Page 1

Hanneke INSPIRATIE

GEPASSIONEERD & GEDREVEN IN VERBINDING ONTWAPENEND

FROM DIFFERENT PERSPECTIVES

Better results WITH HUMAN DIMENSION VERBINDEND LEIDERSCHAP OMARM DE PARADOX!

CHOOSE TO LIVE A LIFE THAT MATTERS GROEI, RESULTAAT EN FUN MOET OP DE GEVEL STAAN

& LEARNING

Editie 2018

LIVING | LEADING | INCLUDING

€ Onbetaalbaar Hanneke Magazine 11


22 Hanneke Magazine


We are nothing without one another Marie forleo

Hanneke Magazine 33


COLOFON

Let success be measured by how much fun you are having - G. Bernstein -

” Hanneke Veldhuis

Dit magazine is een eigen uitgave met beperkte oplage. Kopiëren mag, maar laat het even weten. Vraag ook Hanneke naar de digitale versie van dit magazine. Wil jij ook een blad maken? Neem even contact op met Marieke, wij helpen je graag. marieke@kairos-consultancy.com

44 Hanneke Magazine

info@veldhuis-consultancy.nl 06 22 49 35 47 www.veldhuis-consultancy.nl


VOORWOORD

Back in Business LIVING LEADING

&

INCLUDING LEARNING

Alweer twee jaar ben ik gestopt met mijn carrière in een corporate omgeving en een nieuw pad aan het bewandelen. Verrijkt, verdiept en oogschellen zijn af. Een transformatie doorleefd. Wat wil ik nu echt en wat ga ik doen? Waarom en hoe? Dat lees je allemaal in dit magazine. Van human doing naar human being Ik had een nieuwe en ander soort katalysator nodig. Door avontuur, levenservaringen, nieuwe contacten, inzichten, ruimte en rust ontwikkelden zich andere perspectieven op organisatie en leiderschap vanuit een context die voor mij past als een goed pak. Om voor organisaties en teams resultaat te creëren met menselijkheid. Internationaal opererend, voor product / proces / project georiënteerde bedrijven, verbinding met mensen, seniorexecutive level en durfkracht voor transformatie, turnaround en innovatie. Met dat andere perspectief en passie voor mensen ben ik in een flow gekomen om energiek en onbevangen aan de slag te gaan en de volgende stappen zetten met Veldhuis Consultancy. Mijn motto: Living | Leading | Including & Learning. Veel leesplezier.

Hanneke

Hanneke Magazine 55


INHOUD

66 Hanneke Magazine


INHOUD

08

THE NATURE OF HORSES

10

YOU LIVE, YOU LEARN

12

INSPIRING THINGS

14

NL 2025

16

DE NOODZAAK VOOR FUTURE PROOF

18

MIJN IKIGAI

20

VERBINDEND LEIDERSCHAP

24

WHAT WILL MATTER

26

ZEG EENS EERLIJK

30

OOK DIT BEN IK

COLUMN

MIJN LEVENSLIJN

INSPIRATIE

COLUMN

MET LUMINA SPARK

OMARM DE PARADOX

INSPIRATIE

IN GESPREK

33

GROOT DENKEN, KLEIN BEGINNEN

34

HIER KUN JE MIJ VOOR BELLEN

38

IN DE VOLGENDE HANNEKE

COLUMN

Hanneke Magazine 77


Er heerst een sterke hiĂŤrarchie binnen de kudde. Wie is de leider binnen de kudde? De leider is degene die de beweging inzet. Wie beweegt, bepaalt. 88 Hanneke Magazine


COLUMN

The nature of horses:

wie beweegt, bepaalt Het is de natuur van paarden om te leven in een harem, waar het gedrag binnen de kudde door twee drijfveren wordt bepaald: Veiligheid en Voortplanting. Voor zijn veiligheid is dit vluchtdier constant bezig met het screenen van zijn omgeving. Het paard merkt onmiddellijk als er ‘een belemmering zit’ en reageert hierop. Binnen de groep communiceren zij middels hun houding, gedrag en uitstraling. Er heerst een sterke hiërarchie binnen de kudde. Wie is de leider binnen de kudde? De leider is degene die de beweging inzet. Wie beweegt, bepaalt.

spiegel werd voorgehouden:

Als ik niet met mijn gedachten voor 100%

bij het rijden ben, loopt het allemaal niet lekker [Geen focus].

Als ik niet zorgvuldig met de teugels werk,

begrijpt het paard niet wat ik wil [Geen helderheid]

Als

Na de eerste lessen besefte ik dat ik zelf naast het leren van techniek een enorme spiegel werd voorgehouden.

Het bijzondere aan paarden is dat ze geen onderscheid maken tussen mens en dier en dat ervaar je duidelijk in contact met paarden. Dit wordt ook wel spiegelen genoemd! Recent ben ik gaan leren paardrijden omdat onze zoon het heerlijk vindt om bij een manage te rijden als wij op reis zijn. Door schade en schande zijn we achter gekomen dat enige kennis & kunde van het dier prettig is voordat je in de bush op een paard stijgt! Na de eerste lessen besefte ik dat ik zelf naast het leren van techniek een enorme

ik net iets teveel of te weinig werk met mijn benen, loopt de communicatie niet [Geen verbinding] Wat begint als aanleren van eerste rij- beginselen te paard wordt een wijze les in leiderschap, samenwerking en verbinding:

W

ees daadkrachtig. Neem beslissingen en behoud focus

Communiceer duidelijk en begrijpelijk op niveau

Zorg voor emotionele stabiliteit Je wordt geen leider door te domineren Wees authentiek, met een zuivere intentie Zie leiderschap als partnerschap Met 100% vertrouwen

Hanneke Magazine 99


You live,

You learn

’90-’00

In de echte wereld

’66-’84 ’84-’90

Buiten spelen, stotteren en vrijheid Opgegroeid in Haarlemse ondernemersfamilie waar beide grootouders een winkel hadden; hard werken voor een gezin, overleven in oorlogstijd. Ben trots op ze. Mijn oma’s waren toen in de ’30- ’40 jaren al ver hun tijd vooruit als werkende moeders en hebben mij altijd gevolgd en gestimuleerd onafhankelijk te zijn. Sinds mijn vijfde bij de scouting als kabouter kreeg ik de naam Spring in ’t Veld. Heerlijke tijd om te spelen, buiten in de natuur en ravotten, maar ook samenwerken met je groep en zelfstandig worden tijdens een weekkamp of dropping in Nederland. Mijn energie moest elke dag kwijt (in school en sport) dus kwamen alle verhalen er spontaan en soms stotterend uit, zo enthousiast wilde ik alles delen!

