160504-1

1 665:-

Vit ask

- -

7160505-11

1 765:-

7160505-1

1 765:-

Brun ask

- -

7160506-11

1 765:-

7160506-1

1 765:-

Vit

50 Bredd

F RI FÖRVAR I NG B: 15

Färg

Vit

Blond ek

Skiffergrå

Svart ek

Vit

- -

70601

2 290:-

70601

2 290:-

Skiffergrå

- -

70602

2 690:-

70602

2 690:-

Blond ek

- -

70603

3 290:-

70603

3 290:-

Svart Ek

- -

70604

3 290:-

70604

3 290:-

Vit ask

- -

70605

3 490:-

70605

3 490:-

Brun ask

- -

70606

3 490:-

70606

3 490:-

U T D RAG SL ÅD OR Vit

74351

2 480:-

74351

2 480:-

74501

2 480:-

Skiffergrå

74352

2 650:-

74352

2 650:-

74502

2 650:-

Blond ek

74353

2 795:-

74353

2 795:-

74503

2 795:-

Svart Ek

74354

2 795:-

74354

2 795:-

74504

2 795:-

Vit ask

74355

2 895:-

74355

2 895:-

74505

2 895:-

Brun ask

74356

2 895:-

74356

2 895:-

74506

2 895:1 390:-

L A D D STAT I ON

Vit ask

160x35

Brun ask

Vit

72351

1 390:-

72351

1 390:-

72501

Skiffergrå

72352

1 590:-

72352

1 590:-

72502

1 590:-

Blond ek

72353

1 690:-

72353

1 690:-

72503

1 690:-

Svart Ek

72354

1 690:-

72354

1 690:-

72504

1 690:-

Vit ask

72355

1 790:-

72355

1 790:-

72505

1 790:-

Brun ask

72356

1 790:-

72356

1 790:-

72506

1 790:-

TOP P SKI VA

160x50

Vit

75135 520:-

- -

- -

Skiffergrå

75235 570:-

- -

- -

Blond ek

75335 620:-

- -

- -

Svart Ek

75435 620:-

- -

- -

Vit ask

75535 620:-

- -

- -

Brun ask

75635 620:-

- -

- -

Glashyllor 2 st

70335 570:-

70335 570:-

70350 570:-

Tvättkorg H 26,5

72535 680:-

72535 680:-

72550 780:-

Tvättkorg H 50

74135 680:-

74135 680:-

74150 780:-

Beslagspåse Push open

12741 120:-

12741 120:-

12741 120:-

T I L LVAL

1

B E LYS NI NG Driverkit belysning

5991

350:-

Belysning golvljus

5992

350:-

Belysning i skåp

5994

350:-

Vid Tillval fri förvaring.

169


Köpguide

Väggskåp

Väggskåp Tvätt och Tork

inkl dörr och 2 glashyllor. Vändbar. B: 30 H: 70 D: 15 FÄRG

754022

Sans Ram

PRIS

ART. NR.

PRI S

B: 60 H: 70 D: 35

B: 40 H: 70 D: 35

B: 30 H: 70 D: 35

B: 40 H: 70 D: 15

A RT. N R.

Vit

Vit stomme inkl dörr och 2 trähyllor

ART. NR.

PRIS

PRIS

ART. NR.

P RI S

712711

754016

2 620:-

- -

- -

- -

85414

3 005:-

712921

2 580:-

712971

2 765:-

712961

75404

754026

2 130:-

854023

2 705:-

1 980:-

ART. NR.

2 145:-

1 645:-

712751

2 200:-

712761

2 645:3 790:-

Push open

- -

- -

712611

2 080:-

712651

2 295:-

712661

2 725:-

Skiffergrå

894022

2 065:-

89404

2 670:-

712717

1 980:-

712757

2 200:-

712767

2 645:-

Sans

894026

2 540:-

894016

3 150:-

- -

- -

- -

Ram

894023

3 415:-

89414

3 620:-

712922

2 580:-

712969

2 765:-

712962

- -

- -

712617

2 080:-

712657

2 295:-

712667

2 725:-

Blond ek

714022

2 065:-

71404

2 670:-

712718

2 200:-

712758

2 335:-

712768

3 000:-

Sans

714026

2 540:-

714016

3 150:-

- -

- -

- -

Ram

714023

3 415:-

71414

3 620:-

712923

2 725:-

712967

3 065:-

712963

- -

- -

712618

2 315:-

712658

2 440:-

712668

3 100:-

Svart Ek

884022

2 225:-

88404

2 890:-

712714

2 315:-

712754

2 405:-

712764

3 070:-

Sans

884026

2 695:-

884016

3 360:-

- -

- -

- -

Ram

784023

3 650:-

78414

3 970:-

712924

2 970:-

712965

3 305:-

712964

4 390:-

- -

712614

2 435:-

712654

2 505:-

712664

3 170:-

Push open

Push open

Push open

- -

Tvättskåp Tvätt och tork

FÄRG

B: 60 H: 122 D: 60

B: 40 H: 172 D: 60

A RT. N R.

PRIS

ART. NR.

4 040:-

PAS SB I T VÄG G SKÅP H:70

Vit stomme inkl. dörr och 2 eller 3 trähyllor B: 40 H: 122 D: 60

3 790:-

PRI S

ART. NR.

PRIS

Vit

712911 535:-

Skiffergrå

712917 535:-

Blond ek

712918 580:-

Svart Ek

712914 640:-

TÄCKSI DA VÄG G SKÅP H:70 D:35

Vit

712461

5 580:-

712451

5 705:-

712471

5 705:-

Vit

712811 535:-

Ram

712982

6 295:-

712973

6 890:-

712972

7 250:-

Skiffergrå

712817 535:-

Skiffergrå

712490

5 825:-

712492

5 935:-

712494

5 935:-

Blond ek

712818 580:-

Ram

712984

6 535:-

712975

7 125:-

712974

7 600:-

Svart Ek

712814 640:-

Blond ek

712491

6 180:-

712493

6 295:-

712495

6 295:-

TÄCKSI DA T VÄT TSKÅP H:122 D:6 0

Ram

712986

6 890:-

712966

7 480:-

712976

7 955:-

Vit

712821

1 185:-

Svart Ek

712467

6 420:-

712457

6 535:-

712477

6 535:-

Skiffergrå

712827

1 310:-

Ram

712978

7 125:-

712968

7 720:-

712488

8 305:-

Blond ek

712828

1 785:-

Svart Ek

712824

1 900:-

TÄCKSI DA T VÄT TSKÅP H:1 72 D:6 0

TIL LVAL Tvättkorg

712804 595:-

712804 595:-

712806 715:-

Vit

712831

1 310:-

Beslagspåse Push open

71200 175:-

71200 175:-

71200 175:-

Skiffergrå

712837

1 425:-

Stödben

1322 485:-

1322 485:-

1322 485:-

Blond ek

712838

1 900:-

Elbox till högskåp, tre uttag

72 275:-

72 275:-

72 275:-

Svart Ek

712834

2 015:-

TÄCKSI DA T VÄT T M ASKI N

DK Högskåp

DK Sidoskåp

Stomme inkl. dörr 2 glashyllor och 3 trähyllor B: 40 H: 170 D: 35 STO M M E

A RT. N R.

PRIS

ART. NR.

B: 80 H: 25 D: 45

B:60 H: 25 D: 45

B: 40 H: 170 D: 35 PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

Vit

712411 895:-

Skiffergrå

712417 955:-

Blond ek

712418 955:-

Svart Ek

712414

1 075:-

Bänkskiva1

PRIS

Måttanpassas, max 240 cm.

8 380:-

A135067 5 430:-

A135087 5 760:-

Push open

- -

- -

A135068 5 875:-

A135088 6 215:-

Skiffergrå

137170

137171

9 690:-

A137067 5 875:-

A137087

Push open

- -

- -

A137068 6 325:-

A137088 6 670:-

139170

139171

9 690:-

A139067 5 875:-

A139087

6 215:-

FÄ RG

- -

- -

A139068 6 325:-

A139088 6 670:-

Vit

BSK01 820:-/m

138170

138171

9 690:-

A138067 5 875:-

A138087

6 215:-

Ljus Grå

BSK02 820:-/m

- -

A138068 6 325:-

A138088 6 670:-

Mörk Grå

BSK03 820:-/m

Svart

BSK04 820:-/m

Vit

Blond ek Push open Vit/Blond ek Push open

135170

8 380:9 690:9 690:9 690:-

- -

135171

D: 63 H: 2,8

6 215:-

ART. NR.

P RI S

BÄN KS K IVA

170

SIRIUS

- -

- -

130064

3 345:-

130084

4 615:-

KEON

- -

- -

130065

4 240:-

130085

5 540:-

Konsol

47920 305:-

AURA

- -

- -

130066

4 240:-

130086

5 540:-

Vinkelbeslag

47910 75:-

T I L LVAL

1

Leveranstid av samtliga bänkskivor är 3-4 veckor.


Köpguide

Handtag B1 1-pack

Vit

Krom PRIS

128 CC

71394 75:-

71384 75:-

71385 75:-

71386 75:-

DK 1-pack

Krom

Vit Matt

Svart Matt

Mässing

ART. NR.

192 CC

1375 225:-

E1 1-pack

PRIS

Krom

ART. NR.

PRIS

PRIS

1378 225:-

Vit

PRIS

1377 225:-

Svart

E2 1-pack

Krom

Krom Matt

PRIS

MÅTT

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

1376 225:-

128 CC

12338 115:-

12339 115:-

PRIS

256 CC

1315 195:-

12356 195:-

480 CC

1317 195:-

12357 195:-

Mässing

12368 115:-

12371 115:-

12374 115:-

12392 115:-

E3 1-pack

256 CC

12369 195:-

12372 195:-

12375 195:-

12393 195:-

MÅTT

ART. NR.

480 CC

12370 195:-

12373 195:-

12376 195:-

12394 195:-

128 CC

12334 115:-

12335 115:-

256 CC

12358 195:-

12360 195:-

480 CC

12359 195:-

12361 195:-

Borstad Rostfri

Knopp

22310 95:-

S1 1-pack

PRIS

Borstad Rostfri

PRIS

22313 95:-

Borstad Blyertssvart

PRIS

22311 95:-

Borstad Svart

Krom Matt PRIS

PRIS

L1 1-pack

22312 95:-

Krom ART. NR.

PRIS

Knopp

22325 145:-

L1 1-pack

200 CC

22347 180:-

22348 180:-

22345 180:-

22346 180:-

MÅTT

ART. NR.

160 CC

22320 180:-

Vit

128 CC

71392 75:-

MÅTT

Krom ART. NR.

Svart PRIS

71387 75:-

Vit Matt PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

Krom

Krom Matt PRIS

ART. NR.

PRIS

71389 75:-

O1 1-pack

Stål

MÅTT

ART. NR.

Knopp

12931 110:-

ART. NR.

PRIS

1529 240:-

1555 240:-

M2 1-pack

400 CC

1545 380:-

1534 380:-

1530 380:-

1553 380:-

MÅTT

ART. NR.

600 CC

1546 380:-

1535 380:-

1531 380:-

1554 380:-

160 CC

22350 180:-

H1 1-pack

Blankpolerad

Svart Matt

64 CC

T1 1-pack

ART. NR.

PRIS

22321 180:-

ART. NR.

M1 1-pack

Svart Matt

ART. NR.

