Page 1

FIKSU TAPA ELÄÄ


MITÄ ON HYVÄ ELÄMÄ? Se on sitä, että oman elämän palaset ovat keskenään hyvässä tasapainossa. Sitä että tuntee olevansa tarpeellinen ja voivansa osallistua hyvän elämän edellytysten luomiseen myös läheisilleen ja tuleville sukupolville. Espoon uusinta kaupunginosaa, Suurpeltoa rakennetaan vauhdilla.Suunnittelua ohjaa visio ekologisesta, perhekeskeisestä, oppimiseen ja kansainvälisyyteen kannustavasta rakentamis-

mallista. Suurpelto tulee olemaan samalla tavalla kumouksellinen asuinalue, kuin Tapiola aikoinaan, mutta uuden teknologian keinoin. Suurpellon vahvuus on sen sijainti keskellä valmiiksi rakennettua Espoota. Kehä II, kaksi moottoritietä, junarata sekä tuleva Länsimetro ovat Suurpellon tuntumassa. Kaupat, opiskelun paikat, työpaikat, kulttuuri ja vapaa-ajan palvelut ovat jo nyt pyöräilyetäisyydellä ja lisää on tulossa Suurpeltoon kävelyetäisyydelle. Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti Suurpelto rakennetaan taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti eheäksi kokonaisuudeksi. Alueen ekologisuus näkyy paitsi tiiviinä kaavoituksena ja energiatehokkaana rakentamisena, myös uusiutuvien energiamuotojen käyttönä. Uudet innovaatiot, palvelueteiset ja imujätejärjestelmä vähentävät liikennettä. Espoon Suurpellossa hyvän elämän palaset loksahtavat paikoilleen helposti!

SUURPELLON VISIO • Asuminen ja rakentaminen on kestävän kehityksen mukaista • Perhekeskeisyys näkyy asumisessa ja palveluissa • Uudet, innovatiiviset palvelukonseptit helpottavat arkea • Elinikäinen oppiminen on kivaa • Kansainvälisyys on arkipäivää

Pekka Vikkula DI

Suurpellon projektinjohtaja, Espoon kaupunki

puistot ja ympäristö s.4-5 Suurpellon alueesta lähes 90 hehtaaria on kaavoitettu puistoiksi ja virkistyskäyttöön. Tarkastele Suurpellon vihersydäntä havainnekuvasta.

ASUNNOT s.6-7 Suurpellon Peruskivi muurattiin 20.8.2009 ja samalla käynnistettiin asuntorakentamisen ensimmäinen vaihe. Asuntorakentaminen huomioi perheiden erilaiset elämänvaiheet: perinteisten omistusasuntojen lisäksi alueelle tulee myös osaomistus-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Täällä elämäntilanteeseen sopivin asunto ja asumismuoto on helppo valita.

julkiset palvelut s.8-9 Koulut ja päiväkodit sijaitsevat keskellä Suurpeltoa ja opetusta ja hoivaa saa eri kielillä. Julkiset liikenneyhteydet on etukäteen suunniteltu toimiviksi. Länsimetron valmistuessa syöttöliikenne metropysäkeille alkaa. Alue tarjoaa elinikäistä oppimista ja kansainvälisyyttä tukevia oppimismahdollisuuksia.

LIIKKEET JA palvelut s.10 Suurpellon ytimeen, Kehä II varteen suunnitellaan tiloja kaupoille, toreille, kahviloille ja ravintoloille. Myös kaupunkielämään liittyvät kulttuuri, galleriat, tapahtumat, elokuvateatteri ja liikuntapalvelut voivat asettua luontevasti Suurpellon keskustaan. Kaikki tärkeät palvelut tulevat olemaan lähellä.

INFRASTRUKTUURI s.11 Siistit kadut, kivetykset, istutukset, rakennetut puistot ja valaistus ovat valmiina odottamassa uusia asukkaita. Katujen alla kulkee imujätejärjestelmä. Ekologisuus ja ympäristö on huomioitu suunnittelussa.