10 10

Leren en reizen Met een vwo-diploma op zak gaan studeren in Amsterdam aan de VU. Op kamers in AmstelveenUilenstede, waar een mooie tijd start met vrienden voor het leven. Eigen geld verdienen bij verschillende horecagelegenheden zoals de bekende Brasserie van Bearle. ‘s Nachts op fietsje terug naar A’veen was minder! Indrukkende studiereis naar Japan georganiseerd met aansluitende vacantie naar unieke plaatsen als Miyajma. Mooie vriendschappen met studenten. Zo ook Kiko leren kennen, de huidige vrouw van de tweede zoon van de keizer.

Met 24 jr gestart bij DSM na TIME business course. Emigreren naar het Zuiden van Nederland met andere academici. Voorzetten van je studententijd met de Veronica boot in Maastricht. Kennis vergaren, uitproberen, keihard werken, staan voor wie je bent. Sales binnenhalen met een fax en fabrieksplanning met een potlood! Na 4 jaar naar Düsseldorf vertrokken om met eigen poten in de klei echt te gaan verkopen. “Kunden-betreeung“ cruciaal met maandprijzen en een competitieve markt. Hele gave tijd om als single te reizen en leven op plekken als Berlijn en München. Die tijd had ook een serieuze kant als vrouwelijke Nederlandse manager in Duitsland waar men niet gewend is aan jonge ambitieuze vrouwen. Thema tijdens diners was ook vaak de tweede wereldoorlog waar men dan mijn mening vroeg. Grote indruk maakte de film: “La Vita e bella” in de Duitse versie. 6 jaar Düsseldorf een unieke tijd. Soms droom ik nog in het Duits!


’13-’17

’00-’13

Vertrouwen en familie Het millenium gestart met een sabbatical van twee maanden in Australië. Op reis met rugzak in jeugdherbergen maar ontbijten buiten de deur. Tranen in mijn ogen bij het Oprah house. Gedoken bij Great Barrier Reef. Reis afgesloten met bezoeken aan hockey/ volleybal teams tijdens olympische spelen. Vaak het Holland Heineken House van binnen gezien. Terug in Nederland was er mijn grootste liefde en vertrouwensbasis. Samen de wereld verder ontdekken naast carrière maken en bouwen aan onze toekomst. Eerder zwanger dan samenwonen, vol vertrouwen en avontuur. Vanuit Delft met ons gezin naar fijne woonplek gezocht en uitgekomen in Breda dichtbij familie voor opvang als er toch weer een file stond!

Aandacht en loslaten Vanuit sales/ mkt en business disciplines naar de research/ innovatie poot van DSM gegaan. Als commercieel professional in technische specialistische omgeving. Spannende combinatie op vele vlakken. Turn around was nodig omdat organisatie niet flexibel kon opereren. Reorganisatie met 15% ontslagen. Intensief proces maar geleerd hoe belangrijk helderheid in communicatie is, krachtig verhaal en buy-in all stakeholders. Een uitkomst waar ik trots op ben. Het gaat knagen- ondernemerschap lonkt maar commitment naar mensen en bedrijf is hoog. Knoop in 10 min doorgehakt en met een traan gemeld, dat ik na 25 super jaren een andere weg ga bewandelen. Even is het kaal zonder DSM. Heel veel mooie dingen gebeuren vanaf dag één. Meest dankbaar ben ik voor de tijd die ik in 2016 heb doorgebracht met mijn ouders tot aan het overlijden van mijn vader.

’17-’18 Groei en zichtbaarheid Nieuwe fase begint nu echt. Zaaien, leren, ervaren, vragen en luisteren om een business te bouwen. Energie op de goede manier inzetten. Voelt goed en puur. My life purpose statement:

To care deeply, connect playfully and share generously while joyfully exploring, learning and growing. All to serve the highest good of all.


INSPIRING

things

Je leest iets, loopt ergens, kijkt een film en de mooiste ideeën en dromen komen op je af. Plaatsen die je wilt zien, dingen die je wilt meemaken. Omdat ze je inspireren of gewoon omdat ze je dag goed maken.

WORLDS APART BY HEINEKEN

https://www.youtube.com/watch?v=etIqln7vT4w On television as well as youtube about political differences and pre- judgements. How many judgements do have have on a day? Do you know? Do you realize? So what- what NOW?

LAAT JE LOT NIET LIGGEN

SVEN KRAMER https://www.youtube.com/watch?v=kG9swg2caWo Wat een fantastische sporter. Gewoon naar kijken. Winnen en verliezen Gedrevenheid Humor Offer & verwachting Toewijding en geluk

DIFFERENT PERSPECTIVE https://youtu.be/xdKJsPBvbBY

Inspiring video of the CFO of DSM taking things in different perspectives.

“If we were able to translate from a conversation on diversity, inclusion and gender to let’s talk about our ambition and who is best in place to make those ambitions happen. That would be a powerful conversation!”


INVICTUS: THE GAME THAT CHANGED THE COUNTRY Inspiratie dat hele grote veranderingen mogelijk zijn als je ervoor gaat staan, je droom hebt en volgt. Tesamen met early adaptors. Leiderschap en Verbinding ten top. De film opent met de vrijlating van Mandela en schakelt naar het moment waarop hij tot president wordt verkozen. Als Mandela hoort dat de donkere Zuid-Afrikanen de naam van het rugbyteam willen veranderen omdat deze volgens hen de apartheid representeert, grijpt hij in.