PRIS

22351 180:-

Vit

MÅTT

ART. NR.

22370 60:-

160 CC

22330 180:-

22331 180:-

Knopp

Blank­polerad

Svart Matt

Svart / Läder

Mässing / Läder

G1 1-pack

MÅTT

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

128 CC

22380 85:-

22381 150:-

22382 150:-

22385 295:-

192 CC

22390 125:-

22391 180:-

22392 180:-

22395 345:-

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

22352 180:-

PRIS

22361 160:-

Blankpolerad / Läder

Mässing ART. NR.

V1 1-pack

Blyertssvart ART. NR.

PRIS

22360 160:-

Mässing Matt

PRIS

Svart Matt

Krom

ART. NR.

PRIS

PRIS

22322 180:-

PRIS

MÅTT

ART. NR.

Mässing ART. NR.

12932 110:-

PRIS

PRIS

ART. NR.

PRIS

22327 145:-

Svart

1528 240:-

PRIS

Mässing ART. NR.

Mässing PRIS

1544 240:-

ART. NR.

22326 145:-

Svart Matt PRIS

200 CC

MÅTT

PRIS

Mässing PRIS

71388 75:-

ART. NR.

ART. NR.

Borstad mässing

22341 100:-

ART. NR.

PRIS

Svart Matt

MÅTT

22340 100:-

PRIS

ART. NR.

Borstad mässing ART. NR.

22343 100:-

ART. NR.

PRIS

Krom

22342 100:-

MÅTT

ART. NR.

PRIS

60 CC

S3 1-pack

PRIS

Svart Matt ART. NR.

ART. NR.

ART. NR.

Krom

ART. NR.

PRIS

MÅTT

S2 1-pack

PRIS

Blyertssvart ART. NR.

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

128 CC

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

ART. NR.

MÅTT

ART. NR.

ART. NR.

PRIS

MÅTT

P1 1-pack

PRIS

ART. NR.

Mässing

ART. NR.

MÅTT

ART. NR.

Svart

MÅTT

PRIS

Svart

PRIS

MÅTT

ART. NR.

22386 295:-

22387 295:-

32 CC

22301 195:-

PRIS

22396 345:-

22397 375:-

160 CC

22300 280:-

171


Köpguide

Langfoss

Langfoss Skärmvägg fast

80 KRISTALLGL AS

Höjd 200 cm (201 cm ovankant med tillvalet gardinskena).

• Omfamnande duschkänsla. • Textil från Ludvig Svensson, snyggt och praktiskt.

6792003

6782002

6792002

6 490:-

Aluminium matt

6982003

6992003

Svart matt

6982002

6992002

80

90

KRISTALLGL AS

7 190:-

Aluminium matt

6782013

6792013

Svart matt

6782012

6792012

7 190:-

RÖKGL AS

Levereras med lättmonterad hylla som monteras på glaset. Höjd 200 cm (201 cm ovankant med tillvalet gardinskena).

• Minimalistiskt med hotellkänsla.

6782003 RÖKGL AS

Langfoss Skärmvägg fast med hylla

90 6 490:-

Aluminium matt

6982013

6992013

Svart matt

6982012

6992012

80

90

Langfoss Skärmvägg fast 230cm

KRISTALLGL AS

Höjd 230 cm (231 cm ovankant med tillvalet gardinskena).

RÖKGL AS

7 490:-

Aluminium matt

6782303

6792303

Svart matt

6782302

6792302

7 490:-

Aluminium matt

6982303

6992303

Svart matt

6982302

6992302

80

90

• Avlastningshylla sätts direkt på glaset. • Enkel att rengöra. Langfoss levereras komplett med draperistång (max 105 cm), golv- och väggprofil för justering upp till 20mm. Härdat säkerhetsglas 6 mm. Väggprofil medger ej rördragning. Köp till rördragningsprofil, gardinskena och gardin som finns i flera färger.

Langfoss Skärmvägg fast 230cm med hylla

KRISTALLGL AS

Levereras med lättmonterad hylla som monteras på glaset. Höjd 230 cm (231 cm ovankant med tillvalet gardinskena).

8 190:-

Alu matt

6782313

6792313

Svart matt

6782312

6792312

8 190:-

RÖKGL AS Alu matt

6982313

6992313

Svart matt

6982312

6992312

GLAS

Tillbehör

Gardinskena 80 FÄRG

Kristallglas

Rökglas

ART. NR.

Gardinskena 90

PRIS

ART. NR.

PRIS

Aluminium matt

683 850:-

693 850:-

Svart matt

682 850:-

692 850:-

Gardin 90x200*

Gardin 90x230*

Profilfärg FÄRG

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

Naturvit

69201

3 800:-

69231

3 800:-

Granitgrå

69202

3 800:-

69232

3 800:-

Askgrå

69203

3 800:-

69233

3 800:-

*För fler färgval, se svedbergs.se. Rördragningsprofil 200

Aluminium matt

Svart matt

FÄRG

Textilfärg

Naturvit

172

Granitgrå

Askgrå

För fler färgval ur Ludvig Svensson tygkollektion Salt, se svedbergs.se.

ART. NR.

PRIS

Rördragningsprofil 230 ART. NR.

PRIS

Aluminium matt

63203 690:-

63233 690:-

Svart matt

63202 690:-

63232 690:-


180°

Köpguide

180°

Hörndusch dörr

Består av två öppningsbara dörrar med magnetlist. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Höjd 200 cm.

80 x 80

80 x 90

80 x 100

Krom

653788

653789

653781

Svart matt

683788

683789

683781

653791

653711

683799

683791

683711 21 615:-

653589

653581

653599

653591

653511

Svart matt

683588

683589

683581

683599

683591

683511

17 430:-

23 890:-

Krom

653488

653489

653481

653499

653491

653411

Svart matt

683488

683489

683481

683499

683491

683411

Svart matt

15 180:-

693788

180° Hörndusch kombi

693789

-

-

693799

-

-

80 x 80*

80 x 90*

80* x 90

80 x 100*

KL ARGL AS Krom

654788

654789

654798

654781

654718

Svart matt

684788

684789

684798

684781

684718

Krom

654588

654589

654598

654581

654518

Svart matt

684588

684589

684598

684581

684518

KRISTALLGL AS

* Längd fast glas

KRISTALL FROSTGL AS

17 430:-

17 430:-

Krom

654488

654489

654498

654481

654418

Svart matt

684488

684489

684498

684481

684418

15 180:-

RISTA INDUSTRI­DEKOR

694788

694789

694798

-

-

90 x 90*

90 x 100*

90* x 100

100 x 100*

Måttanpassad

Krom

654799

654791

654719

654711

Svart matt

684799

684791

684719

684711

Svart matt

KL ARGL AS

13 950:-

654599

654591

654519

654511

Svart matt

684599

684591

684519

684511

17 430:-

654499

654491

654419

654411

Svart matt

684499

684491

684419

684411

Svart matt

694799

180° Skärmvägg med dörr Består av en öppningsbar dörr. Dörren kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Höjd 200 cm.

15 180:-

-

-

78

88

98

KL ARGL AS

6 795:-

Krom

651778

Svart matt

681778

Krom

651578

Svart matt

681578

651798

681788

681798 11 375:-

651588

651598

681588

681598

8 535:-

12 510:-

Krom

651478

651488

651498

Svart matt

681478

681488

681498

RISTA INDUSTRI­DEKOR

7 410:-

-

691778

691788

-

78

88

98

Krom

652778

652788

652798

Svart matt

682778

682788

682798

Svart matt

Måttanpassad 9 100:-

651788 8 535:-

KRISTALL FROSTGL AS

Industri­dekor

180° Skärmvägg med fot och stång Består av ett fast glas inkl. stag och golvfäste. Höjd 200 cm (201 cm ovankant stag). Kan monteras tätt mot vägg.

Profilfärg

KL ARGL AS

6 795:-

Svart matt

12 510:-

Krom

652578

652588

652598

Svart matt

682578

682588

682598

8 535:-

13 650:-

Krom

652478

652488

652498

Svart matt

682478

682488

682498

RISTA INDUSTRI­DEKOR Svart matt

692778

7 410:-

692788

Måttanpassad 10 805:-

8 535:-

KRISTALLGL AS

KRISTALL FROSTGL AS

Krom

-

-

KRISTALLGL AS

Kristall frostglas

25 030:-

Krom

RISTA INDUSTRI­DEKOR

Kristallglas

22 750:-

Krom

KRISTALL FROSTGL AS

Klarglas

18 205:-

17 430:-

KRISTALLGL AS

GLAS

80* x 100

13 950:-

Består av en öppningsbar dörr samt ett fast glas inkl. stag och golvfäste. Höjd 200 cm (201 cm ovankant stag). Dörröppning 75-95 cm.

Tröskelfri- handikappvänlig. Härdat säkerhetsglas 8 mm. Självstängande gångjärn. Till varje dörr medföljer 4 st mellanlägg som kan användas till sneda badrumsväggar, max 8mm. Möjligt att steglöst ändra noll-läget. Dolda montage & klämskruvar.

Måttanpassad 17 065:-

653588

RISTA INDUSTRI­DEKOR

• Många smarta detaljer.

653799

Krom

KRISTALL FROSTGL AS

• 180° Rista ger en mer industriell känsla.

100 x 100

17 430:-

KRISTALLGL AS

• Går att få måttanpassat.

90 x 100

13 950:-

KL ARGL AS

• Luftigt och exklusivt uttryck.

90 x 90

-

-

173


Köpguide

180°

180°

Skärmvägg bad

Består av en öppningsbar dörr. Dörren kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal badyta. Höjd 140 cm.

180°

81

Måttanpassad

KL ARGL AS

6 235:-

7 965:-

Krom

657781

Svart matt

687781

KRISTALLGL AS

7 965:-

Krom

657581

Svart matt

687581

KRISTALL FROSTGL AS

7 965:-

Krom

657481

Svart matt

687481

Hörndusch bad

Består av två öppningsbara dörrar med magnetlist. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal badyta. Höjd 140 cm.

10 240:-

11 375:-

83 x 83

Måttanpassad

KL ARGL AS

12 830:-

15 930:-

Krom

658788

Svart matt

688788 16 290:-

KRISTALLGL AS Krom

658588

Svart matt

688588

20 480:-

KRISTALL FROSTGL AS 16 290:-

180°

Nisch enkel

Består av en öppningsbar dörr. Dörren kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Höjd 200 cm. Dörröppning 75-95 cm.

Krom

658488

Svart matt

688488

78.5

Krom

651778

Svart matt

681778

Krom

651578

Svart matt

681578

11 375:-

651588

651598

681588

681598

8 535:-

12 510:-

651498

Svart matt

681478

681488

681498 -

156.5

176.5

196.5

13 590:-

Krom

655716

Svart matt

685716

Krom

655516

Svart matt

685516

Krom

655416

Svart matt

685416

685718

685720 21 615:-

655518

655520

685518

685520

17 070:-

23 890:-

655418

655420

685418

685420

14 820:-

-

695718

-

156.5

176.5

196.5

13 590:-

Krom

656716

Svart matt

686716

Krom

656516

Svart matt

686816

KRISTALL FROSTGL AS Krom

656416

Svart matt

686416

RISTA INDUSTRI­DEKOR

696716

656720

686718

686720 22 750:-

656518

656520

686818

686820

17 070:-

25 030:-

656418

656420

686418

686420

14 820:-

696718

Måttanpassad 18 205:-

656718 17 070:-

KRISTALLGL AS

Svart matt

655720

695716

KL ARGL AS

Måttanpassad 17 065:-

655718 17 070:-

KRISTALLGL AS

Nisch kombi

-

691788

KL ARGL AS

Svart matt

7 410:-

691778

RISTA INDUSTRI­DEKOR

174

681798

651488

Nisch dubbel

Består av en öppningsbar dörr samt ett fast glas inkl. stag och golvfäste. Dörren kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Höjd 200 cm (201 cm ovankant stag). Dörröppning 75-95 cm.

