Page 1

De Treffer Clubblad van de sportvereniging Diemen Opgericht 16 juli 1931 Postbus 189 - 1110 AD Diemen 020-6992048  svdiemen@hetnet.nl

Voorzitter P.J. ter Horst t 06-46090221 e hterhorst@boko.nl Secretaris P.P. van Rooij t 020- 6951294 e ppvrooij@hetnet.nl Penningmeester R. Stallinga t 020-6004332 e rsab@xs4all.nl Jeugdcommissie Vacant Contributie-donatie RABOBANK 39.35.09.214 Ledenadministratie Postbus 189 1110 AD Diemen Kantinebeheerder M.C. Bekker t 020-6954106 e marc.bekker@hotmail.com Redactie clubblad M.E. Post

Alle correspondentie betreffende de ledenadministratie sturen naar: sv Diemen Ledenadministratie Postbus 189 1110 AD Diemen

Jaargang 77  nr. 13 20 februari 2011

Van de voorzitter Beste leden en sponsors, Nu de Champions- en Europa leaque uit hun winterslaap ontwaakt zijn kunnen wij ook weer genieten van de heren trainers. Want wie kent ze niet: Van Gaal met zijn enorme gedrevenheid, of een Frank de Boer voor het eerst op eigen benen maar vol passie over hoe voetbal gespeeld dient worden. Trainers: de één dwingend en altijd aanwezig , de ander innemend en toegankelijk, verschillend in hun aanpak en voetbalvisie. Maar één overeenkomst hebben ze allemaal: het zijn Nederlandse trainers! Dit impliceert: uitgaan van eigen kracht én aanvallend voetbal met strijd en passie. Nu hoor ik u zeggen: maar de WK in Zuid Afrika dan, het Nederlands elftal leverde strijd en passie, maar mooi aanvallend voetbal?! Van de week zagen wij topvoetbal met Arsenal en Barcelona in de hoofdrol met twee niet-Nederlandse trainers. Toch zijn zij beinvloed door het “totaalvoetbal” van Nederland uit 1974 en de visie van oud speler en trainer van Barcelona, Johan Cruijff. Zowel Arsène Wenger als Pep Guardiola hebben als oud topvoetballers “ons voetbal” omarmt en willen altijd aanvallend voetbal spelen. Maar nog belangrijker, hoe groot de belangen ook zijn, er is altijd de intentie om mooi voetbal te spelen. Dat onze spelers en trainers top exportproducten zijn is al enige jaren duidelijk, als je ergens goed in bent en passie toont kun je ver komen. Maar ook onze visie over hoe voetbal gespeeld moet worden is verworden tot een export product. Dit gezegd hebbend wil ik toch het bruggetje maken naar sv Diemen, ook hier lopen veel trainers met een mening, visie en passie rond. Weliswaar op een ander niveau maar toch! Verderop in deze Treffer kunt u lezen over onze nieuwe hoofdtrainer Robin Ernest. Een trainer die ambitie uitspreekt, passie heeft voor de voetbalsport, maar ook de intentie om met mooi en verzorgd voetbal te willen winnen. Deze beleving heb ik onlangs gevraagd van onze zondagselectie om onze huidige trainer René van Vark een waardig en passend afscheid te geven. Deze hele inleiding leidt naar een bijeenkomst van twee weken geleden. Als voorzitter mocht ik namens het bestuur het welkomstwoord richten tot een groep van 21 mannen en 1 vrouw die klaar zaten om de opleiding Jeugd Voetbal Trainer te gaan volgen.( Let wel: elke woensdagavond tot eind mei onder leiding van KNVB docent Hans de Winter 3 uur les volgen) Leuk om te zien dat 25% daarvan junioren zijn die allemaal bij sv Diemen gestart zijn als F- of E-tjes maar ook de mensen die meelopen als leider en nu besluiten het trainersvak in te gaan. Misschien zit hier een nieuwe van Gaal of de Boer tussen! Namens het bestuur wens ik deze grote groep vrijwilligers heel veel succes . Ik wens u veel sportplezier!


svDiemen   DeTreffer 

  nr. 13    20 februari 2011 2

Goed geregeld door RSBS Hypotheekrentes nu v.a.

2,9%

0.000,2e hypotheek tot € 10 tie. nu zonder dekking/taxa v.a.

4,9%

Starters-, zelfstandigen- en ZZPʼers hypotheken. Belastingaangifte v.a. € 24,95.

www.rsbs.nl

Lenen tegen de laagste rente? nu Kijk op www.rsbs.nl. v.a.

5,3%

Alle soorten verzekeringen, zowel particulier als zakelijk.

Heeft u al een aanbieding van iemand anders? Vraag gerust bij ons een second opinion. Direct persoonlijk contact met gekwalificeerde financieel adviseurs. Keuze uit meer dan 50 aanbieders waaronder:

Vrijblijvend en kosteloos advies!

R

Bel of meldt u aan via onze website www.rsbs.nl voor een afspraak.

Joop Geesinkweg 701, 1096 AZ Amsterdam Tel: 020 - 4 16 26 56 E-mail: info@rsbs.nl www.rsbs.nl Topsponsor FC Volendam

Hoofdsponsor SV Diemen


nr. 13    20 februari 2011 3

  svDiemen   DeTreffer 

Officiële mededelingen sv Diemen heeft met Robin van Tilburg een nieuw bestuurslid voor de zaterdagsenioren: Nadat we eerst een nieuwe trainer voor de zaterdagselectie hebben kunnen aantrekken is het Bestuur er nu ook in geslaagd om een nieuwe vertegenwoordiger namens de zaterdagsenioren in het bestuur te laten plaatsnemen. Dit is Robin van Tilburg, speler van de zaterdag 1. Hiermee komt een eind aan een langdurige periode dat de zaterdagsenioren geen vertegenwoordiger had in het bestuur. Robin wordt 22 februari in de bestuursvergadering benoemd tot bestuurslid. Hij zal de functie conform het huishoudelijk reglement art 11, lid 4, eerst als interim vervullen. Vervolgens zal een definitieve benoeming plaatsvinden in de eerst komende Algemene Leden vergadering. Robin is een dragende kracht als speler in de zaterdag 1 en samen met Sandor Wallroth en Thijs Witteveen zal hij werken om de zaterdagsenioren weer “op de kaart” te zetten. Robin is 25 jaar en woonachtig in Diemen; T=06-53387927; M= rombarcan85@hotmail. com. Hij heeft een ook voor sv Diemen aantrekkelijke opleiding gedaan, namelijk Sportmarketing & Management aan de HES Amsterdam. Vanaf 2005 heeft Robin al diverse functies in het bedrijfsleven vervuld en is nu werkzaam bij Jobtrack.nl als Account Manager Binnendienst. Naast het voetbal heeft hij als hobby’s; het maken van verre reizen, wintersport en fitness. Het bestuur wenst Robin veel succes in zijn nieuwe taak als bestuurslid van sv Diemen en dat hij met de steun van Sandor en Thijs de zaterdagsenioren weer kan uitbouwen.

P.P. van Rooij, secretaris

De scheidsrechter doet zijn best, als je denkt dat je het beter kunt, wie houdt jou tegen? Robin Ernest, nieuwe hoofdtrainer zondagselectie sv Diemen Met het ondertekenen van de overeenkomst op 15 februari is Robin Ernest definitief vastgelegd als de nieuwe hoofdtrainer voor de zondagseniorenselectie van sv Diemen. Hij is daarmee de opvolger van René van Vark die zes jaar de zondagselectie onder zijn hoede heeft gehad. Robin is geboren in Eindhoven, maar woont nu in Heerhugowaard met vrouw Angela en zoon Sem. Hij is 46 jaar en heeft sportief een goede staat van dienst. Als jeugdvoetballer heeft hij zijn opleiding bij fc Eindhoven en PSV genoten en in het beloftenelftal van PSV gespeeld. Vervolgens heeft hij bij Helmond Sport en fc Eindhoven in de 1e divisie (nu Jupiler League) gespeeld en bij diverse clubs in de Hoofdklasse. In 2001 is hij begonnen met trainersopleidingen en het trainen van verenigingen. Robin is in 2008 geslaagd voor de opleiding TC 1. De opbouw van zijn trainerservaring vond plaats via diverse teams van Reigerboys tot en met hoofdtrainer 2e klasse zaterdag, als stage-assistent bij de beloften van Volendam tot hoofdtrainer van Kolping Boys, 2e klasse zondag. Robin heeft opleidingen gevolgd in de richtingen van Facilitair Management en is nu, voor zijn bedrijf, bezig met het opzetten van facilitaire werkzaamheden aan de universiteit van Amsterdam waar hij als KAM (kwaliteit arbeid en milieucoördinator) werkzaam is.


nr. 13    20 februari 2011 4

  svDiemen   DeTreffer 

Wijziging in het verstrekken en ruilen van wedstrijdkleding Het uitdelen van wedstrijdkleding aan nieuwe spelers(sters) en het omruilen van kapotte en te kleine kleding zal niet meer op de vrijdagmiddag plaats vinden. Vanaf 24 januari is de volgende regeling van toepassing: Voor senioren, A-, B- en C- junioren wordt de wedstrijdkleding uitgegeven door Philip Oomstee op de dinsdagavonden tussen 19.00 en 20.00 uur. Voor F-, E-, D- pupillen wordt de kleding uitgeven door Clara Post op de woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. In beide gevallen dient u vooraf contact op te nemen met Philip Oomstee, tel 06- 46223605; hij kan dan vooraf de kleding uitzoeken en de maatvoering bespreken.

