Page 1

â„¢

S v e d b e r g s

i n d i v i d u a l

D e s i g n


2


3

PRECIS SOM DU VILL HA DET SiD (Svedbergs individual Design) bygger på dina individuella val. Utgå från någon av möbelserierna Forma, Stil eller DK och skapa din egen kombination. Genom att addera SiD ökar valfriheten när det gäller mått och tillval. Dessutom kan du få måttanpassade bänkskivor upp till 300 cm. Resultatet blir ett mer personligt badrum. Precis som du vill ha det.


4


5

BÄNKSKIVORNA SOM PASSAR BÅDE FORMA, STIL OCH DK Med SiD kan du välja en skräddarsydd bänkskiva upp till 300 cm. Vi tillverkar den exakt efter det mått du vill ha så att du slipper störande skarvar. Bänkskivorna från världsledande Silestone® är tillverkade av 94 procent naturlig kvarts. Men du kan också välja en bänkskiva av Dekton. Båda är tillverkade i ett vackert och tåligt material. Eller om du hellre vill ha en bänkskiva av natursten. SE SAMTLIGA BÄNKSKIVOR PÅ SIDAN 32.


6

SiD FÖRVANDLAR FORMA, STIL ELLER DK TILL NÅGOT UNIKT Välj ditt uttryck genom att kombinera SiD med någon av möbelserierna Forma, Stil eller DK. Valfriheten är stor, du kan till exempel få måttanpassade bänkskivor.


7

FORMA

STIL

DK

Badrumsmöbler som formar sig efter dina drömmar och dina behov. Forma är en flexibel möbelserie som du kan bygga nästan precis som du vill.

En stilren badrumsmöbel som är enkel att tycka om. Inte minst därför att den skapar harmoni och trivsel, oavsett hur stort badrum du har.

DK är inspirerad av den skandinaviska designtraditionen. Det har gett möbelserien ett enkelt och luftigt uttryck, med fokus på såväl det praktiska som det estetiska.


8

FORMGIVARE FORMA OCH STIL Bakom möbelserierna Forma och Stil står formgivarna Ehlén Johansson och Mia Lagerman. De har behållit sina olika stilar men samarbetar över gränserna.


9

FORMGIVARE DK Morten Voss är självlärd och startade sin studio 1994 i Köpenhamn. Stinne Knudsen tog examen från Danmarks Designskola 2001. Tillsammans står han för de stora linjerna, hon för detaljerna och färgerna.


10

Måttbeställda bänkskivor på upp till 300 cm gör mycket för helhetsintrycket i badrummet.

FORMA


11

FORMA Det är inte bara en möbelserie, det är ett annorlunda sätt att tänka där vi har satt dig, som individ, i förarsätet. Du bestämmer. Stil, fronter, skåp, färger, material, bredder, djup och detaljer. Allt. Resultatet blir ett badrum som andas skandinavisk design.

FORMA


12

FORMA


13

Här har Forma kombinerats med bänkskivan Helix som går att få måttbeställd.

FORMA


14

KOMBINATIONSMÖJLIGHETER

FORMA

Det är du som bestämmer hur du vill ha ditt badrum, vi hjälper dig bara att förverkliga idéerna.


15

FÖRSLAG PÅ KOMBINATIONSMÖJLIGHETER 100 + 60 cm

60 + 100 cm

120 + 60 + 60 cm

60 + 60 + 60 cm

120 + 100 cm

80 + 60 cm Nisch

Här visar vi några kombinationsmöjligheter för Formas olika moduler, det finns många fler. Välj också tvättställ och hur du vill ha det placerat, valfriheten är stor. SE ALLA MÅTT I KÖPGUIDEN PÅ SID. 51.


16

BOX ONE Lådkonceptet Box One ingår när du väljer Forma. Lådan har ett inrede av formsprutad plast som är mycket tåligt och lättskött. Materialet i lådans botten är av tåligt laminat med skinnstruktur.

BOX ONE+ Vill du höja upplevelsen kan du, mot ett tillägg, välja Box One+ som finns för Forma. Då får du inredning av svartbetsad ek och två lösa, lite mindre trälådor som kan placeras var du vill i lådorna. Både snyggt och praktiskt.


