Page 1

SOBBLNYTT SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

VÅR/SOMMER 2018

Joachim trives godt på hjemmebane

–Hurra, vi klarte «lappen»

Storgata Terrasse reiser seg

– Et stort løft for østre bydel

SIDE 4

SIDE 13

SIDE 26

SIDE 6

SOBBL – en enkel og bedre hverdag


VANNSKADE

BRANNSKADE MILJØSKADE

FLOMSKADE SLUK OPPVASKMASKIN VANNLEKKASJE RØRBRUDD KJØKKENET

PIPEBRANN STEKEOVN EL. ANLEGG EL. APPARATER BRANNSLUKKING RØYKSKADE

GRAFITTIRENS RADON ASBEST MUGG/RÅTE OLJE/PARAFIN SKADEDYR

En vannskade i en bolig får ofte store økonomiske konsekvenser fordi overflater og bygnings­ konstruksjoner som gulv og vegger må fjernes for å få tørket gjenværende fukt i det som ikke skal rives.

Brannskader, store eller små, skaper ofte problemer i etterkant i form av sot og lukt. Om skaden kommer av kortslutning i el. apparater, gjenglemt stearinlys, gnist fra peis, pipebrann, sigarettglo, gjenglemt mat i kjele på komfyr eller i stekeovn osv., er problemene de samme.

Innemiljøet i boligen vår påvirkes av en rekke faktorer og noen av de kan ha noe å si for helsen vår. Noen kan vi gjøre noe med og noen kan vi ikke gjøre noe med. Fukt, mugg, råte, radon og asbest er ting som kan oppdages ved målinger og fjernes via tiltak vi kan gjøre.

HÅNDVERKS­ TJENESTER FASADE KLEDNING GULV VEGGER TAK VINDUER DØRER OPPUSSING Trenger du en hånd­ verker for å bytte et vindu eller en dør, eller pusse opp kjøkkenet, badet, stuen eller hele boligen din, kan Recover hjelpe deg.

Vi har også gode priser på private oppussingsprosjekter Kontakt Johnny Aasen, tlf 95 81 60 51 eller Stian Søfting, tlf 46 90 62 65

Skadespesialisten – aldri langt unna deg DØGNVAKT 815 55 555


innhold

4 | JOACKIM TRIVES GODT PÅ HJEMMEBANE

Sarpsborg 08s Joackim Jørgensen synes det er godt å ha det forutsigbart og stabilt på hjemmebane.

6 | STORGATA TERRASSE

Storgata Terrasse er i ferd med å ta form og nå er nær 50 av de totalt 70 leilighetene solgt.

11 | INNFLYTTINGSKLARE TIL JUL

Byggetrinn to på Langemyr består av fire innholdsrike ­funkisboliger, med to romslige boenheter i hver, og skal være innflyttingsklare i løpet av desember.

LEDER

Andrea Jarberg Almåsen og Theodor Mortensen Nederli er svært fornøyde etter at de besto sykkelprøvene i Kulåsparken.

Kjære lesere

13 | – HURRA, VI KLARTE «LAPPEN»

14 | LADING AV ELBIL I BORETTSLAG

Antall elbiler øker raskt i den lokale bilparken, og stadig flere ønsker å lade hjemme. – Det må styret i borettslagene ta inn over seg og utarbeide tydelige vedtekter for hvordan det skal håndteres, sier advokat Morten Solberg.

16 | SPESIALIST PÅ BORETTSLAG

Vurderer du å selge borettslagsleiligheten? Da er det trygt å bruke en megler som kjenner historikken, regelverket og mulighetene! I tillegg gir Eie gode rabatter til SOBBL-medlemmer.

18 | – VIL FRAMSTÅ SOM NYE BOLIGER!

Med nye tak, nytt ytterpanel og nye vinduer og dører vil Follotun borettslag framstå som nytt. Et stort og nødvendig løft for oss, sier borettslagets styreleder Tor Erik Johansen.

26 | – VATVEDT-KVARTALET

BLIR ET LØFT FOR ØSTRE BYDEL De tidligere industrilokalene til Vatvedt Mekaniske Verksted skal transformeres til moderne leiligheter og nærings­ arealer. – Dette blir et stort løft for hele østre bydel, sier SOBBLs administrerende direktør Trygve Kristoffersen.

31 | RECOVER NORDIC GIR BOLIGEN

­ ØRSTEHJELP DERSOM UHELLET ER UTE F Oppstår det vannlekkasje i borettslaget, et frossent avløpsrør eller kanskje heksesot på grunn av feil med ­ventilasjonsanlegget, er Recover raskt på plass for å begrense skadeomfanget.

36 | TID FOR Å MALE BYGGET

Våren er en ypperlig tid for å male eller beise bygget ­utvendig. Utstyret, de gode rådene og ikke minst den gode medlemsrabatten får du hos Flügger Farve.

37 | SLIK PAKKER DU FERIEBILEN RIKTIG Ikke reis på bilferie med en elefant i baksetet.

38 | MEDLEMSFORDELER

Status for 2017 er nå gjort opp. For SOBBL sin del ble generalforsamling avholdt den 31. mai. Der ble vår aktivitet gjennom året og selvsagt regnskapet i SOBBLkonsernet lagt frem. Det er gledelig å registrere at antall medlemmer i SOBBL økte med nesten 700 fra foregående år. Det korrekte medlemstallet pr. 31.12.2017 er 15.002 medlemmer. Samtidig registreres det en jevn vekst av nye medlemmer, også inn i 2018. I 2018 ferdigstilles det 14 leiligheter i SOBBL-regi ­gjennom vårt selskap SOBBL Boliger AS. 6 leiligheter i Halden og 8 på Langemyr/ Grålum i Sarpsborg. Per dags dato gjenstår det å selge 5 leiligheter på Grålum. Disse ferdigstilles for øvrig rett før årsskiftet 2019. Det ble ferdigstilt 33 leiligheter i 2017, hvorav alle er solgt. Som det fremkommer i egen reportasje i bladet, pågår ­byggingen av «Storgata Terrasse» for fullt. 2019 blir således et «toppår» med ferdigstillelse av hele 70 leiligheter som vil inngå i et tilknyttet borettslag til SOBBL. Spesielt gledelig er det at vårt eget eiendomsmegler­selskap SOBBL Eiendomsmegling AS, som profilerer seg som

EIE Eiendomsmegling Sarpsborg, leverer gode resultater. Selskapet har også økt sin markedsandel i Sarpsborg den senere tid og benyttes nå av svært mange av våre medlemmer for salg av borettslagsleiligheter. Ny sentrumsplan for Sarpsborg by begynner nå å ta form. Jeg anbefaler de som har interesse for byutviklingen å «besøke» Sarpsborg kommunes hjemmeside, der planen ligger tilgjengelig. De fleste av våre borettslag har gjennom­ført sine general­ forsamlinger, hvor noen har vedtak om store og små ­rehabiliteringer. Det er gledelig å registrere at det fortsatt jobbes godt i de forskjellige lagene med å ivareta verdiene som bygningsmassene utgjør. Det er kostbart å la det forfalle. Håper at årets første SOBBLNYTT leses med interesse og at medlemsfordelene benyttes flittig. Jeg ønsker dere alle i SOBBLfamilien en RIKTIG GOD SOMMER! Trygve Kristoffersen

SOBBL-nytt er et medlemsblad for Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag. Besøksadresse: St. Mariegt. 112, Postboks 335, 1702 Sarpsborg Tlf: 69 13 10 00 – Fax: 69 15 01 01. E-post/web: sobbl@sobbl.no / www.sobbl.no Redaktør: Trygve Kristoffersen Tlf. 69 13 10 21. E-post: trygve@sobbl.no Tekst/foto/grafisk design: Suveren Kommunikasjon AS Annonser: Vidar Helgesen, Suveren Kommunikasjon AS, tlf 46 74 17 01 SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 3


HJEMME HOS JOACKIM JØRGENSEN

Med den innglassede ­balkongen har leiligheten i realiteten fått et ekstra rom. Den benytter Joackim seg gjerne av, og trives godt med utsikten fra tredje etasje.

Joackim trives godt

på hjemmebane

Som profesjonell fotballspiller er Joackim Jørgensen (29) nødt til å ­prestere på hver trening og i hver kamp. Et yrkesliv som alltid vil svinge mellom opp- og nedturer, både i forhold til egne og lagets prestasjoner. Da er det godt å ha det forutsigbart og stabilt på hjemmebane! Joackim «Jokke» er bosatt med sin samboer i Knausen borettslag på Kurland, en boform som passer ham perfekt. Med en lettstelt og sentralt beliggende leilighet, kan han ha full fokus på ­fotballen framfor husmaling og gressklipping. – Når jeg er hjemme, trives jeg godt med å slappe av og gjøre ingenting. Dette er perfekt for meg, sier han. At han har Sarpsborg-marka rett på utsiden, og samtidig kort vei til sentrum, trekker han også fram som en stor fordel.

4

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

– Også de gode utearealene til borettslaget blir ofte benyttet. Er det pent vær, er det lett å trekke utendørs og møte naboene til hyggelig prat og sosialt samvær.

hvor viktig et medlemskap er, og at det er en svært nyttig investering å melde inn egne barn. Da står de mye sterkere den dagen de skal inn på boligmarkedet, sier han.

Arvet medlemskap

Leide ut

29-åringen kjøpte leiligheten i 2011, som han sikret seg gjennom forkjøpsretten. – Jeg var selv ikke SOBBL-medlem, men arvet medlemskap av min mor. Dermed kunne jeg komme inn etter at budrundene var over og sikre meg leiligheten gjennom ansienniteten. Det viser

Joackim har hatt en flakkende tilværelse som fotballspiller, med opphold både i Lørenskog, Elfsborg (Borås) og Viking (Stavanger) utenom sesongene med 08. Han har imidlertid valgt å beholde leiligheten, og har leid den ut i årene hvor han selv har bodd utenfor hjembyen.


