Page 1

VEGO MAT I UMEÅ

Vegetariska & Veganska recept från Umeås Restauranger & Cafeér


Tant Agdas

Matstudio


Tant Agdas Matstudio På besök hos Tant Agdas matstudio för en privat lunch med Albin Wessman(tidigare köksmästare på Mathias Dahlgren Matbaren och köksmästare på Bon Lloc) Han skulle presentera ett exklusivt recept som han tagit fram till oss i samarbete med Mutti tomatprodukter, receptet som vi fått exklusivt ser du nedan men Albin hade en överraskning till oss. Åh så gott, inte för att jag inte uppskattar en hummussallad varje dag, men en vällagad varmrätt satt mycket bra i snöyran! Perihagensgatan 45, 090-333 00, Öppet; 17-23, Tisd - Lörd.


Tant Agdas

Matstudio Tid: 25 min Ugnsvärme: 175 C Svårhetsgrad: Medel

Böngryta med kokosmjölk Färgglad gryta full med godsaker som dessutom är nyttiga. Bättre blir det inte! En gryta som passar även till lite festligare tillfällen.

Du behöver

Gör så här:

1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2-3 tsk grön currypasta 400 g pumpa eller vintersquash (vikt med skal) 2 dl gröna linser 4-5 dl vatten 400 g/1 frp kokosmjölk 1 grönsaksbuljongtärning 1 msk tomatpuré 1 pkt vita bönor eller 4 dl kokta 3 färska eller konserverade tomater

Skala och hacka lök och vitlök. Skär skalet av pumpan eller squashen och tärna den grovt. Fräs pumpa och lök i olivoljan tillsammans med currypastan i cirka 5-10 minuter, rör om då och då. Tillsätt linser, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och tomatpuré. Koka upp och låt puttra tills linserna nästan är mjuka, cirka 20-25 minuter. Tillsätt därefter bönor, broccolibuketter och tomaterna i klyftor.

Kockens Tips

VEGAN

Untur sitaquibus, to ium aut perferc hiliquas mo venimi, cullam nestemporpos estio. Ut v olessitamet od utem hiliqu


Vad är Vegoguiden UF? Vilka är vi? Vi som ligger bakom Vegoguiden UF är sex studenter från Dragonskolan i Umeå. Entreprenörskap är en del av kursplanen i ekonomiprogrammet som vi alla går så vi fått den fantastiska chansen att starta ett eget UF-företag på skoltid. Vårt UF-företag och kokboken heter Vegomat i Umeå. Idén bakom Vegoguiden UF bygger på den miljövänliga, hälsosamma och djurvänliga trenden kring vegetarisk och vegansk mat. Umeå har sedan många år en positiv historik kring just vegansk mat. Vi vill hjälpa matintresserade att hitta inspiration och information om vad Umeås finaste restauranger och caféer erbjuder för vegetarisk/vegansk mat på sina menyer. Boken är både för dig som redan är vegetarian eller vegan på heltid men även dig som är sugen på att prova på. Att äta vego lite oftare är bättre än inget och i vår bok hittar man recept, tips och inspiration på desserter samt mat oavsett om du vill laga den själv i ditt kök eller gå ut och äta. Recepten är inhämtade från kockar & krögare i Umeås restaurang& cafevärld. Kvalité har varit otroligt viktigt för oss under arbetets gång och vi har jobbat mycket kring utformande och utséende på boken, bilderna och vår layout. I slutet av boken finns inslag med fakta om att äta mer plantbaserat och fördelar med en grönare kost. Boken släpps lagom till Julhandeln 2016 som den perfekta Julklappen!

Vill ni som krögare vara med och synas? Priser: 5000 kr för uppslag med recept och helbild. Vi kommer på bokad tid och intervjuar samt fotar maten. Har ni fler recept som ni vill publicera, ex. dessert? Få följande uppslag för halva priset. Ett uppslag på resturangen med en faktaruta ingår vid köpet av ett uppslag Restaurangens logo, kontaktuppgifter, ev. webbsida samt öppettider finns naturligtvis med.

Vill du kontakta oss: Maja Wänman Telefon: 072 210 87 03 vegoguidenuf@gmail.com


Krรถgare! Var med och visa upp Just er verksamhet under en lรฅng tid samtidigt som du stรถttar UF!

Profile for Chillimedia Susanne Wänman

Vegomat i Umeå Ett UF projekt  

Vi som ligger bakom Vegoguiden UF är sex studenter från Dragonskolan i Umeå. Entreprenörskap är en del av kursplanen i ekonomiprogrammet som...

Vegomat i Umeå Ett UF projekt  

Vi som ligger bakom Vegoguiden UF är sex studenter från Dragonskolan i Umeå. Entreprenörskap är en del av kursplanen i ekonomiprogrammet som...

Profile for susanne58
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded