Page 1


Stöd våra partners

N

är det är dags att skriva den här texten är det svårt att låta bli och vidröra matchen i Globen. En tillställning vi sent kommer glömma. Det var kvällen laget från Siljans södra strand bjöd på en riktig daladans, inte ens Tony Irving i Let´s dance skulle kunna sätta ord på vad det var vi fick beskåda. Det tog några dagar innan alla intryck hade sjunkit in för egen del. Jag tror många med mig känt precis samma sak.

”Tifo-matchen var en seger” Utan att vara kaxig kan man säga att vi vann samtliga matcher i matchen. Tifo-matchen var en seger på knock-out, där har LTC gjort ett fantastiskt jobb med vad som presenterades. Många arbetstimmar ligger bakom och vi ska vara glada att vi har dessa personer som lägger sig på golvet och målar vilken dag det än är i veckan. Matchen på läktaren tog vi också hem, som sig bör med det övertag i antal personer på läktaren. Under andra perioden stod jag för en kort stund och bara njöt, med ståpäls på armarna och ett stort leende. Själva matchen då, där finns det ingenting att tillägga. Det kan inte ha varit kul att vara moring den dagen. Eller det är det väl aldrig, så det måste varit precis som vanligt för dem från de norra delarna av Siljan. Kan vi vara 10 000 leksingar i Globen ska vi även kunna fylla vår egen arena under serielunken. Det bästa vi kan göra för att hjälpa föreningen ur den ekonomiska situation som uppstått är att gå på matcherna. Det finns inga lätta matcher längre och laget behöver vårt stöd på plats, hemma i soffan gör du ingen nytta.

Slår man en kik i tabellen ser det just nu bra ut inför våren. Jag tror att vi är ett av de tre lagen som kommer ta direktplatserna till kvalserien. Håller laget samma nivå som de gjort hittills ska det inte vara några problem, samtidigt som det kan gå fort utför om laget kommer in i en svacka. Men som sagt, en direktplats ska vi klara tycker jag. De andra lagen som kommer ta direktplatserna tror jag är Karlskoga och Södertälje, de känns starkast just nu. Vilket av de fyra lagen från play-off som kommer spela kvalserie i vår är oerhört svårt att tippa, så därför låter jag bli. Men jag vågar sticka ut hakan och säga att det i alla fall inte kommer vara Karlskrona. Många gånger har vi sagt att nu känns det som att det är vår tur att ta steget upp med avdankade NHL-spelare i laget. Nu har vi en ung och hungrig trupp som nästan alla har erfarenhet av minst en kvalserie. Ska det äntligen vara vår tur att ta klivet upp nu? En annan kamp vi går nu, som inte avgörs under 60 minuter, är den rekonstruktion Leksands IF går igenom. Vi som är supportrar kan inte lägga oss ner och dö, det här är vårt liv. Alla måste nu dra sitt står till stacken. Återigen. Det handlar om att gå på så mycket matcher var och en kan, tvätta kan du göra alla andra dagar i veckan än på just matchdagar. Alla har inte möjlighet att ta sig till alla matcher, men då finns det andra sätt att hjälpa. Nybygget och Vision 2019 är två riktigt bra alternativ.

Kontakt Leksand Superstars Sparbanksgatan 2 793 31 Leksand Tel: 0247/132 40 (helgfria vardagar 10.00- 17.00) Fax: 0247/132 50 www.superstars.nu, leksand@superstars.nu Bg: 5642-2520 Har du frågor gällande ditt medlemskap ska du maila medlem@superstars.nu Har du frågor om LSS resor ska du maila resa@superstars.nu Medlem Medlemsavgift 350 kr/säsong 1:a maj - 30:e april. Betala in medlemsavgiften på BG 5642-2520 Skriv namn, adress och telefonnummer. Beställ information på www.superstars.nu Du hittar mer information om Leksand Superstars om du surfar in på vår hemsida www.superstars.nu Leksand Superstars Sveriges bästa supporterklubb! Ansvarig utgivare av hemsidan och medlemsbladet är: Thobias Berggren - thobias.berggren@superstars.nu Utsedd av Styrelsen. Omslags/Baksidesfoto: Arild Vågen, Licens: CC-BYSA, via Wikimedia Commons

Vad som än krävs, vi gör det tillsammans!