Oproep aan alle leden, leiders etc., mailadressen/telefoonnummers Wij komen door de recente actie bij het vernieuwen van spelerspassen wederom tot het inzicht dat in onze ledenadministratie nog een groot aantal 06-nummers en vaste telefoonnummers ontbreken. Daarnaast blijkt een groot aantal mailadressen gewijzigd of niet goed te zijn. Met name die personen welke nog nooit een “no reply mailtje” hebben ontvangen van sv Diemen over de publicatie van het volgende clubblad staan met hun mailadres fout in het ledensysteem of hun mailadres ontbreekt volledig. Wij doen nogmaals een dringend beroep op hen en leiders om individueel of lijstjes met telefoonnummers en mailadressen door te geven aan de ledenadministratie. Mail: mep1@upcmail.nl of ppvrooij@hetnet.nl En uiteraard ook de adreswijzigingen. Veel leden zijn te gemakkelijk en hebben niet gereageerd op onze herhaaldelijke oproepen om hun mailadres en 06-nummers door te geven. Daarom doen we wederom een beroep op u. Het is voor iedereen makkelijker als de ledenadministratie zo volledig mogelijk is.

Peter van Rooij, secretaris

Jeugdactie Nederland - Hongarije steun Oranje!!! Het Nederlands elftal speelt op dinsdag 29 maart 2011 een EK kwalificatie wedstrijd tegen Hongarije. In de Amsterdam ArenA wordt om 20.30 uur afgetrapt. Het stadion is reeds om 18.30 uur geopend. De KNVB biedt alle jeugdleden van uw vereniging van het district West I de mogelijkheid deze wedstrijd te bezoeken tegen een gereduceerd tarief. Bij een bestelling van minimaal 10 kaarten (maximaal 50) is de prijs € 12,50 per kaartje. Op de coupon, waarmee u tevens uw bestelling kunt plaatsen, vindt u nadere informatie over de voorwaarden van deze actie. Houdt u er rekening mee dat de bestellingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor de actie geldt OP = OP!


nr. 13    20 februari 2011 5

Jeugdtreffer

Coördinator A-junioren Coördinator B-junioren Coördinator C-junioren Coördinator D-pupillen Coördinator E-pupillen Coördinator F-pupillen Wedstrijdsecretariaat jeugd Meisjesvoetbal

  svDiemen   DeTreffer 

Wedstrijdcoördinatoren

Paul Smit Chiel Simons Eric Frederikstadt Pieter Buis Simon Ilcken Ed van Bentum Elly Oudshoorn Menno Golsteijn

coordinator_A@svdiemen.nl coordinator_B@svdiemen.nl coordinator_C@svdiemen.nl coordinator_D@svdiemen.nl coordinator_E@svdiemen.nl coordinator_F@svdiemen.nl wedstrijdsecretariaat_jeugd@svdiemen.nl svdiemen-damesmeisjes@hotmail.com

Meisjes KNVB houdt D1 op 1-1 KNVB Meisjes o. 14 - sv Diemen D1  1-1

10 februari

Vanavond op het KNVB terrein een wedstrijd tegen de district West 1 meisjes onder 14. Een fysiek sterk team van getalenteerde jongedames tegen de soms wat meer tengere jonge kerels uit Diemen. En vanaf vanochtend was het gaan regenen, was het veld drijfnat en boterzacht. We moesten dus allemaal flink aan de bak. Meteen vanaf de aftrap merkten we dat deze tegenstander erg snel was en in de duels vaak ons te slim af was. Direct al een vrije man voor de keeper en met de bal tegen de paal kwamen we goed weg. Het eerste kwart hielden we goed stand en groeiden we eigenlijk meer in de wedstrijd. Na 17½ minuut even een korte break en André zette de puntjes op de i. Maar al snel na het fluitsignaal even een onoplettendheid en we keken aan tegen een 1-0 achterstand. Hierna werd er door Diemen wel direct beter gespeeld en hadden we veel vertrouwen in een betere tweede helft. Zeker omdat we conditioneel sterker begonnen te lijken. Juist de tegenstander kwam veel scherper uit de kleedkamer en Diemen moest na rust enkel maar achteruit. Heel wat ballen weggepeerd en lang konden we niet meer ons spelletje spelen. Het duurde lang voordat we ook maar even over de middellijn konden komen. Toch keerde het spel langzaam en werd er in het vierde kwart meer aanvallend gespeeld. Een paar keer bij het goal en uit de enige echte kans scoorde Denzel de gelijkmaker. Kort leek het erop dat Diemen ook nog de winst kon halen, maar na twee keer 35 minuten en een echte slijtageslag was 1-1 het maximale. Wel een goede ervaring op een zwaar veld en tegen een sterk team. Hier kunnen jullie je voordeel zeker mee doen voor de komende wedstrijd.

Edwin van den Berg

Jeugdactie Nederland - Hongarije steun Oranje!!! Het Nederlands elftal speelt op dinsdag 29 maart 2011 een EK kwalificatie wedstrijd tegen Hongarije. In de Amsterdam ArenA wordt om 20.30 uur afgetrapt. Het stadion is reeds om 18.30 uur geopend. De KNVB biedt alle jeugdleden van uw vereniging van het district West I de mogelijkheid deze wedstrijd te bezoeken tegen een gereduceerd tarief. Bij een bestelling van minimaal 10 kaarten (maximaal 50) is de prijs € 12,50 per kaartje. Op de coupon, waarmee u tevens uw bestelling kunt plaatsen, vindt u nadere informatie over de voorwaarden van deze actie. Houdt u er rekening mee dat de bestellingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor de actie geldt OP = OP!


nr. 13    20 februari 2011 6

  svDiemen   DeTreffer 

Oproep - hulp gezocht bij het paastoernooi op 23 en 25 april In het Paasweekend (zaterdag 23 en maandag 25 april) organiseert sv Diemen zoals elk jaar een een F-, E- en D-pupillen toernooi. Wij zijn al druk bezig met het uitnodigen van verenigingen om mee te doen. Voor en tijdens het toernooi moet er ook van alles georganiseerd worden. Ik zoek mensen die willen helpen met * organisatie van de Tombola/loterij * meedenken over en organiseren van activiteiten rondom het toernooi Help je mee? Stuur dan een reactie naar Elly Oudshoorn via: wedstrijdsecretariaat_jeugd@svdiemen.nl

sv Diemen E9 - OSV E7  4-2

12 februari

Het spel ging redelijk gelijk op tijdens de eerste helft. We hadden het wel iets lastiger om mooie aanvallen op te bouwen, en ook in de duels hadden wij het af en toe lastig tegen de dribbelgrage tegenstanders. Slechts één keer lukte het de tegenstander om een schot op ons doel te lossen, alhoewel het schot keurig gestopt werd, konden ze toch nog scoren uit de rebound, waardoor we 0-1 achter kwamen te staan. Moos scoorde met een mooie stift de gelijkmaker, waardoor we met 1-1 gingen rusten. Bij een van de eerste tegenaanvallen in de tweede helft, waren we helaas net iets te laat terug om de tegenstander af te stoppen, waardoor we weer achter kwamen te staan, 1-2. Volgens mij stonden de tegenstanders toen met 8 man in het veld en wij met 7, maar dat mag de pret niet drukken, want het werd gelukkig vrij snel rechtgezet. Matthijs liet weer eens zien dat hij een mooi schot had en scoorde de verdiende gelijkmaker. De aanhoudende aanvalsdrift werd beloond met meerdere corners. En weer kon Christiaan toeslaan na zo’n corner, 3-2. Voor het eerst stonden we voor en we bleven aanvallen en achterin gaven we heel weinig kansen weg. Pieter zei na afloop dat hij in de tweede helft heel erg weinig hoefde te doen op doel. Dat is dus een groot compliment voor de gehele ploeg, want jullie hebben dus weer enorm veel duels gewonnen en de tegenstanders afgetroefd. Toen de 4-2 werd gescoord door Moos, werd het duidelijk dat de betere ploeg de wedstrijd ook zou gaan winnen. We hadden zelfs nog kansen om te scoren, maar die gingen er helaas niet in. Het bleef bij de verdiende 4-2 en weer heb ik genoten van de wedstrijd.