Espoon Suurpellon koordinaatit: 60° N 24° E

E18 1laatuiseksi kokonaisuudeksi: Alueen 325 hehtaarin pinta-alasta 89 hehtaaria on varattu puistoille ja viheralueille. Lisäksi naapurissa on laaja ja metsäinen keskuspuisto lukuisine valaistuine ulkoilureitteineen.

keskellä espoota Suurpellolla on uniikki sijainti. Kaikki tärkeä löytyy läheltä, asukkaille ja yrityksille suunnatut monipuoliset palvelut, kaupat, oppilaitokset, päiväkodit ja asunnot. Helsingin keskustaan on matkaa vain kolmetoista kilometriä. Kaupunki ja luonto yhdistyvät siellä ainut-

Suurpeltoon ja sen lähiympäristöön keskittyy poikkeuksellisen paljon huipputason osaamista. Otaniemen tiedekeskittymä on vain pienen matkan päässä, samoin Keilaniemen yrityskeskittymä ja monipuolinen Tapiola. Kun Suurpelto valmistuu, se tulee muodostamaan yhdessä näiden alueiden kanssa ainutlaatuisen osaamiskeskuksen, joka vahvistaa Espoon kilpailukykyä myös kansainvälisellä tasolla. Puistokaupungin suunnitelmat mahdollistavat ja edesauttavat tuhansien asukkaiden, työpaikkojen ja palvelujen asettumisen Suur-

Antti Laajanen

Kaikki tärkeä löytyy läheltä peltoon. Alue rakentuu ja monipuolistuu 15 vuoden ajan. Kyseessä on yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä kehitys- ja rakennushankkeista.


1

Opinmäki

2

Suurpellon Lastentalo

3

MAAKIRJAN PÄIVÄKOTI

4

jätteenkeräysjärjestelmän TERMINAALI

5

urheilukenttä

6

KLARIKSENKALLION KUNTOILUPISTE

iV ja V alue

7

smedsby skola

pohjanpelto

8

päiväkoti

viljelypalstat

9

liikuntahalli

VASSHOLMIN NIITTY

10

storhemtinmäki käsityölaisille

viljelypalstat

11

vanhusten palveluasuntoja

12

koulu ja päiväkoti

13hehkupuisto

RAUTASEPÄNpuisto

9

11

7

tori

8

lindONåkern

12 leikki- ja liikuntapuisto

gerkin taimitarha ja myymälä

13

vävarsinpelto koirapuisto

10

tori

vävarskullen

8

VI ja VII alue

storhemtinpuisto

8 leikkipuisto

5

1 2

landbacka

III alue

lukutori

4

Lillhemtinpuisto viisastenpuisto HANS FLOORIN puisto

espooN KESKUSPUISTO klariksenkallio

3 i ja II alue

kokinkylän puisto

6

kabiksenkallio

Eriksson Architects

NYGÅRDIN SYRJÄ uuskartanonpuisto


Erkki Rousku

Rambol

puistot ja ympäristötilaa olla ja hengittää

HOIDETTUJA PUISTOJA JA VALAISTUJA REITTEJÄ Suurpellossa luonto on lähellä: istutukset ja lukuisat puistot pidetään kunnossa ja kävelytiet valaistaan. Puistot ja puistokadut tulevat muodostamaan upean ja elävän kokonaisuuden, jossa voi nauttia kaupunkikulttuurista ja ympäristötaiteesta samaan aikaan. Leikki- ja pelipaikkoja tehdään useita lapsiperheiden tarpeisiin. Suurpellon sydämeen tulee Lukutoriksi nimetty, luonnonkivillä kivetty paikka, joka on tarkoitettu kaupun-

Suurpellon puistokaupunginosaan on kimaiseen istuskeluun ja kohtaamisiin.Viikaavoitettu 89 hehtaasastenpuistoksi nimettyä edustavaa kaupunria puistoa ja virkistyskipuistoa reunustavat asuin- ja liiketalot ja aluetta. puiston keskellä kulkee Lukupuro valaistuin Ja 880 ha Keskuspuistoa rantamuurein. lisää ihan vieressä Lillhemtin puistossa sijaitsevat pelikentät ja upeine valaistuine oleskelualueet sekä valaistut kulkureitit. Talulkoilureitteineen.

vella sään salliessa myös valaistut hiihtoladut. Kauniit maisemalliset metsäalueet ja niittynurmet säilytetään luonnonmukaisilla paikoillaan. Suurpellon laajan vihersydämen, Pohjanpellon pohjoisreunalla sijaitsee historiallinen Gerkin kartano. Viereisen Keskuspuiston valaistut ulkoilureitit, pyöräilytiet ja kuntoilupaikat täydentävät Suurpellon alueen omaa puistotarjontaa.


