Page 1

HABO-bladet MEDLEMSBLAD FOR HALDEN BOLIGBYGGELAG

NR. 3 – OKTOBER 2018

Eventyrlig interesse for Oreid! 22 Mer enn 100 personer var innom da HABO og Oreid Utvikling arrangerte åpen dag. – Det viser litt av den enorme interessen for området, sier HABOs administrerende direktør Richard Olsen.

Lune hjem på Sollihøyda

Utbyggingen på Solihøyda er godt i gang, og som en del av den gode standarden, blir energiforbruket basert på bergvarme. – Med bergvarme kan du redusere energi­forbruket med opptil 80 prosent. Det er mange penger spart, sier daglig leder Roy Buraas hos F. Jørgensen AS.

4

Fortsatt muligheter i Sponvika

Alle de 12 boenhetene på Skansen i Sponvika ­nærmer seg ferdigstillelse og mange av dem har fått sine rettmessige eiere. – Men fortsatt har du mulighet til å bli en del av dette flotte bomiljøet, sier DNB Eiendoms ­Jan Erik Bakke.

8

Vi gleder oss til «nye» boliger Styreleder Øyvind Grandahl kan fortelle at ­rehabiliteringen i Ostunet borettslag vil gi de ni ­byggene ny utvendig kledning og etterisolering. I tillegg skal dårlige og trekkfulle vinduer og terrassedører byttes, samt noen inngangsdører. Også terrassene skal gås over, og det vil bli gjort tiltak der det er behov.

18


2

Leder | NBBL økonomi

HA B O - B LA DET

Christian Frengstad Bjerknes,

NBBLs økonomi-, finans- og boliganalytiker

leder

På tide å knuse noen myter om fastrente

Richard Olsen

Kjære leser En fantastisk sommer i hele Norge er over og høsten er her. Det betyr også et rykende ferskt nummer av HABO-bladet. Vi har ingen ­planer om å gå kun digitalt ennå og kjører videre på den gode gamle papirversjonen. På vei hjem fra høstferien i helgen hørte jeg tidligere landslagskaptein i fotball, Rune Bratseth, prate om smått og stort på radioen. Han anbefalte alle å slappe av og koble ut litt mer, han kalte det å «cope». For han var det å sitte i en gyngestol alene og nyte en varm kopp kaffe og ikke gjøre eller tenke på noe som helst – å cope. Så kanskje du skal cope litt sammen med oss og nyte HABO-bladet i papirversjon. Høsten er også tid for budsjettering og planlegging av de neste års vedlikehold og andre aktiviteter i boligselskapene. Dere som sitter i styrene har den siste tiden jobbet med budsjett, vedlikeholdsplaner og fastsettelse av riktig nivå på felleskostnadene for 2018. En slik jobb og prosess er viktig, en god plan er alltid nyttig å ha. Ostunet borettslag, med 18 enheter i Halden sentrum, skal nå ­virkelig få en oppgradering. Der er man snart i gang med bytte av kledning og etterisolering. Rehabiliteringen blir et flott tiltak i en bydel i vekst. Les mer om dette på side 18. I denne utgaven av HABO-bladet har vi viet mye plass til Haldens nye bydel, Oreid, som er i sterk vekst. Når vi gikk inn i prosjektet for halvannet år siden, så hadde vi ikke våget å drømme om at det skulle gå så bra. At så mange har trykket Oreid til sitt hjerte allerede er bare helt fantastisk! Vi har på kort tid solgt/reservert over 30 boliger. Oreid fortsetter å utvikle seg slik vi ønsker og til våren og sommeren står 12 boliger klare for «Leie før Eie»-konseptet. Vi kommer også til å fortsette med å bygge møteplasser for folk. 20. september arrangerte vi en visningsdag på Oreid med ca 100 personer tilstede. Vi åpnet også områdets nye kortreiste lekeplass, hvor mesteparten av materialene er brukt fra trærne som stod der tidligere. Dette kaller jeg en lekeplass med ekte sjel, som er laget av to staute karer; Trygve Haug og Marius Bråthen! Tusen takk for innsatsen – og til dere andre – ta dere en tur til Oreid! Elisabeth og Glenn Wiggo er de første beboerne som har flyttet inn i Orødgrenda borettslag, les mer om det fra s.6. Dere som er ute et etter ny bygget hjem, bør også ta turen innom Skansen (s.8) og Sollihøyda (s.4) – der blir det også flott å bo! Ha en fin høst med litt cope tid!

RICHARD OLSEN, administrerende direktør, HABO

HABO-bladet er et medlemsblad for Halden Boligbyggelag, Niels Stubs gate 6, 1776 Halden. Telefon: 69 21 37 77. Fax: 69 21 37 88. E-post: habo@habo.no Internett: www.habo.no Opplag: 14.000. Ansvarlig redaktør: Richard Olsen. Grafisk design/foto/tekst: Suveren Kommunikasjon AS. Annonser: Vidar Helgesen, Suveren Kommunikasjon AS, telefon 46 74 17 01.

■ Nå som rentene stiger popper det opp formaninger både her og der om at du bør unngå fastrente. Fastrente er visstnok et veddemål som kun banken ­tjener på. Tullball. Myte 1: «Du vinner ikke et vedde­mål med banken.» Fastrente er IKKE et veddemål med banken. Fastrentekursene styres av aktørene (tilbud/etterspørsel) i rentemarkedet. Din bank fungerer i praksis kun som et mellomledd mellom deg og aktørene på rente­ markedet. Banken tar dermed ingen renterisiko når de gir deg fastrente. Myte 2: «Bankene tjener mest på fastrente» Det stemmer ikke nødvendigvis. Beregninger fra Holberg Fondene og viser det motsatte bildet. Én ting er i alle fall sikkert: Hadde bankene konsekvent tjent mer på at du valgte fastrente, så hadde de pushet fast­ rente, ikke flytende rente. Myte 3: «Over tid lønner det seg alltid med flytende rente» Det er kanskje litt drøyt å kalle dette en myte. For den har sin naturlige og historiske forklaring. På skolen lærte vi at terminpremien er positiv. Terminpremien er litt forenklet den «forsikringspremien» utlåner krever for fast kontra flytende rente. Men mye som ble tatt for gitt før finanskrisen er imidlertid ikke like opplagt lenger, for eksempel forutsetningen om positiv termin­ premie. Terminpremien har faktisk blitt n ­ egativ de senere år. Med nega­ tiv terminpremie så slipper du ikke

bare å betale forsikringspremie for å binde renta, men du får faktisk betalt. Fallet i terminpremien ­skyldes blant annet sentra lban kenes inflasjons­styring – som reduserer inflasjonsrisikoen på lange lån. Samt ekstraordinære sentralbanktiltak som QE og operation twist i etter­ kant av finanskrisen. Bottom line: Fastrente har et ufortjent dårlig rykte fordi rente­ nivået har falt i 30 år. Det gjentar seg ikke de neste 30 årene. Myte 4: «Lag ditt eget fastrentelån» Denne er ny for meg og ingen god erstatning for fastrente. Å lage ditt eget «fastrentelån» misser store deler av poenget med fast­ rente, nemlig forsikringen mot UFORUTSETTE rentehopp. Men de siste dagene har jeg sett både av øverste leder i BN Bank og en høyskole­lektor fra BI anbefale dette som et alternativ til fastrente. Og enda mer overraskende, begge fra­ råder fastrente på generell basis. Pussig. Myte 5: «Ikke spekulerer i fastrente» Denne trenger vel egentlig ingen forklaring. Fastrente reduserer usikkerhet og er selvfølgelig ikke spekulasjon. 

Kilde: nbbloggen.no


Medlemsfordeler

HA B O - BLADET

3

Vi gjør det enklere... • å få gode fordeler • å spare penger • å vite hvorfor man skal handle • å kjøpe bolig • å forbedre boligen sin • å handle smart • å få rabatt og bonus

Last ned HABOs app på App Store eller Google Play.

Profesjonell boligforvaltning og eiendomsmegling

– alt under samme tak

Jan-Marcus Lilledal Eiendomsmegler MNEF, DNB Eiendom

Jan Erik Bakke Ansvarlig megler, DNB Eiendom

Fredrik Hoffstrøm Teknisk forvaltnings­ konsulent, HABO

Lisbeth Paulsen Medhjelper DNB Eiendom

Madeleine Dahl-Nilsen

Økonomimedarbeider

Anne Wahlstrøm Leder regnskap og forvaltning, HABO

Linda Torp Skogli

Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF DNB Eiendom

Malin Thøgersen Økonomikonsulent, HABO

Heidi Lagerholt

Regnskap/forvaltning, HABO

Cathrine Øberg Resepsjon/ sentralbord, HABO

Jan-Erik Solheim Teknisk sjef, HABO

ÅPNINGSTIDER: HABO: Mandag–fredag 09.00–15.30. (mai–september: kl 09.00–15.00). DNB Eiendom: Mandag–torsdag 09.00–17.00. Fredag 09.00–15.30

Richard Olsen Adm. direktør, HABO


4

Sollihøgda

HA B O - B LA DET

Lune hjem på Sollihøgda

Med bergvarme kan du halvere strømregningen!

– Med bergvarme kan du ­redusere energiforbruket med opptil 80 prosent. Det er mange penger spart, sier daglig leder Roy Buraas hos F. Jørgensen AS. Utbyggingen på Solihøgda er godt i gang, og som en del av den gode standarden, blir energiforbruket basert på bergvarme. Det er den lokale rørleggerbedriften F. Jørgensen som har sørget for installeringene av energianleggene. På bildet ser vi bedriftens daglige leder Roy Buraas flankeres av HABOs tekniske sjef Jan-Erik Solheim og Tore Steen fra Byggmester Bjørn Larsen Eftf AS.