Joackim er en bauta i Sarpsborg 08s midtforsvar, og er av de som har får mest spilletid. På kjøkkenet er han imidlertid ikke like offensiv. – Jeg er glad i mat, men ikke like god til å lage den, innrømmer han.

Før de flyttet inn etter siste signering med 08, pusset de opp og moderniserte den, forteller han.

Kunne ha reist igjen Gode fotballspillere er alltid en ettertraktet «vare», og Joackim har ikke lagt skjul på at han vil vurdere eventuelle tilbud fra attraktive utenlandske ligaer nøye. Etter Sarpsborg 08s imponerende sesong i fjor, som endte med tredjeplass i eliteserien og cupfinaletap på Ullevaal, økte interessen fra omverdenen betraktelig. Flere spillere ble solgt under og etter sesongen. Også Joackim fikk flere tilbud i

overgangsvinduet i januar i år, men valgte likevel å bli værende i byen. – Jeg hadde flere samtaler med 08 om min egen framtid, og måtte i tenkeboksen innen jeg bestemte meg. Det var flere ­årsaker til at han var lojal mot hjem­ klubben, forteller han. – For det første stortrives jeg både i byen og i klubben, som drives på en fantastisk måte. Jeg har fått tillit av trenerne, spiller mye og har stor tro på det skal være mulig for 08 å ­etablere seg blant de beste i eliteserien, selv om vi er en selgende klubb. Å spille fast på en klubb som lykkes, er alle ­fotballspilleres drøm. – At vi skal spille i Europa i år, var også en medvirkende årsak til at jeg ville være med videre på reisen. Og ikke minst at det mest attraktive tilbudet kom fra en klubb svært langt unna Norge, sier han – uten å ville røpe noe mer om den saken.

Tung sesongstart Etter en lovende start på årets sesong, buttet det for laget noen uker, med laber poengfangst og exit allerede i tredje runde i cupen. Heldigvis kom de sterkt tilbake med en overbevisende seier mot Strømsgodset i Drammen. En ny ­barriere ble brutt for klubben! Joackim var aldri bekymret for at laget ikke skulle komme på vinner­sporet igjen, men merker at o ­ mgivelsene har store forventninger etter fjorårssesongen. – Mange glemmer at Sarpsborg er en ny klubb på dette nivået, og at det alltid vil svinge i prestasjonene. Samtidig er han glad for det store engasjementet som er skapt blant supporterne. – De har lov til å være skuffet om vi spiller dårlig og taper kamper, sier Sarpsborg 08s trofaste forsvarsbauta. Bosatt i en SOBBL-leilighet på Kurland.

SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG |

5


STORGATA TERRASSE

47 leiligheter er solgt:

Storgata Terrasse

Storgata Terrasse er i ferd med å ta form, og i skrivende stund er nær 50 av de t­ otalt 70 l­eilighetene solgt. Det er SOBBLs administrerende ­direktør ­Trygve Kristoffersen godt f­ornøyd med.

– Ja, salget har gått som forventet, det er tydelig at vi har truffet godt både med beliggenhet og konsept, sier Kristoffersen. – Men det er fortsatt mange muligheter. De gjenværende leilighetene har ulik størrelse og befinner seg i ulike ­etasjer, og dekker således de flestes behov. Jo før man bestemmer seg, desto mer er det å velge i!

6

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG


reiser seg SOBBLs ­administrerende ­direktør Trygve ­Kristoffersen og prosjekt­ leder Håkon Ivar Stordahl på befaring på ­byggeplassen som skal bli Storgata ­Terrasse. De kan med tilfreds­stillelse registrere at byggene er i ferd med å reise seg.

SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 7


STORGATA TERRASSE

Dette motivet er tatt fra platået ved Sarpsborghallen, og vi ser at de første etasjene på det høyeste bygget er i ferd med å støpes.

– Den store interessen viser at vi har ­truffet svært godt både med beliggenhet og ­konsept. Her vil det bli lett å trives, sier Trygve Kristoffersen.

Er i rute Fortsatt mye å velge i Han er trygg på at også de gjen­stående leilighetene vil bli signert i tiden framover. – Vi tegner nye kontrakter jevnt og trutt gjennom vårt meglerkontor Eie. Og husk at det fortsatt er et drøyt år til beregnet innflytning. Kristoffersen påpeker samtidig om at toget snart går

8

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

for de som ønsker å sette sitt preg på leiligheten gjennom tilvalgs­muligheter, slik det legges opp til i Storgata Terrasse. – Det er verdt å minne om at denne muligheten snart lukkes for de som er i tenkeboksen, selv om våre valgte ­løsninger også holder høy standard, sier han.

Storgata Terrasse AS har delt eierskap mellom SOBBL og NIPAS Invest AS, og det er sistnevntes selskap NIPAS som har totalentreprisen for prosjektet. Partene melder om at de framdriftsmessig er i rute, og at den opprinnelige tidsplanen vil holdes. – Det har vært noen utfordringer knyttet til detaljleveranser på standardproduktene, men dette skal nå være løst, sier Trygve Kristoffersen.


Attraktive utearealer

Beboerne i Storgata Terrasse vil ha tilgang til attraktive utearealer. Her legges det opp til gode møteplasser for både ung og gammel.

– Vi har startet planleggingen og ønsker å tilby innbydende og gode utomhusarealer. Det er et viktig element for å skape trivsel og tilhørighet, sier SOBBLs administrerende direktør Trygve Kristoffersen. Det vil bli arealer øremerket for lek og aktivitet for de små, og det skal etableres en rekke sitteplasser hvor beboerne kan møtes til prat og felles hygge. – Lekeapparatene er selvsagt viktig for barnefamiliene. Men også for beste­ foreldregenerasjonen er det hyggelig å kunne ta med barnebarna ut. Her legges det opp til at alle skal trives, under­ streker han.

Elbil-lading Beboerne vil ha tilgang til parkering i kjelleren, og alle som har behov kan få sin egen «ladestasjon». – Skjønt, med en slik beliggenhet like utenfor sentrum, klarer man seg godt uten bil, resonnerer SOBBLs ­administrerende direktør. SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 9


GRÅLUM II BORETTSLAG

3 solgt! NYE FUNKISBOLIGER

i populært og rolig boligområde SENTRALT I SARPSBORG ER VI NÅ KLARE FOR OPPSTART AV 8 NYE INNHOLDSRIKE BOLIGER Boligprosjektet Langemyr ligger i et svært barnevennlig og rolig område på Grålum med gode turområder som nærmeste nabo. Kort vei til alle fasiliteter, skog og mark samt noen minutter til E6 og sykehuset på Kalnes. Det er også planlagt barnehage på området.

115 kvm

inn! t t e r t t y l F

EIE EIENDOMSMEGLING St. Marie gate 112, Sarpsborg Tlf. 69 11 32 00

UTBYGGER

SOBBL BOLIGER AS

Tlf. 69 13 10 00 www.sobbl.no

2. etg.

EIENDOMSMEGLERFULLMEKTIG ODA C.S. YSTRØM Tlf. 97 19 31 86, e-post: ocy@eie.no

1. etg.

• Praktisk og godt utnyttet planløsning over to plan • BRA 115 kvm • 2 stuer • 3 soverom • Vaskerom • Garasje • Vannbåren gulvvarme • Gode tilvalgsmuligheter

TOTALENTREPRENØR BOGER BYGG AS Rakkestad www.bogerbygg.no


GRÅLUM II BORETTSLAG

Innflytningsklare til jul!

Byggetrinn to på Langemyr består av fire innholdsrike funkisboliger, med to romslige boenheter i hver, og skal være innflytningsklare i løpet av desember. Tre leiligheter er solgt, og interessen øker stadig, forteller SOBBLs prosjektleder Håkon Ivar Stordahl.

SOBBLs prosjektleder Håkon Ivar Stordahl forteller om god interesse for de nye og romslige funkisboligene på Grålum. – Dette er leiligheter som passer både for barnefamilier, voksne par og single som vil bosette seg utenfor bykjernen, sier han. Boger Bygg fra Rakkestad har totalentreprisen.

– Vi merker godt at dette er et av Sarpsborgs mest populære områder utenfor bykjernen, og er svært trygge på at alle enhetene vil bli solgt. Når ­byggene nå reiser seg, vil man etter hvert se hvor fint det blir. Mange, ­spesielt unge, velger å vente til ­boligen står innflytningsklar for å ta den i øyesyn før de handler, sier SOBBLs prosjekt­leder Håkon Ivar Stordahl. Beregnet innflytning er i desember. Her kan du med andre ord feire din neste jul i en splitter ny leilighet!

Kort vei til alt Ved å bosette deg på Langemyr på Grålum, er det korte avstander til ­handelstilbud, fritidsaktiviteter, ­offentlig kommunikasjon, barnehage og skole, helsetjenester, E6, sentrum og marka. Det vil si; det meste du måtte ha behov for.

Boligene ligger et rolig og barne­ vennlig strøk med gode lys- og solforhold, og beboerne kan nyte godt av friområder og lekeplasser rett på utsiden av døren, skreddersydd for høy livskvalitet for både liten og stor. Her skal det være godt å bo og godt å leve!

etasje rommer blant annet stue/kjøkken og bad. Her er det også utgang til sørvendt terrasse. Uteområdet vil bli pent opparbeidet og beplantet, blant annet med kantstein i granitt, betongheller, asfalt og hekkbeplantning.

