Page 1

LifeStyle

jesen–zima 2011

Tjaša Kokalj

vasˇ nakupovalni vodicˇ www.supernova.si


LJUBLJANA - RUDNIK

3

Čas je za …

Prizˇig novoletnih lucˇk!

Pripravili smo praznično revijo, kjer vam predstavljamo nove modne trende in nakupovalne smernice za prihajajoče decembrske dni. Kristijan Flegar center manager

Darilna kartica vedno pravo darilo.

P

ovečali smo izbiro s štirimi novimi lokali, ki vam jih podrobneje predstavljamo na straneh 6 in 7. Po vsem centru smo uvedli brezžični internet, še posebej pa smo ponosni, da bomo 1. decembra kot prvi nakupovalni center v Sloveniji namesto darilnih bonov uvedli enotne darilne kartice. Te omogočajo vedno pravo darilo in so idealne za decembrsko nakupovalno mrzlico, ko zmanjkuje časa in idej!

Vse se bo začelo 25. novembra, ko se bo po rdeči preprogi sprehodila zmagovalka letošnjih Talentov Julija Kramar in slovesno prižgala spektakularno novoletno okrasitev centra. To bo uvod v pestro decembrsko dogajanje – od koncerta Line, obiska Ribiča Pepeta do pravih gledaliških mojstrovin ob prihodih Miklavža, Božička in dedka Mraza. Prižigamo lučke veselja. Lepe praznike!

Letošnjim praznikom posvečamo izjemno veliko pozornost, saj želimo predvsem otrokom ponuditi kakovostne brezplačne dogodke, obiske slovenskih zvezdnikov in veliko Mesto igrač.

vsebina

založnik Chemo Invest, d. o. o., Jurčkova cesta 223, 1000 Ljubljana za založnika Kristijan Flegar, center manager produkcija Vodik, d. o. o. oblikovanje Loni Jovanović fotografije Dejan Nikolić naklada 200.000 izvodov

Kristijan Flegar center manager

vsebina

14

4

retro ‘70

4–5 ZIMSKI DOGODKI Dve strani zabave za otroške glave!

4 PRIZˇIG LUCˇI Glamurozen prižig novoletne razsvetljave z Julijo Kramar. Zableščalo se bo 25. 11.!

6–7 4 NOVOSTI Predstavljamo vam 4 nove trgovine v Supernovi.

8–9 recepti: pisˇCˇanCˇji tacos Preženite zimo z vročimi mehiškimi tacosi!

14–18 VROCˇA “retro” ZIMSKA MODA Osvoji stil sezone s top manekenko Tjašo Kokalj in mistrom Slovenije 2011 Žanom Cvetom.

Novost v Nakupovalnem centru Supernova Ljubljana - Rudnik.

www.supernova.si

8

i intervju Ekskluzivn alj: s Tjašo Kok no Tjašino mod skozi popotovanje e poslastice Supernovin

Vsi izdelki, ki so predstavljeni v številki Supernova LifeStyle pomlad 2011, so naprodaj v trgovinah Nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik. Ponudba velja do odprodaje izdelkov. Pridržujemo si pravico do spremembe podatkov in ne odgovarjamo za napake v tisku. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko> 08 200 8000 ali nam pišete na naslov> Chemo invest, d. o. o., Jurčkova cesta 223, 1000 Ljubljana s pripisom Supernova LifeStyle ali na elektronski naslov> info@supernova.si.


LJUBLJANA - RUDNIK

Prizˇgimo lucˇi!

5

napovednik

4

LJUBLJANA - RUDNIK

Ekskluzivni intervju s Tjašo Kokalj

Tjašino modno popotovanje skozi Supernovine poslastice

Bozˇicˇek petek, 23. december, ob 17. uri

Božička s škrati pomagači bomo zmotili, medtem ko pride v Nakupovalni center Supernova Ljubljana Rudnik nakupovat darila. Pisal nam je, da bo njegov letošnji prihod v Supernovo prav poseben. Božička bosta namreč spremljala tudi čarovnik in gledališka predstava za najmlajše z naslovom Vilibald.

17. november

17. december

NAJ SMRKLJA!

RIBICˇ PEPE

Eni izmed dvanajstih punc se bodo na finalnem izboru odprla vrata v svet mode in šovbiznisa. Pridite navijat za svojo finalistko!

Glasbeno-plesni-zabavni šov s ščepcem znanja za otroke vseh starosti.

Najstnisˇka modna pravljica

TV–junaki v zˇivo

cel december 25. november

PRIZˇIG LUCˇ I Z JULIJO Glamurozna. Blesˇcˇecˇa. Sijajna.

Taka je operna diva Julija Kramar. Taka bo letošnja novoletna osvetlitev. Koncert vokalnih presežkov v soju novoletnih luči. 10. december

MESTO OTROK Praznicˇna igralnica in ustvarjalnica

Dežela igrač in domišljije na 100 m² v 1. nadstropju Supernove bo od 27. novembra do novega leta pod vodstvom animatork navduševala male nadobudneže.

SUPER LINA

VLAKEC

Koncert otroške zvezdnice Line Kuduzović, ki nam bo pod maxi novoletno jelko predstavila in postavila svojo novo zgoščenko.