Med vänliga hälsningar Thobias Berggren Verksamhetsledare: Leksand Superstars

Stöd våra partners

Olle Ollas Trafik AB

Dalarna - Östergötland Tel. 070-607 70 52

2

Leksand Superstars News


Stöd våra partners

Prisvärt boende på Insjöns hotell

Välkomna till oss!

reyfl aHotell nned• gRestaurang atdem • Konferens medtag denna flyer • Festvåning Hotellvägen in råf14åsInsjön • 0247-410 50 • www.insjonshotell.se så får ni

Bo 100m från Tegera Arena! www.furuhaga.se

Leksand Superstars News

3


Bli en nybyggare du också!

Många vill hjälpa LIF att reda ut den ekonomiska situationen vi befinner oss i. Det är vår absoluta mening och vilja att Leksands IF framöver ska vara en klubb som själv finansierar sin verksamhet. Där är vi inte idag, därför måste vi nu ta ett gemensamt krafttag för att bereda oss en väg ut ur den situation som vi hamnat i. Genom att köpa en eller flera andelar i Nybygget är du med och hjälper oss på vägen dit.

T

ill

sam

ma

ns s ka vi göra det

Boka/köp andel Företag mailar intresseanmälan till anders.doverskog@leksandsif.se så kontaktar vi er snarast möjligt. Privatpersoner sätter in 2.500 kr per andel du vill köpa på BG: 134-3995 och skriv ditt namn som avsändare. Skicka sedan namn, adress, telefon via e-post till anders. doverskog@leksandsif.se, eller via fax: 0247-346 40 Stjärnnivå (40 eller flera andelar) -Diplom -Namn på Nybyggets vägg i arenan under kategorin Stjärnnivå -En biljett, per köpt andel, till LIF Kick Off 2013 -En specialdesignad, exklusiv matchtröja (en tröja per var fjärde köpt andel) -Fyra VIP-biljetter till LIF Kick Off 2013 (4 VIP per var tionde köpt andel) -Företagsnamn/logotype på den specialdesignade matchtröjan Silvernivå (4-9 andelar) -Diplom -Namn på Nybyggets vägg i arenan under kategorin Silvernivå -En biljett, per köpt andel, till LIF Kick Off 2013 -En specialdesignad, exklusiv matchtröja (en tröja per var fjärde köpt andel) Guldnivå (10-39 andelar) -Diplom -Namn på Nybyggets vägg i arenan under kategorin Guldnivå -En biljett, per köpt andel, till LIF Kick Off 2013 -En specialdesignad, exklusiv matchtröja (en tröja per var fjärde köpt andel) -Fyra VIP-biljetter till LIF Kick Off 2013 (4 VIP per var tionde köpt andel)

4

Bronsnivå (1-3 andelar) -Diplom -Namn på Nybyggets vägg i arenan under kategorin Bronsnivå -En biljett, per köpt andel, till LIF Kick Off 2013

Leksand Superstars News


Stöd våra partners

Allt inom trycksaker, utställning och arenareklam I 023-70 90 60 I printeliten.se

Specialister på

• HEM • KÖK • TVÄTT med rmånligt Handla fö Mastercard! Hemma

Kronvägen 35, Ludvika • Tel 0240-152 00 • www.elbolaget.nu

Din hälsobutik på Norsgatan i Leksand

BEARBETNING SVETSNING BLÄSTRING MÅLNING

SÖDERBÄRKE 0240-65 10 01

Tel. 070-679 75 77

Kontakta oss i Leksand på tel 0247-64540

Telefon 0247-10021

Allt inom Bygg & Montage 0223-164 40 östra porten www.fagerstasnickarna.se

www.valinsfast.se

Stationsgatan 6, Leksand Tel. 0247-797800 Öppet. Månd-Fred 14-17

Leksand Superstars News

5


6

Leksand Superstars News


StĂśd vĂĽra partners

Leksand Superstars News

7


Stöd våra partners

RES MED OSS

LEKSAND

Utför: Besiktning & Sotning 0247-147 50 www.dinsotare.se

Öppet Öppet alla alla dagar dagar •• www.hjultorget.se www.hjultorget.se

Leksand, Måndag - Lördag 08.00 - 22.00 Söndag 09.00 - 22.00

Fotokalender ˝ Visitkort ˝ Diplom ˝ Inbjudningskort ˝ Julkort Br˛llopskort ˝ Studentskylt ˝ Tackkort ˝ Etiketter mm.

