Page 1

Info till medlemmar i supporterklubben Leksand Superstars nr. 1 - mars 2008

HĂĽrdrock och Leksand Sidan 3

Ny souvenirbutik i Leksand Sidan 5

Challe infĂśr kvalet Sidan 6

www.superstars.nu


Tel. 070-679 75 77

Då var vi där igen! Nu är det äntligen dags för nästa nummer av vår medlemsfolder, och som ni har väntat antar jag. Mycket har hänt sen sist. Nästan en hel säsong har passerat och det är med glädje vi kan konstatera att vi är där igen. Det sportsliga har fungerat mycket bra, om vi bortser ifrån några enstaka plattmatcher. Men det är sånt man får räkna med under en lång säsong där vi till största delen varit väldigt överlägsna. Det är inte alldeles enkelt alla gånger att motivera sig inför en uppgift om man redan på förhand känner sig trygg och överlägsen. Vi kan heller inte kräva att ett helt lag är på topp en hel säsong och vinner varenda match, även om det är det vi allra helst vill. Alla lag har formsvackor, men det gäller att vara som bäst inför just kommande uppgift och period. Jag tror faktiskt vårt kära lag är som bäst nu inför stundande kvalserie. Det är det här killarna hela tiden har strävat mot. Det är nu de kan gå in och spela de verkligt tuffa matcherna. De som gäller allt. Det kommer att vara ett krig där ute på isen, och det lag som är bäst förberett och motiverat inför striden kommer att gå vinnande ur densamma. Jag tror och hoppas att Leksand är väl förberedda och motiverade så det räcker. Vi har massor av hungriga killar som är beredda att offra vad som helst i denna kamp, vi har killar med en rutin som knappt de bästa elitserielagen kan matcha. Vi har alla förutsättningar att lyckas i år. Som jag sagt flertalet gånger. Det känns som det är vårt år i år. En sak till jag tror kommer att fälla avgörandet i den här serien är publikstödet. Det kommer att vara en mycket viktig faktor, och Leksand kommer att bäras fram av en fullsatt och kokande Ejendals Arena. Det kommer inte att vara roligt att som motståndare komma och spela i Leksand. Det kommer heller inte att vara lätt för våra motståndare trots att de spelar på hemmaplan, för det kommer att vara massor av Leksingar som kommer att invadera dessa arenor också. I många fall kommer det säkert att upplevas som att Leksand spelar på hemmaplan trots att den arenan är någon helt annan än Ejendlas. Det törs jag lova utifrån den enorma uppslutning som varit runt laget i år, samt det tryck och den känsla som man känner i atmosfären inför denna kvalserie. Vi minns väl alla kvalserien 01/02 och matchen mot AIK i Globen. WOW!

Det mesta känns väldigt positivt just nu såväl runt Leksands IF och Leksand Superstars. Våra siffror pekar uppåt, vi har vänt de senaste årens negativa trend vad gäller medlemsantalen då vi tappat en hel del medlemmar. I år har vi lyckats öka detta antal och vi är snart på väg över 2000 st. Försäljningen av souvenirer har ökat, och uppslutningen runt våra resor har varit bra. Vi ser ut att gå mot ett ganska bra år trots att mycket har varit kämpigt. Vi är en liten organisation med små muskler som har höga ambitioner och målsättningar i syfte att skapa goda förutsättningar så att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap. Men vi är långt ifrån nöjda med allt, det finns massor kvar att göra. Vi kommer att fortsätta satsa och utvecklas. Det måste vi, annars kommer vi alla att förlora på det i längden. Och tar vi oss tillbaka till elitserien ser i alla fall jag enorma möjligheter att stärka våra positioner ytterligare. Även om det mesta under den här säsongen varit positivt, så är jag i skrivande stund fylld av sorg. På knappa fyra dagar har såväl jag själv personligen som vår förening drabbats av två mycket tunga och olyckliga dödsfall. Två unga människor med enorma Leksandshjärtan har lämnat oss genom två lika plötsliga som tragiska händelser. Vi är många som känner stor sorg och förtvivlan över detta, och den ständiga och ofta likväl obesvarade frågan varför fyller våra tankar. Tankar som annars givetvis går till deras anhöriga. Men vi har tur som har varandra. Vi Leksingar är som en enda stor familj och vi stöttar givetvis varandra i dessa svåra stunder. Även om det vi just nu känner är sorg och saknad så vet vi alla att dessa två vänner ändå helst av allt hade velat att vi skall få känna glädje. Glädjen av att Leksands IF är tillbaka i elitserien, det är i alla fall jag övertygad om. Vi ska tillsammans se till att vi får uppleva det alla våra bortgångna Leksandsvänner önskat, nämligen att Leksands IF SKA TILLBAKA! Torbjörn Olsson, Ordf./VL Leksand Superstars