Vozni red čisto pravega vlakca> vstopna postaja – 1. nadstropje, postanek – leden predor, končni cilj – Mesto igrač. Ču-ču!

Prva dama otrosˇke popevke

Zapeljiva otrosˇka atrakcija

Sveti Miklavzˇ

sobota, 3. december, ob 17. uri

Vražje dobra predstava! Spektakularni prihod svetega Miklavža s spremstvom bo prava paša za otroške oči in ušesa. V gledališki predstavi bodo nastopili otroci, plesali angelčki in rožljali peklenščki – in to na prav posebej za to predstavo napisano scensko glasbo Slavka Avsenika mlajšega. Nebeško lepo doživetje za vse pridne otroke!

Dedek Mraz petek, 30. december, ob 18. uri

Otroško silvestrovanje bo v Supernovi potekalo zadnji vikend v letu. Praznično vzdušje bo ustvarila dobra vila Damijana Golavšek z otroškim glasbenim programom. S plesno koreografijo bodo blestele baletne snežinke. Zvezda večera pa bo dedek Mraz s košem daril!

Nekdanja miss Universe Slovenije in naša najvišje uvrščena lepotica na svetovnih lepotnih tekmovanjih Tjaša Kokalj svojo modno pot počasi končuje. Kariero modela in manekenke je postavila na stranski tir, a to še ne pomeni, da popolnoma odhaja iz modnega sveta. Tjaša, ki je leta 2010 tudi izdala svoj prvi kriminalni roman Poljubi me, miss!, se trenutno najbolj posveča delu v vlogi stilistke in novinarke, za katero pravi, da jo resnično veseli in vsak dan znova navdihuje. Prihaja mesec obdarovanja in prešernega veselja, zabav, vonja po cimetu in kuhanega vina. Že kaj razmišljate o obdarovanju svojih najbližjih? December je meni zelo ljub mesec, saj je poln nekakšne vznemirjenosti in pričakovanj. To je tudi mesec, ko se bolj posvečamo samemu sebi in svojim najbližjim, zato v njem preprosto uživam. Prav tako ljudem, ki mi nekaj pomenijo in ki jih imam rada, ob praznikih, kot so sv. Miklavž, božič in novo leto, poklonim kakšno malenkost, pozornost, ki se je vedno razveselijo. Ponavadi imam sezname za darila že pripravljene, a se vseeno kdaj zgodi, da ob obilici dela in kupu opravkov na koga pozabim ali pa se za nekoga ne spomnim primernega darila. Tu me iz zagate rešujejo Supernovine darilne kartice, ki bodo še posebno decembra razveseljevale moje najbližje. So odlično darilo za številne priložnosti, kot so rojstni dnevi in prazniki, ko se ljudje radi obdarujemo in si podarimo kaj pametnega. Decembra so dogajajo tudi številne prireditve in dobrodelni koncerti. Se jih pogosto udeležujete? Sicer sem po naravi bolj zapečkar in ob večerih nerada hodim ven, če ni nujno, a decembra vseeno rada obiščem kakšno dobrodelno prireditev ali koncert. Upam, da mi bo letos uspelo obiskati pevski koncert, kjer nastopa in poje tudi moja teta, prav tako pa bom prišla v Supernovo na Prižig luči, kjer bo gostja tudi zmagovalka oddaje Slovenija ima talent Julija Kramar. Čeprav sem že odrasla oseba, grem še vedno rada pogledat tudi tri dobre može, ki se bodo, kot slišim, ustavili tudi v vašem centru. Morda pripeljem s seboj še svoje nečake in nečakinje.


LJUBLJANA - RUDNIK

nove trgovine

6

Tom Tailor

Tom Tailor zagotavlja zapeljivost ter privlačnost povsem naravno in vsakdanje, je blagovna znamka moških, ženskih in otroških oblačil. Namenjena je tistim, ki cenijo modo, a niso modna žrtev dragih blagovnih znamk, ampak kupujejo oblačila, v katerih se počutijo udobno in sproščeno. Tom Tailor, nemška blagovna znamka, je bila ustanovljena leta 1962 v Hamburgu. Poslovna enota> Tom Tailor Lesce, d. o. o., Jurčkova c. 223, 1000 Ljubljana gsm> 051 658 508, mail> suzana.mrzelj@sportina.si

LJUBLJANA - RUDNIK

Bags & More

7 V modnem svetu ste že vrsto let. Ali sicer radi nakupujete?

Trgovina BAGS & MORE, ki je svoja vrata odprla v mesecu avgustu, ponuja največjo izbiro torbic, potovalnega programa in ostalih dodatkov na enem mestu. Priznane blagovne znamke Picard, Roccobarocco, Oilily, PIP Studio, Agatha Ruiz de la Prada, Esprit, Benetton, Eastpak, Brunotti in druge vas bodo zagotovo privabile, da boste v široki paleti torbic našli pravo zase. Ljubitelji pliša in drobnih pozornosti se bodo razveselili priljubljenih izdelkov NICI, ki s svojo igrivostjo, barvitostjo, predvsem pa s kakovostjo prepričajo še tako zahtevne kupce. Za vse, ki radi potujete, je na voljo asortiman izdelkov Roncato, Travelite, Benzi, Carlton in Esprit. Pri velikem izboru potovalnega programa vam bo s strokovnimi nasveti na voljo prodajno osebje, ki bo poskušalo ugoditi vašim željam in potrebam ter tako izbrati pravi model za vas. Trgovina je v prvem nadstropju Nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik. Odpiralni čas> pon–pet> 9.00–21.00 sob> 8.00–21.00 ned> 9.00–15.00 Kontakt> 01 320 08 42 bags.morelj7@acron-trgovina.si