Romslige leiligheter

– Med tre soverom, trygge omgivelser og skole og barnehage like ved, er dette et svært godt tilbud for barnefamilier. Men også par og enslige som ønsker litt romslig plass – og kanskje får barnebarn på overnattingsbesøk jevnlig, bør dette være et godt alternativ, sier Stordahl. Han oppfordrer samtidig ­interesserte at de ikke blir sittende for lenge på gjerdet, da det trolig vil bli rift om de gjenværende boenhetene i tiden fram mot ferdigstillelse. Dessuten haster det om du vil være med å påvirke utforming av din egen bolig.

De fire boligene bygges i funkisstil, det vil si med flatt tak, store vindusflater og stramme linjer. Samtidig er det lagt inn elementer i den klassiske formen, som bidrar til å gi bygget sitt moderne særpreg. Også innvendig får du mye for investeringen, hvor det er lagt opp til en praktisk og romslig planløsning over to plan, med totalt 115 kvm BRA. Alle leilighetene får i tillegg sin egen garasje integrert i bygget. I andre etasje er det lagt opp til tre soverom, samt tv-stue og bad, mens 1.

Barnefamilier

SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 11


Vårt mål: Fornøyde kunder I Handelsbanken kjenner vi kundene våre. Derfor satser vi på personlig service fremfor callsenter. Vi jobber frem individuelle løsninger fremfor å bruke standard kundeprogrammer. Vi tar økonomien din personlig og hos oss får du det du trenger basert på dine behov. Det er verdifullt for kundene å kjenne banken sin. Slik når de sine mål - og vi vårt mål. Ta gjerne kontakt med oss, vi ønsker å være en effektiv og engasjert sparringspartner i forhold til dine økonomiske beslutninger. Det handler om å være smart med økonomien.

Våre privatkunde-rådgivere:

Ole Kristian Holøs

Stein Johansen

Tlf: 69 13 37 52 E-post: olho02@handelsbanken.no

Tlf: 69 13 37 56 Tlf: 69 13 37 62 E-post: stjo19@handelsbanken.no E-post: meol01@handelsbanken.no

Handelsbanken Sarpsborg

St. Maries gt. 96/98, Sarpsborg Telefon: 69 13 37 50 sarpsborg@handelsbanken.no handelsbanken.no/sarpsborg *ref EPSI kundeundersøkelse 2014

12

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

Mette Olsen

Bjørnar Fjeld Tlf: 69 13 37 51 E-post: bjfj03@handelsbanken.no


SYKKELLAPPEN Andrea Jarberg Almåsen og Theodor Mortensen Nederli er to av elevene ved Sandesundsveien barne­ skole som tok sykkelsertifikat i Kulåsparken.

– HURRA, vi klarte «lappen»

Andrea Jarberg Almåsen og ­Theodor Mortensen Nederli er svært fornøyde etter at de besto sykkelprøvene i Kulåsparken. – Nå får vi «lappen», sier de. Andrea og Theodor er to av barna i tredjeklasse ved Sandesundsveien barneskole som er ivrige brukere av Kulåsparken. Sykkelprøver er en av aktivitetene, og ved bestått prøve blir det utstedt sykkelsertifikat. Det synes Andrea og Theodor er veldig stas. Begge er glad i å sykle, og stortrives både på skolen og i den flotte byparken, kan de fortelle.

Sykkeldag Med parken som nabo, blir området en naturlig ­forlengelse av skolegården til Sandesundsveien barneskole, med sine 420 elever. Sykkelprøvene ble gjennomført som en del av den årlige sykkeldagen for tredjeklassingene ved skolen. Et viktig tiltak for å gjøre elevene trygge på sykkelen, og ikke minst gi motivasjon til å bruke den. – Tidligere år har denne foregått i skolegården, men vi ønsket å legge den til Kulåsparken i år. Det f­ ungerte veldig bra, forteller Ann-Kristin Paulsen, skolens nærmiljøhuskoordinator. De fikk også besøk av Pedalen sykkelverksted og Kirkens Bymisjon, som utførte service på sykler som trengte en overhaling. – Mange glade barn besto sykkelprøve og fikk utdelt laminerte sykkelkort som bevis på at de hadde gjennomført og bestått prøven, forteller hun.

Yrer av liv Kulåsparken er tilrettelagt for aktivitet for folk i alle aldre og er en viktig, grønn lunge for sarpinger. Hit kommer barnefamilier for å hygge seg med lekeapparatene og vannfontenene på varme sommerdager, her møtes mennesker for å jogge, spille en runde petanque eller bare for å nyte den langsomme tiden i naturskjønne omgivelser.

Mesterbygg Sarpsborg AS

Vi tilbyr l Totalentrepriser – næringsbygg – større rehabiliteringsprosjekter l Serviceoppdrag ved vår egen serviceavdeling l Prosjektering og byggeledelse l Mur- og pussarbeider l Totalleverandør av eneboliger som forhandler av Systemhus eller arkitekttegnede boliger. Ta kontakt for uforpliktende prat med våre hyggelige kontormedarbeidere: Leif Rangøy tlf 905 69 009 Ronny Mathisen tlf 415 40 602 Christer Lunde tlf 994 44 703 BVN

BYGGEBRANSJENS

VÅTROMSNORM

GODKJENT VÅTROMSBEDRIFT

Tlf 69 15 80 40 | www.mesterbygg.no | mail@mesterbygg.no

SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 13


ELBIL-KONFERANSE

Det var stor interesse da Bravida og SOBBL arrangerte temamøte om lading av elbil i borettslag, etter initiativ fra Bravida. Fra venstre ser vi Gunnar Amundsen og Kjetil Lauritsen fra Bravida, SOBBLs forvaltningssjef Lars Stenstad, Fortum Markets representant Roy Erik Olsen, Daniel Korsrud fra Schneider Electric og advokat Morten Solberg.

Lading av elbil i borettslag – ingen vei utenom!

Antall elbiler øker raskt i den lokale bilparken, og stadig flere ø ­ nsker å lade hjemme. – Det må styret i borettslagene ta inn over seg og ­utarbeide tydelige vedtekter for hvordan det skal håndteres, sier ­advokat Morten Solberg. Solberg var en av innlederne da Bravida og SOBBL satte lading av elbiler i borettslagene på agendaen. Møtet fant sted på Quality Hotel Sarpsborg, hvor rundt 150 styrerepresentanter møtte. Det viser at temaet opptar mange, og at lading allerede er en aktuell problemstilling i borettslagene.

Sterk øking Andelen solgte biler her til lands med nullutslipp, ligger allerede på over 20 prosent. Med tanke på at det fra og med 2025 ikke skal være tillatt å kjøpe nye biler basert på fossilt drivstoff, forstår vi at antallet elbiler vil fortsette å øke. Og med flere elbiler, vokser behovet for hjemmelading i takt – også i borettslag og sameier. Det må styrene få inn i vedtektene, påpekte advokat Morten Solberg. Han viste til den nye lov­reguleringen i eierseksjonslovens paragraf 25: En seksjonseier kan med samtykke fra

14

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en ­parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret ­anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Lovendringen gjelder foreløpig for sameier, men Stortinget har gitt klare føringer for at tilsvarende skal gjelde borettslag og det forventes justeringer i borettslagsloven i løpet av kort tid. – Om generalforsamlingen gir styret fullmakt til å godkjenne en søknad om lading fra andelseiere, kan det velges en ladestasjon til felles benyttelse eller individuelle løsninger under gitte betingelser. Jeg antar at valgt løsning vil avhenge av arealmessige forhold, men det mest naturlige vil nok være å ta det som et fellestiltak. Ladestasjonen(e) må tas inn i vedtektene som eget punkt og reguleres i ordensreglene, og eventuelt også parkeringsbestemmelsene.

Advokat Morten Solberg redegjorde for den lovmessige delen av elbillading i borettslag, og til den nye lovreguleringen i eierseksjons­ lovens paragraf 25.


Hvor skal laderen plasseres? Når kan man lade? Hvor lenge kan bilene lade? osv, uttalte advokaten og minnet om at også bytterett på handicapparkeringsplasser må berøres.

Bør kartlegge behovet Gunnar Amundsen, Bravida, kom innpå viktigheten av å kartlegge behovet for elbillading både på kort sikt og i årene framover, og at det legges til rette for

Nyttig møte

trygg lading og rettferdig fordeling av kostnader. Selskapet påtar seg å kartlegge effektbehovet for borettslaget, vurdere behovet for eventuell oppgradering og kan også koordinere totalleveranse av komplette anlegg. Bravida monterte Østfolds første hurtigladerstasjonen ved McDonalds på Alvim, og har i dag lang erfaring på området.

Alt i alt ble det et svært nyttig møte på Quality, og mange styre­representanter ble værende igjen for å få ­ytterligere svar angående muligheter og ­utfordringer for «sitt» borettslag – vel vitende om at tilrettelegging for ­hjemmelading bør settes på agendaen.

Billigere å lade hjemme Johny Guldager hos Infratek, Nordens ledende ­totalleverandør innen bygging, drifting og vedlike­ hold av kritisk infrastruktur, påpekte også den sterke veksten i antall elbiler. Mange ønsker å lade hjemme – ikke minst av økonomiske hensyn, sa han.

Lading via en vanlig husholdnings­ stikkontakt, kalt «Schuko» på fagspråket, anses ikke som sikker lading. Det kan gi overbelastede strømkurser og få fatale følger. Derfor bør borettslaget legge til rette for beboere med elbil. Johnny Guldager tok også opp det faktum at ladestasjoner ofte blir plassert innerst i parkeringskjellere og garasjeanlegg. Dersom det skulle oppstå brann i bilen, vil det være vanskelig for brannvesenet å trekke den ut på grunn av den enorme varmeutviklingen. – Det er med andre ord mange hensyn å ta, minnet han om.