17

VALFRIHET Våra badrumsmöbler är välutrustade med många smarta funktioner redan från början. Men det går också att göra tillval, till exempel eluttag, belysning eller tvättkorg. SPEGEL OCH SPEGELSKÅP

FÄ R G E R

LJUS EK

SVART EK

GRÅ

VIT

S I D O F Ö R VA R I N G

ÅRETS NCS-FÄRGER

DENIM

DUSTY PINK

SALVIA

För modeller, storlekar och tillval, se sid. 48.

CORTADO

SKIFFER­ GRÅ

Utöver årets nya NCS-färger kan du välja mellan 1945 andra nyanser. Samtliga NCS-färger köps mot ett pristillägg.

Alla alternativ hittar du på sid. 51.

T I L LVA L

H A N D TA G Ett handtag kan förändra helhetsintrycket på vilken badrumsmöbel som helst. Klassiskt, modernt eller trendigt – vi ger dig valfriheten. Alla alternativ hittar du på sid. 46.

ELUTTAG

BELYSNING

TRÄLÅDA (undre lådan)

TVÄTTKORG (för sidoförvaring)


18

STIL


19

STIL En klassisk och tidlĂśs mĂśbelserie som skapar harmoni och trivsel i badrummet. Om du har ett stort eller litet badrum spelar ingen roll, med Stil kan du anpassa delarna sĂĽ att det motsvarar dina behov.


20

FÖRSLAG PÅ KOMBINATIONSMÖJLIGHETER 80 + 80 cm

60 + 60 + 60 cm

80 + 80 cm

100 + 100 cm

80 + 80 + 80 cm

100 + 100 cm

Kombinationsmöjligheterna är näst intill oändliga. Här visar vi några exempel för Stils olika moduler. Du behöver också bestämma var du ska placera tvättstället, valfriheten är stor. SE ALLA MÅTT I KÖPGUIDEN PÅ SID. 52.


21

Genom att kombinera underdel, b채nkskiva, tv채ttst채ll, blandare och sidosk책p skapar du din stil.

STIL


22

BOX ONE Lådkonceptet Box One ingår när du väljer Stil. Lådan har ett inrede av formsprutad plast som är mycket tåligt och lättskött. Materialet i lådans botten är av tåligt laminat med skinnstruktur.

BOX ONE+ Vill du höja upplevelsen kan du, mot ett tillägg, välja Box One+ som finns för Stil. Då får du inredning av svartbetsad ek och två lösa, lite mindre trälådor som kan placeras var du vill i lådorna. Både snyggt och praktiskt.


23

VALFRIHET När du valt möbelserie återstår det några detaljer. Som till exempel att välja färg, du har nästan tvåtusen att välja mellan. Eller handtag som också är viktiga för helheten. SPEGEL OCH SPEGELSKÅP

FÄ R G E R

LJUS EK

SVART EK

GRÅ

VIT

ÅRETS NCS-FÄRGER

DENIM

DUSTY PINK

SALVIA

För modeller, storlekar och tillval, se sid. 48.

S I D O F Ö R VA R I N G

CORTADO

SKIFFER­ GRÅ

Utöver årets nya NCS-färger kan du välja mellan 1945 andra nyanser. Samtliga NCS-färger köps mot ett pristillägg.

Alla alternativ hittar du på sid. 52.

T I L LVA L

H A N D TA G Ett handtag kan förändra helhetsintrycket på vilken badrumsmöbel som helst. Klassiskt, modernt eller trendigt – vi ger dig valfriheten. Alla alternativ hittar du på sid. 46.

ELUTTAG

BELYSNING

TRÄLÅDA (undre lådan)

TVÄTTKORG (för sidoförvaring)


24

Möbelserien DK med Helix, en av våra bänkskivor som går att få upp till 300 cm utan skarvar.

DK


25

DK En av våra mest uppmärksammade möbelserier. Formgivarna har hämtat influenser från den skandinaviska designtraditionen, med fokus på såväl det praktiska som det estetiska.


26

SiD är en möjlighet att kunna skapa sitt eget, personliga badrum utan begränsningar.

