Page 1

space P A K K E N


Midnattsol og vindstille på Andenes. Andenes er nordlig ytterpunkt på Nasjonal turistveg Andøya. Foto: Steinar Skaar

Andøy

– en nord-norsk drøm Lengst nord i Nordland fylke, 69 grader nord og ytterst mot havet, ligger Andøy med sine spisse fjell, gedigne hvaler, midnattssol, nordlys og spektakulære turløyper. Andøy med sine fantastiske omgivelser er ideell for aktiviteter og opplevelser – turgåing, jakt og fiske, sommer som vinter. Gode flyforbindelser gjør at du ankommer Andøy raskt og komfortabelt. Flyplassen ligger nær Andenes sentrum. I tillegg anløper Hurtigruten Risøyhamn. Med hvalsafari som basis har reiselivet utviklet seg til en betydelig næring i Andøy med en effekt som regional trafikkbygger i Lofoten og Vesterålen. Andøy har større nordlysaktivitet enn de fleste andre steder på den nordlige halvkule på grunn av sin beliggenhet under nordlysovalen. Rakettskytefeltet i Andøy har lenge vært en hjørnestein i norsk og internasjonal nordlysforskning, og kan ved hjelp av raketter, laser og ballongslipp gjøre målinger inne i selve nordlyset. I 1998 erklærte Andøy kommune seg som Nordlyskommunen. Andøy har midnattsol fra 22. mai til 21. juli, og mørketid fra 29. november til 13. januar.


Andenes

Bleiksøya

Bleik Fiskenes

NORGE Stave

Nordmela

Kvalnes

ANDØYA Ånes

Nøss

Å

Bø Bjørnskinn

Åse

Risøyhamn Åknes

Skjoldehamn

Dverberg

Buksnesfjorden

Forfjorden


TORSDAG

Romskipet A UTFORSK NORDLYSET OG LÆR OM ROMFART MED

BLI MED OSS PÅ ET VIRTUELT OPPDRAG TIL VERDENSROMMET!

Deltakerne vil gjennomføre et virtuelt vitenskapelig oppdrag i verdensrommet. Her må piloter, navigatører, spesialister og forskere jobbe sammen for å løse både vitenskapelige og tekniske problemer, samt andre utfordringer som møter astronauter. Vi har også Andøya Spaceport, der teamet skal jobbe sammen om å skyte opp en forskningsrakett eller annet utstyr. De må også samarbeide med romskipet, å sørge for at hun lander trygt. Her må telemetrinyttelast, kontroll, sikkerhet og vitenskap-stasjonene jobbe sammen og ta avgjørende beslutninger for å sikre et vellykket oppdrag.


Aurora ET EKTE ROMSENTER På Andøya Rakettskytefelt (ARS) blir forskningsraketter skutt ut i verdensrommet, og ubemannede fly blir sendt ut for å undersøke og kartlegge land og sjø. ARS sender også opp ballonger, alt fra små værballonger til enorme sirkumpolare forskningsballonger. De driver også ALOMAR-observatoriet som er lokalisert på toppen av fjellet Ramnan – 380 m over havet med en fantastisk utsikt over nordlige Andøya og naboøyene. Romskipets lokaler egner seg meget godt for alle typer kurs og konferanser. Vi har mange spennende aktiviteter og ressurser, og kan tilby et skreddersydd opplegg med foredragsog grupperom, samt servering.


FREDAG

Måtinden På toppen av Måtinden, som ligger mellom Bleik og Stave, har du en EVENTYRLIG utsikt mot storhavet i vest. Det er en grunn til at det heter MÅtind - man MÅ

bare oppleve det! Og når man har lagt seg i senga etter dagens ferd, kjenner man fortsatt magasuget etter høydedraget på Måtind! Turen tar ca. 4 timer.


Bleiksøya er et av landets mest kjente fuglefjell. Her hekker bl.a. 80.000 lundefuglpar. Andre arter som skarv, alke og lomvi finnes også. Havørn sees på hver tur. Fiske og fangst på det åpne havet er det nordnorske eventyret! Turen tar ca. 4 timer. Det er fiskutstyr ombord.