Rick

sv Diemen C1 - DSS C1  6-3

13 februari

Diemen begon sterk aan de wedstrijd. Al na 2 minuten lag de eerste van Anthony er in (1-0), een kopbal uit een corner. Er zouden er nog vele volgen. In de eerste helft hield Diemen het initiatief en speelde het vooral op de helft van DSS. Dat leverde nog wat doelpunten op. Eerst was het Nidal (voorzet Tijs) met 2-0, daarna meteen ook weer Anthony met 3-0 (lage schuiver in de hoek). DSS was eigenlijk overrompeld, maar kon eindelijk iets terug doen, ze scoorden 3-1. Gelukkig deed Diemen meteen ook weer wat terug. Na een mooie combinatie met Ilias kon Anthony alweer binnenschieten (4-1). Voor rust wist DSS nog 1x tegen te scoren, met een lob over Dave (4-2). Een beetje gemakkelijk weggeven door Diemen. Na rust kwam Emmanuel er in en ging Anthony naar het middenveld, met Nidal in de spits. Hierdoor trok het spel van Diemen toch wat meer naar achter en kon DSS het initiatief wat overnemen. Neemt niet weg dat we helemaal niet meer in de 16 van de tegenstander kwamen. Bij een actie werd Anthony getackled en we kregen een penalty. Normaal neemt Anthony die altijd, maar hij had nog last van die overtreding. Ilias besloot hem te nemen maar schoot jammerlijk naast. DSS kon hierna profiteren van een slapende verdediging bij een vrije trap. Opeens was het zomaar 4-3 in plaats van 5-2. Dat is wel even een verschil. En dan ga je toch weer vrezen voor een gelijk spelletje. Diemen liet het hier echter niet bij zitten. Anthony verhuisde weer naar de spitspositie en Jeroen naar mid-mid. Dit pakte weer goed uit. Niet veel later lag de bal er al weer in bij DSS: het was weer Anthony met een schuiver na een goede voorzet van Salim (5-3). Ook de ingevallen Marwan pikte zijn goaltje nog mee na een prima actie op links (6-3). De scout van fc Utrecht was ook weer aanwezig. Hij lijkt zijn zinnen niet alleen op Anthony gezet te hebben, maar wellicht ook op Luc en Imad. De tijd zal het leren. Het leek verder wel of er een heel peloton schrijvende coaches langs de kant stond, maar die bleken van Diemen te zijn. Met dit resultaat stijgt Diemen naar plek 5 want Ouderkerk speelde gelijk tegen AS’80.

Martin


nr. 13    20 februari 2011 7

Legmeervogels F5 - sv Diemen F3  0-1

  svDiemen   DeTreffer 

12 februari

Als je de wekker op zaterdag eerder moet zetten dan door de weeks en het ook nog eens heel vies weer is, moet een voetbalwedstrijd wel heel spannend worden om het voor de ouders aantrekkelijk te maken. . . Maar het was het dubbel en dwars waard, de rit naar Uithoorn en het kijken in de regen en de kou. Wederom een hele spannende wedstrijd van de F3, waarin jullie gevochten hebben als leeuwen. Mooie aanvallen waarin heel goed werd samengespeeld en een super verdediging die de grote jongens van Legmeervogels er niet langs lieten gaan. De kansen waren er wel, maar de keeper van Legmeervogels was erg goed. Het duurde tot wel 2 minuten voor tijd voordat het enige doelpunt van de wedstrijd viel. Cris schoot op doel, de keeper stopte nog wel maar botste vervolgens op een medespeler. Tim lette heel goed op en schoot als een speer naar de bal om hem achter de doellijn te plaatsen. De vreugde bij spelers en ouders was groot! Drijfnat en koud, maar wel zingend onder de douche!

Petra Brinkhof

IJburg F3 – sv Diemen F5  7-1

12 februari

Op een zeer regenachtige ochtend speelden onze blauwbloezen op het nieuwe sportcomplex van IJburg, daar dit voor de coach een geheel nieuwe locatie is kwam deze voor het eerst in zijn eeuwenlange carrière te laat (sTOM sTOM), hierdoor begon de wedstrijd 20 minuten later dan gepland. De ouders van het team zijn nog in beraad voor een passende maatregel tegen deze jongeman. We begonnen vandaag met een gehavend team want Jurre “onze goalie” heeft een blessure aan zijn hand opgelopen, hierdoor nam Eddie zijn taken vandaag over en positioneerde Jurre zich op het middenveld. Timo moest wegens een vervelende enkelblessure verstek laten gaan. Met z’n achten gingen we de strijd aan tegen het voor ons bekende team van IJburg. Onze mannen hadden meer last van de overvloedige regenval en de gure wind die over het open terrein van IJburg waaide, dan de tegenstander. Gaande de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op maar wist IJburg een 2-0 score op te bouwen. Vlak voor rust wist Nick met een wervelende actie op het middenveld aan zijn tegenspeler te ontkomen en ging alleen op het vijandelijke doel af, helaas zag hij zijn inzet op de paal belanden. Na de limonade en de koekjes gingen onze jongens op jacht naar de aansluitingstreffer, maar daar waar het bij ons tegenzit mocht IJburg niet klagen over het nodige geluk, hierdoor liepen zij uit naar een 4-0 voorsprong. De 5-0 werd door een van onze eigen mannen prachtig in het dak van het doel gewerkt. Deze goal staat momenteel in de top 5 van de mooiste treffers van dit seizoen. Na de 7-0 werd er op doorzettingsvermogen van Nick de meer dan verdiende eretreffer door Dylan Blom op het scorebord gezet. Dit resulteerde in een zeer geflatteerde uitslag waar vooral de regen de grootste spelbreker van de dag was. Eerder in het najaarsseizoen speelden we ook tegen dit team en was de stand meer in evenwicht (2-1). De blauwbloes van de week gaat dit keer naar meerdere personen en wel de DIEHARD fans van de F5, die met dit zeer slechte weer de gehele wedstrijd langs de lijn onze mannen aanmoedigden. Dames en Heren Grote klasse.

John

sv Diemen F6 - AFC F7  3-2

12 februari

Na vorige week net niet de punten te hebben binnen gehaald, trok Diemen deze ochtend wel aan het langste eind in het duel tegen AFC. Het weer werkte deze ochtend niet echt mee, de wind was behoorlijk koud en het begon pas droog te worden na de wedstrijd. Niet de meest ideale omstandigheden maar dat is voetbal. Diemen kon helemaal compleet aan de aftrap beginnen en had er zin in. Dit was te zien aan het begin van de wedstrijd. We waren gretig en voetbalden goed. Het initiatief werd genomen in de wedstrijd. Resultaat hiervan bleef niet uit. Dani bracht Diemen op voorsprong met een harde schuiver. Niet veel later verdubbelde Lucas de voorsprong voor Diemen, hij verschalkte de keeper met een afstandschot. Hierna begon AFC het initiatief van Diemen over te nemen, en werd sterker. Onder deze druk moesten we helaas onze voorsprong prijsgeven. Ruststand 2-2. De beslissing moest dus vallen in de tweede helft. Het was een spannende helft van twee ploegen die goed aan elkaar waren gewaagd. AFC kwam, met vooral fysiek hard voetbal, uit de kleedkamer. Dat was even wennen voor onze mannen. Gelukkig anticipeerden ze goed op dit spel en lieten ze zich niet overbluffen. Voor beide doelen volgden spannende momenten. Een paar minuten voor het einde kreeg Diemen een vrije schop zo’n 20 meter van het doel. Lennard, het kanon, ging achter de bal staan en haalde te trekker over. Hard en hoog in de touwen. Het gejuich van een aantal moeders, als trouwe supporters, was tot in Diemen Centrum te horen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Een flink bevochten en


nr. 13    20 februari 2011 8

  svDiemen   DeTreffer 

verdiende overwinning voor de F6. Mannen gefeliciteerd, een prima teamprestatie leverde de eerste 3 punten op van 2011. Volgende wedstrijd is uit bij hetzelfde AFC, dit zal wederom een boeiend duel worden.