INSPIRATIONSBILD

DK


27

DK


28

Benstativen pĂĽ nya DK skapar rymd och gĂśr att hela badrummet upplevs luftigare.

DK


29

FÖRSLAG PÅ KOMBINATIONSMÖJLIGHETER 80 + 80 cm

80 + 80

60 + 60 + 60 cm

60 + 60 + 60 + 60 cm

60 + 80 + 60 cm

120 + 80 cm

Tvättstället till höger, eller till vänster, eller varför inte mitt på? Det fina är att du bestämmer. Allt vi gör är att ge dig valmöjligheterna. Här visar vi några exempel för DK:s olika moduler, det finns fler. SE ALLA MÅTT I KÖPGUIDEN PÅ SID. 53.


30

BOX TWO Den här lådinsatsen ingår i DK. Du får ett snyggt formgivet träinrede i vitpigmenterad ek och två lösa, lite mindre trälådor. Dessa kan du placera var du vill i lådorna. Hela känslan andas stil och funktion.

BOX TWO+ För att förhöja känslan ytterligare kan du, mot ett tillägg, välja Box Two+ som finns för DK. Då ingår två trälock till de små, lösa trälådorna och träsidor till lådorna. Träsidorna ger en illusion av att hela lådan är av trä. För övrigt är lådans inrede som Box Two.


31

VALFRIHET Nu är du nästan klar, men eftersom valfriheten är stor hos oss på Svedbergs har du några ytterligare val att göra. Som till exempel att välja färg, handtag och tillval. FÄ R G E R

BLOND EK

SPEGEL OCH SPEGELSKÅP

SKIFFER­ GRÅ

För modeller, storlekar och tillval, se sid. 48.

VIT

S I D O F Ö R VA R I N G

ÅRETS NCS-FÄRGER

DENIM

SALVIA

CORTADO

DUSTY PINK

Utöver årets nya NCS-färger kan du välja mellan 1946 andra nyanser. Samtliga NCS-färger köps mot ett pristillägg.

H A N D TA G Det är bara en detalj, men en viktig sådan. Handtagen på en badrumsmöbel förstärker stilen och skapar karaktär. Vi ger dig många handtag att välja mellan, du hittar dem på sid. 46.

Alla alternativ hittar du på sid. 53.

T I L LVA L

ELUTTAG

BENSTATIV

BELYSNING

TRÄLÅDA (undre lådan)


32

BÄNKSKIVOR SOM FÖRÄNDRAR BADRUM En stor fördel med att välja SiD är att du kan få måttanpassade bänkskivor upp till 300 cm. Du slipper skarvar och får på så sätt ett exklusivt intryck. Bläddra vidare och upptäck vilken av våra tio olika bänkskivor som skulle passa bäst i ditt nya badrum.


33

SIRIUS Sirius är en matt svart färg med en spännande struktur som påminner om skiffer. DEKTON® (12 eller 20 mm)

AURA Marmor med vit botten och vacker gråsvart mönsterbild som ger en lyxig känsla. DEKTON® (12 eller 20 mm)


34

KEON Ingår i vår industriella serie och har betongens naturliga utseende och matta yta. DEKTON® (12 eller 20 mm)

TRILIUM Grå och svarta toner med kontraster som påminner om oxiderad metall. Mjuk, matt finish. DEKTON® (12 eller 20 mm)


35

BLANCO ZEUS En helvit klassiker som ger ett fräscht intryck med sin solida färg och polerade yta. SILESTONE® (20 mm)

HELIX Ett avancerat och naturtroget mönster med vit botten och toner av gråsvårt i marmoreringen. SILESTONE® (20 mm)


36

ETERNAL MARQUINA En nattsvart, polerad marmorimitation med en lika vacker som minimalistisk vit marmorering. SILESTONE® (20 mm)

TEBAS Klassisk svart skiva med pigmentering som fångar upp allt från trätoner till vitt. SILESTONE® (20 mm)


37

CARRARA Klassisk italiensk marmor. Den KER ANIUM ljusa naturstenen fångar upp toner Rostfärgad. av grått i olika intensitet som bildar en vacker helhet. DEKTON® (12 eller 20 mm)