Mikael Laine. 070-245 66 38 Hans-Erik Järnberg. 070-275 24 08

Vid riksväg 70

Vi gör hela jobbet

Öppet tillPARKBROTHERS. 24! COM För vägen framåt

Gör som oss! Stötta Leksands IF & Superstars! 8

Leksand Superstars News

görhela helajobbet jobbet ViVigör

PARKBROTHERS.COM COM PARKBROTHERS.

TAXI

0775–50 50 50 ingår i

- bättre service för din skull

Rättvik

Leksand

EVENT KONFERENS KONFERENS KONSERT KONSERT EVENT

Leksand

EVENT KONFERENS KONSERT Statoil Leksand

Öppe


JACOB44 BLOMQVIST Foto: Jan-Erik

J

acob Blomqvist kom till Leksands IF in för förra säsongen. Han har spelat i flertalet klubbar, bland annat Brynäs, Modo och Bofors. Ingen klubb har dock berört honom som LIF.

”Enda klubben jag fått känslor för” Våren 2011 var Jacob Blomqvist med och höll MoDo Hockey kvar i Elitserien. Sommaren samma år skrev han på för Leksands IF, en övergång han verkligen är nöjd med. Trots att han spelat för fleratlet föreningar har ingen klubb berört honom som LIF. Vi har hört honom prata väldigt gott om klubben, vi har även sett honom kyssa skölden efter ett mål i Scaniarinken. När vi talades vid bad jag honom att förklara sina känslor för Leksand. – Jag skulle säga att det är den enda klubben jag fått känslor för. Jag har varit runt i många klubbar och vet hur det känns i föreningar. Det är något speciellt med Leksand, de har de bästa fansen i Sverige. Går inte att jämföra med till exempel MoDo. Det kändes helt rätt redan från början att spela för Leksand och jag är väldigt stolt över att göra det, förklarade han med en lyrisk ton i rösten.

Foto: Arild Vågen, Licens: CC-BY-SA, via

”Man fick nypa sig lite i armen” Han har tidigare spelat för Brynäs, Bofors och MoDo. När jag frågar honom vad den största skillnaden mellan dessa klubbar och LIF är, har han ett givet svar. – Det är fansen. Det är absolut största skillnaden. Speciellt att de sköter sig så bra och alltid stöttar klubben. Nu har det varit skriverier om klubben, men de är alltid positiva och ställer upp. Varje gång någon kommer fram är det alltid positivt. Det är skitkul att de bryr sig och stöttar i vått och tort. När man pratar med Jacob är det svårt att inte ta upp den magiska kvällen den femte januari. En fullsatt Globen fick se hur ”Jacke” tryckte in tre mål mot Mora och blev den stora derbyhjälten. – Det var ett minne för livet. Vi var där och värmde på förmiddag, vi stod och kikade upp på läktare och funderade på hur det skulle se ut när det var match. Sen när vi kom ut var det gåshud från huvudet till tårna. Man fick nypa sig lite i armen. Det var inte helt lätt för matchvinnaren att sova den kvällen. – När jag låg där och blundade fick jag bara upp bilder från matchen i huvudet. När jag åkte mot klacken efter ett mål och såg glädjen hos alla på läktaren. Det var magiskt.

Matz

I skrivande stund toppar laget HockeyAllsvenskan och har skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspurten på serien. Jacob vet vad som gjort LIF till seriens, just nu, bästa lag. – Kontinuiteten. Vi håller oss till det spelet vi har spelat hela säsongen. Vi är en lagmaskin. Alla jobbar lika hårt. Vi är det mest hårdjobbande laget. Alla täcker skott, sliter och står upp för varandra. Ibland går en lina lite sämre, men då kliver några andra fram och lyfter laget. Han vill även lyfta fram lagets bredd. Just nu är Pelle Presberg den enda spelaren i laget som inte gjort mål än. – Det är egentligen den vi lever på. Vi har fyra riktigt bra femmor och det tror jag motståndarna känner. Det är oftast i tredje perioden vi jobbar ner dem. De kan ha bra perioder, men över 60 minuter har de svårt att mäta sig med oss. Det vi alla hoppas på nu är att vi, tillsammans med spelarna, ska få något att fira i vår och Jacob tror att chanserna är stora. – Det hoppas jag absolut. Det är en tuff serie, men vi har siktat på en direktplats och sen siktar man självklart på att nå en av de två platserna till Elitserien. Man börjar få lite fler frågor runt kvalserien, men jag tycker att det är alldeles för tidigt att börja prata om det redan. Men visst ser det ljust ut. Text: Martin Jönslars Eriksson

