Page 1

MFVNieuws Coschappers en BMWmaster editie Mei 2014 Kijk voor alle activiteiten in de Nieuwsbrief voor bachelorstudenten. Deze is te vinden op de MFVNkamer, in je mailbox en op de MFVN-website.

Musicalcie zoekt band! Voor de MFVN-musical 'Dancing Queen’ (Mamma Mia) is de Musicalcie op zoek naar een band om de spelers te begeleiden. De repetities voor de musical beginnen in oktober 2014 en de uitvoeringen zullen in juni 2015 zijn. Zit jij zelf in een band of ken je een band en lijkt het je leuk om een muzikale bijdrage te leveren aan de musical, mail dan naar: musical@mfvn.nl!

Coschap van het jaar verkiezing: Heb jij de leukste tijd van je leven gehad tijdens je coschap kindergeneeskunde, of heb je je kostelijk vermaakt tijdens psychiatrie? Woensdag 4 juni zal de prijs voor coschap van het jaar weer worden uitgereikt. Op deze dag zullen de opleiders in het zonnetje worden gezet. Wil jij weten of jouw favoriete coschap heeft gewonnen onder het genot van een hapje en een drankje? Kom dan op 4 juni om 18:00 naar het auditorium.

Geneeskunde Olympiade zoekt enthousiastelingen! Lijkt het jou leuk om: - Medische kennis te combineren met gezelligheid? - Een wedstrijd te organiseren voor alle geneeskundestudenten in heel Nederland? - Studenten blij te maken met mooie prijzen? - Samen te werken met acht medische faculteiten? Dan is de Geneeskunde Olympiade iets voor jou! e Afgelopen 10 december heeft met succes de 3 Geneeskunde Olympiade plaatsgevonden. De organisatie zal het e stokje overdragen aan vijf nieuwe enthousiaste geneeskundestudenten voor het organiseren van de 4 editie. Ervaring met organiseren is niet vereist, maar wel gewenst. Meer weten? Of wil jij de organisatie van de Geneeskunde Olympiade te komen versterken? Stuur dan vóór 25 april 2014 een e-mail met een korte motivatie + CV naar info@geneeskundeolympiade.nl

Maandag 12 april: Avondje Buitenland Denk jij er ook over om een stage of coschap in het buitenland te doen? Tijdens het Avondje Buitenland heb je dé kans om alles te weten te komen over een stage of coschap in het buitenland. International office, IFMSANijmegen, stichting Tropico en AIESEC zullen op deze avond aan het woord komen. Tevens zullen er studenten komen vertellen over hun ervaringen in het buitenland. De avond zal bestaan uit een plenair gedeelte en twee parallelle sessies apart voor Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. De avond zal plaatsvinden op maandag 12 mei tussen 19.30 en 21.30 in Galenus en deelname is gratis. Reserveren is mogelijk via orientacie@mfvn.nl.

Dinsdag 13 mei: MFVN-live. Ook dit jaar zal MFVN-live weer plaatsvinden. Dinsdag 13 mei in Café Piecken zullen verschillende leden van de MFVN optreden. Ook zal de verenigingsband Tachycardia optreden! Vanaf 20:00 is iedereen welkom in Café Piecken. De entree is gratis. Ben je benieuwd naar het muzikale talent dat op onze faculteit rondloopt of heb je gewoon zin in een avondje vol muziek, breng dan zeker een bezoekje!

Zaterdag 17 mei en zondag 18 mei: Liftwedstrijd Zin om even aan de sleur te ontsnappen van al dat geleer en gestudeer? Doe dan mee aan het gaafste weekend van het hele jaar! Op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei organiseert de accie de jaarlijkse liftwedstrijd! Al liftend ga je naar een grote stad in Europa, waar je nog wat van de stad kunt bekijken, een lekker hapje gaat eten (bij de prijs inbegrepen) en vervolgens het nachtleven gaat verkennen! Op zondag kun je met de trein terug of, voor de fanatiekelingen, terugliften. De prijs volgt. Kaartverkoop is 24 april online gestart via de website. Als meisje lift je altijd met een jongen, dit in verband met de veiligheid.