NATURSTEN (20 mm)

A S S O LU T O En nästan helt svart granit som är jämn både i färgen och i mönstret. Det solida intrycket både i traditionella och moderna hem. NATURSTEN (20 mm)


38

MATERIALGUIDE Oavsett vilken produkt du väljer från oss på Svedbergs kan du vara säker på att vi har valt material med omsorg. Dels för formgivningens skull, men också för att produkten ska hålla för ett långt och lyckligt liv i badrum där förhållandena är speciella med varierande fukthalt och temperaturer. Det ställer extra höga krav. På det här uppslaget får du en kort beskrivning av de flesta material vi använder.

PORSLIN

P L ÅT

GJ U TMA RMO R

Ordet porslin kommer från italienskans porcella som betyder porslins­snäcka. Vi lägger på en glaserad yta som gör porslinet repfritt och enkelt att hålla rent. Effekten blir samtidigt att porslinet tål de flesta kemikalier.

Vi använder galvaniserad plåt som pulverlackas för att stå emot rost, slag och repor. Allt behandlas i en sluten process i vår egen lacklinje med det miljövänliga Bonderite NT och färg utan lösningsmedel.

En konstgjord marmor som ger ett formbart och slitstarkt material. Förutom det är det ett material som håller värmen länge, en värde­full egenskap för alla som älskar långa bad.


39

STOMMAR

Ä K TA T R Ä FA N E R

LACK

Till våra stommar använder vi alltid fuktbeständigt material. För att för­segla träskivan mot fukt använder vi dess­utom färger som tränger in i materialet. Resultatet blir stommar som klarar krävande och fuktiga miljöer.

Vi använder äkta träfaner i stommar och fronter. Fronterna lackas sedan med två lager matt klarlack för att få en vacker och fukttålig yta. Ekfaner har en naturlig variation i färg och struktur.

Våra trämöbler är målade med fyra lager lack som klarar krävande våtrumsmiljöer. Med fleralager-­lack-tekniken skapas en skyddande yta som hindrar fukt från att tränga in i träet.

DEKTON®

SILESTONE®

N AT U R S T E N

Böjhållfasthet är högre än granit samtidigt som materialet klarar höga temperaturer. Det reptåliga och UV-beständiga materialet bleks inte och den icke-­porösa ytan gör att skivan är lätt att rengöra.

Materialet består i huvudsak av naturlig kvarts som är bland de hårdaste mineraler som finns på jorden. Det är reptåligt och nöts inte. Silestones låga porositet gör fläckar av vin, kaffe och makeup enkelt att tvätta bort.

Natursten är ett naturligt stenmaterial som är slitstarkt samtidigt som ytan är lätt att hålla ren. Eftersom stenen varierar i färg och mönster blir också varje skiva unik.


40

1 950 MÖJLIGHETER Kanske är det dags att gå en ny väg? Utöver årets fem utvalda NCS-färger kan du välja mellan 1945 andra nyanser – så att du får badrumsinredningen i din absoluta favoritfärg. Samtliga NCS-färger (även de utvalda) går att få mot ett pristillägg.

Å R E T S N C S - FÄ R G E R Bland alla NCS-färger har vi valt ut några nyanser som går i en dov och tidlös färgskala. Nyanser vi ser inom arkitektur- och modetrender och de fungerar lika bra i badrummet som på övriga ytor i hemmet.

DENIM

SALVIA

CORTADO

DUSTY PINK

SKIFFERGRÅ


41


42

OVANPÅLIGGANDE PORSLINSTVÄTTSTÄLL MED BLANDARE Vi har ett brett utbud av tvättställ och blandare så att du kan hitta den stil som passar ditt badrum. Klassiskt eller mer trendigt, valet är ditt.

EBB

PLASK

KOSTER

ELLIPSE

Porslin

Porslin

Porslin

Porslin

GOTLAND

DROP

F LO D

Porslin

Porslin

Porslin

BLANDARE

SVAN LOVE ME (svart, finns även i vit)

DR JEKYLL

TWIT

FOR YOU

CL ASSIC

JUMP

SVEA (brons, finns även i krom)

PIPE (krom)

PIPE (guld)


43


44


45

OVANPÅLIGGANDE PORSLINSTVÄTTSTÄLL MED FRISTÅENDE BLANDARE Vi har runda, fyrkantiga och till och med vågformade tvättställ. Och blandare från mer traditionell design till trendigt guld. Vad väljer du?

