Page 1

MFVNieuws Mei 2013 De activiteiten van de MFVN zijn al overal te vinden. Je kan ze lezen op de website, de facebook, in deze Nieuwsbrief en op de faculteit. Vanaf heden is de MFVN ook in het bezit van een Twitteraccount. Dus zorg dat je op de hoogte blijft en volg de MFVN!

LET OP! Geen boekenverkoop april, mei, juni Afgelopen jaren zijn er problemen geweest met het leveren van de boekenpakketten. Daarom gaat de MFVN komend jaar over op een nieuwe boekenleverancier. Door deze overgang zal het in april, mei en juni niet mogelijk zijn om via de MFVN-webshop boeken met korting te bestellen. Vanaf juli is het gewoon weer mogelijk om via de MFVN-website boeken met korting te bestellen.

Initiatieven leden potje De MFVN organiseert ontzettend veel activiteiten, die worden georganiseerd door haar commissies. De MFVN biedt jou nu de mogelijkheid om een eigen vette activiteit te bedenken! De allerleukste inzending mag de zelf bedachte activiteit uitvoeren. De MFVN stelt namelijk € 100,- beschikbaar voor deze, nog onbekende, activiteit. Grijp deze kans aan om je eigen activiteit te organiseren en stuur een e-mail met jouw idee naar abactis@mfvn.umcn.nl

Fotocommissie presenteert Fotowedstrijd! Het is weer tijd voor de jaarlijkse MFVN-fotowedstrijd. Ga zo origineel mogelijk met een item van de MFVN op de foto. Een trui, broek, string het maakt niet uit, niets is te gek! Stuur je foto voor 15 mei naar: fotocie@mfvn.nl en maak kans op mooie prijzen. De beste drie foto's krijgen ook een mooi plekje in de Prik!

Woensdag 8 mei: MFVN merchandisers Elke eerste woensdag van het blok zijn de MFV-merchandisers tussen 12.30 en 13.30 uur voor de kantine te verkrijgen. Dus wil je nog een joggingbroek of zo’n relaxte groene MFVN trui, maar komt het er elke keer niet van? Loop woensdag langs de kantine en sla in! Het MFVN collegeblok is elke dag verkrijgbaar op de MFVN kamer tussen 10.00 en 16.00 voor € 2,50. Dus heb je nog geen tijd gehad om een collegeblok te kopen voor het nieuwe blok, kom even langs tussen je onderwijs!

Woensdag 8 mei: MFVN-film Life of Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen. Hij groeit op in een dierentuin en wanneer zijn familie besluit het land te verlaten, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra, een orang-oetang en een Bengaalse tijger van 200 kilo. Locatie: Auditorium, aanvang: 19.30 uur. Prijs: leden € 2,- en niet-leden € 2,50. Kaartverkoop: maandag 6, dinsdag 7, woensdag 8 mei, 12.30 tot 13.30 uur voor de kantine.

Dinsdag 14 mei: Cultuur op de Campus Openluchtfilm | Jules et Jim | Lezing Nouvelle Vague Jules et Jim is een filmklassieker uit 1962 van François Truffaut waarin het fenomeen driehoeksverhouding wel heel bijzondere vormen aanneemt. Zowel Jules als Jim probeert Catherine voor zich te winnen in het turbulente Frankrijk van begin vorige eeuw. Maar Catherine wil vrij zijn en elk moment van haar leven beleven. De kenmerkende snelle montage en visuele stijl van deze film worden later bekend als Nouvelle Vague of New Wave. Films uit dit genre hebben veel invloed gehad op Europese en Amerikaanse films na deze tijd. Welke vernieuwende aspecten dit zijn geweest, zal filmkenner Constant Hoogenbosch in zijn lezing naar voren brengen. Net als de hoofdpersonen zullen we tijdens de openluchtvertoning samen met de Studentenhuiskamer de bloemetjes buiten zetten in het comfortabele gras. 20.45 uur, Tuin Studentenkerk, Erasmuslaan 9a, bij slecht weer om 19.45u in CC3. (kijk bij twijfel op www.cultuuropdecampus.nl), entree € 1,50


Woensdag 15 mei: MFVN-live ‘Be There or be Square’ Op dinsdag 14 mei is het weer zo ver: een nieuwe editie van MFVN-live! Op deze avond zullen MFVN-leden optredens verzorgen in Café Piecken. Het zal om 20.00 uur beginnen en de entree is gratis. Wil jij ook je solotalenten op het podium laten zien, of optreden met je band? Stuur dan een snel e-mail naar festiviteiten@mfvn.umcn.nl!