Wikimedia Commons

Leksand Superstars News

9


Vinnare i Facebook-tävlingen U

nder hösten har vi haft en tävling på Facebook där ni skulle hjälpa oss att nå 5000 som gillar oss på vår Facebook-sida innan nyår. Om vi skulle uppnå målet på 5000 st lovade vi att lotta ut Jens Bergenströms signerade klubba. Målet uppnåddes med råge och nu har vi dragit en vinnare i tävlingen. Vi säger grattis till Daniel Åhnberg som blev den lycklige vinnaren av klubban. Vi vill även passa på att tacka alla som hjälpt oss att sprida vår sida på Facebook. Har du inte hittat vår sida ännu så rekommenderar vi dig att söka efter Leksand Superstars på Facebook. Där får du ta del av det senaste och du kommer garanterat inte missa några nyheter från oss.

Resor undergrupper Superstars Sthlm 2/2 Troja-Ljungby – LIF Mälarmasarna 23/2 LIF – Västerås 2/3 LIF – Malmö Östgötaleksingar 2/2 Troja-Ljungby – LIF 23/2 LIF – Västerås Hälsinglands Leksandsfans 2/3 LIF - Malmö

Medlemsvärvarkampanjen

Medlemsförmåner

N

M

u är årets medlemsvärvarkampanj avslutad, årets kampanj gav 31 nya medlemmar. Jämfört med förra årets medlemsvärvarkampanj har antalet värvade medlemmar mer än fördubblats. En av deltagarna i årets kampanj lyckades värva hela 17 nya medlemmar och tog hem segern i tävlingen ganska enkelt. Vinsten, Jens Bergenströms matchtröja från säsongen, kommer att levereras efter säsongsavslutningen. Presentkorten till samtliga deltagare kommer att skickas ut under februari månad.

10

Leksand Superstars News

edlemsförmåner hos våra samarbetspartners * 10% rabatt på dagens lunch Tegera Arena och Leksand Strand. * 10 % rabatt på restaurangmeny Tegera arena (vid match) Leksand Strand. * 20% rabatt på butikssortimentet hos Flügger färg i Leksand * 15% rabatt på matmenyn på Restaurang Bosporen och Restaurang Akropolis. * 15 % rabatt på Go-kartkörning hos Hedemora Go-kart & Relax. * 10% på boende på Leksand Strand under perioden sep-maj. * 15% på boende på hotell Moskogen under perioden sep-mars. * Under matchdagar ger Statoil Leksand våra medlemmar förmånen att köp två betala för en på alla mat- och fikamenyer.


Stöd våra partners

Sallad Lunch 6

nspizza Fullkor Ciabata

5:Tel. 0247-346 45

LEKSAND Norsgatan 17 Z-torget Tel. 0247-150 75

HYR, KÖP o SERVA

din skidutrustning hos oss!

0247-100 64 www.colorama.se

Siljansnäs

www.utesport.nu Erik 070-690 85 13

SEBE-LISTEN

Mer än 50 års erfarenhet av ytbehandlat listverk! Telefon: 0247-125 00, 127 40 • sebe@une-prod.se

www.structor.se

www.uneprodukter.se

Dagens Lunch

65:-

Tel. 0247-128 38

Kunskap och produkter inom industriell datakommunikation

LEKSAND

www.langselektriska.se

UPPLEV

www.upplevtallberg.se

Tällbergs hotell i samarbete Leksand Superstars News

11


B

FÖRENINGSBREV

Superstars News nr 5 2012/2013  
Superstars News nr 5 2012/2013  

Superstars News nr 5 2012/2013

Advertisement