Page 1


Stöd våra partners

S

om ni alla har hört och läst om i pressen så lider vårt älskade Leksands IF av ekonomiska problem. Det är ingenting jag tänker gå in på i den här texten mer än att jag uppmanar er alla att ta er till så många matcher ni bara kan. Visst kan det vara lätt och bekvämt att slå sig ner i soffan hemma framför tvn när det vankas match. Men vi alla kan bidra med något och det minsta vi kan göra är att stötta vårt lag på plats i Tegera Arena. Det ger en bättre inramning kring matcherna samtidigt som det hjälper föreningen med ekonomin. En riktig winwin situation med andra ord.

”Vi måste också vara krigare” Efter uppehållet har det sett lite tyngre ut för laget under stora delar av matcherna. Matchen mot Djurgården var ett riktigt mörker och matchen mot Västerås såg ut att bli lika nattsvart. Men plötsligt hände någonting och utgången av matchen har ni koll på. Den moral och vilja laget visar i andra perioden är det svår att sätta ord på. Det jag såg den perioden ger i alla fall mig hopp inför framtiden. Laget visar att de inte ger upp och det ska inte vi heller göra på läktaren, vi måste också vara krigare. En sak som vi inte däremot inte kan påverka är NHL-lockouten. Många skriker om att vi måste ta in en eller flera NHL-förstärkningar eftersom några av de andra förväntade topplagen i serien har gjort det. Läser man tabellen är det inget av de NHL-toppade lagen som leder serien, utan vårt Leksands IF helt utan NHL-spelare. Så varför ska vi ta in någon eller några förstärkningar med risken att skapa oro i truppen och splittra den lagsammanhållning

som byggts upp under de senaste säsongerna. De flesta som förespråkar förstärkningar från NHL drömmer om en speciell spelare, Michael Ryder. Men vem ska vi då ställa åt sidan av Kapstad eller Hurtubise?

”Roligt att se medlemsantalet vända uppåt ” Mitt uppe i det negativa finns det alltid ljusglimtar att lyfta fram. En av ljusglimtarna förutom serieledningen är att vi har passerat medlemsantalet från förra säsongen redan nu. I skrivande stund har vi nått upp i ett medlemsantal på 1741 medlemmar, jämfört med de 1643 st vi hade under förra säsongen. Då ska det tilläggas att samtliga som blev medlemmar i samband med biljettsläppet till derbyt i Globen inte är registrerade ännu. Väldigt roligt att se medlemsantalet vända uppåt igen efter några år av ständig nedgång. Just ja, glöm inte vår medlemsvärvarkampanj. Chansen finns fortfarande att värva hem tröja #32. Leksands IF – nu och för alltid

Kontakt Leksand Superstars Sparbanksgatan 2 793 31 Leksand Tel: 0247/132 40 (helgfria vardagar 10.00- 17.00) Fax: 0247/132 50 www.superstars.nu, leksand@superstars.nu Bg: 5642-2520 Har du frågor gällande ditt medlemskap ska du maila medlem@superstars.nu Har du frågor om LSS resor ska du maila resa@superstars.nu Medlem Medlemsavgift 350 kr/säsong 1:a maj - 30:e april. Betala in medlemsavgiften på BG 5642-2520 Skriv namn, adress och telefonnummer. Beställ information på www.superstars.nu Du hittar mer information om Leksand Superstars om du surfar in på vår hemsida www.superstars.nu Leksand Superstars Sveriges bästa supporterklubb! Ansvarig utgivare av hemsidan och medlemsbladet är: Torbjörn Olsson - torbjorn.olsson@superstars.nu Utsedd av Styrelsen. Omslagsfoto: Jan-Erik Matz

Med vänliga hälsningar Thobias Berggren Verksamhetsledare: Leksand Superstars

Stöd våra partners

Olle Ollas Trafik AB

Dalarna - Östergötland Tel. 070-607 70 52

2

Leksand Superstars News


Stöd våra partners

Prisvärt boende på Insjöns hotell

Välkomna till oss!

reyfl aHotell nned• gRestaurang atdem • Konferens medtag denna flyer • Festvåning Hotellvägen in råf14åsInsjön • 0247-410 50 • www.insjonshotell.se så får ni

Bo 100m från Tegera Arena! www.furuhaga.se

Leksand Superstars News

3


Bäste LTJD-medlem! D

å du valt att bli medlem i denna unika klubb med leksandssupportrar vill vi givetvis också uppmärksamma dig lite extra. Vi vill därför bjuda in dig till en exklusiv eftermiddag/kväll på Tegera arena med god mat, underhållning och trevligt sällskap, något vi har ambition att göra återkommande minst en gång per säsong. Njut av en helkväll i arenan med välkomstdrink, julbord och ” här är ditt liv” intervju med hockeylegenden Christer Abris, för att sedan se matchen Leksand-Tingsryd kl 16.00.