ASUNNOT

PEAB OY As Oy Espoon Kisälli

Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

UNELMAKOTEJA Unelma voi olla kerrostalon penthouse, jonka parvekkeelta näkyy puistojen yli metsään. Se voi olla koti, jossa nautitaan elämästä omalla viherpihalla. Koti, jossa palvelut ja luonto ovat aina lähellä.

ASUNTOSÄÄTIÖ As Oy Espoon EdisonASUNTOMUODOT ja suurpelto 1. Omistusasunnot 2. Osaomistusasunnot

Investoimalla 15-20% saat vastaavan suuruisen omistusosuuden ja määräajan kuluttua voit ostaa asunnon omaksi.

3. ASO- eli Asumisoikeusasunnot

Sijoittamalla 15% pääset asumaan ja irtisanoutuessasi saat sijoituksesi takaisin.

4. Vuokra-asunnot Palettirahoitusmalli

Suurpellon asuntojen hankinnassa voi käyttää myös uutta Palettirahoitusmallia. Voit valita ensin asunnon ja vasta sitten sen rahoitusmuodon: asunnon voi ostaa kokonaan, osaomistaa tai asua vuokralla. Katso lisää www.suurpelto.fi/fi/asunnot

Itselle sopiva koti luo turvallisuutta ja pysyvyyttä. Suurpellossa on tavoitteena tarjota jokaiselle elämäntilanteeseen sopiva koti. Voit ostaa perinteisen omistusasunnon, mutta mahdollista on myös osaomistaa, ostaa asumisoikeus tai vuokrata korkeatasoinen koti. Suurpellossa voit luottaa siihen, ettei asumisessa ole tingitty hyvästä suunnittelusta, arkkitehtuurista tai mukavuudesta. Saat unelmakodin, joka on paras ratkaisu tämänhetkiseen arkeen. Matalaenergiarakentaminen, maalämpö, automaattinen jätteenkeräysjärjestelmä ja palvelueteiset ovat panostus ekologiseen aluerakentamiseen. Kaavoituksessa on huomioitu monimuotoisuus: arkkitehtuuri on yhtenäistä mutta rikasta. Kerrostalojen autopaikat sijaitsevat pääosin maan alla, jolloin pihatila jää asukkaiden käyttöön.

ASUNTOSÄÄTIÖ As Oy Espoon Seneca

VVO-YHTYMÄ OYJ Koy Klariksentie 2

ASUNTOSÄÄTIÖ Suurpellon Sokrates


ASUNTOSÄÄTIÖ As Oy Espoon Seneca sisäkuva

TA-yhtymä oy Piilipuuntie 12

Ari Mäki-Marttunen

ASUNTOSÄÄTIÖ As Oy Espoon Aristoteles

SUURPELLON asuntoRAKENNUTTAJAT VVO-yhtymä Oyj PL 40 Mannerheimintie 168a 00300 Helsinki Puh. 020 508 3300 asuntomyynti@vvo.fi www.vvo.fi VVO-YHTYMÄ OYJ As Oy Klariksenkallio sisäkuva

palvelueteiset Rakentaminen ottaa huomioon niin kestävän kehityksen kuin päästöjen vähentämisenkin. Asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan hiilijalanjäljen pienentämiseen: Kaikkiin taloihin on tulossa ns. palvelueteiset, joihin on mahdollista toimittaa keskitetysti tuotteita kaikki tämä vähentää autoilua. Päivittäistavarat, hankalat ja painavat tuotteet tuodaan

yksilöityihin palvelueteisiin, jolloin omat ostosreissut vähenevät.

KUITU JOKAISEEN taloon Yhteydet kaikkialle hoituvat jokaiseen taloon tuodun valokuitukaapelin avulla: talojen laajakaistat mahdollistavat helpon nettiasioimisen niin laskujen maksuissa kuin Suurpellon omilla tai talokohtaisilla sivuilla surffauksenkin.