Schneider Electric Schneider Electric er en ledende aktør på ladeløsninger for elbil, og Daniel Korsrud informerte om ulike løsninger

beregnet for borettslag og sameier. – Ved full dynamisk energistyring, justerer ladestrømmen seg etter ­belastningen i nettet. Jo flere som kobler seg på ladestasjonen – eller strøm­ forbruket stiger i boligene, desto lavere blir ladestrømmen. En løsning som absolutt kan anbefales!

Fortum Markets Energileverandøren Fortum Markets representant Roy Erik Olsen viste til intervjuer de har gjort hos en rekke borettslag om hva som var viktig for beboerne. Følgende punkter skilte seg ut: • Trygg løsning • Rettferdig fordeling av kostnader • Skalerbar løsning • Hjelp til brukeren om noe går galt

Daniel Korsrud fra Schneider Electric forklarte om løsninger som fordeler strøm til brukerne.

Selskapet skreddersyr også betalings­løsninger som gir rettferdig fordeling av brukskostnader gjennom en ­identifikasjonsbrikke som kan festes på nøkkelringen. SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 15


EIE EIENDOMSMEGLING

Spesialist på borettslag

– Eie er SOBBLs eiendomsmegler, og vi er spesialister på borettslagene. Mange ser v­ erdien i å bruke oss når de skal selge, sier daglig leder Jonas Nikolai ­Grimsøen. ­Borettslag gir forutsig­ barhet og gir mange en fin anledning til å komme inn på b ­ oligmarkedet.

Vurderer du å selge borettslagsleiligheten? Da er det trygt å bruke en megler som k­ jenner ­historikken, regelverket og m ­ ulighetene! I tillegg gir Eie gode rabatter til SOBBL-medlemmer – Ja, vi i Eie har spesialisert oss på borettslagsleiligheter og påtar oss gjerne slike oppdrag, bekrefter daglig leder Jonas Nikolai Grimsøen.

Stortrives i jobben Jonas, som kommer fra en meglerstilling i Oslo, har ledet Eies kontor i Sarpsborg et drøyt halvt års tid. Han stortrives i jobben i hjembyen, kan han fortelle. – Det har vært en hektisk, men svært givende og morsom periode. Jeg føler vi har fått til mye i løpet av denne tiden, som har gjort oss enda bedre på flere områder.

Tett på kunden Selv om trøkket i markedet naturlig nok er langt større i hoved­staden enn i Sarpsborg, er han ikke i tvil om at mye av hans erfaring kan overføres lokalt. – Ja, helt klart. Ikke minst å være tett på kundene er svært viktig, og vi har innført flere rutiner som sikrer nettopp det. Vi er blant annet veldig b ­ evisste på å følge opp kunder som ringer oss eller viser interesse for et salgs­ objekt. Vi k ­ ontakter alle som laster ned ­prospektene for å få tilbakemeldinger på hva de likte eller eventuelt ikke likte ved dem. På den måten kan vi høste nyttig lærdom også fra de som ikke legger inn bud. Å ringe opp alle ubesvarte anrop er også en viktig leveregel. – Vi skal ikke ta det for gitt at den som har prøvd å nå oss vil forsøke en gang til. Det kan være utløsende for et salg, sier han.

16

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

Spesialist på borettslag Som SOBBL sin egen megler, er det naturlig å bruke Eie/SOBBL Eiendomsmegling når du skal selge en borettslagsleilighet. Det sikrer en riktig og god prosess for både kjøper og selger – og det sikrer en god pris. At Eies meglere kjenner det enkelte borettslags historikk og har stor lokalkunnskap, gjør dem i stand til å se potensialet i den enkelte boligen. Det er en stor og ofte avgjørende fordel ved et salg. Små detaljer kan ofte være utløsende for å tenne en interesse hos potensielle kjøpere. Og jo flere interessenter som legger inn bud, desto høyere blir som regel salgssummen.

Under samme tak – Ved at vi også er lokalisert under samme tak som SOBBL, er all kompetanse samlet på ett sted. Det bidrar til rask kunnskapsutveksling og korte beslutningsveier, som er til ­kundenes beste. Jonas trekker fram sine gode og ­dyktige kolleger som en avgjørende faktor for den store tilliten de har fått blant SOBBLs medlemmer. – Hilde (Due Rismark) har nær 20 år i bransjen. Å jobbe med en kollega med en slik erfaring og fartstid er gull verdt. Hun har detaljkjennskap til hvert eneste borettslag i byen vår. – Jonas (Bergtun) sitt pågangsmot og arbeidskraft har resultert i rekordpriser i flere borettslag det siste året. Han har rent ned dørene i Kurlands største borettslag nær sagt oftere enn

han har vært i sitt eget hjem! – For ikke å glemme prosjekt­ansvarlig Oda (Ystrøm), som er storfornøyd med SOBBLs utviklings­prosjekt Grålum II, og gleder seg til enda flere nyheter fra boligbyggelaget.

Kjenner historikken – Vi har med andre ord lang erfaring fra salg av SOBBL-leiligheter og har spisskompetanse på borettslag. Ikke sjelden kommer det opp spørsmål ­knyttet til forkjøpsretten under visning og i budrunder. Det er fortsatt en del myter og misforståelser knyttet til forkjøps­ retten som vi kan gi kjappe fasitsvar på. Det er en av mange fordeler i å bruke oss!, oppsumerer Jonas.


DYKTIG TEAM: Jonas Grimsøen fremhever viktigheten av godt teamarbeid. Fra venstre: Hilde Due Rismark, Jonas Bergtun, Oda C.S Ystrøm, Malin Joneid Ellefsen og Therese Torskenæs.

En fin tid for salg

Forsommeren er en fin tid til å realisere tankene om å selge boligen. – Det er bare å ta kontakt, så hjelper vi deg gjennom hele prosessen, sier Eies daglige leder Jonas Nikolai Grimsøen. Å kjøpe og/eller selge en bolig eller leilighet er en stor og viktig ­beslutning for de aller fleste av oss. Da er det viktig å ha en megler på laget som har lokalkunnskap, erfaring og høy fag­kompetanse. En som gjør det til en trygg prosess. – Vi kan bistå kunden hele veien, og sørge for at salgs­objektet blir presentert på en innbydende måte. Noen ganger er det små grep som skal til for å løfte første­inntrykket mange

hakk, og som skaper nysgjerrighet hos potensielle kjøpere. Som gjør at de tenker at dette er akkurat den boligen de har ønsket seg. – Du får bare én mulighet til å gi et godt førsteinntrykk, minner Jonas Nikolai om.

Full fart i markedet

med andre ord på søken etter drømmeboligen i disse dager. – Har du tenkt på å selge, er det ingen grunn til å vente. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat, så kan vi bli bedre kjent og vi kan fortelle om hvordan vi vil presentere akkurat din eiendom for å friste markedet, sier han.

Etter en lang og kald vinter, er det nå «full fyr» i markedet igjen. Mange er SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 17


FOLLOTUN BORETTSLAG

– Vil framstå som nye boliger! – Med nye tak, nytt ­ytterpanel og nye v­ induer og dører vil ­borettslaget framstå som nytt. Et stort og nødvendig løft for oss, sier Tor Erik J­ohansen, styreleder i Follotun ­borettslag på Fritzner­ bakken.

De omfattende arbeidene i Follotun borettslag har pågått gjennom hele vinteren, og skal være ferdig før sommeren. Alle parter sier seg godt fornøyd med samarbeid og framdrift. På bildet ser vi fra venstre Inger Valdis Vahlstrøm, Tor Erik Johansen og Arne Knoff Næss fra boretts­ lagets styre, prosjektleder Thomas Andresen fra SOBBLs tekniske avdeling, Roger Dokken fra GK ­Inneklima AS, samt Dag Hæren og Kim Lund fra Mesterbygg.

Follotun borettslags styreleder Tor Erik Johansen (til venstre) er glad for å kunne overlate prosjektlederansvaret til Thomas Andresen i SOBBLs tekniske avdeling. Det bidrar til en god gjennomføring, sier han.

I tillegg til nevnte ansiktsløftning, er byggene fra 1986/87 tilleggsisolert og har fått ny, moderne ventilasjon. Det har resultert i lunere og mindre lydutsatte boenheter. – Tidligere har vi hatt ventilasjon som kun sugde ut luft. Nå har vi et moderne og effektivt anlegg med varme­ gjenvinning. Med ekstra isolasjon og nye vinduer og dører i tillegg, er det som om vi har fått nye leiligheter, sier styreleder Tor Erik Johansen.

Var nødvendig Han er ikke i tvil om at det var på høy tid med en oppgradering. Isoleringen og vindtettingen fra byggeåret holder ikke dagens krav, og flere av vinduene

18

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

var punkterte. Også tak og yttervegger var preget av tidens tann, og det var stor enighet om å gi borettslaget et skikkelig løft. Kostnadene er beregnet til 8,4 ­millioner kroner, uten at det betyr noe stort hopp i felleskostnadene av den grunn, forteller han. – Vi var ferdig med å betale husbank­ lånet før fjoråret, og sparte de pengene i et halvt år innen vi startet rehabiliteringen. Det ga oss en god buffer som reduserte lånebehovet vesentlig. Noe husleieøkning må vi påregne, men ikke veldig mye, resonnerer han.

