Page 1

Info till medlemmar i supporterklubben Leksand Superstars nr. 2 - maj 2007

Årsstämma Sidan 3

Tröjauktion Sidan 5

Från lagkapten till vaktmästare Sidan 6

Datorer • Telefonväxlar Nätverk • Mobiltelefoner Programvaror • Onlinebutik www.superstars.nu


Tel. 070-679 75 77

Vad väntar runt knuten? Vi har knappt hunnit avsluta den gångna säsongen och smälta vår besvikelse förrän vi tvingar oss själva att börja tänka på kommande säsong. Alldeles nyligen kom spelprogrammet för säsongen 07/08 ut till vår kännedom och genast började vi planera, spekulera och fantisera. Är det normalt? Eller är vi bara ett gäng galna hockeyfreaks som inte har något bättre för oss? Vad är normalt och vad är galet, är väl mer berättigat att fråga sig. Vi älskar hockeyn och då Leksands IF i synnerhet, vad skulle kunna vara fel med det? Det är en självklarhet för oss att efter en avslutad säsong omedelbart börjar tänka på nästa, och den närmsta tiden är minst lika viktig som kval eller slutspelstider. Det som händer i och runt vår förening just nu är det som kommer att avspegla sig om knappt ett år, då det hela skall avgöras igen. Det jag syftar på är givetvis silly season. Det är under den här perioden vi ställer in våra förväntningar inför kommande säsong efter det material som presenteras. För varje namn som tillkännages svallar våra känslor, somliga blir mer skeptiska än de redan är och en del blir bara mer positiva. Det enda vi med säkerhet vet är att vi inte har en aning om hur slutprodukten fungerar eller vad de kommer att prestera, hur skeptiska eller positiva vi än är. Man vet aldrig riktigt vad som väntar runt knuten.

som avgör hur vi vill ha vårt framtida LIF. Jag ser en framtid i elitserien och det skall jag kämpa för och jag hoppas att jag får göra det tillsammans med er allihop. Jag hoppas att ni löser ert medlemskap i Leksand Superstars även för den kommande säsongen. Självklart ska vi se till att vi har samma goda förmåner som tidigare att erbjuda dig som medlem, men framför allt att det ändå är stoltheten i att vara Leksing som är det avgörande i att lösa medlemskapet. För det är ändå genom att vara medlem i Leksands IF eller någon supporterförening som du styrker att du verkligen stödjer Leksands IF.

Nu står sommaren för dörren med allt vad det innebär och förhoppningsvis ska vi ändå få tid till några dagar då vi inte behöver ha hockeyn på våra hjärnor. Utan kanske istället ägna en del av tankarna och tiden till våra familjer, vänner och bekanta. Sola, bada och åka på semester till någon trevlig plats där vi får ladda våra batterier och komma tillbaka till hösten med ny samlad positiv kraft.

Väl mött den 2:a juni!

För tillbaka kommer vi väl allihop, trots ännu en säsong i allsvenskan. Jag hoppas verkligen att ingen sviker, för som jag skrev i förra numret, det är vi var och en av oss

Vi jobbar för dig som medlem, vi jobbar för att det skall vara trevligt och roligt att vara medlem och gå på matcherna och där få uppleva en underbar stämning. En stämning som bara vi Leksingar kan få till. Vi är kanske inte älskade av alla, men alla tycker definitivt att det är roligt att möta Leksand då det alltid är mycket folk och hög stämning. Låt oss se till att det fortsätter att vara så, vi skall alltid förknippas med trohet till klubben och supportrar som aldrig ger upp. Lös gärna ditt medlemskap redan idag och hjälp oss att växa genom att värva dina vänner. Jag vill också passa på att flagga för vår årsstämma som vi håller lördagen den 2:a juni i Ejendals Arena. Det kommer att bli en trevlig tillställning precis som vanligt, med skillnaden att vi denna gång kommer att erbjuda dig som deltagare möjlighet till både mat och fotbollsmatch på storbildsteve. Sverige spelar nämligen en viktig EM-kvalmatch med derbykaraktär mot Danmark på bortaplan, som kommer att visas i Sportbaren.

