Page 1

Document setup 220x307 mm

Info till medlemmar i supporterklubben Leksand Superstars NR. 1 JAN 2005

Ordfรถranden har ordet

Hockeyradion Sidan 3

Sidan 2

Resfeber!

Drรถmliraren

Sidan 5

Sidan 6

www.superstars.nu


Document setup 220x307 mm

Ordföranden har ordet att infinna sig om vi själva inte bestämmer oss för att den skall göra det. Jag, och för övrigt ingen annan sann Leksands supporter går på hockey för att se på motståndarna, vi går dit för att se Leksand och för att se dem vinna! Låt oss nu tillsammans göra den återstående delen av denna otroligt viktiga säsong till lika minnesvärd, och skapa samma underbara känsla som vi minns från vårt förra allsvenska äventyr. Vem kan glömma lyckoruset som vi alla hade i matchen hemma mot AIK då vi säkrade nytt kontrakt med elitserien, vem vill inte uppleva samma härliga, underbara lyckorus igen. Vi kan göra det, laget har potentialen att göra det, tillsammans skall vi göra DET!

Nu mina bästa hockeyvänner är det allt hög tid att börja engagera sig för laget och klubben i ert hjärta! Nu har ni suttit hemma allt för mycket och allt för länge. Det är dags att göra sig av med sittröven innan den blir allt för krävande att bära med sig på “ den wäg som upp till himla bär”, för att även lyckas med den ädla konsten att väva in ett uns av lite äkta finkultur i mina annars rätt svårbegripliga spalter jag förfogar över här i bladet. Det är med stor besvikelse jag konstaterat att uppslutningen varit allt annat än bra. Det är ett par enstaka tillfällen under den gångna allsvenskan vi kunnat ge oss själva godkänt för vår insats under en match. Med all respekt för att det som varit, det som har hänt, det tråkiga motståndet och inte minst de ibland skrala insatserna laget presterat i matcherna har gjort att glädjen inte riktigt har infunnit sig. Vi kan hitta lika många anledningar som ursäkter för att stanna hemma en match dag, men ingen av dem utöver ett eget eller mycket nära anhörigs dödsfall är acceptabla. Glädjen för det vi gör, för det somliga av oss gjort i åratal nu, kan inte, kommer inte heller

Nu väntar några månader av diger spänning, där varje match är en kamp om liv eller död, där varje match bara blir viktigare och viktigare. Det är just det här som är tjusningen med idrott och då i synnerhet ishockeyn, känslan av att ständigt slitas mellan hopp och förtvivlan, såväl under säsong som under en match. En känsla som någon gång i mitten av april månad fullkomligt skall eskalera i en enorm uttömning av VKOOL. (Vidunderlig Kroppslig Orgasm av Omätbar Lycka). Jag hoppas att jag inte är den enda supportern som vill uppleva detta kanske lite abstrakta och något obegripliga sinnesmått tillsammans med Leksands IF, i det sista vi ser av den klassiska men väl använda och slitna Leksands Isstadion. Jag hoppas att just du vill hänga med mig och LIF på vägen, det är inte försent att hänga på och med stoltheten och äran i behåll stå där tillsammans med mig i Ejendals Arena väl medveten om att just du var med. Jag hoppas vi möts vart än Leksand spelar i vårt avlånga land på vår och klubbens väg HEM... Med Vänlig Hälsning Torbjörn Olsson, Ordf.

2

Kontakt Leksand Superstars Sparbanksgatan 2 793 31 Leksand Tel: 0247/132 40, Fax: 0247/132 50 www.superstars.nu, leksand@superstars.nu Bg: 5642-2520 Har du frågor gällande ditt medlemskap skall du kontakta. Medlemsansvarig Ann-Louise Göras - 070-746 57 73 medlem@superstars.nu Har du frågor om LSS resor skall du kontakta. Resebokning Anna Fändriks - 070-746 57 74 resa@superstars.nu Medlem Medlemsavgift 300 kr/säsong 1:a maj - 30:e april. Betala in medlemsavgiften på BG 5642-2520 Skriv namn, adress och telefonnummer. Beställ information på www.superstars.nu Du hittar mer information om Leksand Superstars om du surfar in på vår hemsida www.superstars.nu Leksand Superstars Sveriges bästa supporterklubb! Ansvarig utgivare av hemsidan och medlemsbladet är: Torbjörn Olsson - torbjorn.olsson@superstars.nu Utsedd av Styrelsen.