Utfordrende vinter Tor Erik er leder for det veldrevne borettslaget med 18 boenheter. Han beskriver en god rehabiliteringsprosess med Thomas Andresen fra SOBBLs tekniske avdeling som prosjektleder og Mesterbygg Sarpsborg AS som totalentreprenør. De omfattende arbeidene ble startet i september i fjor, og skal være ferdig før sommeren. Entreprenøren er godt i rute, til tross for at den tidvis svært strenge

vinterkulden har bydd på enkelte utfordringer. – Vi er veldig godt fornøyd med den jobben både Thomas og Mesterbygg gjør. Thomas følger opp og sørger for at prosjektet løper som avtalt gjennom jevnlige prosjektmøter, men også de dyktige og trivelige gutta hos Mesterbygg gjør en kjempejobb. Samarbeidet har gått på skinner, skryter styrelederen.

Har tatt hensyn Også Thomas er tilfreds med både framdrift og samarbeid, og kan fortelle om en god og målrettet dialog hele veien. Mesterbyggs Dag Hæren retter samtidig en takk til tålmodige beboere, som nærmest har bodd på en byggeplass i flere måneder. – Vi er svært bevisst på å ta hensyn, da det er vi som er gjester her. Men det er selvsagt ikke til å unngå at det blir tidvis støy og mye håndtering av materialer på området. I tillegg må vi inn i den enkelte leilighet for å bytte ventilasjonsanlegget. Men jeg føler det har gått veldig bra så langt, og er sikker på at vi kommer i mål til avtalt tid, kommenterer han.


Som SOBBL-medlem gir SOBBL Eiendomsmegling / Eie Eiendomsmegling deg

SOBBL-

tt a b a r 2018

10.000,i rabatt på meglerpakken*

Eie Eiendomsmegling avd. Sarpsborg er heleid av SOBBL med alle fordeler dette medfølger. Dette gir megler full innsikt i borettslagets historikk, forkjøpsrettavklaring og jevnlig dialog med medlemmer og styret i hvert borettslag. Meglerne er også årlig med på SOBBL-seminar, som gir tyngde og innsikt. Ønsker du en ryddig, rimelig og hyggelig salgsprosess – basert på skikkelig eiendomsmegling – velger du borettslagsmeglerne hos SOBBL. I vår borettslagspakke får du alltid magasinstil-redigering og mange bilder inkludert. Det er også dronebilder av området og borettslaget. Synlig og bra markedsføring er viktig for å oppnå en god salgspris!

Oppgi kodeordet

«SOBBL 2018»

for 10.000 kr i avslag på meglerpakken og/eller gratis verdivurdering på din borettslagsleilighet.

* 10.000 i rabatt gis på meglerprovisjonen og trekkes fra totalsummen.

EIE EIENDOMSMEGLING (SOBBL EIENDOMSMEGLING AS) St. M a r i e g ate 112, tl f. 69 11 32 0 0, e - p os t: s a rpsb o rg @ e i e.n o

I SAMARBEID MED:


Vi har lang tilknytning i Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag

Borettslagsleiligheter – vår spesialitet

... men salg av SOBBL-boliger er ikke det eneste vi er gode på! – Du kan stole på at vi gir deg en trygg, effektiv og enkel salgsprosess – uansett boligtype! EIE EIENDOMSMEGLING (SOBBL EIENDOMSMEGLING AS) St. Marie gate 112, tlf. 69 11 32 00, e-post: sarpsborg@eie.no Jonas Nikolai Grimsøen mobil: 41 26 88 91, e-post: jng@eie.no

Oda C.S. Ystrøm mobil: 97 19 31 86, e-post: ocy@eie.no

Hilde Due Rismark mobil: 99 59 54 82, e-post: hdr@eie.no

Malin Joneid Ellefsen mobil: 99 55 72 91, e-post: mje@eie.no

Jonas Bergtun mobil: 99 31 36 54, e-post: jbe@eie.no

Therese Torskenæs mobil: 91 88 06 75, e-post: tto@eie.no

20

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

Kontakt oss idag. ! V i er k lare for deg


Velvære i hverdagen

Hvilket bad passer deg og din ­livsstil? Her er to trender fra Modena Fliser som gir badet ditt et personlig preg.

Dine fordeler hos Modena Fliser Du får 10 % rabatt på ordinære varer og 5 % bonus på alle varer, også kampanjevarer og varer til nedsatt pris. For å få bonusen må medlemskortet være aktivert og dras i betalingsterminalen i butikken.

LYST OG LETT: Et rom som er delt opp i flere soner – en tørr- og våtromssone – gjør det lettere for familien å være flere på badet samtidig.

MØRKE TONER: Mørkeblått, brunt og kobber passer fint sammen på badet. Overflatene varierer fra matt til blank. Gulldetaljer på speil, belysning og armaturer gir badet et eksotisk preg.

Kvalitet til fornuftige priser!

Vi takker for oppdraget

ifm grunnarbeidene med Storgata Terrasse

Byggtec AS utfører alt innen: O O O O O O

NYBYGG TILBYGG REHABILITERING OVNINSTALLASJON PIPEREHABILITERING BLÅSEISOLERING

Hva gjør vi? Grunnentreprenør innenfor alle type prosjekter for bygg/anlegg/infrastruktur RG-jord: Produksjon av varedeklarert hagejord Onsøy Pukkverk: Vi eier og driver pukkverk og tilbyr alt fra grus til grov sprengstein Råde Landskap: En mesterbedrift med anleggsgartnere. Sammen tilbyr vi alle typer grunnarbeid til ferdig utformede uteanlegg med påfølgende vedlikehold. Deponier: Vi driver flere godkjente deponier for rene masser. • Graving • Knusing • Mur- og betongarbeider • Vannforsyning • Avløp og renseanlegg • Samferdselsanlegg • Rørinstallasjoner • Drenering • Planering • Utgraving • Massetransport • Spunting • Kai-, bryggeanlegg og molo • Grunnarbeider for kunstgressbaner m.m.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud! Tlf. 69 15 10 78 Mob. 950 48 555 www.byggtec.no

Tlf 69 28 05 50 • www.rgs.no • post@rgs.no


FRIDTJOFSGATE BORETTSLAG

Fridtjofsgate borettslag har vært preget av rehabilitering i små etapper. Nå var tiden moden for å gjøre en enhetlig oppgradering, forteller styreleder Tom-Einar Myhre.

Fra klatting til total­ renovering

Aaa

Styreleder Tom-Einar Myhre (t.v) og Thomas Andresen fra SOBBL ­konstaterer at arbeidene går som planlagt i Fridtjofsgate borettslag.

Malerne Ho Phuoc Tam og Tran Quang Ngoc sørger for den siste finishen på ­veggene.

Borettslaget like ved Sarpsborg jernbanestasjon består av 16 rekkehusleiligheter fordelt på to rekker. Den ene rekken ble bygd i 1982 og den andre i 1986. Gjennom årenes løp er det blitt gjort enkelte tiltak på deler av boligene, ellers har bygningsmassen stort sett vært urørt siden den ble bygd. Nå er borettslaget i ferd med å framstå med et enhetlig og moderne preg.

Fra kjeller til tak Tom-Einar har bodd her i drøye to og et halvt år, og har innehatt styrevervet de siste to årene. Han kan fortelle at fuktgjennomslag i kjelleren var utslagsgivende for oppgraderingene. – Vi hadde flere saltutslag på veggene, som indikerte at det var nødvendig med ny drenering rundt byggene. Og når vi først måtte gjøre noe, tenkte jeg at vi likegodt kunne tenke i større skala. Slik ballet det på seg, forteller han.

22

Thomas gir gode skussmål til Byggmester Aage Nilsen – her ved tømrer Pål Erik Nilsen – for utført arbeid så langt.

Stor renovering Han fikk beboerne med seg på en stor renovering og kontaktet Thomas Andresen i SOBBLs tekniske a ­ vdeling for profesjonell bistand både til planleggingen, valg av entreprenør og gjennomføringen. I tillegg til drenering, blir b ­ ekledning og tak byttet, samt nye vinduer og terrasse­dører. Tre lags glass og bedre isolasjon vil gi leilighetene et mye bedre inneklima enn tidligere. – Vi skal også få nye og større ­balkonger – fra en dybde på 1,40 meter til 2,10 meter. Også det er svært etterlengtet og vil øke attraksjonen ytterligere.

Byggmester Aage Nilsen Byggmester Aage Nilsen AS fikk opp­ draget, og arbeidene tok til på nyåret. Både Tom-Einar og Thomas er godt fornøyde med gjennomføringen så langt,

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

og sistenevnte kan fortelle om svært god framdrift. Tilbakemeldinger tømrer Pål Erik Nilsen setter pris på. – De første månedene har vi stort sett hatt seks ansatte i sving her, da går det raskt framover. Avtalen er ferdigstillelse innen 1. juli. Det skal vi klare greit.

Drøye fire millioner Hele rehabiliteringen vil koste i overkant av fire millioner kroner. Det mener styrelederen er vel anvendte penger. – Absolutt! Nå vet vi at bygget er bærekraftig i flere tiår framover. Dessuten øker det verdien vesentlig på hver leilighet, sier han. Takket være at de nylig har ned­ betalt husbanklånet, vil investeringen kun resultere i en liten øking i felles­ kostnadene for beboerne– mest for å kunne spare opp litt penger til framtidig, naturlig vedlikehold.


r e t e h g i il e l e t t o l Fortsatt f ! s g l a s il t r e s l e r i alle stør

47 LEILIGHETER SOLGT!

Lekre sentrumsleiligheter med attraktiv beliggenhet Varierte planløsninger i str BRA 33–167 kvm • God standard • Balkonger/terrasser • Garasjekjeller • Heis

TA KONTAKT I DAG! INVEST AS

Tlf. 69 13 00 00 E-post: sobbl@sobbl.no

EIE EIENDOMSMEGLING St. Marie gate 112, tlf. 69 11 32 00 e-post: sarpsborg@eie.no

Kom innom oss og hent prospekt!