Med vänlig hälsning Torbjörn Olsson, Ordf./VL Leksand Superstars

Kontakt Leksand Superstars Sparbanksgatan 2 793 31 Leksand Tel: 0247/132 40, Fax: 0247/132 50 www.superstars.nu, leksand@superstars.nu Bg: 5642-2520 Har du frågor gällande ditt medlemskap, kontakta. Medlemsansvarig Ann-Louise Göras - 070-746 57 73 medlem@superstars.nu Har du frågor om LSS resor skall du kontakta. Resebokning 070-746 57 74 resa@superstars.nu Medlem Medlemsavgift 300 kr/säsong 1:a maj - 30:e april. Betala in medlemsavgiften på BG 5642-2520 Skriv namn, adress och telefonnummer. Beställ information på www.superstars.nu Du hittar mer information om Leksand Superstars om du surfar in på vår hemsida www.superstars.nu Leksand Superstars Sveriges bästa supporterklubb! Ansvarig utgivare av hemsidan och medlemsbladet är: Torbjörn Olsson - torbjorn.olsson@superstars.nu Utsedd av Styrelsen. Omslagsfoto: Jessica Ström, www.superstars.nu

TRYCKSAKER • ANNONSER • WEBHOTELL • RÄTTVIKS LEKSANDS NYTT

Har Du behov av TRYCKSAKER Då kan vi hjälpa dig med snabba leveranser till vettiga priser och med PERSONLIG SERVICE!

Mats Sandberg

2

LEKSAND SUPERSTARS NEWS

Håkan Johansson


Leksand Superstars årsstämma 2007! Lördagen den 2 juni 2007 håller Leksand Superstars årsstämma i Ejendals Arena i sportbaren kl. 16.00. Denna lördag har även mer än Superstars årsstämma att erbjuda för den sportintresserade då Sverige möter Danmark i en viktig EM-kvalmatch i fotboll på dansk mark. Detta är givetvis något som vi har med i planeringen och erbjuder därför dig som medlem en trevlig lördagskväll i goda vänners lag. Eller vad sägs om: Årsstämma med bland annat avtackningar och välkomsthälsningar av såväl spelare som ledare. Intressanta intervjuer med företrädare för Leksands IF med chans för dig att ställa frågor och få svar på dina funderingar. Bland annat kommer VD:n Håkan Åman för att prata om framtiden för Leksands IF. Efter stämman äter vi en bit mat i form av en svensk sommarbuffé med flertalet av de klassiska godsaker som det svenska köket har att erbjuda. När klockan sedan slår 20.00 sitter vi bänkade framför storbildsteven i sportbaren och hejar fram Sverige till seger. Efter matchen gäller fria aktiviteter under eget ansvar. Självklart kommer det att serveras dryck till både mat och fotboll. Maten som serveras som buffé för att alla skall kunna äta sig mätta kommer att serveras ca: kl 19.00. Kostnaden för maten är 150 kr/person och vi behöver din anmälan senast fredagen den 25:e maj så att vi vet hur mycket mat vi skall ställa fram. Vet du med dig att du tänker vara med på en trevlig lördag tillsammans med Leksand Superstars, då skall du ringa 0247-132 40 under kontorstid (08.00-17.00 mån-fre) eller vår jourtelefon 070-746 57 73 (17.0021.00 mån-fre och 10.00-18.00 lör-sön) och boka upp dig på lite god mat. Valfri dryck tillkommer på priset. Årsstämman är det viktigaste beslutande organet i hela föreningen, det är här klubbens framtid stakas ut och det är din rättighet som medlem att delta i besluten. Det är nästan så att man skall säga att det är din skyldighet också, så viktig är stämman. Vi hoppas därför på ditt deltagande och att du skall känna dig delaktig i framtidens Leksand Superstars.