Det er den lokale rørlegger­ butikken F. Jørgensen som står for installasjonene av bergvarme­ anleggene, og Buraas kan fortelle at de måtte bore 65 meter ned i bakken for å kunne hente ut til­ strekkelig varme. Lagret solenergi Lenger ned i bakken finnes det såkalte overflatenære geo­termiske laget, en varmekilde som holder tilnærmet konstant tempera­ tur hele året. Varmepumpen henter opp lagret solenergi via en k­ ollektor i et boret hull i fjellet. I det vannfylte borehullet ­installeres det en kollektorslange. Sirkulerende væske henter varme fra fjellet til bergvarmepumpen. Varmepumpen konsentrerer den lagrede energien fra energi­ kilden, slik at den kan gi varmt­ vann til radiatorer, gulvvarme, bad og dusj. Høy varmefaktor Bergvarmepumpen har en høy virkningsgrad. Av 1 kWh får du ut 5,04 kWh varmeenergi, det vil si en varmefaktor på hele 5,04. Det kan gi nærmere 80% besparelse i energibruk til oppvarming og tappevann – med andre ord svært god lønnsomhet! – Gulvvarmen sørger for en

på én flate med tilhørende ­garasje på ca 50 kvm. Boligene er inn­ holdsrike og holder en gjennom­ gående god standard. DNB Eiendoms megler JanMarcus Lilledal kan fortelle at de vil justere noe på neste byggetrinn. – Det er samme hustype, men vi øker BRA til 150 kvm for å få plass til en TV-stue. I tillegg blir det to mer like bad enn de første boligene. I tillegg blir det selvsagt garasje på rundt 50 kvm. – Årsaken til justeringen, er at vi vil nå en bredere kjøpegruppe. Med tv-stue, gjør vi det enda mer attraktivt for barnefamilier, sier han.

DNB Eiendom-megler Jan-Marcus Lilledal merker økt interesse for utviklingen av Solihøgda parallelt med at de første byggene reises. – Ønsker du en nærmere kikk, er det bare å ta kontakt, sier han.

jevn og stabil varme i huset, som gir bedre inneklima og luftkvalitet og økt komfort. Dette er i tillegg en svært driftsikker varmekilde som er enkel å betjene, sier Buraas. Andre fordeler, er at det ikke er noen synlig utedel, at den ikke avgir lyd verken inne eller ute og den gir ingen lokale utslipp som anlegg kjørt på fossile brensler eller bioenergi gir. Løsningen gir også mulighet for kjøling på hete sommerdager med en tilleggsinstallasjon.

Bergvarmepumper er væske-til-vann-varmepumper med lang levetid og som egner seg godt for boliger med stort oppvarmings- og varmtvannsbehov Varmepumpen dekker store deler av boligens varmebehov, både romvarme og varmt tappevann og kan brukes til kjøling om sommeren.

Unike muligheter Utbyggingen på Solihøgda er ­utvilsomt et av Haldens mest unike boligprosjekter, med svært gode solforhold. Her blir det 14 eneboliger med enhetlig ­arkitektur med romslige eiendommer, hvor både byggene og utearealene er skreddersydd maksimal trivsel og høy livskvalitet. Boligene er tegnet av arkitekt Jon Tore

Grimsrud, som i seg selv er et kvalitetsstempel. Eneboligtomtene ligger i tillegg i et av byens fineste og mest popu­ lære områder, med nærhet til flott turterreng, skole, idrettsanlegg, barnehage etc – og kort vei til E6. Justerer boligstørrelsene Første byggetrinn er godt i gang med boliger på nær 145 kvm (BRA)

Kom og se! Lilledal har merket en gradvis høyere interesse for u ­ tbyggingen på Solihøygda i tråd med at ­boligene har tatt form. – Byggene føyer seg godt inn i terrenget, og er lite ruvende. Men man får en «wow»-følelse i det man trer innenfor og ser hvor romslig, og lyst det er – med god takhøyde. Vel verdt en kikk! Nevnes må også at feltet får tilstrekkelig energikapasitet, slik at hjemmelading av elbil er uproblematisk.


Nytt fra HABO

HA B O - BLADET

Salgstrinn 2 er igang! 14 ENEBOLIGER

PÅ ARKITEKTTEGNET BOLIGFELT I ATTRAKTIVT OMRÅDE

Veibeskrivelse: Ta inn Englekor­ veien, deretter første til høyre og inn Sollihøyda. Feltet kommer i enden av boligområdet, på høyre side.

LINDA TORP SKOGLI Daglig leder Tlf 41 42 41 89 linda.torp.skogli@dnb­eiendom.no

JAN-MARCUS LILLEDAL Eiendomsmegler MNEF Tlf 91 76 94 55 marcus.lilledal@dnb­eiendom.no

STORE

SELVEIDE

TOMTER FRA 1–1,6 MÅL

5


6

Hjemme hos

HA B O - B LA DET

– Nå vil vi ha det ­lettstelt og enkelt! Første familie er på plass i Oreid borettslag

Det gjenstår fortsatt en del før alt er på plass i den nye boligen, men det begynner å ta form, forteller Elisabeth og Glenn Wiggo, som her koser seg i sofaen foran TV-en.

H A BO er i f ull gang med å bygge nytt borettslag på Oreid, som vil bestå av 8 vertikaldelte boliger over to plan i tomanns­ bolig, 4 b ­ oliger på ett plan i tomanns­b oliger og 4 boliger i firemannsbolig. Første byggetrinn er nå ferdig, og er i gang med å fylles med liv. – Her vil vi få det godt, sier Elisabeth Dahlman og Glenn Wiggo Peter, som nylig har fl ­ yttet inn med tre barn og to katter. Enklere livsform Familien har bodd i en enebolig på 280 kvadratmeter i Danseberget, men følte tiden var inne til å ta steget til en enklere livsform. – Jeg føler jeg har drevet ­konstant med vedlikehold de siste årene. Er du ferdig med ett prosjekt, er det bare å ta fatt på det neste. Med stort hus og stor hage, blir du aldri ferdig, og føler du alltid er på etterskudd, sier Glenn Wiggo. Da de ble klar over HABOs ­e ngasjement i utviklingen av Oreid, fattet de raskt interesse og

Elisabeth Dahlman og Glenn Wiggo Peter er storfornøyde med at de valgte å bosette seg i Orødgrenda 10B, som de første i HABOs borettslag på det populære området.

Katten «Ludvig» har også funnet seg til rette i sine nye omgivelser, kan matmor Elisabeth fortelle.

tok kontakt med DNB Eiendoms Haldens daglig leder Linda Torp Skogli. – Vi kikket først på en leilig­ het i firemannsboligen, men fant fort ut at det ble for lite plass. Hun anbefalte da en kikk på tomanns­ boligene som var prosjektert, og det gikk ikke lang tid inne vi hadde bestemt oss for at dette var perfekt for oss. I og med at vi bestemte oss tidlig, kunne vi velge hvilken leilighet vi ønsket, og var veldig

klare på at vi ville ha denne i enden av rekken. Her har vi flott utsikt over området, og kan nesten se opp til Danseåsen, sier de. Krevende øvelse De innrømmer gjerne at det har vært en krevende øvelse å få ­plassert alle eiendelene i ene­ boligen til under halvparten av boflaten på Oreid. I skrivende stund er de fortsatt i flytte­modus, noen uker etter overtakelsen,

men bedyrer at de er i ferd med å komme i ordning og at de har en plan på hvordan de skal innrede sitt nye hjem. – Men dette tar tid, og det er ikke enkelt å måtte kvitte seg med alt det ikke er plass til, sier fruen. Det kommer snart for dagen at de også har en annen agenda for å flytte i en HABO-leilighet; de har nemlig fått tomt på Lervik ved Nordby i Sverige, hvor de har planer om å bygge et sommerhus. Snart vil de naturlig nok bruke mye tid på byggeprosjektet, da er det veldig behagelig å bare kunne låse døra hjemme uten å måtte bekymre seg for verken plenklipp eller vedlikehold. – En del av inventaret fra den tidligere boligen skal vi bruke i

sommerhuset, som vi håper og tror skal stå ferdig til sommeren. Det betyr mange måneder med mye jobb på tomta, men vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier de. Godt kjent med HABO Glenn Wiggo er opprinnelig Fredrikstad-gutt, mens Elisabeth er født og oppvokst i Halden – og har bodd i HABO-leilighet under oppveksten. – Slik sett er jeg godt kjent med boligbyggerlaget fra før, men vi var ikke medlemmer da vi begynte å tenke flytting. Løsningen ble at jeg arvet min mammas lange medlemskap, og fikk dermed lang ansiennitet «på kjøpet». Det kan komme godt med også i framtiden, sier hun.


Hjemme hos

HA B O - BLADET

Etter 20 år i stor enebolig i Danseberget, var ­tiden inne til noe mindre vedlikeholds­ krevende. ­Løsningen fant familien i Oreid ­borettslag.

– Vi syntes planløsningen og størrelsen var perfekt for oss her i Oreid borettslag, forteller de.

Dette er Glenn Wiggos «baby» – en ATV han steller svært godt med!