Teknisk bistand til rehabilitering og vedlikehold for borettslag og sameier Borettslag og sameier i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss – kontakt oss for løsninger og priser.

Sognshøy Næringspark, 1580 Rygge Telefon 69 26 05 77 | Faks 69 26 15 64 | Mobil 911 75 001 | e-post arild@consem.no

INNGANG

FATTIGE

TALL

YNDE

FUGL

TIPPETEGN

RABALDER

SJAKKBRIKKE KARAKTER

STROPP ALLEREDE

GREIT HARSK

BÆRETRE PLAGG

4 FIRER

KIOSK SLEKTNING

KANYLE

VÅPEN

SENGA

ARKIVERES

PERIODE ARVET

HAGEREDSKAP

OVER

49

OMSORG

KORTVOKSTE

MUSIKKDRAMA ORG.

FOLKEVISE SPISTE

SANSE

UTHUS

LINJE

MOBBE

EMNE

MYSE

ADJØ

Send inn ditt bidrag!

VINN

gavekort på

300,-

kr.

TVILE

BUDSENDE SPISS AVLANGE

FORLIKT

MEDISIN

BLANDE SMØRBRØD

BYGGEGRUNN

SOBBL 2018

BJELKE

Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag, PB 335, 1702 Sarpsborg. Du kan også sende en e-post: sobbl@sobbl.no. Merkes med «Løsning». Send inn ditt bidrag innen 22. juni og du er med i trekningen av et gavekort fra Amfisenterne pålydende kr 300,-. Vinner i SOBBLnytt nr 2-2017 var Ole Borvik. Løsnings­ord var «Augustaborg»

Navn/adresse/tlf.nummer:


Totalleverandør av sikkerhetsløsninger og kontanthåndtering Markedsledende postkasser

Nytt låssystem gjør din bolig tryggere

Posten anbefaler våre postkasser til borettslag og sameier. Postkassen er en viktig del av førsteinntrykket av deg og din bolig. Vi har postkasser med høy kvalitet og lekkert design, som kan skreddersys til deres oppgang. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Låssylinder og nøkkel med aller siste teknologi innen manipulasjons- og innbruddsbeskyttelse.

KAMPANJE!

25% på System10 låssystem

Vi leverer låssystemer, nøkler, alarm, kameraovervåking, adgangskontroll og porttelefoner. Hundskinnveien 96, 1711 Sarpsborg

Tlf. 02580

E-post: teknisk.ostfold@nokas.no – www.nokas.no

Velg ROCKWOOL granulat – blåseull med superkrefter ■ Innblåsing av ROCKWOOL granulat på loft, i vegger eller mellom etasjer er en enkel og rimelig måte å etterisolere på. ■ Varmetapet reduseres, støyen dempes og i tillegg sparer du penger. ■ ROCKWOOL granulat brenner ikke og bidrar ikke til brannspredning. ■ Svein Lund har etterisolert over 10.000 boliger i Østfold gjennom 40 år. ■ Vi kommer på befaring og gir deg et uforbindtlig tilbud.

40

SVEIN LUND HAR

Autorisert

ÅRS

ERFARING MED BLÅSEISOLASJON

Sarpsborg – Tlf 69 97 30 90 www.sveinlund.no

blåseentreprenør


VATVEDT TORG

– Vatvedt-­ kvartalet blir

et løft for østre bydel!

De tidligere industri­lokalene til Vatvedt ­Mekaniske Verksted skal t­ ransformeres til moderne leiligheter og næringsarealer. – Dette blir et stort løft for hele østre bydel, sier SOBBLs ­administrerende ­direktør Trygve ­Kristoffersen. Vatvedt Torg er et samarbeid mellom SOBBL og utbygger Arild Åserud, hvor det i tillegg til 49 leiligheter skal etableres kontorlokaler og dagligvarekonseptet Rema 1000 i boligkomplekset. – En spennende og nytenkende konstellasjon, sier Kristoffersen, og kan allerede melde om stor ­nysgjerrighet og begeistring for prosjektet. Ikke minst fordi det vil gi et løft for hele området, som skal gjennom en fornyelse de ­kommende årene. Denne u ­ tbyggingen vil i så måte være en start i den ambisjonen.

Tommelen opp fra kommunen Det er mer enn fem år siden partene gikk sammen om å utvikle det gamle og slitte industrikvartalet mellom Astrids gate og Olav Haraldssons gate, og siden har det vært mye planlegging og mange møter med kommunen for å finne de optimale løsningene. Nå har de fått de nødvendige tillatelsene, og Kristoffersen håper og tror på salgsstart utover høsten. Innen den tid skal det detaljplanlegges og utarbeides prospekter. Så fort tilstrekkelig antall kontrakter er signert, vil arbeidene starte.

26

Om det blir trinnvis ­utbygging eller ikke, er ennå ikke bestemt. Leilighetene vil ­variere fra 58 til 114 kvm, og vil således favne bredt når det gjelder plassbehov og økonomiske rammer for potensielle kjøpere.

Verneverdig bygg Det ligger enkelte forutsetninger i ramme­tillatelsen og bruksendringene. Blant annet skal det verneverdige hjørne­bygget fra 1910 ivare­tas og bygges om til kontorer m.m. De øvrige verkstedbyggene skal rives og det skal oppføres boligblokk langs O.H. gate og boligblokk med dagligvare­ forretning langs Astrids gate. Det kreves også g ­ rundig foto­dokumentasjon av bygningene før riving, samt under rivingsarbeidene.

Stort kundegrunnlag Kristoffersen er ikke i tvil om at en dagligvarebutikk i samme kvartal vil

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

Denne fasaden fra 1910 skal bevares og ­bygget endres til kontorer. Det ivaretar ­historien og gir miljøet en ekstra dimensjon.

gjøre prosjektet ekstra ettertraktet, ikke minst for den godt voksne delen av befolkningen. – Men beliggenheten vil i seg selv være attraktiv. Herfra er det kun en kort spaser­tur til gågata og sentrumshandelen. Han tror også det vil være svært godt kundegrunnlag for butikken. Beboerne i Vatvedt Torg vil mest sannsynlig bruke butikken hyppig, men hele bydelen vil være et naturlig nedslagfelt. Her er det tett befolket, med blant annet flere borettslag, påpeker han.


SOBBL eier 50 prosent av selskapet bak utbyggingen av Vatvedt-kvartalet. Her skal det bygges 49 leiligheter, ­kontorer og dagligvarebutikk. Leilighetene vil variere fra 58 til 114 kvm.

Planlegger du å bygge garasje? En garasje skal være godt utført – både teknisk og konstruksjonsmessig, enten du går for en garasje som er tilpasset huset, eller en standardisert garasje uten de store finessene. Vi har levert rekkegarasjer til borettslag og sameier på Østlandsområdet i over 40 år, og leverer jevnlig til alle de store boligbyggerlagene.

For større rekkeprosjekter i borettslag og sameier tilbyr vi serviceavtaler for garasjeporter og portåpnere. Ta kontakt for mer informasjon Viste du at:

• Muttere og skruer bør sjekkes minst én gang pr. år? • Ved motordrift bør portens balanse sjekkes årlig og etterjusteres? • Vaier bør kontrolleres og byttes ved tegn til oppflisning eller slitasje?

• Lager, trinser, fjærer, bunnbrakket og andre bevegelige deler bør jevnlig oljes? • Ved tegn til defekte deler eller annet som gjør at porten ikke går som den burde, kontakt forhandler umiddelbart.

Kontakt oss idag for en uforpliktende prat Bruksveien 6, 1640 Råde • Tlf 69 29 42 00 • www.karlshusgarasjene.no


Når fagkunnskap teller – er Nipas et trygt valg

Det er mange gode grunner til å velge oss som samarbeidspartner. Vi er store nok til å ta alle typer byggeoppdrag, men likevel små nok til å være nær markedet og vite viktigheten av god service og tett oppfølging av våre kunder.

Vi realiserer boligdrømmen i Storgata Terrasse! Vi er stolte av å bygge Storgata Terrasse i samarbeid med SOBBL. Storgata Terrasse består av 71 lekre sentrumsleiligheter fordelt på åtte bygg – alle med god standard og med varierte planløsninger. Over halvparten av leilighetene er nå solgt og byggingen av det første bygget er godt i gang.

Nipas AS er en lokal entreprenør med kontor på Rolvsøy i Fredrikstad kommune. Firmaet ble etablert i 1994 og utfører alle oppdrag innen offentlig og privat virksomhet. Nipas AS omsatte i 2017 for ca. 120 mill. og har ca 50 ansatte med blant annet egne murere, forskalingssnekkere og tømrere. Nipas Invest er et datterselskap av Nipas AS som utvikler byggeprosjekter i egen regi.

NIPAS AS Dikeveien 32, 1661 Rolvsøy, Tlf. 69 33 94 90 • nipas.no

INVEST AS Les mer om oss og se flere referanser på www.nipas.no


Et medlemskap i gave til den unge?

Et medlemskap i SOBBL kan veie tungt når de unge skal på boligmarkedet Har du tenkt på at det ikke er mange år før dagens unge selv skal ut på boligmarkedet? Da kan det være smart å tegne et medlemsskap i SOBBL allerede nå. Det kan være din gave til konfirmanten eller den unge i familien!