Novo v Nakupovalnem centru Supernova

Avtopralni center Supernova

N

ajlepše je poskrbeti za dve muhi na en mah, zato vam lahko med nakupovanjem v Avtopralnem centru Supernova vašega jeklenega konjička zunanje operemo in notranje očistimo. Najsodobnejša avtomatska pralna steza deluje vsak dan v času med 8. in 20. uro (nedelja med 8. in 15. uro). V času med 8. in 18. uro vam nudimo globinsko in kemično čiščenje notranjosti vozila silikonski premaz za vse zunanje lakirane površine in poliranje vozila.

Jaz sem, kot bi temu rekli, strastna nakupovalka in nepoboljšljiva zapravljivka (smeh). Ker delam tudi kot stilistka in modna novinarka, moram biti vedno v koraku z novimi modnimi trendi in novostmi, ki jih ponujata tako slovenski kot tudi tuji modni trg. Tako sem pri vas opazila novo trgovino Bags & More, ki je polna zanimivih torbic in potovalnih kovčkov za vse modne okuse. Čeprav so moji nečaki še bolj zahtevni kupci, se vedno navdušijo nad majhni plišastimi izdelki NICI, ki jih vedno prepričajo s svojo originalnostjo in kakovostjo. Prav tako mi je všeč trgovina Tom Tailor, ki povsem naravno zagotavlja zapeljivost ter privlačnost. Namenjena je tistim, ki cenijo modo, a niso modne žrtve dragih blagovnih znamk ter kupujejo oblačila, v katerih se počutijo udobno in sproščeno.

Če bi si želeli sami oprati in očistiti jeklenega konjčka, imamo v Avtopralnem centru Supernova tudi samopostrežne avtopralnice za osebna vozila in avtodome, sesalnike in čistilnike preprog, odprte 24 ur na dan 7 dni v tednu. Podrobnejše informacije dobite na naši spletni strani www.apsupernova.si. Veseli bomo vašega obiska! Rezervacije sprejemamo na> 030 264 204 ali 01 620 04 02.

Najboljši sončni studio v Sloveniji

Moj Fit

Novo v prvem nadstropju Nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik. Sončni studio, sončenje z najsodobnjšimi solariji blagovne znamke Ergoline. Zahtevni privrženci sončenja lahko zaupajo kakovosti znamke ERGOLINE. Naprave so v skladu z najnovejšimi dognanji na področju tehnologije sončenja in razvite v sodelovanju z dermatologi. Za posebno doživetje sončenja pa poskrbita sodoben dizajn in ergonomična oblika. Privoščite si mir in sprostitev, ki vam bosta vlila novih življenjskih moči. Kontakt 01 427 21 30, www.mojfit.com

Skrb za vaše telo je seveda vsakdanji obred. Kaj pa vaš jekleni konjiček? Mu kdaj privoščite razvajanje? Veliko časa preživim v avtomobilu, ki je dnevno kar precej obremenjen. Ker živim v Škofji Loki, se vsak dan peljem v Ljubljano, kjer imam številne sestanke, intervjuje ter se podim po trgovinah. Milo rečeno je moj avto, čeprav, da gre za kup železa, od vsega že pošteno utrujen. Prav tako zanj ne poskrbim ravno najlepše, saj dnevno prekladam vrečke, včasih tudi kaj pojem v njem, saj pogosto nimam časa za normalno kosilo ali malico. Prav zato sem še posebno vesela vaše nove pridobitve, Avtopralnega centra Supernova, ki mi moj avtomobil očisti tako zunaj kot znotraj, in to v krajšem času, kot pa jaz nakupim in izberem nove modne pridobitve!


LJUBLJANA - RUDNIK

recepti

8

V Cantini Mexicani odkrijte različne okuse mehiške hrane> tex-mex, fajitas, tacos, chimichangas … Ob zvokih temperamentne mehiške glasbe se prepustite razvajanju z različnimi koktajli, domačo tekilo ter pristno mehiško hrano. Dobrodošli!

LJUBLJANA - RUDNIK

9

Pisˇcˇancˇji tacos

Čas priprave sestavin: okoli 10 min. Čas kuhanja: okoli 40 min. ZA ŠTIRI OSEBE 2 mali konzervi pelatov 10 ml belega destiliranega kisa 1/2 stroka drobno nasekljanega česna 0,9 g čilija v prahu 1 ščep mlete kumine 1 čajna žlička origana 2 g sladkorja 30 ml olivnega olja 910 g piščančjih prsi s kostjo in kožo 1 ščep mletega belega popra 1 zavitek pšeničnih tortilj ZA DEKORACIJO 40 g fino nasekljane bele čebule 1 limeta, narezana na krhlje 6 g svežega koriandra paradižnik avokado solata

Priprava

Nasveti kuharja

V posodi skupaj zmešamo pelate, kis, česen, čili v prahu, kumino, origano in sladkor ter postavimo na stran. Segrejemo olivno olje v veliki posodi, dodamo piščančje prsi in jih zlatorumeno zapečemo okoli 5 minut, dodamo mešanico pelatov in začimb ter segrevamo, dokler ne zavre. Zmanjšamo ogenj in pokrito dušimo na vsaki strani okoli 10 minut.