Johan

sv Diemen F10 - SDZ F10  7-1

12 februari

Na ‘s ochtends een uur in de regen en de kou bij fc IJburg te hebben gestaan zag ik wel een beetje op nog een uur langs de lijn drijfnat en verkleumd te staan kijken naar zoon 2 en zijn ploegmakkers. Gelukkig was het tijdens deze wedstrijd droog gebleven. Ook het vertoonde spel maakte mij en ik denk een aantal ouders al snel wat warmer. SDZ was geen topploeg dat hadden we al snel door en winnen met 7-1 is natuurlijk erg leuk maar speciale aandacht voor de manier waarop deze 7 doelpunten tot stand kwamen. Vijf van de zeven doelpunten werden namelijk gescoord nadat er een bewuste pass aan vooraf ging van een ploeggenoot dat maakte de doelpunten extra mooi. Dat dit goed was voor het zelfvertrouwen maakte Skip waar door ineens met links te gaan scoren!!! Tom K. die vooraf niet tevreden was met zijn wisselbeurt (professionele neigingen) was wederom goed op dreef toen hij eindelijk “los “ werd gelaten in het veld. Dit beloonde hij met een mooi doelpunt. Ook Kenneth trok de goede lijn door, door weer te scoren, samen voorin met Cam’ron die ook weer succesvol was met een doelpunt. Joas kreeg niet al teveel te doen maar stond er wel op de momenten dat SDZ voor zijn doel kwam. Milan, Carlos en de opgebloeide Luuk die achterin ervoor zorgde dat Joas het niet te druk kreeg. En dan onze andere kleinste ster Thijs die vooraf weinig zin had in regen en wind was na 2 minuten alweer helemaal opgebloeid. We zijn bijna teleurgesteld als hij er per week minder dan 2 doelpunten maakt zo normaal gaan we zijn doelpunten per week vinden. Ook deze week scoorde hij weer. En als laatste mag ik ook niet vergeten Tom G. met zijn harde schot en loopvermogen. Voorin, achterin het hele middenveld van links naar rechts, onbegrijpelijk waar die de lucht vandaan haalt. Als iemand van SDZ een speler van ons voorbij was kwam die altijd Tom weer tegen. Mannen een klasseprestatie. Aankomende week spelen we weer tegen SDZ nu uit. Het zal zeker niet zo gemakkelijk worden als afgelopen zaterdag want ze zijn gewaarschuwd. Tot volgende keer.

???

Inleveren kopij clubblad! Het volgende clubblad komt uit op zondag 6 maart. U kunt uw verslagen van wedstrijden, gespeeld in het weekend van 26/27 februari inleveren t/m woensdag 2 maart 20.00 uur. Verslagen van wedstrijden gespeeld in het weekend van 5/6 maart kunt u inleveren t/m zondag 6 maart, 20.00 uur. Lever uw verslagen zo spoedig mogelijk in. U kunt uw verslag ALLEEN per e-mail, insturen naar: mep1@upcmail.nl Verslagen die op een ANDERE MANIER of TE LAAT worden ingeleverd, worden NIET geplaatst!!!


nr. 13    20 februari 2011 9

  svDiemen   DeTreffer 

Geen trainen voor de DEF-pupillen I.v.m. de “voorjaarsvakantie” is er geen training voor de pupillen van maandag 21 februari tot zondag 27 februari. Vanaf maandag 28 februari gaan wij weer verder. Buitenboys C1 - sv Diemen C1  1-2

Bram

20 februari

Het was de vraag of Diemen de sterke opmars van de laatste weken in stand kon houden tegen de koploper Buitenboys. Al in de eerste minuut vuurde Anthony een schot af op de keeper. Niet veel later was er een mooie combinatie tussen hem en Salim. In de 20e minuut maakte Buitenboys een verdedigende fout en daar kon Anthony van profiteren, 0-1. Een verdiende voorsprong, Diemen creëerde veel meer kansen dan het tegenvallende Buitenboys. Daarna volgden nog 2 vrije trappen van Imad, allebei gingen ze helaas tegen de lat/kruising. Jammer. Buitenboys stelde daar weinig tegenover en als ze al in de buurt van het doel kwamen, stond de verdediging met Imad, Tijs, Jeffrey, Luc en Dave uitstekend op zijn plaats. Van de vader van Ilias moest ik in het verslag melding maken dat Tijs in de eerste helft toch echt de uitblinker was (ik heb het echt niet zelf verzonnen!). Vlak voor rust werd het nog wel 1-1 door een hoge bal voor het doel waar iedereen stond toe te kijken, inclusief Dave. Na rust ging Buitenboys natuurlijk aandringen, maar Diemen hield goed stand en kreeg ook nu nog kansen om uit te lopen. Salim schoot net naast en bij een schot van Hans redde de keeper goed. Vanwege hands bij Buitenboys kregen we een penalty en dat kan je aan Anthony wel over laten: 1-2. Een dikverdiende voorsprong voor Diemen, maar de wedstrijd was nog lang. Buitenboys ging steeds fysieker spelen en maakte daarbij de nodige overtredingen. Anthony wilde een man passeren maar werd bruut neergelegd wat een gele kaart opleverde voor Buitenboys. Had ook rood kunnen zijn, want Anthony zou er langs geweest zijn op weg naar de keeper. De fase van overleven brak aan, maar nog steeds waren er kansen voor Diemen o.a. voor Salim en Anthony. Als al die kansen er in waren gegaan, had de stand ook 1-9 kunnen zijn. Vanwege de blessures aan de kant van Diemen, kwam er wat extra tijd bij. In die fase verloor Hans zijn zelfbeheersing na een schop in zijn gezicht. Hij sloeg de dader op zijn been en kreeg een rode kaart. Daarop ontstond een opstootje, met wat geruzie her en der. Een smetje op een verder spannende wedstrijd. Diemen C1 is niet te stoppen in 2011, dit is een geweldig resultaat!

Martin

Buitenveldert D3 – sv Diemen D4  2-1

19 februari

Onze jongens speelden te midden van de kantoren aan de Zuidas tegen Buitenveldert. Het werd een hartverwarmend boeiend duel en dat verwarmende effect kon geen kwaad gezien de lage gevoelstemperatuur. D4 liep al snel tegen een achterstand op en Lorenzo miste met een mooie actie het geluk aan onze kant. Zijn afstandschot kwam in de handen van de keeper van Buitenveldert, maar wel via de paal. Een goede actie van Dardy en een steekpass richting Robert eindigde in het zijnet van de thuisclub. In de tweede helft scoorde Buitenveldert nog 2-0, maar wist Yorick met een mooie aanval de eindstand op 2-1 te brengen. Complimenten aan onze jongens voor hun inzet en goede spel tegen deze op papier niet gemakkelijke tegenstander. En ook in deze wedstrijd bleek weer dat scheidsrechters, leiders en toeschouwers gewone mensen zijn, want vanuit onze optiek ontnam hij D4 een penalty nadat Robert in het strafschopgebied werd gevloerd.

René Lammertsen

AFC F7 - sv Diemen F6  3-3

19 februari

Zoals in het vorige verslag al voorspeld, was dit wederom een boeiend en vooral spannend duel. Na vorige week AFC thuis te hebben verslagen, was het zaak om in de return ook goed voor de dag te komen. AFC wilde uiteraard revanche voor deze nipte nederlaag. We hadden 2 afgemelde vakantiegangers en 1 missende speler. Gelukkig hadden we al een beetje hulp ingeroepen vanwege de vakantiegangers. Dank aan Pelle (en zijn ouders) dat hij ons kwam ondersteunen. Zoals verwacht kwam AFC fel uit de startblokken. Diemen werd een beetje overrompeld en voor we het wisten, keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Het werd precies het tegenovergestelde scenario als vorige week. Langzaam nam Diemen het initiatief over in deze eerste helft. Uiteindelijk kon Pelle een aanval mooi afronden en zorgen voor de aansluitingstreffer. Diemen kreeg de smaak te pakken en


nr. 13    20 februari 2011 10

  svDiemen   DeTreffer 

drukte door. AFC was even de kluts kwijt en Diemen profiteerde daarvan. Bij een volgende aanval trok Jules naar binnen toe en schoof de bal verrassend binnen in de korte hoek. Ook deze wedstrijd leverde een ruststand op van 2-2. De tweede helft moest wederom de beslissing geven. Het was een zeer spannende helft van 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Dit resulteerde ook in vrij veel publiek. Mensen die langs liepen bleven staan om naar de ontknoping van dit duel te kijken. Halverwege de tweede helft was het Pelle die slim naar binnentrok en opdook achter de laatste verdediger, de bal kon oppikken en tevens de keeper passeerde. 2-3 Voor Diemen. Helaas konden we dit niet vasthouden. Bij een scrimmage voor het ons doel wist de AFC de bal toch binnen te werken. De eindstand was bereikt 3-3, hoewel het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef, werd er niet meer gescoord. Ik denk dat beide partijen uiteindelijk wel kunnen leven met het delen van de punten. Mannen goed gespeeld!