Som SOBBL-medlem vil man stille foran i køen den dagen man skal kjøpe bolig. I tillegg kan du nyte godt av Medlemskortet som gir gode rabatter og gunstige tilbud allerede i dag. Juniormedlemskap er et fullverdig medlemskap hvor ansiennitet opparbeides fra den dagen andelskapital á kr 300,- er registrert betalt. Kontingent betales fra det året medlemmet fyller 18 år.

Ta kontakt med oss på SOBBL på 69 13 10 00 eller benytt innmeldingsskjema på www.sobbl.no


VATVEDT TORG – kommer for salg! NYE sentrumsleiligheter i historiske Vatvedt Mekaniske Verksted med gangavstand til alle fasiliteter og matbukk i 1. etasje. • 49 leiligheter med gode kvaliteter • Størrelse 58–114 kvm • Balkong / Terrasse • Garasjekjeller

• Heis • Felles takterrasse • Rema 1000 i 1. etasje • Sentral beliggenhet

INTERESSERT? TA KONTAKT MED OSS! EIE EIENDOMSMEGLING St. Marie gate 112 Tlf. 69 11 32 00 e-post: sarpsborg@eie.no Tlf. 69 13 10 00 E-post: sobbl@sobbl.no Nortman as / Entreprenør


RECOVER NORDIC

Oppstår det vann­ lekkasje i borettslaget, et frossent avløpsrør eller kanskje heksesot på grunn av feil med ventilasjonsanlegget, er Recover raskt på plass for å begrense skade­omfanget.

Gir boligen førstehjelp dersom uhellet er ute!

Tømrere fra Recover er med Otto ­Robsahm i programmene «Sinnasnekker`n» på TVNorge. - Det viser litt av den høye, ­faglige statusen vi har, sier Johnny Aasen og Kjell Langås.

Avdelingsleder Johnny Aasen hos ­Recover i Sarpsborg skryter av det gode samarbeidet de har med Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag. – SOBBL har svært mange boenheter i sin portefølje av både eldre og nyere dato, og vi er jevnlig ute på oppdrag når det skjer uforutsette ting, forteller han.

Tiden er viktg Er det for eksempel et vannrør som ryker, er tidsaspektet svært viktig – og ofte helt avgjørende – for konse­ kvensene av uhellet. – Vi er raskt på plass og vurderer hva som må gjøres av strakstiltak, vi kart­ legger omfanget, lager et prisoverslag, utbedrer feil og setter boligen tilbake til den tilstanden den var før skaden oppsto. Det omfatter tjenester som å vaske, rense, rive, desinfisere, tørke, fjerne lukt og gjenoppbygge. I tillegg til sine egne fagfolk, har Recover avtaler med ekstern fagkompetanse de kan benytte ved behov, uansett når på døgnet det måtte være. Selskapet kan også ta seg av kommunikasjon og dokumentasjon med forsikrings­ selskapet angående skadeoppgjøret, dersom det er ønskelig.

Tett samarbeid Johnny og Recover Sarpsborg sam­ arbeider tett med Thomas Andresen ved SOBBLs tekniske avdeling.

– Vi har et svært godt samarbeid med SOBBL, under­ streker avdelingsleder Johnny Aasen hos Recover i Sarpsborg. Når uhellet er ute, er Recover raskt på plass for å begrense skadene.

– Oppstår det problemer i et borettslag, tar gjerne beboerne eller styret kontakt med ham, som igjen kontakter oss. Men er det et hasteoppdrag, som ved en akutt vannlekkasje, er det fullt mulig for boligselskapene å kontakte oss direkte på vår lokale vakttelefon 90981183. Den er betjent 24/7 og sørger for umiddelbar respons, understreker han. SOBBLs tekniske avdeling vurderer om det er en typisk forsikringssak eller om det er mest lønnsomt for boretts­ laget å ta regningen selv. Resten ordner Recover.

Trives i jobben Recovers avdeling i Sarpsborg holder hus i romslige lokaler på Kampenes,

Nicolai Østergaard og Lars Martin Holta hos Recover i full sving med å rehabili­tere en bolig på Ise e ­ tter brann. – Oppdregene er svært ­variable og vi strotrives i jobben, sier de.

og har 25 ansatte i staben, fordelt på prosjektledere, tømrere og rengjøringspersonell. Er det store og/eller mange oppdrag samtidig, flyttes det ressurser og kompetanse på tvers av avdelingene i Fredrikstad og Moss – og også resten av selskapets 50 avdelinger i Norge. – Mange av våre ansatte har lang fartstid hos oss, som er det beste tegnet på at de trives i jobb. Her er det stadig nye oppdrag og utfordringer som skal løses. Ingen dager er like, sier avdeingslederen, som selv er fagutdannet tømrer. På Kampenes har de god plass til interiøroppbevaring, de har egen vaskeavdeling, kjemisk rom for luktfjerning av tekstiler, verksteder og ikke minst utsyr og metoder til å sette i gang tiltak raskt når uhellet er ute! SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 31


Eie Sarpsborg består av erfarne meglere med god kunnskap om boligmarkedet i Østfold. Alle har solid lokalkjennskap om hva som rører seg i nærområdet, og hva sarpingene er opptatte av. Alle meglerne er født og oppvokst i Sarpsborg og omegn, og vet derfor om alle fordelene ved å bo i byen. Tilknytning til Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag gjør at meglerne i Eie Sarpsborg har en trygg og solid forankring i byen, noe som kommer kundene til gode. De bryr seg om lokalmiljøet og stedets utvikling.

EIE EIENDOMSMEGLING (SOBBL EIENDOMSMEGLING AS) St. Marie gate 112, tlf. 69 11 32 00, e-post: sarpsborg@eie.no Jonas Nikolai Grimsøen mobil: 41 26 88 91, e-post: jng@eie.no

Oda C.S. Ystrøm mobil: 97 19 31 86, e-post: ocy@eie.no

Hilde Due Rismark mobil: 99 59 54 82, e-post: hdr@eie.no

Malin Joneid Ellefsen mobil: 99 55 72 91, e-post: mje@eie.no

Jonas Bergtun mobil: 99 31 36 54, e-post: jbe@eie.no

Therese Torskenæs mobil: 91 88 06 75, e-post: tto@eie.no

Kontakt oss idag. ! V i er k lare for deg


Temakveld om vedlikeholdsplanlegging

Vedlikeholdsplanlegging og presentasjon av Vedlikeholdsnøkkelen – utviklet av OBOS Prosjekt AS

Torsdag 21. juni kl. 18.00–19.30 Vedlikeholdsnøkkelen baseres på en gjennomgang av bygg, VVS og EL-tekniske installasjoner og angir tidspunkt og kostnad for gjennomføring av tiltak. Vedlikeholdsnøkkelen er et nyttig verktøy for planlegging av vedlikeholdstiltak, i tillegg til at man lett kan få oversikt over andre administrative tiltak. Østfold Prosjekt AS arrangerer en presentasjon av Vedlikeholdsnøkkelen: Sted: Quality Hotel, Sarpsborg. Foreleser: Spencer Billett, Daglig leder i Østfold Prosjekt AS. Arrangementet er gratis og det blir enkel servering. Påmelding: sb@ostfoldprosjekt.no eller 918 14 697 Blant deltakerne trekkes det ut en heldig vinner som får tilbud om utarbeidelse av en Vedlikeholdsnøkkel til halv pris.

Dette inngår i Vedlikeholdsnøkkelen? • Nøkkelinformasjon om bygningsmassen • Informasjon om tidligere vedlikehold og utskiftninger • Tilstandsvurdering av bygninger og fellesanlegg • Gjennomgang av bygningsmassen og utearealer • Bilder av aktuelle problemområder • Langsiktig vedlikeholdsplan med oversikt over hva som bør gjøres de neste 5–10 år og kostnader forbundet med dette

Østfold Prosjekt AS utfører oppdrag av alle typer innen nybygging og rehabilitering

Tilskuddsordninger

VVS- og elektriske anlegg

Ladestasjon til elbiler

Tilstandsvurdering og vedlikeholdsplanlegging

Rehabilitering og ombygging

Østfold Prosjekt AS – boligselskapets samarbeidspartner

Østfold Prosjekt AS Prosjekt og byggeledelse • Nybygg og rehabilitering Storgaten 5 – Fredrikstad • Postboks 124, 1601 Fredrikstad Telefon: 69 30 03 64 • Mobil: 91 81 46 97 • E-post: sb@ostfoldprosjekt.no

Betongrehabilitering


GRÅLUM II

På oppdrag fra SOBBL bygger vi nå Grålum II borettslag

BORETTSLAG

Oppføring av nybygg – tilbygg/påbygg – rehabilitering Boger Bygg AS dekker alt fra hovedentrepriser for offentlige og private byggherrer til oppføring av eneboliger, rehabilitering og tilbygg/påbygg. Boger Bygg AS er en familiedrevet byggmesterbedrift som tar alle typer bygge- og rehabiliteringsarbeid. Vi holder til i Rakkestad, og har Østfold og deler av Akershus som vårt sentrale satsningsområde.

AA

Industriveien 18, 1890 Rakkestad | Tlf: 69 22 32 92 | www.bogerbygg.no | epost: post@bogerbygg.no


ALLE KAMPENE HVOR DU VIL

Med Get tv-app og Get nett-tv er det enkelt å følge fotball-VM uansett hvor du er i Norge. Last ned Get tv-app


FLÜGGER FARVE Aaa

Tid for å male bygget?

Våren er en ypperlig tid for å male eller beise bygget utvendig. ­Utstyret og de gode rådene får du hos Flügger Farve, som nå setter ekstra fokus på b ­ orettslagene og deres medlemmer.

