Page 1

GREGORY COLBERT

______________________________________Susagna Espigulé Gonzalez


INDEX

 Biografía  Obra  Sensibilitat poética de la natura  Referents  Analisi de la obra  Fotografíes  Webgrafia


Biografía Gregory Colbert va néixer a Toronto, Canadà, el 1960. Després de diversos anys dedicat va decidir donar un gir a la seva carrera; totalment seduït per la fotografia artística, va emprendre una dècada de viatges a diversos països d'Àfrica, Àsia i fins i tot l'Antàrtida, amb el propòsit de fotografiar la interacció l'Ésser Humà amb els animals

Colbert va començar la seva carrera a París el 1983, realitzant pel · lícules documentals sobre temes socials . El seu documental On the Brink - An AIDS chronicle (En el borde- Una Crònica de la SIDA) , va ser filmat en nou països i nominat per a un premi ACE el 1985 a la categoria de millor documental . Altres projectes fílmics inclouen Last Words (darreres paraules) i Finding a Way Home (Trobant un Camí a Casa) . El seu treball en cinema el va conduir cap a la fotografia artística . Ha rebut una considerable quantitat de premis i distincions . El 2006 va guanyar el premi de "Millor Curador de l'Any" ("Best Curator of the Year") en els Premis Lucie (Lucie Awards). El 2007 , la seva pel·lícula" Ashes and Snow" va ser nominada per a un premi especial al Festival de Cinema de Venècia (Venice Film festival). El seu reconeixement més recent va ser el nomenament d'ambaixador honorari de cultura i turisme de México. La seva obra és formal perquè utilitza molt la part tècnica, fa un treball artistic.


OBRA Ashes and Snow Introducció Desde el 92 ha realitzat mes de 60 expedicions ha colaborat amb 130 animals, ha filmat i fotografiat tot tipus d'animals i monjus i monges. El treball conte de fotografies, videos , dos curts i una novela presentada amb cartes, els videos i les fotografíes volen representar com viuen les persones amb els animals amb armonia. Al 2002 presenta el seu projecte a Italia Venesia. Ell es el que va fer la expossició més gran del món 12,600m. 2005 la porta a Nova York, 2006 a Tokio, 2007 a Méxic. La primera exposició de Gregory Colbert, Timewaves, es va inaugurar al Museu de Elysée a Suïssa el 1992, rebent elogis de la crítica. Durant els següents deu anys, Colbert no va exhibir públicament les seves obres ni els seus vídeos. En canvi , va viatjar a llocs com l'Índia , Birmània , Sri Lanka , Egipte, Dominica, Etiòpia , Kenya, Tonga , Namíbia i l'Antàrtica per filmar i fotografiar la interacció entre els éssers humans i els animals. Colbert ha filmat i fotografiat animals com elefants, balenes, manatins, ibis sagrats, àguiles reals, falcons Gyr, rinoceronts búceros, guepards, lleopards, gossos salvatges africans, babuins, gibons, orangutans i cocodrils d'aigua salada . Els subjectes humans que ha fotografiat i filmat inclouen a monjos birmans , ballarins en trànsit, gent santa i membres d'altres tribus indígenes al voltant del món . L'obra de Gregory Colbert Ashes and Snow és un projecte que consta de fotografia artístiques , una pel · lícula i dos curtmetratges" haikus" i una novel · la presentada en cartes . Les fotografies i pel·lícules de Colbert intenten despertar un record antic a les persones de quan vivien en harmonia amb els animals . El 2002 , Colbert va presentar la seva obra Ashes and Snowen Venècia, Itàlia. Una crítica a The Globe and Mail del 9 abril 2002 va dir, sobre això, el següent" Colbert rebela Ashes and Snow , una exhibició d'imatges i fotografies sense precedents pel seu abast i escala. Cobrint


12,600 metres quadrats, és una de les exposicions d'una sola persona més grans en la història d'Europa." A la primavera del 2005, l'exposició es va inaugurar a la ciutat de Nova York dins del Museu Nòmada (The Nomadic Museum), una estructura temporal construïda exclusivament per albergar l'exposició. Nòmada viatja a Santa Mònica, Califòrnia el 2006, a Tòquio el 2007 ia la Ciutat de Mèxic el 2008. Fins ara, més de 10 milions de persones han visitat Ashes and Snow, el que la converteix en l'exposició d'un artista viu amb major assistència a la historia. El seu projecte Ashes and Snow (Cendres i neu), és un treball audiovisual que comprèn part de les sèries fotogràfiques, filmacions de documentals i suports multimèdia. Amb els que explora aquesta relació, fent un enfocament on el místic transcendeix el llenguatge de la trobada, equilibrant, diluint les diferències entre espècies. Segons l'artista, "en eliminar la diversitat de la naturalesa estem convertint una orquestra en un tambor i empobrint la nostra pròpia espècie per a la resta dels temps".


Sensibilitat poètica de la natura Les fotografies de Colbert introdueixen l' home en un món gairebé irreal de perfecta sintonia entre l'humà amb els animals amb imatges que transmeten serenitat i silenci intentant que l'espectador senti i vegi el món d'una altra manera . En les seves obres mostra l'absurd d'una civilització assentada en les tecnologies , que ha oblidat freqüentment aquest anexe sagrat entre home i naturalesa; un anexe que refulgeix en imatges carregades de lirisme que són un magestuós al·legat contra la degradació mediambiental. Segons l'artista,"en eliminar la diversitat de la naturalesa estem convertint una orquestra en un tambor i empobrint la nostra pròpia espècie per a la resta dels temps". Les impressions són d'aproximadament tres metres per deu, en pergamí tipus tela densa, japonesa fabricat en un procés medieval secret .


Referents Estudia a l'escola d'art, es llegeix el llibre la camara lucida Roland Barthes, com a suport de la seva investigaci贸. Ho comenta a una de les sevas webs oficials. Susan Sontang y Kossoy fa una comparacio de foto com a moment, espontani o subjectiu. Llavors investiga sobre la Diane Arbus que t茅 una visi贸 diferent per contraposar pensaments. Persones que l'han pr茅s com a referent: Borja Merino ( Espanyol de Barcelona), fotograf Molts de fotografs el tenen com a referent sobretot tema retrat.


Analisi personal de la obra

Mostra amb les sevas fotografies la comunio, el vincle i la interrecció natural entre els humans i els animals, em transmeteix serenitat. Es la llum, el color, el clima, la serenitat que transmeteix com així també la composició de la musica lo que preng de aquest fotograf i cineasta canadenc en la seva creació. Vol que l'espectador vegi i senti el món d'una altre manera. Ens explica lo absurd de una civilització asentada en les tecnologies i que estem perden el contacte amb la naturalesa.


FotografĂ­a


Webs Web del artista: https://gregorycolbert.com/ Video de Ashes & Snow ( cenizas y nieve ) : https://www.youtube.com/watch?v=fAOos8q8xpM http://www.slideshare.net/gilabert/gregory-colbert-150565

Gregory colbert  

Treball projectes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you