JOLLE

OCEAN

SUND

FYN

Gjutmarmor

Porslin (Endast till 45 cm djup)

Porslin

Porslin (Finns även i matt. Endast till 45 cm djup)

B OJ

VIK

PORLA

Gjutmarmor (Endast till 45 cm djup)

Porslin

Porslin (Endast till 45 cm djup)

BLANDARE

SVAN (svart, finns även i vit) Endast för högerplacering

LOVE ME MINI

TWIT

FOR YOU

LIKE IT

NAVONA

PIPE (krom)

PIPE (guld)


46

HANDTAG De flesta av våra handtag fungerar till både Forma, Stil och DK. Men välj med omsorg, handtagen är pricken över i:et i badrummet.

H A N D TA G 1

H A N D TA G 2

H A N D TA G 3

H A N D TA G 4

Finns i färgerna mattkrom, svart, krom och vit, samt i tre längder: 200, 400 och 600 mm.

Finns i krom och mattkrom samt i cc-mått 128, 256 och 480 mm.

Finns i krom och mattkrom samt i cc-mått: 128, 256 och 480 mm.

Finns i krom och rostfritt samt i cc-mått: 128, 256 och 480 mm.

H A N D TA G 5

H A N D TA G 6

H A N D TA G 1 1

H A N D TA G 1 2

Finns i vit, svart, krom och mässing samt i cc-mått: 128, 256 och 480 mm.

Integrerat handtag utvecklat för serien Forma. Finns i krom.

Finns i vit, svart, krom och mässing.

Finns i vit, svart, krom och mässing.

KNOPP RUND

S K Å L H A N D TA G

H A N D TA G D K

PORSLINSKNOPP

Finns i färgerna vit matt, svart matt, krom och mässing.

Finns i färgerna brons, stål och mässing.

Minimalistisk enkelhet i färgerna vit, svart, krom och mässing.

Vit porslin – stilren och klassisk design.


47

K N O P P O VA L

B Y G E L H A N D TA G

L Ä D E R H A N D TA G

LÄDERFLÄRP

Finns i brons, stål och mässing.

Finns i färgerna krom och antik tenn.

Finns i brunt läder och svart läder.

Finns i färgerna natur / krom, natur / mässing, brun / krom och brun / mässing.


48

I alla våra speglar med belysning använder vi LED. Ett bra miljöval som dessutom har en livslängd som är fem gånger längre jämfört med en glödlampa.


49

SPEGLAR En spegel är viktig för att skapa rätt känsla i badrummet, och hos oss finns det många att välja mellan. Visste du till exempel att en rund spegel ger ett lite exklusivare intryck och inte heller är så platskrävande.

S P E G E L S K Å P, S O B E R L E D

SPEGEL, TOP-MIRROR LED

S P E G E L S K Å P, T O P - L I N E L E D

Bredd 40, 60, 80 och 100 cm. Höjd 70 cm. Vit, grå, skiffergrå, ljus ek, svart ek och blond ek.

Bredd 40, 60, 80, 100 och 120 cm. Höjd 73 cm. Vit, grå, ljus ek och svart ek.

Bredd 60, 80, 100, 120 och 140 cm. Höjd 73 cm. Vit, grå, ljus ek och svart ek.

S P E G E L S K Å P, D K

S P E G E L S K Å P, D K E N K E L

S P E G E L S K Å P, D K D U B B E L

Bredd 60, 80, 100 och 120 cm. Höjd 68 cm. Vit, skiffergrå och blond ek.

Bredd 80, 100 och 120 cm. Höjd 68 cm. Vänster eller höger. Vit, skiffergrå och blond ek.

Bredd 100 och 120 cm. Höjd 68 cm. Vit, skiffergrå och blond ek.