Du är inbjuden till LTJD-träff! Datum/tid: 9 december 14.00 Plats: Tegera Arena Pris: 250 kr (Välkomstdrink, Julbord exkl. dryck och matchbiljett) 170 kr (Välkomstdrink och julbord exkl. dryck) Vänligen O.s.a. senast den 30 november till Leksand Superstars 0247 132 40 leksand@superstars.nu

4

Leksand Superstars News


Stöd våra partners

Allt inom trycksaker, utställning och arenareklam I 023-70 90 60 I printeliten.se

Specialister på

• HEM • KÖK • TVÄTT med rmånligt Handla fö Mastercard! Hemma

Kronvägen 35, Ludvika • Tel 0240-152 00 • www.elbolaget.nu

Din hälsobutik på Norsgatan i Leksand

BEARBETNING SVETSNING BLÄSTRING MÅLNING

SÖDERBÄRKE 0240-65 10 01

Tel. 070-679 75 77

Kontakta oss i Leksand på tel 0247-64540

Telefon 0247-10021

Allt inom Bygg & Montage 0223-164 40 östra porten www.fagerstasnickarna.se

www.valinsfast.se

Stationsgatan 6, Leksand Tel. 0247-797800 Öppet. Månd-Fred 14-17

Leksand Superstars News

5


6

Leksand Superstars News


StĂśd vĂĽra partners

Leksand Superstars News

7


Stöd våra partners

RES MED OSS

LEKSAND

Utför: Besiktning & Sotning 0247-147 50 www.dinsotare.se

Öppet Öppet alla alla dagar dagar •• www.hjultorget.se www.hjultorget.se

Leksand, Måndag - Lördag 08.00 - 22.00 Söndag 09.00 - 22.00

Fotokalender ˝ Visitkort ˝ Diplom ˝ Inbjudningskort ˝ Julkort Br˛llopskort ˝ Studentskylt ˝ Tackkort ˝ Etiketter mm.

Mikael Laine. 070-245 66 38 Hans-Erik Järnberg. 070-275 24 08

EVENT KONFERENS KONSERT Statoil Leksand Vid riksväg 70

Vi gör hela jobbet

Öppet tillPARKBROTHERS. 24! COM För vägen framåt

EVENT KONFERENS KONFERENS KONSERT KONSERT EVENT görhela helajobbet jobbet ViVigör

PARKBROTHERS.COM COM PARKBROTHERS.

Leksand Gör som oss! Stötta Leksands IF & Superstars! 8

Leksand Superstars News

TAXI I LEKSAND/RÄTTVIK

Öppe


SIMON21 MATTSSON L

eksand har gått från ”laget som plockar in överskattade utlänningar” till ”laget som satsar på juniorer. De senaste åren har vi sett flera lovande talanger komma upp från de egna leden för att ta upp Leksand i Elitserien. En av dem är Simon Mattsson.

”Djurgården hemma var riktigt mäktigt” Simon Mattsson har den här säsongen slagit sig in i Leksands a-lagstrupp på riktigt. I fjol blev det endast fyra matcher för stockholmaren, men nu har han verkligen ena skridskon i startuppställningen. Tillsammans med Jacob de la Rose är han den som väntas få sitt stora genombrott i Leksandströjan inom en snar framtid. Men vem är egentligen 19-åringen? - Jag är en glad, pratglad person som gillar att skratta. Jag är från Ekerö i Stockholm och har spelat i Skåre hela livet, förutom en kortis i Hammarby. Jag började på hockeygymnasium i Sunne och gick där ett år innan Leksand hörde av sig. - Det gick bra i Sunne, så jag hade några klubbar att välja mellan. Jag hade ett samtal med Niklas Eriksson och de gav massa lovord så valet blev Leksand. Jag ångrar mig inte, jag trivs skitbra.

Simon har precis inlett sitt tredje år i Leksands verksamhet. Han har tidigare gjort massvis med poäng i diverse juniorlag. Hur ser han egentligen sig själv som hockeyspelare? - Offensiv. Jag vill åka mycket skridskor, använda skallen och hitta passningar. Något speciellt måste Simon besitta, för redan under hans andra säsong i klubben fick han chansen att vara med under försäsongen och även spela några matcher i HockeyAllsvenskan. Mattsson själv trodde inte att det skulle gå så fort. - Nej, jag trodde inte det. Men Leksand trodde mycket på mig och därför fick jag chansen. Visst kom det som en chock när jag fick vara med på försäsongen. Hur känns det att komma in på isen inför en fullsatt Tegera Arena? - Det är riktigt mäktigt. Djurgården hemma var riktigt mäktigt. Jag har aldrig varit med om något sådant varken som spelare eller som åskådare. Simon gjorde sin första poäng i a-laget mot Oskarshamn den 14/11 när han fick fram pucken till Jacob de la Rose som hittade nätmaskorna. - Det var mäktigt. Men första målet kommer bli lite större. Ja, i skrivande stund väntar vi fortfarande på det första målet för Simon. När kommer det? - Ja, rätt snart hoppas jag.