7


8

Skansen, Sponvika

HAB O-b ladet

INNFLYTTINGSKLAR BOLIG! SOLRIKE TOMTER KORT VEI TIL SKOG OG SJØ EFFEKTIVE PLANLØSNINGER

BOLIGTYPE A 119 KVM [BRA] ... BOLIGTYPE B 137 KVM [BRA]

8

SOLGT

JAN ERIK BAKKE Ansvarlig megler Tlf 901 60 380 / 69 21 37 80 jan.bakke@dnb-eiendom.no

Halden Boligsenter AS i samarbeid med DNB Eiendom


Skansen, Sponvika

HA B O - BLADET

9

Fortsatt muligheter i Sponvika

Her kan du flytte rett inn i et ferdig opparbeidet bomiljø

Boligområdet er snart ferdig opparbeidet. Her kan du flytte rett inn i et ferdig opparbeidet og trivelig bomiljø!

Alle de 12 boenhetene i HABOs ­utbyggingsprosjekt Skansen i Sponvika er snart ferdigstilt, og mange av dem har fått sine rettmessige eiere.

Det er Jan Erik Bakke hos DNB Eiendom Halden som har hånd om Skansen i Sponvika. – Du kan fortsatt sikre deg en plass i solen, men det begynner å haste, sier han

– Men fortsatt har du mulighet til å bli en del av dette flotte bo­ miljøet, sier ansvarlig megler Jan Erik Bakke i DNB Eiendom. Bol ig prosjek tet Ska nsen Sponvika består av 12 bolig­ enheter fordelt på seks hus, som alle holder høy standard. Her er det lagt stor vekt på form, funksjon og holdbarhet. Boligene har vertikaldelt ut­ forming og går over to etasjer, med to ulike størrelser og noe ulik planløsning. Boligtype 1 ligger i første rekke, er på 114 kvm og har to soverom. Boligtype 2 har tre soverom, er på 125 kvm og ligger inntil skogkanten.

Sponvika ligger idyllisk til, kun en kort spasertur fra vannet. Her får du hus og hytte i ett, og har det beste utgangspunktet for et godt liv.

Skansen, Sponvika er organisert som selveier, og det er dannet et sameie for fellesarealene. – Også utendørs er alt nå ferdig opparbeidet, med asfalterte veier, beplantning og avfallssortering. Her kan du flytte inn i et komplett, rolig og skjermet bomiljø med trivelige naboer, påpeker Bakke. Sørlandsidyll Sponvika er en gammel fisker­ landsby fra tidlig på 1600-tallet.

Tidligere var det et yrende sted for fiskehandel og fiske­fabrikker, hovedsakelig mottakere og be­ arbeidere av sild. I dag er det fortsatt et idyllisk lite sted med hvitmalte små hus og velstelte hager ved innseilingen til Halden. Med Skansen som utgangspunkt, ligger alt til rette for et godt liv. Vannet ligger kun en kort spaser­ tur unna, med skjærgårdsidyllen i all sin prakt i horisonten. Sponvika-området er også fint

for gå- og sykkelturer i vakkert og variert terreng, for den aktive er det ikke mindre enn 15 golf­baner i en radius på 1 time med bil. Utfluktsmulighetene og severdig­ hetene er rike og mangfoldige. Her får du med andre ord mye livskvalitet på kjøpet! Attraktiv beliggenhet Selv om Sponvika er et som­ merparadis, er beliggenheten i seg selv attraktiv også ellers

i året. Herfra er det svært kort vei til E6 og handels­områdene i Svinesundsparken, samt at Halden sentrum ligger kun ligger en kort kjøretur unna. – Er du nysgjerrig på om dette kan være noe for deg, er det ingen grunn til drøye. Ta gjerne k­ ontakt på telefon 90160380, så kan vi avtale en tur utom for en n ­ ærmere kikk på de ledige boligene, sier megler Jan Erik Bakke hos DNB Eiendom.


10

Samarbeidspartner

HA B O - B LA DET

Tilbyr markedets smarteste og sikreste brannvarsling:

Tryggere hjem med Get Safe!

Get har i mange år vært en ledende fiberbasert bredbånds- og innholdsleverandør. Nå satser de også stort på å kunne tilby deg smarte hjem, som gir økt trygghet for borettslaget - og full kontroll over energiforbruket. «Get Safe» er navnet på Gets stor­ satsing, et egenutviklet system som egner seg perfekt til borettslag. Gjennom et smart brannvarslings­ system, har styret full oversikt over alle brannvarslerne, både i felles­ arealer og i den enkelte leilighet, via en smarttelefon, iPad eller PC. Men det aller viktigste; branntilløp oppdages og varsles raskt til alle husstander! Smarte brannvarslere Smarte røykvarslere kommuni­ serer trådløst med hverandre for lokal varsling og over internett til døgnbemannet alarmstasjon. Alarmstasjonen avklarer situa­ sjonen umiddelbart og kontakter brannvesenet ved behov. Samtidig som alle røykvarslere i bygget ut­ løser alarm, mottar beboere også varsel på mobil om hvor det brenner og oppmøtested ved evakuering - Om brannalarmen utløses, varsles hele oppgangen av en sirene og deretter en kvinne­ stemme som forteller om hva som skjer. Samtidig går en melding til ­sikkerhetsselskapet Safe4, som øye­blikkelig ringer tilbake for å av­ krefte at det er falsk alarm. Deretter varsles brannvesenet, forteller Terje Fristad, Gets salgsleder for Østfold og Follo. Lukter ulmebrann En utfordring for dagens brann­ alarmer, er at de ikke reagerer på ulmebranner i en tidlig fase – og det kan gå tre til fire timer innen den utløses. Da er det ofte for sent dersom det er sovende mennesker i leiligheten. – Det unike med Get Safe, er at den har en sensor som kan lukte både karbondioksid og karbon­ monoksid (kullos) , som gjør at alarmen utløses raskt. Det kan være forskjell på liv og død, sier han. Det nyeste generasjonen brann­ varslere fra Get Safe, som nylig er blitt lansert, har flere forbedringer fra den første versjonen. – Varsleren er koplet til et eget trådløst system, og er således ikke avhengig av beboerens nettilgang. I tillegg har batteriene nå fem års levetid. Nettopp å bytte batterier på brannvarslere, har alltid vært en utfordring. Nå er dette eliminert!

Dette er Get Safe

Get Safe tilbyr smart styring til boligselskap med brann- og vannlekkasjevarsling. Vår plattform gjør det mulig å enkelt koble opp flere smarte tjenester i fremtiden. BRANNVARSLING Våre smarte røykvarslere er koblet sammen, og gir enkel oversikt over alle leiligheter og bygninger. De tar i bruk nyeste teknologi som sikrer tidlig varsling både ved ulmebranner og åpen ild. Get Safe er koblet opp mot døgnbemannet alarmstasjon. VANNLEKKASJEVARSLING Vannlekkasjer på kjøkken og i kjeller kan være vanskelige å oppdage, og føre til omfattende renovering for deg og naboen. Vannlekkasjevarslingen lar deg stoppe lekkasjen før det er for sent. FREMTIDENS SMARTE PLATTFORM Plattformen gjør det mulig å enkelt koble opp flere smarte tjenester enten du har behov for lys- og varmestyring, nøkkelfri lås, eller andre spennende løsninger i fremtiden.

Oppdag vannlekkasjene tidlig: Vannlekkasjevarslingen lar deg stoppe lekkasjen før det er for sent. Tjenesten tilrettelegger for å oppdage lekkasjen så raskt som mulig, slik at man får muligheten til å stoppe det før konsekvensene blir for store.

CO -DETEKTERING Karbonmonoksid (CO) detekteringen sikrer tidlig varsling av ulmebrann, og farlige gasser. OPTISK «Ser» røykutviklingen og er anbefalt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

TALEFUNKSJON I tillegg til sirene øker tale sjansene for at barn og eldre responderer på utløst alarm. SERIEKOBLET Alle røykvarslerne er koblet sammen i boligselskapet og sikrer felles trygghet. Varsler om ikke alle enheter er tilkoblet.

TERMISK Varsler ved rask temperaturendring.

BATTERI Batteriene varer i ca. fem år, og røykvarsleren varsler når batteriet er lavt.

Full oversikt over sensorene Han kan også fortelle at det er en «tuklefunksjon» på alarmene. Om en av beboerne demonterer ­alarmen og legger den i en skuff, fjerner ­batteriet etc, kan styret oppdage det via styreportalen og påpeke det. – Styrene er juridisk a­ nsvarlig for at sikkerheten ivaretas, og kan ofte ikke være trygg på at beboernes røykvarslere ­faktisk er op er at ive uten å f y sisk ­inspisere hver boenhet. Get Safe er ­utviklet på en slik måte at det er enkelt å ha full oversikt over brann­v arslingsløsningen, og man b ­ ehøver ikke å kontrollere

­sensorer i alle leiligheter manuelt. – Med Get Safe kan ingen be­ skylde styret for ikke å ha tatt det ansvaret på alvor – og alle ­b eboerne kan sove trygt om nettene. I tillegg er de nye alarmene utstyrt med en stor og lett til­ gjengelig trykk-knapp. Dersom alarmen skal nullstilles etter at de har blitt utløst ved en feil. Det gjør det enklere for de eldre b ­ rukerne, som nå enkelt kan trykke den inn eksempelvis ved hjelp av en stokk dersom de ikke er i stand

til å klatre opp på en stol for å nå alarmen i taket. Vannlekkasje Som en naturlig del av den til­ g jengelige teknologien, har ­s elskapet også en sensor som varsler vannlekkasjer. – Vannlekkasjer på kjøkken og i kjeller kan være vanskelige å oppdage, og føre til omfat­ tende ­renovering for både deg og ­naboene. Vannlekkasjevarslingen gir deg mulighet til å stoppe ­lekkasjen på et tidlig stadium.

