Page 1


Stöd våra partners

Att skriva en ledare V

i överlevde sju år i HockeyAllsvenskan, och vi gjorde det tillsammans. Vi vek oss aldrig, vi drog åt samma håll och till slut tog vi oss hem. Nu är vi starkare än på väldigt många år, men vi ska bli starkare. Säsongen 03/04 var Leksand Superstars större än någonsin tidigare och noteringen på 2444 medlemmar har inte toppats sedan dess. Nu siktar vi dock på att slå det. Vi vill visa att vi står starka, när vi äntligen kan lägga de här sju åren av förtvivlan bakom oss. För någon vecka sedan sprängde vi 2000-gränsen, så nu spänner vi bågen och siktar mot att nå 2500 innan säsongen är slut. Hamrén fick kritik för sina ord, men han hade så rätt. Tillsammans är vi starka. Tillsammans är vi jävligt starka.

”Vem skriver egentligen?” Nu kanske ni undrar vem det är som skriver, var är Thobias Berggen? Han är inte kvar på Leksand Superstars längre, så istället är det jag som kommer leverera de här texterna från och med nu. Vi önskar Thobias lycka till i framtiden. ”Skriv en ledare”. Så står det på mitt schema. Skriv en ledare. Vad ska den handla om? Vad ska jag ta upp? Ingen aning. Det är en jäkla uppgift, då det är svårt att skriva om något aktuellt. Den här texten kanske når er en vecka efter att texten är skriven, beroende på tryckeri och annat, och då kanske allt ser annorlunda ut.

Men när ni har fått den här kanske vi ligger sist, vi har inte vunnit på fyra matcher och Jens Bergenström har brutit foten. Okej, så lång tid tar det inte – men ni fattar.

”Jag sitter här och trivs”

Kontakt Leksand Superstars Sparbanksgatan 2 793 31 Leksand Tel: 0247/132 40 (helgfria vardagar 10.00- 17.00) Fax: 0247/132 50 www.superstars.nu, leksand@superstars.nu Bg: 5642-2520 Har du frågor gällande ditt medlemskap ska du maila medlem@superstars.nu Har du frågor om LSS resor ska du maila resa@superstars.nu

Så vad ska jag då skriva om? Ska jag berätta vem jag är? Lite hybrisvarning kanske, men jag är ju en narcissist så det kanske inte vore så dumt. Kortfattat så är jag i alla fall en 21-årig (jag fyller inte förrän i maj, och innan dess har ni fått den här) före detta student som avslutade det trygga studentlivet i Eskilstuna för ett äventyr i Leksand. Farsgubben som inte är jätteförtjust i varken hockeylaget eller byn Leksand jublade väl inte, men man kan inte vara Guds bästa barn hela tiden. Nu är jag i alla fall här och att benämna Leksand som ”hemma” känns både bisarrt och rätt. Bisarrt för att jag i våras inte trodde att jag skulle sitta där jag sitter idag, och rätt för att Leksand och Dalarna ligger varmt om hjärtat. Som Filip Hammar skulle ha sagt: jag sitter här och trivs.

Medlem Medlemsavgift 365 kr/säsong 1:a maj - 30:e april. Betala in medlemsavgiften på BG 5642-2520 Skriv namn, adress och telefonnummer. Beställ information på www.superstars.nu Du hittar mer information om Leksand Superstars om du surfar in på vår hemsida www.superstars.nu Leksand Superstars Sveriges bästa supporterklubb! Ansvarig utgivare av hemsidan och medlemsbladet är: Thobia Berggren - thobias.berggren@superstars.nu Utsedd av styrelsen. Omslagsfoto: Sofia Sollén

När jag ändå sitter här och tar utrymme vill jag passa på att uppmana samtliga att införskaffa en halsduk. Vi vill att samtliga ska äga en sådan och första steget blir ”Halsdukens dag” , som ni kan läsa mer om här till höger. Så, då har jag skrivit min första ledare. Nu ska jag hem och kika på det senaste avsnittet av Seinfeld.

Jag skulle kunna skriva om den fina starten. Att vi ligger ovanför strecket och att landslagsuppehållet är lika irriterande som vanligt.

Med vänliga hälsningar Martin Jönslars-Eriksson Verksamhetsledare: Leksand Superstars

Stöd våra partners

k

SEBE-LISTEN

Mer än 50 års erfarenhet av ytbehandlat listverk! Telefon: 0247-125 00, 127 40 • sebe@une-prod.se

www.uneprodukter.se

UPPLEV

www.upplevtallberg.se

Tällbergs hotell i samarbete 2

Leksand Superstars News


Stöd våra partners

Dalarna - Östergötland Tel. 070-607 70 52

Leksand Superstars News

3


”Inget jag tänker på” Jacob de la Rose om sommarens tvister kring spel i Nordamerika.