Sittande styrelse ser ut som följer: Ordförande: Torbjörn Olsson, valdes av stämman 2006-06-10 på en tid av ett år (ny kandidat). Ledamöter: Tobias Stoltz, valdes av stämman 2005-06-18 på en tid av två år (ny kandidat). Ola Westman, valdes av stämman 2005-06-18 på en tid av två år (ny kandidat). Fredrik Andersson, valdes av stämman 2006-06-10 på en tid av två år. Elisabet Wahl, valdes av stämman 2006-06-10 på en tid av två år. Suppleanter: Christer Hammarström, valdes av stämman 2006-0610 på en tid av två år (fyllnadsval). Henrik Andersson, valdes av stämman 2006-06-10 på en tid av ett år (ny kandidat). Då Christer Hammarström under säsongen 2006/2007 avsagt sig uppdrag skall fyllnadsval på en tid av ett år ske för den vakanta suppleantplatsen. Har du förslag på kandidater, eller en motion skall detta skriftligen vara valberedningen/styrelsen tillhanda senast tio dagar innan årsstämman. Samtliga inlämnade handlingar skall utöver den beskrivande texten även innehålla ett yrkande från vederbörande samt en underskrift. Handlingarna skickar du till: Leksand Superstars Sparbanksgatan 2 793 31 Leksand Dagordning med mera hittar du på vår hemsida: www.superstars.nu Alla är hjärtligt välkomna! Medlemskap skall styrkas genom uppvisande av medlemskort för röstberättigande vid stämman, medlem under 15 år är ej röstberättigad. Foto: Erik Freiholtz.

RES MED OSS

LEKSAND SUPERSTARS NEWS

3


Telefon 0247-100 21

Laga hål utan att borra? Vi har laser! Välkommen! Tel 0247-136 50

A la carte Restaurang i centrala Leksand Öppet året runt • Tel/fax 0247-155 05 • www.bygatan.se

Öppet: Måndag–fredag 8.00–22.00 Söndagar 10.00–22.00

• Värmepumpar

Euras nya succébil Profila 622, 642, 662, 672 Från

479.000:-

CA 30 BEG HUSBILAR I LAGER

0240-305 00 www.kurtshusvagnar.se

Leksand 0247-645 30 Elinstallationer, Tele & Data installationer Materielförsäljning

Roger Franzon Leg. sjukgymnast Ansluten till försäkringskassan Telefon 0247-125 60 Norsgatan 36A, nb. Leksand

Rörinstallationer Telefon 0247-141 25

Telefon 0247-79 60 80 4

LEKSAND SUPERSTARS NEWS

Mark och grundarbeten


Vopat och Bellemare på auktion... Precis som du kunde läsa i förra Superstars News så auktionerar vi nu ut Roman Vopat och PierreEdouard Bellemares vita matchtröjor från säsongen 06/07. Auktionen kommer att starta den 21:a maj och det kommer att bli två lägsta bud-auktioner, det vill säga att det lägsta unika inkomna budet på respektive tröja vinner och får tröjan i fråga. Du har nu alltså chansen att komma över en, eller rentav två, publikfavoriters äkta matchtröjor från säsongen 06/07. Allt du behöver göra är att ta upp din mobiltelefon och sms:a. Du skickar ”lif 41” och ditt bud till nummer 72672 och väntar sedan på svar, förutsatt att du vill ha Bellemares tröja. Om det istället är Vopats som du vill ha så skriver du till exempel ”lif 12 533”. Det är väldigt viktigt att du inte, observera inte, skriver ”kronor”, ”kr” eller något liknande efter summan som du vill bjuda. Skriv alltså bara själva summan. Till exempel: ”lif 41 456”. I detta exempel bjuder du alltså 456 kronor för Bellemares tröja. Vi upprepar, skriv ingenting annat än: lif (mellanrum) numret på spelartröjan (mellanrum) samt ditt bud i enbart siffror. Anledningen till att detta är väldigt noga är att samtliga bud kommer att behandlas i en databas. Om budet skrivs på ett avvikande sätt finns risken att det kan försvinna. Den risken är dock obefintlig om du skriver rätt, så se till att tummen träffar rätt på telefonen! När du väl har lagt ditt bud så kommer du att få ett av följande svar: ”Ditt bud är just nu det lägsta unika budet” vilket innebär att du leder. ”Ditt bud är unikt men inte det lägsta” vilket innebär att du inte leder men fortfarande har möjlighet att vinna på budet. ”Ditt bud är tyvärr inte unikt” vilket innebär att du

inte kan vinna på detta bud och helt enkelt får försöka igen. Efter detta får du ingen vidare uppdatering på dina buds status via sms. Istället kan du surfa in på www.superstars.nu och i ett fält på hemsidan skriva i ditt mobilnummer. Du kommer då att se hur statusen är för närvarande på dina bud. Storleken på buden kommer dock inte att synas, så det gäller att du lägger det på minnet. Det är endast hela kronor som gäller vid buden så ett bud på till exempel 50 öre kommer inte att godkännas. De två som till slut vinner tröjorna är alltså de två som har lagt de lägsta unika buden. Det finns ingen gräns på hur många bud som man kan lägga. Sms:et kommer att kosta 20 kronor plus ordinarie operatörskostnad. Auktionen är öppen till klockan 23.59 fredag 13:e juli.

