Issuu on Google+

Pass Certification No1. Test Preparation Resource

IBM 000-969 Exam High-End Tape Solutions V6

Version = Demo Total Questions in Original Product = 146

http://www.passcertification.com/000-969.html


Question: 1

What reduces the number of usable cartridge slots in the 3584-L53 frame of an IBM TS3500 Tape Library? A. a dual gripper B. a second 110 station C. two tape drives in the frame D. an HA1 High Availability Frame

Answer: B

Question: 2

What is the maximum number of IBM System Storage TS7700 Virtualization Engine servers that can be attached to a single IBM System Storage TS3500 Tape Library? A. 2 B. 4 C. 6 D. 8

Answer: D

Question: 3

Which compression method is used by the IBM 3592-E05 drive? A.LZI B. ICRC C. IDRC D. SLDC

Answer: D

PassCertification.com- 000-969 Exam Questions and Answers

1


Question: 4

How many IBM 3953 Tape Systems can share one IBM TS3500 Tape Library? A. upto4 B. upto8 C. uptol6 D. uptol92

Answer: A

Question: 5

An IBM System z customer runs IBM Tivoli Storage Manager (TSM) on a mainframe as a backup tool for Microsoft Windows 2003 clients. The customer’s environment includes a Sun server. What is the best method to integrate the Sun server into the storage management environment? A. share the tape drives between the Sun server and the System z B. install TSM server code on the Sun server and back it up as a TSM server C. install TSM client code on the Sun server and back it up as a TSM client D. use the LAN-free function of TSM to back up the Sun server to the System z drives

Answer: C

Question: 6

Which activity is a customer responsibility during setup of the IBM 3953 Library Manager attached to an IBM System Storage T57700 Virtual Tape Server? A. initializing logical volumes B. defining fast ready categories C. formatting the tape volume cache D. entering the library sequence number

Answer: B

PassCertification.com- 000-969 Exam Questions and Answers

2


Question: 7

A customer with an IBM TS7700 Virtualization Engine is experiencing increasing job run times. Which tool should be used FIRST to diagnose the problem? A.VMA B. VEHSTATS C. Tape Magic D. Batch Magic

Answer: B

Question: 8

An OS/390 customer wants to automate the current IBM 3490 manual tape operation and to improve DR tape operation. The current tape applications include application file backup, volume dump, DFSMShsm ML2 and dump. The customer can only afford to have an IBM Tape Library with an IBM TS7700 Virtualization Engine and IBM TSI 120 Tape Drives at the local production site and rack-mounted IBM TSII2O Tape Drives at the DR site. Which application should be implemented to provide the most comprehensive offsite tape vaulting solution? A. VDR B. TMM C. IEBGENER D. Import/Export functions

Answer: A

PassCertification.com- 000-969 Exam Questions and Answers

3


Question: 9

Which benefit can be achieved by enabling the Advanced Policy Management (APM) for physical volume pooling? A. the selection of a preferred cluster B. assignment of pools based on physical media type I or 2 C. the separation of physical volumes into multiple clusters D. the separation of logical volumes into different stacked volser ranges

Answer: D

Question: 10

A customer has 50,000 IBM 3590E tape cartridges utilizing IDRC. An IBM TS7700 Virtualization Engine configuration is proposed for this environment. Which factor will affect the number of stacked volumes? A. the number of virtual drives B. DFSMS default setup parameters C. the size of the tape volume cache D. the average size of the tape volumes

Answer: D

PassCertification.com- 000-969 Exam Questions and Answers

4


Question: 11

A customer has an IBM TotalStorage VTS Model B20 with maximum cache, four FICON channels, and eight IBM 3592 drives installed. While overall performance is excellent, it degrades significantly during the later stages of batch processing when tape output peaks. After performance analysis it has been determined that the bandwidth requirement during batch processing exceeds the sustained data rate of the VTS. Which upgrade is most likely to resolve this problem? A. add four IBM 3592 Tape Drives B. add four FICON channels to the VTS C. replace IBM 3592 Tape Drives with IBM TSI 130 Tape Drives D. replace and migrate the VTS with an IBM TS7700 Virtualization Engine

Answer: D

Question: 12

A customer is running multiple AIX server applications that require tapes to be ejected daily. This causes application delays. What can reduce the amount of time the applications must wait for the tapes to be ejected? A. IBM TS3500 Tape Automation B. IBM TS3500 Tape Library Manager C. IBM TS7700 Virtualization Engine D. Advanced Library Management System (ALMS)

Answer: D

PassCertification.com- 000-969 Exam Questions and Answers

5


Question: 13

Which upgrade provides the most improved tape mount performance in an installed IBM System Storage TS3500 Tape Library with 10 frames? A. HA1 feature B. Dual Gripper feature C. additional IBM 3592 drives D. Dual Active Accessor feature

Answer: A

Question: 14 A customer is considering implementing a large pSeries/TSM backup environment using an IBM System Storage TS3500 Tape Library and IBM 3592-E05 drives. Because of the short backup window, the customer is concerned about failures occurring during data flow to the tape drives from the backup server. Which IBM competitive advantage should be emphasized to the customer? A. HACMP B. data path failover C. system device drives D. Tivoli Multiple Device Manager

Answer: B

Question: 15 A customer has an IBM TS7700 Virtualization Engine with 6 TB of cache, four FICON channels and four TSI 120 tape drives. They are beginning to experience Freespace throttling during their batch window. What is the most cost-effective solution to this problem? A. add additional cache B. add four more FICON channels C. add additional IBM TSI 120 Tape Drives D. connect the TS7700 to another Cluster 1n a Grid configuration

Answer: C

PassCertification.com- 000-969 Exam Questions and Answers

6


Pass Certification No1. Test Preparation Resource

IBM 000-969 Exam High-End Tape Solutions V6

Version = Demo Total Questions in Original Product = 146

http://www.passcertification.com/000-969.html

PassCertification.com- 000-969 Exam Questions and Answers

7


000 969 exam