SPEGEL, IMAGO LED

SPEGEL, EGO

S P E G E L S K Å P, J E N N Y

Bredd 40, 60, 80, 100, 120 och 140 cm. Höjd 80 cm. Vit matt, svart matt och antracitgå.

Diam 60 cm. Vit och antracitgrå.

Diam 60 cm. Vit matt, svart matt, antracitgrå och guld matt.


50

KÖPGUIDE Vår köpguide gör det enkelt för dig att hitta det du söker. Här finns information om de olika möbelserierna och vad som går att kombinera och variera. Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta våra SiD-certifierade återförsäljare.


51

MÅTT FORMA 40 cm

60 cm

djup 35/45 cm

HÖJD 50

djup 35 cm

80 cm

djup 35/45 cm

100 cm

120 cm

djup 35/45 cm

140 cm

djup 45 cm

djup 45 cm

1 LÅDA

2 LÅDOR

4 LÅDOR

4 LÅDOR

4 LÅDOR

HANDTAG 6

HANDTAG 6 4 LÅDOR

30 cm 40 cm

djup djup 20/35 cm 20/35 cm

SIDOSKÅP (GÅR EJ ATT KOMBINERA MED TVÄTTSTÄLL) 80 cm

djup 35/45 cm

100 cm

30 cm 40 cm

djup 35/45 cm

djup djup 20/35 cm 20/35 cm

1 LÅDA

SIDOFÖRVARING

HANDTAG 6

30 cm

40 cm

1 LÅDA

HANDTAG 6

HÖJD 70

HÖJD 30

Underlåda

djup 15 cm djup 15 cm

Till våra fronter har vi även en passbit som fungerar vid tex nischbygge, mått 20 cm.

HÖJD 172

Överlåda

HÖJD 20

djup 35/45 cm

HÖJD 123

60 cm


52

MÅTT STIL 40 cm

FAS 1 LÅDA

RAM 1 LÅDA

60 cm

djup 35/45 cm

80 cm

djup 35/45 cm

100 cm

120 cm

djup 35/45 cm

djup 45 cm

FAS 2 LÅDOR

RAM 2 LÅDOR

SIDOSKÅP (GÅR EJ ATT KOMBINERA MED TVÄTTSTÄLL) 60 cm

80 cm

100 cm

30 cm

djup 35/45 cm

40 cm

djup 15 cm djup 15 cm

Överlåda

HÖJD 70

djup 35/45 cm

djup djup 20/35 cm 20/35 cm

30 cm 40 cm

FAS 1 LÅDA

RAM 1 LÅDA

30 cm 40 cm

djup djup 20/35 cm 20/35 cm

HÖJD 123

HÖJD 30

Underlåda

HÖJD 20

djup 35/45 cm

SIDOFÖRVARING (FINNS I RAM OCH FAS)

Till våra fronter har vi även en passbit som fungerar vid tex nischbygge, mått 20 cm.

HÖJD 172

HÖJD 50

djup 35 cm


53

MÅTT DK 60 cm

HÖJD 52

djup 45 cm

djup 45 cm

100 cm

118,7 cm

djup 45 cm

djup 45 cm

2 LÅDOR

SIDOFÖRVARING

60 cm

40 cm

80 cm

djup 45 cm

djup 35 cm

40 cm

djup 35 cm

1 LÅDA

HÖJD 170

Överlåda

4 LÅDOR

SIDOSKÅP (GÅR EJ ATT KOMBINERA MED TVÄTTSTÄLL) djup 45 cm

HÖJD 19

80 cm

Till våra fronter har vi även en passbit som fungerar vid tex nischbygge, mått 20 cm.


54


55

VILL DU VETA MER? Kontakta någon av våra SiD-certifierade återförsäljare. De vet hur allt anpassas på bästa sätt efter just ditt badrums möjligheter. Du hittar dem på svedbergs.se. Naturligtvis kan du också kontakta oss på Svedbergs direkt. Alla kontaktuppgifter finns på svedbergs.se


Verkstadsvägen 1, 514 63 Dalstorp Telefon 0321- 53 30 00 svedbergs.se

SiD - Svedbergs individual Design 2018  

Svenska

SiD - Svedbergs individual Design 2018  

Svenska