Document setup 220x307 mm

Vad är väl en kväll med Hockeyradion? Alldeles omtumlande, fruktansvärd, nervkittlande eller alldeles, alldeles underbar. Ja det är ju egentligen ni lyssnare som skall bedöma den saken. Vi som sänder programmet är ju inte rätt personer att ge oss själva kritik eller beröm.

starta alla sändningar en och en halv timme före match istället för timmen före som vi gjort under hösten samt att vi inte sänder referatet från hemmamatcherna i närradion. Vi kommer dock att från studion fortsätta sända ut våra sändningar i närradion före och efter hemmamatcherna. Ni som lyssnar via webben kommer alltså inte märka någon skillnad mer än att sändningarna börjar en halvtimme tidigare. Ni som lyssnar via närradion kommer inte att kunna följa livereferaten från Leksands hemmamatcher. Hur kan man då göra för att lyssna på Hockeyradion?

Under hösten så har vi i Leksand Superstars sänt programmet Hockeyradion 94,7 på närradion i Leksands kommun och på webben via www.superstars.nu/radio. Programmet har innehållit både det förväntade och lite mindre förväntade inslag. Vi har sänt live från alla Leksands matcher i den Norra Allsvenskan med programstart timmen före match. Vi har testat flytkraften hos bananer. Vi har lottat ut biljetter. Vi har haft rimstuga. Vi har sjungit. Vi har klappat akvariefiskar. Vi har helt enkelt gjort vårt bästa för att alla leksandssupportrar ute i landet skall få information om världens bästa Leksands IF. Nu fortsätter vi säsongen ut med några förändringar. Nyheterna är att vi kommer att

Ja, bor man i Leksand kommun med omnejd så nås man av våra närradiosändningar på frekvensen 94,7 och kan därmed lyssna helt gratis. Bor man utanför närradions sändningsområde så kan man köpa ett abonnemang på Hockeyradion om man går in på www. superstars.nu/radio och följer instruktionerna under ”Hur gör man?”. Medlemmar i Leksand Superstars betalar endast 250 kr för att kunna lyssna på webbradion resten av säsongen. Övriga betalar 350 kr. Vill man lyssna på enstaka matcher så kostar de 40 kr/st. Det finns även ett alternativ med lyssning på 10 matcher. Det alternativet kostar 250 kr. När man köpt och fått en kod till Hockeyradion så skriver man in den i inloggningsrutan som kommer fram när man klickar på ”Lyssna på webbradio” på www.superstars.nu/radio. Hur enkelt som helst. Har du frågor beträffande Hockeyradion 94,7? Ris eller ros? Banan eller pepparkaka? Maila till radio@superstars.nu eller ring 0247-13240 på kontorstid så tar vi emot alla synpunkter.

3


Document setup 220x307 mm

4


Document setup 220x307 mm

Resfeber! Uppslutningen har det varit lite si sådär med, vilket i sig kanske inte var helt oväntat men nu blir det äntligen lite roligare fighter både på hemma- och bortaplan. Därför bör vi alla höja tempen på vårt eget engagemang som supportrar.

att arrangera resor till bortamatcherna med blandat resultat. En del av de förutbestämda resorna var det så dålig uppslutning till att vi blev tvungna att ställa in dem. Detta vill vi absolut inte vara med om nu i Superallsvenskan. Nu ska vi ut och ha roligt tillsammans på vägarna och i arenorna runt om i landet, vi skall följa laget och bära det fram till ett nytt elitseriekontrakt.

