Page 1

FRANÇA


FRANÇA FISICA: ELS RIUS MES IMPORTANTS: El riu Loira, Sena, Garona i Rin.

SITUACIO:


Política Bandera: Consta de tres franges verticals d’igual grandària de color blau i vermell en els extrems els colors de l’escut i bandera de París i blanc a la franja central, el color de la monarquia.

Capital: Paris És la capital de  França i de la regió de l‘Illa de França, també coneguda com la  Regió Parisenca, creuada pel Sena, és una de les aglomeracions urbanes més grans d'Europa, amb una població de 13.067.000 habitants, 2.211.297 dels quals resideixen al municipi de París. Els habitants es diuen Parisencs.


MONUMENTS L'arc de triomf

Torre Eifel

L’arc del triomf de Paris és

És una estructura de ferro pudelat dissenyada per

un dels monuments més

Maurice Koechlin i Émile Nouguier i

famosos de la capital

construïda per francès Gustave Eiffel i els

francesa i probablement

seus col · laboradors per a l'Exposició

es tracte de l'arc de triomf

universal de 1889 a París.

més cèlebre del món. Construït entre 1806 i

Catedral de Notre Dame

1836 per ordre de

La Catedral de Notre Dame de París és una

Napoleó Bonaparte

de les catedrals franceses més antigues

per commemorar la

d'estil gòtic.

victòria en la batalla d'Austerlitz.


ECONOMIA Moneda L’ euro (EUR o €) és la moneda comú per a les nacions europees que pertanyen a l’ Eurozona de la Unió Europea. Ls monedes d’euro tenen dos costatss diferents, un costat comú en tota Europa que indica el valor de la moneda i un costat nacional amb el diseny escollit per cadascun dels països. França és la cinquena economia més gran del món, darrere dels Estats Units, Japó, Xina, Alemanya i per davant del Regne Unit.


TRADICIONS CULTURA França és un país molt ric i de gran diversitat cultural, que ha forjat a Europa i el món sencer en moltes expressions tant culturals com polítics. Els seus valors de llibertat, igualtat i fraternitat i la seva Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, són herències que la humanitat sencera recull d'aquesta cultura.

GASTRONOMIA La gastronomia de França està considerada com una de les més importants del món. Caracteritzada per la seva varietat, fruit de la diversitat regional francesa, tant cultural com de matèries primeres, però també per la seva refinamiento.1 2 La seva influència es deixa sentir en gairebé totes les cuines del món occidental, que han anat incorporant a les seves bases coneixements tècnics de la cuina francesa.

Ratatouille És una especialitat regional francesa elaborada amb diferents hortalisses i originària de la ciutat de Niça i més en general de la regió de Provença (sud-est de França).


PERSONATGES FAMOSOS Alain Prost

Zinedine Zidane

És un dels pilots de Fórmula 1

És un ex futbolista

més exitosos de tots els temps.

francés i segon entrenador del Reial Madrid .

Karim Benzema És un futbolista francès

Thierry Henry

d'origen algerià-cabil.

És un futbolista francès.

Juga de davanter i el

Juga de davanter en New York

seu actual equip és

Red Bulls de la Major

el Reial Madrid Club

League Soccer dels

de Futbol de la Pri-

Estats Units.

mera Divisió d'Espanya.


Clima i vegetació Clima: Durant tot l'any, França gaudeix de temperatures clements: ni massa fredes, ni massa calents. Són habituals també les precipitacions abundants i una insolació generosa. Cada regió té, per descomptat, les seves particularitats climàtiques: més fresques i humides al nord ia l'oest, més càlides i seques al voltant de la Mediterrània.

Vegetacio: La vegetació a França té, com en els climes, dos àmbits clarament diferenciats, l'atlàntic i el mediterrani.


De: Vera, Nerea i Carmen.

França  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you