H

an är den stora talangen som ska bli nästa leksing att spela i NHL. I somras blev han plockad av Montreal Canadiens i draften, men efterspelet handlade om OHLklubben Windsor Spitfires. - Det var mycket snack, men inget jag la energi på, berättar Jacob de la Rose.

Därför blev han också kvar i Sverige och Dalarna. Det snackas mycket allmänt om vad som är bäst. Åka över och spela juniorhockey, eller stanna kvar och spela på seniornivå. - Jag har ingen aning om vad som skulle vara bäst, och det kommer jag inte få reda på heller. Det var ju i alla fall två bra alternativ.

Förra sommaren blev Filip Forsberg draftad av Washington Capitals, som senare valde att byta bort honom till Nashville Predators. Nu gör han succé där borta, bland annat genom att göra mål i sin säsongsdebut. Nästa leksing som väntas ta sig över till Nordamerika är Jacob de la Rose. Värmlänningen draftades i somras av den klubb som tagit flest Stanley Cup-titlar någonsin, Montreal Canadiens. Det var dock inte det alla pratade om. I collegedraften tingade Windsor Spitfires de la Rose de två kommande åren och räknade med att han skulle spela för dem i höst. Enda problemet? Jacob hade kontrakt med Leksands IF. - Det var mycket snack. Montreal ville att jag skulle åka över och spela i OHL, men eftersom att jag har kontrakt med LIF har de sista ordet, säger Jacob.

När Tommy Salo satt sig på tvären och sa att Jacob visst ska spela för Leksand surnade Windsors general manager, Warren Rychel, till och menade att Jacob ville komma över. - Jag visste ju att jag antingen spelar i Leksand eller så åker jag över. Med tanke på att det var två bra alternativ var det inget jag la energi på, säger Jacob. Men det kan bli spel för Windsor nästa höst? - Ja, men det är ingenting jag tänker på just nu.

4

Leksand Superstars News

Där borta finns, som bekant, redan Filip Forsberg. En av Jacobs bästa vänner och de håller fortfarande kontakten med varandra. - Jag hoppas det går skitbra för honom. Det är ju NHL, det är dit alla vill och jag är övertygad om att han kommer lyckas.

Snackar ni något om vad som väntar dig när du ska åka över? - Vi har väl inte direkt pratat om hur det är och vad de gör, utan det är mest hur det går för honom och så. Jag har väl pratat med honom nästan varje dag sen han åkte över. Tidigare har de två bara varit lagkamrater, men inom en snar framtid kan vi alltså få se dem spela mot varandra i världens bästa liga. Något som Jacob ser fram emot med skräckblandad förtjusning. - Det kommer bli svårt att tackla honom och ta pucken av honom. Han är riktigt hockey- och puckstark. Visst vill vi se Jacob mot Filip i NHL, men inte allt för snart. Vi har gärna #9 kvar ett tag till. Text: Martin Jönslars-Eriksson


Stöd våra partners

Allt inom trycksaker, utställning och arenareklam I 023-70 90 60 I printeliten.se

Dalarnas vitvarubutik! Välkommen! Kronvägen 35 Ludvika Tel 0240-152 00 www.elbolaget.nu

Olle Ollas Trafik AB BEARBETNING SVETSNING BLÄSTRING MÅLNING

SÖDERBÄRKE 0240-65 10 01

Tel. 070-679 75 77

Kontakta oss i Leksand på tel 0247-64540

Vi har reservdelar och lack till din bil, båt eller släpfordon. Titta in, ring eller gå in på www.BDS.se 0247-10021

www.valinsfast.se

HYR, KÖP o SERVA

din skidutrustning hos oss!