Under allsvenskan gjordes ett antal försök

Med anledning av de långa avstånden och i de

Nu när allvaret äntligen börjar är det dags att vi hänger på!

sammanhangen något olämpliga speldagarna har vi valt att sikta in oss på två resor under Superallsvenskan. Två resor, vilka självklart hoppas skall ge en mycket god uppslutning. Vi skall åter igen ta oss an Bosse-fors på borta is och därmed uppleva lite härliga minnen ifrån “Återtåget”. Sedan bär det även av ut på en liten nostalgitripp till Stockholm för match mot “Bajen” på Hovet. Då skall vi se vad ett ombyggt och uppfräschat Hovet har att erbjuda oss festglada kvalseriesupportrar...

Följande gäller för de aktuella resorna: Datum Dag

Lag

Pris/inkl. biljett

Avresa Leksand

Sista anmälningsdag

23/1 26/2

Bofors-Leksand Hammarby-Leksand

250:250:-

11.15 12.00

19/1 23/2

Söndag Lördag

Anmälan kan ni göra på tel. 070-746 57 74, eller i ishallen i samband med någon hemmamatch vid Superstars bord bakom klacken. Betalningen sker på bussen. Anmälan är bindande och om av anmälan inte sker enligt utsatt tid i resebekräftelsen kommer

vederbörande att debiteras hela resekostnaden inkl. biljett. Vi har kapat restiderna med buss, och tagit bort matstopp och minimerar andra onödiga stopp mm. Vi kommer att ha försäljning av smörgåsar och dricka på bussarna, detta för att

Är ni intresserade av att åka på fler matchäventyr kan vi ge er följande information och tips. Biljettpriserna under Superallsvenskan på följande arenor är:

komma snabbare hem. Samtliga biljetter till Superstars resor är ståplats. Ta på dig din gamla matchtröja och halsduk och häng med!

Lag

Ståplats Vuxen/ungdom

Sittplats

Bofors Skellefteå Björklöven Rögle Oskarshamn Nyköping Hammarby

100 kr / 40 kr 100 kr / 60 kr 140 kr / 90 kr 100 kr / 50 kr 100 kr / 60 kr 100 kr / 50 kr 100 kr / 60 kr

150 kr 170-220 kr 160-210 kr 160 kr 140 kr 140 kr 130-150 kr

Vi kan även hjälpa er med lite tips och råd hur ni skall resa mm. på vår hemsida www.superstars.nu Om ni vill flyga, åka tåg eller rent av samåka med någon så hittar du det på hemsidan. Titta in och ha en trevlig resa!

5


Document setup 220x307 mm

Det är visst någon som är tillbaka... The man, the moose, the concept. Johan Hedberg. Jag skriver det igen, Johan Hedberg. Vår Drömlirare är tillbaka i Leksand igen. Motståndarna drömmer mardrömmar, kvällstidningarna fylls av rubriker och vi får en vägg i målet. Elitserien närmar sig... I våras så startade vi en insamling för att kunna vara med och hjälpa Leksand att värva en lirare av klass till Leksand. Förhoppningarna var att vi skulle kunna samla in tillräckligt med pengar för att kunna vara en starkt bidragande orsak till att en toppspelare skulle kunna värvas till Leksand. Kravet var att spelaren skulle ha ett stort leksandshjärta. För den sakens skull behövde han inte ha spelat i Leksand, kriteriet var mer av det slaget att han skulle ha de personliga egenskaperna att han uppfyllde de krav som vi tycker att en spelare med ett leksand-

shjärta skall ha. Lojal mot laget, ger aldrig upp, skicklig hockeyspelare och slutligen och kanske viktigast, han skall förstå att det är mer än en ära att få dra på sig den blåvita tröjan.

kommer gå till att behålla Johan Hedberg i Leksand. Pengarna börjar betalas ut till Leksand i och med att Johan är tillbaka i spel nu under våren.

När vi började fundera på tänkbara namn så fanns det två namn högt upp på önskelistan. Båda hade spelat med Leksand tidigare. Den ena var kontrakterad i Schweiz och den andra blev genom lockouten i NHL tillgänglig för spel i Leksand igen. Valet var därmed självklart. Vi ville hjälpa Leksand att värva och behålla Johan Hedberg i Leksand även om det skulle bli spel i NHL och han skulle få ett kontraktsförslag från något lag där borta.

Vill du vara med och stödja vår insamling? Gå då in på www.superstars.nu och klicka dig fram till informationen om Drömliraren, alternativt ring till Superstars kontor på 0247-13240 så skickar vi ut information till dig.