Johan

Ouderkerk F10 -sv Diemen F13  10-1

19 februari

Hier het eerste verslag van de F13. Dit is al wel weer de 4e wedstrijd, de jongens zijn reuze enthousiast en zeer gemotiveerd. Ze zijn er dan ook bijna alle wedstrijden, met complete familie-aanhang bij. Vanmorgen moesten we in alle vroegte naar Ouderkerk. Tegen dit team hadden we de vorige week ook gespeeld en helaas verloren. Het team van Ouderkerk kenden we dus al en we wisten, dat ze allemaal een kopje groter waren. We hebben geprobeerd ons daar niet door te laten intimideren. Voor deze wedstrijd hadden we de hulp van Milan (die officieel bij de F14 speelt), omdat bij ons Daan, Bilal en Denistan afgezegd hadden. We beginnen met de wedstrijd. Daniël gaat op doel. Ouderkerk valt meteen aan en het wordt al snel 1-0. De hele eerste helft speelt zich af voor de goal van sv Diemen. Af en toe proberen Jaydon en Ismaël uit te breken. De F13 wordt steeds beter met verdedigen. Jesper houdt de bal ook een paar maal uit de goal. Alle 14 spelertjes (7 van Ouderkerk en 7 van Diemen) zwermen als een kluitje om de bal. En Daniël doet zijn best, maar helaas scoort Ouderkerk nog 3 X: 4-0. Dan maakt een spelertje van ons, per ongeluk, hands en krijgen de tegenstanders een heuse penalty. Ik dacht, dat ze daar bij de F-jes niet aan doen, maar de scheids gaf er toch echt één. Deze wordt er netjes ingeschoten en we gaan met 5-0 naar de kleedkamer voor wat warmte en de limonade. Na wat opbeurende woorden van onze coach (Steven) gaan we weer het veld op. Yannick gaat nu op doel. Hetzelfde tafereel van de 1e helft herhaalt zich, Ouderkerk gaat massaal voor onze goal hangen en af en toe schiet zo’n lange jongen er één in. Zo wordt het 9-0. Af en toe kan Jaydon helemaal met de bal wegkomen en alleen op de goal afgaan. Deze keer is het naast. Dan krijgt Ouderkerk een vrije trap dicht bij de goal en het wordt 10-0. Ook Rocco en Rafaël pakten goed de bal van de tegenstanders af. Onze invaller (Milan) schopt nog een keer de bal uit het doel van Diemen. En dan op het laatst weet Jaydon er weer met de bal vandoor te gaan en maakt de verdiende tegengoal: 10-1. De pappa’s en de mamma’s staan allemaal te juichen. Goed zo F13, jullie laten het kopje niet hangen en met deze instelling komen jullie er wel.

José Heijink (moeder van Daniël)


nr. 13    20 februari 2011 11

  svDiemen   DeTreffer 

Foto’s spelerspassen De navolgende spelers moeten nog een pasfoto inleveren voor hun spelerspas, je kan dit doen opdonderdagavond vanaf 19.30 uur bij Marco Stuifzand. Dit is de laatste stand van zaken (vrijdag j.l.) Heb je al een foto ingeleverd, dan is dit bericht niet voor jou bestemd. FMRR19I MDWW59E MKHS10N MBBQ69M FMNW076 NKNX19Y CGNS02C FTYG53R FMRQ55L LWGS04K FZBQ215 FZBG666 GDYV59D MFPS797 GFCF919 MBBQ197 MFHR484 FFSL41L FTXT39H CGNW36F LZCN24A FRGJ33O MDSQ86U GDZW93V CGNV61E CGNV212 CGNV70Q FZVN454 MKYR95K NPFS49H FZWV27D FJVM59Y CHDQ836 MNJZ413 MHJQ919 FYZJ68A LZCN25B GCGP60K MNQJ438 LWDC616 MCHL92I GJCR06J MJQZ48F MCKX42G MDSQ83R MDSQ87V MGKM15X NSRJ71M MGQL08W CGNW17A GDZW97Z LZMC89E GMJF30O MBBP09T LWBC61Q MHJM418 GDZH80S MGQL09X FMNV98X FTXH885

Aarts, A.S. Abdulrahman, S.N. Adu, L.O. Alberda, J.S. Appelboom, J.P. Asmat, R. Atar, D. Augustinus, L.O. Babel, I.C. Baddane, Y. Bakker, J.J. Bakker, Q.M. Bakker, R.P. Beentjes, M.H. Beentjes, N.J. Benjamin, R.J. Benyei, J. Biezen, D Bocxe, J.S. Bosma, ED Bosman, M.A. Brederveld, W. Breeveld, E. Broek, T.S. v.d. Brouwer, P.T.G. Buitenhuis, D Compier, C.M. Damman, J.B. Damoah, K.B. Darko, N. Deerenberg, L.J. Dekker, M.P. Demilt, I. Dijkman, D.E. Dinant, S.J. Dommisse, I. Dooren, P.J. van Doorn, D. van Duin, B.A. van Duitscher, R. Eftal, A. Elden, B. Elhajoui Eljaafaari, N. Empelen, I. van Feenstra, P.M.T. Felter, R.C. Ferdinandus, A.M. Fischer, S.T. Flanders, V.A. Frijhoff, NS Fritz, Y.R. Gans, B. de Gans, T. Graeve, J. de Grazette, C.C.Y. Griffith, C. Groenestein, A.J. van Groenewold, B. Groenteman, M. Groot, G. de

09-05-1992 04-10-2000 05-11-2000 13-03-2000 04-12-1991 02-12-2000 25-07-1980 01-02-1994 16-02-1989 01-02-1994 20-12-1992 16-01-1995 29-03-1994 10-08-2000 26-06-1993 23-06-1990 22-09-2000 02-08-1990 31-10-1993 18-12-1969 12-04-1995 05-09-1993 01-02-2000 13-07-1993 23-04-1965 14-09-1989 01-07-1971 10-03-1995 18-01-2000 17-06-2000 14-07-1995 03-02-1970 14-07-1982 08-04-2000 25-09-2000 04-10-1995 25-05-1995 21-09-1994 10-06-2000 07-08-1994 03-02-2000 05-10-1991 21-11-2000 22-02-2000 20-05-2000 19-11-2000 11-07-2000 13-08-2000 13-07-2000 17-07-1990 23-06-1995 18-10-1995 07-12-1995 28-08-2000 09-11-1992 14-09-2000 21-08-1993 11-07-2000 07-02-1992 08-11-1992

NTSG72Q FZXX726 CGNX46N CGNV36A MCHL58C MCHL69G MBBQ256 CGNW50P FMNW065 FZWV28E MBBQ00Z FYZS359 MBBP15W CGNX92Y CGNX92Y GMPH09S MDSQ82Q MGKM355 FJTZ50I FRGP49T LXRQ53E MBBP04O MBBN96D LYXP04A FMMN474 CGSN11S FRFM31U FTZK85V CGNR90C MJVH40U FWXD512 FTVQ985 MDCZ32C MCFP68L GDZX00C NTSG65Q MKVZ036 FWXL88O FFRB452 CGNR795 FRDK04U CGNW51G CGNS918 FFPM58F FRDK02S FTXT43E FZZB68F CGNW04Y GHXR08A MBXD02E NNKJ73M LYXS59F CBMP74U LXCM59V MCHN18A FRDL137 CGNX71R MJQZ47E FRFG32Z FMMJ46H

Gündag, Y. Haas, D.R. de Haas, L Haas, T.J. de Harm, D.X. Heije, R. Helmer, Q Hengel, A.B. van den Herik, V. van der Heus, N.K.R. Hillebrand, S.M. Hiwat, C.K. Hoeboer, B. Holthuizen, P.J. Holthuizen, P.J. Hommen, Y. Hoogenhout, M.J. Hoogland, A. Horst, T. ter Houtzager, S. Ibrahim, H. Imanuel, S.Z. Jakgnouni, Z. el Jong, J. de Jonker, T. Kaag, M.G. Kamperveen, D.A Karnekamp, B. Kasanmoenodo, S.Q.P. Keijzer, M.A. Keurentjes, B.J. Khan, K.B.A Kidane, M.M. Kizilkan, B. Kloosterman, J.A. Knook, E. Korang, J. Krieg, S. Kroese, K. Kroon, R.W.A. Kuipers, D. Lakeman, E.R. Lammers, B Leautaud, M Leurs, R.C. Loon, R. Lucassen, R. Lunstroo, E Marcet, DJ Marengo, D. Martis, M.D. Meijer, A.J. Melick, R. van Mensah, K. Mensah, R. Meulen, R. van der Minnema, K. Mohammed, U. Molewijk, D.M. Molewijk, E.M.