Alle de som har kjøpt den første versjonen av Get Safe, vil få i­ nstallert den nyeste utgaven – slik at også de kan nyte godt av for­bedringene, påpeker Fristad. Smart Hus-teknologi Get Safe er en del av Gets Smart Hus-satsing. Selskapet har utviklet en HUB-løsning- som koples til de nye, såkalte smarte strømmålerne. Dermed har du et system og en plattform som gjør det mulig å styre alle husets elektriske instal­ lasjoner; det være seg markiser, varmtvannsberederen, nøkkelfri lås, varme eller lys – og alle smarte tjenester som kommer i framtiden. Get har som man forstår stor fokus på produktutvikling, og er i gang med å skape ­produkter beregnet på helsesektoren og eldreomsorgen. - Ja, det vi kan tilby i dag, er bare starten på det som vil komme. Men alt vil handle om å skape økt livs­ kvalitet og en tryggere hverdag for våre kunder, fastslår han – og legger til at det ikke er noen forutsetning at boligselskapet er kunde hos Get i dag for å kunne installere Get Safe. - Er dette interessant for boretts­ laget, er det bare å ta kontakt for en befaring og nærmere prat. Man kan sende en henvendelse via mail; til styremail@get.no, eller ringe 21900730 for nærmere avtale, sier Terje Fristad.


HA B O - BLADET

Samarbeidspartner

11

Get lanserte en verdensnyhet med Get Safe, en brannvarslingsplattform som er skreddersydd for boligselskaper. – Den er blitt tatt i mot med åpne armer, og nå kommer en ny og forbedret versjon, sier Terje Fristad, Gets salgsleder for Østfold og Follo.

TRENGER DU ekstra lagerplass? Skal du flytte til en mindre bolig? Trenger du å lagre gjenstander eller møbler i en periode? Har du et arkiveringsbehov? Vi har løsningen for deg! Enkelt. Sikkert. Rimelig. Extralageret disponerer i dag mange tusen kvadratmeter med lagerplass i Østfold. Vi leier ut små lagerboder, velegnet for barnefamilier, foreninger og bedrifter, enten du skal lagre møbler, innbo, varer eller har et arkiveringsbehov. Minimum leietid er 3 måneder med 1 måned gjensidig oppsigelsestid.

HABOMEDLEMSFORDE En måned graLER: tis

I tillegg får duleie. 10% rabatt på ytterligere leie .

69 19 24 01 www.extralageret.no


12

Annonser

HAB O-b ladet

Tenk framtid! Et medlemskap i Halden Boligbyggelag kan være nøkkelen til den bolig du trenger – når du trenger den. Les mer på habo.no

et medlemskap kan bli din beste investering 15% rabatt* for HABO-medlemmer

Alt av sikkerhet og låsarbeider • Lås- og nøkkelservice • Dørtelefon • Adgangskontroll • Låssystemer • Kameraovervåking • Serviceavtaler Telefon 69 33 91 60 – www.certego.no * Rabatt gjelder ikke på kampanjevarer

Vaktmestertjenester for borettslag og sameier, privatpersoner og bedrifter

Kun hos oss! Valg av kjøkken er en tillitssak. Hvilken forhandler har nok kunnskap til å skreddersy akkurat det kjøkkenet som vil passe hjemme hos deg? Hvem har det store utvalget som gjør at du lett finner et kjøkken du liker? Hvem kan levere den kvaliteten du forventer? Vi kan! Studio Sigdal i Fredrikstad er din leverandør av Sigdal kjøkken. Vi ønsker deg velkommen til en behagelig kjøkkenopplevelse.

Alt innen vaktmestertjenester – hele året l Drift av tekniske anlegg l Avfallshåndtering l Kontroll, vedlikehold og oppussing av bygningsmasse l Vedlikehold av grøntanlegg l Generelle vaktmestertjenester l Brannteknisk kontroll og tilsyn

Forberedt til vinteren? Mosseveien 43. Tlf. 69 36 72 20. www.sigdal-fredrikstad.no

Vi ordner med både snø­ måking og strøing av store og små arealer.

Tlf. 69 19 06 30


Annonser

H ABO-b l a d et

Ring 48 300 500 og få gratis befaring!

13

Fast medlemstilbud:

5 % bonus på hele kjøpet med aktivert medlemskort. Dra aktivert medlemskort i betalingsterminalen for å få bonus. Registrert bankkort eller Kredittkort for medlemmene kan også benyttes.

-30% SOLSKJERMING*

-30% GARASJEPORTER

Få gratis befaring med gode tips og råd. Vi leverer til alle typer boliger, borettslag og næringsbygg.

Du finner oss i Dikeveien 35 - Rolvsøy *Gjelder ikke pergola og andre spesialprodukter

Montér er Norges største byggevarekjede som tilbyr alt du trenger til oppussing: Trelast • listverk • kjøkken • garderobe • bad • maling • gulv • jernvare • verktøy • hage

Montér Halden Tlf 46 89 50 00. Åpningstider: 7–17 (9–15)

monter.no

En regnvåt høst

bør startes og endes på et varmt og innbydende bad… synes du ikke?

BRA-veien 55 • 1781 Halden • 959 49 995 • vvsinstallatoren.no • Åpningstider Man–Fre 08.00–16.00. Vakttelefon 911 37 399

VARME & BAD – RØRLEGGERKJEDEN FOR PRIVAT- OG BEDRIFTSMARKEDET I HELE NORGE Vi tar forbehold mot trykkfeil og endringer. Noen varer er bestillingsvarer, frakt kan komme i tillegg.


14

Medlemsrabatter

HAB O-b ladet

Knallgode rabatter til HABOs medlemmer! HVA KAN DU SPARE PÅ MEDLEMSKAPET? Hvem: Fredrikstad EnergiSalg Hva: Rabattert medlemsstrøm Fordel: Ingen bindingstid, rabatt, gode kundefordeler

MALING/UTSTYR TAPET/BELEGG

Rabatter til HABO-medlemmer: Maling og utstyr: 20% Tapet og belegg: 15% Egne rabatter på tilbudsvarer

Tlf. 815 69 300

10%

på hovedrengjøring til HABO-medlemmer

Busterudkleiva 54 • Telefon 90 89 90 30 www.elisenbergelektro.no

www.fes.no

FISK FRA BARENTSHAVET

RENHOLDS­SERVICE

ELEKTRIKER

10% på timepriser 35% på materiell Spesialpriser på lyskilder Gratis rådgivning/veiledning IK Elektro og Enøk-tiltak 24 timers tilgjenglighet

RØRLEGGER

LÅS- OG BESLAG­ PRODUKTER

DATA&INTERNETT Bredbånd

5% rabatt

Rekvistita

10% rabatt

10%

på ordinære priser

10% rabatt på rørleggertjenester 15% rabatt på baderomsutstyr til veil. pris 15% rabatt på Rør og rørdeler 20% rabatt på alle typer blandebatterier

EIENDOMSMEGLER

VAKTMESTER­TJENESTER

ELEKTRONIKK

BYGGEVARER

Kontakt oss for et godt tilbud!

Gode rabatter på vaktmester­tjenester. – Be om pris!

5%

bonus på hele kjøpet med aktivert medlemskort. Gjelder også tilbudsvarer.

SPORT & FRITID

LAGRINGSPLASS

Samle bonus på alt du handler: 5% bonus på alle varer, også kampanjevarer. I tillegg 10% rabatt på ordinære varer, foruten våpen, ammunisjon, optikk og elektronikk.

Medlemsfordel: Du får nå som HABO-medlem

én måned gratis leie. I tillegg får du 10% rabatt

15%

rabatt på veiledende utsalgspriser på våre produkter i vår butikk. Gjelder ikke kampanjeprodukter.

(2,5% til ikke boende medlemmer)

5%

bonus på alle varer

KJØKKEN & GARDEROBE

VVS Gode tilbud til HABO-medlemmer

på ytterligere leie.

Sigdal kjøkkeninnredning -20% Sigdal skyvedørsgarderobe -20%

Tlf. 69 19 24 01

www.extralageret.no

ELEKTRO/ SIKKERHET/BRANN

5% rabatt på veiledene timepriser 10% rabatt på materiell elektro 10% rabatt på materiell sikkerhet/brann 5% rabatt på enøk rådgivning

MARKISER/ VARMEPUMPER

– Alt av solskjerming, ute og inne. – Panasonic varmepumper Gode rabatter for medlemmer av HABO

Tlf. 69 38 17 50

www.markisemannen.no

TRAFIKKSKOLE

TRENINGSSENTER

Ved full opplæring klasse B: får dere 2 kjøretimer a kr 590,Moped opplæring: Kr 500,- i rabatt

Én gratis måned og treningsbag til HABO-medlemmer som ­melder seg inn

FLISER, TILBEHØR & BADEROMSMØBLER

25%

på flis og t­ ilbehør til HABO-medlemmer

GLASSMESTER Energiglass Tilskåret speil Ferdigrammer

15%

40% rabatt på vindusviskere ved skifte av frontrute

Jernbanegata 10 • Tlf 69 00 14 00

Bli samarbeidspartner?

Ønsker du å synliggjøre din ­bedrift til våre 5000 m ­ edlemmer? Ta kontakt med oss på 69 21 37 77 Les om medlems­fordeler på habo.no


Annonse

H ABO-b l a d et

15

ELISENBERG ELEKTRO:

Tilrettelegger for dagens og fremtidige behov

Magnus Langvik og Tor-Arne Blokkmyr hos Elisenberg Elektro har løsninger tilpasset alle behov

I tiden som kommer vil kravene til tilrettelegging for elbiler og hybridbiler i borettslag bli større. Elbil-ladere i borettslag er en god investering som vil gjøre at verdien på borettslaget vil øke. Vi har løsningene og ekspertisen. Kontakt oss idag for en uformell prat!