- Z uporabo svežih začimb dobi jed bogatejši okus.

Piščanca prestavimo na desko, omako pustimo v kozici. Izkoščičimo piščančje prsi in jim odstranimo kožo. Meso narežemo na drobne koščke ter ga damo nazaj v kozico z omako, kjer smo ga pred tem dušili. Pokritega kuhamo še okoli 10 min oz. tako dolgo, da začne omaka karamelizirati in postane gosta. Piščanec se mora napojiti z omako. Piščanca prestavimo v posodo, tortilje segrevamo eno minuto na vsaki strani ter jih napolnimo s piščančjim nadevom. Okrasimo s čebulo, limeto, avokadom, solato, paradižnikom in koriandrom. Dober tek!

nije ste postali Miss Universe Slove o tekmovanje vn eto leta 2007, na sv , kjer ste dosegli pa ste odšli v Mehiko . Kako sem vam je zavidljivo 11. mesto omin? sp v Mehika vtisnila zabnih a izmed najbolj nepo To je bila resnično en e žav so mi špansko govoreče dr izkušenj! Mehika in jiževnost kn in španski jezik zlezle pod kožo, saj sem hrano, ki ko hiš me m tako obožuje tudi študirala. Prav tom ali tudi doma za naju s fan jo večkrat pripravim izmed en Ed koli ne razočara! pa za večjo družbo. Ni ji tacos, nč ča piš za tov je tudi ta mojih najljubših recep ta za ros ep pr em en ob in slastna saj je jed neverjetno , da ga preizkusite! pripravo. Priporočam

- Čebula, predhodno namočena v hladni vodi, prepreči solzenje oči. - Avokado je bogat z magnezijem, fosforjem, železom, cinkom, bakrom in manganom. Zmanjšuje utrujenost, nervozo, aktivira obrambne mehanizme v telesu in znižuje povišano temperaturo. Priporočam ga otrokom, nosečnicam in preobremenjenim ljudem. Pomaga pri nastajanju dobrega in zmanjševanju slabega holesterola.


LJUBLJANA - RUDNIK

Zima, vecˇ prostega cˇasa

hobi

10

Tanja Rudolf umetniški vodja Prometej Svet Idej

V zimskih dneh veliko svojega prostega časa preživite doma, v svetlih in toplih prostorih in morda iščete dejavnost, ki bi nadomestila poletno ustvarjanje na vrtu, lovljenje po dvorišču in ostale aktivnosti toplih dni. Marsikdo med vami bi se odločil za slikanje, pa ne ve, kje oziroma s čim začeti.

N

ajbolje je preizkusiti čim več stvari in se nato odločiti. Izbor zožijo tudi že velikost stanovanja in posameznih prostorov, občutljivost na določene vonje in material ter prisotnost majhnih otrok, količina časa, finančne možnosti, predvsem pa vaš cilj, ki ga želite doseči s slikanjem. Če imate majhno stanovanje, se pri slikanju namesto za oljne barve odločite raje za akrile ali barvice, ki so topne v vodi. Če želite risati z ogljem ali pasteli, a ne marate prahu na svojih prstih in povsod po prostoru, se raje odločite za oglje in pastele v svinčniku. Ko se sprašujete glede velikosti platna ali papirja, za začetek izberite raje manjše formate.

Pri izbiri čopičev velja osnovno pravilo> naravna barva – čopič z naravno dlako, sintetična barva – sintetični čopič. Ni pa nujno. Vse je odvisno od tega, kaj, predvsem pa kako slikate. Je pa najbolje, da imate nekaj različnih vrst, oblik (vsaj ploščatega in okroglega) in velikosti (na primer šolske velikosti 2, 4, 8 in 10 mm). Morda bo za začetek najlažje, da izberete enega od sestavljenih setov, kjer je zbran osnovni material. Med te sodijo tudi platna, kjer že natisnjen motiv le pobarvate s priloženimi barvami in čopičem. A to je le nekaj predlogov, ki morda obudijo umetnika v vas. Slikanje ni enostavno in vzame kar nekaj časa, a se splača poizkusiti … Če imate kakšno vprašanje, nam pišite na prometej@svetidej.si ali nas pokličite na 01 530 91 00 in z veseljem vam bomo pomagali! Slikarske potrebščine in dodatke najdete v 1. nadstropju Supernove, v trgovini Prometej Svet Idej. Vabljeni.