Woensdag 15 mei: MeDoc-diesfeest Dit jaar viert de MFVN haar 61e verjaardag met een spetterend feest in de Drie Gezusters. Koning WillemAlexander heeft de troon net bestegen en zoals het een echte koning betaamd moet hij natuurlijk een baard hebben. Het thema zal dan ook ‘Kings & Queens - Zonder Baard geen Koning’ zijn. Op het feest zal o.a. DJ Funk D een spetterend optreden verzorgen, er zullen broodjes hotdog worden verkocht en er worden twee gratis fusten aangeboden. Wees erbij en neem al je vrienden mee, want dit wil je niet missen! Kaartverkoop: maandag 13 mei t/m woensdag 15 mei van 12.30 tot 13.30 uur voor de kantine. Prijs: leden € 1,00 niet-leden € 2,00 en aan de deur € 3,00 (vergeet je MFVN-pas niet!)

Donderdag 16 mei: Radboud-90-jaar-Rockers-maak-je-klaar-laafje Dit jaar viert het Radboud haar 90e verjaardag en dus haar 18e lustrum! Kom dit gezellig tussen het sporten en rocken met ons vieren en drink een lekkere Rockshot voor € 1,-.

Zaterdag 18 mei: LAN-party Op zaterdag 18 mei is het weer zo ver, de jaarlijkse MFVN LAN-party wordt weer georganiseerd! We zullen dan vanaf 13.00 uur tot in de late/vroege uurtjes games als counter-strike, league of legends, age of empires en nog veel meer spelen. Uiteraard zullen de nodige snacks en energydrink niet ontbreken. Lijkt je dit wel wat, loop dan op 13, 14, 15, 20, 21 en 22 mei bij de MFVN-kamer naar binnen voor een kaartje of mail naar intern@mfvn.umcn.nl. De kosten bedragen € 3,50, waarbij avondeten inbegrepen zit. Locatie zal later bekend worden gemaakt. BYOC (bring your own computer)

Dinsdag 21 mei: Symposium M.H.D. Ferus Ebrius Wij, leden van Medisch Heerendispuut Ferus Ebrius, willen graag onze passie voor de medische wetenschap met eenieder die hierin geïnteresseerd is delen. Daarom zouden wij u graag willen uitnodigen voor ons symposium. Op dinsdag 21 mei 2013 zal op de Medische Faculteit ons symposium plaatsvinden met als thema: "De tropen als proeftuin voor studenten". Wat voor nut heeft een tropen-co eigenlijk en is het wel zinvol? - Martijn Rutten- huisarts in opleiding - Teun Bousema- malaria onderzoeker - Willem Nugteren- chirurg/tropenarts - Harry Wegdam- chirurg/tropenarts De avond zal worden geleid door AIOS chirurgie drs. Stefan Bouwense. Verder zal de avond aanvangen om 19.00 uur in het Auditorium (ontvangst vanaf 18.30 uur met koffie/thee). De toegang is geheel gratis.

Woensdag 22 mei: Avondje Buitenland Denk jij er ook over om een stage of coschap in het buitenland te doen? Tijdens het Avondje Buitenland heb je dé kans om alles te weten te komen over een stage of coschap in het buitenland. International office, IFMSANijmegen, stichting Tropico en AIESEC zullen op deze avond aan het woord komen. Tevens zullen ook studenten komen vertellen over hun ervaringen in het buitenland. De avond zal bestaan uit een plenair gedeelte en twee parallelle sessies apart voor Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. De avond zal plaatsvinden op woensdag 22 mei tussen 19.30 en 21.30 uur. Een kaartje kost maar € 1,- en er is zitting op 13, 14 of 16 mei tussen 12.30 en 13.30 uur voor de kantine. Reserveren via orientacie@mfvn.nl is ook mogelijk en er zal ook kaartverkoop aan de deur plaatsvinden.

Woensdag 22 mei: ‘Eindfeest’-laafje Ook dit jaar zal het spetterende MFVN-eindfeest weer plaatsvinden. Kom op woensdag 22 mei naar café de Aesculaaf, want dan zullen het thema en de kleur van het Eindfeest bekend worden gemaakt!

Donderdag 23 mei ‘Lustrum’-laafje In september viert café de Aesculaaf haar tweede lustrum. Dit gaan we natuurlijk vieren! Op donderdag 23 mei zal het lustrumthema en het programma voor de lustrumweek bekend worden gemaakt in café de Aesculaaf. Kom om 16.00 uur naar café de Aesculaaf en laat je verassen onder het genot van een meter bier voor € 10,-!


