Page 1

soort bezigheid kaartje

richting Tourteron vanaf bestemming

afstand

Wat kan je zoal doen behalve heerlijk bijkomen in de Watermolen van Tourteron?

supergites.nl

In en om Tourteron

0 km


afstand

Het grote voordeel van de Watermolen van Tourteron is dat je helemaal niet weg hoeft. We hopen dat de unieke sfeer van ruw stenen muren en de oude houten constructie aangevuld met de moderne gemakken de gasten zich direct thuis laat voelen. De moderne roestvrijstalen keuken nodigt uit om de kookkunsten aan elkaar te bewijzen en samen ontbijt dan wel een aperitief te nemen. En de riante slaapkamers met hun luxe Lavital bedden verdienen op zijn minst ĂŠĂŠn ochtend extreem lang uitslapen. Natuurlijk is met mooi weer de tuin en boomgaard an sich al een reden om niet weg te gaan. Gewoon relaxed een paar dagen van het leven genieten kan geen kwaad.

supergites.nl

0 km

Watermolen van Tourteron

Tips:


afstand

Langs de molen lopen vijf wandelroutes door het afwisselende landschap van boomgaarden, weide, akkers en bossen. De routes zijn 2 tot 16 km. In het dorp bij de kerk staan de routes uitgelegd met de precieze lengte en kleurencode.

Wandelen

Ten noorden van Tourteron ligt het prachtige klooster van Elan dat de start kan zijn van een dag wandelen door uitgestrekte bossen, langs beekjes en meren.

Tips:

supergites.nl

16 km


Âą30 km

afstand

Door de lichte glooiing is er in het gebied rondom Tourteron heerlijk fietsen. U kunt korte afstanden doen zoals naar Suzanne en Attigny of langer via Mont de Jeux naar Neuville Day en via Semuy naar Le Chesne.

Fietsen

Wielrennen in de Ronde van Tourteron

Elk jaar op de eerste zaterdagmiddag van augustus wordt er een serieuze tour georganisseerd; de Grand Prix van Tourteron. Deze gaat van Tourteron via Lametz (RD 28) naar La Sabotterie (RD28C) dan via l’Anerie, (RD28C) terug naar Tourteron. Het zijn 12 rondes van 9,4km; in totaal 112.8km. Het is een zeer gemoedelijke aangelegenheid met muziek, BBQ en feest. supergites.nl

Tips:


afstand

De dubbelstad Charleville-Mézières liggend aan de Maas is onder andere bekend door het Place Ducale. Het is omringd door 17e-eeuwse paviljoens met een arcadengallerij. De vlakbij gelegen basiliek Notre-Dame is gebouwd in een mengeling van gotiek en renaissancestijl. Ze werd opgetrokken tussen 1499 en 1610. Deze hoofdstad van de Franse Ardennen is het economische centrum van de streek. Er is een bescheiden maar aardig streekmuseum over de geschiedenis van Charleville en Mézières. Met hetzelfde kaartje is ook met Museum Rimbaud te bezoeken.

supergites.nl

CharlevilleMézières

Tips:

34 km


via Rethel

Zeg je Champagne, zeg je Reims. Logisch dat veel mensen naar Reims gaan om daar Champagne te kopen. Het is immers het centrum van de handel. Toch biedt Reims meer dan bubbels. Bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de kolossale Kathedraal van Reims de romaanse St.RĂŠmibasiliek, het aartsbisschoppelijk paleis (Palais du Tau) en de Romeinse triomfboog Porte Mars. Voor de echte Champagne sfeer kan je beter een klein stukje doorrijden naar Epernay, historisch gezien het centrum van de champagneproductie. De bodem is krijtachtig, en in de directe omgeving groeien de druiven die voor Champagne nodig zijn, Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

supergites.nl

afstand

Reims & Epernay

Tips:

61 km


via Rethel

Bovenop de heuvel ligt de oude stad Laon, de hoofdplaats van het departement Aisne. Let op: de ‘A’ wordt niet uitgesproken. Laon werd al in de 5e eeuw een bisschopszetel en was in de Karolingische tijd de koninklijke residentie. De beroemde Kathedraal van Laon werd vanaf 1155 gebouwd, nadat zijn romaanse voorganger was afgebrand. De oude stad bevat nog veel andere Middeleeuwse gebouwen en een klein museum over de stadsgeschiedenis. Het heeft een prachtig centrum en goed voor een leuke stadswandeling.

afstand

Laon

Tips:

supergites.nl

100 km


via Rethel > Reims

Het lijkt ver maar ook Parijs is makkelijk in een dagtocht te doen. Met de auto is het slechts twee uur rijden. En vanuit Rethel ben je met de TGV al in anderhalf uur in hartje stad. ’s Ochtends heen en ’s avonds terug.