681788

651478

KRISTALL FROSTGL AS

180°

651798

Krom

Svart matt

Måttanpassad 9 100:-

651788 8 535:-

KRISTALLGL AS

RISTA INDUSTRI­DEKOR

Består av två öppningsbara dörrar. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Höjd 200 cm. Dörröppning 150-170 cm.

98.5

6 795:-

KL ARGL AS

KRISTALL FROSTGL AS

180°

88.5

22 750:-

-

-


Special 3

180°

Skärmvägg mot tak 1 fast

Köpguide

180°

Special 4

Skärmvägg 1 dörr, 1 fast Special 3

Special 4

KL ARGL AS

13 080:-

KL ARGL AS

21 615:-

Krom

180-03-1

Krom

180-04-1

KRISTALLGL AS

14 790:-

KRISTALLGL AS

26 170:-

Krom

180-03-2

Krom

180-04-2

Svart matt

Svart matt

Svart matt

Svart matt

KRISTALL FROSTGL AS 17 065:-

KRISTALL FROSTGL AS 28 4 45:-

180-03-3

Krom

180°

180-04-3

Krom

Svart matt

Svart matt

Special 8

180°

Skärmvägg öppen 1 fast

Special 15

Hörndusch 1 dörr, 2 fasta Special 8

Special 15

KL ARGL AS

14 790:-

KL ARGL AS

32 425:-

Krom

180-08-1

Krom

180-15-1

Svart matt

Svart matt

KRISTALLGL AS

18 205:-

KRISTALLGL AS

39 250:-

Krom

180-08-2

Krom

180-15-2

Svart matt

Svart matt

KRISTALL FROSTGL AS Krom

21 615:-

KRISTALL FROSTGL AS

180-08-3

Svart matt

180°

41 525:-

180-15-3

Krom Svart matt

Special 29

180°

Nischdusch 2 dörrar, 2 fasta

Special 32

Mitt på vägg 2 dörrar, 2 fasta Special 29

Special 32

KL ARGL AS

43 240:-

KL ARGL AS

43 240:-

Krom

180-29-1

Krom

180-32-1

Svart matt

Svart matt

KRISTALLGL AS

52 335:-

KRISTALLGL AS

52 335:-

Krom

180-29-2

Krom

180-32-2

Svart matt

Svart matt

KRISTALL FROSTGL AS 56 890:Krom

KRISTALL FROSTGL AS 56 890:-

180-29-3

180-32-3

Krom

Svart matt

Svart matt

För mer information se hemsidan. Leveranstid: 4-5 veckor efter godkänd ritning

Tillbehör Magnetlist FÄRG

ART. NR.

PRIS

Släplist 12 mm

Släplist 23 mm

Transparent

98180 360:-

ART. NR.

Rökfärgad

98181 360:-

98186 225:-

PRIS

ART. NR.

Duschsits Relax

Ballonglist PRIS

98187 225:-

ART. NR.

PRIS

98185 335:-

ART. NR.

6292

PRIS

2 160:-

175


Köpguide

Skoga

SKOGA Hörndusch fast vägg/dörr Består av en fast skärm med draperistång (max 105 cm), golvfäste och transparent tätningslist mot golv, plus en öppningsbar dörr med transparent tätningslist mot golv och mellan glasen. Duscharna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm (201 cm ovankant stag). Dörröppning 60-90 cm.

225 cm Knopp

* Längd fast glas

80 x 83*

80 x 93*

KL ARGL AS aluminium blank

90 x 83*

90 x 93*

13 4 45:-

620054882

620054892

620054982

620054992

80 x 73*

80 x 83*

80 x 93*

80 x 103*

Knopp 70 x 73*

70 x 83*

70 x 103*

70 x 93*

KL ARGL AS

• Formspråk som är enkelt att tycka om. • Varje modell finns i en mängd olika storlekar. • Möjlighet att skräddarsy storlek. • Många smarta detaljer. • Profiler som tillåter rördragning. Tröskelfri - handikappvänlig. Härdat säkerhetsglas 6 mm. Väggprofiler medger rördragning 30 mm från vägg. Måttanpassas både i höjd och bredd inom måttintervallen 198cm x 100cm för respektive dörr. Kontakta din återförsäljare. Leveranstid: 4-5 veckor efter godkänd ritning.

GLAS

8 910:-

Vit Matt

620001771

620001781

620001791

620001711

620001871

62000188

62000189

620001811

Svart Matt

620002771

620002781

620002791

620002711

620002871

62000288

62000289

620002811

Aluminium matt

62000377

62000378

62000379

62000371

62000387

62000388

62000389

62000381

aluminium blank

62000477

62000478

62000479

62000471

62000487

62000488

62000489

62000481

Vit Matt

620011772

620011782

620011792

620011712

620011872

62001188

62001189

620011812

Svart Matt

620012772

620012782

620012792

620012712

620012872

62001288

62001289

620012812

9 455:-

FROSTGL AS

Aluminium matt

620013772

620013782

620013792

620013712

620013872

62001388

62001389

620013812

aluminium blank

620014772

620014782

620014792

620014712

620014872

62001488

62001489

620014812

Svart Matt 620032772

620032782

620032792

620032712

620032872

62003288

62003289

620032812

Aluminium matt 620033772

620033782

620033792

620033712

620033872

62003388

62003389

620033812

aluminium blank 620034772

620034782

620034792

620034712

620034872

62003488

62003489

620034812

90 x 83*

90 x 93*

90 x 103*

100 x 73*

100 x 83*

100 x 93*

100 x 103*

9 455:-

RÖKGL AS

90 x 73* KL ARGL AS

8 910:-

620001971

62000198

62000199

620001911

620001171

620001181

620001191

620001111

Svart Matt 620002971

62000298

62000299

620002911

620002171

620002181

620002191

620002111

Vit Matt Aluminium matt

62000397

62000398

62000399

62000391

62000317

62000318

62000319

62000311

aluminium blank

62000497

62000498

62000499

62000491

62000417

62000418

62000419

62000411

Vit Matt

620011972

62001198

62001199

620011912

620011172

620011182

620011192

620011112

Svart Matt

620012972

62001298

62001299

620012912

620012172

620012182

620012192

620012112

9 455:-

FROSTGL AS

Aluminium matt

620013972

62001398

62001399

620013912

620013172

620013182

620013192

620013112

aluminium blank

620014972

62001498

62001499

620014912

620014172

620014182

620014192

620014112

Svart Matt 620032972

62003298

62003299

620032912

620032172

620032182

620032192

620032112

Aluminium matt 620033972

62003398

62003399

620033912

620033172

620033182

620033192

620033112

aluminium blank 620034972

62003498

62003499

620034912

620034172

620034182

620034192

620034112

9 455:-

RÖKGL AS

SKOGA Hörndusch rund Består av två dörrar med transparent tätningslist i nederkant. Kan placeras assymetriskt eller symetriskt i hörn, alternativt mitt på vägg. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Duschväggarna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm.

Klarglas

Knopp

Frostglas

Rökglas

613001791

61300181

613002791

61300281

Aluminium matt

1

61300379

61300381

aluminium blank

613004791

61300481

80 x 137

80 x 147

Knopp 80 x 117

Svart matt KL ARGL AS

aluminium blank

80 x 127

11 180:-

608001871

60800188

60800189

608001811

Svart Matt 608002871

60800288

60800289

608002811

Vit Matt

176

Vit Matt Svart Matt

SKOGA Hörndusch RUND/RAK Består av två öppnings­bara dörrar med transparent tätningslist i nederkant. Duschväggarna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm. Dörröppning 130-156 cm. Samtliga mått är vändbara höger alt vänsterplacering av duschhörnet.

Aluminium matt

12 240:-

Halvfrost

Profilfärg

Vit matt

95 x 80

90 x 67 KL ARGL AS

Aluminium matt

60800387

60800388

60800389

60800381

aluminium blank

60800487

60800488

60800489

60800481


Köpguide

SKOGA Hörndusch Rak Består av två öppnings­bara dörrar med transparent tätningslist i nederkant. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Duschväggarna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm. Dörröppning 88-130 cm. Samtliga mått är vändbara för höger alt vänsterplacering av duschhörnet.

225 cm Knopp 80x80 KL ARGL AS aluminium blank

Knopp

80x90

90x90

13 325:-

605054882

605054892

605054992

Hålgrepp

70x70

70x80

70x90

70x100

80x80

KL ARGL AS

80x90

80x100

90x90

90x100

100x100

80x80

8 230:-

80x90

90x90

8 230:-

Vit Matt

605001771

605001781

605001791

605001711

60500188

60500189

605001811

60500199

605001911

605001111

-

-

-

Svart Matt

605002771

605002781

605002791

605002711

60500288

60500289

605002811

60500299

605002911

605002111

60507288

60507289

60507299

Aluminium matt

60500377

60500378

60500379

60500371

60500388

60500389

60500381

60500399

60500391

60500311

60507388

60507389

60507399

aluminium blank

60500477

60500478

60500479

60500471

60500488

60500489

60500481

60500499

60500491

60500411

60507488

60507489

60507499

Vit Matt

605011772

605011782

605011792

605011712

60501188

60501189

605011812

60501199

605011912

605011112

-

-

-

Svart Matt

605012772

605012782

605012792

605012712

60501288

60501289

605012812

60501299

605012912

605012112

-

-

-

Aluminium matt

605013772

605013782

605013792

605013712

60501388

60501389

605013812

60501399

605013912

605013112

-

-

-

aluminium blank

605014772

605014782

605014792

605014712

60501488

60501489

605014812

60501499

605014912

605014112

-

-

-

8 670:-

FROSTGL AS

8 670:-

RÖKGL AS

8 670:-

Svart Matt 605032772

605032782

605032792

605032712

60503288

60503289

605032812

60503299

605032912

605032112

60511288

60511289

60511299

Aluminium matt 605033772

605033782

605033792

605033712

60503388

60503389

605033812

60503399

605033912

605033112

60511388

60511389

60511399

aluminium blank 605034772

605034782

605034792

605034712

60503488

60503489

605034812

60503499

605034912

605034112

60511488

60511489

60511499

8 670:-

HALVFROST

8 670:-

Vit Matt

-

-

-

-

60502188

60502189

-

60502199

-

-

-

-

-

Svart Matt

-

-

-

-

60502288

60502289

-

60502299

-

-

60509288

60509289

60509299

Aluminium matt

-

-

-

-

60502388

60502389

-

60502399

-

-

60509388

60509389

60509399

aluminium blank

-

-

-

-

60502488

60502489

-

60502489

-

-

60509488

60509489

60509499

80x80

80x90

80x100

90x90

90x100

100x100

80x80

80x90

90x90

SKOGA Hörndusch Halvrund Består av två öppningsbara dörrar med transparent tätningslist i nederkant. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används, vilket frigör maximal golvyta. Duschväggarna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm. Dörröppning 99-128 cm. Samtliga mått är vändbara för höger alt vänsterplacering av duschhörnet.