Alt innen utførelse og prosjektering av elektriske installasjoner

Elisenberg Elektro er alltid oppdatert på tekniske løsninger og hvilke krav som stilles når det gjelder installasjon av ladestasjoner i borettslag. Er du opptatt av å tenke på fremtidige behov og trygge løsninger? Da er vi det rette valget!

Busterudkleiva 54 • Telefon: 69 18 05 67 • www.elisenbergelektro.no

FØLG OSS PÅ FACEBOOK!


16

Annonse

HAB O-b ladet

FARVE I SENTRUM

Velkommen innom vårt nye fargesenter!

Fantastiske mønstre og fargesammensetninger; fellesnevner for 2018 er mer fokus på personlig stil, våge å satse på materiale, fargetone og fargekombinasjoner som passer for deg. Hos oss går tapettrender og farve hånd i hånd. Vi hjelper deg å finne noe som du kan trives med i ditt hjem!

Frøya interiørmaling; NÅ ÷ 25%*

Hjelp vårt fargesenter med farger og navn. Vinn premie! Sammen med vår gode leverandør av ute- og innemalinger, Tjæralin, inviterer vi våre kunder til å bidra med forslag til farger og navn til farger, som vi kan benytte i vårt fargesenter. Alle bidrag som benyttes vil bli premiert og presentert på Facebook. Har du en favorittfarge som ikke står på dagens farvekart, eller har du et godt navn som vi kan benytte på våre egenkomponerte farver, så er det bare å komme med forslag. Følg oss på Facebook.

Høykvalitets interiørmaling med forskjellig bruksområde og glans. Tak & Vegg: Akrylbasert matt vannfortynn­ bar interiørmaling. Benyttes på underlag som bygningsplater, glassfiberstrie og smittefrie underlag av puss, betong og sparkelmasse. Dør & List: Eksklusiv og slitesterk maling basert på ny teknologi med god glans. Meget god flyt, dekkevne og enkel å påføre. Vegg & Panel: Silkematt vannfortynnbar interiør­ maling. Benyttes på underlag som bygnings­ plater, panel, glassfiber, miljøstrie, tapeter, sparkelmasse, mur og betong. Vegg & Panel har en meget god flyt, er enkel å påføre, dekker godt og er vaskbar. * Tilbudet gjelder ut oktober

NB! Vi betaler din P-avgift på torvet når du handler hos oss. Husk reg. nr.!

Olav Vs gt. 2

t på Sydsiden) (Kåre Andersen-bygge

Tlf 69 21 38 50. Åpent

09–17 (14)


Annonser

H ABO-b l a d et

Vi har 25% rabatt på fliser og Mapei produkter til HABOmedlemmer

17

r! mme e l d e O-m B gere A n H e l h i t le 10% g kjø o e s v fry a e i Utle

Tlf 9100 7400 www.finnmarksfisk.no

facebook.com/finnmarksfisk

HØSTTILBUD!

TILBUDENE GJELDER UT OKTOBER

Element kjøkkenkraner er tidløse og stilrene kraner av ytterste kvalitet. Derfor passer de godt inn på de fleste kjøkken. Keramisk tetning holder kranene tette og dryppfrie år etter år.

990,-

ELEMENT DUSJTERMOSTAT Termostat dusjkran med dusjtilkobling ned. Mengde- og skoldesperre. FØR kr 1245,-

690,ELEMENT SERVANTKRAN

Element termostater har innebygget, automatisk skoldesperre og temperatur­ føler som reagerer raskt på trykk­ og temeraturforandringer i vannet.

Ettgreps med kjedefeste. Innebygd vannspareeffekt. FØR kr 849,-

Comfort F. Jørgensen Jernbanegata 10

T: 69 17 86 10

ÅPNINGSTIDER Mandag–fredag Torsdag Lørdag

09.00–16.30 09.00–17.00 09.00–13.00

790,-

ELEMENT KJØKKENKRAN

Ettgreps med lav støpt tut uten avstengning. Innebygd vannspareeffekt FØR kr 1045,-


18

Ostunet

HA B O - B LA DET

– Vi gleder oss til «nye» boliger!

Styreleder Øyvind Grandahl kan fortelle at rehabiliteringen kun vil føre til en liten oppjustering av husleien for beboerne. – Det tror jeg alle vil mene det er verdt, sier han. Ostunet er et borettslag i HABO. De 18 leilighetene er kommunalt disponert og de bygget som ni tomannsboliger. Fjeldstad og Grøstad sier de stortrives her, men har lenge ønsket en oppgradering. Nå blir det en realitet, bekrefter styreleder Øyvind Grandahl. Stort etterslep - Vi besluttet i fjor at vi skulle male byggene i første omgang, men fant fort ut at kledningen var i for dårlig forfatning. Da ble det bestemt å ta en helhetsvurdering av tilstanden, forteller Grandahl. Det er HABO som har regn­ skapsførselen for Ostunet boretts­ lag, og boligbyggelagets tekniske avdeling ble også engasjert for å avdekke behovet for rehabili­ tering og innhente anbud hos entreprenører. – Det er ikke tvil om at det er et vesentlig etterslep når det gjelder vedlikehold av bygningsmassen, og at det er på høy tid å ta grep. Det er nok ikke alt av arbeidet her som var av høyeste kvalitet da ­byggene ble reist tidlig på 80tallet, sier han.

Marit Grøstad (t.v) og Berit Fjeldstad i Ostunet borettslag gleder seg over at boligene nå skal få en oppgradering.

Bygningsmassen i Ostunet borettslag bærer preg av stort etterslep når det gjelder vedlikehold, men nå blir det gjort noe med.

Vesentlig oppgradering De ni byggene vil få ny utvendig kledning og etterisolering. I tillegg skal dårlige og trekkfulle vinduer og terrassedører byttes, samt noen inngangsdører. Også terrassene skal gås over, og det vil bli gjort tiltak der det er behov. Ettersyn av el-skapene står også på agendaen, og på utsiden vil det bli asfaltert der behovet er størst. – Hver leilighet vil dessuten få montert en luft-til-luft varme­ pumpe, slik at de både blir lune og energieffektive, og byggene vil bli

5 millioner kroner, i tillegg påløper utgifter for de øvrige arbeidene. Borettslaget gjør en r­ efinansiering og det vil kun bli snakk om en liten husleieøkning, opplyser styrelederen.

koplet til fiberkabel. I sum vil det løfte både det visuelle inntrykket og bokvaliteten. En riktig investering Grandahl gleder seg på beboernes vegne over planene, og er ikke tvil om at det er en viktig og riktig investering. - Absolutt! Dette vil gjøre noe med bokvaliteten for de som bor her, men det handler også om at hele nabolaget vil bli mer at­ traktivt. Selve snekkerarbeidene har en kostnadsramme på rundt

Snart i gang Han kan ikke si eksakt når de er i gang med arbeidene, men det vil bli igangsatt så raskt som mulig når utførende bedrift for opp­d raget er valgt. – Vi vil starte dialogen med ­e ntreprenøren for å avdekke

hvor lang tid de må beregne på hver l­ eilighet og begynne å plan­ legge arbeidene og framdriften ut fra det. Her må det selvsagt tas hensyn til beboerne, og vi har dialog med kommunen om åd ­ isponere en ledig leilighet i laget for midlertidig opphold i prosessen. Håpet er at de fleste ha r noen de ka n bo hos de dagene det står på som verst i den enkelte leilighet, sier Øyvind Grandahl.


Annonser

HA B O - BLADET

Drømmer du om ny bolig? Nå er det mange som er ute på boligjakt. Det er lurt å ha finansiering i orden når budrunden starter. Kontakt oss idag! Kontakt oss, hele døgnet – alle dager: 04800 Epost: sarpsborgpm@dnb.no

Caverion er HABOs samarbeidspartner og gir gode betingelser til medlemmene

Caverion designer, produserer, drifter og vedlikeholder brukervennlige og energieffektive løsninger for bygg, infrastruktur og industri. Hovedtyngden av de tekniske leveransene er innenfor fagområdene inneklima, elektro, automasjon, kjøling, energisparing, rørfag, IKT, audiovisuelle løsninger og sikkerhet. Kontakt oss idag for en uforpliktende prat!

Lån til hus og leilighet Caverion Norge AS, avd Østfold Syd Svinesundvn 332 • Tlf 69 17 95 00 • www.caverion.no

19


20

Annonse

HAB O-b ladet

WIFIX

VI GARANTERER WIFI I ALLE ROM

SEND WIFIX TIL 02123

getwifix.no


Nytt fra HABO

HA B O - BLADET

21

Datautstyr og mobiltelefoner kjøper du hos din lokale forhandler

• Vinduspuss • Oppskuring og boning • Hovedrengjøring • Tepperens • Fasadevask • Daglig rengjøring

Mattevask + bytting av matter Isebakkevn. 30, 1788 Berg i Østfold Tlf. 69 21 41 00, fax 69 19 56 80

Glassmester´n Vi leverer glass bak kjøkkenbenken. Kom innom for et godt tilbud

Ditt LOKALE PC-verksted – stikk innom eller ring så avtaler vi hjemmebesøk. 10% på alle jobber til HABO-medlemmer.

www.gp.no

Tlf. 69 21 35 30

Velkommen til Østfold Trafikkskole

■ Vi spesialtilpasser bygnings- og interiørglass til bruk i hus, kjøkken, bad eller rekkverk. ■ Trenger du spesialtilpassede rammer, så fikser vi det i vårt rammeverksted. I butikken finner du kunstnerartikler som maling, lerret og pensler. ■ Vi reparerer steinsprutskader og skifter alle typer bilglass. ■ Med vår fagkunnskap, solide erfaring og utstyr ligger alt til rette for at du skal kunne realisere dine ideer og drømmer. Stikk innom – du er garantert god veiledning fra en av våre medarbeidere.