Kontakt Leksand Superstars Sparbanksgatan 2 793 31 Leksand Tel: 0247/132 40, Fax: 0247/132 50 www.superstars.nu, leksand@superstars.nu Bg: 5642-2520 Har du frågor gällande ditt medlemskap, kontakta. Medlemsansvarig Ann-Louise Göras - 070-746 57 73 medlem@superstars.nu Har du frågor om LSS resor skall du kontakta. Resebokning 070-746 57 73 resa@superstars.nu Medlem Medlemsavgift 300 kr/säsong 1:a maj - 30:e april. Betala in medlemsavgiften på BG 5642-2520 Skriv namn, adress och telefonnummer. Beställ information på www.superstars.nu Du hittar mer information om Leksand Superstars om du surfar in på vår hemsida www.superstars.nu Leksand Superstars Sveriges bästa supporterklubb! Ansvarig utgivare av hemsidan och medlemsbladet är: Torbjörn Olsson - torbjorn.olsson@superstars.nu Utsedd av Styrelsen. Omslagsfoto: Jessica Ström

TRYCKSAKER • ANNONSER • WEBHOTELL • RÄTTVIKS LEKSANDS NYTT

Har Du behov av TRYCKSAKER Då kan vi hjälpa dig med snabba leveranser till vettiga priser och med PERSONLIG SERVICE!

Mats Sandberg

2

LEKSAND SUPERSTARS NEWS

Håkan Johansson


Hårdrock och Leksand Alla kanske inte vet vilka Sabaton är. Det är bandet som propagerar för Dalarna vare sig de spelar i Sverige, Tjeckien, Tyskland eller England. Fansen kommer alltid veta att bandet kommer från Dalarna, vare sig de förstår innebörden av det eller inte. Sabaton, vars namn är en fotdel på en riddarutrustning, kommer från Falun. De bildades 1999 men det skulle dröja ända till 2005 innan det började bli intressant. Då släpptes deras första album Primo Victoria vars tema är krig, allt ifrån dagen D under andra världskriget via sexdagarskriget till Irakkriget. Just krig är en röd tråd genom hela Sabatons musik: Krigsmetal. Dock understryker bandet att de inte uppmanar till krig utan tycker Foto: Krister Lindholm mer att det är viktigt att berätta och prata om det ur ett historiskt perspektiv. Sedan 2005 samarbetar bandet med det svenska skivbolaget Black lodge som också givit ut albumen Attero Dominatus samt Metalizer. Just nu håller grabbarna på att spela in deras nya album, The Art of War som släpps i maj. Den här gången baseras skivan på en bok, skriven av en Kinesisk general vid namn Sun Tzu 600 år före Kristus. Albumet är döpt efter bokens titel och varje låt är baserad på ett kapitel i boken. Skivan kommer ha tretton spår.

Ett samarbete med Sabaton blev snabbt en självklarhet, men vad innebär samarbetet egentligen? Vi tog tag i Superstars ordförande, Torbjörn Olsson för att ställa tre snabba frågor gällande samarbetet med bandet.

Hur länge har samarbetet pågått? - Det hela började faktiskt med att vi snappade upp att grabbarna i bandet vid en spelning i Mora och FM Mattsson arena, alltså mitt i fiendeland, genomförde sin spelning uppklädda i Leksands matchtröjor. Ett mycket skönt initiativ som vi givetvis uppmärksammade. Vi uprättade en kontakt och det visade sig sedan att det fanns ett brett intresse för Leksands IF bland grabbarna i bandet.

Vad för samarbeten kan vi vänta oss framöver? - Jag tror det kommer bli många spännande projekt framöver. Både Leksand Superstars och Sabaton ideér för hur vi ska kunna hjälpa och dra nytta av varandra. Bland annat kommer de bidra med en introlåt för laget, och så har vi pratat en del om att de skulle kunna göra en eller ett par låtar som vi skulle kunna använda som kampsånger för oss Leksingar. Att vi genom detta skall kunna ge ut en ny skiva med dessa låtar. Vi har etablerat en bra kontakt och det känns mycket spännande inför framtiden. Jag är övertygad om att det här bandet kommer att bli riktigt stora. Vilket gör att det känns extra roligt att de är Leksingar och att vi har en bra kontakt.