afstand

Parijs

Eifeltoren, Louvre, Musee d’Orsay, Sacre Coeur. Wat er in Parijs te doen is, behoeft geen verdere uitleg. Om een idee te geven ... Door de weeks: Vertrek Rethel - 7.48 Aankomst Parijs - 9.00 Zondags: Vertrek Rethel - 8.46 Aankomst Parijs - 10.00 Door de weeks: Vertrek Parijs- 20.57 Aankomst Rethel - 22.14 Check tgv.fr voor de juiste vertrektijden. supergites.nl

Tips:

209 km


via Charleville-Mézières of binnendoor over Baâlon

Het kasteel van Sedan is het grootste middeleeuwse kasteel van Europa met een oppervlakte van 35.000m2 op 7 niveaus. Het is het enige overblijfsel van de voormalige fortificaties in en rond de stad. In 1870 werden de meeste verdedigingswerken vernietigd, behalve het kasteel.

afstand

Sedan

Tips:

supergites.nl

41 km


via Le Chesne > Buzancy

Verdun kreeg al een plaats in de Europese geschiedenis in 843 vanwege het Verdrag van Verdun, waarbij het grote Karolingische rijk werd verdeeld.

afstand

Verdun

Natuurlijk het allerbekenst is de stad vanwege De Slag om Verdun tijdens de Eerste Wereldoorlog welke aan honderdduizenden soldaten het leven kostte. De meeste monumenten en begraafplaatsen liggen ten zuiden van de stad.

Tips:

supergites.nl

84 km


via Lametz > Le Chesne > Stonne > Yoncq

Het alleraardigst kleine stadje Mouzon is een leuke stop tijdens een rondrit door de streek. Het heeft een prachtige tuin die te bezichtigen is en een paar resten van een stadswal. Je kan uitstekend lunchen bij restaurant Les Echevins in de Rue Charles De Gaulle.

afstand

Mouzon

Tips:

supergites.nl

41 km


afstand

Om de Franse Ardennen te verkennen zijn er door het Comité Départemental du Tourisme des Ardennes zes thematische routes uitgestippeld. Deze zijn heel goed bewegwijzerd en met de brochure in de hand beleef je een prachtige uitstap. Volgens ieder thema kom je voorbij alle belangrijke bezienswaardigheden van de regio.

Autoroutes

ROUTE RIMBAUD - VERLAINE langs Tourteron (150 km) ROUTE DES FORETS, LACS ET ABBAYES op zoek naar meren, bossen en abdijen (260 km). ROUTE DU PORCIEN langs dorpjes met vakwerkhuizen (110 km)

supergites.nl

Tips:

divers


afstand

Overal in de Champagne-Ardennen worden brocantes, vide-greniers en antiekmarkten georganiseerd. Vooral in de zomer struikel je over de plaatselijke rommelmarkten. Voor wie een kans wil maken op een unieke vondst is het raadzaam om vroeg uit de veren te gaan. Niet alleen is dan de temperatuur nog het aangenaamst, maar de handelaren staan meestal al te wachten bij het uitladen van de spullen. De meesten beginnen om 6 uur ’s ochtends. En vindt u niet die tot nu toe onontdekte CÊzanne, een grappige kandelaar of fruitschaal voor 5 euro kan er voor zorgen dat uw dag niet meer stuk kan. Kijk op vide-greniers.org of op info-brocantes.com voor de laatste informatie. Rondom Tourteron liggen 08-Ardennen, 51-Marne en 55-Meuse.

supergites.nl

Brocantes

Tips:

divers


via Lametz

Hartstikke dichtbij, net boven Le Chesne, ligt een natuurlijk meer waar je kan zwemmen. Het strandje heeft een glijbaan en kinderspeelplaats, BBQ plekken en picknicktafels.

afstand

Zwemmen

Tips:

supergites.nl

11 km


via Attigny

In de zomermaanden worden er bij de kerk in Semuy kanoes verhuurd. Je kan met zijn tweeĂŤn in een kano. Je wordt meestal met een groepje stroom opwaards in het water gelaten. Het is geen wildwater gebeuren dus redelijk safe om het met jongere kinderen te doen. Neem bijvoorbeeld een picknick mee en lunch tussen de koeien aan het vrolijk kabbelende riviertje.