Knopp

Hålgrepp

70x90

70x100

KL ARGL AS

8 230:-

8 230:-

606001791

606001711

60600188

60600189

606001811

60600199

606001911

606001111

-

-

-

Svart Matt 60600279

60600271

60600288

60600289

60600281

60600299

60600291

60600211

60607288

60607289

60607299

Vit Matt

1

1

1

1

1

Aluminium matt

60600379

60600371

60600388

60600389

60600381

60600399

60600391

60600311

60607388

60607389

60607399

aluminium blank

60600479

60600471

60600488

60600489

60600481

60600499

60600491

60600411

60607488

60607489

60607499

Vit Matt

606011792

606011712

60601188

60601189

606011812

60601199

606011912

606011112

-

-

-

Svart Matt

606012792

606012712

60601288

60601289

606012812

60601299

606012912

606012112

-

-

-

Aluminium matt

606013792

606013712

60601388

60601389

606013812

60601399

606013912

606013112

-

-

-

aluminium blank

60601479

60601471

60601488

60601489

60601481

60601499

60601491

60601411

-

-

-

8 670:-

FROSTGL AS

2

2

2

2

2

8 670:-

8 670:-

RÖKGL AS Svart Matt 606032792

606032712

60603288

60603289

606032812

60603299

606032912

606032112

60611288

60611289

60611299

Aluminium matt 606033792

606033712

60603388

60603389

606033812

60603399

606033912

606033112

60611388

60611389

60611399

aluminium blank 606034792

606034712

60603488

60603489

606034812

60603499

606034912

606034112

60611488

60611489

60611499

8 670:-

8 670:-

HALVFROST Vit Matt

-

-

60602188

60602189

-

60602199

-

-

-

-

-

Svart Matt

-

-

60602288

60602289

-

60602299

-

-

60609288

60609289

60609299

Aluminium matt

-

-

60602388

60602389

-

60602399

-

-

60609388

60609389

60609399

aluminium blank

-

-

60602488

60602489

-

60602499

-

-

60609488

60609489

60609499

Normal ledtid 5 dagar. 1 Leveranstid 2 veckor . 2 Leveranstid 4 veckor.

177


Köpguide

SKOGA

225 cm Knopp

skoga Skärmvägg rak Skärmvägg, djup 70-100 cm.Höjd 198 cm. Duschväggarna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm.

77 KL ARGL AS aluminium blank

Knopp 52

87 7 255:-

603054802

603054902

Hålgrepp 57

62

67

KL ARGL AS

77

87

97

77

4 350:-

87 4 350:-

Vit Matt

-

-

-

603001701

60300180

60300190

603001101

-

-

Svart Matt

-

-

-

603002701

60300280

60300290

603002101

60307280

60307290

Aluminium matt 603003551

603003601

603003651

60300370

60300380

60300390

60300310

60307380

60307390

aluminium blank 603004551

603004601

603004651

60300470

60300480

60300490

60300410

60307480

60307490

4 570:-

FROSTGL AS Vit Matt

-

-

-

603011702

60301180

60301190

603011102

-

-

Svart Matt

-

-

-

603012702

60301280

60301290

603012102

-

-

Aluminium matt

603013552

603013602

603013652

603013702

60301380

60301390

603013102

-

-

aluminium blank

603014552

603014602

603014652

603014702

60301480

60301490

603014102

-

4 570:-

RÖKGL AS

4 570:-

Svart Matt

-

-

-

603032702

60303280

60303290

603032102

60311280

60311290

Aluminium matt

-

-

-

603033702

60303380

60303390

603033102

60311380

60311390

aluminium blank

-

-

-

603034702

60303480

60303490

603034102

60311480

60311490

4 570:-

HALVFROST

4 570:-

Vit Matt

-

-

-

-

60302180

60302190

-

-

-

Svart Matt

-

-

-

-

60302280

60302290

-

60309280

60309290

Aluminium matt

-

-

-

-

60302380

60302390

-

60309380

60309390

aluminium blank

-

-

-

-

60302480

60302490

-

60309480

60309490

SKOGA Skärmvägg fast

Skoga Skärmvägg böjd

225 cm

Levereras komplett med draperistång (max 105 cm), golvfäste och transparent tätningslist mot golv. Höjd 198 cm (201 cm ovankant stag). Duschväggarna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm.

80 6 290:-

KL ARGL AS aluminium blank

70

Skärmvägg, djup 80, 90 cm, med transparent tätningslist mot golv. Höjd 198 cm. Duschväggarna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm.

90

61205482

61205492

90

100

80 4 325:-

KL ARGL AS Vit Matt

61200171

6120018

6120019

61200111

Svart Matt

61200271

6120028

6120029

61200211

80

90

Aluminium matt

6120037

6120038

6120039

6120031

aluminium blank

6120047

6120048

6120049

6120041

KL ARGL AS Vit Matt

6040018

6040019

61201172

6120118

61201112

Svart Matt

6040028

6040029

4 650:-

FROSTGL AS Vit Matt

6120119

5 525:-

Svart Matt

61201272

6120128

6120129

61201212

Aluminium matt

6040038

6040039

Aluminium matt

61201372

6120138

6120139

61201312

aluminium blank

6040048

6040049

aluminium blank

61201472

6120148

6120149

61201412

FROSTGL AS

4 650:-

RÖKGL AS

5 845:-

Vit Matt

6040118

6040119

Svart Matt

6040128

6040129

61203272

6120328

6120329

61203212

Aluminium matt

2

6120337

6120338

aluminium blank

61203472

6120348

Vit Matt

-

6120218

6120219

-

Vit Matt

6040218

6040219

Svart Matt

-

6120228

6120229

-

Svart Matt

6040228

6040229

Aluminium matt

-

6120238

6120239

-

Aluminium matt

6040238

6040239

aluminium blank

-

6120248

6120249

-

aluminium blank

6040248

6040249

Svart Matt

6120339

2

6120331

Aluminium matt

6040138

6040139

6120349

61203412

aluminium blank

6040148

6040149

4 650:-

HALVFROST

HALVFROST

5 845:-

Knopp

Skoga Skärmvägg bad Består av en öppningsbar dörr med transparent tätningslist mot badkarskanten. Höjd 141 cm.

80 KL ARGL AS Vit Matt

61000180

Skoga Hörndusch bad Består av två öppningsbara dörrar med transparent tätningslist mot badkarskanten. Höjd 141 cm.

83 x 83 KL ARGL AS Vit Matt

7 055:-

61100188

Svart Matt

61000280

Svart Matt

61100288

Aluminium matt

61000380

Aluminium matt

61100388

aluminium blank

61000480

aluminium blank

61100488

FROSTGL AS Vit Matt

178

3 785:-

4 005:-

61001180

FROSTGL AS

7 495:-

Vit Matt

61101188

Svart Matt

61001280

Svart Matt

61101288

Aluminium matt

61001380

Aluminium matt

61101388

aluminium blank

61001480

aluminium blank

61101488


Köpguide

Knopp

SKOGA Nischdusch enkel JUSTERBAR ÖPPNING

70

80

90

100

69,5–72

79,5–82

89,5–92

99,5–102

60

70

80

90

5 875:-

KL ARGL AS Vit Matt

601001701

60100180

60100190

601001101

Svart Matt

601002701

60100280

60100290

601002101

Aluminium matt

60100370

60100380

60100390

60100310

aluminium blank

60100470

60100480

60100490

60100410

Vit Matt

601011702

60101180

60101190

601011102

Svart Matt

601012702

60101280

60101290

601012102

6 095:-

FROSTGL AS

Aluminium matt

601013702

60101380

60101390

601013102

aluminium blank

601014702

60101480

60101490

601014102

Svart Matt

601032702

60103280

60103290

601032102

Aluminium matt

601033702

60103380

60103390

601033102

aluminium blank

601034702

60103480

60103490

601034102

6 095:-

RÖKGL AS

6 095:-

HALVFROST Vit Matt

-

60102180

60102190

-

Svart Matt

-

60102280

60102290

-

Aluminium matt

-

60102380

60102390

-

aluminium blank

-

60102480

60102490

-

Knopp

SKOGA Nischdusch dubbel Dubbel nisch, finns från 108-198 cm. Duschväggarna kan justeras 4 cm, se tabell nedan. För övriga nischmått komplettera med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm. Dörröppning 120-180cm.

JUSTERBAR ÖPPNING

108

118

128

138

158

178

198

105–109

115–119

125–129

135–139

155–159

175–179

195–199

90

100

110

140

160

180

120 8 230:-

KL ARGL AS Vit Matt

-

-

-

60200170

60200180

60200190

602001101

Svart Matt

-

-

-

602002701

60200280

60200290

602002101

1

Aluminium matt 602003551

602003601

602003651

60200370

60200380

60200390

60200310

aluminium blank 602004551

602004601

602004651

60200470

60200480

60200490

60200410

8 670:-

FROSTGL AS Vit Matt

-

-

-

602011702

60201180

60201190

602011102

Svart Matt

-

-

-

602012702

60201280

60201290

602012102

Aluminium matt

602013552

602013602

602013652

602013702

60201380

60201390

602013102

aluminium blank

602014552

602014602

602014652

602014702

60201480

60201490

602014102

Svart Matt

-

-

-

602032702

60203280

60203290

602032102

Aluminium matt

-

-

-

602033702

60203380

60203390

602033102

aluminium blank

-

-

-

602034702

60203480

60203490

602034102

8 670:-

RÖKGL AS

8 670:-

HALVFROST Vit Matt

-

-

-

-

60202180

60202190

-

Svart Matt

-

-

-

-

60202280

60202290

-

Aluminium matt

-

-

-

-

60202380

60202390

-

aluminium blank

-

-

-

-

60202480

60202490

-

Knopp

SKOGA Nischdusch dubbel/kombi Dubbel nisch, finns från 140-200 cm. Duschväggarna kan justeras 4 cm, se tabell nedan. För övriga nischmått komplettera med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm, 201cm ovankant stag Dörröppning 60-90 cm.

JUSTERBAR ÖPPNING

140

160

180

200

139,5–143,5

159,5–163,5

179,5–183,5

199,5–203,5

60

70

80

90

8 910:-

KL ARGL AS Vit Matt

619001771

61900188

61900199

619001111

Svart Matt

619002771

61900288

61900299

619002111

Aluminium matt

61900377

61900388

61900399

61900311

aluminium blank

61900477

61900488

61900499

61900411

Vit Matt

619011772

61901188

61901199

619011112

Svart Matt

619012772

61901288

61901299

619012112

9 455:-

FROSTGL AS

Aluminium matt

619013772

61901388

61901399

619013112

aluminium blank

619014772

61901488

61901499

619014112

Svart Matt

619032772

61903288

61903299

619032112

Aluminium matt

619033772

61903388

61903399

619033112

aluminium blank

619034772

61903488

61903499

619034112

9 455:-

RÖKGL AS

Normal ledtid 5 dagar. 1 Leveranstid 2 veckor . 2 Leveranstid 4 veckor.