Nekaj namigov za dober zaCˇetek • Ustvarite si prijetno in svetlo okolje. • Ne obremenjujte se na primer s slikarskim stojalom, če vam je ljubše ležati na tleh. • Začnite le z eno barvo, še bolje s svinčnikom ali ogljem. • Rišite enostavne oblike in veliko čečkajte. • Vlecite ravne linije, ki bodo postajale vedno bolj ravne. • Rišite kroge, ki bodo vedno bolj okrogli. • Sprostite prste, dlan, roko in telo. • Rišite tudi s svojo “manj spretno” roko in vztrajajte. • Za motiv izbirajte stvari, ki so vam všeč in jih imate radi. • Če je vaš cilj narediti dobro sliko v kratkem času, poiščite delo znanega slikarja, ki vam je všeč, in enostavno skopirajte njegovo delo (ne boste le kopirali, tudi naučili se boste veliko). • Razstavite svoja dela, da jih boste lahko opazovali. • Poiščite pomoč v literaturi ali na slikarskem tečaju. • In najpomembnejše, rišite in slikajte zase, saj boste le tako lahko uživali in se popolnoma sprostili.

Ob vsem tem zapolnjenem urniku verjetno nimate prav veliko časa za sprostitev ... To je res, a se ga vseeno najde. Rada hodim na sprehode s psičkom Medom, preberem kakšno knjigo, ali pa se potim v športnem centru. Prav tako pa imam tudi konjiček, za katerega me je navdušila dobra prijateljica in znana oblikovalka nakita Katja Koselj. Rada sicer slikam na svilo in oblikujem modne dodatke, kot so zanimivi obeski za torbice, ali pa si z različnim okrasjem preprosto popestrim staro majico ali dolgočasne čevlje. Vse to najdem v trgovini Prometej Svet idej, kjer imajo vse potrebno za krajšanje mrzlih večerov.

Tommy Hilfiger Supernova Ljubljana-Rudnik


LJUBLJANA - RUDNIK

vodicˇ

12

65

pritlicˇje

13 14 15

32

16

12 11

17

31 9

8

21

30

7 5

19

18

10

6

29

28 26 2 3

4

P

20

25 24

23

22

27

13

vodicˇ

LJUBLJANA - RUDNIK

1

1. nadstropje

13

15

48

47

50

52 53

51

61

59

46

5

55

54

56 57 58 45

62 63

44

39

64 P

49

60

12

43

38

37

36

40 41

42

Pogled na sodoben koncept nakupovanja. Dobrodosˇli!

informacije

bankomat

informacije

bankomat

previjalnica

dvigalo

previjalnica

dvigalo

WC

P parkirišče

WC

P parkirišče

WC za invalide

WC za invalide

igralnica

MODA nadstropje C&A (ženska\moška\otroška moda) P Calzedonia (kopalke\nogavice) P Chocolate (ženska moda) 1. N H&M (ženska\moška\otroška moda) P Helly Hansen & TBS (ženska\moška moda) P Intimissimi (spodnje perilo\kopalke) P La Senza (spodnje perilo\kopalke) 1. N Lisca (spodnje perilo\kopalke) 1. N New Yorker (ženska\moška moda) 1. N O’Neill (ženska\moška moda) 1. N Okaidi (otroška moda) 1. N OshKosh B´gosh & Kanz (otroška moda) P Peek & Cloppenburg (ženska\moška moda) P Promod (ženska moda) P s.Oliver (ženska\moška\otroška moda) P Tom Tailor (ženska\moška\otroška moda) P Tommy Hilfiger (ženska\moška moda) P Urko (ženska\moška moda) P

št. 12 6 46 5 11 7 38 39 45 40 36 14 13 17 20 9 18 16

ŠPORT Intersport O’Neill

nadstropje 1. N 1. N

št. 43 40

OBUTEV Crocs Coko čevljarstvo Koritnik Deichmann Helly Hansen & TBS Humanic Intersport Stiefelkönig Transport Footwear

nadstropje P 1. N 1. N P P 1. N 1. N P

št. 25 47 44 11 21 43 50 10

MODNI DODATKI\NAKIT\ROČNE URE\OČALA nad. Bags & More (torbice\dodatki) 1. N Kleó Bijoux (modni dodatki) P Optika Feliks (korekcijska\sončna očala) P Six (modni dodatki) P Slowatch (nakit\ročne ure\sončna očala) 1. N Zlatarna Celje (nakit\ročne ure) P

št. 37 26 19 8 51 24

VSE ZA OTROKE C&A (otroška moda) Müller (igrače) H&M (otroška moda) Mercator (igrače\otroška moda) Okaidi (otroška moda) OshKosh B´gosh & Kanz (otroška moda) Playground (otroška igralnica) s.Oliver (otroška moda) Supernova Kids (otroška igralnica) Tom Tailor (otroška moda)

nadstropje P P P P 1. N P 1. N P 1. N P

št. 12 15 5 4 36 14 55 20 53 9

ZDRAVJE\LEPOTA\NEGA BB Natura (lepota\nega) Müller (lepota\nega) Lekarna Ljubljana (zdravje\lepota\nega) Limoni parfumerije (lepota\nega) Mercator (lepota\nega) Nail Spa Studio (lepota\nega) NevO Dead Sea Spa (lepota\nega)

nadstropje 1. N P P P P 1. N P

št. 61 15 27 22 4 62 31

STORITVE Avtopralni center Supernova Gardenia (cvetličarna) Clavis (izdelava ključev)