20. november kl 17.00: Trafikkalt grunnkurs

Vi underviser i disse klassene:

AM

(moped)

A1

A2

A

Traktor

B

B96

BE

Kom gjerne innom for en hyggelig prat. Vi holder til i nabolokalene til Haldens Klub. Besøk oss på Facebook eller ring oss på

917 72 010 www.olh.no

Bruk refleks i mørket! La bilføreren få tid til å se deg! Sjekk frontlysene på bilen! Unngå farlige situasjoner med feil ved lysene.

www.ostfoldtrafikkskole.no


22

Oreid

HA B O - B LA DET

Eventyrlig interesse for Oreid! Mange besøkende da HABO og Oreid ­Utvikling inviterte til «åpen dag»

Utviklingen av Oreid fortsetter med stor fart, og ett byggetrinn er knapt ferdigstilt før det neste er i gang. Richard og Linda mener det er mange årsaker til den store pågangen, og trekker spesielt fram måten grunneier Oreid Utvikling har opparbeidet området og gjort det tilgjengelig for allmenn­heten med turstier, lekeplasser og aktivitetsmuligheter. At de i tillegg etablerte en barne­hage her, har også bidratt til at mange er blitt tettere ­knyttet til stedet. – Dette har vært en sammen­ hengende suksesshistorie fra første dag, fastslår de. Godt samarbeid – Skogsstiene og aktivitets­områdene her inviterer til frilufts­liv, og folk har kommet seg ut av sofakroken – ­uansett alder eller fysisk form.

Dette er god folke­helse, sier han og p ­ å­peker at slike muligheter rett utenfor stue­døra både gir høy a­ ttraksjon for ­boligene og økt livskvalitet for beboerne, påpeker Richard. HABO har et tett samarbeid med Oreid Utvikling om å tilby boliger til sine medlemmer, og den store pågangen har vist at både området og konseptene har truffet blink. – Vårt mål er å tilby attraktive boliger av ulike typer i alle deler av kommunen, og vi var aldri i tvil om at vi ville være en del av utviklingen av Oreid. Vi er representert i tomte­ selskapet, og med vår lange erfaring som boligbygger kan vi bidra til valg av boligtyper i forhold til behovet i markedet. Mange muligheter HABOs borettslag her skal bestå av 8 vertikaldelte boliger over to

HABO-direktør Richard Olsen og daglig leder i DNB Eiendom Linda Torp Skogli gleder seg over den store interessen for å bosette seg på Oreid.

plan i tomannsbolig, 4 ­boliger på ett plan i tomannsboliger og 4 ­b oliger i firemannsbolig, og utbyggingen er svært godt i gang. Mange av de ferdigstilte

flermannsboligene er allerede solgt og reservert, så her må inter­ essentene med andre ord kjenne sin besøkelsestid! Neste byggetrinn består av en

tomannsbolig og en firemanns­ bolig, og Linda kan fortelle at alle de fire sistnevnte allerede er reservert. Nettopp det store utvalget av


Oreid

HA B O - BLADET

23

Mer enn 100 personer var innom da HABO og Oreid Utvikling a­ rrangerte åpen dag. – Det viser litt av den enorme ­interessen for området, sier HABOs ­administrerende direktør Richard Olsen og DNB Eiendom Haldens daglige leder Linda Torp Skogli. HABO-direktør Richard Olsen forteller at utviklingen av Oreid har vært en suksess.

attraktive boenheter, er en viktig del av suksessen på Oreid, påpeker Linda. – Her treffer vi et bredt segment av kjøpere, og det er fantastisk gøy når boliger blir solgt og reservert allerede lenge før de er påbegynt. Det er skapt en positivitet her som er helt unik. At HABO velger å bygge etappevis ved å fullføre ett byggetrinn innen de forflytter seg til neste, bidrar til at de som flytter inn ikke har følelsen av å bo på en byggeplass. – Det skal også bygges fem ­eneboliger, to er allerede solgt, så at det er stor interesse er slett ikke å overdrive! Ønskes mer informasjon om utviklingen og mulighetene på Oreid, er det bare å ta kontakt, oppfordrer hun.

Det var stor interesse da Oreid Utvikling og HABO inviterte til åpen dag. Mange ville ta en nærmere kikk på boligene i det etablerte borettslagt på stedet.

MER OM OREID BORETTSLAG NESTE SIDE...


24

Oreid

HA B O - B LA DET

HABO-direktør Richard Olsen fikk æren av å klippe snoren ved åpningen av den nye lekeplassen av Oreid Utviklings markedssjef Trygve Haug.

Åpnet ny lekeplass

Oreid Utvikling har stort fokus på å skape trivsel og høy livskvalitet for både egne beboere og allmennheten. Nylig kunne grunneieren, ved markedsansvarlig/prosjektleder Trygve Haug åpne en ny lekeplass med stor festivitas. Sandkasse, klatrestativ, dekktrapp, tretrapp, bålplass, tursti og inn­ bydende sitteplasser møter deg på Oreid lekeplass, som føyer seg godt inn i rekken av de mange øvrige friluftsmulighetene i området. – Dette er en viktig del av konseptet vårt. Vi vil at alle skal kunne leve det gode liv her på Oreid, sier Trygve Haug. Trygve har vært grunneierens representant de siste tre årene, og har stått i bresjen for utviklingen og markedsføringen av området. Han har i tillegg bosatt seg i en av HABO-boligene her for å kunne være tett på begivenhetene. Trygve gleder seg stort over det gode frammøtet til åpningen av lekeplassen, og byr med rund hånd på grillmat, brus, kaffe og wienerbrød. Det er ikke vanskelig å se at han trives med dette! Ekstra innbydende – Her hvor lekeplassen er anlagt, har i alle år vært inngangsportalen for både barn og voksne som har gått turer i marka. Nå gjør vi det ekstra innbydende å ta seg en tur utendørs. Ha n trek ker fra m ma nge gode samarbeidspartnere som har ­bidratt. Ikke minst Arbeid

Marius Bråthen var grillmester og sørget for at det var tilstrekkelig mat til alle.

Barna har for lengst tatt i bruk det nye lekeområdet, her er det lett å ha det gøy utendørs!

og Vekst, som i flere år har hatt folk i sving for å rydde og for­ tynne i skogen. Det har gitt god arbeidstrening for mange, og det har bidratt til økt attraksjon for brukerne av stedet. Tømmeret har

gått til å lage skilt og sittegrupper langs turstiene. – Ja, har er det kun brukt kort­ reiste materialer, presiserer han.

Livskvalitet og velferd Trygve verdsetter også det gode og tette samarbeidet med HABO, gjennom administrerende direktør Richard Olsen. – Han er god på å komme med innspill, som har bidratt til at vi har en helhetlig stil både på ute­ områdene og boligene som bygges. Vi skaper med det en positivitet

og et godt førsteinntrykk før folk flytter hit. Jeg er ikke i tvil om at det er salgsutløsende for mange. – Alle gode tilbakemeldingene jeg får fra både de som bor her og de som benytter områdene, er den beste belønningen jeg kan få. Det er svært gledelig og inspirerende, sier den entusiastiske karen.


25

Oreid

HA B O - BLADET

– Hurra! Her skal vi bo! Leie før eie-boligene under bygging

LEIE FØR EIE

HABO-bladet G HALDE N BOLIGB YGGELA MEDLE MSBLA D FOR

NR. 2 – JUNI 2018

» Full klaff for «Leie før eie ne signert ete igh leil 12 alle for e Avtal 18

Henriette Martinsen og Teo Miller er stadig innom Oreid for å sjekke utviklingen. De fikk det siste av de 12 boenhetene. Å kunne eie sitt eget har hele tiden vært en drøm og et mål.

Når vi skal omtale suksessen på Oreid, kommer vi selvsagt ikke utenom konseptet «Leie før eie», som nå er i ferd med å bli synlig! – Her skal vi bo!, jubler Henriette Martinsen og Teo Miller, og tar tomten på Oreid i nærmere øyesyn. Det unge paret er stadig bortom for å se på byggearbeidene og gleder meg stort til innflytning – selv om det ikke vil skje før på vårparten neste år. De er av de heldige som fikk innpass i HABOs konsept «Leie før eie», og signerte den aller siste leiligheten i boligprosjektet. «Leie før eie» gir også de uten tilstrekkelig egenkapital for bolig­ lån muligheten til å komme seg inn på boligmarkedet, og interes­ sen har vært formidabel. – Det te er en fa nt a st isk ­mulighet for oss til å komme inn på boligmarkedet, sier de. Leier privat Henriette og Teo leier i dag privat, og har lenge ønsket å komme seg inn på det ordinære bolig­ markedet. Men med Henriette i utdanning de siste fire årene, har de kun hatt én hovedinntekt å leve for, som har vanskeliggjort sparing

til tilstrekkelig egenkapital til å utløse boliglån. Det meste har gått til løpende utgifter. Å kunne eie sitt eget har hele tiden vært en drøm og et mål. Nå ser vi at det målet nærmer seg, sier de ferske foreldrene. Paret er bosatt ikke langt fra Oreid, der leilighetene bygges, og er ­således godt kjent i området og trives godt. Den eldste datteren går for øvrig i Oreid barnehage. Henriette ble oppmerksom på dette unike HABO-konseptet gjennom plakater på området når hun hentet datteren barne­ hagen her. I tillegg ble de tipset av ­bekjente. De la inn en søknad like før fristens utløp, og kunne snart juble for at de hadde sikret seg den aller siste leiligheten. Målet deres er å kunne reise nok kapital til at de kan kjøpe den så raskt som mulig. Beholder verdistigningen HABO-direktør Richard Olsen for­ teller at prinsippet med «Leie før eie» er at man starter med å leie,

alle boenhetene er signert eie»-utbygging på Oreid. – At få innpass i HABOs «Leie før Richard Olsen. Miller er strålende glad for å konseptet, sier HABO-direktør Henriette Martinsen og Teo har truffet svært så godt med fantastisk gøy. Det viser at vi før vi har begynt å bygge, er

Stor oppslutning slag om elbil i borett da HABO arrangerte

Nær 70 personer møtte – og elbil i borettslag. møte om lading av hybrid rundt – Det bekrefter aktualiteten ktør Richard temaet, sier HABO-dire Olsen.