fram ett förslag. Några supportrar, musik och teknikansvariga på LIF samt några av spelarna skulle vara med och tycka till. Jag själv, Jesper Ollas och Elias Granath åkte och besökte grabbarna i studion för att sy ihop våra åsikter. Det är riktigt roligt att se hur engagerade grabbarna i laget är för att få till detta på bästa sätt. Det ska bli roligt att se hur de reagerar första gången det körs i arenan. ”Man kan jämföra Leksands IF med hårdrock faktiskt. Fansen samlas innan och laddar upp. Adrenalinet pumpar och när hjältarna kommer in har man en riktigt grym introlåt som ger de som står på scenen, eller isen om man spelar hockey, och publiken en riktig kick innan allt drar igång. Allt bara exploderar och klacken vrålar krigare.” //Pär Sundström, bas.

Foto: Krister Li ndholm

Berätta om introlåten, vilka var med och tog fram den? - Introlåen som vi filar på just nu, består av tre olika moment och låtar som skall kombineras samman med en skön film som skall skapa den rätta känslan inför matchen. Det kommer att bli riktigt bra. Vi satte ihop en grupp av personer som skulle vara med och arbeta Foto: Krister Lindholm

Det är slutet av oktober och året är 2007. Metalfestivalen ”Monsters of Mora” äger rum och många band är laddade för att entra scenen och släppa loss. Då, mitt i fiendeland, tar Sabaton plats på scenen iklädda Leksandströjor. Det här var början på ett intressant samarbete mellan Superstars och Sabaton.

Foto: Krister Li ndholm

Foto: Jessica Ström

RES MED OSS

LEKSAND SUPERSTARS NEWS

3


Telefon 0247-100 21 OBS! Tandundersökning är nu GRATIS för alla som ej fyllt 25 år och är skrivna i Dalarna. Alla andra är givetvis välkomna också!

Tel 0247-136 50

A la carte Restaurang i centrala Leksand Öppet året runt • Tel/fax 0247-155 05 • www.bygatan.se

Öppet: Måndag–lördag 8.00–22.00 Söndagar 10.00–22.00

• Värmepumpar

Nya succébilen Kabe Travelmaster -07

839.000:-

0240-305 00 • www.kurtshusvagnar.se

Tel. 0247-647 00 • www.dalafrakt.se

Leksand 0247-645 30 Elinstallationer, Tele & Data installationer Materielförsäljning

Roger Franzon Leg. sjukgymnast Ansluten till försäkringskassan Telefon 0247-125 60 Norsgatan 36A, nb. Leksand

Dala Kassaskåpsservice AB Telefon 070-374 47 49

Telefon 0247-79 60 80 4

LEKSAND SUPERSTARS NEWS

Rörinstallationer Telefon 0247-141 25

Mark och grundarbeten


Skänk en slant till LTC under kvalersien! Det är allvar i nu. Kvalserien stundar och vi ska visa alla att det är vår tur i år. Laget har sin uppgift på isen –Vi har vår på läktaren. Leksand Tifo Crew har gång på gång bevisat sina färdigheter när det gäller läktararrangemang, men de behöver din hjälp för att kunna bli ännu bättre.

Man kan även skänka pengar till Leksand Tifo Crew genom att skicka ett sms till 72672 där man skriver lif(mellanslag)tifo(mellanslag) och summan man vill skänka. Du kan även sätta in pengar på Superstars

bankgironummer 5642-2520 och märka insättningen med TIFO. Utan era bidrag hade inte vi fått beskådat läktararrangemang på denna nivå. Foto: Jessica Ström

När man trott att man har sett det bästa läktararrangemanget, får man istället bli mållös och häpen över en ännu mäktigare tillställning. Skellefteå hemma förra säsongen häpnades sittplats över den otroligt välskapta flaggan som täckte en stor del av norra stå. Den symboliserade Leksand Tifo Crews fyra ben; Tradition, attityd, lokalpatriotism och lojalitet. Den här säsongen häpnades vi av den stora flaggan med skördetröskan, och ingen har väl glömt Belfours välkomsttifo? Ni vet örnen som seglades upp över Norra stå. Men det kostar att vara på topp. Därför uppmanar vi er alla att bidra till tifokassan. Under kvalseriematcherna kommer vi självklart gå runt med bössor, så tveka inte - lägg i växeln du fick efter shoppingrundan i Star Shop eller femtiolappen som blev över från hundringen när du köpte den där kalla i Sportbaren. Det spelar ingen roll om det handlar om några kronor eller sedlar. Det är värdefulla kronor i slutändan. Om alla besökare bidrog med två kronor skulle resultatet bli över 15 000 kronor per match.