– Her i butikken vil du få all den hjelpen du trenger, sier Flügger Farves region­ sjef Gro Hege Hølås, og skryter av service­innstilling og fag­kompetansen til de ansatte. Fra venstre Svein Erik Nilsen, Henri N ­ evalainen og avdelings­leder Ingar Martinsen.

– Etter en kald og lang vinter, har våren endelig slått rot. Nå er tiden inne til å ta en sjekk på yttervegger, terrasse og utemøbler. Kanskje det trengs vedlikehold og et fargestrøk? spør Flügger Farves regionsjef Gro Hege Hølås. Hun kan fortelle at de nå setter ekstra fokus på boligbyggelag, ved at styrene vil bli invitert på kick off og fagsamlinger med svært rabatterte priser på aktuelle produkter.

Penger spart… – Her er det mange penger å spare for de borettslagene som tar malingen på dugnad. Vi sørger for at de får a ­ kkurat de fargene og de produktene som trengs. I tillegg er vi alltid tilgjengelig for gode råd og faglig innspill som sikrer et godt resultat. – Det er spesielt viktig at grunn­ arbeidet er skikkelig utført om du skal få et varig resultat, minner hun om. Er det ønskelig, kan borettslaget også få besøk av en salgskonsulent, som kan være en nyttig sparringspartner i planleggingsfasen og bidra til at de optimale løsningene blir valgt.

36

Våren er her, og det er høysesong for vedlikehold og oppussing, sier Flügger Farves regionsjef Gro Hege Hølås.

Flügger Farve har også alt du trenger av tapeter, maling og utstyr til innendørs bruk – inkludert våtrom – og blander akkurat den fargen du er ute etter. Verdt å nevne er også at SOBBL-medlemmer får gode rabatter i butikken ved framvisning av medlemskortet.

Fra Greåker til Rolvsøy Den lokale Flugger-butikken flyttet fra Greåker før jul, og befinner seg nå i Seljeveien 3 på Rolvsøy (en tverrgate

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

til Dikeveien). En vellykket beslutning, konkluderer hun. – Ja, definitivt. Nå har vi en sentral beliggenhet med mye aktivitet, og det er lett å finne fram til oss. Det har resultert i økt omsetningen både fra proff- og konsummarkedet. – Her på Rolvsøy har vi også større plass både til butikk og lager, som kommer alle våre kunder til gode, sier hun – og ønsker alle velkommen innom for en hyggelig fagprat.


FERIETID

Slik pakker du feriebilen riktig Ikke reis på bilferie med en elefant i baksetet. Pakker du feriebilen feil, kan bagasjen bli en dødsfelle. En bag på 30 kilo i baksetet kan med ett veie 1200 kilo hvis bilen krasjer eller må bråstoppe i 50 km/t. Skjer det samme ved en fart på 100 km/t, er faktisk vekt på bagen utrolige 4800 kilo. Det er det samme som en afrikansk elefant veier. – Selv mobiltelefoner som ligger løst i bilen kan skade fører og passasjerer alvorlig ved bråbrems eller kollisjon, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If. Ved krasj i 100 km/t veier en mobil­ telefon plutselig 15–16 kilo. – Unngå at løse gjenstander ligger og slenger i baksetet på ferieturen, slikt som vannflasker og nettbrett. Det sikreste er å ha dem i ordentlige feste­ anordninger på ryggen til forsetene eller å la dem ligge på gulvet, sier Clementz. Det er særlig hvis løse gjenstander treffer hode eller nakke at kritiske skader kan oppstå.

Slik pakker du bilen Når feriebilen skal pakkes, er det viktig å gjøre det riktig for å bevare kjøreegenskapene. Her er noen gode råd fra If: • Tyngdepunktet bør være så lavt som mulig. Legg alle de tyngste sakene underst og i midten. • Stuv lasten mot ryggstøtten, men ikke la bagasje gå over seteryggen – eller plasser saker og ting på hattehylla. Det er det samme som å oppbevare prosjektiler i hodehøyde. • Har du stasjonsvogn eller SUV, kan et nett over bagasjen eller mot bagasjerommet gi ekstra sikkerhet. • Plasserer du bagasje inni selve kupeen, oppbevar den på gulvet.

Pass på takboksen Det er fristende å fylle takboksen. Sett deg inn i vektgrensen produsenten oppgir, og unngå å oppbevare tunge gjenstander her. Med bagasje på taket kan bilens kjøreegenskaper bli vesentlig endret. Sjekk bilens instruksjonsbok for maks vekt på taket. – Sikre lasten i takboksen ved å fylle ut med lette gjenstander mot veggene for å stabilisere, og bruk lastestroppene til holde på plass det som er i boksen, sier Sigmund Clementz i If.

Se opp for tyvene En detalj mange ferieglade nordmenn gjerne glemmer på tur, er at de kjører rundt med en godtepose på fire hjul. Fullastede biler med N-skilter er ­fristende for tyver i utlandet. Tøm bilen før tyven gjør det, lyder oppfordringen fra If. – Unngå å sette fra deg bilen med forlokkende saker som nettbrett og dyre merkeklær. Vi får mange meldinger om tyver som tømmer bilen for bager og kofferter på leting etter verdisaker, sier Clementz.

Pass på å pakke slik at tyngdepunktet blir ­lavest mulig i bilen, og se til at det ikke er løse gjenstander som kan fly gjennom lufta ved en bråstopp. Det er de viktigste pakke­ rådene fra Sigmund Clementz i If. (Foto: If)

Forsikringsselskapets råd er å sjekke inn på hotellet så tidlig som mulig og ha bagasjen på rommet. Verdisaker bør oppbevares i rom-safen eller hotellets safe i resepsjonen. – Parkeringshus er dessverre ikke trygge. Også her jakter tyver etter verdisaker. Det sikreste er å ha bilen i hotellets låste garasje med adgangs­ kontroll, sier Clementz. SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

| 37


Medlemsfordeler – noe for enhver smak

arpsborg www.fordelskortet.no/s

Alle medlemmer får tilsendt ­medlemskort. Medlemskortet er et medlemsbevis, i tillegg til at det er knyttet medlems­fordeler opp mot kortet. I brosjyren som fulgte med kortet, er det en oversikt over alle fordelene. Noen ­medlemsfordeler krever at du aktiverer kortet. Alt som behøves for å aktivere kortet, er en e-postadresse og tilgang til internett. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har problemer med dette. Medlemskortet skal bare aktiveres én

gang. Nå får du som medlem med aktivert medlemskort 10 % rabatt på ordinære varer og 5 % bonus hos G-sport og G-max. Informasjon om alle medlemsfordelene finner du på www.fordelskortet.no/sarpsborg, og det er her du kan aktivere kortet.

MEDLEMSKORTET – TILBYDERE:

DEKK1 – FLÜGGER FARVE – FORSIKRING FOR MEDLEMMER – POWER – G-MAX / G-SPORT – HURTIGRUTEN KAMPANJE – POLARKRAFT – KREDITTKORT FOR MEDLEMMER – LAMPEHUSET – HOTELL FOR MEDLEMMER MODENA FLISER – MONTÉR – SECTOR ALARM – STEINSPRUTEN BILGLASS – THON HOTELS

Last ned medlemsappen

Få tilgang til dine medlemsfordeler direkte på din mobil. Du kan få tilgang til ditt digitale ­medlemskort og få bonus automatisk når du betaler med med registrert bankkort. Registrering gjør du enkelt på «Mine side». Appen «SOBBL Medlem» kan du laste ned i

38

| SARPSBORG OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG

App Store eller Google Play. I appen kan du se medlemskortet ditt, få oversikt over din bonus og overføre den til bankkontoen din. I tillegg får du en god oversikt over alle dine medlemsfordeler.


Kraftinor har endret navn til

Polar Kraft

SAMMENLIGNING Vi sammenligner MEDLEMSSTRØM i 2017 med en gjennomsnittlig spotpris i samme periode.

SPOTPRIS ØSTLANDET

Gjør som flere i SOBBL:

MEDLEMSSTRØM 38,88 øre/kWh* + 48,75 kr/mnd * Begge prisene har et påslag på 5 øre/kWh som inkluderer påslag og elsertifikat

Medlemsstrøm for medlemmer er et produkt kun for deg som nyter godt av Boligbyggelagenes Medlemsfordeler. Gjennom våre storinnkjøp av strøm til medlemmer og boligselskap får du de aller beste strømprisene gjennom hele året. Medlemsstrøm har ingen forskuddsbetaling, ingen skjulte påslag og ingen skjulte bindinger

Ring 987 02 006 eller gå inn på www.sobbl.no for å lese mer!

[ design: rekylreklame.no ]

BYTT TIL MEDLEMSSTRØM DU OGSÅ!

41,11 øre/kWh* + 59,90 kr/mnd


Returadresse: Postboks 335, 1702 Sarpsborg

Velkommen til vårt

! t r e VVS-studio r i p s Bli in Alt Villeroy & Boch og HansGrohe

÷33%

Åpningstider:

Ingard Langsholdt Comfort Ingard Langsholdt AS Tunejordet Ordfører Thorbjørnsensvei 3, 1710 Sarpsborg

Telefon: 69 13 90 00 - www.langsholdt.no

Tlf 69 13 90 00 – VAKTTELEFON 915 32 077

Vakttelefon 24t.: 69 13 90 00

www. langsholdt.no

Kontortid: Man-fre: 07:00-16:00 Butikk: 12:00-16:00 Lør:10:00 - 13:00 Avtaletid vedr. badepakke/varmepumpe 08:00-12:00 og 16:00-20:00 Velg tidspunktet som passer deg! Gjelder mandag - torsdag

SOBBL-nytt vår/sommer 2018  

Medlemsblad for Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag

SOBBL-nytt vår/sommer 2018  

Medlemsblad for Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag