Page 1

Portfolio

Suzanne Westland

1


Voorwoord

Hallo, mijn naam is Suzanne Westland en voor je ligt mijn portfolio. Voordat je deze gaat inkijken wil ik eerst toelichten wat ik wil bereiken met deze portfolio. Doormiddel van mijn portfolio wil ik je graag meenemen naar een tour door mijn creatieve brein. Ik wil laten zien wat mij inspireert, waar ik graag mee bezig ben, wat ik mooi vind en wat mijn visie is op bepaalde dingen. Het doel van deze portfolio is om mij te leren kennen zonder dat u mij in levende lijven ziet. In deze portfolio vind je als eerst het gedeelte waarin ik mezelf voorstel doormiddel van tekst en beeld. Dan laat ik zien wat mij inspireert. En tot slot laat ik mijn schoolwerk en vrije werk zien.

2


Wie ben ik? Mijn naam is Suzanne Westland. Ik ben geboren op 7 juni 1992 in Gouda en daar woon ik nu nog steeds. Mijn hobby’s zijn paarrijden, lezen en creatief bezig zijn. Ook vind ik het leuk om naar fototentoonstellingen te gaan bijvoorbeeld de World Pres photo of naar de Wildlive photographer of the year. Foto’s die ik tijdens die tentoonstellingen heb gezien en die mij aanspraken zullen ook verderop zichtbaar zijn in dit tijdschrift. Ik zit op het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam en doe daar de opleiding Interieuradviseur. Ook studeer ik dit jaar af en hierna ga ik de opleiding Interieurarchitectuur op de kunstacademie in Den Haag. Als ik een aantal eigenschappen van mezelf zou moeten noemen zou ik zeggen dat ik perfectionistisch ben, nuchter, breed geïnteresseerd en zelfstandig.

3


Curriculum Vitae Personalia: Naam: Suzanne Westland Adres: Molenmeesterslag 55 Postcode: 2805 GX Plaats: Gouda Telefoon: 06-28230136/0182-510968 Email adres: suzannec_westland@hotmail.com Geboorteplaats: Gouda Geboorte datum: 7 juni 1992 Nationaliteit: Nederlandse Opleidingen: Interieuradviseur MBO niveau 4 2008/heden Hout en Meubilerings college, Rotterdam • Met als keuzevak digitale ontwerptechnieken (onder anderen Photoshop, Indesign en Adobe Illustrator). VMBO-T 2004/2008 De Goudse Waarden,Gouda • Examen vakkenpakket:Nederlands,Engels,Frans, Maatschappijleer,Wiskunde,Economie en Scheikunde.

4


Loopbaan en prestaties: Stagiaire bij interieurarchitectuur bureau Nu interieur en ontwerp, Delft Voorjaar 2012 • Activiteiten: project tekeningen gemaakt d.m.v. Vectorworks, collages gemaakt,klantgesprekken bijgewoond, verlichtingsplannen gemaakt,zelfstandig projecten gedaan. Vakantie-& zaterdagkracht bij woonwinkel Hallo, Gouda Zomer/najaar 2011 • Activiteiten: kassa gedraaid,vracht verwerkt,klanten geholpen, meubels besteld en gedecoreerd/geëtaleerd. Stagiaire bij interieurarchitectuur bureau Nu interieur en ontwerp, Delft • Activiteiten: project tekeningen gemaakt d.m.v. Vectorworks, collages gemaakt,ontwerp gemaakt voor keuken, klantgesprekken bijgewoond,verlichtingsplannen gemaakt, naar woonbeurzen geweest,inkopen voor winkel gedaan.

Najaar 2011

Stagiaire bij woonwinkel en Interieur adviesbureau Strand West, Utrecht Voorjaar 2011 • Activiteiten:schaduwproject gedaan,geëtaleerd, meubels verkocht en besteld, vracht verwerkt,kassa gedraaid, extra informatie vervaardigd over gordijnen en behang berekenen, verlichting en financiële zaken. Stagiaire bij projectinrichter Square Vision, Alphen a/d Rijn • Activiteiten:projecttekeningen opgewerkt d.m.v. photoshop, sfeerbeelden gemaakt,stalen besteld, inrichting gemaakt voor restaurant,met uitvoering mee geweest.

Najaar 2010

Stagiaire bij woonwinkel & interieur adviesbureau Depot Rotterdam • Activiteiten: project tekeningen gemaakt d.m.v. Vectorworks, meubels besteld en bezorgd,vracht verwerkt en klanten geholpen.

Voorjaar 2010

Stagiaire bij woonwinkel Hallo, Gouda Najaar 2009 • Activiteiten: kassa gedraaid,vracht verwerkt,klanten geholpen, meubels besteld en gedecoreerd/geëtaleerd.