AVE MARIA VAN F. SCHUBERT

Met de epische woorden “ jullie kozen mij tot jullie leider, laat me jullie nu dan leiden” houdt hij dit besluit tegen. Hij kiest ervoor de naam Springboks en het embleem te behouden en het rugbyteam in te zetten als politiek middel om de blanke en zwarte Zuid-Afrikanen dichter tot elkaar te brengen. Hij schakelt de hulp in van aanvoerder Pienaar en probeert hem en zijn team op weg naar het WK rugby in 1995 te inspireren en te helpen waar hij kan.

TRANSFORMATIE

UITVOERING MARIA CALLAS https://youtu.be/j8KL63r9Zcw

LEESTIP!

Is het bezit van een Ferrari het bewijs dat men geslaagd is in het leven? Topadvocaat Julian meent van wel. Tot een hartaanval hem bijna noodlottig wordt. Hij beland in een spirituele crises en besluit radicaal te breken met zijn luxe en oppervlakkig bestaan. Hij vertrekt naar de Himalaya waar hij de tijdloze deugden ervaart die de potentie van lichaam, geest en ziel om ten volle te ontplooien. Moment voor mezelf. Met goede kop koffie in goede relax stoel bijkomen en deze muziek keihard aan. Gewoon binnen laten komen, leven in het NU en vol doorademen. Nieuwe energie.

Was jaren geleden een van de eerste wijze lessen die mij aan het denken heeft gezet.

GOED KIJKEN

FOTO: DE PIETA, VATICAAN Recent in Rome met mijn moeder bij het Colosseum, Forum en Vaticaan heb ik veel aan deze tekst teruggedacht. Al eeuwen creëert men uit gigantische blokken marmer de mooiste beelden. Alsof ze inderdaad alleen maar de buitenkant eraf hoeven te beitelen en dan ontstaat het. Is dat niet wat voor leiderschap cruciaal is? Heel goed kijken, door de buitenkant heen, kwetsbaar opstellen opdat binnen een organisatie of individu dat ontluikt wat er al is maar wat je nog niet kon zien? By Michelangelo

The sculpture is already complete within the marble block, before I start my work. It is already there; I just have to chisel away the superfluous material. Hanneke Magazine 13 13


COLUMN

NL2025

& EXCELLENT ONDERWIJS Als je meer dan 100.000 inwoners van Nederland vraagt om in een paar woorden te vangen wat ze trots maakt op Nederland en wat hun Nederland van de toekomst is, dan is deze ‘woordenwolk’ het resultaat. Iedereen die we deze wolk laten zien, herkent zijn of haar Nederland van vandaag erin.

Welvaart

Vrijheid natuur Gelijkheid

HANDELSGEEST

Sociaal

KANSEN mensen

Inspir

Veiligheid

ONDERWIJS

Innovatie Kunst & Cultuur Saamhorigheid

VRIJHEID VAN MENINGSUITING

atie

VEILIGHEID

Vrede

Tolerantie

ONDERNEMERSCHAP INTERNATIONAAL GERICHT

Tegelijk willen we allemaal een beter Nederland doorgeven aan volgende generaties. Dat ‘beter’, daar heeft iedereen wel ideeën over. Dat we prettiger met elkaar samenleven en dat onze welvaart stijgt. Dat andere landen een voorbeeld nemen aan ons onderwijs, onze gezondheidszorg, onze duurzame samenleving, onze vitaliteit en ons innovatief banenscheppende ondernemerschap. Dat we slimmer omgaan met wat schaars is.

14 14 Hanneke Magazine

En dat we bij dat alles iedereen ‘aan boord’ houden. Dit is nodig. Want ons land biedt veel kansen, kansen voor volgende generaties en voor hen moeten wij het fundament leggen. Onze welvaart en die van onze kinderen is namelijk niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld vanwege de –externe - wereldwijde concurrentie, maar ook vanwege de –interne - druk, zoals de vergrijzing. Daarom zullen we met elkaar de kansen, die er volop zijn, moeten zoeken en uitwerken. Een stip op de horizon neerzetten. NL2025 is een platform waarin onder andere bestuurders en leiders uit de culturele en wetenschappelijke wereld, kunstenaars, CEO’s en sporters ("Aanjagers") zich hebben verenigd. We zetten ons in, op persoonlijke titel, voor een betere toekomst van Nederland. NL2025 richt zich op drie thema’s: onderwijs, duurzame groei en vitale samenleving We hebben geen tijd om te soebatten waarover we van inzicht verschillen. We zoeken ideeën die mensen bij elkaar brengen en verbinden. Wat de potentie heeft groot te worden, moeten we groter proberen te maken. Ons zoeken heeft succes als we het gevoel hebben dat de volgende generaties beter af zijn dan wij. Wij zijn alvast begonnen in Nederland en een aantal steden waaronder BREDA. Geinteresseerd? Kijk op www.NL2025.nl


NOW WHAT?!