4

I sommerutgaven av HABO-bladet kunne vi fortelle om Henriette og Teo som var strålende glade for å få innpass i HABOs «Leie før Eie»utbyggingen på Oreid.10

«Førstegangsetablerere» i voksen alder set drømmehu Sognepresten og kona fant i HABOs i Sponvika. Etter en på befaring i Sponvika, ble utbyggingsprosjekt her vi begge frelst!

6

Penger å spare på vtale HABOs strøma hyggelige karene

– Ta godt i mot disse kan være svært når de ringer på døra. Det ktør lønnsomt, sier HABO-dire Richard Olsen.

til gjentakelse. Boligbyggelaget er jo til for å skaffe boliger til flest mulig, og dette er en svært god sosialdemokratisk modell og en motvekt til utviklingen i bolig­ markedet ellers, der de med minst egenkapital sliter. – Vi ønsker å være et boligbyg­ gelag for alle, understreker han.

HABO-direktør Richard Olsen og Oreid Utviklings markeds- og PR-sjef Trygve Haug kan slå fast at arbeidene med Leie før eie-boligene er i full gang.

inntil man har opp­a rbeidet til­ strekkelig egenkapital til å kunne innfri et tilstrekkelig bolig­lån til å kjøpe. – Verdistigningen på boligen beholder leietakeren, og kan ­benyttes som egenkapital. Det gir dem en unik mulighet til å få kjøpt sin egen bolig, sier han. Utbyggingen består av to to­ mannsboliger og to firemanns­ boliger, og alle 12 boenhetene ble signert kort tid etter det første informasjonsmøtet – og lenge før

første spadetak var tatt. Frister til gjentakelse – Helt s p e sielt , e r Ol s e n s ­beskrivelse, og ser ikke bort fra at det kan komme flere tilsvarende prosjekter her på Oreid, da det tydeligvis er et stort marked for konseptet. – Ja, det går ikke lang tid mellom forespørslene, og flere har satt seg på venteliste. Vi har ikke vedtatt noe ennå, men det er klart en sånn suksess frister

Ansienniteten kan avgjøre Skal du kunne ha nytte av HABOs boligutvikling, betinger det at du er medlem. Og jo før du melder deg inn, desto lenger ansienni­ tet kan du opparbeide deg innen drømmeboligen dukker opp. Den kan bli helt avgjørende for om du får tilslag eller ikke. Selv om det også er andre kri­ terier som spiller inn i «Leie før eie»-konseptet enn forkjøpsretten, er det en fordel å være medlem. Det har også HABO merket, med et jevnt tilsig av nye medlemmer. – Og HABO-medlemskap er også en ideell gave til barna og barnebarna, som før eller senere skal inn på boligmarkedet – som nok ikke blir noe enklere i fram­ tiden, minner han om.


26

Annonse

HA B O - B LA DET

Haldens nye bydel – en suksesshistorie! – Mange ønsker å bosette seg på Oreid og responsen har vært over all forventning. På Oreid blir det firemanns­boliger,­rekkehus­og­eneboliger­og­de­­første­ beboerne er allerede på plass.

30

OVER BOENHETER SOLGT!

www

Trygve Haug Markedsansvarlig/prosjektleder: trygve.haug@oreid.no eller 932 15 890

oreid.no Følg oss!

Har du lyst å ta en titt i en av våre flotte visningsleiligheter?

Har du barn i barnehagealder? Her ligger Espira Oreid barnehage på boligfeltet, i tillegg til turløyper og lekeplass Byggetrinn II – 16 enheter

Somm

e rro v e

ie n

Øberg veien

Byggetrinn II

Byggetrinn I

• 12 av 16 enheter solgt • 6 tomannsboliger nå innflyttings­ klare.

«Leie før Eie» – 12 enheter

«Leie før Eie»

Innkjør ing V in ke lv e i e

n

Byggetrinn III • UTSOLGT! • Byggearbeider er igang.

Oreid på Øberg ligger på et høydedrag i naturskjønne omgivelser noen kilometer øst for Halden. På et område på hele 420 mål skal det vokse fram en ny bydel i en trinnvis prosess, gjennom rundt 1000 boenheter, friområder, aktiviteter og servicefunksoner.

Her bygges Haldens nye bydel! • Flermannsboliger • Rekkehus • Eneboliger • Store grøntområder • Arealer for idrett og aktivitet • Turløype • Ny lekeplass • BMX sykkelbane • Volleyballbane • Espira barnehage • Grindtjern

k ke n

Øbergvei en

Høstba

Byggetrinn III

Byggingen på Oreid

N=6555200

Ta kontakt med oss for mer informasjon!

Linda Torp Skogli, tlf. 69 21 37 80, mob. 41 42 41 89 linda.torp.skogli@dnb-eiendom.no – DNB Eiendom Halden

SAMARBEIDSPARTNERE:


Medlemsfordeler

H ABO-b l a d et

Et medlemskap i gave til den unge?

Et medlemskap i HABO kan veie tungt når de unge skal på boligmarkedet Har du tenkt på at det ikke er mange år før dagens unge selv skal ut på boligmarkedet? Da kan det være smart å tegne et medlemsskap i HABO allerede nå. Det kan være din gave til den unge i familien!

Som HABO-medlem vil man stille foran i køen den dagen man skal kjøpe bolig. I tillegg kan du nyte godt av Medlemskortet som gir gode rabatter og gunstige tilbud allerede i dag.

Ta kontakt med oss i HABO på 69 21 37 77 eller benytt innmeldingsskjema på www.habo.no

27


28

DNB Eiendom

HA B O - B LA DET

Travel høst i boligmarkedet Høsten er høysesong for DNB Eiendom Halden, og Linda kan melde om god bredde i salgsobjektene for tiden. Her er det med andre ord mye å velge i, det være seg om du ønsker en sentrumsnær toroms leilighet eller en romslig enebolig i landlige omgivelser. – Mange har avventet til etter sommeren, og bruker nå høsten til å selge.

Nå er det samtidig mange som jakter på drømmeboligen, derfor er aktiviteten stor i markedet. I tillegg til det ordinære boligmarkedet, er det stor utbyggingsaktivitet hos SOBBL, sier hun, og trekker fram utviklingen av Oreid som et godt eksempel.

– Pågangen på Oreid er svært stor, og vi har reservasjoner nesten før vi markedsfører nye boenheter. Både tomannsboliger, firemannsboliger og eneboliger er det stor interesse for. Nå begynner virkelig folket å se hvor fint det blir der! At DNB Eiendom Halden er en naturlig megler for de som skal selge sin

HABO-leilighet, bidrar naturligvis også til den store aktiviteten. – I tillegg til medlemsfordelene, har vi førstehånds kunnskap om borettslagene og vet hvordan de skal presenteres i markedet og håndteres i forhold til forkjøpsretten. Det gjør at veldig mage ser verdien i å bruke oss, sier hun.

Lurer du på å selge? DNB Eiendom tar deg trygt gjennom prosessen!

DNB Halden Eiendoms daglige leder Linda Torp Skogli kan melde om stor aktivitet på boligmarkedet for tiden – og bistår deg gjerne om du vurderer å selge egen bolig eller er på jakt etter en ny.

Har behovet for plass endret seg, og du går med en tanke om å selge boligen? Da er en telefon til DNB Eiendom Halden en god start! – Å selge og kjøpe bolig er en stor, viktig og ofte vanskelig beslut­ ning å ta. Vi bistår deg gjerne i den prosessen som samtalepartner, selv om det ikke alltid resulterer i et oppdrag for oss, sier DNB Eiendom Haldens daglige leder Linda Torp Skogli. På lag med kunden – Det viktigste for oss er at kunden blir trygg på at den beslutningen som tas er riktig. Det er mange brikker som skal på plass; hva kan jeg forvente av pris for egen bolig, hvordan presenterer jeg den best mulig for potensielle kjøpere, hva har jeg behov for og råd til når jeg skal velge nytt bosted, hvor ønsker jeg å bo osv. osv.