Asuntosäätiö Kalevalantie 6 02100 Espoo Puh. (09) 809 3210 myynti@asuntosaatio.fi www.asuntosaatio.fi Peab Oy Sentnerikuja 5 00420 Helsinki Puh. 0207 606 200 www.peab.fi TA-Yhtymä Oy Sinikalliontie 14 02630 Espoo Puh. (09) 5491 911 espoo@ta.fi www.ta.fi
julkiset palvelut

KAIKKI PALVELUT LÖYTYVÄT SUURPELLOSTA Suurpelto on poikkeuksellinen kaupunginosa, jossa on jo etukäteen suunniteltu ja mietitty kaikki asukkaiden tarpeet: alueella on valmistuttuaan päiväkodit, koulut, työväenopiston ja kirjaston palveluja, asukaspuisto sekä tiloja liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen.

Lastentalon arkkitehtikilpailun voittaja. Nimimerkki ”Tarhanopat”, tekijänä Arkkitehtitoimisto Auer & Sandås Arkkitehdit Oy. Visualisointi Adactive OyOPINMÄKI Opinmäen kampus Suurpellon ytimessä kutsuu oppimaan ja harrastamaan. • Kansainvälinen kampus: opetusta eri kielillä • Työväenopisto • Monipuoliset liikuntatilat sisällä ja ulkona sekä koulujen että asukkaiden tarpeisiin • Tapahtumia ja kulttuuritarjontaa • Tiedonsilta-kirjastopisto • Asukaspuisto

LUE LISÄÄ www.opinmaki.fi www.suurpelto.fi/fi/palvelut/ opinmaki www.suurpelto.fi/fi/palvelut/ paivahoito

reagoimaan ympäristön kehittymiseen. Tulevaisuudessa myös Opinmäen kampuksella tarjotaan päivähoitoa eri kielillä. Opinmäen koulujen tavoin siellä sijaitsevat päiväkodit soveltavat tutkivaa oppimista, kansainvälisyyttä ja vuorovaikutteisuutta.

hyvät päiväkodit Maakirjan päiväkoti valmistuu heti ensimmäisten lapsiperheiden muuttaessa Suurpeltoon VVO:n kerrostalon alakertaan. Tässä kunnallisessa päiväkodissa on 33 hoitopaikkaa. Hoitoon otetaan 10kk - 5vuoden ikäisiä lapsia. Suurpellon Lastentalo on suunnitteilla. Päiväkotiin tulee 66 hoitopaikkaa 1-6 vuotiaille. Varhaiskasvatuksessa tullaan painottamaan ilmaisutaidon kehittymistä opettamalla lasta

JOUKKOLIIKENNE Suurpellon uuden asuntoalueen joukkoliikenneyhteyksiä kehitetään alueen rakentumisen myötä. Ensimmäisten asukkaiden odotetaan muuttavan alueelle vuoden 2010 lopussa. Tällöin nykyinen seutulinja 120 Helsinki–Orion muuttuu linjaksi 107 ja sen reitti muuttuu kulkemaan Tapiolan kautta Suurpeltoon. Joukkoliikennesuunnitelma lisääntyvillä linjoilla ja vuoroilla on laadittu vuoteen 2014 asti, jonka jälkeen alkaa liityntäliikenne metropysäkeille.


RAKENNUSVAIHEEN AIKANA MUISTA NÄMÄ LÄHIKOULUJA

• Päivänkehrän alakoulu • Olarin yläkoulu • Olarin lukio • Komeetan koulu • Smedsby skola • Mattlidens skola

Maakirjan päiväkoti

Tutustu “Tervetuloa ekaluokalle” 2010-2011 oppaaseen www.espoo.fi

NEUVOLA Olarin neuvola Friisinkalliontie 10 D PL 21208 02070 ESPOON KAUPUNKI

TERVEYSASEMA

uutta tietoa. Oppilaalla itsellään on aktiivinen rooli tiedon jäsentämisessä ja tuottamisessa.

elämänmittaista opiskelua opinmäessä Opinmäki tarjoaa oppimisen iloa ja virikkeellistä vapaa-aikaa lähes vuoden jokaisena päivänä. Opinmäki on kansainvälinen suomalainen kampus, joka toimii elämänmittaisen oppimisen moottorina ja jossa kohtaavat kaikenikäiset oppijat ja osaajat. Kampukselle sijoittuu opetusta eri kielillä. Espoon kansainvälisen koulun tällä hetkellä useassa eri toimipisteessä tapahtuva opetus kootaan saman katon alle Opinmäessä. Kampus tarjoaa toimivat tilat 1450 oppilaalle. Opinmäessä opetus perustuu tutkivan oppimisen malliin. Siinä oppiminen on tutkimusprosessi, joka synnyttää uutta ymmärrystä ja