Siljansnäs

www.utesport.nu Erik 070-690 85 13

Stationsgatan 6, Leksand Tel. 0247-797800 Öppet. Månd-Fred 14-17

Leksand Superstars News

5


Nu går vi för nytt rekord! F

ör någon vecka sedan betalade medlem nummer 2 000 för denna säsong in medlemsavgiften till Leksand Superstars. Efter en snabb tårtstund för att fira började vi genast arbetet med att nå nästa mål: att slå vårt medlemsrekord från 03/04 på 
2 444 medlemmar. Nu spänner vi bågen och fortsätter vårt arbete med att stärka Sveriges bästa supporterförening. Nästa mål är alltså 2 500 medlemmar och vi kan inte klara av det utan er hjälp! Första sättet att hjälpa på är självfallet att bli medlem och i ett andra led behöver vi hjälp med vår medlemsvärvarkampanj. Förhoppningsvis är du som läser detta redan medlem, men du har antagligen leksingar i din närhet som inte är det. Därför har vi en årlig medlemsvärvarkampanj, där våra medlemmar är med och tävlar. Den som värvar flest medemmar vinner i år Jon Knuts matchtröja, men det finns även andra priser att plocka hem. Läs mer om den tävlingen och dess regler i annonsen här till höger. Erik Hamrén fick mycket kritik för sina ord, men han hade ack så rätt när han konstaterade ”tillsammans är vi jävligt starka”. Även om han syftade på en sport där folk får ont av en knuff, och även om LHC kör hårt med samma devis, så är det ändå sant. Tillsammans ÄR vi starka. Och vi arbetar ständigt för att få alla leksingar att dra åt samma håll och stötta Leksands IF på ett optimalt sätt. Vi gör allt vi kan - men vi behöver er hjälp som sagt. Och när ni ger oss den finns det inga gränser på hur många medlemmar vi kan bli, eller hur röststarka vi kan bli på läktaren. Vi vill befästa vår plats i toppen av supporterSverige. Glöm den sjätte utespelaren, vi kan bli både den sjunde och den åttonde likväl. Sprid ordet, värva nya medlemmar, hjälp oss hjälpa Leksands IF! Mot 2 500 medlemmar - nu kör vi!

Förmåner S om medlem i Leksand Superstars har du möjligheten att ta del av ett gäng förmåner, som underlättar ditt liv som leksing. Här nedan följer några exempel. Gå in på superstars.nu för att hitta samtliga medlemsförmåner. Billigare matchbiljetter Billigare resor Medlemsfanzinet LSS News 5 ggr/säsong Tidningen Leksingen 4 ggr/säsong 10% rabatt på restaurangmenyn i Tegera 10% rabatt på boende vid Leksand Strand 15% rabatt på boende vid Moskogen 50% rabattpå matmenyer på Statoil Fler förmåner kommer hela tiden, så hål dig uppdaterad via superstars.nu.

6

Leksand Superstars News


Vinn Jon Knuts matchtröja! En viktig del i vårt mål att nå 2 500 medlemmar är att Du aktivt hjälper till. När du deltar i vår medlemsvärvarkampanj får du därför en rad fina förmåner.

Mer information på superstars.nu

Under ett flertal år i rad har vi kört medlemsvärvarkampanjen, där ni medlemmar värvar nya medlemmar till Superstars, vilket har två fördelar: 1. vi växer oss starkare och kan hjälpa LIF på ett bättre sätt, samt 2: du som värvare får fina själva. förmåner till er själ Denna säsong erhåller du 50 kr per nyvärvad medlem i rabattkuponger hos oss. Fem värvade ger en matchtröja från Star Shop. Den bästa av er vinner dessutom Knuts matchtröja från denna säsong! Tillsammans är vi starka, hjälp oss hjälpa Leksands IF!

Stöd våra partners

Leksand Superstars News

7


Stöd våra partners

RES MED OSS

LEKSAND

Utför: Besiktning & Sotning 0247-147 50 www.dinsotare.se

0247-100 64 www.colorama.se

Leksand, Måndag - Lördag 08.00 - 22.00 Söndag 09.00 - 22.00

www.structor.se

Mikael Laine. 070-245 66 38 Hans-Erik Järnberg. 070-275 24 08

Vid riksväg 70

Vi gör hela jobbet

Öppet tillPARKBROTHERS. 24! COM För vägen framåt

Gör som oss! Stötta Leksands IF & Superstars! 8

Leksand Superstars News

görhela helajobbet jobbet ViVigör

PARKBROTHERS.COM COM PARKBROTHERS.

TAXI

0775–50 50 50 ingår i

- bättre service för din skull

Rättvik

Leksand

EVENT KONFERENS KONFERENS KONSERT KONSERT EVENT

Leksand

EVENT KONFERENS KONSERT Statoil Leksand


Återstående resor 2013/2014 11/1 Färjestad-Leksand

23/1 Brynäs-Leksand

8/2 Örebro-Leksand

Mer info och anmälan hittar ni på superstars.nu


10

Leksand Superstars News


B

FÖRENINGSBREV

Superstars News nr 5 2013/2014  

Superstars News nr 5 2013/2014

Superstars News nr 5 2013/2014  

Superstars News nr 5 2013/2014

Advertisement