afstand

KanoĂŤn

Tips:

supergites.nl

11 km


vanaf

Golf des Ardennes in Villers-le-Tilleul Op 9 km ten noorden van Tourteron ligt de 18 holes golfbaan Golf des Ardennes die ook zonder lidmaatschap te bezoeken is. Dit kost ongeveer 45 euro voor een dagkaart. Abbaye de Sept Fontaines in Fagnon Net onder Charleville-MĂŠzieres ligt de luxe 18 holes golfbaan van Abbaye de Sept Fontaines. De golfbaan is aangelegd tussen bossen en dalen, waarbij het natuurlijke landschap moderne golftechnieken vereist. Deze golfbaan is een echte uitnodiging voor golfspelers van ieder niveau. Saint Walfroy in Margut Iets verder weg (60km) ligt een 9 holes baan. Klein maar bijzonder aangelegd op de militaire vestingwerken van de Maginotlinie. Vanaf de golfbaan heeft u prachtige vergezichten over het zuiden van BelgiĂŤ en de Lorraine. supergites.nl

Golfen

Tips:

9 km


via Lametz > Le Chesne > Stonne > Yoncq

De absolute top van de regio voor provinciaalse prijzen. Een menu ligt onder de 30 euro en daar eet je de sterren van de hemel voor. De chef van Les Échevins komt bij acht personen op afspraak speciaal voor u koken. Dit kan een heerlijke tractatie zijn voor een verjaardag of na een lange wandeling. Bij zes personen en in het weekend kan hij een menu samenstellen dat alleen opgewarmd hoeft te worden. Restaurant Les Echevins 33 Rue Charles De Gaulle 08210 Mouzon +33 3 24 26 10 90 restaurant-lesechevins.fr

supergites.nl

afstand

Mouzon

Tips:

41 km


afstand

Een down to earth brasserie met een zeer persoonlijke touch. De flamboyante eigenaresse is een deel van het plezier om hier te eten. Naar onze smaak zijn ze niet zo goed met vis. Vleesgerechten zijn daarentegen groots en meeslepend. Gesloten in het weekend. Een prima lunchplek.

Rethel

Le Gambetta 34 Avenue Gambetta, 08300 Rethel, +33 3 24 38 41 70‎ Tips:

supergites.nl

22 km


via Lametz > Day

Heerlijk bij de kok aan tafel. Dit gezellige restaurant is prettig zichzelf en heeft in de zomer een klein terras aan het water. Misschien iets te toeristisch voor sommige. Voor anderen misschien te eenvoudig. Maar de huisgemaakte foie gras komt in te dikke plakken. Erg prettig.

afstand

Neuville-Day

Restaurant “Au Sans Souci” La Coquée 08130 Neuville-Day +33 3 24 30 19 58

Tips:

supergites.nl

9 km


afstand

Gek genoeg is lekker eten in CharlevilleMézières niet zo eenvoudig. Het enige waar wij smakelijk zijn aangeschoven was de Tavel van Arthur. Deze eetkelder ligt in het hartje van de stad. Let op want je loopt er zo voorbij.

CharlevilleMézières

La Table D’arthur 11 rue Pierre Bérégovoy 08000 Charleville-Mézières +33 3 24 57 05 64

Tips:

supergites.nl

34 km


via Neuvizy > Launois sur Vence > Dommery

Een van de beste plekken voor een hapje buiten de deur. Betaalbare eenvoudige en smakelijke hap traditionele Franse keuken, elke keer een verrassing. Zomers een te klein terras maar de rest van het jaar een geweldig restaurant.

afstand

Signy d’Abbaye

Auberge de l’Abbaye 2 Place Aristide Briand 08460 Signy l’Abbaye +33 3 24 52 81 27‎

Tips:

supergites.nl

35 km


richting Rethel

Geen zin in koken? In Amagne kunt u heerlijke pizza’s afhalen. Daar eten kan ook alleen hebben ze een andere definitie van gezellig.

afstand

Amagne

Bestel vanuit de molen en haal ze op als ze klaar zijn. Het is ongeveer 10 minuten rijden. Pizzaria Le Renouveau 33 Avenue Pierre Curie 08300 Amagne +33 3.24.39.09.97

Tips:

supergites.nl

11 km


Voor meer informatie kijk op www.supergites.nl. We wensen je een Bon Vacances.

supergites.nl

Profile for Marco de Boer | Supergites

Supergites Reisgids: In en om Tourteron  

Een kleine handzame reisgids met tips over de vrijetijdsbesteding in de Franse Ardennen. Lees over wat er te doen is, waar je kan zwemmen, g...

Supergites Reisgids: In en om Tourteron  

Een kleine handzame reisgids met tips over de vrijetijdsbesteding in de Franse Ardennen. Lees over wat er te doen is, waar je kan zwemmen, g...

Advertisement