Vrijdag 24 mei: Coschap van het jaar verkiezing Vrijdag 24 mei vindt de mooiste verkiezing van het jaar plaats! Het beste coschap, voorblok en huisartsopleider worden gekozen, dit jaar is het thema ‘Beoordeling en Toetsing’. Om 17.00 uur zullen we jullie ontvangen in de kantine waar broodjes klaarliggen en om 17.30 uur beginnen we in de Hippocrateszaal. Aansluitend is er gelegenheid voor een drankje in café de Aesculaaf.

Donderdag 30 mei: Op-je-Gemak-met-een-Glas-Kwak-laafje Even relaxen voordat je weer in de tentamenbanken moet? Even moed indrinken om de hele nacht door te gaan studeren? Kom even naar café de Aesculaaf om een lekkere tosti te eten en een fles kwakbier te drinken voor € 4,-.

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni: SWHAN Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni vindt SWHAN plaats, een initiatief van de MFVN, IFMSA-Nijmegen en United Netherlands. Tijdens het Students' World Health Assembly Nijmegen leer je over toekomstige international health diplomacy. Je neemt deel aan workshops over debatteren, public speaking en de rules of procedure van de WHO. Daarnaast kies je voor plenaire sessies van experts op het gebied van pokken of klimaatverandering. Je komt in aanraking met andere culturen, politiek en diplomatie, health advocacy en de rol van de WHO. Hoe kan één stem de wereld gezonder maken? Inschrijven en meer informatie vind je op: www.swhan.nl

Maandag 3 juni: Eindejaars BBQ Na een lange en koude winter, laat de zon zich eindelijk weer zien. Terrasjes zitten vol en er wordt weer volop gebarbecued. Daarom organiseert de Activeitencommissie op maandag 3 juni de eindejaars BBQ. Kom van 18.30 tot 20.30 uur genieten op het terras van café de Aesculaaf van een lekker stukje vlees, koude drankjes en het heerlijke zonnetje. Kaartjes voor de BBQ kosten € 3,50 en worden op 21, 22 en 23 mei verkocht voor de kantine tussen 12.30 en 13.30 uur. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Woensdag 5 juni: MFVN-KNMG symposium De maakbaarheid van het menselijk brein Woensdag 5 juni zal het tweede MFVN-KNMG symposium van dit jaar plaats gaan vinden. De topsprekers prof. dr. Dick Swaab (o.a. bekend van het boek ‘Wij zijn ons brein’) en prof. dr. Derksen (o.a. bekend van het boek ‘Bevrijd de psychologie uit de greep van de hersenmythe’) zullen de degens kruisen omtrent het thema ‘De Maakbaarheid van het Menselijk Brein’. Waar prof. dr. Swaab denkt dat ons brein niet zo modificeerbaar is als velen denken heeft prof. dr. Derksen wat dit betreft een tegengestelde mening. Alles wijst erop dat het een zeer interessante avond zal worden. Voor een klein bedrag zal het mogelijk zijn om voorafgaand aan het Symposium te genieten van een lekker pastabuffet in de kantine om 17.30 uur. Voor dit diner zijn 200 kaarten beschikbaar. Prijzen: Leden: Symposium € 1.-, Symposium+diner: € 2,50. Niet-leden: Symposium € 2,-, Symposium+diner: € 3,50. Verkoop: 13, 14, 15, 21, 22 en 23 mei van 12.30 tot 13.30 uur voor de kantine. De deuren van het Auditorium zullen om 19.00 uur openen voor het Symposium.

11, 12 en 13 juni: Musical Nog even en dan is het zover: de teksten zijn geleerd en de schoenen zijn gepoetst. Op 11, 12 en 13 juni voert een enthousiaste cast de MFVN musical 'Blue Suede Shoes' op. Maar voordat jullie kunnen gaan genieten van dit spektakel, moet je hiervoor natuurlijk wel een kaartje bemachtigen! De kaartverkoop zal plaatsvinden op 21, 22 en 23 mei (en evt. 3,4,5 juni), tussen 12.30 en 13.30 uur voor de kantine. Een ledenkaartje is € 7,-, niet-leden is € 10,-. Wees er snel bij, want voor je het weet is het uitverkocht!