Om du går med en tanke om å flytte, men ikke kommer videre, ­u nderstreker hun at det er helt «ufarlig» å ta kontakt for en samtale. – Ja, vi setter ingen betingelser, og kommer gjerne hjem til deg og gir våre synspunkter og gode råd – helt gratis. Vi opplever stadig at en slik prat øker bevisstheten til å lande på en beslutning. – Det første vi deretter ­anbefaler, er at vi tar en verdivurdering av eiendommen, slik at de vet omtrent hvilken pris de kan forvente. Ofte er det behov for øko­ nomisk rådgiving og finansiering av ny bolig, og det er både enkelt og ­naturlig å bruke DNB – som gir kjappe svar og du får egen rådgiver

som kun jobber med boligfinansie­ ring. Linda minner om at drømme­ leiligheten eller huset plutselig kan dukke opp, da er det greit å kunne hive seg på budrunden og vite eksakt hvor høyt i pris man har økonomisk mulighet til å gå. Lønnsom investering Om du er bekvem med å starte salgsprosessen av egen bolig, handler det om å få fram poten­ sialet i det innen det legges ut til offentlig beskuelse. – Vi kjenner markedet godt og kan komme med innspill basert på lokalkunnskap og lang erfaring. Det kan ofte handle om små grep for å øke kjøpelysten og med det få en best mulig pris; som å male

en vegg, fjerne et teppe eller noen slitne møbler, pynte med blomster etc før fotografering til markeds­ føringen skal tas. Er det behov for og ønske om full styling av boligen, kan DNB Eiendom tilby det via en samarbeidspartner. – Jeg får ofte spørsmål fra ­k undene om de bør pusse opp kjøkkenet for å kunne oppnå mye høyere pris. Det er imidlertid som regel mer jobb enn du får tilbake, da de som flytter inn gjerne vil sette sitt eget preg på kjøkkenet uansett om det er nymalt eller ikke. - Uansett behov, anbefaler vi å bruke litt tid nettopp på denne fasen, påpeker hun.

Bred markedsføring Deretter lages prospektet, som trykkes og digitaliseres og legges ut på en rekke plattformer og ­k analer for å markedsføre det bredest mulig innen det bestem­ mes tid for visning – som DNB Eiendom tar seg av. - Forhåpentligvis er interessen god, og kunden får den prisen han eller hun håper, og gjerne enda litt. Vi er tett på prosessen fra start til mål, og sørger for at det blir en god opplevelse for alle involverte! Dermed er oppfordringen gitt: Lurer du på å selge, er DNB Eiendom kun en telefonsamtale unna!


DNB Eiendom

HA B O - BLADET

Et optimalt boligsalg i Halden

Hele N o Eiendo rges msmeg ler

Med vĂĽr erfaring og lokalkunnskap, vet vi hvordan

Halden Boligsenter AS i samarbeid med DNB Eiendom – hele Norges eiendomsmegler dnbeiendom.no | Tlf 69 21 37 70

29


30

DNB Eiendom

HAB O-b ladet

Bjørklund borettslag Frøyas vei 16 3-roms hjørneleilighet - 6.etasje med heis - stor innglasset nordvestvendt balkong med gode lysforhold - populært område

Prisantydning Adresse P-rom/BRA Andel fellesgjeld Totalt Omkostninger Fellesutgifter Tomt Boligtype Byggeår

Prospekt på mobil

kr 1 550 000,Frøyas vei 16 1782 Halden 86/104 kvm kr 387 980,kr 1 937 980,- + omk. kr 12 494,kr 6 123,-/mnd 17 926 kvm. Felles eiet tomt Leilighet 1979

Send «Bolig 290180091» til 09999

Linda Torp Skogli Avdeling Halden linda.torp.skogli@dnb-eiendom.no Mobil: 414 24 189

Tlf: 692 13 770

Leilighet

dnbeiendom.no

Busterudgata vest Lettstelt og sentralt midt i Halden sentrum Stor endeleilighet i 3. etasje med heis - Solrikt og sydvestvendt med 2 balkonger mot hageområde Oppussing av leiligheten bør påregnes

Prisantydning Adresse

kr 2 090 000,-

P-rom/BRA

Busterudgata 14 1776 Halden 92/96 kvm

Andel fellesgjeld Totalt Omkostninger Fellesutgifter Tomt Boligtype Byggeår

kr 237 291,kr 2 327 291,- + omk kr 8 594,kr 4 910,- pr. mnd 7 710,8 kvm selveiet Andelsleilighet 1982

Visning

Etter avtale med megler

Prospekt på mobil

Send «Bolig 290180060» til 09999

Jan-Marcus Lilledal Avdeling Halden marcus.lilledal@dnb-eiendom.no Mobil: 917 69 455

Tlf: 692 13 770

Leilighet

dnbeiendom.no

Måstad borettslag Innholdsrik, oppgradert og trivelig leilighet med 3 soverom Nytt bad fra 2016 - 2 terrasser - Solrik hage - Garasje Rolig og barnevennlig beliggende i blindvei og grenser mot grøntareal med direkte utgang til fine tur og rekreasjonsområder

Prisantydning Adresse

kr 1 590 000

P-rom/BRA

Måstadveien 40 1793 Tistedal 107/161 kvm

Andel fellesgjeld Totalt Omkostninger Fellesutgifter Tomt Boligtype Byggeår

kr 384 601 kr 1 974 601 + omk. kr 8 594 5 399,- pr. mnd 6 304 kvm selveiet Rekkehus med kjeller 1981

Visning

Etter avtale med vårt kontor

Prospekt på mobil

Send «Bolig 290180095» til 09999

Jan-Marcus Lilledal Avdeling Halden marcus.lilledal@dnb-eiendom.no Mobil: 917 69 455

Tlf: 692 13 770 dnbeiendom.no

dnbeiendom.no

Hus og hage

Tlf 69 21 37 70


DNB Eiendom

H ABO-b l a d et

STANGELØKKA I BRORETTSLAG Leilighet i 2 .etasje-jordvarme 3-roms leilighet med flott utsikt - 2. etasje sentrumsnært

Prisantydning Adresse

31

kr 1 190 000,-

P-rom/BRA

Stangeløkkveien 8 1778 Halden 68/68 kvm

Andel fellesgjeld Totalt Omkostninger Fellesutgifter Tomt Boligtype Byggeår

kr 413 610,kr 1 603 610,- + omk. kr 12 494,Kr 5 473,-/mnd 5 343 kvm felles eiet Andelsleilighet 1952

Visning

Etter avtale

Prospekt på mobil

Send «Bolig 290180097» til 09999

Jan Erik Bakke Avdeling Halden jan.bakke@dnb-eiendom.no Mobil: 901 60 380

Tlf: 692 13 770

Leilighet

dnbeiendom.no

Halden Sentrum Marcus Thranes plass brl. PEN 3 - ROMS LEILIGHET- HEIS- JORDVARME- GODE SOLFORHOLD

Prisantydning Adresse

kr 2 450 000,-

P-rom/BRA/BTA

Marcus Thranes plass 3 1776 Halden 72/75 kvm

Andel fellesgjeld Totalt Omkostninger Fellesutgifter Tomt Boligtype Byggeår

kr 23 687,kr 2 473 687 + omk. kr 12 494,Kr 4 094,-/mnd 4 927 kvm fellesareal eiet Andelsleilighet 2003

Visning

Etter avtale

Prospekt på mobil

Send «Bolig 290180088» til 09999

Jan Erik Bakke Avdeling Halden jan.bakke@dnb-eiendom.no Mobil: 901 60 380

Tlf: 692 13 770

Leilighet

dnbeiendom.no

KARRESTAD Borettslag Innglasset balkong PEN VESTVENDT 2-ROMS LEILIGHET 2 ETASJE I POPULÆRT OMRÅDE

Prisantydning Adresse

kr 1 490 000

P-rom/BRA

Vidars vei 17 1781 Halden 49/63 kvm

Andel fellesgjeld Totalt Omkostninger Fellesutgifter Tomt Boligtype Byggeår

kr 111 936,kr 1 601 936,- + omk. kr 12 494,Kr 3 271,-/mnd 14 144 kvm fellesareal eiet Andelsleilighet 1975

Visning

Etter avtale

Prospekt på mobil

Send «Bolig 290180089» til 09999

Jan Erik Bakke Avdeling Halden jan.bakke@dnb-eiendom.no Mobil: 901 60 380

Tlf: 692 13 770 dnbeiendom.no

dnbeiendom.no

Leilighet

Tlf 69 21 37 70


SALGET ER I GANG!

Borettslag i nytt spennende boligfelt – Orødgrenda

Pris (innskudd): kr 1.675.000,-/kr 1.725.000,Fellesgjeld: fra kr 1.675.000,-/kr 1.725.000 Totalpris: fra kr 3.350.000,-/kr 3.450.000,- | Omk.r: kr 11.532,BRA: ca 118 kvm | Soverom: 3

2

Tomannsboliger på ett plan

Pris (innskudd): kr 1.437.500,-/kr 1.537.000,Fellesgjeld: kr 1.437.000,Totalpris: kr 2.875.000,-/kr 2.975.000,- | Omk.: kr 11.532,BRA: ca 88 kvm | Soverom: 2

solgt!

3solgt! 1reservert

8

vertikaldelte boliger over to plan i tomannsboliger

4

boliger på ett plan i tomannsboliger

4

boliger i firemannsbolig

Mer informasjon – ta kontakt!

Linda Torp Skogli, tlf. 69 21 37 80, mob. 41 42 41 89 linda.torp.skogli@dnb-eiendom.no DNB Eiendom Halden

Firemannsbolig

Pris (innskudd): kr 1.275.000,-/kr 1.295.000,Fellesgjeld: kr 1.275.000,-/kr 1.295.000,Totalpris: kr 2.550.000,-/kr 2.590.000 | Omk.: kr 11.532,BRA: 83kvm | Soverom: 2 (3)

4

reservert

Orødgrenda TISTEDAL

suverenkommunikasjon.no

Tomannsboliger over to plan

HABO-bladet nr 3-2018  

Medlemsblad for Halden Boligbyggelag

HABO-bladet nr 3-2018  

Medlemsblad for Halden Boligbyggelag