5


Stagiaire bij woonwinkel & interieur adviesbureau Depot Rotterdam • Activiteiten: project tekeningen gemaakt d.m.v. Vectorworks, meubels besteld en bezorgd,vracht verwerkt en klanten geholpen.

Voorjaar 2010

Stagiaire bij woonwinkel Hallo, Gouda Najaar 2009 • Activiteiten: kassa gedraaid,vracht verwerkt,klanten geholpen, meubels besteld en gedecoreerd/geëtaleerd. Vakantie kracht bij Etos, Gouda Voorjaar/zomer 2008 • Activiteiten: kassa gedraaid,vracht verwerkt,klanten geholpen. Vaardigheden: • Microsoft Word, Excel en PowerPoint • Adobe Photoshop, In design en Illustrator • Vectorworks • Google Sketch up • Autocad • Perspectief tekenen met de hand Referenties: • Simone de Wit, eigenaresse woonwinkel Hallo tel. 06-10926283 • Marieke Tuijnder, docente Interieuradviseur op het Hout en Meubileringscollege, a.tuijnder@hmcollege.nl • Tessa Weerdenburg, eigenaresse Nu interieur en ontwerp tessa@nu Hobby’s: • Paardrijden • Lezen • Creatief bezig zijn Bezochten beurzen e.d.: • De woonbeurs Amsterdam • Elle inside design • Rietveld Schöder huis in Utrecht • Dutch Design weeks in Eindhoven • Salone del Mobile in Milaan • Zonnenveld huis en het Nederlands Architectuur Instituut (NAI)in Rotterdam • Het Arsenaal in Naarden • Mies van der Rohe paviljoen in Barcelona 6


Het Hout en Meubilerings College Zoals ik in het begin al vertelde zit ik momenteel op het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam. Wij werken op het HMC in periodes van 9 weken. We maken binnen die 9 weken een project wat door school aangeleverd word, en in de laatste week presenteren we ons project en worden we beoordeeld. Andere vakken die we krijgen zijn onderanderen kunstgeschiedenis, meubel en woningstofferen, materiaalleer en commercieÍle technieken. Het examen project waar ik nu mee bezig ben heb ik zelf gevonden en is dus niet door school aangeleverd. Ook heb ik in de afgelopen 4 jaar, zes verschillende stages gelopen bij woonwinkels,een project bureau en een interieurarchitect. Op de volgende pagina’s zal ik een indruk geven van wat ik de afgelopen 4 jaren heb gedaan aan Interieuradviseur projecten en op mijn stages.

8


Eerste jaars project woonkamer en keuken Dit was het tweede project van het eerste schooljaar. Het was de bedoeling dat we een keuken en een woonkamer in gingen richten. We kregen mede leeringen uit andere klassen als klant en die mochten zeggen hoe zij de ruimtes ingericht wilde hebben. Wat je hier ziet is een 3-d tekening van de keuken die ik in Autocad heb gemaakt.

9


Tweedejaars project blauwe huis Bij dit project konden we uit twee plattegronden kiezen van parasietwoningen. Dit zijn woniningen die op een huidig pand bebouwd zijn. Ik heb gekozen voor een plattegrond met een ronde trap in het midden en om de sfeer goed uit gebeelden heb ik een sfeer foto gemaakt. Die zie je hieronder en je ziet de plattegrond van het pand. Ook heb ik een stoel gemaakt aan de hand van een foto van het Nationale Nederladen gebouw in Rotterdam. Ook de stoel en de foto zie je hieronder.

10


Tweedejaars project Kantoor pand Bij dit project werkten we in groeps verband. We waren met de groep een interieuradvies bureau en we kregen een andere groep uit de klas als klant. Iederen groep ging een soort bedrijf en een bijpassende pve bedenken. Wij kregen een castingbureau om in te richten, vandaar ook de catwalk in het midden van de vergaderzaal. Hieronder zie je mijn eerste vogelvlucht tekening waar ik nu nog steeds trots op ben.

11


Derdejaars project Chateu de Barbet In het derde jaar deden we met alle derdejaars een heel bijzonder project. We gingen in groepen allemaal verschillende ruimtes inrichten van een hotel in frankrijk wat in een kasteel zit. Zelf heb ik de slaapkamers ingericht. De doelgroep waren jongeren maar ook ouderen mensen en het moest in de stijl van het kasteel passen. Ik heb gekozen voor een mix van klassiek(passend bij het kasteel) en modern(voor de jongeren). Hieronder zie je een tekening die ik van de slaapkamers heb gemaakt.

12


Vierdejaars project St. Jobsveem In het laatste en vierde jaar hebben we als laatste project voor ons examenproject een modelwoning ingericht voor een makelaar. We kregen allemaal een plattegrond en daarbij moesten we zelf eisen gaan verzinnen voor iemand anders. Zelf kreeg je dus ook eisen van iemand anders. Ik kreeg een mooie ruimte die ik moest inrichten in een oosterse sfeer. Ik vond het heel leuk project om te doen omdat het pand heel industrieel was en houd ik wel van. De stijl die ik had vond ik ook leuk om te doen omdat het weer eens wat anders was. Hieronder je zie je 3d tekeningen van het ontwerp dat ik gemaakt beb voor dit project,

13


Vrij werk Naast schoolprojecten ben ik in mijn vrije tijd ook creatief bezig. Op de volgende bladzijden zal ik wat van mijn vrije werk laten zien. Ik laat ook afbeeldingen en ontwerpers zien die mij inspireren.

14


Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd sfeercollages te maken. Ik vind het leuk om sferen te laten zien en soms gebruik ik de sfeercollages die ik in mijn vrije tijd maak ook als inspriatie voor mijn school opdrachten.

15


In het tweede jaar hebben we het project blauwe en groene huis gedaan. Ik heb er toen voor gekozen om het blauwe huis te doen. Maar in mijn vrije tijd heb ik ook een inrichting gemaakt voor het groene huis. Om de titel van het huis extra waarden te geven heb ik ook veel gerecycelde meubels gebruikt.

16


Naast interieur vind ik het tekenen van mensen gezichten ook heel leuk. Deze tekening heb ik nagetekend van een reclame voor parfum. Ik vond je compositie van de man en vrouw heel mooi en daarom heb ik hem na getekend. Ik haal vaak mooie plaatjes uit reclames van bijvoorbeeld parfum,make up of sieraden. Die hebben vaak hele mooie foto’s. Ook teken ik meestal met podlood en kleur mijn tekeningen eigenlijk nooit in. Ik vind dat dat afbreuk doet aan de tekening opzicht en het word dat naar mijn idee te veel een kleurplaat. Op de volgende pagina’s zal je nogmeer gezichten en mensen zien.

17


Ook dit plaatje heb ik nagetekend van een reclame.

18


Dit is een tekening die geinzspireert is op een foto uit de krant. De foto gaf een donkere vrouw weer die aan het bidden was. Naar aanleiding daarvan heb ik deze tekening gemaakt. Deze is trouwens niet met potlood gemaakt maar met plakaat verf.

19


Zoals ik in het begin al vertelde vind ik fotograveren ook erg leuk om te doen en mooi om te zien. Zelf ben ik ook regelmatig bezig met fotograveren. Op de volgende pagina’s zal je foto’s zien die ik zelf heb gemaakt en foto’s die mijn aanspreken en inspireren. OP deze pagina zie je een foto die ik heb gemaakt in België. Het had heel erg gesneeuw en we gingen door het bos lopen om onderanderen mooie foto’s te maken. Ik zag deze doorgang tussen die gigantische bomen en vond het direct mooi. Ik had al een aantal foto’s gemaakt en toen haalden er een stel mensen ons in. In eerste instantie baalde ik dat ik moest wachten totdat ze uit het zicht waren om weer verder te fotograveren. Maar toen we een stuk verweg waren maakte die twee mensen juist de foto compleet. Niet heel lang daarna is mijn oma overleden en deze foto hebben we gebruikt op haar dankkaart. Zij hielt ook heel erg van de natuurlijk en dat geeft deze foto nog extra veel emotionele waarden.

20


In een nummer van de More That Classic vond ik deze foto reportage voor een juwelier. Ik vond zo vernieuwd en de groentes zijn ook heel mooi uitgekozen in verhouding met de sieraden. Daar sprak het mij heel erg aan.

21


Deze foto heb ik gezien bij de fototentoonstelling ‘Wildlife photographer of the year’’ in het Museon. De foto geeft een enorme olie vlek weer die in 2012 ontstaan is door de lek van het boodeiland van BP. De kleuren combinatie sprak mij erg aan. En de ironie dat een natuurramp er tegelijkerteid heel mooi uit kan zien.

22


Dit huis is ontworpen door John Lautner. Zijn ontwerpen kenmerken zich doordat ze al het waren door de natuur worden opgenomen. Zoals je ziet zijn de steun palen van het huis boomstammen en is er een gigantische glazen wand zodat de natuur nog meer naar binnen komt. Ik heb hem leren kennen doordat er in het filmhuis Gouda een aantal films over architectuur waren. En ĂŠĂŠn daarvan was een film over John Lautner. Zij ontwerpen inspireren mij omdat hij een hele andere kijk heeft op het ontwerpen van panden. Hij zoekt bijvoorbeeld eerst een mooie plek uit en daarop gaat hij zijn ontwerp inspireren. In plaats van dat hij eerst ontwerpt en dat een kavel zoekt.