Puffin safari

FREDAG FREDAG

& Havfiske

Hageparty m/matlaging og grilling av dagens fangst etter turen. Kulturelt innslag.


LØRDAG LØRDAG

Atelier Nøss


LØRDAG

ALTERNATIV 1

Marmelkroken På Bø i Andøy, langs den

Nasjonale turisvegen ligger

KULTUR- OG AKTIVITETSSENTER

Her byr de på aktiviteter og opplevelser med vakker havut-

sikt. Her finner du også en koselig kafé, og vertene tilbyr oss å utfordre hverandre i spennende «Highland Games». Tar du utfordringen?


Fra 27.-29. juni 2014 kan du oppleve VM i Highland Games! Består av tilsammen tre mesterskap: • IHGF World Professional Highland Games Championships • IHGF World Amateur Highland Games Championships • IHGF Stones of strength World Championships. Det er de to siste som nå kommer til Bø i Andøy. Highland Games har sitt utspring i Skottland og områder skotter har emigrert til – og har nådd alle verdens hjørner. Stones of Strength er en kraftkonkurranse hvor alle øvelsene gjøres med stein. Steinløfting er antagelig verdens eldste idrett og er fremdeles det ultimate utrykk for kraft og styrke.

VM Highland Games World Heavy Events Championship Bø i Andøy, Vesterålen 27.-29. JUNI 2014


LØRDAG

ALTERNATIV 2

Kajakk•padling BLI MED PÅ EN EVENTYRLIG TUR gjennom skjærgården langs den ville, utemmede yttersida av Andøya.

Opplev dyre- og fuglelivet slik du aldri har sett det før. I moderne kayaker inviteres du til et møte med havørn og sjøfugl. Er du heldig ser du kystsel, nise og småhval boltre seg foran kayaken. Vi kan ikke love at du får se den og den arten; dette er ingen dyrehage – dette er den ville, utemmede kysten av Andøya! Vi kan imidlertid gi deg en garanti: Du vil ta med opplevelsen av møte med naturen og storhavet for resten av livet.


LØRDAG LØRDAG

Alveland


SERVERING AV VERDENS BESTE NORD-NORSKE KJØTTSUPPE


De venter på deg i dypet rett utenfor Andenes Dette er de vanligste hvalene, sammen med Grindhval, Nise og Knølhval. Andre arter kan også dukke opp.

Spermhval Levealder: 65-70 år Vekt: 45-75 tonn Lengde: opptil 20 meter Føde: større fisk og blekkspruter

Vågehval Levealder: 40-50 år Vekt: 6-8 tonn Lengde: opptil 9,5 meter Føde: stimfisk som lodde og sild

Spekkhugger Levealder: opptil 80 år Vekt: 6 tonn Lengde: opptil 9 meter Føde: Fisk og sjøpattedyr


LØRDAG Helt siden 1989 har Hvalsafari på Andenes arrangert safariturer til eggakanten og feltene

Seasafari

utenfor Andøya. Her har forskning, læring og opplevelse gått hånd i hånd siden starten. En guidet tur i Andenes Hvalsenter er en del av pakken, som gir grunnleggende kunnskaper om

hvalens biologi, deres plass i økosystemet og pågående forskning. I tilknytning til Hvalsenteret viser vi også et multivisjonsprogram. Alternativt; for de som vil observere hval enda nærmere havflata, tilbyr vi Hvalsafari med RIB. Det smaker av salt og åpent hav – det er forfriskende.

i r a f a WhaleS

I moderne, trygge RIB-båter inviteres du med på en uforglemmelig opplevelse med Seasafari Andenes.


«Det er SÅ mye nydelig samlet på et lite sted – og det er Andøy!» Omar Ishqair Vinner av Amazing Race Norge 2013


amazingandoy.com spaceshipaurora.no

Amazing Space-pakken  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you