179


Köpguide

SKOGA

skoga Vikhörndusch dörr Består av två öppningsbara vikdörrar (180°) med transparent tätningslist mot golv och mellan glasen. Dörrarna kan öppnas/vikas inåt, praktiskt när man har möbler i vägen utanför och för att frigöra golvyta. Duscharna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm. Dörröppning 85-127 cm.

Hålgrepp 70 x 70

70 x 80

70 x 90

70 x 100

80 x 80

KL ARGL AS

80 x 90

80 x 100

90 x 90

90 x 100

100 x 100

11 265:-

Svart Matt

616072771

616072781

616072791

616072711

61607288

61607289

616072811

61607299

616072911

616072111

Aluminium matt

61607377

61607378

61607379

61607371

61607388

61607389

61607381

61607399

61607391

61607311

aluminium blank

61607477

61607478

61607479

61607471

61607488

61607489

61607481

61607499

61607491

61607411

1

11 705:-

FROSTGL AS Svart Matt

61608277

61608278

61608279

61608271

61608288

61608289

61608281

61608299

61608291

616082111

Aluminium matt

616083771

616083781

616083791

616083711

61608388

61608389

616083811

61608399

616083911

616083111

aluminium blank

616084771

616084781

616084791

616084711

61608488

61608489

616084811

61608499

616084911

616084111

1

1

1

1

11 705:-

HALVFROST Svart Matt

616092771

616092781

616092791

616092711

61609288

61609289

616092811

61609299

616092911

616092111

Aluminium matt

616093771

616093781

616093791

616093711

61609388

61609389

616093811

61609399

616093911

616093111

aluminium blank

616094771

616094781

616094791

616094711

61609488

61609489

616094811

61609499

616094911

616094111

80 x 73*

80 x 83*

80 x 93*

80 x 103* 617072811

skoga Vikhörndusch fast vägg/dörr Består av en fast skärm med draperistång (max 105 cm), golvfäste och transparent tätningslist mot golv, plus en öppningsbar vikdörr (180°) med transparent tätningslist mot golv och mellan glasen. Dörren kan öppnas/ vikas inåt, praktiskt när man har möbler i vägen utanför. Duscharna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm (201 cm ovankant stag). Dörröppning 60-90 cm. * Längd fast glas

Hålgrepp 70 x 73*

70 x 83*

70 x 93*

70 x 103*

KL ARGL AS

10 650:-

Svart Matt

617072771

617072781

617072791

617072711

617072871

61707288

61707289

Aluminium matt

61707377

61707378

61707379

61707371

61707387

61707388

61707389

61707381

aluminium blank

61707477

61707478

61707479

61707471

61707487

61707488

61707489

61707481

Svart Matt

617082772

617082781

617082791

617082712

617082872

61708288

61708289

617082812

Aluminium matt

617083772

617083781

617083791

617083712

617083872

61708388

61708389

617083812

aluminium blank

617084772

617084781

617084791

617084712

617084872

61708488

61708489

617084812

90 x 93*

90 x 103*

100 x 73*

100 x 83*

100 x 93*

100 x 103*

11 195:-

FROSTGL AS

Hålgrepp 90 x 73*

90 x 83*

KL ARGL AS

10 650:-

Svart Matt

617072971

61707298

61707299

617072911

617072171

617072181

617072191

617072111

Aluminium matt

61707397

61707398

61707399

61707391

61707317

61707318

61707319

61707311

aluminium blank

61707497

61707498

61707499

61707491

61707417

61707418

61707419

61707411

11 195:-

FROSTGL AS Svart Matt

617082972

61708298

61708299

617082912

617082172

617082181

617082191

617082112

Aluminium matt

617083972

61708398

61708399

617083912

617083172

617083181

617083191

617083112

aluminium blank

617084972

61708498

61708499

617084912

617084172

617084181

617084191

617084112

87

97

Hålgrepp

skoga Vikskärmvägg med dörr Skärmvägg, djup 70-100 cm. Höjd 198 cm. Duscharna kan kompletteras med byggprofiler 30 alt 50 mm.

67 KL ARGL AS

77 6 020:-

Svart Matt

614072701

61407280

61407290

614072101

Aluminium matt

61407370

61407380

61407390

61407310

aluminium blank

61407470

61407480

61407490

61407410

6 240:-

FROSTGL AS Svart Matt

614082701

61408280

61408290

614082101

Aluminium matt

614083701

61408380

61408390

614083101

aluminium blank

614084701

61408480

61408490

614084101

6 240:-

HALVFROST

180

1

Svart Matt

614092701

61409280

61409290

614092101

Aluminium matt

614093701

61409380

61409390

614093101

aluminium blank

614094701

61409480

61409490

614094101


SKOGA Viknisch dubbel

Enkel nisch finns från 70-100 cm. Duschväggen kan justeras 2,5 cm, se tabell nedan. För övriga nischmått komplettera med byggprofiler 30 alt 50 mm.

Dubbel nisch, finns från 140-200 cm. Duschväggarna kan justeras 4 cm, se tabell nedan. För övriga nischmått komplettera med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm. Dörröppning 120-180 cm.

Hålgrepp

JUSTERBAR ÖPPNING

Köpguide

SKOGA Viknisch enkel

Hålgrepp

70

80

90

100

69,5–72

79,5–82

89,5–92

99,5–102

60

70

80

90

KL ARGL AS

JUSTERBAR

138

158

178

198

135–139

155–159

175–179

195–199

120

140

160

180

ÖPPNING

7 180:-

KL ARGL AS

11 265:-

Svart Matt

615072701

61507280

61507290

615072101

Svart Matt

607072771

60707288

60707299

607072111

Aluminium matt

61507370

61507380

61507390

61507310

Aluminium matt

60707377

60707388

60707399

60707311

aluminium blank

61507470

61507480

61507490

61507410

aluminium blank

60707477

60707488

60707499

60707411

7 400:-

FROSTGL AS

11 705:-

FROSTGL AS

Svart Matt

615082701

61508280

61508290

615082101

Svart Matt

607082771

60708288

60708299

607082111

Aluminium matt

615083701

61508380

61508390

615083101

Aluminium matt

607083771

60708388

60708399

607083111

aluminium blank

615084701

61508480

61508490

615084101

aluminium blank

607084771

60708488

60708499

607084111

7 400:-

HALVFROST

11 705:-

HALVFROST

Svart Matt

615092701

61509280

61509290

615092101

Svart Matt

607092771

60709288

60709299

607092111

Aluminium matt

615093701

61509380

61509390

615093101

Aluminium matt

607093771

60709388

60709399

607093111

aluminium blank

615094701

61509480

61509490

615094101

aluminium blank

607094771

60709488

60709499

607094111

Hålgrepp

SKOGA Viknisch kombi Dubbel nisch, finns från 140-200 cm. Duschväggarna kan justeras 4 cm, se tabell nedan. För övriga nischmått komplettera med byggprofiler 30 alt 50 mm. Höjd 198 cm, 201 cm ovankant stag. Dörröppning 60-90 cm

JUSTERBAR

140

160

180

200

139,5–143,5

159,5–163,5

179,5–183,5

199,5–203,5

60

70

80

90

ÖPPNING KL ARGL AS

10 650:-

Svart Matt

609072771

60907288

60907299

609072111

Aluminium matt

60907377

60907388

60907399

60907311

aluminium blank

60907477

60907488

60907499

60907411

11 195:-

FROSTGL AS 2

60908288

60908299

609082112

Aluminium matt 609083772

60908388

60908399

609083112

aluminium blank 609084772

60908488

60908499

609084112

Svart Matt 60908277

Tillbehör Skoga Knopp Rund FÄRG

ART. NR.

Skoga Handtag PRIS

ART. NR.

Skoga Byggprofil 30 PRIS

ART. NR.

PRIS

Skoga Byggprofil 50 ART. NR.

PRIS

Vit Matt

60041 265:-

60031 265:-

632101 715:-

634101 715:-

Svart Matt

60042 265:-

60032 265:-

632102 715:-

634102 715:-

Krom Matt

60043 265:-

60033 265:-

632103 715:-

634103 715:-

Krom Blank

60044 265:-

60034 265:-

632104 715:-

634104 715:-

Hörnstag dusch Krom ART. NR.

FÄRG Vit

FÄRG Transparent Rökfärgad

Normal ledtid 5 dagar. 1 Leveranstid 2 veckor . 2 Leveranstid 4 veckor.

Draperistång Draperistång vinkel 90x90 Vit PRIS

ART. NR.

PRIS

Expander 75-220 cm ART. NR.

Duschsits Relax PRIS

621 695:-

61060 475:-

61061 240:-

Golvlist rak 50 – 115 cm

Golvlist rak 115 – 200 cm

Golvlist halvrund

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

625 680:-

635 680:-

691 680:-

Släplist Skoga

Magnetlist Skoga Hörn/Dubbelnisch

Flerplist Skoga

ART. NR.

PRIS

98210 250:-

ART. NR.

PRIS

98215 370:98207 370:-

ART. NR.

PRIS

98221 370:-

ART. NR.

6292

PRIS

2 160:-

Släplist, hög (rund/rak) ART. NR.

PRIS

65986 250:-

Skoga Special 1 Höjd om annat än standard max 198 cm. Bredd om annat än standard max 100 cm. Glas kan snedkapas. 2 755:-/Glas

181


Köpguide

RITUAL

Ritual Nischdusch 2 DÖRRAR Nisch med skjutdörr, finns från 80-120 cm. Vändbar åt höger och vänster. Höjd 190 cm. Dörröppning 35-46cm (se tabell). 4 & 6 mm härdat säkerhetsglas. Fjädrande dörr på åtta kullager. Klämmontage, inga skruvar i väggen. Justerbar tätningslist ingår. Leveranstid 2-3 veckor.

80-85

85-90

90-95

95-100

100-105

105-110

110-115

115-120

35

36

36

36

46

44

46

44

ÖPPNING KL ARGL AS Vit Matt

Ritual Nischdusch 4 DÖRRAR

6 975:-

672080

672085

672090

672095

672100

672105

672110

672115

120-125

125-130

130-135

135-140

140-145

145-150

150-155

155-160

53

58

53

58

53

58

65

70

672140

672145

672150

672155

ÖPPNING

Nisch med skjutdörrar, finns från 120-160 cm. Höjd 190 cm. Dörröppning 53-70 cm (se tabell). 4 & 6 mm härdat säkerhetsglas. Fjädrande dörrar på åtta kullager. Klämmontage, inga skruvar i väggen. Justerbar tätningslist ingår. Leveranstid 2-3 veckor.

KL ARGL AS Vit Matt

Duschkabin Ritual Classic

8 090:-

672120

672125

AxB

81 x 91

91 x 81

Levereras komplett med duschkar i gjutmarmor, avloppssats. 2-vägs termostatblandare, kopplingar för vattenanslutning, toppdusch och handdusch inkl. slang. Säkerhetsglas (4 mm). Fjädrande dörr med 8 kullager. Öppningsmått 47 cm, höjd = 218 cm, inre höjd = 192 cm. Minsta takhöjd för montering = 225 cm.

91 x 91

AxB

13 960:-

67289

Vit Matt BAKVÄGG FROSTGL AS

67298

67789

67798

81 x 91

91 x 81

BAKVÄGG KL ARGL AS

67299

Vit Matt

13 960:-

Vit Matt

672135

Duschkabin Ritual Premium

Levereras komplett med duschkar i gjutmarmor, avloppssats. Handdusch inkl. slang. Säkerhetsglas 4 mm. Fjädrande dörr med 8 kullager. Öppningsmått 47 cm, höjd = 202 cm, inre höjd = 192 cm. Minsta takhöjd för montering = 210 cm.