Var en stolt medlem i Leksand Superstars... Stödet som du och alla andra medlemmar ger är ovärderligt både för Superstars och för Leksands IF som klubb. En klubb utan fans är ingenting och Leksand behöver fortsatt stöd för sin satsning mot Elitserien. Och visst är väl den resan en som du verkligen vill följa med på? Det är nämligen dags att förnya medlemskapet i Leksand Superstars över säsongen 2007/2008 nu. Vi hoppas att du inte tvekar över att bli medlem även för den kommande säsongen. Tillsammans ska vi se till att 07/08 blir en rolig säsong på läktaren och samtidigt

skapa förutsättningarna för att den blir detsamma på isen. Även om det värker i bröstet över en till allsvensk säsong så fortsätter det blåvita hjärtat att dunka, eller hur? Varken hjärta eller hjärna kan eller vill ge upp. De vill fortsätta vara en del av det blåvita hav som helhjärtat stödjer Leksands IF land och rike runt. Du vill vara en del av det! Det är med stolthet i kroppen som du äntrar en bortaarena och går in på ståplats och ställer dig. Det är med stolthet som du öppnar munnen och börjar sjunga. Det är med stolthet som du konstaterar att du är medlem i Leksand Superstars när laget har

vunnit och skrinnar fram för att tacka klacken. Fortsätt att vara stolt. Vi ska tillbaka till Elitserien och vi vill ha med dig på resan!

Fullständig resevaccination Tel. 0247-647 00 • www.dalafrakt.se

Innehar licens gulafebern. Fax: 0247-120 85

Bygatan 16 • 793 30 Leksand LEKSAND SUPERSTARS NEWS

5


Från lagkapten till vaktmästare... Han gjorde sin sista match för Leksands IF säsongen 04/05 och är väl ihågkommen av fansen. Man kan se honom smyga runt i Ejendals Arena med ett härligt flin på läpparna dagligen, om man inte är nöjd med att få se honom när han styr ismaskinen runt rinken vissa periodpauser. Hans namn är Johan Rosén och han är före detta lagkapten i Leksands IF. Skridskorna är dock lagda på hyllan nu och vaktmästare i Ejendals Arena är Johans nya titel. Han säger själv att han trivs bra på jobbet. – Ja, det gör jag. Visst, det finns som med alla andra jobb för- och nackdelar även här. Men jag trivs.

Vad är dina arbetsuppgifter i arenan? – Det är väl att sköta det mesta i arenan. Omklädningsrum, kyla, värme och mycket annat. När det blir dags för att göra om hockeyarenan till en evenemangsarena så blir det mer jobb, säger Johan. – Då är det mycket arbete, ja. När det var Abba bland annat, då var det mycket att göra. Det golvet som var med där då, det lät vi ligga kvar så att det blev med till discotävlingarna helgen efteråt. Vad är då det värsta med ditt jobb? – Jadu. Städa, det har jag aldrig tyckt om. Så det är nog det allra värsta, eller i alla fall det tråkigaste. Hur ser en normal arbetsdag ut för dig? – Det är väldigt olika. Men just nu jobbar jag bara dagtid, mellan 07.00–16.00. På morgonen blir det en kopp kaffe med jobbarkompisarna och vid halv åtta så börjar städandet av omklädningsrummen. Det är det första vi gör när det gäller arbete. Men det är som sagt väldigt olika. Sen är det ju allt från att köra ismaskin till att serva allting som behöver servas i arenan. Att gå från en vältränad lagkapten i Elitserien till en kaffedrickande vaktmästare kanske kan sätta sina spår på kroppen, i synnerhet på magen. Johan hävdar dock att magen inte har växt ännu. – Haha, nej, det har den inte gjort än så länge i alla fall. Det blir inte så mycket fika faktiskt, som många kanske tror? Det blir en kopp kaffe då och då men inte mycket mer än så. Med tanke på att Johan springer runt i arenan dagligen så måste han ha blivit lite av en expert. Så varifrån i arenan ser man allra bäst egentligen? – Jag skulle vilja rekommendera något av hörnen av arenan, alltså, längst upp. Gärna på den sidan så att man kan se Leksandsklacken, för den är enormt snygg att titta på! Men även för att man ser spelet så bra där uppifrån. Det finns dock ingen plats i arenan där man ser dåligt. Varför rekommenderar du folk ett besök i Ejendals Arena? – Först och främst är det för hockeyn. Men sen så har vi faktiskt en av Sveriges snyggaste arenor tycker jag. Maten är bra, logerna är snygga och så har vi flera andra arrangemang vid sidan av ishockeyn.