23


Deze foto’s zijn gemaakt door nederlandse persfotograaf Vincent Mentzel. Hij heeft het grootste gedeelte van zijn cariere gefotograveerd voor NRC handelsblad. De foto van Konigin Beatrix spreekt mij erg aan omdat je op deze foto echt ziet dat zij ook maar een mens is en haar plezier straalt van de foto af. De foto van de kerstengel met de tekst “God is liefde” spreek mij ook erg aan. Het bord een een tijdlang gehangen langs de snelweg bij Rotterdam. En de eerste keer dat ik de tekst las raakte het me heel erg. Ik ben het er ook echt mee eens. Het maakt niet uit welk geloof je hebt als je maar weet dat God liefde is.

24


Onderstaande ontwerpen zijn gemaakt door de Nerderlandse ontwerper Floris Hovers. Wat mij aanspreek in zijn ontwerpen is dat zijn meubels een hele speelse uitstraling hebben. Ook verwerkt hij komische dingen in zijn ontwerpen zoals de touwtjes in de stoel hieronder. Het lijkt wel alsof het een bouwpakketje is die met touwtjes aan elkaar was zit. Ook het flesbootje vind ik een heel leuk ontwerp. Je koopt een pakketje met een zeiltje. elastiekje en houtje en het bootje zelf is van bijvoorbeeld lege shampoo fles. Je kan er bijna niet niet vrolijk van worden.

25


Een andere architect die mij erg aanspreekt is de Spaanse “Santiago Calatrava�. Zijn ontwerpen hebben vaak de basis van wit beton en natuurlijke vormen. Hij ontwerp geen huizen maar veel stations en theaters. Veelal in Valencia, zijn geboorte stad. Zijn ontwerpen spreken mij aan omdat, als je zijn bouw werken binnen gaat het wel lijkt alsof je in een andere wereld bent. De ontwerpen zijn zo overweldigend en indrukwekken dat je een soort weg gevaagt word. Ik heb hem leren kennen doordat ik ooit in een station geweest ben in Luik die hij ook heeft ontworpen. Ik heb toen op internet gezocht naar de ontwerper en heb toen bij hem terecht gekomen.

26


Teksten Wat ik ook insprerend vind zijn gedichten en uitspraken. Ik heb zelf ook gedichten geschreven en ik zal ook een aantal uitspraken laten zien die mij inspireren.

27


Geluk Geluk zit in van die kleine momentjes… Op het station met een mooi liedje op je mp3, je gezicht in de najaarszon die nog verassend warm is en de geur van pas gebakken broodjes vanuit de Kiosk. Gewoon een toevallige samenloop van fijne dingen. Een jongen en een meisje op straat die staan te knuffelen en te lachen naar elkaar. Om zo de hele voorbijgaande wereld te laten zien dat ze elkaar gelukkig maken en van elkaar houden. Of zo´n dag dat je ineens voelt dat het weer mooi weer gaat worden. Want je hoort de vogels weer fluiten, de zon word steeds warmer en de bomen zitten weer vol knoppen. Of er echt kunnen zijn voor iemand waarvan je houd. Juist omdat geluk in die kleine dingen zit, blijft het bijzonder. En komt het altijd onverwachts. Geniet daarom extra van elk geluksmomentje…

28


Liefde De ware is‌ Degene die je neemt zoals je bent, en ook niet wil dat je je anders voor doet. Degene die je laat genieten van de meest simpele dingen, maar je ook laat piekeren over de meest simpele dingen. Degene die soms juist die dingen zegt die je eigenlijk niet wilde horen, omdat je weet dat het de waarheid is. Degene waar aan je op de meest onverwachte momenten moet denken, en die je dan altijd onvermijdelijk laat glimlachen. Degene die je het gelukkigst mens op aarde kan maken, maar ook je hart kan breken. Degene die je midden in een gesprek zomaar wil vertellen hoeveel je van hem of haar houd. Degene waarmee je precies tegelijk dood wil gaan zodat geen van beiden de ander hoeft te missen. Dat is de ware...

29


Uitspraken die mij inspireren Geluk is niet hebben wat je wil maar willen wat je hebt. Advies is datgene wat we vragen, als we het antwoord al weten maar het staat ons niet aan. Life is short. Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably. And never regret anything that made you smile. Volg het.. Lucht het.. Luister er naar.. Strijkt er af en toe met je hand over.. Verlies het niet te snel, maar laat het altijd ergens vol van zijn Laat het pompen.. Open het voor anderen.. Neem je geliefden er in op.. En ookal heeft iemand het ooit gebroken, wees niet bang om het weer helemaal te geven En of het groot of klein is.. Van goud of van steen.. Zorg er goed voor Het is het meest belangrijke wat je ooit zult hebben.

30


Life is short... Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably. And never regret anything that made you smile.

Suzanne Westland portfolio  

Tijdschrift van mijn portfolio

Suzanne Westland portfolio  

Tijdschrift van mijn portfolio

Advertisement