Sagt och gjort. En insamling startades och via direktinsättningar och autogiroinsättningar så kommer vi att under säsongen 04/05 samla in över 340.000 kr. Pengar som oavkortat

Spelprogram Superallsvenskan Dag

Datum

Tid

Match

Onsdag

2005-01-19

19:00

Leksand – Rögle

Söndag

2005-01-23

16:00

Bofors – Leksand

Resa, Superstars TMG Wermlands Lexingar

Onsdag

2005-01-26

19:00

Nyköping – Leksand

Resa, TMG TMS

Fredag

2005-01-28

19:00

Leksand – Hammarby

Hockeyhelg

Söndag

2005-01-30

16:00

Leksand – Oskarshamn

Hockeyhelg, Resa Mälarmasarna

Onsdag

2005-02-02

19:00

Björklöven – Leksand

Måndag

2005-02-07

19:00

Leksand – Skellefteå

Hockeykväll, SVT

Onsdag

2005-02-16

19:00

Rögle – Leksand

Resa, TMG

Söndag

2005-02-20

16:00

Leksand – Bofors

Onsdag

2005-02-23

19:00

Leksand – Nyköping

Lördag

2005-02-26

15:00

Hammarby – Leksand

6

Övrigt

Resa, Superstars TMG Mälarmasarna


Document setup 220x307 mm

Telefon: 0247-105 93

7


Document setup 220x307 mm DESIGN TRYCKSAK, LOGOTYP: DRÖMLIRAREN, HOCKEYRADION TOMAS BLIJDENSTEIN © 2004

Leksand Superstars Souvenirshop

FOTO: PER LIF, CLAES THIRUS

Pin “Drömliraren” 15x15 mm - 50 kr Artikel: 4003-10, överskott går till insamlingen “Drömliraren”

Halsduk, blåvit randig - 120 kr Artikel: 2001-1

Stretch T-shirt “Kulla” marinblå/vitt tryck L/XL, S/M - 129 kr - Artikel: 1002-00

T-shirt “Mas” marinblå/vitt tryck XL, M, S - 129 kr - Artikel: 1001-00

CD-singel, Superstars/Pappas Pojkar 20 kr - Artikel: 4001-1

T-shirt “stå upp” vit/blått tryck L, M - 129 kr - Artikel: 1006-00

T-shirt “Superstars” vitt/blått tryck, XXL, L, M - 129 kr - Artikel: 1005-00

Fleecejacka “Superstars” marinblå/brodyr XXL,XL,L,M,S - 350 kr - Artikel: 5001-00

Toppluva “Superstars” marinblå/brodyr Onesize - 100 kr - Artikel: 6001-00

När du vill beställa något av Superstars souvenirer gör du på följande sätt Betalning sker till vårt bankgiro nr. 5642-2520. Till din order tillkommer en frakt och administrationsavgift på 50 kr, gäller din order endast CDsingeln är avgiften 20 kr. Gäller det pins ingår portoavgiften. Använder du en inbetalningsblankett skriver du i meddelandefältet en rad för varje artikel med följande uppgifter: artikel nr., storlek och antal. Summera ihop beloppet av din order, lägg till fraktavgiften på 50 kr ( endast CD-skiva 20 kr). Skriv namn och adress dit varorna skall levereras, så skall du få hem ett paket senast tio dagar efter betalning.

Snusdosa “Superstars” Förnicklad 130 kr - Artikel: 4002-10 Snusdosa “Superstars” Mässing 130 kr - Artikel: 4002-20

Vill du beställa via Internet skickar du ett e-mail till leksand@superstars.nu med din beställning, artikel nr., storlek och antal samt namn och adress för leverans. Vi skickar sedan tillbaka ett e-mail med ett order nr. för din beställning som du uppger när du betalar via Internet. Inom kort kommer du att kunna se hela vårt sortiment av souvenirer i vår nya butik på vår hemsida www.superstars.nu. Där kommer du även att kunna göra dina beställningar och betalningar direkt.

8

Superstars News nr 1 2005  

Medlemsfolder Leksand Superstars