14, 15 en 16 juni: Zeilweekend In het weekend van 14,15 & 16 juni, als het hopelijk heel mooi weer is, zal er dit jaar weer een onvergetelijk Zeilweekend plaatsvinden! Op vrijdag reizen we af naar het mooie Friesland waar we een heerlijk weekend tegemoet gaan met twee dagen zeilen, een cantus en natuurlijk een heleboel gezelligheid. Wil jij ook genieten van een prachtig weekend op het water? Koop dan op woensdag 8 mei je kaartje in Colloquium 3 van 12.30 tot 13.30 uur. Zorg dat je er snel bij bent want vol=vol. Kaartjes zijn € 60 en voor instructeurs € 40 (betalen bij inschrijving!).

Eindfeest Tappers en Fustensjouwers gezocht! Zou jij graag op het Eindfeest wel een uurtje willen tappen? Geef je dan snel op, dan kun je bedrag voor het toegangskaartje later terugkrijgen. Ook hebben we mensen nodig die tijdens het feest wat fusten kunnen sjouwen. Dit is niet zoveel werk en je krijgt de helft van je toegangskaartje terug! Stuur een e-mail naar festiviteiten@umcn.mfvn.nl om je aan te melden.


Carrièrecommissie zoekt nieuwe leden! Op zaterdag 1 februari 2014 zal de Carrièredag weer plaatsvinden. Dit event vindt één keer in de twee jaar plaats en bestaat uit een informatiemarkt met stands van bedrijven en specialisten, workshoprondes, een plenaire sessie ‘solliciteren’ en een diner. Lijkt het jou een uitdaging om deze carrièrebeurs aankomend jaar op poten te zetten te zetten? Stuur dan nu een e-mail naar: externepr@mfvn.umcn.nl!

Extern: Café de Aesculaaf. Gezocht: Tappers! Wil jij deel uit maken van de leukste kroeg van Nijmegen, kun je twee dagen per maand achter de tap staan en wil jij op donderdagavond naborrelen met een geweldige groep tappers? Stuur dan uiterlijk 8 mei een leuke brief naar aesculaaf@mfvn.umcn.nl

Extern: Café de Aesculaaf Elke donderdag is er een happy hour tussen 16.30 uur en 17.30 uur met bier en fris voor € 1,00 en wijn voor € 1,20. Elke maandag van het blok: biermenu in de Aesculaaf. Vier speciaal biertjes voor maar € 5,-. Elke maand zullen er andere biertjes in dit menu zitten. Dus kom kijken en genieten! Blokbier: Pauwel Kwak Wisselfust: Hoegaarden Wit Seizoensfust: Hertog Jan Weizener Ook op tap: Jupiler, Hertog Jan Pilsener, Hertog Jan Weizener, Hoegaarden Wit, Leffe Blond Biermenu: Vedett, Leffe Blond, Hoegaarden Wit, Kasteelbier Hoppy Tapper van de maand: Toon Lamberts

Extern: Zoek je een bijbaan in de zorg? En ben je geneeskunde student met voldoende afgeronde verpleegstage? Meld je dan nu aan als” helpende” voor in de verpleeg- en verzorgingshuizen of ”verzorgingshulp” voor in de thuiszorg. Flexibel je eigen werktijd indelen? En voor werkervaring in de omgang met de ouder wordende mens? Meld je dan NU aan bij: www.flexwerk.nu. ROC Blok F-0:11, Campusbaan 6, 6512 BT Nijmegen, 024-3826690.

Extern: ABN Amro Ga jij co-schappen lopen en wil je een gratis stethoscoop? Ga jij binnenkort co-schappen lopen en moet jij je instrumenten nog bestellen? ABN AMRO zorgt voor een "pakketje Co" met hierin: een reflexhamer, twee stemvorken (KNO en neurologie), een rolcentimeter, een veneuze boog en Holla’s medische statusvoering. In plaats van het pakketje Co kun je ook kiezen voor een gratis Littmann stethoscoop (t.w.v. € 67,50)! De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn als volgt: stap over naar de ABN AMRO Bank en ontvang het pakketje of de stethoscoop als welkomstcadeau. De ABN AMRO regelt de gehele overgangsregeling. Maak gebruik van deze unieke kans en neem contact op met Geert Dolfing. (geert.dolfing@nl.abnamro.com)

Praeses Ab Actis Quaestor Festiviteiten

Manon Heldens Ilvy Leemans Jeroen Smit Tom Ebbers

Het Bestuur Intern Faciliteiten & Internationalisering Extern

Roos de Jong Margot Gerritse Anika Olthuis

MFV nieuwbrief mei  

Bachelorstudenten

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you