De toekomst van onderwijs in Nederland Volgens schattingen van het World Economic Forum zal 65% van de huidige basisschoolleerlingen later gaan werken in een beroep dat nu nog niet bestaat! Tot nu toe is het altijd zo geweest dat er in andere sectoren banen voor terugkwamen. Experts denken dat ook in de toekomst niet per se banen zullen verdwijnen. Wel denken zij dat voor de nieuwe beroepen meestal een hogere opleiding nodig is. Vmbo-en mbo-leerlingen zullen dus tot de kwetsbare groepen behoren, ook omdat zij veelal worden opgeleid voor een specifiek beroep. Door mijn inbreng bij NL 2025 ben ik meer gaan denken/ meedenken over de verantwoordelijkheid en de toekomst van het primair, speciaal en voortgezet onderwijs. Met name voortgezet onderwijs ziet zich voor belangrijke uitdagingen gesteld om voortdurend in te kunnen spelen op de veranderende omgeving en leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Helaas moet er nog altijd een eindexamen gehaald worden waar de basis onderwijs de CITO niet meer als bepalend hanteert (ondersteunend) en waar de toelating tot het MBO-HBO en WO niet meer bepaald wordt door het ene briefje met cijfer. Motivatie en algemene ontwikkeling staan op gelijke tred om aangenomen te worden. Ik heb een aantal vragen aan jou, de lezer: • Sluit het onderwijs van vandaag aan bij de toekomstige behoeften? • Voor de klas staan tot je 67ste? Hoe haalbaar is dat met steeds mondiger publiek? • Is werkdruk in het SO/PO/ VO net zo hoog als in bedrijfsleven? En uitval? • Worden talenten in Nederland wel echt gewaardeerd? • Waarom is er een maatschappelijke druk om kinderen hoger in te schalen voor VO? • Zouden we de term lager opgeleid niet moeten vervangen met praktisch opgeleidcore business voor onze economie! In discussies met rectoren van voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs ben ik gaan inzien dat onderwijsvernieuwing versneld moet worden met innovatie en transformatie. De behoefte aan verandering en sense of urgency worden in onderwijsland sterker maar de weg ernaartoe blijft star! Initiatieven als Young Impact, Teach-the-Future, Future NL, Project Robot Leaphy en Trendredeteam zijn lokale/ landelijke activiteiten om kinderen voor te bereiden voor de dag van morgen. Ze vinden gehoor om samen met de scholen een stap naar de toekomst te maken. Transformatie, zoals dit ook voor het bedrijfsleven geldt, moet continu gebeuren. En het is zeker niet alleen een taak voor de overheid en gemeente!

Hanneke Magazine 15 15


“ INSPIRATIE

THE WORLD AS WE HAVE CREATED IT IS A PROCESS OF OUR THINKING. IT CANNOT BE CHANGED WITHOUT CHANGING OUR THINKING. ALBERT EINSTEIN

16 16 Hanneke Magazine


ARTIKEL

MOMENT OF growth Onderzoek laat zien dat purpose (doel bewust) gedreven organisaties excelleren boven financieel gedreven organisaties op het vlak van employee engagement en klant loyaliteit. Er is een nieuw paradigma aan het ontstaan met een transitie van het hoofd naar het hart, een volgende stap in het menselijk bewustzijn. Het herkennen en erkennen van mensgericht gedrag wordt cruciaal. Ook kijkt men niet langer alleen naar IQ (competenties) maar ook zeker naar EI, emotionele intelligentie wat ik omschrijf als de manier waarop het individu de eigen persoon doeltreffend aanstuurt. Voor de ontwikkeling van individuen en teams bestaat geen vast recept. Het gaat in het ene geval over het versterken van bestaande kwaliteiten en in het andere geval over het onderzoeken van aandachtspunten. Lumina Spark (psycho-metrisch meetinstrument 2.0) schept duidelijkheid in persoonlijk leiderschap, het nemen van verantwoording over eigen gedrag en het effect daarvan op teamleden. Dit inzicht leidt onmiddellijk tot verbetering van de resultaten van het individu, het team en de organisatie als geheel. Lumina Spark brengt de persoonlijke voorkeuren van management en medewerkers in beeld. Dat is van groot belang voor de bewustwording van het eigen handelen, maar ook om begrip te kweken voor de voorkeur van teamleden. Daarmee leidt dit instrument tot verbinding, diepgaande bewustwording en optimale samenwerking. Als je een paar nivo’s dieper in wilt gaan op je stijlen binnen EQ / IQ is het verhelderd te werken met Lumina Emotion. Toepasbaar van huiskamer tot boardroom. Ik nodig je uit de Lumina Splash app downloaden. Till our time to act!

Hanneke Magazine 17 17


INSPIRATIE

Ik geef je een ander perspectief om een beter resultaat te halen met menselijkheid

18 18 Hanneke Magazine


WAT IK BRENG

Mijn Ikigai Ikigai is een japans concept dat betekent een reden van bestaan. Volgens de japanse traditie heeft iedereen een ikigai. Mensen met veel ikigai leiden een vervuld leven en weten waarom ze s’ochtends opstaan. Het gevoel het leven als zinvol te beschouwen. Afgelopen twee jaar zijn voor mij een avontuur geweest om mijn ikigai te beschrijven; een waardevolle periode waarin mijn blik op de wereld is verbreed. Oogkleppen zijn afgevallen. Ik heb gevonden wat de gemene deler is van mijn passie, missie, bedrijf en roeping: vanuit het NU naar resultaat met zakelijkeheid EN menselijkheid.

Waar ik van hou Avontuur Beweging Daadkracht Blijvend ontwikkelen Kennis & inhoud

Logisch kritisch denken

Passie

Missie

Eerlijkheid

Ondernemen

Daadkracht & lef

verbinden

Mannelijke & vrouwelijke energie

Sturen & ontdekken

Verandering

Strategisch & praktisch Een stip op horizon Gestructureerd & ongedwongen

Bedrijf

Roeping

Authentieke leiders

Wat de wereld nodig heeft

Waar ik goed in ben

Mensen & Verbinding

Strategische positionering Doorvertalen strategie naar praktijk Activatie met menselijkheid

Waar ik betaald voor kan krijgen Hanneke Magazine 19 19


ARTIKEL

VERBINDEND LEIDERSCHAP OMARM DE paradox In veel organisaties waar ik kom is de basis niet op orde. Ik zie een groot gat tussen weten en doen. We wéten dat we aan de vooravond staan van de vierde revolutie, ook wel het intuïtieve en informatieve tijdperk genoemd. We zijn allemaal getuige van de snelle veranderingen in onze organisaties – de ene reorganisatie is nog niet klaar en de volgende staat alweer voor de deur. En toch doén we niets anders. We blijven op dezelfde manier werken – vanuit beheersen en controle. Mijn visie is dat om goed te kunnen opereren in deze VUCA wereld we juist de paradox moeten omarmen. Met verbinden als belangrijkste skill. Dus zet mannelijke & vrouwelijke energie in en gebruik IQ & EQ om vanuit verbinding en met flexibiliteit dit nieuwe tijdperk in te stappen.

