Page 1

MFVNieuws Coschappers en BMWmaster editie Januari 2014 Kijk voor alle activiteiten in de Nieuwsbrief voor bachelorstudenten. Deze is te vinden op de MFVNkamer, in je mailbox en op de MFVN-website.

MFVN Applicatie Wil jij altijd en overal op de hoogte blijven van de activiteiten en het laatste nieuws van de MFVN? Download dan nu de gloednieuwe MFVN applicatie! Inloggen doe je met je lidnummer en wachtwoord. Deze vergeten? Stuur een mailtje naar mfvn@mfvn.umcn.nl.

Aanpassen gegevens smoelenboek Staat er elk jaar nog een oude foto van je in het smoelenboek? Of klopt je adres al 2 jaar niet meer? Zorg nu dat het smoelenboek up to date is en pas je gegevens aan! Als je vòòr 1 februari je gegevens aanpast op de website, komen deze gegevens ook goed in het smoelenboek die bij de agenda 2014-2015 zit.

Gezocht: muzikanten voor MFVN-live Op dinsdag 13 mei is het weer zo ver: een nieuwe editie van MFVN-live! Een avond vol met goede live muziek en gezelligheid. De afgelopen jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot succes. Zou jij hier graag met je band, of misschien wel solo optreden? Stuur dan een mailtje naar festiviteiten@mfvn.umcn.nl

Woensdag 8 januari: MFVN merchandisers De Promocie presents... het maandelijks merchandise verkoopmoment! Elke eerste woensdag van het blok zijn de MFV-merchandisers tussen 12.30 uur en 13.30 uur voor de kantine te verkrijgen. Dus wil je nog een joggingbroek of zo’n relaxte groene MFVN trui, maar komt het er elke keer niet van? Loop woensdag langs de kantine en sla in!

Woensdag 8 januari: Wetenschapsdag ‘Innovatie in de gezondheidszorg’ Op woensdag 8 januari zal de Wetenschapsdag plaatsvinden. Het thema van deze dag is ‘Innovatie in de gezondheidszorg’. De dag begint om 10.45 uur en zal tot 17.30 uur duren, waarna er een diner plaatsvindt in de kantine. Er zullen verschillende interessante workshops gegeven worden en er zullen plenaire sessies over onder andere de Google glass plaatsvinden. De dag is geheel gratis en inclusief lunch, diner en een kaartje voor het MFVN-feest! Inschrijven kan nog tot en met dinsdag 7 januari via wetenschapsdag@mfvn.nl en op maandag en dinsdag van 12.30 uur tot 13.30 uur voor de kantine. Mocht je een kaartje hebben maar toch niet komen, meld je dan uiterlijk woensdagochtend voor 10.00 uur even af via wetenschapsdag@mfvn.nl.

Vrijdag 10 januari: CoStaCie Nieuwjaarsborrel Op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar is er in de Aesculaaf speciaal voor alle masterstudenten een borrel. De perfecte gelegenheid om de verhalen van de kerstvakantie te delen en weer eens goed te zuipen. Kom dus vanaf vier uur naar café de Aesculaaf en geniet van prosecco en oliebollen met poedersuiker, aangeboden door de CoStaCie!

Woensdag 22 januari: Symposium ‘Master Human Pathobiology: What’s next?’ Om studenten van de BMW master Human Pathobiology en derdejaars met interesse in deze hoofdrichting een beter idee te geven over de verschillende carrièremogelijkheden na hun master, organiseert het patho-comité een symposium waar afgestudeerde BMW-ers komen vertellen over hun werk. Verschillende werkvelden komen aan bod, namelijk het onderzoek, het bedrijfsleven en de wetenschapsjournalistiek. Na het symposium is er een borrel op het studieplein waar je informeel al je vragen kunt stellen aan de sprekers. Het symposium vindt plaats van 19.00 tot 21.00u in het anatomisch museum. Deelname is gratis maar aanmelden is vereist. Stuur voor 15 januari een mail naar pathocomite@gmail.com om je aan te melden.


Rondleidingen Radboudumc Ook dit jaar hebben we weer een aantal rondleidingen voor jullie georganiseerd! De bedoeling is dat jullie door een specialist over de afdeling worden rondgeleid en meer te weten komen over wat het specialisme nou precies inhoudt. De afdelingen waar dit jaar rondleidingen zullen plaatsvinden zijn: Intensive Care: maandag 14 januari 14.00 - 15.00 Neonatologie: dinsdag 15 januari 14.00 - 15.00 SEH: maandag 20 januari 10.00 - 11.00 Een kaartje kost slechts €1,00 en de verkoop is donderdag 9 januari tussen 12.30 en 13.30 in Moeys B Mochten er hierna nog plekken over zijn, dan kan je je nog aanmelden via de mail: orientacie@mfvn.nl.