6

LEKSAND SUPERSTARS NEWS

Under vårkanten fyllde Johan 40 år. Ett par veckor innan den stora dagen lurades han ut på isen inför nedsläpp av de andra vaktmästarna. Genast föll allt ljus på honom och en tröja med nummer 40 hissades ner från taket. Dessutom började Superstars sjunga för honom. – Ja just ja, det var riktigt roligt, säger Johan och skrattar hjärtligt. Jag kommer ihåg att när jag tagit mig till blålinjen så visste jag att det var någonting som var fel. Det var ju två veckor innan jag skulle fylla år, så jag hade ingen aning om att de skulle kunna arrangera något sådant. Det var häftigt att hela klacken sjöng för mig. Är det mycket practical jokes bland er vaktmästare? – Nej, det tycker jag väl inte. Men det är en väldigt hjärtlig ton även bland oss.

Johan var en väldigt omtyckt spelare under sin tid i Leksand. Med sin storlek och inställning gick han ofta i bräschen för de andra spelarna. Hans tjurskallighet och vinnarskalle smittade av sig till hela laget och räddade många poäng åt Leksand. Men hur klarar han av den erkänt svåra omställningen till hockeypensionär? – Det börjar bli lättare nu. Men första året jag inte var med och Leksand åkte ur och förlorade sådär många matcher, då var det riktigt tungt. Jag saknar hockeyn än idag. Men nu ska jag få träna J16 så jag får i alla fall lite kontakt med hockeyn. Kan du berätta mer om det? – Jag och Patrik Forsberg ska träna Leksands J16lag. Det ska bli roligt att få träna dessa grabbar nu när det även blir längre resor och flera matcher för dem. Vi kommer att möta lag som till exempel Brynäs, Västerås och Färjestad. Varför gick det som det gick för Leksand i år tror du? – Jag tycker att de saknade den här riktiga helheten. De hade inte den där riktiga stommen för att fixa en kvalserie. Hur tycker du att det ser ut inför kommande säsong? – Jag hoppas givetvis att vi grejar att ta oss upp. Jag tycker att laget har fått in en hel del bra spelare som nu även blir kvar i klubben nästa säsong. Det är väldigt viktigt tycker jag så att man kan bygga vidare och inte byta ut större delen av truppen inför varje säsong. Johan berättar vidare att han tycker att Leksand ska satsa fullt ut på Eddie Läck på målvaktssidan. – Han har ambitionen och han vill verkligen bli bäst. Jag var ute och sköt på honom på isen häromdagen. När han vill ha riktigt hårda skott så kommer han och frågar mig. – Han är stor och tät i målet och det kommer göra honom till en väldigt stor målvakt en dag. Det är svårt att hitta luckorna, men jag gör det förstås, haha, avslutar Johan med glimten i ögat. Text: Robin Söderlund, Niklas Niva Sjökvist Foto: Jessica Ström


Pizza och mat för avhämtning • Tel 0247-132 80 www.wasanet.nu

Leksands centrala hotell, som alltid sätter gästen i centrum!

Natur - Kultur - God Mat Välkommen ombord! 070-542 10 25

Leksandsvägen 7, 793 31 Leksand, tel 0247-145 70 www.hotelleksand.com

Fullkornspizza Ciabata

Sallad Lunch 49:-

LEKSAND • Norsgatan 17 • Z-torget • Tel 0247-150 75

ÖPPET ALLA ALL A DAGAR DAGAR 9-9 9 • HYR DIN DVD-FILM DVD -FILM HÄR HÄR! R!