20 20 Hanneke Magazine


KWALITEIT * ACCEPTATIE = EFFECT ofwel succes

Ik weet het nog precies, het is 2015 en ik sta voor Hans Velders. Een fysioloog. Hij ziet op basis van al zijn ervaring en kennis van traumaverwerking of en waar er blokkades in het lichaam zitten. Ik sta voor hem en krijg feedback dat mijn heupen en bekken rechts lager staan dan links, een teken van meer ontwikkelde mannelijke kant dan vrouwelijke kant. Een blokkade.

So what, WHAT now?

In eerste instantie schiet ik in de weerstand. Hoezo? Een blokkade…. Die daadkracht en resultaatgerichtheid - of mannelijke energie, zoals het ook wel genoemd wordt brengt mij veel. Het is wat ik gebruik om in internationale corporate omgeving tot resultaat te komen. En toch, toch voel ik wat Hans bedoelt. Want er moet toch meer zijn dan alleen dit? Ja, ik ben succesvol en ik zie ook dat je het met alleen een focus op resultaten en drive niet altijd goed doet. Ik mis een deel. Mijn duidelijkheid, resultaatgericht en groot verantwoordelijkheidsgevoel leiden er ook toe dat ik iedereen wil helpen, altijd in de redder-modus. En dan kan ik mijn mond niet houden! Er was een moment waarop een persoon helemaal blij was met de stappen die hij had gemaakt en dat met mij deelde. Mooi om te ervaren. En wat doe ik? Ik geef nog wat suggesties om nog verder te komen. Hij keek me aan, stond op en liep weg! Ik zakte door de grond. Weer in mijn valkuil gestapt. Eerst mond houden- luisteren en dan vragen stellendoorvragen. Focus op het positieve en het benoemen van wat goed gaat. Dat is genoeg. Ik was vergeten mijn EQ in te zetten. Ontwikkelpunt waarmee ik aan de slag moet! Op zoek naar meer.

Mijn eerste stap? Ik ga naast mijn werk bij DSM een coaching opleiding doen met name om meer kennis te vergaren. Een stap in een nieuwe richting maar nog wel alles vanuit het hoofd. Het wordt een jaar van vele confrontaties, herkenning en vooral erkenning dat naast IQ er andere elementen zijn welke meer ruimte mogen krijgen. IQ en EQ ogenschijnlijk een paradox. Je hebt of bent het een of het ander. Net als extravert en introvert. Maar is dat wel zo? Ik leer dat door het flexibel in zetten van beiden je veel verder komt. Ik word ook rustiger en authentieker en daardoor geloofwaardiger. En dat is nodig ook! Want de wereld om mij heen staat niet stil. Ik leer over de VUCA wereld.

EQ als eigenschap in de VUCA wereld

VUCA - Volatile, Uncertain, Complex and Ambiguous. Ofwel Vluchtig, Onzeker, Complex en Vaag. Dat is de tijd waarin we nu leven. Het vergt van leiders in organisaties de capaciteit om te begrijpen in welke wereld we nu zijn. 2020, de vierde industriële revolutie brengt ons naar het informatieve of ook wel inituitieve tijdperk. We ervaren meer geavanceerde robots, autonoom transport, artificial intelligence, biotec en genomics. En wat betekent dat voor onze werk en leef omgeving? En die van onze kinderen? In het rapport Future of Jobs van World Econmic Forum (2016) staat EQ is als nieuwkomer in de top 10 skills die we nodig hebben in dit nieuwe tijdperk. EQ als expressie, zelfkennis en empathisch vermogen om maatschappelijk succes te kunnen bewerkstelligen. De VUCA wereld vereist dus een andere manier werken. Niet meer alles strak vastzetten maar juist flexibel en visionair. Dus ja, creëer een visie op jouw thema’s. Zet een >>

Hanneke Magazine 21 21


>>

stip op de horizon. En wees flexibel in hoe je daar komt. Wees helder over waar je naartoe wilt maar flexibel in hoe je dit kunt bereiken.

En- En -Energie

Niet of-of maar en-en. Dat vormt de kern van wat ik leer. Zo ook met de twee polen van energie. Als eerste de mannelijke energie (linkerhersenhelft) die staat voor daadkracht, doelen, initiatief, logica en rationaliteit. Wordt vergeleken met aanwezigheid, er zijn. Zaken die met name uit de geest komen. Vrouwelijke energie (rechterhersenhelft) staat voor levensvreugde overgave, verbinding, intuïtie, samenhang en wijsheid. Het komt uit essentie van de ziel. De kunst in leiderschap is dat je switcht tussen de twee energieën, want als je dat kunt kun je ook verbinden met je team, je organisatie en de maatschappij. Dan heb een unieke uitwisseling! Echter iedereen heeft zijn voorkeur, daar ben ik zelf een goed voorbeeld van. Maar je wordt enkel uitgedaagd en uitgenodigd om deze twee polen te onderzoeken. Als je je bewust(er) wordt, ga je uiteindelijk onbewust bekwaam handelen met de 2 polen. Laatst had ik nog een telefoongesprek met een CEO. Ik weet dat hij weinig tijd heeft dus wil graag snel naar een resultaat. Ik vul dat van tevoren al in. Hij wil echter graag veel weten hoe ik me heb ontwikkeld, luistert en vraagt door. Ik moet even terugschakelen van het doen naar het gewoon zijn in dat telefoongesprek en echt verbinden.