19-10-2000 06-10-1992 21-05-1983 27-08-1988 25-09-2000 29-10-2000 20-12-2000 28-10-1960 15-06-1991 06-12-1995 14-06-2000 28-01-1995 17-07-2000 18-01-1966 18-01-1966 29-07-1994 01-04-2000 27-10-2000 20-07-1991 06-07-1992 17-06-1990 19-05-2000 07-09-2000 16-08-1994 09-12-1991 03-01-1962 15-12-1987 23-09-1993 13-07-1981 09-12-2000 25-06-1993 24-12-1980 18-02-2000 27-02-2000 08-06-1995 13-04-1994 21-04-2000 12-12-1994 16-02-1991 14-05-1962 20-12-1990 04-12-1974 10-07-1958 30-06-1990 05-01-1993 28-12-1994 03-04-1995 01-08-1972 03-02-1991 11-06-1985 07-09-2000 30-01-1961 04-11-1988 08-12-1994 03-06-2000 02-09-1991 26-02-1984 11-01-2000 03-03-1993 14-07-1964


nr. 13    20 februari 2011 12 MBBQ60N FFQW80F FTWM31Z MGLP34Q FZWV31A CGYJ20S FTXT38G FTVW18B CGNX44L CGNS859 MCKX37I FJYM339 GHPD52X FTZM787 MGKM207 CGSK887 CGPM226 FRDJ99R FWXV74X CGNX28J CHDD11K CGNV85O MDCZ36G MGFW56R FXTR805 CGNV87Q NPBK132 FZCJ61N MCHL71B MBDW44L CGNS94B LYHN365 MDFK26R CGNS505 GCGP53A FTVN03M MBBM957 MDSQ78T CGNX22D

Mous, L.P. Muller, M. Muller, R. Mus, C. Neering, N.L. Nieman, M. Nijland, J. Olijve, R.R. Oomstee, R. Oosten, M v Ouaali, D. Overklift van Kleyn, D. Plett, D. Poel, E. van de Prudencia, G. Pullens, R. Refos, D. Rennefeld, T. Ringelberg, J.M. Roelofs, T. Romijn, C Rond, L.V. de Rookhuizen, J.D. van Ruiter, T. de Ruygrok, N.E. Saam, B Sal, M.B. Samorah, I. Sardha, S. Sarfo, B. Scarabello, G. Schaik, M.C.J. van Scheffer, M.N. Scholte, P Schoots, G.C. Schreuder, K. Schröder, S.IJ. Schutte, R.S. Schwegler, A.

03-03-2000 04-06-1990 23-09-1951 14-12-2000 14-11-1995 08-09-1982 13-02-1993 09-11-1993 07-02-1972 22-08-1966 22-08-2000 06-07-1991 29-06-1994 21-01-1991 03-10-2000 21-10-1985 06-04-1984 23-10-1992 22-09-1995 19-05-1964 12-04-1958 02-02-1986 21-08-2000 24-01-2000 26-11-1995 12-03-1988 16-04-2000 05-10-1992 08-05-2000 27-06-2000 19-03-1988 03-05-1983 13-07-2000 20-03-1988 25-03-1995 04-11-1992 27-03-2000 07-11-2000 07-05-1970

MBJQ69A LZLB73R FWXD475 GCJF27A FZZC222 FTZK87X FFSF44S FYXP136 FTXT40L FTZK84U MGKM17Z MDSQ76R FTYY45E FTYY43C NTRF399 NGHM00N FWXM83O FZWV29F MCHL386 MBBQ59J MBBQ64H CGNX119 FZBG622 FWXD50B CGNY18L FFPX685 GHKG77O GLHP65J GCJS244 CGNV62F FTXH90A CGNY00G FJVW459 FHFC165 MGMC17X NKSF52I NKSN37N GKLK352 FTXT42D

  svDiemen   DeTreffer  Simons, B. Simons, J.K. Simons, M.J. Slewe, V.N. Slooten, G.Y. Smalen, B.B. de Smalen, C.W. de Smalen, T.J. de Smelt, B.E. Smit, J. Smolders, T. Soenessardien, S. Stam, K. Stam, S. Statie, N.A. N.A Stout, G. Strijp, M. Stuifzand, D. Tang, R. Tarzati, N Teije, S.G. ten Texier, J Thijm, A.I. Timmer, R.E.H. Timmerman, B. Tool, J Tummers, M.R. Valk, A. Valkenburg, D. Vegt, M.S. van der Versnel, D.D.A. Viool, M.A. Visser, F. Visser, P.J. Voll, N.J. Vries, K. de Vries, R.J. de Waalberg, J. Waalwijk, R.

06-05-2000 08-03-2000 26-03-1995 10-03-1994 18-08-1995 14-04-1993 27-07-1990 07-05-1995 18-12-1994 26-09-1993 03-06-2000 22-08-2000 24-04-1992 24-04-1992 14-04-1996 10-07-2000 16-10-1995 03-06-1995 31-07-2000 22-07-2000 04-11-2000 19-10-1988 25-11-1994 04-02-1993 11-04-1965 01-06-1964 16-04-1989 25-07-1995 10-10-1994 28-02-1969 22-09-1994 13-04-1965 18-03-1964 06-05-1979 19-10-2000 18-10-2000 08-09-2000 23-02-1995 29-11-1994


nr. 13    20 februari 2011 13

  svDiemen   DeTreffer 

Zaterdag/Zondag Contactpersoon zondagsenioren M. van der Vegt tel. 020-6000638 Contactpersoon zaterdag-1 Contactpersoon zaterdag-2 S. Wallroth tel. 06-11474485 Contactpersoon veteranen A.B. van den Hengel tel. 020-6980495 sv Diemen 4 – Swift 8  5-2

13 februari

Na de eerste winstpartij in 2011 vorige week (thuis tegen Geuzen/M’meer, 4-3) trad de zondag 4 vandaag wederom thuis aan en wel tegen koploper Swift, dat tot nu toe alleen nog één keer geklopt was door nummer 2 RKAV. Diemen startte sterk en Swift wist hier aanvankelijk geen raad mee, waardoor het kansen regende voor het doel van de gasten uit Amsterdam Zuid. Ook vlaggenist en Vrienden Loterij boegbeeld Rick Brandsteder kon niets anders constateren en zag tot zijn afgrijzen dat één van de vele Diemense kansen halverwege de eerste helft eindelijk benut werd door Niels (1-0). Binnen vijf minuten stond het echter alweer gelijk toen keeper Bernard, die na afloop nog een lucratief contract van de tegenstander aangeboden kreeg, het antwoord schuldig moest blijven op een eenvoudig lijkend schot van randje zestien: 1-1. Toch kon Swift niet lang van deze voorsprong genieten toen de scheidsrechter terecht een handsbal binnen de zestien van Swift zag en dus een penalty aan Diemen toewees. Dean was van plan deze in de hoek te schieten waar de keeper naar toe dook maar besloot ‘m op het laatste moment toch maar door het midden te schieten: 2-1. Vlak voor rust werd een gekraakt schot via Mitchel Post (na een prachtige aanname met z’n rechterhand) en een grabbelende Swift-keeper ook nog tot doelpunt gepromoveerd: 3-1, wat tevens de ruststand was. Na de rust keerde (Wie is de) Reisleider Rick niet meer terug als vlaggenist – z’n sigaretje en mobiel in de dug-out waren belangrijker in de 2e helft dan z’n ploegmaten uit de coffeeshop – en werd uiteindelijk vervangen door broertje en tevens bekende vechtersbaasje Bob(by). Tot hun opluchting zagen ze dat het in plaats van 4-1 zelfs nog spannend werd (3-2) door zowaar een aardig doelpunt van Swift-kant. Swift probeerde vervolgens alles op alles te zetten en de 3-3 te forceren, maar onder aanvoering van de fanatieke aanhang van de zondag 4 werd het 4-2 toen Dean alleen op de keeper afging, niet zelfzuchtig was en Niels op maat bediende. In de slotfase werd het ook nog 5-2 toen wederom Dean richting het doel van Swift opstoomde en uiteindelijk Tim de bal voor het binnentikken had. Volgende week de weg omhoog vervolgen met (wederom) een thuiswedstrijd tegen laagvlieger FIT.