nadstropje P P P

št. 65 30 2

Loterija Slovenije Moj Fit sončni studio (solarij) Odisej (turistična agencija) Optika Feliks Simple (frizerski salon) ŽIVILA Müller Mercator Rajska ptica (čokoladnica) The Nutrition (prehrambeni dodatki)

igralnica P 1. N 1. N P 1. N

1 42 63 19 49

nadstropje P P 1. N 1. N

št. 15 4 60 64

VSE ZA DOM\TEHNIKA\SPECIALIZIRANE TRGOVINE Ažur Mobil (tehnika) P Müller (vse za dom\tehnika) P Gardenia (cvetličarna) P Mercator (vse za dom\tehnika) P Moby Style (tehnika) P Odeja (spalni program) 1. N Prometej Svet Idej (ustvarjalni program) 1. N Tobak Info (časopisi\tobak) P Zootic (vse za živali) 1. N

št. 29 15 30 4 23 52 41 3 48

GOSTINSTVO nadstropje Cantina Mexicana (mehiška restavracija) 1. N Piazza del Papa (restavracija\picerija) 1. N Po domače (slovenska restavracija in picerija) 1. N Rajska ptica (kavarna\slaščičarna) P Running Sushi & Wok (azijska restavracija) 1. N Segafredo (kavarna) P

št. 56 59 58 32 57 28


LJUBLJANA - RUDNIK

LJUBLJANA - RUDNIK

15

KREATIVNI VODJA> Emil Horvat (Vodik, d. o. o.) \ FOTO> Dejan Nikolić \ STILIRANJE> Barbara Žgalin \ ASISTENTKA STILISTKE> Katja Vidmar \ LIČENJE> kozmetika Bella Pierre \ FRIZURA> Salon Simple \ MODELA> Tjaša in Žan

moda

14

Tudi zˇenska poslovna moda je lahko zabavna. Naj bo vasˇ izbor premisˇljen in poleg preproste obleke in suknjicˇa v stilu Coco Chanel izberite trendovske dodatke, kot je majhna torba v duhu 70., in avantgardne cˇevlje v kontrastnih tonih.

čevelj Tommy Hilfiger 159,90 €

modna retrospektiva TjaSˇa

trenč Tommy Hilfiger, 379 € srajca Tommy Hilfiger, 119 € torba Tommy Hilfiger, 159,90 € krilo Tommy Hilfiger, 139 € salonarji Tommy Hilfiger, 169,90 €

Jesensko dezˇevno vzdusˇje med svoje najljubsˇe kose prisˇteva trencˇ. Ker je preprosto nenadomestljiv, vecˇen in zˇenstven. S klasicˇnimi salonarji je primeren za sluzˇbene obveznosti, z dezˇnimi sˇkornji je kot nalasˇcˇ za potepanja ob koncu tedna. Zˇamet in tople pletenine so neizogibni v mesecih, ki prihajajo. Ker ogrejejo zˇe tako hladne posameznike in jih sprejmejo v svoj objem. Klasicˇni karo vzorci so letosˇnja smernica za vse tiste, ki prisegate na trende.

ZˇAN

srajca Tommy Hilfiger, 119 € pulover Tommy Hilfiger, 159 € pas Tommy Hilfiger, 49,90 € hlače Tommy Hilfiger, 99,90 € čevlji Tommy Hilfiger, 189,90 €

Club 70

Tudi klasicˇne mosˇke obleke so dobile svojo modernejsˇo razlicˇico. Suknjicˇ naj bo krojen bolj po telesu, srajco izberite v cˇrtastem vzorcu, za kontrast pa dodajte karirasto kravato, ki bo celotnemu videzu dodala urban odnos modnega zapeljivca.

obleka Mosaic Fashion Peek & Cloppenburg, 89,90 € jakna Mosaic Fashion Peek & Cloppenburg, 89,95 € torbica Yi Feng Bags & More, 24,90 € ura Michael Kors Slowatch, 189 € prstan CK Slowatch, 65 € gležnarji Alisha Humanic, 99,95 €

srajca Pierre Cardin Peek & Cloppenburg, 69,90 € kravata Montego Peek & Cloppenburg, 24,90 € jopica Jake’s Peek & Cloppenburg, 29,90 € plašč Cinque Peek & Cloppenburg, 299 € ura Emporio Armani Slowatch, 229 € pas P&C Peek & Cloppenburg, 29,90 € čevlji SK Stiefelkönig, 149,95 €

di nova nastopila tu Z jesenjo je nosilo bo se na. Kaj modna sezo n in zimo? letošnjo jese o! snično neštet Možnosti je re je i ob er rd v naši ga “Must-have” rosto č, saj je prep en tr or vsekak nstven, že jiv, večen in nenadomestl nirati bi m ko se ga da so se prav tako pa ile rn V . ti os iložn uete, za različne pr lh si linije, široke , ki tudi zvonaste te pe e jš i in debele v. veliki klobuk še ar st h ši čas na so ki , spominjajo na ta emska 70. le en im h Rada imam bo ni od eh velikih m smernica vs zono. za letošnjo se