Ursäkta röran, vi bygger om. Har du någon gång gått in på Leksand Superstars kontor för att köpa en souvenir och sedan tvärstannat i dörröppningen och bara sett kontorsmöbler där folk sitter och jobbar och ställt sig frågan: Kan man köpa souvenirer här? Då är du inte ensam. Därför togs beslutet att vi skulle bygga en butik. Torbjörn Olsson besökte Entreprenörskolan i Leksand där han presenterade förslaget och fick snabbt två intresserade tjejer vid namn Emma och Stina. Det är dessa två som har utvecklat idén om butikens utforming och det är även de som, med hjälp av lite snickare och elektriker, iordningsställt butiken. De har även varit med och designat de nya souvenirerna som vi kommer att fylla hyllorna med. Det är alltså första delen, sett från när du kommer in genom dörren, som är buktiksdelen och den andra är kontorsdel. Det är snyggt, det är coolt och inte minst sagt unikt. Med specialgjorda möbler och kreativa tankar har vi nu skapat en, hör och häpna, hockeyrink. På ena kortsidan kan du se en stor bild på Norra stå, och vem vet, kanske är du med någonstans i vimlet? Vi välkomnar dig till Superstars butik på Sparbanksgatan i Leksand. Kom in och shoppa loss, du är välkommen. PS. Öppningen är preliminärt planerad till 29/3. DS.

Tällbergsvägen 28 793 70 Tällberg Telefon 0247-50089 Ansvarig läkare: Dr Borelius

Fullständig resevaccination Innehar licens gulafebern. Fax: 0247-120 85

Bygatan 16 • 793 30 Leksand LEKSAND SUPERSTARS NEWS

5


Mikael Karlberg om Kvalserien Hur är känslan och stämningen i laget inför kvalserien? Hur kan man bäst utnyttja sin kvalserierutin? Har laget några förväntningar på oss supportrar? Mest lämpad att svara på nyss nämnda frågor är naturligtvis Mikael ”Challe” Karlberg. - Vi har försökt förklara allvaret för alla nya under hela året. Har de inte fattat det nu lär de snart få reda på det. Challe spelar i år sin fjärde kvalserie i Leksandströjan och bör väl därmed ha så kallad kvalserierutin. Kan man verkligen få rutin av en kvalserie? - Ja, det tror jag. Jag vet att det låter som en klyscha men det gäller att ta en match i taget och slappna av däremellan. Jag tar gärna den rollen att hjälpa de andra i laget med det, om det behövs. Förväntningarna är såklart skyhöga hos oss supportrar och spelarna känner likadant. - Vi har väntat hela året på det här och det ska bli riktigt kul. Vi har tio matcher framför oss nu där det verkligen gäller. Det är en riktigt bra känsla i laget och vi har inget att klaga på. Alla bara väntar på att få gå ut på isen och köra. Foto: Jessica Ström

- Vi har inget att förlora utan allt att vinna. Det är de som kommer från elitserien som har något att förlora. Abris har sagt att ”kvalserien är inte på liv eller död, det är värre” och Challe är beredd att hålla med. - Visst är det så. Jag har varit med och spelat några slutspel, men det är ingenting mot det här. Det är mer som står på spel nu. I skrivande stund är det Brynäs och Luleå som ansluter från högsta serien. - Jag har inte sett dem spela, så jag vet inget om dem. Det finns några ex-leksingar i Brynäs som vore kul att möta.

Leksands IF har under de senaste åren spelat några kvalserier, men för exempelvis Luleå är det helt nytt. - Det är klart att det påverkar ett lag. De har inte varit med om det tidigare och har inte räknat med det heller. Det blir väl något av en chock för dem när det är dags. Just nu går vi alla omkring och väntar på att spelschemat ska lottas. I fjol började Leksand borta mot Malmö. - Jag vet inte hur en drömöppning skulle se ut, jag vill bara att vi ska vinna. Men visst vore det skönt att börja hemma med en vinst. Leksands IF har ”gått som tåget” i allsvenskan under säsongen och vann även serien. Hur rättvist känns det att behöva kvala sig till en elitserieplats? Ska man inte ha den automatiskt? - Det är inget jag har tänkt på direkt, men visst vore det skönt att gå direkt.

Ett lag kan ju vara överlägsna i grundserien men på grund av sjukdom och skador förlora ett par matcher för mycket för att ta sig upp i eliten. Är det rättvist? - Om man utökade elitserien skulle vi inte ha det problemet. Det är hög tid att göra något åt det nu. Både vi och Malmö visar att vi har både arena och publik för att hålla i elitserien.