Danny

sv Diemen 3 – Fortius 3  6-1

20 februari

Herstellende van ’n blessure en toch ’n topweekend meemaken, hoe is het mogelijk? Zaterdag voor de kat z’n viool me gemeld voor kantinedienst. Ging niet door. Altijd lekker! Daardoor was ik wel in staat om de Zat. 2 te zien schitteren tegen ’n onmachtig Amstelveen 7. Eindstand 11-2 en ’n hoofdrol voor ‘t voormalig Diemen 3 spitsenduo Double D die maar liefst 7 van de 11 goals scoorden. Later m’n dochter nog zien winnen in extreme vrieskou in Ouderkerk en ‘s zondags om 12 uur ook m’n zoontje met de A1. Ondertussen ontving ik een sms van Petje, de keeper van de veteranen, of we nog ’n mannetje konden gebruiken. Door ’n blessure van Foekje was zijn verzoek meer dan welkom. Zo togen we met ’n ruime selectie ten strijde tegen angstgegner Fortius. Want verloren we niet de uitwedstrijd met 6-5 door zeer matig verdedigen en gingen onlangs de Zon. 1 en Zon. 2 niet met ruime cijfers over de knie tegen dezelfde vereniging? Dhr. Simon ‘mijn naam is’ Haas sprak al over Het Fortiussyndroom. Aan ons om hem ’t tegendeel te bewijzen en aldus geschiedde. . . Blijkbaar was Dhr. Baggio ook bij de Zat. 2 wedstrijd geweest want wat Double D had laten zien, en dan met name Dhr. Refos, moest en zou hij minimaal evenaren. Met 4 goals in 1 uur speeltijd voldeed hij aan z’n eigen verwachtingen en de ene goal was nog leper dan de andere. De 1e (de 1-0) was ’n droog gekraakt schot. Eentje (de 4-1) was ´n rebound nadat Dhr. Scheffers ´n voorzet van Dhr. Vecht op de paal had gekopt. De twee anderen (de 2-0 en de 5-1) waren typische Deanogoals, 1 op 1 tegen de keeper. Kiepertje uitspelen en de bal binnenschieten. Wat ’n speler deze gozer! De mooiste goal kwam echter van de voet van Frankie die ’n prachtige combinatie met Deano en Dhr. De Graeve afrondde met ’n droge knal in de korte hoek. Van de tegenstander was vandaag niks te duchten, al scoorden ze wel één keer. Fortius mekkerde zichzelf uit de wedstrijd door middel van het constant ageren tegen elke, maar dan ook élke, beslissing van de scheids. Voorts was het heerlijk om weer es het wisselbeleid te mogen verrichten bij de Gogmeboys. Zo kon ik Manus zeer tegen zijn wil, maar ja ik moest wel van Michel, eruit halen bij gebrek aan rendement en ‘m 10 minuten voor tijd terug inbrengen zodat hij tot op ’t bot getergd de eindstand op het niet optimaal functionerende scorebord bracht door ’n corner van Dhr. Winkel onberispelijk in te koppen (6-1). Na de wedstrijd bleek dit de goal die ons qua doelsaldo op gelijke hoogte bracht met medekoploper WVHEDW, die potdorie nog verloren ook! Toppertje! PS. Patrick bedankt! Evert


svDiemen   DeTreffer 

  nr. 13    20 februari 2011 14

sv Diemen 4 – FIT 2  5-2 (gestaakt)

20 februari

Ondanks de voorjaarsvakantie, de wedstrijd Ajax – VVV en de afwezigheid van een man of vier was coach Daniël er toch in geslaagd genoeg man bij elkaar te brengen voor deze 3e thuiswedstrijd op rij tegen laagvlieger FIT. Tegelijkertijd slaagde de zondag 3 op het eerste veld erin om wel van Fortius te winnen (6-1), in tegenstelling tot wat zowel de zondag 1 als de zondag 2 dit seizoen nog niet gelukt was. De uitwedstrijd bij FIT werd nog vrij gemakkelijk met 1-6 gewonnen, maar van enige onderschatting bij de thuisploeg bleek helaas in de beginfase toch nog sprake: Diemen 5 was nog niet helemaal wakker toen de bezoekers al vroeg op een gelukkige 0-1 voorsprong kwamen via een benutte rebound. Lang kon FIT niet van deze voorsprong genieten toen Mitchell Post een hoge voorzet bij de 2e paal door Donna binnengekopt zag worden: 1-1. Even later jaagde Coen een terechte vrije trap vanaf een meter of 20 prachtig in de kruising: 2-1. Ook deze stand stond niet lang op het bord; zwak verdedigen op de linkerflank werd uiteindelijk met een geniepig schot in de korte hoek door FIT afgestraft: 2-2. Diemen nam geen genoegen met deze gelijke stand en voerde het tempo vlak voor rust op, wat leidde op een ietwat gelukkige combinatie via Tim en Mitchell Post, die de bal op randje zestien klaarlegde voor Coen: 3-2. Het verzet van FIT leek toen gebroken: een aanval van FIT-kant werd onderschept, waarna een lange pass van Sven van achteruit Donna alleen voor de keeper zette en Mitch voor een leeg doel bediende: 4-2! Na rust wederom een geïrriteerde tegenstander die zich totaal niet meer met de wedstrijd bezig hield. De thuisploeg deed dat wel alleen verzuimde dat in doelpunten uit te drukken. Toch werd het nog 5-2 via Coen, die van afstand een onofficiële hattrick complementeerde. Het einde van de 2e helft werd niet gehaald, nadat een rode kaart voor FIT niet gegeven werd en de wedstrijd uit de hand liep door onsportief gedrag van FIT-kant en (terecht) gestaakt werd bij een 5-2 stand.

Danny

Zaalvoetbal

Zaalcoördinator  T. Roelofs  tel. 06-54223192

Zaalvoetbalprogramma van 23 februari t/m 27 april

1 2 3

4

25-2-2011   2-3-2011   9-3-2011 18-3-2011   1-4-2011   8-4-2011 11-4-2011

21:05 15779 Legmeervogels 3 svDiemen 1 20:10 150986 svDiemen 1 Knooppunt ‘t 2 20:55 9617 svDiemen 1 Fenerbahce s.c. 2 20:10 11383 TOB 3 svDiemen 1 22:00 10120 Elbalta 4 svDiemen 1 19:15 15113 svDiemen 1 KDO 3 20:15 8873 Plein83 13 svDiemen 1

24-2-2011 16-3-2011 24-3-2011   1-4-2011   6-4-2011

22:00 21:05 21:00 20:10 19:15

7718 24209 19472 17285 6755

23-2-2011   2-3-2011   9-3-2011 23-3-2011 30-3-2011   6-4-2011 13-4-2011 20-4-2011 27-4-2011

20:10 22:00 20:00 21:05 22:00 22:00 20:00 21:05 20:00

  7-3-2011 18-3-2011 21-3-2011 30-3-2011   8-4-2011 15-4-2011

22:00 22:00 19:15 21:00 20:10 20:10

Emergo hal J.A.M. Kolk Emergo hal G.J.C. Cordes Oostenburg J.P.H. Baars Caland Sportcentrum R.C.A.M. Bakker Sporthallen Zuid M. Moustaadil Sporthallen Zuid Sporthoeve

svDiemen 2 svDiemen 2 DVVA 5 svDiemen 2 IJburg AFC 1

VVGA 1 TOB 5 svDiemen 2 Dijk De 1 svDiemen 2

Sporthallen Zuid Emergo hal Meerkamphal Oostenburg Aetsveld

137658 137694 215042 137736 137763 162703 137673 137687 137645

Badhoevedorp 2 VVA/Spartaan 5 svDiemen 3 DVVA 8 svDiemen 3 Ter Beek 4 svDiemen 3 DCG 8 TOB 9

svDiemen 3 svDiemen 3 VVA/Spartaan 5 svDiemen 3 AORC/Lebo V 16 svDiemen 3 DCG 7 svDiemen 3 svDiemen 3

Sporthoeve Emergo hal Oostenburg Emergo hal Oostenburg Oostenburg Oostenburg Emergo hal Oostenburg

148722 148723 148724 148725 148726 148720

Plein83 8 svDiemen 4 Plein83 9 svDiemen 4 RKDES 2 TOB 2

svDiemen 4 Elbalta 2 svDiemen 4 Vedette/De R 4 svDiemen 4 svDiemen 4

Emergo hal Bindelwijk Sporthallen Zuid Sporthallen Zuid Proosdij Bijlmer Sportcentrum

S.O. Kolf J.P.H. Baars F. Wijngaard

M. Makdan

J.P.H. Baars G.J.C. Cordes M.W. Stompé R.C. van der Hulst J.A.M. Kolk

Let op! De wedstrijden in rood zijn nog in concept en nog niet definitief bevestigd door de bond.


svDiemen   DeTreffer 

  nr. 13    20 februari 2011 15

Programma 26 & 27 februari Zaterdag 26 februari 14:00 126205 svDiemen VE1 10:45 97057 svDiemen D1 12:00 207100 svDiemen D3   9:00 195298 svDiemen E3   9:00 217786 svDiemen E7 11:30 185664 svDiemen E10 10:00 216733 svDiemen F6   9:00 215458 svDiemen F9 11:00 209499 svDiemen F12

Meteoor VE2 AZ D2 Tos Actief D1 Fortius E2 Meer de E2 RODA 23 E13 Jong Aalsmeer U F5 Jong Aalsmeer U F12 Arsenal ASV F6

1e klasse 2e divisie 2e klasse 1e klasse 3e klasse 6e klasse 4e klasse 7e klasse 7e klasse

35+ D A D. Verburg 34 20 29 26 29 44 49

Zondag 27 februari 14:00 36528 svDiemen 1 14:00 157218 svDiemen A3 12:00 65851 svDiemen B2 12:00 217042 svDiemen B3 12:00 67639 svDiemen C1 10:00 67414 svDiemen C3 10:00 210379 svDiemen C4

TOG 1 Meer de A2 JOS/W’graafsmeer B1 Abcoude B2 Castricum C1 Buitenveldert C1 Kon. HFC C2