BAKVÄGG KL ARGL AS

672130

67389-N

Vit Matt

67398-N

67399-N

19 175:-

BAKVÄGG FROSTGL AS

67799

91 x 91

19 175:-

67889-N

67898-N

67899-N

Tillbehör Anslutningskoppling M26

Ritual Byggprofil Nisch MÅTT

ART. NR.

30 mm

98193 715:-

40 mm

98194 715:-

50 mm

98195 715:-

PRIS

Anslutningskoppling G 3/4”

ART. NR.

Duschsits Relax

Anslutningskoppling blandare Dusch kabin Ritual Classic, G 3/4”, utv.gänga 1 par.

Anslutningskoppling blandare Dusch kabin Ritual Classic, M26, inv. gänga 1 par. PRIS

ART. NR.

91209 335:-

PRIS

ART. NR.

91210 335:-

6292

PRIS

2 160:-

Dusch- och badkarsblandare Yding takduschpaket 150cc FÄRG

ART. NR.

Stuor takduschpaket

160cc PRIS

ART. NR.

150cc PRIS

ART. NR.

160cc PRIS

ART. NR.

PRIS

Krom

96850

5 895:-

96860

5 895:-

96852

8 495:-

96862

8 495:-

Svart Matt

96851

6 895:-

96861

6 895:-

96853

10 995:-

96863

10 995:-

TILLBEHÖR BADKAR SPIP Krom

96885 795:-

96885 795:-

96885 795:-

96885 795:-

Svart Matt

96886 995:-

96886 995:-

96886 995:-

96886 995:-

SPIKA

Tillbehör Spika duschset med förlängning för handdusch Inkl. duschslang

Spika Takdusch 150cc

FÄRG Krom Svart Matt

ART. NR.

96946

PRIS

2 400:-

- -

ART. NR.

99366

Spika duschset Inkl. duschslang

PRIS

ART. NR.

Väggbricka 160cc

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

1 190:-

96890 995:-

97016 795:-

96982 780:-

- -

- -

97017 995:-

- -

Förlängningsstång 90cm

TERMOSTATBL ANDARE 150cc

96854

2 495:-

96854

2 495:-

96854

2 495:-

160cc

96864

2 495:-

96864

2 495:-

96864

2 495:-

BADKAR SBL ANDARE

182

Förlängningsstång 110cm Till Spika takdusch

150cc

96855

2 995:-

96855

2 995:-

96855

2 995:-

160cc

96865

2 995:-

96865

2 995:-

96865

2 995:-

FÄRG

ART. NR.

PRIS

Krom

96888 395:-

Svart Matt

96889 545:-


Köpguide

Badkar

Solid surface Savon Djup: 45 cm. Badvattenvolym 260 l inkl. badande. Vikt: 120 kg

B: 160 H: 61 D: 80 G R U NDVAL Vit

ART. NR.

59802

P RI S

43 335:-

Mineralkomposit oval 170

Solid surface

Djup: 47 cm. Badvattenvolym 300 l inkl. badande. Vikt: 95 kg. Med eller utan bräddavlopp i krom. Kudde är standard och ingår vid leverans.

Ett formbart och lättskött material. Slitstyrkan är extremt hög och hygienegenskaperna mycket goda.

B: 170 H: 64 D: 72 G R U NDVAL Vit

Mineralkomposit Konstgjord marmor som ger ett formbart och slitstarkt material. Håller även värmen länge.

Bräddavlopp

ART. NR.

P RI S

5503-0

25 755:-

55035-0

30 010:-

oval 158 Djup: 47 cm. Badvattenvolym 275 l inkl. badande. Vikt: 90 kg. Med eller utan bräddavlopp i krom. Kudde är standard och ingår vid leverans.

Lucite Lucite har alla fördelarna som ett akrylmaterial, men med ytterligare bättre egenskaper. Materialet är starkare och har en lyxigare ytfinish som håller färgen över tid och med en fantastisk färgbeständig ytfinish som ger en varm, mjuk känsla på huden.

Akryl

B: 158 H: 64 D: 72 G R U NDVAL Vit Bräddavlopp

ART. NR.

P RI S

5853-0

25 755:-

58535-0

30 010:-

Reyk Djup: 47 cm. Badvattenvolym 240 l inkl. badande. Vikt: 103 kg

En av de äldsta syntetiska fibrer som finns på marknaden. Materialet har en låg fuktabsorption, är tåligt och enkelt att hålla rent. Det är också mycket formbart vilket ofta ses i formgivningen.

B: 158 H: 62 D: 70 G R U NDVAL Vit

ART. NR.

58180

P RI S

22 745:-

BAD KAR SKU D D E

Emalj Ett robust material som har förknippats med badkar i decennier. Under emaljen på våra badkar finns formpressat stål.

Oval

Vanilla

Oval, Svart

97025 890:-

Vanilla, Svart

97026 890:-

Scarlett Djup: 44 cm. Badvattenvolym 160 l inkl. badande. Vikt: 85 kg

B: 165 H: 57/81 D: 77 G R U NDVAL Vit

ART. NR.

58167

P RI S

15 730:-

BAD KAR SKU D D E

Oval

Vanilla

Oval, Svart

97025 890:-

Vanilla, Svart

97026 890:-

183


Köpguide

BADKAR

Lucite Lule 170

ENO

Djup: 44 cm. Badvattenvolym 210 l inkl. badande. Vikt: 40 kg Välj till sargmonterad blandare.

Djup: 44 cm. Badvattenvolym 250 l inkl. badande. Vikt: 36 kg

B: 170 H: 60 D: 83 GRU NDVAL Vit

ART. NR.

B:162 H:59 D:72 PRIS

G R U NDVAL

59822

17 620:-

Vit

59822-3

23 615:-

ART. NR.

59801

P RI S

14 910:-

TILLVAL inkl. Blandare Helag 1

ume Djup: 45 cm. Badvattenvolym 230 l inkl. badande. Vikt: 33 kg

Lule 158

B:160 H:60 D:75

Djup: 43 cm. Badvattenvolym: 210 l inkl. badande. Vikt: 36 kg Välj till sargmonterad blandare.

G R U NDVAL Vit

ART. NR.

59901

P RI S

14 910:-

B:158 H:58 D:86 GRU NDVAL Vit

ART. NR.

PRIS

59823

17 620:-

59823-3

23 615:-

Barb

TILLVAL inkl. Blandare Helag 1

Djup: 44 cm. Badvattenvolym 325 l inkl. badande. Vikt: 32 kg B:166 H:59 D:75

1

Håltagning ingår vid beställning av badkar inkl. Helag.

G R U NDVAL Vit

ART. NR.

59700

P RI S

14 910:-

Akryl Duschbadkar 150

Duschbadkar 160

Djup: 42 cm. Badvattenvolym 180 l inkl. badande. Vikt: 42 kg. Front långsida ingår. Välj till gavel.

Djup: 42 cm. Badvattenvolym 210 l inkl. badande. Vikt: 42 kg. Front långsida ingår. Välj till gavel.

B:150 H:60 D:85/70 ART. NR.

VänsterHöger

G R U NDVAL

Z150V

13 785:-

Vänster

Z1600V

13 785:-

Z150H

13 785:-

Höger

Z1600H

13 785:-

Vänster, inkl. Gavel

Z150VG

14 995:-

Vänster, inkl. Gavel

Z1600VG

14 995:-

Höger, inkl. Gavel

Z150HG

14 995:-

Höger, inkl. Gavel

Z1600HG

14 995:-

TILLVAL Vänster

B:160 H:60 D:85/70

PRIS

Höger

GRU NDVAL

Höger

ART. NR.

P RI S

T I L LVAL

Vänster

Duschbadkar 170 Djup: 42 cm. Badvattenvolym 230 l inkl. badande. Vikt: 43 kg. Front långsida ingår. Välj till gavel. B:170 H:60 D:85/70 GRU NDVAL Höger

ART. NR.

FÄ RG Oval, Svart

97025 890:-

Vanilla, Svart

97026 890:-

Vänster

Z1700V

13 785:-

Höger

Z1700H

13 785:-

Vänster, inkl. Gavel

Z1700VG

14 995:-

Höger, inkl. Gavel

Z1700HG

14 995:-

TILLVAL Vänster

184

Tillbehör Kudde,

PRIS

Oval

Vanilla

ART. NR.

P RI S


Köpguide

Akryl Rektangulärt badkar 160

Buzz

Djup: 42 cm. Badvattenvolym 160 l inkl. badande. Vikt: 37 kg. Front långsida ingår. Välj till gavel & sargmonterad blandare.

Djup: 44 cm. Badvattenvolym 200 l inkl. badande. Vikt: 31 kg. Välj till sargmonterad blandare.

B:160 H:58 D:75

B:127 H:93 D:136

GRU NDVAL Vit

ART. NR.

PRIS

G R U NDVAL

11 135:-

Vit

Z160G-0

12 350:-

inkl. Blandare Helag 1

Z160-3

17 130:-

Z160-0

TILLVAL inkl. Gavel inkl. Blandare Helag 1 inkl. Gavel & Blandare Helag1 1

Belle

Z160G-3 18.300:-

1

59800-3

23 200:-

Håltagning ingår vid beställning av badkar inkl. Helag.

Classic

Djup: 42 cm. Badvattenvolym 135 l inkl. badande. Vikt: 35 kg

Djup: 42 cm. Badvattenvolym 130 l inkl. badande. Vikt: 28 kg

B:161 H:81/66 D:71

Vit

P RI S

17 205:-

T I L LVAL

Håltagning ingår vid beställning av badkar inkl. Helag.

GRU NDVAL

ART. NR.

59800

ART. NR.

59900

B:156 H:78/62 D:73 PRIS

G R U NDVAL

13 190:-

Vit

TASSAR 4-PACK

ART. NR.

P RI S

59400

7 220:-

TASSAR 4-PACK

Krom

5941

1 635:-

Krom

5941

1 635:-

Mässing

5942

1 860:-

Mässing

5942

1 860:-

Brons

5943

2 680:-

Brons

5943

2 680:-

Vit Matt

5944

2 160:-

Vit Matt

5944

2 160:-

98595

1 115:-

Krom

98595

1 115:-

98598 430:-

Vit

UTLOPPSSATS Krom Vit

UTLOPPSSATS

98598 430:-

Emalj

130/140/150/160/170

emaljbadkar inkl tippsäker ställning och fast halvfront på en långsida och två kortsidor. Tjocklek 1,5 mm. B: 130 H: 52 D: 70 A RT. N R.

G RUN DVA L

B: 140 H: 52 D: 70 PRIS

ART. NR.

B: 150 H: 52 D: 70 PRI S

ART. NR.

B: 160 H: 52 D: 70 PRIS

ART. NR.

B: 170 H: 52 D: 70 PRIS

ART. NR.