LJUBLJANA - RUDNIK

LJUBLJANA - RUDNIK

moda

16

hlačke La Senza 19 €

nedrček La Senza 40 €

seksi retro

17

klobuk H&M, 12,95 € obleka H&M, 34,95 € torbica Picard Bags & More 119 € prstana H&M, 4,95 € škornji H&M, 49,95 €

vintage coffee srajca H&M, 24,95 € pulover H&M, 19,95 € suknjič H&M, 59,95 € pas H&M, 14,95 € hlače H&M, 24,95 € čevlji H&M, 19,95 €

Spodnje perilo zˇe dolgo ni vecˇ le funkcionalno, temvecˇ je nepogresˇljiv modni dodatek vsake dobro ozavesˇcˇene zˇenske. Za dnevno razlicˇico izberite preprostejsˇe kroje v naravnih materialih, kot sta bombazˇ in nezˇna svila. Zvecˇer ste lahko drznejsˇe v objemu cˇipke in satena.

Boemska 70. so smernica vseh velikih modnih imen za sezono jesen–zima 2011/12. Vracˇajo se zvonaste linije, sˇiroke silhuete, veliki klobuki in debelejsˇe pete, ki spominjajo na cˇas nasˇih starsˇev. Jesenski mosˇki bo zapeljiv. Mestni zˇigolo, ki se spogleduje z retro obdobji. Klasicˇni, dobro krojeni sakoji, srajce in celo kravata so odlicˇna popotnica, cˇe zˇelite zapeljevati.


LJUBLJANA - RUDNIK

sˇport

18

majica Nike Intersport, 14,95 € jopica s kapuco Nike Intersport, 69,95 € ura Suunto Intersport, 99,95 € superge Nike Intersport, 79,95 € hlače Nike Intersport, 29,95 € bidon Isostar Intersport, 3,95 €

flower power trak Salomon Intersport, 14,95 € pulover s kapuco Asics Intersport, 74,95 € krilo Asics Intersport, 54,95 € pajkice Asics Intersport, 54,95 € bidon Nike Intersport, 8,95 € superge Asics Intersport, 149,95 €

Tudi v sˇportu se postavljajo modne zapovedi. Letosˇnje leto prevladuje obilica kontrastnih barv, nagajivih vzorcev in kakovostnih materialov, ki prisegajo na udobje.

Tudi mosˇka sˇportna obleka je lahko izziv. Kombinirajte cˇrno z mocˇnimi rumenimi, oranzˇnimi ali zelenimi kontrasti in presenecˇeni boste, ko boste ugotovili, da je edina omejitev le nebo.


galerija

20

LJUBLJANA - RUDNIK

Svetovni dan otroka

Otrokom smo na njihov praznik v začetku oktobra pripravili veliko jesensko zabavo z zvezdo dogodka – Nodijem. Naj akcija\atrakcija so bila igrala> trimetrski tobogan, trampolini in legoigralnica. Izobraževalno noto so dodali ustvarjalni, bralni, plesni, kuharski in fotokotiček ter nagradna igra z barvicami. Na koncu nas je presenetila še Nodi torta velikanka.

21

Novoletna darila -vecˇna dilema!

disˇave

LJUBLJANA - RUDNIK

Večina se nas obdaruje v času božiča. In pri večini je prisotna dilema, kakšno darilo izbrati. Ne želimo potrošiti preveč, pa še čas nas večkrat preganja.

Givenchy Ange ou demon le secret elixir parfumska voda 50 ml 77,80 €

Če še niste poizkusili, vas tokrat vabimo na nakupovanje novoletnih daril v parfumerije Limoni. V ponudbi so ideje za darila za vsak žep in različne priložnosti> z angelčki poslikani seti za manikure> od 4,00 € do 7,00 €< toaletne torbice primerne tudi za večerne zabave> od 8,00 € do 10,00 €< različne ženske dišave Shandara, 100 ml> (s 50% popustom) 14,95 €. Idealna rešitev je nakup darilnih bonov parfumerij Limoni, ki jih dobite v apoenih po 10,00 € in 20,00 €. Tako si bo obdarjenec sam izpolnih svoje želje! Za najbolj prefinjena in ekskluzivna obdarovanja pa priporočamo novo žensko dišavo GIVENCHY, ki jo dobite v elegantenem darilnem setu.

Festival vina in kulinarike

Kako pa sicer skrbite za kožo pozimi? Je nega drugačna od tiste med poletjem? Oh, pa še kako! Pozimi nas po obrazu žgečkajo snežinke in biča nas hladen veter. Vse druge dele telesa lahko toplo oblečemo, obraz pa lahko zaščitimo samo z dobro kremo in pravim pudrom. Jaz sem svojo pravo formulo našla v parfumeriji Limoni, kjer mi prijazne prodajalke tudi svetujejo pri kakšni dilemi. Sicer pa je moj najboljši nasvet za razpokane ustnice balzam Blistex, ki jih nahrani in jih naredi neverjetno mehke. Prav tako je treba dobro poskrbeti tudi za naše roke. Mraz namreč povzroči, da so suhe, razpokane in boleče. Obnohtna kožica odstopa, nohti pa se cepijo in lomijo. Zato vsak dan večkrat uporabite kremo za roke, enkrat tedensko pa si privoščite manikiro. Zima in plasti oblačil na nas še niso razlog, da se pozimi pozabimo negovati!