Foto: Jessica Ström

På tal om skador och sjukdomar, vad är det värsta som kan hända laget under kvalserien? - Det är naturligtvis att få ”fel” spelare skadade. Det är inget som går att påverka och heller inget man går omkring och tänker på. Förväntningarna på laget och spelarna är som tidigare nämnt höga. Om vi vänder på det, har spelarna några förväntningar på oss? - Jag hoppas att det ska bli som tidigare kvalserier, utsålt och full fart på läktaren. Det är minnen som Globen -02 och Björklöven hemma samma säsong man lever på. Naturligtvis också Nyköping hemma sist vi gick upp. Sista frågan till Challe är nästan oundviklig och handlar naturligtvis om hur det går. Vilka två lag från kvalserien spelar i elitserien nästa år? - Att det blir Leksand, det vet jag. Jag har samma känsla i kroppen som tidigare när vi gått upp. Det finns inget som talar mot oss och jag tror vi får sällskap upp av Brynäs.

Foto: Jessica Ström

6

LEKSAND SUPERSTARS NEWS


www.bosporen.com Pizza och mat för avhämtning • Tel 0247-132 80 www.wasanet.nu

Leksands centrala hotell, som alltid sätter gästen i centrum!

Natur - Kultur - God Mat Välkommen ombord! 070-542 10 25

Leksandsvägen 7, 793 31 Leksand, tel 0247-145 70 www.hotelleksand.com

Fullkornspizza Ciabata

Sallad Lunch 55:-

LEKSAND • Norsgatan 17 • Z-torget • Tel 0247-150 75

ÖPPET ALL ALLA AD DAGAR AGAR 9-9 9 • HYR DIN DVD-FILM DVD -FILM HÄR! HÄR R!

LEKSAND 0247-342 51

Järva krog/Solna 08-85 05 65

Hantverkaregatan 24 • 793 30 Leksand Tel 0247-123 40 • www.bovision.se/valins

ALLANS SPORT

Utför: Besiktning • Sotning 0247-147 50 www.dinsotare.se

Stationsgatan 6, Leksand • Tel: 0247-797800 • Öppet: Månd-Fred 14-17

0247-130 10 LEKSAND SUPERSTARS NEWS

7


FÖRENINGSBREV

Urval av våra nya souvenirer!

Superstarsmugg Schysst Superstarsmugg för morgonkaffet eller vad ni nu dricker. 70kr Artikel: 4018-1.

Penna "Exklusive" En något lyxigare variant som ligger väldigt fint i handen . 50kr Artikel: 4020-1.

Superstars nya halsduk Häng den på väggen eller ta med den i klacken. Hur som helst så måste den finnas i din halsdukssamling. 150 kr Artikel: 2007-1

Penna "Standard" Penna i plast med skön passform. 25 kr Artikel: 4019-1.

Beställning/betalning med bankgirotalong

Skicka ett e-mail med din beställning till leksand@superstars.nu. Mailet skall innehålla följande: Artikelnummer, antal samt eventuell storlek. Summera priset för de beställda varorna och lägg till fraktkostnaden (se fraktkostnad). Ditt namn och leveransadress skall vara med. När vi mottagit din beställning så mailar vi tillbaka ett ordernummer som du sedan använder när du betalar in till vårt bankgironummer 5642-2520 via internetbanken. Så fort vi fått betalningen så skickar vi souvenirerna

Skriv i meddelandefältet på talongen vilka souvenirer du vill ha, artikelnummer, antal och eventuell storlek. Summera priset och lägg till fraktkostnaden (se fraktkostnad). Glöm inte att skriva leveransadressen på talongen. Betala sedan in Superstars bankgironummer 5642-2520. Så fort vi fått din beställning/betalning så skickar vi varorna.

Fraktkostnad/Övrigt Till din order tillkommer en frakt och administrationsavgift på 50 kr. Gäller din order endast något av följande: snusdosa, penna, nyckelband, CD-skiva så är kostnaden 20 kr. Dina beställa varor skall vara hos dig senast 10 dagar efter beställning/betalning. Har du några frågor beträffande din beställning så når du oss via e-mail på leksand@superstars.nu eller på telefon 0247-13240 på kontorstid. Tack för din beställning!

Alla våra souvenirer finns på www.superstars.nu

Bokstaven • Rättvik • 46521-08

Beställning/betalning via internet

Superstars News nr 1 2008  
Superstars News nr 1 2008  

Medlemsfolder Leksand Superstars

Advertisement