P RI S

1203

6 195:-

1204

6 195:-

1205

6 195:-

1200

6 195:-

1272

6 195:-

1231

6 195:-

1241

6 195:-

1251

6 195:-

1260

6 195:-

1273

6 195:-

Vit Svart

T I L L ÄG G S FRO N T Vit

12103 755:-

12104 755:-

12105 755:-

12106 755:-

12107 755:-

Svart

12113 755:-

12114 755:-

12115 755:-

12116 755:-

12117 755:-

T L L ÄG G S G AVE L Vit

12108 685:-

12108 685:-

12108 685:-

12108 685:-

12108 685:-

Svart

12118 685:-

12118 685:-

12118 685:-

12118 685:-

12118 685:-

Sittbadkar

Tofta

inkl tippsäker ställning och fast halvfront på en långsida och två kortsidor. Tjocklek 1,5 mm.

Djup: 39 cm. Robusta bensatser i aluminium med ställbara fötter ingår.

B: 160 H: 52 D: 70

B: 105 H: 52 D: 70 GRU NDVAL Vit

ART. NR.

1250

PRIS

G R U NDVAL

5 360:-

Vit

ART. NR.

12060

P RI S

8 550:-

185


Köpguide

Blandare tvättställsblandare

Kebne

Tron FÄ RG Krom

ART. NR.

PRIS

96830

ART. NR.

96831

1 195:-

Svea

Twit PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

1 795:-

96802

2 835:-

96804

Bold PRIS

ART. NR.

96825

3 400:-

P R IS

5 995:-

Vit

- -

- -

96818

4 540:-

- -

- -

Svart Matt

- -

96832

96819

4 540:-

- -

96826

Ejer

Halde

2 095:-

Skule slät FÄRG

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

3 995:-

96816

1 695:-

- -

- -

96836

1 995:-

Borstad mässing

96844

4 995:-

96840

5 295:-

96829

96834

1 995:-

Blyertssvart

96845

5 595:-

96841

5 295:-

- -

- -

Svart Matt

96814

96817

Vit

1

2

Borstad mässing /Blyertssvart 2

Blyertssvart /Borstad mässing 1

2

Krom /Blyertssvart 1

2

Blyertssvart / Krom 1

2

Svart/Blyertssvart 1

2

Blyertssvart /Svart 1

96811

3 180:-

96823

3 495:-

96827

ART. NR.

PRIS

- -

Krom

1

ART. NR.

Skule lättrad

6 995:-

5 295:-

4 595:-

96824

4 895:-

96828

- -

96842

5 895:-

- -

4 795:-

- -

- -

96843

5 295:-

- -

- -

96848

4 495:-

- -

- -

- -

96849

4 995:-

- -

- -

- -

96846

4 995:-

- -

- -

- -

96847

4 995:-

- -

- -

- -

Ejer

Halde

1 995:-

Kropp. 2 Vred

Fristående tvättställsblandare

Skule slät FÄRG Krom

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

P R IS

96823-H

4 995:-

96827-H

5 495:-

96816-H

2 495:-

- -

- -

- -

96839-H

2 995:-

96844-H

7 095:-

96840-H

6 795:-

96829-H

96837-H

2 995:-

Blyertssvart

96845-H

7 095:-

96841-H

6 795:-

- -

- -

Svart Matt

96814-H

96817-H

1

2

Borstad mässing /Blyertssvart 2

Blyertssvart /Borstad mässing 1

2

Krom /Blyertssvart 1

2

Blyertssvart / Krom 1

2

Svart/Blyertssvart

1

2

Blyertssvart /Svart 1

6 595:-

2 995:-

6 095:-

96824-H

6 395:-

96828-H

- -

96842-H

7 395:-

- -

- -

- -

96843-H

6 795:-

- -

- -

96848-H

5 995:-

- -

- -

- -

96849-H

6 495:-

- -

- -

- -

96846-H

6 495:-

- -

- -

- -

96847-H

6 495:-

- -

- -

- -

5 995:-

Kropp. 2 Vred

Vattenlås EASY CLEAN FÄ RG

PRIS

4 680:-

Borstad mässing

Vit

1

ART. NR.

96811-H

Skule lättrad

Vattenlås inkl slang

Pop-up bottenventil ART. NR.

PRIS

FÄ RG

PRIS

FÄ RG

Krom , komplett

1214

655:-

Krom

98813 340:-

ART. NR.

Vit

Vit, komplett

1224

655:-

Borstad mässing

96872 690:-

Blyertssvart

96871 690:-

ART. NR.

P R IS

8988

330:-

TI LLVA L

186

Bottenventil, Svart

1218

260:-

Bottenventil, Vit

1219

985:-

FÄ RG Vit

ART. NR.

P R IS

8989

330:-


Köpguide

Dusch- och badkarsblandare Yding takduschpaket

150cc

FÄ RG Krom Svart Matt

Stuor takduschpaket

160cc

ART. N R.

PRIS

150cc

ART. NR.

PRIS

160cc

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

96850

5 895:-

96860

5 895:-

96852

8 495:-

96862

8 495:-

96851

6 895:-

96861

6 895:-

96853

10 995:-

96863

10 995:-

BA DK AR S PIP Krom

96885 795:-

96885 795:-

96885 795:-

96885 795:-

Svart Matt

96886 995:-

96886 995:-

96886 995:-

96886 995:-

FÖ R L ÄN G N IN G S STÅ N G 90CM Krom

96888 395:-

96888 395:-

96888 395:-

96888 395:-

Svart Matt

96889 545:-

96889 545:-

96889 545:-

96889 545:-

SPIKA

Tillbehör Spika duschset med förlängning för handdusch Inkl. duschslang

Spika Takdusch Inkl. duschslang

FÄ RG Krom

ART. N R.

96946

PRIS

2 400:-

ART. NR.

99366

Spika duschset Inkl. duschslang

PRIS

1 190:-

Väggbricka 160cc

ART. NR.

PRIS

PRIS

FÄ RG

96890 995:-

Krom

97016 795:-

Svart Matt

97017 995:-

ART. NR.

FÖR L Ä N G N IN G S STÅN G 110CM Krom

96982 780:-

T E R MO STATBL AN DAR E 150cc

96854

2 495:-

96854

2 495:-

96854

2 495:-

160cc

96864

2 495:-

96864

2 495:-

96864

2 495:-

BA DK AR S BL A N DA R E 150cc

96855

2 995:-

96855

2 995:-

96855

2 995:-

160cc

96865

2 995:-

96865

2 995:-

96865

2 995:-

187


Köpguide

Handdukstorkar El

Amor

Loki

Timer & Boost.

FÄ RG

ART. NR.

58222

Flora SL

B: 48 H: 80 56 W

B: 48 H: 80 56 W

B: 10 H: 140 17 W

Blankpolerad

Diana S

På- och avstängningsknapp.Timer & Boost.

PRIS

3 245:-

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

Flora SR

Timer & Boost.

Timer & Boost.

B: 50 H: 65 42 W

B: 50 H: 65 42 W9

ART. NR.

PRIS

P RI S

- -

- -

- -

Höger

- -

58122-SR

2 900:-

58121-SR

3 245:-

- -

58421-SR

Vänster

- -

58122-SL

2 900:-

58121-SL

3 245:-

58421-SL

4 330:-

- -

57222

4 330:-

3 625:-

- -

- -

- -

- -

Höger

- -

- -

58221-SR

3 625:-

- -

- -

Vänster

- -

- -

58221-SL

3 625:-

- -

- -

Svart Matt

Alla elhanddukstorkar är i rostfritt stål och levereras inkl 1,5m sladd med kontakt och dold anslutning. Kan monteras mot dosa i vägg.

Vattenfyllda Bas B: 50 H: 69 FÄ RG Krom Vit Matt

B: 50 H: 142

B: 50 H: 100 PRIS

ART. NR.

PRIS

3 790:-

55109-02

4 330:-

56209-02

5 415:-

56309-02

4 875:-

56311

2 380:-

56312

3 245:-

56313

3 790:-

56314

2 815:-

ART. NR.

Krom Svart Matt

ART. NR.

56802-02

B: 55 H: 80

B: 50 H: 140 PRIS

2 705:-

- -

ART. NR.

56800-02

PRIS

PRIS

ART. NR.

B: 55 H: 120 PRIS

ART. NR.

PRIS

50040

5 085:-

50030

6 630:-

- -

50041

5 085:-

50031

6 630:-

Sigyn

B: 11 H: 120 ART. NR.

ART. NR.

3 790:-

Zaga

FÄ RG

PRIS

Vento

B: 50 H: 80 FÄ RG

ART. NR.

B: 37 H: 142

55699-02

Easy

B: 11 H: 120

B: 26 H: 120 PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

B: 26 H: 120 PRIS

ART. NR.

PRIS

Krom

55011

4 420:-

55013

6 630:-

55111

4 420:-

55113

6 630:-

Svart Matt

57011

4 420:-

57013

6 630:-

57111

4 420:-

57113

6 630:-

- -

56111

4 420:-

56113

6 630:-

Vit Matt

- -

Tillbehör Elpatron Erica 300W FÄ RG

ART. NR.

Reglerbar elpatron Meg 300 W PRIS

ART. NR.

Krom

54041

2 545:-

54301

Svart Matt

54042

2 545:-

Vit Matt

54043

2 545:-

Ventil PRIS

1 885:-

ART. NR.

54060

Ventil PRIS

ART. NR.

PRIS

1 080:-

54080

1 625:-

- -

- -

54100

2 665:-

- -

- -

- -

Handdukstorken levereras för vattendrift och ansluts på tre sätt: 1. Vid elanslutning, välj elpatron som är reglerbar mellan 30-60° med strömbrytare. Elpatronen ansluts i valfritt nedre hörn, där extern elanslutning placeras. Vid montering av elpatronen fylls elementet med rent vatten eller med vatten/glykol blandning (90/10). Antifrysfunktion, 5-7°C.

188

ART. NR.

- -

2. Till befintligt vattenburet värmesystem, välj till en av våra ventiler, för bästa funktion.Ventilen är omställbar från ett- till tvårörs och kan förinställas. Levereras komplett med insticksnippel och handratt. Endast inkoppling på slutet system, ej vvc-system.

3. Välj båda alternativen vilket är en fördel på sommaren då det vattenburna värmesystemet ofta är avstängt.


FÄRG

Köpguide

WC

WC 9085

WC 9087

WC Alta

WC Lossen

med dolt S-vattenlås. Spolmängd 6/3 liter.

med dolt P-vattenlås. Spolmängd 6/3 liter.

Rimless. Integrerad och lätt avtagbar hård sits, med dämpning (vit).

Rimless. Integrerad och lätt avtagbar hård sits, med dämpning (vit).

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

PRIS

9085

4 360:-

9087

4 360:-

- -

- -

Sits med dämpning Vit

9085-01

4 750:-

9087-01

4 750:-

9072

9071

Sits med dämpning Svart

9085-51

4 915:-

9087-51

4 915:-

- -

Sits standard Vit

FÄRG

4 310:-

WC-fixtur glasbox

WC-fixtur

Rekommenderat avsättningsmått 95-140 mm cc. B:41, H:100, D:18-20

Dubbelspolning B:50 H:111,5-116,5 D:13,5-22,5

ART. NR.

PRIS

Vit

90424

9 130:-

Svart

90425

9 130:-

ART. NR.

90410

2 690:-

- -

PRIS

2 630:-

T RYCKP L AT TA TILLVAL Avstängningskran

98987 555:-

Mattkrom

90413 455:-

Krom

90412 455:-

Svart

90411 455:-

Tillbehör Serie A Enkrok FÄRG

ART. NR.

Toalettpappershållare

Tvåkrok PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

Fyrkrok PRIS

ART. NR.