VIRIKKEELLISTÄ VAPAA-AIKAA JA TOIMINTAMAHDOLLISUUKSIA Opinmäki on myös monipuolinen vapaaajan keskus, jonka tilat ovat kaikkien alueen asukkaiden ja toimijoiden käytössä. Opinmäkeen tulee Tiedonsilta-kirjastopiste, jonka tilat ovat käytettävissä aamusta iltaan yhdessäoloon, työskentelyyn tai vaikkapa kirjavarausten noutamiseen. Toiminta painottuu sähköisiin tieto- ja kirjastopalveluihin. Kirjastopistettä suunnitellaan yhteistyössä kaupunginkirjaston, koulukirjastojen ja korkeakoulujen kanssa. Nuorisotila on monikulttuurinen kohtaamisen paikka, jossa nuoret voivat viettää vapaaaikaansa ohjatun toiminnan piirissä. Työväenopisto, erilaiset kulttuuri- ja liikuntamahdollisuudet sekä monenlaiset tapahtumat houkuttelevat oppimaan ja osallistumaan.

Puolarmetsän terveysasema Puolarinportti 1  PL 2312 02070 ESPOON KAUPUNKI Puh. (09) 8164 011

SAIRAALA Jorvin sairaala Turuntie 150 PL 2704 02070 ESPOON KAUPUNKI Puh. (09) 4711

KIRJASTOT Kirjasto Omena Piispansilta 11 S 10 kirjasto.omena@espoo.fi Tapiolan kirjasto Kulttuurikeskus kirjasto.tapiola@espoo.fi

JOUKKOLIIKENNE Paikallinen linja 16 sekä linja 107 Kamppi-Suurpelto vuoden 2011 alusta.

LUE LISÄÄ www.hsl.fi/FI/suunnittelu/ linjastosuunnitelmat


LIIKKEET JA palvelut

FIKSU TAPA ELÄÄ

LÄHIPALVELUT

Alueelle tulevat kaikki palvelut, mutta rakennusaikana ovat lähellä: Pankit

• Iso Omena • Tapiolan palvelut

3 km 5 km

POSTI

• Niittykumpu • Kuitinmäki • Tapiola

1,5 km 1,5 km 5 km

LIIKUNTAPAIKKOJA

• Esport Center 3 km • Esport Arena 3 km • Tapiolan Urheilupuisto 3 km • Tapiolan ja Olarin voimistelijat PÄIVITTÄISTAVARAT

• Iso Omena Matinkylä • Olarin palvelut • Tapiolan palvelut • Mankkaan palvelut

3 km 2 km 5 km 4 km

INNOVAATIOIDEN KOTIPAIKKA Suurpellon ytimeen, Kehä II varteen tulevat sijoittumaan korkeatasoiset palvelutilat päivittäiseen elämään: ruokakaupat, vaateliikkeet, erikoistavarakaupat tulevat kaikki kävelyetäisyydelle. Myös harrastus- ja kulttuuritiloja, hyvinvointipalveluja, kokous- ja kongressipalveluja tulee samalle korttelialueelle Suurpellon ytimeen. Lopullinen ilme muotoutuu tulevien käyttäjien tarpeiden mukaan. Korttelien katutasoihin suunnitellaan kahviloita, ravintoloita ja toreja asukkaiden elämää elävöittämään. Näihin tiloihin kuljetaan sekä talojen sisältä että kadun puolelta. Liike- ja palvelutilat rakentuvat vaiheittain muutaman vuoden kuluessa. Tavoitteena on, että Suurpellon kaupunginosa on kokonaan valmis vuoteen 2020 mennessä. Päivittäin näissä liike- ja palvelutiloissa voivat asioida paitsi Suurpellon myös ympäristön asukkaat. Rakennusvaiheen aikana ja miksei myöhemminkin ovat käytettävissä lähialueiden palvelut, jotka nekin ovat ihan vieressä: Olarin ja Kuitinmäen keskuksen palvelut sijaitsevat vain 2 km:n päässä. Matinkylän keskus on 3

Kuvat Tommila Architects

10

Suurpellossa on kaikki lähellä: päivittäistavarakaupat - ja erikoisliikkeet. Autoa et välttämättä edes tarvitse.