Change is unavoidable, growth optional

Door de verbinding en het omarmen van paradoxen kun je als leider groeien, als mens, als team en als organisatie. Mandela beschrijft het treffend, het moment dat hij de gevangenis verlaat. Je moet dingen achterlaten om de stap naar het nieuwe te maken. Bot gezegd, niet zeuren en blijven hangen in het verleden. Er zal altijd verandering zijn.

Change is unavoidable but growth is optional. Die zin brengt mij weer terug naar dat moment dat ik voor Hans Velders stond. Die mij een hele mooie levenswijsheid meegeeft. Zijn wens voor mij – Hanneke, ga van: human doing naar human being. CALL TO ACTION: ik ben die uitdaging aangegaan en doe dat elke dag weer. Ik geloof dat hier de sleutel ligt om in de VUCA wereld goed te kunnen doen en zijn. Omarm de paradox. Doe jij met me mee?

22 22 Hanneke Magazine

Geloofwaardigheid van E. van der Laan Hoe geloofwaardig ben je als leider? Ben je je bewust hoe je mensen in de aan of uit modus zet? Realiseer je je dat je zelf als persoon een boodschap bent? Hoe oprecht communiceer je? Eberhart van der Laan was een unieke leider, de burgemeester van Amsterdam. Duidelijk, helder en nergens omheen draaien, gewoon zeggen en de lucht klaren als het nodig is. Inlevend vermogen. Toppunt van verbinden en verbroederen. Zijn kracht lag in het scheppen van ruimte waarin partijen met tegengestelde belangen zich vrij en veilig voelden om een tot een oplossing te komen. Hij opende zijn afscheidsbrief met “Lieve Amsterdammers” gevolgd door woorden als steun, poosje, ziekgemeld. Woorden die verbinden door eenvoud en eerlijkheid.


AS I WALKED OUT THE DOOR TOWARD THE GATE THAT WOULD LEAD TO MY

FREEDOM,

I KNEW IF I DIDN’T LEAVE MY BITTERNESS AND HATRED BEHIND,

I’D STILL BE IN PRISON Nelson Mandela

Hanneke Magazine 23 23


WHAT WILL matter By Michael Josephson

Ready or not, some day it will all come to an end. There will be no more sunrises, no minutes, hours or days. All the things you collected, whether treasured or forgotten will pass to someone else. Your wealth, fame and temporal power will shrivel to irrelevance. It will not matter what you owned or what you were owed. Your grudges, resentments, frustrations and jealousies will finally disappear. So too, your hopes, ambitions, plans and to-do lists will expire. The wins and losses that once seemed so important will fade away. It won't matter where you came from or what side of the tracks you lived on at the end. It won't matter whether you were beautiful or brilliant. Even your gender and skin color will be irrelevant. So what will matter? How will the value of your days be measured? What will matter is not what you bought but what you built, not what you got but what you gave. What will matter is not your success but your significance. What will matter is not what you learned but what you taught. What will matter is every act of integrity, compassion, courage, or sacrifice that enriched, empowered or encouraged others to emulate your example. What will matter is not your competence but your character. What will matter is not how many people you knew, but how many will feel a lasting loss when you're gone. What will matter is not your memories but the memories that live in those who loved you. What will matter is how long you will be remembered, by whom and for what. Living a life that matters doesn't happen by accident. It's not a matter of circumstance but of choice. Choose to live a life that matters.


Choose to live the life that matters! 25


“

Zeg eens eerlijk... Welke vraag zou jij me willen stellen maar heb je nooit gedaan of gedurfd? Dit vroeg ik aan vier mensen uit mijn omgeving. Mensen die mij al lang kennen maar ook mensen die ik recent heb ontmoet. De vraag was een uitnodiging tot verdieping. Spannend! Het heeft me verrassende vragen opgeleverd en waardevolle inzichten.

26 26 Hanneke Magazine


IN GESPREK

Sinds 1984 zijn wij bevriend, ontmoet in het eerste jaar Economie aan de VU in Amsterdam; veel van elkaar geleerd en nog meer samen beleefd. Dat had ik in ieder geval voor geen goud willen missen. Om nu op je vraag in te gaan, vind ik onze studie destijds redelijk algemeen en daardoor breed maar toch ook specifiek genoeg in een bepaalde richting: Finance, Algemene economie of bedrijfseconomie. Ja, ik zou een dergelijke studie weer doen zeker in een wereld waar de inhoud van functies zo aan het veranderen is. 65% van de huidige studenten gaat werken in functies

die nu nog niet bestaan! Dus wat mij betreft hoe algemener & breder hoe beter. Misschien wel een aantal vakken verplichten zoals culturele antropologie, psychologie en social skills. En het carrière pad? 25 jaar bij 1 bedrijf kan saai lijken maar ik heb genoten van de ruimte en mogelijkheden om te werken over de hele wereld. Van base plastic tot specialties in Food in zoveel verschillende disciplines. Ben er heel trots op en dankbaar voor alle kansen. Maar de drive naar ondernemerschap& vrijheid was groter dan de corporate carrière en de gouden kooi.

IK KEN JE VANUIT DE STUDIE ECONOMIE. DAARNA BEN JIJ KEIHARD GAAN WERKEN BIJ DSM TOT JIJ DAAR ENIGE TIJD GELEDEN BENT GESTOPT OM JE EIGEN BEDRIJF TE STARTEN. ALS JE OPNIEUW ZOU MOGEN KIEZEN, ZOU JIJ HETZELFDE PAD HEBBEN GEKOZEN OF EEN HEEL ANDER STUDIE EN CARRIÈRE PAD? Berend Dinkla, Vriend, ABN AMRO

WAT WILDE JE VROEGER ALS KLEIN MEISJE ALTIJD WORDEN? EN HOE KOMT DAT WEL OF NIET TERUG IN HET WERK WAT JE NU DOET? Caja Revenich, Caja & Co