PRIS

Krom

A01-K 120:-

A02-K 195:-

A03-K 295:-

A04-K 275:-

Svart Matt

A01-S 120:-

A02-S 195:-

A03-S 295:-

A04-S 295:-

Borstad Matt

A01-B 120:-

A02-B 145:-

- -

- -

Serie o Enkrok FÄRG

ART. NR.

Toalettpappershållare

Tvåkrok PRIS

ART. NR.

PRIS

ART. NR.

Fyrkrok PRIS

ART. NR.

PRIS

Krom

O01-K 135:-

O02-K 195:-

O03-K 305:-

O04-K 295:-

Borstad Matt

O01-B 135:-

O02-B 195:-

O03-B 305:-

O04-B 295:-

Vägghylla 325

Vägghylla 650

FÄRG

ART. NR.

Vit Matt

6324 550:-

6650 650:-

Svart Matt

6325 550:-

6651 650:-

PRIS

ART. NR.

PRIS

189


FÄRGER & Material

Standardfärger Ett vitt badrum är tidlöst. Grått och svart är snyggt och ger ett sobert intryck. Blond ek är klassiskt. Vit ask som ger ett ljust skandinaviskt uttryck. Brun ask som framhäver askens naturliga ådring.

Utvald färgkollektion

Vit Badrumsinredning i vitt är ett säkert kort. Ett vitt badrum håller i längden och om man tröttnar går det alltid att byta ut detaljer och textilier.

Skiffergrå Skiffergrå är en vacker mörk gråton som ger en fin harmoni med andra gråtoner i badrummet. En lite mjukare svärta än svart utan att bli tråkig.

Blond ek Ljust och naturligt med influenser från den skandinaviska designtraditionen. Med blond ek skapar du en luftig känsla i badrummet.

Svart ek Svart ek skapar ett sofistikerat, sobert och stilrent uttryck och förmedlar en lyxig känsla. För dig som vill inreda badrummet med mörka inslag.

Hav En mörkare blå ton som förknippas med öppet vatten. Med en lugn och stilla känsla gör den sig bra till gråa nyanser och naturliga material så som detaljer i sten och trä.

Aska Nära det skiffergrå men några nyanser mörkare. Har attityd men är lite snällare än kolsvart, går mer åt mattsvart. En lite mjukare svärta.

Vit ask Vita färgpigment är basen för denna färg. Asken betsas varsamt för en levande träkänsla och ett ljust skandinaviskt uttryck. En finish som lyfter det finaste av hantverk!

Brun ask Låt den naturliga träkänslan råda. En mörkare brun färg med en svag nyans av grått som för tankarna till choklad och mandel. Den framhäver askens naturliga ådring; är varm, exklusiv och raffinerad.

Sand Ljusgrått i alla ära men en varmare beige nyans ger en mer ombonad och mjukare känsla. Funkar fint tillsammans med både vitt och mörkare bruna toner.

Salvia En mörk och varm grön. En färg som gör att du tar med dig naturen in i badrummet. Gifter sig fint med de andra mjuka färgerna i paletten.

Men om du vill testa något annorlunda, skapa ny energi i badrummet, kanske det är dags för färg? Vi har valt ut några färger som ligger rätt i tiden. De kan du få på våra möbelserier Forma, DK och Epos. För mer info se köpguide.

Kalk Många väljer att gå från vitt till ljusgrått. En riktigt ljust grå ton är ett lite mjukare alternativ till vitaste vitt. Ger ett lite lugnare intryck och känns varmare.


FÄRGER & Material

Material och ytbehandling Alla material vi använder är utvalda med omsorg, både med tanke på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet. Här kan du läsa en kort beskrivning av de olika materialen, vill du fördjupa dig finns det mer att läsa på svedbergs.se

Stommar Vi använder alltid fuktbeständigt material. För att försegla träskivan mot fukt använder vi dessutom färger som tränger in i materialet.

Speglar Våra speglar håller över tid och är alltid 100% kopparfria. Speglarna har en

Plåt Vi använder galvaniserad plåt som pulverlackas för att stå emot rost, slag och repor. I processen används det miljövänliga Bonderite NT och färg utan lösningsmedel.

Akryl Materialet har en låg fuktabsorption, är tåligt och enkelt att hålla rent. Det är också mycket formbart.

Äkta träfaner Alla våra fronter lackas med två lager matt klarlack för att få en vacker och fukttålig yta.

DuraDry Vår egen lackeringsmetod DuraDry säkerställer fuktbeständighet

PVD Tekniken gör ytan upp till tio gånger hårdare än en lackerad produkt,

och livslängd på våra trämöbler.

vilket ger slitstyrka och reptålighet.

EnduraDry Lacken vi har utvecklat för våra plåtdelar är baserad på nanoteknik. Den ger ett bra ytskikt som är extremt tätt och slitstarkt samt även avspolningsbart.

Porslin Vi lägger på en glaserad yta som gör porslinet repfritt och enkelt att hålla rent.

Silestone Består i huvudsak av kvarts som är en hård mineral. Materialet är reptåligt och nöts inte. Det går också enkelt att tvätta bort fläckar.

Dekton Ett material som klarar höga temperaturer. Det är också reptåligt, UV-beständigt och bleks inte. Skivan är lätt att rengöra.

Lucite Starkare än akryl och har en lyxigare ytfinish som håller färgen över tid och som ger en varm och mjuk känsla.

Mineralkomposit Konstgjord marmor som ger ett formbart och slitstarkt material. Håller även värmen länge.

Solid Surface Ett formbart och lättskött material. Slitstyrkan är extremt hög och hygienegenskaperna mycket goda.

Emalj Ett robust material som har förknippats med badkar i decennier. Under emaljen på våra badkar finns formpressat stål.

säkerhetsfilm med splitterskydd som standard ifall olyckan skulle vara framme.

191


Det finns i bilden

Det finns i bilden EPOS Sid. 16-17 Kakel och klinkers från Kontradssons Kakel AB. Vägg: BOUTIQUE SVART HBO 8 POLERAD RECT. Klinker för golv och vägg, 60x60 cm. Frostsäker. KALK GREY GRÅ. Klinker för golv och vägg, 30x60 cm. Frostsäker. Golv: MARMOKER VERDE AVER LUCIDO. Klinker för golv och vägg, 59x59 cm. Frostsäker. MARMOKER VERDE AVER LUCIDO. Klinker för golv och vägg, 14,7x14,7 cm. Frostsäker.

DK Sid. 30-31 Kakel och klinkers från Kontradssons Kakel AB. Vägg: SOLIDA WHITE. Klinker för golv och vägg, 15x15 cm. Frostsäker. Golv: MARMOKER JOLIE LUCIDO. Klinker för golv och vägg, 29,5x59 cm. Frostsäker. MARMOKER JOLIE LUCIDO. Klinker för golv och vägg, 14,7x14,7 cm. Frostsäker.

FORMA Sid. 42-43 Kakel och klinkers från Kontradssons Kakel AB. Vägg: TONE AZURE MATT. Kakel för vägg, 7,5x30 cm. TONE AZURE GLOSSY. Kakel för vägg, 7,5x30 cm. Golv: GLOBAL COLLECTION GRÅ MATT. Klinker för golv och vägg, 14,6x14,6 cm. Frostsäker.

192


Det finns i bilden

SKAPA Sid. 56-57 Kakel och klinkers från Kontradssons Kakel AB. Vägg: METRO LIGHTGREY LJUSGRÅ BLANK. Kakel för vägg, 4,5x9,5 cm. Arkstorlek: 29,6x29,6 cm. FJORD WHITE SEMIPOLERAD. Klinker för golv och vägg, 15x15 cm. Frostsäker. Golv: RETRO IT TORTORA BRUN NAT RECT. Klinker för golv och vägg, 29,5x29,5 cm. Frostsäker.

INTrO Sid. 64-65 Kakel och klinkers från Kontradssons Kakel AB. Vägg: METRO GREY GRÅ BLANK. Kakel för vägg, 4,5x9,5 cm. Arkstorlek: 29,6x29,6 cm. Golv: TRAVERTINI BEIGE RECT POLERAD. Klinker för golv och vägg, 30x60 cm. Frostsäker.

Kakel: Konradssons Kakel AB 036-12 51 15, www.konradssons.com

Idé och produktion: Consid. ROST Studio & Svedbergs Marketing Group. Bilder: Kristofer Johnsson, Sebastian Streith, Marcus Lawett & Industriromantik. Styling: Amanda Rodriguez

Reservationer: Vi bedriver en ständig produktutveckling. Därför förbehåller vi på Svedbergs oss rätten till ändringar i utförande, konstruktion och pris samt reserverar oss för slutförsäljningar. Trä är naturmaterial. Variationer i färg och strukturer mellan enskilda dörrar/fronter och leveranser kan därför förekomma. Av trycktekniska skäl kan färger hos träslag och andra ytor i Badrumsboken avvika från verkligheten. Se färgprov som finns hos Svedbergs återförsäljare. VI RESERVERAR OSS FÖR AVVIKELSER OCH TRYCKFEL. Angivna priser är rekommenderade konsumentpriser i svenska kronor inklusive moms. Lokala variationer kan förekomma

193


Bygg ditt badrum

Ditt badrum digitalt På svedbergs.se kan du se ditt nya badrum växa fram precis som du vill ha det. Testa, variera och prova dig fram tills du är nöjd. Det finns två olika sätt att göra det på, välj det som passar dig bäst.

Rita i 3D Med vårt ritverktyg Blueprint kan du enkelt planera och rita ditt nya badrum. Ange ditt badrums dimensioner, välj kakel och klinkers och placera ut dina badrumsmöbler. När du är klar får du en fullständig inredningslista och inspirerande bilder på ditt drömbadrum. Vårt ritverktyg kräver att du sitter vid en dator och fungerar inte på mobila enheter.

Skapa badrummet Med några enkla knapptryck får du snabbt en ungefärlig bild av hur ditt nya badrum kommer att se ut. Du har två typbadrum att välja mellan, ett lite större och ett lite mindre. Med vår bygg-själv-tjänst kan du välja mellan olika möbelserier, storlekar och färger. Byt och prova dig fram som du vill tills du är nöjd.

194


Många av våra duschar går att måttbeställa. Ett skönt besked för alla badrum med udda mått, sneda väggar eller högt i tak. På webben hittar du vår supersmarta produktstudio där du kan skapa och måttanpassa din dusch eller duschvägg precis som du vill. Välkommen till svedbergs.se och se din nya dusch bli verklighet.

Duschstudio

Bygg ditt badrum

På vår webb bygger du din måttanpassade dusch i fem enkla steg. Dyker det upp några frågor kan du ställa dem i vår chatt som är tillgänglig under vissa tider. Övriga tider kan du alltid skicka e-post.

195


Huvudkontor Verkstadsvägen 1, 514 63 Dalstorp Telefonväxel 0321 - 53 30 00 www.svedbergs.se kundservice@svedbergs.se Miljöutställning Dalstorp, öppet mån-fre kl 08.00-16.30 SE

7 392533 076281

Profile for Svedbergs

Badrumsboken 2021  

Badrumsmöbler och badrumsinspiration. Svedbergs badrumsbok 2021 innehåller allt för badrummet.

Badrumsboken 2021  

Badrumsmöbler och badrumsinspiration. Svedbergs badrumsbok 2021 innehåller allt för badrummet.

Profile for svedbergs