4e klasse 3e klasse 1e klasse 2e klasse Hoofdklasse 1e klasse 2e klasse

E P I 10 D K 8

Th.G. Verbij H. Boukhiar J. Vissers Akyuz, Y

Uitwedstrijden Zaterdag 26 februari 14:30 148409 Amstelveen 7 10:30 153968 JOS/W’graafsmeer D1   9:00 206426 Weesp FC D3 11:15 96606 Chabab E1 10:00 184061 Ouderkerk E9 10:30 214861 JOS/W’graafsmeer F5   9:30 209329 DCG F7

svDiemen 2 svDiemen D2 svDiemen D4 svDiemen E1 svDiemen E11 svDiemen F10 svDiemen F13

5e klasse 1e klasse 2e klasse Hoofdklasse 6e klasse 7e klasse 7e klasse

505 F 37 C 27 43 50

Zondag 27 februari 12:00 53307 Blauw Wit Amsterdam 3 12:00 65514 DWV B1 10:30 211201 VSV B4 10:00 67413 RKDES C1

svDiemen 3 svDiemen B1 svDiemen B4 svDiemen C2

4e klasse Hoofdklasse 3e klasse 1e klasse

13 C 18 J

R.C. Roos

Kijk op de dag vóór dat u moet spelen op de site van sv Diemen. Klik onder Informatie, bij Programma & uitslagen!!! Klik dan op programma deze week. Dan ziet u waar en hoelaat u moet spelen.

Optreden zanger Martin Williams Op zondag 27 februari zal de in Diemen bekende zanger Martin Williams optreden in de kantine na de thuiswedstrijd tegen TOG. Deze wedstrijd is een buurtderby waarbij veel publiek wordt verwacht. sv Diemen wil de trouwe supporters meer bieden dan alleen voetbal en daarom het optreden van Martin Williams. Ook na de wedstrijd is de 3e helft zeer belangrijk voor de sfeer in de vereniging. Met zijn zeer brede zangrepertoire is Martin een gewaardeerde gast met veel optredens in Diemen en daarbij een vast en trouw publiek. Kom dus zondag 27 februari naar de kantine van sv Diemen, ook al bent u geen liefhebber van het voetballen. Martin begint met zijn optreden na de wedstrijd tegen TOG, zo rond 16.00 uur.


svDiemen   DeTreffer 

  nr. 13    20 februari 2011 16

Programma 5 & 6 maart Zaterdag 6 maart 10:45 125552 12:30 118938 12:30 203852   9:00 201619 10:15 183349   9:00 178696 10:15 173607   9:00 180086 10:00 196586   9:00 194228   9:00 189391 11:15 169789 11:30 185217 11:15 187604 11:30 217626 12:30 197272

svDiemen D1 svDiemen D2 svDiemen D3 svDiemen D6 svDiemen E2 svDiemen E7 svDiemen E11 svDiemen F3 svDiemen F4 svDiemen F5 svDiemen F7 svDiemen F8 svDiemen F11 svDiemen F12 svDiemen F14 svDiemen MB1

FC Volendam D1 Buitenveldert D2 Almere FC D2 JOS/W’graafsmeer D2 DIOS E2 New Amsterdam E1 Swift E9 Arsenal ASV F1 DWS F4 AFC F6 New Amsterdam F1 DWV F4 Buitenveldert F8 SDZ F11 HBOK F2 Always Forward MB1

2e divisie 1e klasse 2e klasse 3e klasse 1e klasse 3e klasse 6e klasse 3e klasse 3e klasse 4e klasse 5e klasse 5e klasse 7e klasse 7e klasse 7e klasse 1e klasse

A F 34 40 19 29 27 35 28 32 21 20 51 49 45 A

Zondag 7 maart 12:00 157229 12:00 210883 10:00 211575 12:00 67653

svDiemen A3 svDiemen B3 svDiemen B4 svDiemen C1

Zwanenburg A2 Waterwijk B4 WV-HEDW B3 DCG C2

3e klasse 2e klasse 3e klasse Hoofdklasse

P 10 18 D

C. Rietkerk

E. Verbrugge

Uitwedstrijden Zaterdag 6 maart 14:45 87323   9:00 206429 11:30 206436 10:30 206424   9:00 213976   9:00 190552 11:00 190556 12:00 184066 10:00 190574 9:00 184074 11:00 172304 9:15 172307 9:00 215362 9:00 214882 9:30 214847 9:00 209332 14:00 204323

Pancratius 2 Almere FC D3 Pancratius D5 Buitenboys D8 Legmeervogels E4 VVA/Spartaan E3 Amstelland United E3 IJburg AFC E5 Amstelland United E4 TABA E6 DIOS F1 Dijk De F1 Sporting Martinus F3 Nieuw Sloten sv F6 NFC/Brommer F3 Arsenal ASV F7 Buitenveldert MC3

svDiemen 2 svDiemen D4 svDiemen D5 svDiemen D7 svDiemen E3 svDiemen E5 svDiemen E6 svDiemen E8 svDiemen E9 svDiemen E10 svDiemen F1 svDiemen F2 svDiemen F6 svDiemen F9 svDiemen F10 svDiemen F13 svDiemen MC1

5e klasse 2e klasse 3e klasse 3e klasse 1e klasse 2e klasse 2e klasse 4e klasse 4e klasse 6e klasse 1e klasse 2e klasse 4e klasse 7e klasse 7e klasse 7e klasse 2e klasse

505 37 36 43 20 27 28 30 29 26 12 16 29 44 43 50 N

Zondag 7 maart 14:00 52055 14:30 65902 12:00 210131 10:00 210141 10:00 210368 9:30 210412

ZRC/Herenmarkt 3 Buitenboys B1 AGB C1 Volewijckers C2 Abcoude C4 Sporting Martinus C4

svDiemen 3 svDiemen B2 svDiemen C4 svDiemen C5 svDiemen C6 svDiemen C7

4e klasse 1e klasse 2e klasse 3e klasse 3e klasse 3e klasse

13 I 8 4 12 14

H. van Muijden E. Mulder

Kijk op de dag vóór dat u moet spelen op de site van sv Diemen. Klik onder Informatie, bij Programma & uitslagen!!! Klik dan op programma deze week. Dan ziet u waar en hoelaat u moet spelen.


nr. 13    20 februari 2011 17

  svDiemen   DeTreffer 

Quinten Helmer (E1) is uitgenodigd voor de AZ-voetbalschool. De training is gestart op woensdag 16 februari voor een periode van vier weken. Succes Quinten!!! Ook Salim Mansouri (C1) is door AZ uitgenodigd en wel voor drie trainingen en een wedstrijd. Dit alles vond/vindt plaats op 14,15, 21 en 22 februari. Veel succes Salim, doe je best!!! Voor de nodige vervolg trainingen is Tristan Buis uitgenodigd, dit voor het team jongens onder 12 jaar Amsterdam Noord/Oost. Tristan begint maandag 28 januari i treffers en vervolgens nog vier wedstrijden en op 13 april een toernooi. Veel n i succes Tristan!!! M Vanwege de voorjaarsvakantie is er geen trainen voor de DEF-pupillen van maandag 21 tot zondag 27 februari. Daarna zoals gewoon. Op pagina 10 en 11 vindt u de namen van de spelers/sters die een pasfoto moeten inleveren voor hun spelerpas, die dit jaar verlengd moeten worden. Even doen, niet vergeten. GEEN spelerspas betekent NIET spelen. Robin van Tilburg is de nieuwe vertegenwoordiger van de zaterdagafdeling in het bestuur. Robin veel sterkte en veel wijsheid in het bestuur. (zie pagina 3). Er is een nieuwe trainer voor de zondagselectie aangesteld, met ingang van het nieuwe seizoen, het is Robin Ernest. U kunt op pagina drie lezen waar Robin zoal gevoetbald en getraind heeft. Robin veel succes in het nieuwe seizoen!!! Het e.e.a. betekent ook dat sv Diemen afscheid neemt van René van Vark, die na dit seizoen een andere club gaat trainen. René heeft er dan zes jaar sv Diemen opzitten. Ik sluit me aan bij de voorzitter die wenst dat de zondag-1 René een waardig en passend afscheid geeft, een periodetitel??? Op pagina 11 en 12 van dit clubblad staat een lijst met ruim 200 namen, dit zijn spelers die nog een pasfoto dienen in te leveren bij Marco Stuifzand. Dit kan iedere donderdagavond vanaf 19.30 uur. Heeft u al een pasfoto ingeleverd, dan heeft dit bericht en uw inleveren elkaar gekruisd.

Iedere zaterdag- en zondagochtend kunt u om 08.25, 08.55, 09.25 en om 9.55 uur beluisteren of uw wedstrijd wel of niet doorgaat. Op 103.3 op de kabel en op 106.1 in de ether, dit alles op:

RADIO Diemen

De Treffer 2010-2011 - 2011-02-20  
De Treffer 2010-2011 - 2011-02-20  
Advertisement