Ik lees de vraag en er komt een grote glimlach op mijn gezicht. Wat leuk dat ik deze vraag aangereikt krijg. Als klein meisje wilde ik net als mijn vader worden. Alles regelen voor Randstadnu bekend als de MAKRO Food. Rechterhand van de eigenaar, hardwerkend. En heel zelfstandig opererend. De studie economie was een goede opstap naar een BtC of BtB werkomgeving, nadat ik eerst enorm teleurgesteld was dat ik niet door de selectie van Nijenrode kwam! Het werd uiteindelijk geen Mars of Coca-Cola maar DSM in het mooie Limburgse land. In diverse functie bij DSM heb ik genoten van de tijd dat ik kon ‘regelen’ dwars door de

organisatie heen maar zag ook dat in de hogere management echelons men niet altijd echt begreep wat er speelde op de werkvloer. Zo heb ik fingerspitzengefühl ontwikkeld voor connectie en verbinden van mensen. Wat cruciaal is in de business vandaag de dag. Na 5 jaar Dusseldorf en heel veel auto’s plastic te hebben verkocht, leidde mijn pad naar de consument en food. DSM had het voormalige Gist Brocades overgenomen actief in Food, Baking en Anti- Infectives. Alle ervaringen in marketing, project-management, innovatie, positionering en R&D geven mij nu inspiratie en motivatie voor de volgende uitdaging met Doel bewust en Veldhuis consultancy.

Hanneke Magazine 27 27


IN GESPREK

WAT DREEF JE IN JE TIJD BIJ DSM, EN WAT VOND JE ZELF VAN JE WORK LIFE BALANCE, OP DAT MOMENT, EN ALS JE ER NU NAAR TERUGKIJKT Coen van Oorschot Vriend, Vaessen Schoenmaker Een confronterende vraag! Voor mijn levenslijn ben ik in veel fotoboeken gedoken en kwam allerlei afscheids- boeken tegen waarin mijn energie, drive, hoeveelheid uren en besluitvaardigheid elke keer weer topics waren. Ik heb ooit de opmerking van de CEO gekregen: Han, realiseer je wel dat op je grafsteen geen tekst komt te staan: namens DSM bedankt! Er is meer in het leven dan DSM. Hoe heb ik het volgehouden? Automatische piloot; ik werd wel gedreven door commitment naar een gaaf bedrijf, mooie functies, samenwerken met en voor een talentvolle, leuke groep mensen. Wat geholpen heeft is mijn organisatie- structuur talent en daadkracht. Thuis huurde we alles in: van oppas, de Albert, klusjesman tot aan tuinman. Verder alles in het weekend proppen en duimen dat kids niet ziek

Top of mind deze vraag Bob. Weten waar je klant behoefte aan heeft is cruciaal. Mooie aanleiding om dit aan veel klanten te gaan vragen. Organisaties waar er THRIVE is, zijn voor mij organisaties waar er groei, resultaat en fun op de gevel staat. Je stapt daar de wereld in van mogen ontdekken, support en uitdaging. De allerbelangrijkste bouwsteen is de mens, de werknemer, de ondernemer. Om hen te-THRIVEN zie ik in de basis inclusie en diversiteit want we zijn niet allemaal gelijkgestemd. Een token op zichzelf redt het niet in een groep maar richting 30% komt er beweging. Andere thrive- elementen die ik zou wensen:

Bewust zijn van de aan en uit knop van eenieder

Vertrouwen

atie

28 28 Hanneke Magazine

worden doordeweeks! Op de snelweg van Delft naar Breda af en toe een red- bulltje nemen. Afstand nemen naar jezelf/ onszelf deden we zelden en vervolgens weer door op oude tempo. Toen gebeurde er iets kleins maar het had impact op ons en ons gezin. Confrontererd! Tuurlijk konden we weer doorgaan of nu een besluit te nemen. En een half uur later hadden we het besluit genomen. Ik ga een andere weg op om meer balans in ons prive leven te brengen en een stuk vrijheid te krijgen. Het hart boven het hard werken. 25 jaar DSM was uniek en een cadeau. De persoonlijke ervaring welke ik nu inzet om individuen & bedrijven inzicht te geven in de transformatie van human doing naar human being!

WAT ZIJN IN JOUW BELEVING DE KENMERKEN OF BOUWSTENEN VAN EEN ORGANISATIE WAARIN MENSEN ‘THRIVEN’? Bob Vrijaldenhoven, The Thrive

Delen VOORBEELD GEDRAG

Enthousiasme

LUISTEREN openstaan voor

Inspir

De achtergrond: waar haalde je toch die energie vandaan. Toentertijd had jij kleine kinderen, zelf een topjob, Hans een topjob. Ik kreeg een paar jaar daarna kinderen. Wij liepen met wallen tot op de grond, en Hanneke bleef die positieve energieke wervelwind, vol in het spel van de grote corporate. Vol bewondering keken we ernaar, hoe heb je dat gedaan, en heeft het gebracht wat je wilde?

RUIMTE...

Delegeren

de onzekere toekomst OPRECHTE INTERESSE

IN DE ANDER


“

INSPIRATIE

ORGANISATIES WAAR ER THRIVE IS, ZIJN VOOR MIJ ORGANISATIES WAAR ER GROEI,

RESULTAAT

EN

FUN

OP

DE GEVEL STAAT. JE STAPT DAAR DE WERELD IN VAN MOGEN ONTDEKKEN.

Hanneke Magazine 29 29


Ook

dit ben ik

Liefhebber Requim van Mozart Een leven lang leren/leergierig Getrouwd met Hans

Wil de wereld blijven ontdekken Trekking in Nepal Lange wandeling met BOEF in Mastbos Strandwandelingen Management consultant Gefascineerd door Zuid Afrika De natuur vanuit een ballon ontdekken Mijn droom: Gezond oud worden Fan van vrouwelijke en mannelijke energie Kritische meedenker LEF Ik kies NU en leef NU 50+ Trots op mijn ouders Dromen, durven en DOEN Ex inwoner Duitsland Love to drive cabrio Moeder van fantastische mannen Kasper en Daan Dol op kaas Authentiek & Autonoom Hands on mentality Buiten de lijntjes kleuren Ik kan soms mijn mond niet houden Wil de wereld verbeteren Loslaten is een houvast

30 30 Hanneke Magazine


Hanneke Magazine 31 31


In verbinding met...