Maandag 19 mei: MFVN College Tour ‘Op het randje… dilemma’s rondom de Levenseindekliniek’ Euthanasie: op het randje van het leven en op het randje van de wet. Voor patiënten die euthanasie willen plegen en niet geholpen worden door hun eigen arts is er de Levenseindekliniek, een kliniek die veel in opspraak is geweest. Op 19 mei organiseert de StuDoCo de eerste MFVN College Tour, waar de voorzitter van de Stichting Levenseindekliniek geïnterviewd zal worden door een docent van onze faculteit. Het is hierbij de bedoeling dat jij je eigen vragen stelt, net zoals bij de College Tour op tv! De College Tour zal plaatsvinden om 19.30 uur in de Hippocrateszaal. Na afloop vindt er nog een borrel plaats. Heb je dus altijd al een vraag willen stellen aan een professional en wil je meepraten over de dilemma’s rondom de Levenseindekliniek? Schrijf je dan in op 12, 13 of 14 mei van 12.30 tot 13.30 uur voor de kantine of mail naar studoco@mfvn.nl! Deelname is gratis.

Maandag 2 juni: MFVN-KNMG Symposium ‘Sportgeneeskunde’ De Olympische Winterspelen zijn net achter de rug en iedereen kijkt al reikhalzend uit naar het WK voetbal. Sport is in Nederland mateloos populair om te doen, maar ook om te kijken. Om in topvorm te blijven is een goede medische begeleiding noodzakelijk. Op dit MFVN-KNMG Symposium zal je van ervaringsdeskundige van alles te weten komen van deze interessante tak van de medische wereld. Er zijn weer fantastische sprekers vastgelegde. Drs. Sjoerd Jan de Vries, al jaren de clubarts van de professionele voetbalclub NEC zal iets komen vertellen over zijn ervaringen in de topsport. Zeker een aanrader als je voetballiefhebber bent. Daarnaast zal prof. dr. Marc Benninga, voormalig tophockeyer en MDL-arts aan het AMC iets komen vertellen over de vergelijking tussen topsport en wetenschap. Marc Benninga is zelf medaillewinnaar op de Olympische Spelen en is jarenlang betrokken geweest als arts in staf van het Nederlandse Hockeyteam, onder andere tijdens de OS van Sydney in 2000 waarbij Olympisch goud werd gewonnen. Ben je een sportliefhebber, dan moet je bij dit Symposium zijn! Plaats en tijd wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Vijdag 6 juni: Radboud Sports – Let the games begin! Welke eenheid/faculteit gaat er dit jaar met de Radboud Cup vandoor? Prolongeert de Medische Faculteit haar titel en laten wij wederom alle andere faculteiten achter ons? Na het succes van de eerste editie tijdens de negentigste verjaardag van de Radboud Universiteit wordt Radboud Sports een jaarlijks terugkerend evenement. Studenten, medewerkers en alumni van de Radboud Universiteit en het Radboudumc sporten met elkaar op vrijdagmiddag 6 juni 2014. Dit jaar gaan de acht eenheden de strijd met elkaar aan met voetbal, hockey, tennis, volleybal, basketbal, veldrijden, veldloop, schaken en een heuse teambattle. Er doen naar verwachting weer ongeveer 900 studenten, medewerkers en alumni mee aan de competitie. De competitie eindigt met een spectaculaire finale met aansluitend de prijsuitreiking. Meer informatie en aanmelden www.paoheyendael.nl/radboudsports

Laafjes maand April Donderdag8 mei: ‘Aesculove you’ rode wijn voor € 1,Donderdag 15 mei: ‘Ae-ae-scu-scu-la-laafje’ 3 shotjes Wodka halen en maar 2 betalen Donderdag 22 mei: Grote-MFVN-Aesculaaf-Activiteit ‘IKEA: Bouw je eigen feestje’ voor €1,50 Donderdag 29 mei: Aesculaaf gesloten wegens Hemelvaartsdag

Extern: ABN Amro Ga jij co-schappen lopen en wil je een gratis stethoscoop? Ga jij binnenkort co-schappen lopen en moet jij je instrumenten nog bestellen? ABN AMRO zorgt voor een "pakketje Co" met hierin: een reflexhamer, twee stemvorken (KNO en neurologie), een rolcentimeter, een veneuze boog en Holla’s medische statusvoering. In plaats van het pakketje Co kun je ook kiezen voor een gratis Littmann stethoscoop (t.w.v. € 67,50)! De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn als volgt: stap over naar de ABN AMRO Bank en ontvang het pakketje of de stethoscoop als welkomstcadeau. De ABN AMRO regelt de gehele overgangsregeling. Maak gebruik van deze unieke kans en neem contact op met Bas van der Pol. (bas.van.der.pol@nl.abnamro.com

Het Bestuur Praeses Ab Actis Quaestor Festiviteiten

Fedor Hageman Lara van der Schoot Noëlle Kruit Tom Nieuwenhuijzen

Intern Lieke Winnemuller Faciliteiten & Internationalisering Rick Naaktgeboren Extern Suzanne Greup

Mfvnieuws mei co  
Mfvnieuws mei co  
Advertisement