Zaterdag 1 februari: MFVN Carrièredag Op zaterdag 1 februari 2014 zal de Carrièredag plaatsvinden. Deze dag is speciaal bedoeld voor masterstudenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen en is geheel kosteloos. De dagvoorzitter zal Prof. Dr. Pickkers zijn. Het programma zal bestaan uit een plenaire sessie solliciteren, een drietal workshoprondes van specialismen uit het Radboudumc, een uitgebreide informatiemarkt met standjes van externe bedrijven en specialismen uit het Radboudumc en een afsluitende plenaire sessie. Alle informatie omtrent de Carrièredag is vanaf 6 januari 2014 te vinden op de website: www.mfvncarrieredag.nl. Daarnaast kan er op deze site worden ingeschreven en kunnen voorkeuren voor workshops worden doorgegeven.

Maandag 17 februari: MFVN-Symposium ‘Forensische Geneeskunde’ Iedereen heeft weleens gekeken naar Crime Scene Investigation, Baantjer of Tatort. Misdrijven en rampen, helaas staan de kranten en de journaals nog steeds vol met deze berichten. Om onderzoek te doen op het plaats delict of het epicentrum van een ramp zijn er Forensische medici nodig ten behoeve van slachtofferhulp, mogelijke rechtszaken en justitieel onderzoek. Medisch onderzoek, sporen onderzoek, medische advisering en lijkschouwing, allemaal taken van een Forensische medicus in deze super spannende tak van de medische wereld. Kom allen naar het MFVN-Symposium ‘Forensische Geneeskunde’ dat de MFVN organiseert in samenwerking met de Geneeskundige Kring Nijmegen. Het zal plaatsvinden op maandag 17 februari. Tijd en plaats zullen snel bekend gemaakt worden.

Laafjes maand januari Donderdag 9 januari: Aesculaaf GESLOTEN wegens UMC-borrel Donderdag 16 januari: ‘Galalaafje’ Donderdag 23 januari: Grote-MFVN-Aesculaaf-Activiteit: IIe lustrum Après Ski Jägermeister voor € 1,00, Duikboot (bier + flügel) voor € 1,50, U-Boot (pull + flügel) voor € 3,- en Das Boot (pitcher + 6 flügel) voor € 10,Donderdag 30 januari: ‘Schni-Schna-Schnaps’-laafje schnaps voor €1,-.

Extern: studenten van taakgroepen BMW en GNK: ideeën voor nieuwe curriculum? Vanaf 2015 zal er een nieuw bachelorcurriculum komen voor BMW en Geneeskunde. Op dit moment zijn twee taakgroepen bezig deze totaal nieuwe curricula te ontwerpen. Hierbij is natuurlijk veel ruimte voor studenten om hun stem te laten horen. We willen jullie dan ook van harte uitnodigen om jullie ideeën voor een nieuw curriculum aan ons te laten horen. Ideeën kunnen variëren van inhoud (kennis, kunde, onderwerpen die aan bod moeten komen, etc.) tot nieuwe werkvormen (andere invulling werkgroepen, practica, skillslab etc.) tot faciliteiten (nieuw gebouw, nieuwe werkruimtes, meer stopcontacten, etc.). Geen idee is te groot, te klein of te gek! Wij zullen als studentvertegenwoordigers jullie ideeën vervolgens meenemen in het hervormingsproces. Dus, heb je ideeën, suggesties curriculumherziening@gmail.com.

of

andere

verbeterpunten,

deel

ze

vooral!

E-mailen

kan

naar

Extern: ABN Amro Ga jij co-schappen lopen en wil je een gratis stethoscoop? Ga jij binnenkort co-schappen lopen en moet jij je instrumenten nog bestellen? ABN AMRO zorgt voor een "pakketje Co" met hierin: een reflexhamer, twee stemvorken (KNO en neurologie), een rolcentimeter, een veneuze boog en Holla’s medische statusvoering. In plaats van het pakketje Co kun je ook kiezen voor een gratis Littmann stethoscoop (t.w.v. € 67,50)! De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn als volgt: stap over naar de ABN AMRO Bank en ontvang het pakketje of de stethoscoop als welkomstcadeau. De ABN AMRO regelt de gehele overgangsregeling. Maak gebruik van deze unieke kans en neem contact op met Bas van der Pol. (bas.van.der.pol@nl.abnamro.com

Het Bestuur Praeses Ab Actis Quaestor Festiviteiten

Fedor Hageman Lara van der Schoot Jeroen Smit Tom Ebbers

Intern Lieke Winnemuller Faciliteiten & Internationalisering Rick Naaktgeboren Extern Anika Olthuis

MFVNieuws januari master