!

32 32 Hanneke Magazine


Groot denken, Klein beginnen In mijn enthousiasme en met lef zou ik wel even die berg beklimmen. De berg staat voor mijn droom en mijn ambitie een onderneming te bouwen succesvol op het gebied van leiderschap, purpose en inclusie Groot denken is voor mij niet nieuw. Destijds heeft Feike Sybesma erop gestaan dat innovatie managers groot moesten denken opdat we het lef zouden hebben en de moed om buiten de comfort zone te gaan. Vanuit dat grootse en die droom werk je terug naar kleinere hapklare brokken. En nu twee jaar als ondernemer, Waar sta ik nu op de berg? Onderaan Al op 2000 meter Welke voorbereidingen zijn er al? Wat ben ik bereid ervoor te gaan doen, te laten?

Don’t let small minds make you think that your dreams are too big.

Door dit soort vragen te stellen en te beantwoorden ben ik door een transformatieproces (meerdere keren) gegaan om dat bedrijf stap voor stap te bouwen. Klein beginnen. Net als een sport beoefenen. Daar win je ook niet gelijk op dag 1 alle wedstrijden- oefenen-oefenen-oefenen. En het mooie is door met dat kleine te beginnen ik weer geworden ben, wie ik in de kern ben. Ik kom in mijn flow als ik energiek en onbevangen kan handelen. Dit handelen betekent actie en de actie leidt tot resultaat. Ik stel mijzelf telkens weer 3 cruciale vragen om helderheid over mijn handelen te krijgen:

Waar wil ik naartoe?

Waar sta ik nu?

Wat houdt mij tegen?

Eindbestemming

Het Pad

Elimineren

Een leven lang leren

Leren-handelen-leren- handelen-leren- handelen ‌‌

Hanneke Magazine 33 33


Hier kun je mij voor bellen

Om je

Toekomstplan & Strategie helder te krijgen Om de Strategie door te vertalen naar de praktijk binnen de organisatie en binnen de teams Implementeren met menselijkheid Focus op leiderschap, purpose en inclusie

LIVING LEADING INCLUDING LEARNING 34 34 Hanneke Magazine

&


O M

rganizing for the future

aking change through leading change

F P

rom human doing to human being urposeful Leadership

C

onsulting & Coaching

I

nclusion

Hanneke Magazine 35 35


Doelbewust Leven weekendretraite Ontdek en ontwikkel je persoonlijke koers Je hebt een baan, familie, een druk sociaal leven met vrienden en sport, maar energiek ben je al een tijdje niet meer. Je leven is te druk, te vol. Te veel dingen die je MOET doen en te weinig tijd voor de dingen die je WILT doen.

Neem de tijd om stil te staan bij wat jij belangrijk vindt in het leven

Herkenbaar? Heb jij het gevoel dat je vooral voor anderen bezig bent? Dat je jezelf uit het oog verliest? Wil je veranderingen aanbrengen in je persoonlijke of professionele leven, maar weet je niet goed hoe? Of überhaupt welke richting je op wilt? Wanneer heb jij voor het laatst de tijd genomen om stil te staan bij wat jij ECHT belangrijk vindt in het leven? Wat zijn jouw belangrijkste waarden? Waar wil jij jouw tijd en energie aan besteden?

The power of purpose!

Als we willen dat ons leven zin heeft, ertoe doet en doelgericht is, moeten we hier bewust voor zorgen. Maak dus tijd om te bepalen wat voor jou belangrijk is: je purpose, je hogere doel, je levensmissie, je koers - dat wat jou gelukkig maakt. Weten wat jouw doel is, geeft je kracht, inspiratie en focus om doelen te stellen, keuzes te maken en het leven te leiden dat JIJ WILT!

Samen aan de slag

In de prachtige Cenakel, een voormalig klooster midden in de bossen van Soesterberg, ga je in een kleine groep deelnemers op zoek naar belangrijke topics en thema’s in je levensverhaal, en naar je passies en waarden. Gezamenlijk dit proces doorlopen en ervaringen delen werkt ondersteunend en inspirerend.

36 36 Hanneke Magazine

Maak een verschil in jouw leven binnen één weekend!


ADVERTENTIE

Choose to live the life that matters! Na de retraite heb jij... Een heldere omschrijving van jouw doel Een concreet actieplan om mee aan de slag te gaan Focus & energie! Weet je waar je ja (en makkelijker nee) tegen wilt zeggen Heb je de barrières overwonnen die je belemmeren om doelbewust te leven

Interesse?

Neem contact op met Hanneke@doel-bewust.nu

Hanneke Magazine 37 37


From what we get, we can make a living. What we give - however makes a life. 38 38 Hanneke Magazine


In de volgende

Hanneke LEVEN IN HET HEDEN MET EEN MINDER VOL HOOFD

OLYMPISCHE SPELEN 2020 IN JAPAN NAAR HET LAND VAN DE KEIZER MET ONS GEZIN

BLOEIENDE ONDERNEMING VC MET RELEVANTE BIJDRAGE AAN ORGANISATIES

MANNELIJKE & VROUWELIJKE KRACHTEN WORDEN GEZIEN ALS BUSINESS AS USUAL

REIZEN DOOR DE WERELD VAN NOORDERLICHT TOT AAN ZUIDPOOL

BLIJVEN LEREN EXECUTIVE MASTER COACHING & CONSULTING FOR CHANGE

Hanneke Magazine 39 39


Success is about the difference you make in other people’s lives By Michelle Obama

WWW.DOEL-BEWUST.NU WWW.VELDHUIS-CONSULTANCY.NL

Hanneke Magazine  

Choose to live a life that matters.

Hanneke Magazine  

Choose to live a life that matters.

Advertisement