Katso lisää

km:n päässä ja Mankkaan palvelut vajaan 4 http://suurpelto.fi/fi/palvelut.html km:n säteellä. Tapiolaan pääsee 5 km:n mathttp://suurpelto.fi/fi/palvelut/liikenkan vajaassa viidessä minuutissa autolla tai neyhteydet.html vaikka 15 minuutissa pyöräillen. Iso Omenan ja Sellon kauppakeskukset ovat myös lähellä.


-

Tommila Architects

Eriksson Architects

Satu Lehtonen

INFRASTRUKTUURI

Antti Ylä-Rautio

KAUNIISTI SUUNNITELTU YMPÄRISTÖ on myös ekologinen Kestävä kehitys, hiilijalanjäljen pienentäminen, energian talteenotto, matalaenergiatalot; kaikki tämä on huomioitu Suurpellon suunnittelussa. ympäristöön panostetaan On ekologista panostaa tehokkaaseen maankäyttöön: näin saadaan vähemmällä infrastruktuurilla säästettyä energiaa ja luontoa. Koko alue rakennetaan eheäksi ja arkkitehtoniseksi kokonaisuudekseen, jossa luontoa arvostetaan. Ympäristö on suunniteltu katuvalaistusta myöten ja valmistuu jopa ennen kuin asunnot valmistuvat. Katuvalaistuksessa käytetään valkoista valoa, joka ottaa huomioon niin energiahukan kuin miellyttävyydenkin. Katujen ja teiden reunukset huolitellaan luonnonkivillä. Nurmikot ja istutukset viimeistelevät katunäkymät. Katujen alla kulkee valmis kunnallistekniikka sekä jätteenkeräysjärjestelmä.

Autopaikat sijoitetaan autohalleihin, jolloin ilmanlaatu pysyy parempana ja pihatila on asukkaiden harraste- ja oleskelukäytössä. Uusiutuvia energianlähteitä hyödynnetään, kun se on ekologisesti sekä taloudellisesti mielekästä. Rakentamisessa käytetään joissakin taloissa matalaenergia- ja passiivitaloratkaisuja. Passiivitalossa kohteeseen tuotavan fossiilisilla polttoaineilla tuotetun energian määrä minimoidaan ja se korvataan uusiutuvalla energialla. Matalaenergiatalossa taas tilojen lämmitykseen kuluvan energian kulutus on tavanomaista pienempi, ja energian säästö on vähintään 60% normaalitasosta. Matalaenergiatalojen suunnittelun lähtökohta on kestävä kehitys. Tavoitteena on, että energiaa, sähköä ja vettä kuluu vähemmän ja uusiutuvaa energiaa hyödynnetään tehokkaasti.

11

automaattinen jätteenkeräysjärjestelmä Suurpellon kaikki talot kytketään uudenlaiseen, ympäristöä säästävään jätteenkeräysjärjestelmään. Asukkaiden biojäte, sekajäte ja paperijäte kerätään keskitetysti alueelta säiliöihin, jotka jäteautot tyhjentävät. Jätejärjestelmä helpottaa jätteiden lajittelua, säästää luontoa ja vähentää liikennettä. Järjestelmän käyttö on edullisempaa kuin tavallinen jätteiden keruu normaaleilla jäteautoilla useita kertoja viikossa. LUE LISÄÄ www.suurpelto.fi/fi/palvelut/ jatejarjetelma


YHTEYSTIETOJA Espoon Kaupunki Suurpellon Kehittämisprojekti Puh. (09) 816 21 www.espoo.fi VVO-yhtymä Oyj PL 40, Mannerheimintie 168a 00300 Helsinki Puh. 020 508 3300 asuntomyynti@vvo.fi www.vvo.fi Asuntosäätiö Kalevalantie 6 02100 Espoo Puh. (09) 809 3210 myynti@asuntosaatio.fi www.asuntosaatio.fi

Peab Oy Sentnerikuja 5 00420 Helsinki Puh. (09) 207 606 200 www.peab.fi TA-Yhtymä Oy Sinikalliontie 14 02630 Espoo Puh. (09) 5491 911 espoo@ta.fi www.ta.fi

FIKSU TAPA ELÄÄ

albert team

Suurpellon Markkinointi Oy Tapiontori 3 A Puh. (050) 588 0021 02100 Espoo suurpelto@suurpelto.fi www.suurpelto.fi

Fiksu tapa elää -esite  

Fiksu tapa elää -esite

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you