Tradicionalni 3. festival dobre kapljice in jesenskih dobrot je na Martinovo v Supernovo privabil tako ‘’jagodni izbor’’ slovenskih vinarjev kot tudi veliko obiskovalcev. Vrhunski slovenski citrar Tomaž Plahutnik in Folklorna skupina Tine Rožanc sta vnesla duh žlahtnega slovenskega praznika. Dober tek in na zdravje!

Nocˇ cˇarovnic

To je tvoj svet!

81,40

65,12

Ssstraššno zabaven začetek krompirjevih počitnic. Zadnja oktobrska sobota nam je pricoprala magični šov s plešočimi čarovnicami iz Ples Plusa in cirkuško predstavo Teatra Cizamo. Kogar ni bilo strah, je lahko pogledal v prihodnost s kartami. Pestro jesensko volilno dogajanje je ‘’napovedoval’’ tudi mojster izrezovanja buč, ki je na jesenskih pridelkih upodobil obraze politikov. Drugi pa smo obraze rajši nastavili mojstrici umetniške poslikave obraza.

93,99

75,19


LJUBLJANA - RUDNIK

Ravnovesje s holisticˇno nego kozˇe, telesa in duha

lekarna

22

Tanja Šegula, mag. farm., vodja Lekarne Supernova Koža zrcali naše notranje ravnovesje. Zdrava koža je izredno pomembna za samopodobo najstnikov in odraslih. Vse, kar zaužijemo, vpliva tudi na stanje naše kože, zato izbor prehrane pomembno vpliva ne samo na zdravje, temveč tudi na naš zunanji videz – lepoto, ki izžareva naše notranje ravnovesje. Kakovostna prehrana vsebuje sveže sadje, surovo zelenjavo ter pitje zadostne količine vode, še posebej v prvi polovici dneva, ko telo izloča strupene snovi.

P

opolna skrb za kožo vključuje pravilno čiščenje, ustrezno nego in uporabo izdelkov za zaščito pred soncem, kar omili ali celo odpravi in prepreči staranje kože (ageing). Krema ima zgolj negovalno funkcijo zgornjega dela kože. Zato se v sodobni kozmetologiji danes svetuje tudi uporaba rastlinskih kompleksov, serumov, ki prodirajo v drugi sloj kože

in odpravijo trenutne težave, kot so občutljivost, pomanjkanje vode, suhost kože, svetleč obraz, zamašenost por, pigmentiranost, nastanek gub. Serumi se nanašajo na očiščen obraz praviloma zjutraj pred kremo. Zvečer, pred uporabo kreme, se svetuje nanos aromaterapije, eteričnih olj, ki uravnavajo naš tip kože in pravzaprav nas kot celoto. Aromaterapija prodira najgloblje, v tretji sloj kože. Ne priporoča se pri alergični koži. Nanos zvečer je še posebno pomemben v poletnih mesecih zaradi izpostavljenosti soncu. Aromaterapija predstavlja naraven pristop k lepoti, ki hkrati neguje kožo, telo in dušo. Zelo pomembno je, da nam vonj eteričnega olja ugaja. Vrtnica je primerna za vse tipe kože, jasmin imenujemo tudi “kraljica noči” in je namenjen zreli koži. Obe olji uravnavata srčno čakro. Za občutljivo, pordelo kožo se svetuje kamilica, za mastno niaouli, za suho pa mirta. Olje pomaranče svetli pigmentirano kožo. Dišeči čistilni balzam

je kot “naravni antibiotik” primeren za vse tipe kože. To je formula z visoko vsebnostjo čebeljega voska in eteričnih olj timijana in sivke. Kožo globinsko čisti in olajša dostop kisika. Z uporabo teh izdelkov dosežemo popolno sprostitev, iz telesa odstranimo strupe in negativne učinke stresa. Današnji ekološko ozaveščeni uporabniki vse pogosteje posegajo po kozmetiki, osnovani na učinkovanju zdravilnih rastlin, ki temelji na aromaterapiji, fitobiologiji in fitoterapiji. Ti izdelki vsebujejo najboljše iz narave, sestavine so izredne kakovosti, z dermatološko preverjenim delovanjem, brez živalskih sestavin. Vsak izdelek ima certifikat kakovosti. Danes vemo, da je že 80 % kož občutljivih in za vse te osebe je dobrodošel strokovni nasvet o individualni uporabi najprimernejše dermokozmetike, ki bo delovala v smislu izboljšanja težav. Marsikatera nepravilno izbrana kozmetika lahko stanje naše kože zelo poslabša. Poleg kakovosti je pomembna tudi pravilna izbira kozmetike glede na tip kože in težavo, ki jo želimo odpraviti in pravilna ter redna uporaba v dovolj debelih nanosih. V Lekarni Supernova so strokovnjaki specializirani tudi za dermokozmetično svetovanje. Individualni pregled kože vam opravijo s posebno napravo za diagnozo kože “Skin Consult” v dermokozmetičnem centru vsak dan.


1321627573LifeStyle_magazine_7_WEB  

http://www.supernova.si/uploads/files/1321627573LifeStyle_magazine_7_WEB.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you