”Jag gör allt för att stanna i a-laget” Den här säsongen har Simon verkligen tagit ett kliv närmre till en startplats i Leksand. Han har varit uttagen flera gånger och han har även fått spela några matcher. Han har sina personliga mål för säsongen klara för sig. - Det har ju gått bra i juniorerna. Nu har jag bara väntat på chansen och jag har fått den. Jag gör allt för att stanna i a-laget. Så jag ska göra mitt bästa och kriga på. LIF valde att låna ut Simon till Borlänge under landslagsuppehållet för att på så sätt ge honom speltid och en chans att utvecklas. Detta var något som Mattsson var väldigt nöjd med. Han stod för fyra poäng på de tre matcher han spelade. - Jag tyckte att det var kul, jag känner några grabbar där. Det gick riktigt bra, men jag borde ha gjort något mål också. Avslutningsvis måste jag ställa den obligatoriska frågan. Får vi något att fira med er spelare i april? - Det är det vi kämpar för. Jag hoppas och tror på det. Fortsätter vi så här så tror jag att vi har en bra chans.

Text: Martin Jönslars-Eriksson

Leksand Superstars News

9


Ny undergrupp D

en senaste gruppen med Leksingar i vårt avlånga land som valt att gå in i Leksand Superstars organisation är Hälsinglands Leksandsfans. Hälsinglands Leksandsfans bildades under hösten för att kunna samla alla Leksingar i Hälsingland och göra gemensamma resor till Leksands matcher, hemma som borta. Gruppen har redan genomfört sin första resa till Leksand och deras nästa resa kommer bli matchen i Globen, som redan är fullbokad.

Ändrad resa R

esan till Troja-Ljungby den andra februari är inställd. Istället kommer vi arrangera en resan ner till Karlskoga den 28:e februari. Detta beslut har vi tagit efter önskemål om fler kortare resor under säsongen, istället för de längre resorna vi hade planerat från början. Så ta och boka in en tripp till Karlskoga den 28:e februari redan nu.

Läs mer om Hälsinglands Leksandsfans genom att söka efter dem på Facebook. Kontaktuppgifter hittar du på superstas.nu. Vi önskar Hälsinglands Leksandsfans all lycka och hälsar dem välkomna in i Leksand Superstars!

Innebandyturnering Leksand fan-tournament B

oka in den åttonde december i almanackan, då är det dags för säsongens upplaga av ”Leksand fan-tournament”. Laget ska bestå av minst tre personer och max fem personer, varav minst två personer måste vara medlemmar i Superstars(med undergrupper) eller Tokiga Masar Götaland. Turneringen kommer att pågå mellan klockan 10.30 - 15.00 i Åkeröhallen på Åkeröskolan som ligger på södra sidan av Leksandsbron. Lagen får vara mixade med både tjejer och killar men även vara enbart tjej eller killag. Det kostar 500 kr att anmäla ett lag, betalning sker till bg 5642-2520 och ange lagnamnet vid betalning. Anmäl ditt lag till leksand@superstars.nu eller på telefon 0247-132 40.

10

Leksand Superstars News

Garderoben U

nder tidigare säsongen brukar vi ha öppnat garderoben vid den här tiden på säsongen. Tyvärr är lokalen vi haft som garderob under ombyggnad, så under den här säsongen kommer vi troligen inte kunna öppna någon garderob. Vi hoppas ni har överseende med det. Blir ombyggnationen klar tidigare så vi kan öppna garderoben kommer vi självklart göra det.


Stöd våra partners

Sallad Lunch 6

nspizza Fullkor Ciabata

5:Tel. 0247-346 45

LEKSAND Norsgatan 17 Z-torget Tel. 0247-150 75

HYR, KÖP o SERVA

din skidutrustning hos oss!

0247-100 64 www.colorama.se

Siljansnäs

www.utesport.nu Erik 070-690 85 13

SEBE-LISTEN

Mer än 50 års erfarenhet av ytbehandlat listverk! Telefon: 0247-125 00, 127 40 • sebe@une-prod.se

www.structor.se

www.uneprodukter.se

Dagens Lunch

65:-

Tel. 0247-128 38

Kunskap och produkter inom industriell datakommunikation

LEKSAND

www.langselektriska.se

UPPLEV

www.upplevtallberg.se

Tällbergs hotell i samarbete Leksand Superstars News

11


B

FÖRENINGSBREV

Superstars News nr 4 2012/2013  
Superstars News nr 4 2012/2013  

Superstars News nr 4 2012/2013

Advertisement