LEKSAND 0247-342 51

Järva krog/Solna 08-85 05 65

Hantverkaregatan 24 • 793 30 Leksand Tel 0247-123 40 • www.bovision.se/valins

Tel. 0247-120 83 • Norsgatan 23, Leksand • Varmt välkomna!

Allt inom byggbranschen • Tel. 0247-127 53

Stationsgatan 6, Leksand • Tel: 0247-797800 • Öppet: Månd-Fred 14-17

0247-130 10 LEKSAND SUPERSTARS NEWS

7


FĂ–RENINGSBREV

Visa att du är Leksands IF trogen! en n VinL-resa NH r tvü FÜ

Du kan vinna en NHLWeekend fÜr tvü! Alla som har kÜpt ett paket under 2006 och de som kÜper detsamma under 2007 kommer att vara med i utlottningen av en resa fÜr tvü till Nordamerika fÜr en NHL-weekend. FÜr varje nytt hundratal kÜpare kommer vi att lotta ut en resa, det vill säga: für vi in 100 kÜpare lottar vi ut en resa bland dessa. Für vi sedan in 200 kÜpare lottar vi ut ytterligare en resa bland kÜpare 101-200, och sü vidare. Du kommer alltid att ha en chans pü 100 att bli den lyckliga vinnaren av ett spännande NHL-weekendpaket. Erbjudandet gäller t o m 2007-12-31 och fÜrutsätter att tidigare nämnd kvot av kÜpare uppfyllts. Dragning av vinnaren kommer att ske sü snart vi passerat varje nytt hundratal och kommer att presenteras pü vür hemsida www.superstars.nu. Tidpunkten fÜr resan fastställs utifrün tidpunkten fÜr dragningen.

FĂśr endast 1 500:fĂśrevigar du minnet av dig.

Paketet bestür av: • Namnplakett som fästes pü framsidan av gradängerna (stüplatstrappstegen) pü norra stüplats i Ejendals Arena, alltsü den läktare där klacken stür. • Ditt namn och medlemsnummer med pü en samlingstavla tillsammans med alla andra som är Leksingar tills de dÜr. Tavlan kommer att placeras inne i eller i anslutning till Sportbaren i Ejendals Arena, alla Leksandssupportrars självklara samlingspunkt i samband med match • Ditt namn och medlemsnummer pü en snygg namnplakett pü vür speciella Leksing tills jag dÜr hemsida pü internet under superstars.nu • Är du medlem i Leksand Superstars eller om du ska bli det kommer ditt nuvarande eller ditt blivande medlemsnummer i Leksand Superstars fÜr evigt att vara kopplat till dig, ingen annan kan nügonsin fü just ditt medlemsnummer. • Diplom som bekräftar ditt deltagande. • Ett speciellt medlemskort som styrker ditt medlemskap i denna exklusiva skara av Leksingar.

FĂśr mer information: www.superstars.nu eller kontakta oss pĂĽ e-post: leksand@superstars.nu eller ring pĂĽ tel: 070-746 57 73

Bokstaven • Rättvik • 42202-07

Nu har du chansen att visa att du är och tänker vara Leksing tills du dÜr. Du kan fÜreviga dig själv som Leksing genom att kÜpa vürt enastüende Leksing tills jag dÜr paket. Paketet är ett slags medlemskap i en väldigt speciell och trogen skara av Leksandssupporters, och är en del av en kampanj som bevisar att du är och alltid kommer att vara en Leksing. Pengarna vi für in gür oavkortat till Leksand Superstars och vür verksamhet. Vi har inget speciÀNWVOXWGDWXPI|UNDPSDQMHQXWDQGHQNRPPHUDWW KnOODSnVnOlQJHGHWÀQQVSODWVNYDUSnOlNWDUHQ Sü det är helt enkelt tillgüng och efterfrügan som avgÜr när kampanjen avslutas.

Superstars News nr 2 2007  

Medlemsfolder Leksand Superstars

Superstars News nr 2 2007  

Medlemsfolder Leksand Superstars

Advertisement